Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Daha Etkili Yaşamak İçin An'a Odaklanmak / NLP


cuzuner

Önerilen İletiler

Daha Etkili Yaşamak İçin Ana Odaklanmak

 

Birçok insan geçmişte olanlarla ve gelecekte olacaklarla ilgilenmekle meşgul olduğu için şimdi’yi kaçırıyorlar. “Şu an” bu makalede belirtilen birkaç sebepten dolayı çok önemli. Öncelikle nasıl şu ana odaklanacağınızı öğrenmelisiniz. Bu yaptığınızda nasıl daha başarılı bir iş ve kişisel başarıya rehberlik edeceğini zaten göreceksiniz.

 

İlk Sebep: Sadece “Şimdi” Vardır.

 

Bence bu, dikkatinizi şu ana vermeniz için en zorlayıcı sebeptir. Hatıralar dışında ve onların tüm güvenilmezliğine rağmen dün yok, dünü yaşadığınızda o şimdiydi. Yarın da yok, o da zamanı geldiğinde “şimdi” olacak. Ve bütün bunları sadece var olduklarında yaşamak iyi bir fikirdir, bu yüzden şunları yapmayı deneyin:

 

Ayaklarınız yere düz gelecek biçimde, rahat bir pozisyonda oturun (Dik, eller uyluklarda veya yanlarda, rahat bir şekilde nefes alırken). Gözleriniz açık veya kapalıyken çevrenizdeki farklı seslerin, görüntülerin, kokuların ve hislerin farkına varın. Bu “şu an”. Bu doğru, bu şu an. Ve dikkatinizi olabildiğince şu anda tutmanız için birçok sebep var (ilk sebebe ek olarak).

 

İkinci Sebebim – Dükkânda Sizin İçin Aynısından Daha Çok Var

 

Eğer bir dakikalığına durursanız hayatınızın tüm deneyimlerinin şu an olacağını fark edersiniz. Şimdiyle ne kadar rahat olursanız, gelecekteki şimdilerde o kadar rahat olursunuz.

 

Üçüncü Sebebim – Şimdi Bulunduğunuz Yerdir

 

Eğer şüpheliyseniz ellerinize bakın. Elleriniz yalnızca şimdide var olurlar. Parmaklarınızı birbirine sürtün, şimdide olmanın nasıl bir şey olduğunu hissedin. Çünkü bu ellerinizin var olduğu yerdir ve vücudunuzun diğer parçalarının da...

 

Dördüncü Sebebim – Şimdi Harekete Geçebileceğiniz Tek Zamandır

 

Dün harekete geçmiş olmayı dileyebilirsiniz (birçok kişi bunu yapar ve o gün... yaptıkları için pişmanlık duyarlar), fakat dün artık yok, o zaman bu bir pişmanlık olarak kalacak. Gelecekte harekete geçmeyi planlayabilirsin fakat o da bir dilek olarak kalacak. Tek harekete geçebileceğiniz zaman bu sıcak andır.

 

Beşinci Sebebim - Her nereye yöneldiyseniz muhtemelen oraya vardığınızda eğlenmek istersiniz. Şimdinin keyfini çıkarmayı alışkanlık edinin. Oraya vardığınızda keyfini çıkarmak çok daha kolay olacak, göreceksiniz.

 

Beş yaşındaki oğlumla yaptığım koşularda inanılmaz kavrama deneyimleri elde ettim. Beraber koştuğumuzda ve yarıştığımızda her zaman yarıştan zevk aldı, rüzgârı hissetmek ona ayrı keyif veriyordu ve koşan babasını seyretmek de... Fakat benim aklım koşunun ne zaman biteceğindeydi. Geleceğe odaklanmaktansa yolculuğun tadını çıkarmak için birçok şey söylendi ve söylenebilir. Bunu da deneyin...

 

Nazikçe dilinizi damağınıza yapıştırın, ön dişlerinizin arkasına (rahatça nefes almaya devam edin). Dilinizin ucuyla damağınız arasında bir yağ damlası taşıdığınızı hayal edin. Bu içsel diyalogunuzu değiştirmeniz için harika bir yoldur. İçsel diyalogunuzu kapatmak şimdiye odaklanmak için harika bir yoldur. Eğer insanların ne ile ilgili düşündüklerini anlamaya yardımcı ipuçlarına ulaşmak istiyorsanız bu oldukça önemlidir.

 

Ve hep hatırlayın: “Yaşamanın tek yolu, her anı tekrarlanamayan bir mucize gibi kabul etmektir ve gerçekten de öyledir, tekrarlanamayan bir mucize” Margaret Storm Jameson

 

Günümüzde iş ve hayat daha ve daha hızlı ilerliyor gibi görünüyor. İnsanların zamandan birçok talepleri var ve daha etkili olmak için her avantaja ihtiyaçları var. İnsanların mücadele etmek istediği en büyük zorluklar iş ve yaşam odaklı hedeflere odaklanarak ilerleme kaydetme.

 

İnsanların odaklanmayı nasıl engellediklerini araştırırsanız sıklıkla şimdiye odaklanmadıklarını fark edersiniz. Bunun yerine yarın ne olacağını veya önceki gün ne olduğunu düşünüyorlar veya daha sonra yapmaları gereken şeylerin listesini gözden geçiriyorlar. Sonuç olarak dikkatleri şimdide değil. Eğer kalabalık bir caddeden geçerseniz kimin şimdiye odaklandığını, kimin gününü veya bir sonraki gününü düşündüğünü söyleyebilmenizdir.

 

Farkındalık sahibi insanlar günlerini derin derin düşünüyorlar, yanlış yöne giren veya insanlara çarpanlar da kendilerini yarın neyin beklediğini düşünüp dehşete düşüyorlar. Farkındalığı başlarının dışında olan ve çevreye odaklanan insanlar da bir panter gibi dengeli ve atak. Dikkatinizi ve enerjinizi şimdiye verdiğinizde her şeye daha kolay ulaşabilirsiniz ve işlemden daha büyük keyif alırsınız.

 

Önemli bir göreve başlamadan önce kendinizi toparlayın ve gevşeyin. Ve ne başarmak istediğiniz hakkında net olun ve başlayın.

 

 

Celalettin UZUNER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.