Φ YARASA Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2009 Bir de şu var, kendilerini devrimci demokrat olarak tanıtlayan arkadaşlar tarafından, Türk kelimesine alerjik reaksiyon gösterdikleri gibi, biz onları eleştirdiğimizde CHP yada MHP'li damgası yiyoruz. Memleketimde en okumuş insanların kafasında bile siyaset ve politika bu kadar dar alanlarda etiketlere sıkışmış. Tabu haline getirmeden, ülkenin temel değerlerine sahip çıkıp, yani onun bir parçası olmayı ÖĞRENİP, geliştirici düşüncelerimizi ne zaman harekete geçireceğiz çok merak ediyorum... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Tabu haline getirmeden, ülkenin temel değerlerine sahip çıkıp, yani onun bir parçası olmayı ÖĞRENİP, geliştirici düşüncelerimizi ne zaman harekete geçireceğiz çok merak ediyorum... Tabularimiz malesef cok, önce herkes kendi tabusunu yiklamya calissin. Baskalarini tabuculukla suclarken önce aynaya bakip kendi tabularimizin neden yikilmadigini sorgulayalim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi ile "Ya sev ya terk et" sloganını birbirine karıştırmamanız gerekir. Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişinin demokrasiyle çelişen bir yanı yoktur. Yanlis anlasilmayi önlemek icin sormak zorundayim. Siz ""Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi ile "Ya sev ya terk et" sloganını birbirine karıştırmamanız gerekir." demekle, Ne mutlu Türküm demenin demokrasiyle celisen bir yani olmadigini ama Ya sev ya terk et cümlesinin antidemokratik oldugunu ve irkcilik icerdiginimi söylemek istiyorsunuz? Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2009 Tabularimiz malesef cok, önce herkes kendi tabusunu yiklamya calissin. Baskalarini tabuculukla suclarken önce aynaya bakip kendi tabularimizin neden yikilmadigini sorgulayalim. Hemen başlayalım Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2009 Hemen başlayalım Baslayalim demissiniz, cok sevindirici, ama baslamamissiniz. Keske baslasaydiniz da arkasi gelseydi. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2009 Yanlis anlasilmayi önlemek icin sormak zorundayim. Siz ""Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi ile "Ya sev ya terk et" sloganını birbirine karıştırmamanız gerekir." demekle, Ne mutlu Türküm demenin demokrasiyle celisen bir yani olmadigini ama Ya sev ya terk et cümlesinin antidemokratik oldugunu ve irkcilik icerdiginimi söylemek istiyorsunuz? "Ya sev ya terk et" sloganı ırkçı değil de, daha çok faşizan bir zihniyeti temsil eder. Demokratik bir ülkede ne kimse kimseyi ne de kimse ülkedeki herşeyi sevmek zorunda değildir. Ama, saygı duymak ve her fikre ( fikri boyutta kalmak koşuluyla )tamammül etmek demokrasinin gereklerindendir. İnsanın sevmediği şeyleri değiştirmeye çalışması kadar da doğal bir şey olamaz. Ancak, bunu şiddet yoluyla yapmaya kalkarsa, işte bu olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde teröristlere hoşgörü gösterilmez. "Ne mutlu Türküm diyene" ye gelince... Eğer birileri bu sloganı '' Türk değilsiniz ama biz sizi Türk kabul ediyoruz '' manasında söylerse tabii ki bu, bu özdeyişin çarpık bir yorumu olur ve tepki alması doğal olur. Öte yandan, bazılarının bu sloganı '' Ne yani, Türküm demeyen mutlu olmasın mı ? Türküm demeyenleri mutsuz mu etmek lazım ? '' gibi sorularla çarpıtmaya kalkması da aynı şekilde tepki alır ve bölücülükten başka bir şeye hizmet etmez. Oysa, "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi, '' Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk denir '' ibaresinin özeti olan, dışlayıcı değil,kapsayıcı, ayırıcı değil, birleştirici bir ifadedir. Türkiyedeki herkes tarafından bu doğru anlamıyla anlaşılırsa sorun kalmaz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Vermis oldugunuz bilgiler isiginda secimleden önce CHP'nin alacagi oy hakkinda ne kadar yanildigimi gördüm. Ilginiz icin tesekkür ederim. Ben sana o bilgileri gazi mahallesinde CHP'nin alacağı oy hakkında ne kadar yanıldığını göstermek için vermedim. Gazi Mahallesi'nde CHP lilere yönelik linç girişimini "halk tepkisi" "gazi halkının tepkisi" diye meşrulaştırmaya çalışıyordun. CHP'lileri linç etmeye kalkanlar bölücüler değilde "Gazi Halkı" ise %60 küsür oy veren kim ? Bir kere daha soruyorum. Kendi mantığınla, Trabzon'daki linç girişimi için "halk tepkisi" diyen, Sivas Katliamı için "halk tepkisi" diyen mantık arasında bir fark görebiliyor musun ? Sana herhalde demokratlığı, sadece senin gibi düşünenlere demokrasi diye öğretmişlerdir. Nereden böyle öğrendiysen yanlış öğretmisler. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 "Ya sev ya terk et" sloganı ırkçı değil de, daha çok faşizan bir zihniyeti temsil eder. Demokratik bir ülkede ne kimse kimseyi ne de kimse ülkedeki herşeyi sevmek zorunda değildir. Ama, saygı duymak ve her fikre ( fikri boyutta kalmak koşuluyla )tamammül etmek demokrasinin gereklerindendir. İnsanın sevmediği şeyleri değiştirmeye çalışması kadar da doğal bir şey olamaz. Ancak, bunu şiddet yoluyla yapmaya kalkarsa, işte bu olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde teröristlere hoşgörü gösterilmez. Demokratik bir ülkede ne kimse kimseyi ne de kimse ülkedeki herşeyi sevmek zorunda değildir. Sayin Dogrucudavut' dünyada hersey toz pemme degil demokraside pemme yastik degil? Demokrasinin besigi ülkelerde o ülkenin vatandasligina gecsenizde o ülkeyi cok sevsenizde ömrünüzün yarisini versenizde is hayatinizla birlikte.. Bir dönem gelir uzun müddet is hayatinizla araniz acilirsa.. artik o ülke yi istediginiz kadar sevin oksayin sizi kapinin önüne koyar.. Sevgi ve Demokrasi calistigin müddetce gecerlidir Sevgi ve Demokrasi Bu kavram bizim gibi gercek Sevgi ve Demokrasi ye kosan ülkeler icin gecerlidir.. Dünyanın hiçbir ülkesinde teröristlere hoşgörü gösterilmez.. Dünyayi bilmemde Avrupa kitasinda sifir tolerans.. ister o ülkenin vatandasligina gecmis olun! vede birakin silahli terörü ickili araba kullanmissaniz ölümcül kazaya sebeb vermis iseniz otomatikmen seni tekrar eski vatandasliginla basbasa birakirlar ister o ülkede dogmus olun ister anne babanizin ana vatanini tanimayin? ama ölümcül kaza degildir o zaman sanslisiniz süresiz oturumunuzu el konur üc aydan üc aya uzatirlar.. Bu gibi demokrasi ülkelerde bunlara itiraz etme sansinizda sifirdir. Ama ben sizi cok seviyorum itiraz etmek istiyorum deseniz onlar o sevgiden anlamaz.. bin asir gecsede yabancisiniz onlarin gözünde sevginizi veremezsiniz. Sevginizi versenizde basarsanizda onlarin dilinde Ya sev yoktur.. hazir konumda bekleyen terk et vardir.. "Ya sev ya terk et" sloganı ırkçı değil de, daha çok faşizan bir zihniyeti temsil eder. "Ya sev ya terk et" kelimesine muhtac milyonlar var Avrupada! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.