Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gazeteci Abdi İpekçi cinayetine iştirak suçundan gıyabında yargılanan Yalçın Özbey hakkındaki dava zamanaşımından düştü. Belçika'nın iade etmediği Özbey, hakkındaki tutuklama kararı da kaldırıldı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi'nin öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasında, Savcı Fethi Türkmen, Yalçın Özbey'in kaçak olması nedeniyle hakkında tutuklama kararı verildiğini, dolayısıyla zamanaşımının durduğunu söyledi. Özbey'in avukatı ise suç tarihinin 1 Şubat 1979 olduğunu belirterek zamanaşımı süresinin dolduğunu, bu nedenle müvekkili hakkındaki davanın ortadan kaldırılmasını istedi. Mahkeme bu talebi kabul etti. Özbey hakkında yakalama kararının kaldırılması da karara bağlandı. (Kaynak:ntvmsnbc.com) 1 Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gazeteci Abdi İpekçi cinayetine iştirak suçundan gıyabında yargılanan Yalçın Özbey hakkındaki dava zamanaşımından düştü. Belçika'nın iade etmediği Özbey, hakkındaki tutuklama kararı da kaldırıldı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi'nin öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasında, Savcı Fethi Türkmen, Yalçın Özbey'in kaçak olması nedeniyle hakkında tutuklama kararı verildiğini, dolayısıyla zamanaşımının durduğunu söyledi. Özbey'in avukatı ise suç tarihinin 1 Şubat 1979 olduğunu belirterek zamanaşımı süresinin dolduğunu, bu nedenle müvekkili hakkındaki davanın ortadan kaldırılmasını istedi. Mahkeme bu talebi kabul etti. Özbey hakkında yakalama kararının kaldırılması da karara bağlandı. (Kaynak:ntvmsnbc.com) Sn Rua bakin göreceksiniz Ugur Mumcu ve diger yüzlerce yurtseverin failleri de zaman asimi dönemi geldigi zaman teker teker piyasaya cikacaktir. Bunlar tesadüf degild. Onlarin koruyuculari ve destekcileri var, hemde siradan insanlar degil bilakis devletin en yetkili kurumlari ve elemanlari. Bizler bosunami devleti elestiriyoruz . Kimileri bizim elestirilerimizi hemen düsmanlik olarak algiliyor, ama gercek öyle degil. Umarim tümümüzün gözleri acilir artik. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Sn Rua bakin göreceksiniz Ugur Mumcu ve diger yüzlerce yurtseverin failleri de zaman asimi dönemi geldigi zaman teker teker piyasaya cikacaktir. Bunlar tesadüf degild. Onlarin koruyuculari ve destekcileri var, hemde siradan insanlar degil bilakis devletin en yetkili kurumlari ve elemanlari. Bizler bosunami devleti elestiriyoruz . Kimileri bizim elestirilerimizi hemen düsmanlik olarak algiliyor, ama gercek öyle degil. Umarim tümümüzün gözleri acilir artik. sn dünyahepimizin, ben devletin kurumlarının veya hükümetlerin eleştirilmesine karşı değilim. kurumları ve hükümetleri ben de eleştiriyorum ve bunu bir düşmanlık olarak görseydim öncelikle kendi yaptığımı bir düşmanlık olarak algılamam gerekirdi. şiddetin, gericiliğin ve bölücülüğün tarafında olmayan her türlü düşünceye saygı duyarım. bu anlamda sanırım karşılıklı bir anlaşma sorunu var. bunlar ayrı bir konu, bunu uzatmayacağım. Sağ hükümetlerin tamamı bu faili meçhul cinayetlerin üstünü kapatmıştır. Hiçbirinin bu meselelerin üstüne gittiğini ve çözme yolunda adım attığını görmedim ben. ve bizim insanımız o kadar ilginçtir ki bu hükümetleri alkışlar ve döner döner oyunu yine bunlara verir. dünyada belki de sağ hükümet liderlerini alkışlayıp tezahurata boğan tek sınıf bizim işçi sınıfımızdır. benim dilim onlara suçlu demeye varmıyor ama galiba kabahatin çoğu da onların. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 sn dünyahepimizin, ben devletin kurumlarının veya hükümetlerin eleştirilmesine karşı değilim. kurumları ve hükümetleri ben de eleştiriyorum ve bunu bir düşmanlık olarak görseydim öncelikle kendi yaptığımı bir düşmanlık olarak algılamam gerekirdi.şiddetin, gericiliğin ve bölücülüğün tarafında olmayan her türlü düşünceye saygı duyarım. bu anlamda sanırım karşılıklı bir anlaşma sorunu var. bunlar ayrı bir konu, bunu uzatmayacağım. Sağ hükümetlerin tamamı bu faili meçhul cinayetlerin üstünü kapatmıştır. Hiçbirinin bu meselelerin üstüne gittiğini ve çözme yolunda adım attığını görmedim ben. ve bizim insanımız o kadar ilginçtir ki bu hükümetleri alkışlar ve döner döner oyunu yine bunlara verir. dünyada belki de sağ hükümet liderlerini alkışlayıp tezahurata boğan tek sınıf bizim işçi sınıfımızdır. benim dilim onlara suçlu demeye varmıyor ama galiba kabahatin çoğu da onların. Dogru söze diyecek bir lafimiz yok. Bana göre evrensel anlamda gercek bir sol iktidar ala ülkemizde olmamistir. Bana göre CHP ve onun baska isimleri anladigimiz solu asla temsil etmemistir ve hatta günümüz Türkiye'sinde dahada gericilige ve sövenist bir tutuma girmistir. Tabii bunu üzülerek tesbit ediyorum. Gönül isterdiki CHP gercek bir sol parti, en azindan sosyal demokrat bir parti olarak siyaset yapsin. Ama durum öyle degil malesef. Dolayisiyla faili mechullerin tek sorumlulari sag hükümetler degil, CHP de isin icerisindedir. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Dogru söze diyecek bir lafimiz yok. Bana göre evrensel anlamda gercek bir sol iktidar ala ülkemizde olmamistir. Bana göre CHP ve onun baska isimleri anladigimiz solu asla temsil etmemistir ve hatta günümüz Türkiye'sinde dahada gericilige ve sövenist bir tutuma girmistir. Tabii bunu üzülerek tesbit ediyorum. Gönül isterdiki CHP gercek bir sol parti, en azindan sosyal demokrat bir parti olarak siyaset yapsin. Ama durum öyle degil malesef. Dolayisiyla faili mechullerin tek sorumlulari sag hükümetler degil, CHP de isin icerisindedir. Neymiş o CHP'yi şovenist ve gerici yapan şeyler ? Evrensellik kriterleri nelerdir ? Evrenselliğin ölçütü bölücülüğe çanak tutmak mıdır ? Susurluk komisyonunun hazırladığı Susurluk raporuna katkı yapanlar kimlermiş, bir bakın da ondan sonra böyle garip iddialar ortaya atın. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Neymiş o CHP'yi şovenist ve gerici yapan şeyler ? Evrensellik kriterleri nelerdir ? Evrenselliğin ölçütü bölücülüğe çanak tutmak mıdır ? Susurluk komisyonunun hazırladığı Susurluk raporuna katkı yapanlar kimlermiş, bir bakın da ondan sonra böyle garip iddialar ortaya atın. Sn Dogrucudavut CHP hakkindaki görüslerimizi önceki yorumlarimda cok acikladim, tekrarlamak bir sey getirmez, siz biraz arastirin derim. Diger taraftan genelde sadece soru soruyorsunuz ve cevap bekliyorsunuz, ama size yöneltilen sorulari dacevapsiz birakiyorsunuz. Benim sorularimi cevapsiz birakanlara bende dogrudan cevap vermek istemiyorum artik. Bakin "CHP'li gence dayak ..." isimli basliktaki sorunuza cevap veriyorum ve bir soruda ben soruyorum ama nedense cevap yok halaaa. Susurluk komisyonunda cok gözel calsima yapan Fikri Saglar'a sorarsaniz CHP'nin katkilarini daha iyi anlarsiniz. Susurluk raporunun hazirlayan üyeler nedense kendi partileri ile sorunlu olup ya ihrac edildielr yada kendileri gitmek zorunda kaldi. Fikri saglar ve RP milletvekili mesela. Neden öyle oldu acaba dersiniz? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Sn.dünyahepimizin, bütün gün bilgisayar başında foruma bakmam mümkün değil herhalde. Sizin sorularınızı kale almadığımı düşünmeyin lütfen. İyi ki söylediniz, gidip cevabınızı hemen vereyim. Susurluğa gelince,ben rapordan bahsettim, Komisyondan değil. Ayrıca, CHP sadece Fikri Sağlardan ibaret değil. Susurluk raporunun dayandığı iddiaların sahipleri CHP’li Algan Hacaloglu ve Mahmut Isik neden ihraç edilmedi o zaman ? Hay allah, yine soru sordum Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 CHP nin faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu iddiası bence de doğru değil. Meseleyi şahıslara indirgemeden CHP nin bu konudaki sorumluluğunun nasıl açıklanacağını merak ediyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Türkiye'de faili mechul cinayetlerin aydinlatilmamasinda tüm siyasi partilerin paylari var, cünki tümü dönem dönem iktidara gelmislerdir, ama devamli sucu diegrlerininözerine atmislardir. Güya herkes faili mechullerinaydinlatilmasini istiyor ama devamli birisi digerini engellemekle sucluyor. Mademki hepiniz istiyorsunuz, olun beraber ve aydinlatin derim. CHP'nin bile iktidar oldugu dönemlerde bir cok delil yok edilebiliyorsa ve belli saibeli develt görevlileri mahkemelere cikmiyorsa, orada ben dogal olarak iktidardaki partininde payini ararim. Ben ne CHP, ne AKP, ne MHP, ne Anavatan ve nede diger partilerin bu konudaki ciddiyetlerine inanmiyorum. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Bugün, her görüşten insan, 1970'lerde Bülent Ecevit'în Gladyonun cinayetlerini ortaya çıkarmaya çalıştığını bilir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 Bugün, her görüşten insan, 1970'lerde Bülent Ecevit'în Gladyonun cinayetlerini ortaya çıkarmaya çalıştığını bilir. 1. Faili mechuller sadece 70. li yillardami oldu? 2. Ecevit sadece 70. yillardami iktidardaydi? 3. CHP veya sosyaldemokrat demek Ecevit'lemi sinirli? Neden sadece kisiler üzerinden aciklamaya calisiyorsunuzki? Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Sorun;alanlarda,alanlarda olmadık sözleri verenlerde,o bilindik sözlere rağmen alkış tutan iradeler de,iktidara gelip de o günahı bugüne taşıyanlar da. Faili meçhullerin günahını hepimiz taşıyoruz.sağ partiler,sol partiler,ortada ve sonda. Kanunlar,kanunlara rağmen uygulayanamayan hukuk! Zaman aşımı,şaşırmadım. Komedi,komedi,komedi... bu arada bu konu ile ilgili yazan arkadaşlar,gerçekten çok güzel tamamlamışsınız birbirinize ait düşünceleri;sevgiler hepinize! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.