Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doğuda Bitirilemeyen Teröre Hiç Bu Açıdan Bakmış mıydınız?


İDRAK

Önerilen İletiler

Güneydoğuda askerliğini tamamlayan bir arkadaşıma geçmiş olsun ziyaretine gittim. Bana orada bitirilemeyen terör ile ilgili anılarını aktarırken bu anılara benzer daha önce duyduklarım da aklıma geldi ve kafamda şu düşünce oluştu

.

Sen bir işverensin ve personeline ;

 

-İŞİNİZİ BECEREMEDİĞİNİZ MÜDDETÇE SİZE İKİ KAT MAAŞ VERECEĞİM. NE ZAMAN İŞİNİZİ BAŞARDINIZ , MAAŞINIZ YARIYA İNECEK....

 

diyorsun. Siz hiç böyle bir işveren tanıyor musunuz ? Karşılaşırsanız nasıl iş yaparsınız ?

 

Diyeceksiniz ki "işin riskine ve zorluğuna göre maaş miktarı ayarlanıyor" iyi ama siz zaten bu personeli birkaç yılda bir , görev zorluk farklılığı ile yer değiştiriyorsunuz. Doğudakini batıya batıdakini doğuya atıyorsunuz. Bu uygulama zorluk ve risk farkının yarttığı maaş farkını bertaraf eden yerinde ve doğru bir uygulamadır .

Ama hem bunu uygulayıp hem maaş farkın uygularsanız , yukarıda büyük harflerle yazdığım tesbit mantıken yüklediğim ima ile anlamlanmak zorunda kalıyor.

 

Bu cümlemi bir kaç arkadaşımla paylaştım.

Bana hemen "sen şanlı türk ordusu hakkında nasıl konuşuyorsun" dediler.

 

halbuki ben nüfusunda bile doğum günü farklı olmasına rağmen 18 mart yazan. Her yıl 18 mart gecesini ağlayarak geçiren , İzmir Konak olan askerlik şubesine , askerliğini güneydoğuda yapmak ,yanlışlıkla batıya düşmemek için dilekçe veren ve misakı milli ruhunu tüm derinliği ile kanının her damlasında hisseden biriyim. Ama aynı zamanda , ne kadar çok acıtsa da iğneyi kendine batırmasını da bilen biriyim.

Yakıştıramıyorum.... Şanlı orduma , bir avuç teröristin üstesinden gelememesini yakıştıramıyorum.İçim acıyor.

 

Yukarıda büyük harflerle yazdığım düşünce ve yaklaşım tarzı malesef kimi rütbelilerimiz üzerinde olumsuz etkilerini net bir şekilde yaşatmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şöyle bi durum var İDRAK sen diyorsun ki bir avuç teröristin üstesinden gelememesini yakıştıramıyorum şanlı türk ordusuna. birincisi senin bir avuç terörist dediğin adamlar yer yer doğudaki bir karakolu bir taburu bir tugayı alabilecek kapasitede bir örgütlenme. bunu bilmiyorum hiç duydun mu ama bunlar senin yorumladığın gibi küçümsenecek şeyler değil gibime geliyor. çünkü bu adamların öyle bir yapısı var ki. bunların içinde türk ordusunda olmayan adamlar var. TEKRAR EDEYİM TÜRK ORDUSUNDA OLMAYAN ADAMLAR VAR. bu ne demek. senin bir avuç terörist dediğin insanların içinde harward üniversitesi (yanlış yazdıysam kusuruma bakmayın) mezunu insanlar var. türkiyenin çeşitli bölgelerindeki üniversiteliri bitirmiş adamlar var. ve içlerinde türkiyenin çeşitli bölgelerinde çeşitli mesleklerde belli mevkiilere gelmiş insanlar var. içlerinde belki tahmin edemediğim kadar ileri görüşlü insanlarda var. hiç bir teröristin sorgulanmasını dinledin mi bilmiyorum. ama ben dinledim dinlediklerim karşısında şok oldum. adamın anlattıkları düşündükleri böyle bir örgütlenmenin içerisinde nasıl olur böyle bir kişilik dedirtiyor. adamların yaptıkları sığınakların üzerinden bir alay asker geçiyor ve hiçbirşey olmuyor oralara. bizim Veli Göçer tipli adamların yaptığı göçen yapılar gibi değil anlayacağın. Ve Türk ordusunu böyle bir bakış açısıyla izlemek doğru değil gibi geliyor bana. bu karşılıklı bir savaş ve bu savaşın içinde iki taraf var (Türkiye açısından). biz ve onlar. ve inan onlarda en az bizim düşündüğümüz kadar şeyleri düşünebilecek kapasitede insanlar.

 

Bu arada kimse terör sempatizanı olduğumu düşünmesin, ben sadece gerçekeleri gözardı etmeyen gerçekçi düşünmeye çalışan bir gencim.

 

Saygılar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tania Hayde , "sırf bu yüzden mi bitirilemiyor terör" yaklaşımı ile eleştiriyor beni...

 

Shation ise aslında onların o kadar da güçsüz olmadığından bahsetmiş bana ...

 

Arkadaşlar ben bu söylediklerinizden

 

"böyle bir unsurun terörle mücadelede olumsuz etki yapacağına inanmıyorum." "terörle mücadeledeki başarısızlığın etkenlerinden biridir denilemez" "terör bölgesinde askerlik yapıp gelen benim de tanıdığım pek çok kişi var , hiç birinden böyle bir ima duymadım"

 

gibi anlamlar çıkaramıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"terör bölgesinde askerlik yapıp gelen benim de tanıdığım pek çok kişi var , hiç birinden böyle bir ima duymadım"

 

Askerliğini yapıp gelenden değil de askeri yönetip orda kalanlardan dinledin mi hiç. Üç kişilik bir terörist grubun arkasından 300 kişilik bir terörist grubun geçtiğini gören Uzm. Çavuştan ya da kafasının üzerinden 50 mt öteden atılan lav geçen bir Astsubaydan"

Sayın kardeşim bunlar birer etmendir. Ama bu konuda gerçekten onları yadırgamak yanlış olur. Aynı şekilde Şanlı Türk Ordumuzu da bu şekilde itham etmek yanlış olur. yani hiç bir şekilde başarısızlık yok ortada. Ama Türk Ordusu ne kadar başarılı olursa bu konuda onlar kendilerine sempatizan kazandırmakta o kadar güçlü oluyorlar. Lütfen bunu gözardı etme. Türk ordusunda bulunmayan bayan personelin Allah bilir kaç misli bayan teröristlerin saflarında vardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

shatin. PKK nın türkiyedeki silahlı adamlarının yüzde sekseni sınırlar dışına atılmış. Türkiye sınırlarının önündeki üç önemli kampı ele geçirilmiş, bu başarı üzerine Liderleri teslim alınmış ve hücreye kapatılmıştır.

 

Kürtler arasında Talabani ve Barzani pkk nın etkisini kırmış ve türkiyede bile daha çok sempati toplamaya başlamışalrdır.

 

PKK nın son üç yıldır açtışma baskın tarzı eylemleri senede bir iki tanedir. mayın döşeme, kamu ait alanlara bomba bırakma tarzı eylemlere yönelmiştir.

 

Kısacası olaylar senin sandığın gibi değildir. Türk Ordusu 1999 da büyük bir başarı elde etmiş. ve pkk nın silahlı gücünü kırmıştır. şu an doğuda sandığın gibi her gün çatışmalar olmamaktadır. yapılan terör faaliyetleri daha çok mayın vs eylemleridir.

 

işin gerçeği Türk ordusu askeri terminolojide "gayri nizami harp" olayını öğrenmiş, kendisini buna göre yeniden organize etmiş. ve bu konuda oldukça başarılı olmuştur.

 

Türk ordusunun dünya askeri terminolojide emsal teşkil eden bir özelliğide modern ordu tarihinde bir gerilla gücüne karşı zafer kazanmış tek ordu olmasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eleştirin için öncelikle teşekkürler kardeşim. Ama sanırım yazdıklarımı tam anlamıyla anlayamamışsın. ben Türk ordusunun bir başarısızlığından bahsetmiyorum. Aksine Türk ordusunun başarısından bahsediyorum aynen senin gibi. Yalnız birşey var ki Konuyu açan arkadaşın "Yakıştıramıyorum.... Şanlı orduma , bir avuç teröristin üstesinden gelememesini yakıştıramıyorum.İçim acıyor" bu cümlesinin yanlış olduğunu savunuyorum ve burada sanırım benimle hem fikirsin. Yanlış anlaşılmak istemem. Türk ordusunun başarılarından her zaman gurur duyan bir insanımdır. Ama karşıdaki oluşumunda küçümsenmemesini dile getirdim sadece konuyu açan arkadaşa. Yazdıklarımı tekrar okumanı istesem kabalık etmemiş olurum inşallah.

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşın haklılık payı şuradadır 1993-1999 yılları arasında, bu çatışmalardan rant elde etmek siteyenler olmuştur. MeselaSakıp Sabancının çatışmaların yoğun olduğu dönemde doğu ve güeny doğu anadoluda her gün on binlerce askeri ve polis aracı lastiğini düşünmek en ama en kaba örnekle sana bir fikir verebilir.

 

BU çatışam ortamından faydalanan ve daha sonra Çeşitli skandallarla ortaya çıkan uyuşturucu ve silah tacirlerinide unutma.

 

Zaten Ordunun 1999 daki başarısı nasıl olmuştur. İlk önce devlet içinde PKK yla savşa yardımcı olmaları için kurulan çeteler dağıtılmış. Özel harekat denilen operasyonel polis timleri geri çekilip, ordunun oluşturduğu özel harekat timleri onların yerini doldurmuştur.

 

Burada tabiki normal meslektaşlarının on katı maaş alan ve Ayhan Çarkınlar davasında ortaya çıkan Özel Harekatçı polisler gibi. Çatışmaların devamını isteyenler olmuştur.

 

Zira çatışma ortamında onlar hoş görülecek yaptıkalrıan ses çıakrılmayacak, yüksek gelirler elde edecekler.

 

Doğuda görev yapan bir çetenin uyşturucu ticareti yaptığı dava yargılamayla kesinleşmişse. ve o yıllarda doğuda uyutşrucu ticaretinin kiminle yapılabileceğini sana bırakıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ordum hakkında bu tip ithamlarda bulunmak beni de çok üzüyor. Dünya askeri otoriteleri tarafından bu mücadelesi ile türk ordusu amerikadan sonra dünyanın en iyi durumdaki ordusudur ve bununla da gurur duyuyorum.

 

Sizden de şu hatayı görmenizi istiyorum

 

"siz zaten bu personeli birkaç yılda bir , görev zorluk farklılığı ile yer değiştiriyorsunuz. Doğudakini batıya batıdakini doğuya atıyorsunuz. Bu uygulama zorluk ve risk farkının yarttığı maaş farkını bertaraf eden yerinde ve doğru bir uygulamadır .

Ama hem bunu uygulayıp hem maaş farkın uygularsanız , yukarıda büyük harflerle yazdığım tesbit mantıken yüklediğim ima ile anlamlanmak zorunda kalıyor. "

 

yanılıyor muyum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

idrak kardeşim, yaptığın laf salatası yazdığının da ne olduğunu anlamadım..sadece şunu diyim oturduğun yerden ahkam kesme , gerilla harplerinde başarı oranı 1/3 tür yani 3 şehite 1 terörist başarıdır..bu tarihtir..dünyada 20 teröriste 1 şehit....ruhları şad ossun.. tek ülke bu ülke ordusu bu ordudur..şimdi bi dışarı çık aynı yerde 2 saat dur bi yeri gözetle gel sonra neler hissediyosan onu önce 12 yle sonra 30 la sonnra da 15 le çarp gel neler hissettin bi anlat... veya apartman da 2nci kat varsa balkonda balkon duvarına çık aşşa bi bak yaşadığın korkuyu gecelerle, sessizlikle ve azraille bi çarp bakalım neler hissediyosun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anlatmaya çalıştığım şeyin bu kadar zor olduğunu zannetmiyorum ama….

Kardeşim ben “bu maaş yapılan işe çok” , “aslında yaptıkları işler o kadar da zor değil” demedim ki ! Bunları ben de biliyorom ama gözüme perde olmasına da müsaade etmem .

 

… böylesine hayati tehlilesi olan bir göreve değil 2 , 4 milyar maaş verilmeli. Helal hoş olsun.

 

Ben sana başka bir şeyden bahsediyorum.

İŞİNİZİ BECEREMEDİĞİNİZ MÜDDETÇE SİZE İKİ KAT MAAŞ VERECEĞİM. NE ZAMAN İŞİNİZİ BAŞARDINIZ , MAAŞINIZ YARIYA İNECEK....

 

Bunu anlamını ve etkilerini (bilinçli veya bilinç altı) düşünebiliyor musun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İDRAK kardeşim söylediğin biraz komplo teorisine girmiyor mu sence? Yani şu memlekette öyle bir zihniyet içinde olacak belki pek nadir insan vardır ama bu da bunlara sebebiyet verecek kadar büyük olamaz diye düşünüyorum ve tespitinde yanıldığını savunuyorum hala

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.