Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Asagidaki alintida ülkemizdeki irkci düsüncenin ne kadar tehlikeli oldugu gözler önüne serilmekte.

"Yağmur Oğlum!

Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.

Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.

Tanrı yardımcın olsun!

Nihâl Atsız

4 Mayıs 1941 "

Alinti: -http://www.nihalatsiz.org/anasayfa.htm-

Gönderi tarihi:
Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.

Ülkemizin tüm etnik azinliklari potansiyel düsmanlarimiz olarak nitelendiriliyor. Bu zihniyete irkcilik denmezde ne denir acaba?

Umarim bu Türkcüleri bilmeyerekte olsa destekleyen etnik kökenli vatandaslarimiz gercekleri görürler.

Gönderi tarihi:
Asagidaki alintida ülkemizdeki irkci düsüncenin ne kadar tehlikeli oldugu gözler önüne serilmekte.

"Yağmur Oğlum!

Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

Tanrı yardımcın olsun!

Nihâl Atsız

4 Mayıs 1941 "

Nihal Atsız'ı daha çok edebi anlamda takip ediyordum.Milli duygularından az çok haberdardım.Millliyetçidir kendisi.

Ama bu kadar olduğunu bilmiyordum.

Allah yardımcımız olsun,her daim bizi bu tür zihniyetlerden korusun.

Gönderi tarihi:
Ülkemizin tüm etnik azinliklari potansiyel düsmanlarimiz olarak nitelendiriliyor. Bu zihniyete irkcilik denmezde ne denir acaba?

Umarim bu Türkcüleri bilmeyerekte olsa destekleyen etnik kökenli vatandaslarimiz gercekleri görürler.

vallahi bu ülkede milliyetçilik fikrinin yalnızca masum bir biçimde vatanını, milletini sevmek olduğunu söyleyen ve her türlü ırkçılığı, en büyük faşizmi uygulayanların bunları sadece vatanlarına hizmet (!) olarak yaptıklarını iddia ettikleri bir ülkede yaşıyoruz.. bu nedenle bir kişi çıkar bütün ermenileri, kürtleri, rumları, gayrimüslimleri ve bu ülkede dışlanan bütün halkları keser, sonra kendisine "bu ırkçılık değil midir, bu faşizm değil midir" diye sorulduğunda açık yüreklilikle size "bu vatana sahip çıkmaktır" cevabını verecektir.. o yüzden onlar ırkçı olduklarını hiçbir zaman kabul etmeyecekler ancak biz onların ne olduklarını her zaman gayet iyi bileceğiz...!!!

Gönderi tarihi:

Daha önce bu kouda çok yazdık..Ben kendimi Milliyetçi olarak görüyorum fakat bu düşünceyide kabul etmiyorum.

Şimdi ben milliyetçi olamıyormuyum? Milliyetçilik Nihal Atsızın A.Türkeşin ve MHP nin tekelindemi sizce.

Gönderi tarihi:
Daha önce bu kouda çok yazdık..Ben kendimi Milliyetçi olarak görüyorum fakat bu düşünceyide kabul etmiyorum.

Şimdi ben milliyetçi olamıyormuyum? Milliyetçilik Nihal Atsızın A.Türkeşin ve MHP nin tekelindemi sizce.

Sn kaplan, siz bir milliyetci olarak bu sahsin görüsüne katimiyorsaniz tabiiki sevindirici bir durum. Dolayisiyla Nihal Atsiz, A. Türkes ve benzeri sahislar ülkemizde malesef Milliyetciligin önderleri olarak gösteriliyorlar, bunu her alanda acikca görüyorsunuz. Siz ve sizin gibi düsünenlerde bu tip insanlara karsi haykirmalari gerekliki sizin anladiginiz bicimdeki milliyetcilik insanlarin kafasina yerlessin. Yani bu konuda size ve sizin gibi düsünenlere cok is düsüyor. Internette o kadar bu tip düsüncelere ait siteler varki, insanliklarindan süpheleniyorum dogrusu.

Nihal Atsiz'in sitesini bu gün sizin o cok överek okudugunuz yenicag gazetesinden gördüm ve okudum. Gazete bu tip insanlari öven haberlerle dolu.

Gönderi tarihi:

Kesinlikle hayır,hiçbir kavram kişilerin tekelinde değildir.Ben kendi adıma milliyetçiliği sevmem.Bu benim kavrama olan bakışımdır.Sizin kavrama olan bakışınızla şekillenen bir milliyetçilik anlayışınız da ise bana susmak düşer.

Yalnız,milliyetçilik kavramı bugüm modern dünya tarafında kesin sınırlıklar içinde red edilen bir kavram.

Gönderi tarihi:
Kesinlikle hayır,hiçbir kavram kişilerin tekelinde değildir.Ben kendi adıma milliyetçiliği sevmem.Bu benim kavrama olan bakışımdır.Sizin kavrama olan bakışınızla şekillenen bir milliyetçilik anlayışınız da ise bana susmak düşer.

Yalnız,milliyetçilik kavramı bugüm modern dünya tarafında kesin sınırlıklar içinde red edilen bir kavram.

SN Mavi bu duygu istem dışıdır istesede istemesede bu duyguyu yaşıyor insan.Sizde başka bir gözle bakın yazılarınıza bunu göreceksiniz....ne kadar yok desenizde mantığınız bunu kabul etmesede o duyguyu yaşıyorsunuz .Siz yok desenizde yazılarınız sizi ele veriyor.

yanlız şunu bilinki benim milliyetçilik anlayışım ırkçılığa dayalaı değildir, benim tahammülsüzlüğüm isteyrek yada istemeyerek teröre çanak tutanlaradır.

Onca güzellikleri görmezden gelip teröristlerin propagandalarını burada gerçekmiş gibi anlatmalarına ve Kendi anrşist düşüncelerini özgürlük, demokrasi, insan hakları ve bütün kürtlerin adına kullanmalarınadır.

Tüekiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün ırkların bu vatan bayrak benşmdir diyen milletin NİLLİYETÇİSİYİM.

Kritik coğrafyamızda Emperyalist Batılı Devletlerin, Rusya`nın ve ABD`nin destek ve yardımlarıyla Ermeni okullarında türk düşmanlığı aşılanırken ve Misyonerlik faliyetleri bir virüs gibi gittikçe bizi yokederken MİLLİYETÇİ olmalıyız GÜÇLÜ OLMALIYIZ.

Milliyetçilik derken ırkıçılığı anlamayın etkinin olduğu yerde tepki olur.İşte o tepki benim,benim Milliyetçiliğim.

Bu günkü modren dünyanın red ettiği kavramları ırak örneğinde görüyoruz....Kendileri red eder görünür fakat en alasını yapar o red'i bizden ister.....

Gönderi tarihi:
Kritik coğrafyamızda Emperyalist Batılı Devletlerin, Rusya`nın ve ABD`nin destek ve yardımlarıyla Ermeni okullarında türk düşmanlığı aşılanırken ve Misyonerlik faliyetleri bir virüs gibi gittikçe bizi yokederken MİLLİYETÇİ olmalıyız GÜÇLÜ OLMALIYIZ.

Yanlisa yanlisla cevap veremeyiz. Ermeni okullarinda Türk düsmanligi yapiliyorsa bu onlarin milliyetciliginden kaynaklanan bir irkciliktir. Misyonerlik baska bir mesele. Bunlara karsi durmak benim de milliyetci olmami gerektirmez, cünki milliyetciligin yönü irkciliktir ve bunu dünyada bir cok örneklerle görüyoruz. En azindan sizin de kabul etmediginiz Nihal Atsiz gibilerin söylemlerine bakin. Bu tip milliyetcilik ülkemizde tek tük sahislar degil malesef.

Ben Milliyetci falan degilim ama ülkemin insanlarina karsi yapilan haksizliga karsi gelirim, ama bunu yaparkende diger milletleri kücümseyerek yapmam. Yani Ermeni'lerin Türk düsmanligini okullarinda ögretmelerine siddetle karsi dururum ama hic bir zamanda Ermeni'leri potansiyel Türk düsmani görmem. Orada yapilan irkci bir siyasetin sonucudur, ama tüm ermeni halkini ayni kefeye koymak ayni yanlisligi yapmak olur.

Gönderi tarihi:

sunu söylemekte yarar var,milliyetcilik bir halkin toplumun kendisini var oldugu tarihi boyunca dinini,kültürünü,dilini ve kendi varligini yasatabilecek hertürlü deger yargilarini korumasi, ve gelistirmesidir ve bu en büyük yasam kavgasidir.dilini ve kültürünü kaybeden toplulular bugün tarihin karsisinda yok olmuslardir.ama bunlari ysatirken demek degildirki,diger kültürlerin üstünde görmek,ve kendi himayesinin altinda eritmek.bu ise bir irkciliktir,fasizmdir.yavuz sultan selimin fermanina iyi bakin,devlet bahceli ile aynidir.veya tayip erdogan diyelim,veya mesut yilmaz diyelim,veya ciller diyelim,demirel diyelim,gül diyelim,yani topla hepsini bir ideolojinin politikacilarimi diyelim,anlayana.alsana tr deki bugünün sonucu.bir millet ancak ve ancak kendisini tarih karsisinda ayakta tutmak istiyorsa bulunmus oldugu toprak üzerinde her yönlü temsil etmesi ,maddi ve manevi gelistirmesi,kültürel olarakta gelistirmesi gerekmektedir,bölünmüs,her yöne savrulmus bir toplum ancak ve ancak yahudilerin auschwitzine benzer yani gas odalarina.iste akibeti.adamlar bosuna orta doguya yerlesmediler.haa nasil yerlestiler ayri bir konu.yani irkcilik yapanlar,karsiligini tarihte gördüler nelerle karsilasabilecegini.milliyetcimi yoksa irkcimi sanirsam burada bu kavram iyi ortulmasi veya aciklanmasi gerkmektedir.

Gönderi tarihi:
SN Mavi bu duygu istem dışıdır istesede istemesede bu duyguyu yaşıyor insan.Sizde başka bir gözle bakın yazılarınıza bunu göreceksiniz....ne kadar yok desenizde mantığınız bunu kabul etmesede o duyguyu yaşıyorsunuz .Siz yok desenizde yazılarınız sizi ele veriyor.

yanlız şunu bilinki benim milliyetçilik anlayışım ırkçılığa dayalaı değildir, benim tahammülsüzlüğüm isteyrek yada istemeyerek teröre çanak tutanlaradır.

Onca güzellikleri görmezden gelip teröristlerin propagandalarını burada gerçekmiş gibi anlatmalarına ve Kendi anrşist düşüncelerini özgürlük, demokrasi, insan hakları ve bütün kürtlerin adına kullanmalarınadır.

Tüekiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün ırkların bu vatan bayrak benşmdir diyen milletin NİLLİYETÇİSİYİM.

Milliyetçilik derken ırkıçılığı anlamayın etkinin olduğu yerde tepki olur.İşte o tepki benim,benim Milliyetçiliğim.

Bu günkü modren dünyanın red ettiği kavramları ırak örneğinde görüyoruz....Kendileri red eder görünür fakat en alasını yapar o red'i bizden ister.....

Sadece kendi bakışımı söyledim.Siz milliyetçiyseniz ırkçısınız demedim.Mutlaka her insan bazı duygularının önüne geçemez.Bu oldulça olağandır.Olağan olmayan bu duyguların başkasını yok saymasıdır.

Bu sadece milliyetçilik için geçerli değil,bir feminizm de kadın dışında tüm gerçekleri yok sayabilir.Erkek egemenliğine karşı gelirken,kadın egemenliğini yok sayma mantığıyla kendi düşüncesine yerleştirebilir.

..........

Bugün Ortadoğu başta olmak üzere,dünya süper güçlerin işgali altındadır.

İşgal edenler,demokrasi,insan hakları diyerek girdiği tüm coğrafyaları yakıp yıkmaktadır.

İsrail,Filistin'i her işgalinde,HAMAS diyor,sizce HAMAS mı,bence hayır.

ABD,demokrasi deyip Irak'ı kan gölüne çevirdi.Sizce demokrasi miydi yada dünya mıydı derdi,bence hayır.

Hepimiz olan bitenin farkındayız.

Farkında olmadığımız ne biliyor musunuz?

Çıkarları söz konusu olunca insanı ezip geçenlerin argümanlarına kapılıp,kavramları onlardan ibaret sayıyoruz.Bu büyük bir yanılgıdır.Bizler bu yanılgının farkında değiliz.

Gönderi tarihi:
sunu söylemekte yarar var,milliyetcilik bir halkin toplumun kendisini var oldugu tarihi boyunca dinini,kültürünü,dilini ve kendi varligini yasatabilecek hertürlü deger yargilarini korumasi, ve gelistirmesidir ve bu en büyük yasam kavgasidir.dilini ve kültürünü kaybeden toplulular bugün tarihin karsisinda yok olmuslardir.ama bunlari ysatirken demek degildirki,diger kültürlerin üstünde görmek,ve kendi himayesinin altinda eritmek.bu ise bir irkciliktir,fasizmdir.yavuz sultan selimin fermanina iyi bakin,devlet bahceli ile aynidir.veya tayip erdogan diyelim,veya mesut yilmaz diyelim,veya ciller diyelim,demirel diyelim,gül diyelim,yani topla hepsini bir ideolojinin politikacilarimi diyelim,anlayana.alsana tr deki bugünün sonucu.bir millet ancak ve ancak kendisini tarih karsisinda ayakta tutmak istiyorsa bulunmus oldugu toprak üzerinde her yönlü temsil etmesi ,maddi ve manevi gelistirmesi,kültürel olarakta gelistirmesi gerekmektedir,bölünmüs,her yöne savrulmus bir toplum ancak ve ancak yahudilerin auschwitzine benzer yani gas odalarina.iste akibeti.adamlar bosuna orta doguya yerlesmediler.haa nasil yerlestiler ayri bir konu.yani irkcilik yapanlar,karsiligini tarihte gördüler nelerle karsilasabilecegini.milliyetcimi yoksa irkcimi sanirsam burada bu kavram iyi ortulmasi veya aciklanmasi gerkmektedir.

Değerli forumdaşım,

Sizin yazdıklarınızı okuyunca aklıma Cemil Meriç geldi(nedenini bilmiyorum)

O batıcılık kavramı başta olmak üzere "Batı'dan ithal edilen kavramlar" olarak nitelediği kavramları acımasızca eleştirir.Aramıza nifak sokan,zerre kadar bizim olmayan kavramlar deyip veryansın ediyordu.

Kavramların kendisi değil kavrama kazandırılan anlam benim için çok daha önemli.

Veryansım Fransız İhtilali ile dünyayı kasıp kavuran(öncesini unutmuyorum bu arada) milletçiliğe değil,onunla diğerlerini yok sayanlaradır.

Sizin anlayışınız,ben yok saymam ise başım üstüne.Tartışmanın anlamı yok.Zaten ben de milliyetçilik ile ırkçılığı aynı kefeye koymam.Irkçılık milliyetçilikten çok daha farklıdır,yıkıcılıktır.

Saygılar.

(milliyetçiliğe bakışınıza da ayrıca eklemek istediklerim vardı,maalesef zamanım yok.ama gaeyet mantıklı bir yaklaşım demeden de geçemeyeceğim)

Gönderi tarihi:

"Yağmur Oğlum!

Tanrı yardımcın olsun!

Nihâl Atsız

4 Mayıs 1941 "

Doğruluk payı çok yüksek, gören göze herşey aşikar...

Demagojiye hiç gerek yok dün yaşananlar, bugün yaşanmakta olanlar ve yarın yaşanacaklar Türklere bazı şeylerin bedelini ödemenin ne kadar ağır olduğunu göstermiştir yine gösterecektir...

Örneğin kapılarını ve topraklarını açtıkları milletlerce defalarca ihanete uğramış olduğunu ve ne yazık ki hala aynı hataları yapmakta olduğumuzu...

Bu demek değil ki biz vuralım öldürelim, asla, ancak gözü açık ve son derece temkinli olmak zorundayız...

Milletler arasında husumet olur ama dostluk olmaz, olmamıştır... O yüzden Uluslar kendi milletlerine sahip çıkmak zorundadır... Keşke bütün dünya insanları farkına varsa ve ırkçılığın ne kadar saçma olduğunu anlasa ama herkes ırkçı ve milliyetçiyken kalkıp biz Türklerin kahramanca hümanist davranmasına gerek yok, iyilik yap, paylaş, dürüst ol, dosunu düşmanını tanı ama asla sırtını dönme...!

Gönderi tarihi:
sunu söylemekte yarar var,milliyetcilik bir halkin toplumun kendisini var oldugu tarihi boyunca dinini,kültürünü,dilini ve kendi varligini yasatabilecek hertürlü deger yargilarini korumasi, ve gelistirmesidir

bir dakika...

burada yanlış birşey var... bir toplumu bir arada tutan şey dil ve din gibi göreceli kavramlar değildir olamaz da...

toplumları birarada tutan ve onu toplum yapan şey "birlikte yaşama iradesi"ni ortaya koyarak yüzyıllar binyıllar içinde biriken kültür birlikteliğidir...

çünkü dil ve din gibi unsurları bir insan topluluğunu toplum yapan şey olarak lanse etmeye kalkarsak örneğin amerika birleşik devletlerini bir toplum bir ulus olmaktan çıkarmış oluruz. çünkü abd'de sadece ingilizce konuşulmuyor sadece hristiyanlığa inanılmıyor... veya bir hindistanda sadece hinduizm yok... hepsi öküzü ineği kutsal saymıyor... ama buna rağmen bir ulus olmuşlardır..

teşekkür ederim

Gönderi tarihi:
bir dakika...

burada yanlış birşey var... bir toplumu bir arada tutan şey dil ve din gibi göreceli kavramlar değildir olamaz da...

toplumları birarada tutan ve onu toplum yapan şey "birlikte yaşama iradesi"ni ortaya koyarak yüzyıllar binyıllar içinde biriken kültür birlikteliğidir...

çünkü dil ve din gibi unsurları bir insan topluluğunu toplum yapan şey olarak lanse etmeye kalkarsak örneğin amerika birleşik devletlerini bir toplum bir ulus olmaktan çıkarmış oluruz. çünkü abd'de sadece ingilizce konuşulmuyor sadece hristiyanlığa inanılmıyor... veya bir hindistanda sadece hinduizm yok... hepsi öküzü ineği kutsal saymıyor... ama buna rağmen bir ulus olmuşlardır..

teşekkür ederim

Yazdıklarınızı okuduğum da önce verdiğiniz örneğe de bakarak evet,doğru düşünceler dedim.Sonra...durun,ama önce topluma ve kültüre dönmeliyim.

................................

Toplum,belirli bir süreçte ki birlikteliktir.O süreçin ürünlerinde ki ortaklıktır.Bu bir sanattır,bir yaşama biçimidir.

Kültür ise bu belirli süreçlerin tüm maddi ve manevi değerlerini kendisinde barındıran,bunları bütün içinde sonraki kuşaklare taşıyan araçların tümüne verilen isimdir.

"bir toplumu bir arada tutan şey dil ve din gibi göreceli kavramlar değildir olamaz da..." diyorsunuz.Sonrasın da ekliyorsunuz;

"toplumları birarada tutan ve onu toplum yapan şey "birlikte yaşama iradesi"ni ortaya koyarak yüzyıllar binyıllar içinde biriken kültür birlikteliğidir..."

Evet,haklısınız.

Toplumu birarada tutan göreceli kavramlar değildir.Toplumu birarada tutan herkesçe özel olan değerlerdir ki;bu özel değerlere verilecek örnekler de dil de vardır din de...

Bakınız,sadece dil ve din demedim,bunlarda vardır dedim.Nitekim verdiğiniz ABD örneğinde ki ulus tanımı dil,din ile değil aynı topraklarda ki kader ortaklığı ile açıklanır.

Bir de şunu eklemekte yarar var,Kültürü bugüne taşıyan en önemli araçlardan biri de dildir.Dil Kültür birlikteliğinin vazgeçilmezidir.Dün Aşık Veyseli bugüne taşıyan düşünceleri değil dilidir.

Bana sorarsanız,bence de toplumsal birlikteliğin ölçütü dil ve din olmamalı.Bu tüm farklılıklara yapılabilecek en büyük haksızlıkdır.Ama gerçek bunun çok dışındadır.Bu manevi değerleri somutlaştıramasak da,hepimiz şunun çok iyi farkındayız;toplum genel bir yapıya daha doğrusu ortak bir kimliğe sahiptir.Örneğin,İran da ortak kimlik dindir.

saygılar.

Gönderi tarihi:

Demagojiye hiç gerek yok dün yaşananlar, bugün yaşanmakta olanlar ve yarın yaşanacaklar Türklere bazı şeylerin bedelini ödemenin ne kadar ağır olduğunu göstermiştir yine gösterecektir...

Örneğin kapılarını ve topraklarını açtıkları milletlerce defalarca ihanete uğramış olduğunu ve ne yazık ki hala aynı hataları yapmakta olduğumuzu...

Bu demek değil ki biz vuralım öldürelim, asla, ancak gözü açık ve son derece temkinli olmak zorundayız...

Milletler arasında husumet olur ama dostluk olmaz, olmamıştır... O yüzden Uluslar kendi milletlerine sahip çıkmak zorundadır... Keşke bütün dünya insanları farkına varsa ve ırkçılığın ne kadar saçma olduğunu anlasa ama herkes ırkçı ve milliyetçiyken kalkıp biz Türklerin kahramanca hümanist davranmasına gerek yok, iyilik yap, paylaş, dürüst ol, dosunu düşmanını tanı ama asla sırtını dönme...!

Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur,kapatın bakalım tüm kapıları :excl:

Gönderi tarihi:

Uluslararası dengelerde hala dostluğu arıyorsanız,kendi doğrularınızla tüm aykırılıkları yanlış olarak algılıyorsanız...kapıyı kapatan sizlersiniz.

Cumhuriyetin ilanından beri sürekli tekmelenen,sürekli debelenen bu ülkenin karanlığının en büyük sorumlusu,ötekileştirenlerdir,düşmanlaştıranlardır.

diyeceğim budur.

Gönderi tarihi:
Cumhuriyetin ilanından beri sürekli tekmelenen,sürekli debelenen bu ülkenin karanlığının en büyük sorumlusu,ötekileştirenlerdir,düşmanlaştıranlardır.

diyeceğim budur.

Geçmişi ve diğer kurumları es geçiyorum.

TBMM vekillerine ve Bakanlarına bakın....Geçmişteki MİT gibi bir kurumun başında kimler vardı birde ona bakın...

Sonrada ötekileşenlere bakın !

Gönderi tarihi:
Uluslararası dengelerde hala dostluğu arıyorsanız,kendi doğrularınızla tüm aykırılıkları yanlış olarak algılıyorsanız...kapıyı kapatan sizlersiniz.

diyeceğim budur.

Kusura bakma ma söylediklerinin gerçeklik payı sıfır ve sen bunlara inanıyor musun?

Bence inanmıyorsun sadece söylüyorsun...

Cumhuriyetin ilanından bu yana tekmelenen ve ötekileştiren, düşmanlaştıran kim? ya da kimler?

Hadi bunu cevapla ve Cumhuriyetin ilanından beri mutsuzsunuz ondan böyle hak arıyorsunuz diyelim, peki y Osmanlı Devleti varken Kürtler nede ayaklanıyordular?

Ötekileşme nedir ben sana söyleyeyim, ötekileşme kendi aslını inkar ederek ben başkayım demektir, bu durumda diğerine göre aslını inkar eden öteki olmayı kendisi seçmiştir...

Gönderi tarihi:

Tekrar söylüyorum aynaya baktığında, kendisinin bir "öz türk" e mi, yoksa ne bileyim bir bulgara, bir slava mı daha çok benzediğini rahatlıkla görebilecek insanların dilinde bu tarz ırk temelli söylemler o kadar eğreti duruyor ki.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.