Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yerel seçimler yaklaşırken...

Önümüzdeki yerel seçimler hakkında düşünceleriniz  

6 üye oy verdi

1. 1. Seçimlerden ve sonrasından umutlu musunuz(kendiniz ya da Türkiye için farketmez)???

• Evet
      1
    • Hayır
      4
    • Kafam karışık
      1
    • Hangi seçimler!
      0
  2. 2. Önümüzdeki seçimlerde tercihinizi neler etkileyecek???

• İdeoloji
      1
    • Ekonomi
      3
    • Yerel hizmetler
      2
    • Adaylar
      3
    • Rüzgarın yönü
      0
    • Partim
      1
    • Ahlaki değerlerime uygunluk
      1
    • Siyasi etik
      1
    • Aydın görüşleri
      2
    • Medyanın tavrı
      1
    • Keyfim
      0
    • Diğerleri de var(belirtiniz lütfen)
      0
  3. 3. Bu seçimler önemli mi???

• Evet
      3
    • Hayır
      3
    • Belki
      0
    • Bilmiyorum
      0

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Seçimler yaklaşırken tercihleri ve beklentileri öğrenmek istedim...

Yani onca propagandanın gölgesinde sizler seçimlerden ne bekliyorsunuz ve seçerken nelere dikkat edeceksiniz???

İşte bu yüzden ilk sorumuzu "umut" kavramıyla dillendirdik ve hemen ardından birden çok seçeneğin seçilebileceği "tercihlere" değinmek istedik; kapatırken "önemli mi ki?" dedik...

Gönderi tarihi:

Ne gecmisteki secimlerde ne de bu secimde Türkiye icin hic bir beklenti ve umudum yok. Gecmis secimler malesef beni yaniltmadi, büyük ihtimalle bu secim sonunda da yanilmam. Beni yaniltacak bir secim sonucunu bekliyorum, ama belki bir 100 yil beklerim herhalde. Aday ve partiler bana göre birbirlerinden fazla farkli defiller ve amac olarak ta her dönem yasadigimiz gibi sadece vatandasin cebinde gözleri var.

Gönderi tarihi:

Değerli forumdaşım,

Anketiniz de oy kullanamadım,çünkü seçimler de oyumu etkileyecek tercihi bulamadım.Belki de bundandır,irademi yansıtmayı düşünmüyorum.

"Tercihiniz nedir?",tercihler önceliğin kendisidir.

Benim tercihim,sadece düşündüklerim!

Umut...çok seviyorum ben bu kelimeyi.O kadar sıcak ki,hemen ısıtıyor benliğimi.

Umutla başladık değil mi,annelerimiz umutlara gebeydi değil mi,babalarımız inandıklarıyla umutluydu,değil mi...?

Umutla dirildik,umutla irade deyip aynı çatıda toplandık.

Umutla sandıklara gittik...sonuç mu?KOCAMAN BİR HİÇ!Sadece kavga...

Tercih diye devam etmişken,ekleyeyim hemen...lütfen tercihimiz insanımız olsun.

"Önemli midir",bu soru bana hem gülünç geldi(çok özür dilerim) hem de sorulması gereken.Alın,bakın ben de toplumun aynası olarak kavram kargaşasında kaybettim "önemli midir" sorusuna verilecek cevapta...

Soralım kendimize,ne kadar önemli...önemi savsakladıklarımızla daha da bir değer kazanacaktır.

................

Umudum yok,beklentim yok!

Hangi umut,kiminle umut.

BENİM İRADEM MECLİS'TE ************ DURSUN,YEREL YÖNETİMLERİMİZ OLDUĞU YERDE SAYMAYA DEVAM ETSİN!

Gönderi tarihi:

Ben umutluyum dedim ama aslında emin değildim; şimdi düşünüyorum da umutlanmak zorundayım ve artık daha kesin biçimde umutluyum...

Belki bugün kötü gördüğüm bir şeyler olacak, belki çok olağan devam edeceğiz; hiç önemli değil...

Umut bence doğru sözcük...

Ve bu seçimler normal yerel seçimler değil; iktidar mücadelesinde önemli bir noktadayız, herkes yatırımlarını fazlasıyla ortaya koyuyor işte; bu noktada "normal yerel seçim işte" diyemiyorum...

İtiraf etmeliyim ki ideoloji ve ahlaki değerlerimi önemli iki ölçüt olarak görüyorum bu seçimlerde...

Gönderi tarihi:

A partisi gelir,kendi hukuku işler.

B partisi gelir,yeniden hukuk yazılır.

Yerel yönetimlerde adamın varsa ne ala,hele iktidarsaysan al sana alkış.

İşte biz buyuz,neyin umudu var bu gerçekte?

Geçenlerde izinliyken,bakayım Tv'de ne var dedim.

Kanalları bir dolaşıyordum ki,baktım Sayın Başbakanımız.

Alanlarda binler...top muhalefete,hizmetler gözde!

İşsizler nerede peki,ölen işçilerin hesabı nerde kaldı,ya bu örtülen sorunlar...?

Yollar diyor Başbakanımız...asfaltlanan yollar.

Dört yıldır gelir giderim şu Bitlis yollarında,geldin de görsün;nasıl asfaltlı yollar!

Alanlar tıklım tıklım,coşkulu kalabalık...

Diğer bir kanalda muhalefet olamayan muhalefetlerin başı CHP!

Sayın Baykal,dönmüş Sayın Erdoğan'a...yapamadıklarını sayıyor!

Siz ne yaptınız,söyleyin bana!

Ve diğerleri...yine alanlar,yine alkışlar!

Biz hakediyoruz,biz herşeyi hakediyoruz!

Çünkü,hiçbirimiz dürüst değiliz.

Umut değil ölümdür bu!

Gönderi tarihi:
Her gelen gideni arattigi icin umudum hic yok ve olmadida.

umut her zaman var...umudu olanlar var oldukça....umut başkalarını beklemekte değil kendi yüreklerimizde ve o küçük adımı atabilmekte ....yani ben varım diyebilmekte sanırım..slmlr

Gönderi tarihi:
umut her zaman var...umudu olanlar var oldukça....umut başkalarını beklemekte değil kendi yüreklerimizde ve o küçük adımı atabilmekte ....yani ben varım diyebilmekte sanırım..slmlr

İşte budur değerli forumdaşım...

Sayın Mavi olmayan Gökyüzü ben de sizin bu cümlenizi her ortamda kullandığım için umutluyum; çünkü toplum kendisi hatalıdır ve kendi hatalarıyla sürekli yüzleşmek zorundadır:

Biz hakediyoruz,biz herşeyi hakediyoruz!

Çünkü,hiçbirimiz dürüst değiliz.

Rüşvet diyoruz da kim veriyor rüşveti??? Marslılar mı???

Yolsuzluk diyoruz da kim yolsuzluktan yararlanıyor??? Marslılar mı???

Darbe diyoruz da kim darbe istiyor??? Marslılar mı???

Hayır; hayır...

İşte ben bu yüzden umutluyum; belki de her şey bizim açımızdan(bizim bakışımızla, bize göre; hatta bizim için) kötüye gidecek ama Allah öyle güzel yaratmış ki düzeni kimseye bedava dürüstlük de ekmek de yok...

Gönderi tarihi:
İşte budur değerli forumdaşım...

Sayın Mavi olmayan Gökyüzü ben de sizin bu cümlenizi her ortamda kullandığım için umutluyum; çünkü toplum kendisi hatalıdır ve kendi hatalarıyla sürekli yüzleşmek zorundadır:

Rüşvet diyoruz da kim veriyor rüşveti??? Marslılar mı???

Yolsuzluk diyoruz da kim yolsuzluktan yararlanıyor??? Marslılar mı???

Darbe diyoruz da kim darbe istiyor??? Marslılar mı???

Hayır; hayır...

İşte ben bu yüzden umutluyum; belki de her şey bizim açımızdan(bizim bakışımızla, bize göre; hatta bizim için) kötüye gidecek ama Allah öyle güzel yaratmış ki düzeni kimseye bedava dürüstlük de ekmek de yok...

Bakınız,size sadece bir örnek.

Dün bana düşen görevi yaptım.İşi olan amca,şaşkınlıktan mı alışkanlıktan mı,bilmiyorum ama bana zorla para vermeye çalışıyor.Rüşvet derler bunun adına.

Nasıl acaba,dediğiniz gibi Marslılar mı alıyor,Marslılar mı veriyor?

Yaşananların tek sorumlusu rezilliği alışkanlık edinen bizleriz.

Gönderi tarihi:

Bir Türk filminden çıkan ders

DÜN bir arkadaşım, bana e-posta ile eski bir Türk filminden kısa bir sahne gönderdi.

Sanıyorum, video furyası başladığında video için çekilen ucuz filmlerden birinden alınmış olmalı.

Sahne bir yatakta, bir genç erkek ile bir genç kadının sevişmesiyle başlıyor.

Bir süre sonra kapının açıldığını ve içeriye üzerinde geceliğiyle bir başka genç kadının girdiğini görüyoruz. Belli ki yataktaki adam, beyazlı kadının kocası, yataktaki kız da evin hizmetçisi.

Olay şöyle gelişiyor:

Beyazlı Kadın: Hiii, Toygar! Toygar diyorum sana! (Erkek, bu çığlığı duyunca seviştiği kadını bırakıp yataktan doğruluyor.)

Beyazlı Kadın: Bana bunu da mı yapacaktın?

Erkek: Çok sarhoştum, sen zannettim!

Beyazlı kadın, yataktaki kadına dönüyor: "Ya sen, senin arzulu bir halin vardı, ikinize de ayıp, çok ayıp!"

Erkek: İnan Nalan, eğer fark etmiş olsaydım? (Beyazlı Kadın bu sözler üzerine erkeğin elini tutup dudaklarına götürüyor.)

Beyazlı Kadın: İnanıyorum Toygar, inanıyorum sana. Zaten aksini düşünemem. Yüzü ve ruhu bu kadar çirkin bir kadını hiçbir erkeğin yatağına kabul edebileceğini zannetmiyorum.

Erkek: "Affedersin Nalan, üzdüm seni." (Ve beyazlı kadın ile erkek öpüşmeye başlıyorlar, yataktaki kadın bir yandan çıplak vücudunu örtmeye çalışırken, ağlar bir ifadeyle onlara bakakalıyor!)

Senaryo yazarının kim olduğunu merak ettim. Böyle kadınlar ve erkekler var mı, onu da merak ettim. Ama konumuz bu değil.

Bu sahnenin basit bir film sahnesi olmadığını biliyorum.

Türk siyasetinde, seçmen-politikacı ilişkisini çağrıştırdı bana.

Ne kadar aldatılırsa aldatılsın, seçim döneminde politikacının güzel bir sözüne, tatlı bir bakışına aldanıp oyunu yine aynı politikacıya veren Türk seçmenlerini hatırladım.

Yatakta öylece kalan ve türlü hakaretlere uğrayan kadın kimi temsil ediyor diye soracak olursanız yanıtım belli: Cennet vatanımızı!

Sebebini açıklayamayacağım. Yetişkinler tahmin etmiştir zaten, çocukların da bunu şimdiden öğrenmelerine gerek yok!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.