Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye / İran


bozan

Önerilen İletiler

Yeni Savaş, Yine savaş..

 

Evvelce Bozan Abede'nin Irak çıkarmasının ve muhtemel Suriye İşgalinin aslında Türkiye'ye yapılmış bir çıkarma ve bir işgal girişimi olduğunu yazmıştı. Lakin burada Bozan Abede yalnızca Türkiye'yi sıkıştırmak için bu girişimler yapılmıştır diyecek bir saf değildi. O bu harekatın neticesinin Türk Devleti için ne kadar zararı olduğunu müşahid biri olarak, Irak ve Suriyenin kendi bütünlüğünü muhafaza dahilinde Türkiye ile dost bir çerçevede yaşamasını bu ülke için elzem buluyordu.

Burada yeniden ve yine aynı Faklara basmamak anlamında da Bozan, Abede'nin Irak savaşları öncesinde kendi ülkelerindeki Cıfıt medyanın yaptığı bu ülkede ise Soldan medyanın yaptığı çarpıtmaya karşı hepimizi ve kendisini uyarmıştı. Kimyasal ve Nükleer silahlarla mücehhez olduğu ilanen Uluslararası Cıfıt medya ve Ulus içi Soldan medya tarafından duyurulan Irak Boş çıkmıştı. Dünyanın Nükleer bombadan sabıkalı Şeytan devleti ( ilk kez Hömeyni tarafından bu terim kullanılmıştı ) Abede benzer oyunlarla acaba İran'a karşı bir saldırı başlatabilecek mi ?.

İran destekçisi Rusya tarafından BEme 'de erken satılmışa benziyor, Zira Rusya sıcak paraya sıkışık durumda ve İrana muhtemel bir savaşta Silah satma düşüncesi ağzını sulandırıyor. Daha evvel İran Irak savaşında kazanan yalnızca Rusya ve Abede olmuştu. Afgan savaşı Abede için erken bitti zira Uyuşturucu tarlaları susturuldu ya da abede Denetimine geçti, böylece Uyuşturucu Devleti istediğini aldı. Abede'de yuvalanık silah satıcı Devletin ise bu savaşta pek karı nyoktu zira karşı tarafın ( Taleban ) Silah alacak sermayesi yoktu, onlar Abede'ye sattıkları ile yetindi.

Gelelim bu ülkeye ; İran bu ülke için muhtemel tehdittir. Askeri açıdan bunu inkar etmek imkansız. Lakin İran bir Devlettir ( Süleyman Demirel ilk kez buna dikkat çekmişti ) İran komşu bir devlettir ( bunu da Özal hatırlatmıştı ). Abede için İran feda edilebilir mi ?

Uluslararası ilişkilerde siyaset ***** siyasiler ise ******* olarak nitelendirilir, yani nazari olarak İran feda edilebilir ama ne için ? Bu ülke henüz Körfez savaşından kalan hesabını alamamıştır. Muhtemel İran savaşında da kendisine vadedilen hiçbirşeyi alamayacağı ortadadır. Bu mana da İran Abede için feda edilmemeli.

Cıfıt medyanın ve Soldan medyanın Arka planındaki Moşevilerin bu bitmek bilmez isteklerine burada dur deyemezsek, görünen o ki Moşeciler Urfanın üstüne çıkmadan durmayacaklar. bana Bozan böyle dedi.

 

Bozan Sevgiyle kal.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ALıntı

‘’’’’İsrail Başbakan vekili Ehud Olmert, İran'ın İsrail'den nefret ettiğini ve nükleer silah geliştirmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

 

Olmert, uluslararası toplumdan İran'ı durdurmasını istedi. Bu arada Rusya ve Fransa, İran'ı uranyum zenginleştirme çalışmalarını durdurmaya çağırdı.

 

Fransa Başbakanı Dominique de Villepin'in Moskova ziyareti sırasında iki ülke yetkilileri ortak bir açıklama yaptı. Güvenlik Konseyi üyelerinden Çin, İran konusunda diplomatik çabalara devam edilmesini istedi.

 

İran dün küçük miktarda uranyum zenginleştirmeye başladığını açıklamıştı. Zenginleştirilmiş uranyum, nükleer elektrik santrallerinde kullanıldığı gibi, nükleer silah üretiminde de kullanılabiliyor.’’’’’

 

 

Yorum

 

İzrayil / İran

 

Nihayetinde İzrayil İran’ı durdurabilecek mi bilinmez . Lakin daha evvel izah ettiğimiz gibi biz İzrayilin nihai hedefinin İran olmadığını düşünüyoruz. İzrayilin İran gibi bir hedefi yoktur. Aslında İran Siyonistler için bir Tombaladır. Ger İran Şiaya kaymasaydı ki mesulu Şah İsmaildir, Ger İran Opera ve baleden ibaret çağdaşlık devrimini gerçekleştirebilseydi, Ve E- ger İran Abede ****** olarak kalsa idi, zaten İzrayilin bir İran sorunu ,hiç olmayacaktı. Lakin Gün dünün Gerleri üzerine kurulmuyor. Var olan ya da olan bir İran bugünkü şekliyle İzrayilin nihai hedefleri için bir maniadır. Nihai hedefi içeren Türkiye cumhuri idaresinin topraklarının sahipleri ne kadar İzrayil için bir ortak ise İran kendine ait olmayan bu toprakların Tarihi koruyucusu olmak mecburiyetindedir. Zira İran bir böyle misyona bin yıl önce itilmiştir.

Önümüzdeki günlerde Rusyadan darbeyi yiyen iranın daha da köşeye sıkışacağı meydandadır. Lakin Moşeviler de Urfanın üstüne Çıkamadan durmayacaklardır.

 

 

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence mollalar her yerde menfaat olsa oranın ****** oluyorlar. şah zamanında şah amerikalılara hizmet veriyordu ki şah baş kaldırdı ve amerika şahı sahneden götürüp islam devrimin yarattı ve bölgeyı karıştırmakla nüfuzun arttırıp kendi eskilmiş silahların sattı ve şimdide ki mollalar rusya *********** yapıyorlar ve rusyada amerikanın *********** yapıyor ve hepside israil fermanı altında

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İrandaki 35 milyon Türkün self determinasyon hakkı tanınmalı ve Azerbaycanla birleşmeleri sağlanmalı.Bunun için Türkiye askeri değil ama ekonomik,siyasi destek vermeli.Ama tabiki mollaların meclsiteki akrabalarıyla bunlar birer hayal.İran Türklüğü konusunda daha sonra daha ayrıntılı yazacağım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İrandaki 35 milyon Türkün self determinasyon hakkı tanınmalı ve Azerbaycanla birleşmeleri sağlanmalı.Bunun için Türkiye askeri değil ama ekonomik,siyasi destek vermeli.Ama tabiki mollaların meclsiteki akrabalarıyla bunlar birer hayal.İran Türklüğü konusunda daha sonra daha ayrıntılı yazacağım.

 

 

Biz başlayalım isterseniz sevgili baysungar ; İran Türklüğü bu ülşkenin Türklerinin olabilecek en mühim açılımıydı. Halen yapılamamıştır. Bunun birinci mühim nedeni Türk hariciyesinin dünyayı Emperyalist gözlüklerle görmesindendir. Bunda tüm dünyadaki ( Atatürk'ün kapattırdığı ) yasal localarında rolü büyüktür. ( tüm masonik localar, liyonslar, Gökay vakfı vesaire ). Bu ülkede yaşayıp yazar olup, gazeted köşe kapan bir adamın 25 yıllık yazı hayatında İran Türklerinden, Iak türklerinden hiç haberi olmaması, bir satır bile bu insanlar hakkında yazı yazmaması ancak bu kişilerin bilerek ve isteyerek bir tarafa yamanmasıyla izah edilebilir.

Türk dış politikasının İran penceresi Irak ve Suriye penceresi gibi malesef kördür. İranda yaşayan Güney Azerbaycan halkının yaşadığı çileli hayat bu adamların malesef umurunda değildir. Siz hiç Ertuğrul Özkök ( Soldan Özköksüz ), Reha Muhtar gibi adamlardan İran Türkleri hakkında bir yazı gördünüz mü ? Görmediniz ama bunu işte buraya yazıyorum artık göreceğiz, Zira İzrayil İranı stratejik tehdit olarak algılıyor ( İranda Siyonizmle mücadeleyi bırakmayacağını alenen beyan ediyor ). İşte İzrayil'in menfaatinin ortaya çıktığı bugünlerden sonra Ne kadar bişeref, binamus yazar var hepsine şahit olacağız. Zira onların dimağlarında İran Türkleri gerçeği birden oluşacak/ oluşturulacak.

İran Türkleri bir gerçektir. İran bir Türk coğrafyasıdır. Bu ülke adam olmak istiyorsa, Soldanlardan kurtulmak istiyor ve ekonomik ve siyasi bağımsızlık istiyorsa bazı hesapları yapacak kendi varlığı için kendisini arkadan vuran ***** halklarla hesaplaşacak ve Asyanın ortasına İran üzerinden ulaşacaktır. Yoksa İran Türkleri eziliyor deyü Abede ile Siyonsit İzrayil bu ülkeyi İran üzerine itekler ve arada olan yalnızca Türklere olur.

İran Türkleri bir gerçektir. Bugün Sorani ve Goranilerin söylediği Türküler bu İran Türklerinindir. Kültür sanat hırsızı bişereflere tabiki bunlar hatırlatılmalıdır.

İran coğrafyası art Türkiye ön Türkistandır.

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O bişereflerin Kırmanci versiyonları da Anadolu Türkmenlerinin türkülerini çalıyorlar.Bu Fars gibi ***** bir kavimin evlatları için normaldir.İran Türklüğü Anadolu Türklüğünden eskidir ve Batı Türkistandır İrana batı emperyalisti değil Türkçü gözlüklerle yaklaşılmalıdır.Avrupalılarda Fars denilen sığıntı halkın kavimlerinden bir hayır gelmeyeceği VE Türk gibi imparatorluk gelenekleriyle kendilerine tehdit oluşuturamayacaklarını bildikleri için İranda Farslıların Türklüğü boğma ve asimilasyon girişimlerini Türkiyede de Kürdileştirme çabalarını destekliyorlar.İran Azerbaycanında okul sayısının ülkenin diğer bölgelerinden az olması,mecliste sayılarının 10da 1i kadar temsil edilememeleri,bütün polislerin ve ordunun Fars kökenli olması,el altından gençlerin Türk töresinden uzaklaştırılmak için İran desteğiyle bölgede esrar satışına göz yumulması ,okulllarda Türkçe konuşana dayak atılması bunun örnekleri.Ama çok ciddi hareketlenmeler var,gerek Tahran Üniversitesinde Azeri gençlik derneklerinin kurulması,gösteri ve nümayişlerle bütün halkın Farsileri protesto etmesi gibi.Liderleri Mahmud Çöhregani ayrıca saygı duyulacak bir adamdır.Settarhanın(Fars ***** karşı başlattığı isyan bağımsız bir Azerbaycan Cumhuriyeti ile sonuçlandı ama ne yazık ki ömrü 1 yıl bile sürmedi-Farsiler,satılık Kürtler ve İngiliz askeri desteği techizat bakımndan zayıf Azeri ordusunu yenilgiye uğrattı-Settarhan asılarak şehit edildi)torunudur.Fars işkecensinde beyin spazmı geçirmiş yine de mücadelesinden dönmemiştir.Maalesef parlamentomuzdaki Farsiler(Kürdiler)bu zatın Türkiyeye girişini engellemek için elinden geleni yaptıklarından ve Tc destek vermediğinden bugün Amerikadadır.Tabi maalesef Cia desteği almak zorunda kalmıştır.Bu Atatürk dış politikası açısından iflastır. Farsilerin ve Batının amacıTürklüğü Moğolistan coğrafyasına göndermektir.Adamlar bunu Servde açıkca söylediler.İranda 1920li yıllarda Türkmen olan Şahı tasviye ederken Farsiler İngilizlerden büyük destek aldı.Tarih boyunca batı kavimleri Orta Asya ve Ortadoğu(Arap,Semit) halklarına karşı Farsileri kullanmış ve el altından desteklemiştir.Ben İrana bir askeri müdahale olursa girelim demiyorum ama el altından müdahele olsun olsun olmasın gerek para,techizat gerekse eğitim bakımından ordaki soydaşlarımızı desteklemek akıllıca ve insanca olur.Ordaki kardeşlerimiz kan ağlıyor.Masonlara gelince bunlara gün geldiğinde gereği yapılır-şu anda Türk varlığına en büyük tehdit Kürt nufus artışı ve şehirlerdeki Kürt burjuvazisi. Abd ipiyle tabiki kuyuya inemeyiz ama oradaki kardeşlerimize en azından yardım ve moral gönderebiliriz.O insanlar biseref Kürtler gibi bizim sözde değil özde kardeşimiz.Mesela benim geldiğim boy Salur boyunun büyük kısmı bugün İran Azerbaycanında ve Türkmenler ağırlıkta olan Kuzeydoğu bölgesinde bulunuyor.Hiç bir şey yapamıyorsak en azından internette açtıkları petitionlar ve siteleri var,buralarda destek mesajları verebiliriz.Bir web sitesi kurmak zor bir iş değil,seslerini duyurmalarına yardımcı olabiliriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

of ne sinirlia gresif bi topik,gerildim resmen...gerçi biraz da körler sağırlar birbirini ağırlar durumu hissettim burnumu sokmadan duramadım?

şimdi bu (muhtemelen anneleri hakkında küfürler savurduğunuz) FARSİler bu iran diye bahsettiğimiz coğrafyanın en eski halkı öyle mi?yanlış biliyorsam düzeltin tabi sizin gibi profların arasında bilgilerim yanlış ve eksik olabilir....

neyse efendime söyliim,sonra orta asya göçleriyle bu topraklar türk göçü alıyor ;buraya kadar kaniyiz...

2 yıldır inatla söylediğim gibi bu adamlar buraya göçerken sadece vücütlarını değil heybelerinde türkülerini de getiriyorlar;yemeklerini,inançlarını vs.

sonra bakıyoruz ki iranda selçuklularla başlayan ve ilhanlı,timurlu,akkoyunlu ve karakoyunlu dönemlerinde de iyice artıp yerleşiyor türkler dolayısıyla da hem askeri hem siyasi üstünlüklerini kuruyorlar.(bknz.,araştırınız,okuyunuz:safevi devleti)

şimdi benim anlamadığım zaten sizin de kabul ettiğiniz ve övündüğünüz türkler değil mi bu küfür ettiğiniz adamlar?

yani bu temelde bi mezhep düşmanlığı mı?şövenizm mi?çok okumamak mı?okuduğunu anlayamamak mı?

 

herkese selam eder :stuart: acele cewap beklerim... :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

of ne sinirlia gresif bi topik,gerildim resmen...gerçi biraz da körler sağırlar birbirini ağırlar durumu hissettim burnumu sokmadan duramadım?

şimdi bu (muhtemelen anneleri hakkında küfürler savurduğunuz) FARSİler bu iran diye bahsettiğimiz coğrafyanın en eski halkı öyle mi?yanlış biliyorsam düzeltin tabi sizin gibi profların arasında bilgilerim yanlış ve eksik olabilir....

neyse efendime söyliim,sonra orta asya göçleriyle bu topraklar türk göçü alıyor ;buraya kadar kaniyiz...

2 yıldır inatla söylediğim gibi bu adamlar buraya göçerken sadece vücütlarını değil heybelerinde türkülerini de getiriyorlar;yemeklerini,inançlarını vs.

sonra bakıyoruz ki iranda selçuklularla başlayan ve ilhanlı,timurlu,akkoyunlu ve karakoyunlu dönemlerinde de iyice artıp yerleşiyor türkler dolayısıyla da hem askeri hem siyasi üstünlüklerini kuruyorlar.(bknz.,araştırınız,okuyunuz:safevi devleti)

şimdi benim anlamadığım zaten sizin de kabul ettiğiniz ve övündüğünüz türkler değil mi bu küfür ettiğiniz adamlar?

yani bu temelde bi mezhep düşmanlığı mı?şövenizm mi?çok okumamak mı?okuduğunu anlayamamak mı?

 

herkese selam eder :stuart: acele cewap beklerim... :P

 

 

En azından sormuşsnuz teşekkürler....

1. Hiç kimsenin Anasına küfretmek gibi bir ihtimalimiz olmadı... Kendi hezeyanlarımızı başkasının muhtemel davranışı olarak görmememiz gerekir diye düşünüyoruz.

2. Farsiler bu İran dediğimiz coğrafyanın en eski halkı malesef değil. Bu coğrafyaya göç eden bir halk. Ermeniler gibi, Yunanlılar gibi, Alemannlar gibi farsiler de Hint kökenli bir milletttir bu coğrafyaya sonradan gelmişlerdir, bu manada Aryanic olan farsiler bu coğrafyanın bir göçlü halkıdır.

3. Meselenin mezhep düşmanlığı ile bir bağını nasıl kurdunuz anlamak kabil değil. Yoksa sizde bu ülkeyi ve bu ülkenin doğal bağları olan toplulukları mezhep çatışmasına itmek isteyen Abede-İzrayil- Soldan ortak yapımı olan bir güdülenmeyle mi düünyaya bakıyorsunuz ?

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi olayı medeniyetler çatışması haline getirnek istemem ama sanırım bilinen en eski tarihe dönmeden mevzu kapanmayacak...

istediğimiz sorudan başalyabiliriz de mi?

anlatmak istediğim şuydu,abede kölesi iranlıların dedesi safevilerdi oların dedesi farsiler onların dedesi medler yani aryaniler di(ki bu halk batı tarih yazarlarının kendilerine dayanak noktası oturttukları halktır bunu başka bi topikte tartışalım)ha ondan önce bu coğrafya çöl müydü?kimse yok muydu?bu da ayrı bi mevzu olsun di mi?

sadede gelirsek dünya üzerinde belli bir halka ait klasik bir kültür anlayışı bilgisi olmamıştır

her medeniyet yakınındakini ve bir sonrakini etkilemiş; bir öncekinden etkilenmiştir.

onlar azeri türkülerini söylüyolar aslında gibi bi söylemle hiç bi yere varamayız değil miiİ? (hımmm şık oldu... bu ikinci sualin cewabı olsun o zaman)

 

ben ilk sorunuza cewabımı da esprisever kişiliğimi tanımadığınız minvali üzerine oturtmak istiyorum ki bendeniz biraz latifekar bi insanım üstünüze afiyet o yüzden yazmıştım,kızdıysanız söyleyiniz...bu arada aklıma gelmişken sürekli çoğul zamir kullanıyorsunuz...kaç kişisiniz bileyim ona göre hareket tayin ediim di mi?

 

mezhep düşmanlığının yanında başka açıklama isteklerim de olmuştu ki siz sadece bu tamlamaya takılarak zaten neyle ilgilendiğinizi belirterek soruma cewap wermiş oldunuz...şöyle ki bu tip mevzularda konu dönüp dolaşıp şii sünni alevi vs. kısmında tıkanır.yapmayınız beni üzmeyiniz,hakkımda peşin hüküm vermeyiniz...

 

umarım çok yazıp sizi sıkmamışımdır zira bendeniz naçizane en uzun yazılarımdan birini yazdım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi olayı medeniyetler çatışması haline getirnek istemem ama sanırım bilinen en eski tarihe dönmeden mevzu kapanmayacak...

istediğimiz sorudan başalyabiliriz de mi?

anlatmak istediğim şuydu,abede kölesi iranlıların dedesi safevilerdi oların dedesi farsiler onların dedesi medler yani aryaniler di(ki bu halk batı tarih yazarlarının kendilerine dayanak noktası oturttukları halktır bunu başka bi topikte tartışalım)ha ondan önce bu coğrafya çöl müydü?kimse yok muydu?bu da ayrı bi mevzu olsun di mi?

sadede gelirsek dünya üzerinde belli bir halka ait klasik bir kültür anlayışı bilgisi olmamıştır

her medeniyet yakınındakini ve bir sonrakini etkilemiş; bir öncekinden etkilenmiştir.

onlar azeri türkülerini söylüyolar aslında gibi bi söylemle hiç bi yere varamayız değil miiİ? (hımmm şık oldu... bu ikinci sualin cewabı olsun o zaman)

 

ben ilk sorunuza cewabımı da esprisever kişiliğimi tanımadığınız minvali üzerine oturtmak istiyorum ki bendeniz biraz latifekar bi insanım üstünüze afiyet o yüzden yazmıştım,kızdıysanız söyleyiniz...bu arada aklıma gelmişken sürekli çoğul zamir kullanıyorsunuz...kaç kişisiniz bileyim ona göre hareket tayin ediim di mi?

 

mezhep düşmanlığının yanında başka açıklama isteklerim de olmuştu ki siz sadece bu tamlamaya takılarak zaten neyle ilgilendiğinizi belirterek soruma cewap wermiş oldunuz...şöyle ki bu tip mevzularda konu dönüp dolaşıp şii sünni alevi vs. kısmında tıkanır.yapmayınız beni üzmeyiniz,hakkımda peşin hüküm vermeyiniz...

 

umarım çok yazıp sizi sıkmamışımdır zira bendeniz naçizane en uzun yazılarımdan birini yazdım...

 

 

Sevgili forumdaşımız.

Şayed şu ibare size ait ise ;anlatmak istediğim şuydu,abede kölesi iranlıların dedesi safevilerdi oların dedesi farsiler onların dedesi medler yani aryaniler di

size teşekkür ediyoruz ve bolca tarih kitabı okumanızı öneriyor ve sizi Türk Tarihçilerine Emanet ediyoruz...

Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

şimdi olayı medeniyetler çatışması haline getirnek istemem ama sanırım bilinen en eski tarihe dönmeden mevzu kapanmayacak...

istediğimiz sorudan başalyabiliriz de mi?

anlatmak istediğim şuydu,abede kölesi iranlıların dedesi safevilerdi oların dedesi farsiler onların dedesi medler yani aryaniler di(ki bu halk batı tarih yazarlarının kendilerine dayanak noktası oturttukları halktır bunu başka bi topikte tartışalım)ha ondan önce bu coğrafya çöl müydü?kimse yok muydu?bu da ayrı bi mevzu olsun di mi?

sadede gelirsek dünya üzerinde belli bir halka ait klasik bir kültür anlayışı bilgisi olmamıştır

her medeniyet yakınındakini ve bir sonrakini etkilemiş; bir öncekinden etkilenmiştir.

onlar azeri türkülerini söylüyolar aslında gibi bi söylemle hiç bi yere varamayız değil miiİ? (hımmm şık oldu... bu ikinci sualin cewabı olsun o zaman)

 

ben ilk sorunuza cewabımı da esprisever kişiliğimi tanımadığınız minvali üzerine oturtmak istiyorum ki bendeniz biraz latifekar bi insanım üstünüze afiyet o yüzden yazmıştım,kızdıysanız söyleyiniz...bu arada aklıma gelmişken sürekli çoğul zamir kullanıyorsunuz...kaç kişisiniz bileyim ona göre hareket tayin ediim di mi?

 

mezhep düşmanlığının yanında başka açıklama isteklerim de olmuştu ki siz sadece bu tamlamaya takılarak zaten neyle ilgilendiğinizi belirterek soruma cewap wermiş oldunuz...şöyle ki bu tip mevzularda konu dönüp dolaşıp şii sünni alevi vs. kısmında tıkanır.yapmayınız beni üzmeyiniz,hakkımda peşin hüküm vermeyiniz...

 

umarım çok yazıp sizi sıkmamışımdır zira bendeniz naçizane en uzun yazılarımdan birini yazdım...

ilk önce yazarken saygılı olmak ve kimseye ihanet etmeden sözümüzü yerine yetirmek bence yazma usullarındandır ve bu sitede tartışmak ve bir sonuça varmak için kurulmuştur . ben sen ve kimse birbirine ihanet edince ne tarihi değiştire biler ve ne coğrafiyayı ve hatta değiştirsede kendinden başka kimseyi kandıra bilmeyecek .

bekirxan ve nazanozkan arkadaşıma söyleyim ki azerbaycan bölgesi hiç bir zaman fars değilmiş ve farslara ayit olmayıp ve hatta kuruş şah(haxameneşi silsilesinin kurucusu) zamanıdada ki pars ya farsların 2500 yıl önce irana hindden gelip ve hükümdarlığa başlamıştılar fars değilmişler ve eğer iyice araştırılsa görünecektir ki iranda farsların girişinden önce bu bölgede ilamlar,somerler,aşuriler,lollobiler vs.. varmışlar ve onlarında dilleri hepsi iltisaki(türk dili gibi) diliymiş ne sarf edilen diller(fars ve arap dili) ve bu sizin söylediğinizede saygı duyuyorum çünkü sizin kendi yorumunuz değil ve iranın 84 yıl önce pehlevi rejiminin ortaya attığı bir uydurmadır ki iranın türk milletin (ki yarı milleti teşkil ediyor) farslaştırsın ki gördüğümüz gibi yapa bilmedi ve hatta tersine milleti uyandırdı . ve bunu bilmelisiniz ki türkler iranda özellikle kuzeyinde yani azerbaycan ve horasan da yaşamışlar ve hatta farsların eski yazıcılarının şiir ve efsanelerinde farslar ve türkler karşı karşıya gelip ve savaşmışlar mesela iranın en büyük şairlerinden biri olan firdevsinin şahnamesin eğer farsca başarıp ve okumuş olsanız göreceksiniz ki orada rüstem iranın tarafından bir pehlivan ve isfendiyarda turanın tarafından yani türklerin bölgesinden bir pehlivan savaşa çıkıyorlar ve elbette efsanenin sonunda fars tarafı yani rüstem efrasiyabı yani türkü yeniyor ama bundan hedefim tarihi boyutta farsların kendi iddialarına dayanarak türklerin bu bölgede olduklarına bir kanıt (yüzler kanıttan biri) vermek istedim .

safevi lerle ilgili söylemeliyim ki ismail şah azerbaycan bölgesinden kalkmış ve mezhebinde safiyeddin erdebili yani ceddinin sufi ve şii olduğuna göre şii ilan etmiş ve iranı şiilendirmiş burada bir şey daha söylemeliyem ki safevini başkenti isfahan olmuş ve isfahan hala fars bir kenttir ve eğer arkadaşların söyledikleri doğru olsaydı şimdi isfahan gerek bir türk şehrine dönmüş olaydı ki bunun tersini görüyoruz ki isfahan farsların en önemli kentidir.

ve ricam budur ki bir mevzuda bilginiz olmayınca susup ve dinleyin ve bilgi toplayıp ve ondan sonra konuşun ve yazın .

bozan beye de verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum

saygılarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.