Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Kilicdarogluna tabii ki herkes istedigi gibi düsünerek yazabilir,bu aslinda onun muhalifleri acisindan dogaldir.Cünkü bazilari var ki secim yatirimi diye daglarin tepelerine buz dolabi camasir makinesi gönderilmesini alkisliyor onu secim yatirimi görmüyor ama Kilcdaroglunun evin penceresinden el sallamasini samimiyetsizlik olarak yorumluyor. Ahmet Türk'ün soyadi neden TÜRK'e gelince,onun gercegini ancak o bilir.Ben bir yazimda "eger soyadi Kürt olsaydi asiret reisi olamazdi diye yazdim.Bunu tartismiycam simdi.Ama sadece su kadarini söyliycem ki;Türk milletinden ve devletinden nefret edenlerin Türk soyadi tasimalari samimiyetsizliginde daniskasidir. saygilarla Sayin Politika Eger konulari dikkatli takip etmis olsaydiniz buzdolabi camasir makinesi olaylarinida dogru bulmadigimi yazmistim o konu basliginda ve alkislamadimda ve acik acik ifade ettim secim yatirimi oldugunu.. Tipki Kilicdaroglunu elestirdigim gibi hatta ve hatta belki daha agir elestirmisimdir o konuyu.. ama siz yinede dedigim dedik caldigim duduk diyorsunuz.. Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Kilicdarogluna tabii ki herkes istedigi gibi düsünerek yazabilir,bu aslinda onun muhalifleri acisindan dogaldir.Cünkü bazilari var ki secim yatirimi diye daglarin tepelerine buz dolabi camasir makinesi gönderilmesini alkisliyor onu secim yatirimi görmüyor ama Kilcdaroglunun evin penceresinden el sallamasini samimiyetsizlik olarak yorumluyor. Ben kendim acimdan söylemlerinizi kabul edemem, cünki acikca camismakinasi dagitimini da aynen sn Kilicdarolglunun kiralik evini gazetecilere göstermesini secim yatirimi olarak söyledim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Kilicdarogluna tabii ki herkes istedigi gibi düsünerek yazabilir,bu aslinda onun muhalifleri acisindan dogaldir.Cünkü bazilari var ki secim yatirimi diye daglarin tepelerine buz dolabi camasir makinesi gönderilmesini alkisliyor onu secim yatirimi görmüyor ama Kilcdaroglunun evin penceresinden el sallamasini samimiyetsizlik olarak yorumluyor. Kendi yorumumdan bir alinti; "Bu tip davranislar ülkemizde secim arifesinde olan olaylar, bilmeyen yokki, siz hala degisik yorumlamaya calisiyorsunuz. Türkiye siyaseti acisindan gayet dogal bir davranis, birileri camasir makinesi dagitir, birileride halkla bereber oturdugu imayi veriri. AKP de camasir makinasi dagitimini yatirim olarak kabul etmiyor. Sizin aciklamaniz dogruysa, AKP'ninki de dogru olmasi gerek. Ama bana göre ikiside secim yatirimi" Demekki camasir makinasi olayini da secim yatirimi olarak söylemisiz. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Arkadaslar yapmayin simdi neye bukadar aliniyorsunuz anlamis degilim sizler degilmisiniz bilmem kimin soyadinin turk olup olmadigiyla sayfalarca yorum yapiyorsunuz kimseler size birsey demiyor, Demiyor mu ? Tekrar bakın bakalım o başlıktaki yazılanlara. ayrica siz degilmisiniz akp, israile vs. vs. yorumlar yaparken kimse kimse demiyor turkiyenin sorunu bumu simdi ben size sorayim Ahmet Turkun soyadi nicin turktur bumudur turkiyenin sorunu... Dogru sayin basbakanda one minute one minute diye davosta slogan yapmisti.. Sirf Elestiri icin elestirmek sozude sanirim sizin yeni sloganiniz olsa gerek cunku bir sirf elestirmek icin elestiri demek moda oldu forumda Eleştirinin bir mantığı olur arkadaşım. Bu mu senin eleştiri anlayışın ? Ustune ustelik eve gazetecileri galos giydirerek aliyor herkesin evinin onunde galos varya niye cikarmiyorlar ayakabilarini coraplari delikmi yoksa kirlimi ... onu bunu bilmem ama oyle gorunuyorki gelen gideni aratacak Ben bugune kadar dogru bildigim konularda gorusumu acik acik yazdim Bu konu basliklari AKP, PKK, yada herhangi bir konu hakkinda ozamanlar sirf elestirmek icin elestiri degildide bugun nicin Kilicdaroglu hakkinda yazdigimda elestirmek icin elestirmek oldu ... Diğer başlıklarda da işleviniz, eğer bir olay yada kişi eleştiriliyorsa gelip 'onu eleştiriyorsunuz da bunu niye eleştirmiyorsunuz? ' demek, yorum dediğiniz bu ise Su gorusunuze katilmiyorum ve halen onceki yorumlarimdaki gibi yeniliyorum ev secim propagandasiydi.. Cunku madem kagithanede oturmayi kafaya takmisti sayin kilicdaroglu secimlerin sonuclanmasini bekleyebilirdi en azindan bende ozaman ayakta alkislardim bukadar basittir ulkede bir hizmet yapiliyorsa tam yapilsin arkadasim yarim yamalak gostermelik degil.. Sn Dogrucudavut, sizin cikisiniz aynen tereciye tere satmaya benziyor. Birbirimizi aldatmaya hic te gerek yok. Siz de adiniz gibi biliyorsunuz arkasindaki maksadi. Bu tip davranislar ülkemizde secim arifesinde olan olaylar, bilmeyen yokki, siz hala degisik yorumlamaya calisiyorsunuz. Türkiye siyaseti acisindan gayet dogal bir davranis, birileri camasir makinesi dagitir, birileride halkla bereber oturdugu imayi veriri. AKP de camasir makinasi dagitimini yatirim olarak kabul etmiyor. Sizin aciklamaniz dogruysa, AKP'ninki de dogru olmasi gerek. Ama bana göre ikiside secim yatirimi. Siz benim çıkışımı yorumlayacağınıza, sorduğum şu soruların cevabını verin. Sorularımı Kılıçdaroğlu karşısındaki Gökçek gibi duymamazlığa getirip durmayın. Bekliyorum cevabınızı! Otelde kalsa daha mı halk adamı olacaktı. (IMG:http://www.turkish-media.com/forum/style_emoticons/default/smile.gif) Arkadaşım, adam yolsuzluk mu yapmış da kira ödemiş ? Ne yani, kümeste mi yaşayacaktı ? Bu gibi eleştirilerinizi neden başkaları için yapmıyorsunuz, hani asgari ücreti bu hale getirenlerden bahsediyorum (IMG:http://www.turkish-media.com/forum/style_emoticons/default/wink.gif) Villada oturanlar dururken varsayımlar üzerinden eleştirmek ne demek oluyor ? Seçimi kazanıp da Villaya geçsin de o zaman konuşun. Bizlerde herkes gibi ozaman kimseyi elestirmeyiz herkesi alkislariz bu kim olursa olsun ister mhpli ister chpli isterse dspli olsun yeterki halki icin emek verip calissin.. Arkadaşım, senin siyasi görüşün yok mu ? Ekonomik uygulamalar açısından bir sosyal demokrat parti ile bir serbest piyasa ekonomisini savunan parti arasındaki farkı bilmiyormusun ? Sosyal adaletsizliği gidermenin yolu hakkında en ufak bir fikrin yok mu ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Siz benim çıkışımı yorumlayacağınıza, sorduğum şu soruların cevabını verin. Sorularımı Kılıçdaroğlu karşısındaki Gökçek gibi duyamamazlıktan getiririp durmayın. Bekliyorum cevabınızı! Sn Dogrucudavut, ben sadece bir politikacinin secim arifesinde yapmis oldugu atilimi degerlendirdim. Nerede oturdugu herhalde o kadar önemli olmamasi gerekir. Bir politikaci nerede oturdugunun üzerine basa basa herkese duyuruyorsa bu tabiiki secim yatirimidir. Bir siyasetciyi elestirmek icin illada onun villasi olmasi veya dolandiricilik yapmis olmasimi gerekli sizce? Secim yatirimi yapmasi da o kadar kötü bir olay degilki. Bunu tüm siyasiler yapiyor. Söylemistim AKP camasir makinesi dagitarak yapiyor sn kilicdarogluda kendisini secmeni gibi halktan yana oldugunu gösterek yapiyor. Türkiye'de bu tip davranislar zaten siyasi kültürümüzde ve herkesin bildigi bir olayken, sizin hala savunmaya gecmeniz gercekten anlasilir degil. Tekrarliyorum, secim yatirimi yapmak suc degil, ülkemizde dogal olan bir durum. Mademki secim yatirimi degil de neden gazetecileri cagirarak birde pencereden poz vererek evi hakkinda demecler veriyor? Herhalde bunun bir aciklamasi vardir. Cok yakinda hepimiz beraberce görecegiz ki sn Kilicdaroglu en yakin zana biriminde o evden ayrilacak. Secilirse gene Istanbul'da belediyebaskanina uygun bir eve ve semte göcecek, kaybederse gene Istanbul'u terk edip geldigi yere geri gidecek. Zaman bize bunu gösterecek. tahminime göre siz Kilicdaroglunun uzun dönem icin kiraladigi evde kalacagina inaniyorsunuz. Umarim ben yanilirim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Arkadaşım, senin siyasi görüşün yok mu ? Ekonomik uygulamalar açısından bir sosyal demokrat parti ile bir serbest piyasa ekonomisini savunan parti arasındaki farkı bilmiyormusun ? Sosyal adaletsizliği gidermenin yolu hakkında en ufak bir fikrin yok mu ? Türkiye'de sosyal demokrat parti den bahsediyoruz, ismi ne acaba bu partinin? Anlasilan Türkiye icin özel bir sosyal demokratlik varki evrensel anlamda bir sosyal demokrat partinin varligindan haberimiz yok. Bir partinin sadece ismine göre karar veriyorsak, bildigim bir kac tane var, ama o partilerin evrensel anlamda sosyal demokratlikla uzaktan yakindan bir alakalari yok malesef. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Siyasi bir gorusum yok olmasimi gerekiyor arkadasim.. ayrica siyasi gorusum olmadanda dusuncelerimi soyleyebilirim oyle degilmi buna kimsenin itirazi olmaz sanirim.. Konuyu fazla dallanip budaklandirmaya gerek yok .. Otelde otursun diyende yok en azindan secimlerin sonuclanmasini bekleyebilirdi.. zaten izmirde kaldigi bir evi var secim arifesinde gosteris icin bir ev kiralamaya gerek yoktu.. haa sosyal adeletsizligi gidermenin yolu budur diyorsun oylemi tebrikler ozaman size kilicdarogluna basarilar umarim ben yanilirim... ) saygilar Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Siyasi bir gorusum yok olmasimi gerekiyor arkadasim.. ayrica siyasi gorusum olmadanda dusuncelerimi soyleyebilirim oyle degilmi buna kimsenin itirazi olmaz sanirim.. Konuyu fazla dallanip budaklandirmaya gerek yok .. Otelde otursun diyende yok en azindan secimlerin sonuclanmasini bekleyebilirdi.. zaten izmirde kaldigi bir evi var secim arifesinde gosteris icin bir ev kiralamaya gerek yoktu.. haa sosyal adeletsizligi gidermenin yolu budur diyorsun oylemi tebrikler ozaman size kilicdarogluna basarilar umarim ben yanilirim... )saygilar Yanlış çıkarım! Sosyal adaletsizliği gidermenin yolu Kağıthanede ev tutmasıdır, dedim mi ben ? Söylediğim, bu ülkenin sosyaldemokrat bir partiye ihtiyacı olduğu...Yani, ekonomik gelişmenin, yatırımların sadece özel sektöre bağlı olmayıp, özel sektörün kar öngörüsünün olmadığı bölge ve sektörlerde 'sosyal fayda'yı göz önüne alıp, önemseyerek, örneğin nispeten daha az gelişmiş, güneydoğu gibi illerde, devletin yatırımlar yapması, iş sahaları yaratması, sadece kar güdüsü ile değil, aynı zamanda 'sosyal fayda' gereği girişimlerde bulunması...Yani, vatandaşa, devletin beyaz eşya vermesi değil, o bölgedeki kaynaklara uygun olarak fabrikalar açması, istihdam yaratması. Ev meselesine gelirsek, arkadaşım, bu adam seçim kampanyalarını sürdürürken, 5 yıldızlı otelde mi kalacaktı ? Yoksa, İzmirden hergün uçakla mı gelip, gidecekti ? Seçimi kazandıktan sonra mı taşınacaktı ? İstanbulda bulunmadan nasıl kampanyayı sürdürecek, seçim mitinglerini videokonferansla mı yapacak ta seçimi kazanacak ? Kampanyada bulunmadan nasıl kazanacak acaba ? Bu söylediklerin mantıklı mı sence ? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Mademki secim yatirimi degil de neden gazetecileri cagirarak birde pencereden poz vererek evi hakkinda demecler veriyor? Herhalde bunun bir aciklamasi vardir. Pencereden selamladığı mahalle halkını yada partilileri çeken gazeteciye, 'dur, çekme kardeşim, seçim yatırımı olmasın' mı diyecekti ? Rahmetli İsmet İnönü'nün, din istismarı olmasın diye zamanında, kendisine 'aman paşam, halk sizin ağzınızdan bir Allah kelimesi duymak istiyor, yoksa, bizi dinsiz sanacaklar, oy vermeyecekler' diyen bazı partililere inatla karşı çıkıp, en sonunda 'tamam' deyip, basın toplantsında, yine bildiğini okuyup en son giderken 'Allahaısmarladık' diyerek hem kendi ilkesini çiğnemeyip, hem de yakınlarını kırmadığını düşünüyorum da, neden o zamanlar yeterli oy alamadığını şimdi daha iyi anlıyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Kemal Kılıçdaroğlu bu ülke için fazla temiz sade ve dürüst bir siyasetçi. Rahmetli Bülent Ecevit gibi. Memleket nüfusunun yarısının kredi kartı borçları yüzünden depresyonda olduğu, işsizliğin ve yoksulluğun zirve yaptığı bir dönemde kızını Afrika diktatörlerinin , zengin suudi sultanlarının düğünleri gibi bir düğünle evlendiren Tayyip Erdoğan'ın. Seçim bölgelerindeki halkTürkiye'nin görece en yoksul vatandaşları iken, ultra lüks villalarda oturup onbin dolarlık takım elbise giyen DTP'li ağa milletvekillerinin olduğu bir Türkiye'de fazla sade bir adam. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Konjonktür Kılıçdaroğlu'dan yana. Ben olsam tereddütsüz oyumu verirdim. Kılıçdaroğlu'nun sınavı seçildikten sonra başlayacaktır. Umarım seçilir... Daha kuvvetle umarım dürüstlüğü seçildikten sonra devam eder... Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Konjonktür Kılıçdaroğlu'dan yana. Ben olsam tereddütsüz oyumu verirdim. Kılıçdaroğlu'nun sınavı seçildikten sonra başlayacaktır. Umarım seçilir... Daha kuvvetle umarım dürüstlüğü seçildikten sonra devam eder... CHP İstanbulda sabıkalanmış kimi aday gösterirse göstersin bence hiç şansı yok... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 CHP İstanbulda sabıkalanmış kimi aday gösterirse göstersin bence hiç şansı yok... Hemso,kazanir kazanmaz o degil bizim konumuz,adam bir ev tuttu basi derde girdi,kendisine camur atamayanlar bu sefer onu ev nedeniyle topa tutuyorlar.Bazen bu insanlarin ne istediklerini ben gercekten merak ederim.Her türlü yolsuzluk yapani bilmem neye karsi geliyor diye bastaci ederler,ama diger tarafta, adamin tuttugu evi gazeteciler basti diye demediklerini birakmiyorlar. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Yanlış çıkarım! Sosyal adaletsizliği gidermenin yolu Kağıthanede ev tutmasıdır, dedim mi ben ? Söylediğim, bu ülkenin sosyaldemokrat bir partiye ihtiyacı olduğu...Yani, ekonomik gelişmenin, yatırımların sadece özel sektöre bağlı olmayıp, özel sektörün kar öngörüsünün olmadığı bölge ve sektörlerde 'sosyal fayda'yı göz önüne alıp, önemseyerek, örneğin nispeten daha az gelişmiş, güneydoğu gibi illerde, devletin yatırımlar yapması, iş sahaları yaratması, sadece kar güdüsü ile değil, aynı zamanda 'sosyal fayda' gereği girişimlerde bulunması...Yani, vatandaşa, devletin beyaz eşya vermesi değil, o bölgedeki kaynaklara uygun olarak fabrikalar açması, istihdam yaratması. Ev meselesine gelirsek, arkadaşım, bu adam seçim kampanyalarını sürdürürken, 5 yıldızlı otelde mi kalacaktı ? Yoksa, İzmirden hergün uçakla mı gelip, gidecekti ? Seçimi kazandıktan sonra mı taşınacaktı ? İstanbulda bulunmadan nasıl kampanyayı sürdürecek, seçim mitinglerini videokonferansla mı yapacak ta seçimi kazanacak ? Kampanyada bulunmadan nasıl kazanacak acaba ? Bu söylediklerin mantıklı mı sence ? Sn siz sn Kilicdaroglunun davranisini gayet masum ve secim yatirimi olarak görmüyorsunuz, saygim var o sizin sahsi görüsünüz. Benim görüsüm ama sizinkinin tam tersi. Bunu ikimizinde isbatlamaya ihtiyaci yok, sadece görüs meselesi. Benim kanitimi aslinda yazmistim. Ben sn Kilicdaroglunun secimlerden sonra o evden göcecege inaniyorum, kaybetse de kazansada. Nedenlerini son yorumumda aciklamistim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.