Φ Odris Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Bu protesto değildir. Evet, terördür. Bugün bu terörü çok normal karşılayıp alkışlayan yarın kendisine veya desteklediği herhangi bir gruba yapılan saldırıyı da haklı ve normal bulmak zorundadır. Bu iddiasıyla bu arkadaşımız, yeri geldiğinde ağzından eksik etmediği barış, kardeşlik, demokrasi gibi söylemlerindeki samimiyetsizliğini açıkça ilan etmiş bulunuyor. Bunu başka türlü anlamlandırmaya evirip çevirmeye gerek yok. İşte bu mantık bu ülkenin insanlarını kavgaya, şiddete teşvik eden barış ve uzlaşı ortamını ortadan kaldıran, düşmanlığı normal karşılamak yoluyla halkı kin ve nefrete iten, bölen - parçalayan mantıktır. Herşeyden daha tehlikli olan asıl ırkçılık yanlısı mantık budur. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Saldırı benden sana gelirse protesto, ama senden bana gelirse terör olmuyor değil mi Rua? Terör kime karşı ve neye karşı yapılıyor olursa olsun bir suçtur, bir cana kast eden suçludur, demek ki söylem ile eylem bir olmadıkça işin içinde samimiyetsizlik aramak farzdır... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 CHP'ye karşı mısın ? Gidersin başka partiye oy verirsin. Protesto mu etmek istiyorsun. Gidersin silahsız, sopasız, molotof kokteylsiz protesto edersin. Ne gerekçelerle protesto ettiğini dile getirirsin. Seçim bürosunu içindekilerle beraber taşlamak, içindekilere saldırmak. Büroyu molotof kokteyliyle yakmak. Bu protesto değildir. Evet, terördür. Ben de bu yüzden bu saldırıyı anlamadım. Şiddet kullanarak saldırmak için, bir şiddete ya da çok ağır bir hakarete maruz kalmış olmak gerekli. Eğer seçimlerde verilen sözlerin yerine getirilmemesine kızılırsa bu partiye oy vermeyerek protesto edersiniz. Zaten verilmeyen sözlerin cezası şiddet olsaydı, gelmiş geçmiş tüm siyasetçilerin günde 3 öğün şiddete maruz kalması gerekirdi. CHP'nin seçimlerde verdiği sözlere, aradan geçen 10 yıldan sonra birdenbire kızıp ta şiddete mi başvuruldu. Kaldı ki şu anda CHP bu bölgede en az oy potansiyeline sahip partilerden biri. Zaten cezalandırılmış 10 yıldır. Eğer bilmediğimiz bir gizemli sebep yoksa, bu saldırı bu haliyle sadece provakasyondur. Saygılar... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gazi mahallesinde yillardir neler oldugunu bunlari kimlerin yaptigini artik Afrikanin en ücra kösesindekiler bile ögrendi de siz niye bunu yakisiksiz bulmaktasiniz anlasilir gibi degil,uydurulan bir seymi var yoksa.Gercekléri söyleyemezseniz medeni cesarete sahip degilsiniz demektir.Gazi Mahalallesinde kimlerin yuvalandigini tekrar bir irdeleyin isterseniz. saygilarla Sayin Politika Yine genelleme siniflandirma yapiyorsunuz Gazi mahallesinde bir tek pkk yandaslari bulunmamaktadir Afrikanin en ucra kosesindekiler bunu ogrenmis ama siz halen ogrenememissiniz benim gordugum budur.... Siddetin her turlusune karsiyimdir bunuda her defasinda dile getirmisimdir bu ister Chpye ister mhp isterseniz siradan bir halka yapilsin Siddet beraberinde savasi getirir.. Ama siz kalmissiniz bana gazi mahallesine pkk yandaslari yuvalanmis diyorsunuz 3-5 kendini bilmezin yaptigini tum mahalle halkina camur atarak cozemezsiniz bunu .. Bugun o mahalle icinde kendi halinde siradan insanlar yokmu yani simdi sirf gazi mahallesinde oturuyor diye hemen pkk yandaslarimi oluyorlar.. Ayni sekilde Diyarbakirda, Vanda, Hakkaride pek cok vatansever vatani icin canini verecek genc var orada teror kol geziyor diye simdi dogu ve guneydogu illerindeki tum halki pkk yandasimi fisleyecekmisiniz.. Ben gercekleri soylemekten hic birzaman gocunmam ama beni korkaklikla suclarken siz kendi seviyenizi belli ediyorsunuz.. Bence siz dunyaya hangi gozlukten bakiyorsaniz gozluklerinizi cikaripta oyle bakin .. Tek vatan sever siz ve sizin gibi dusunenler degildir... Saygilar Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Sayin Politika Yine genelleme siniflandirma yapiyorsunuz Gazi mahallesinde bir tek pkk yandaslari bulunmamaktadir Afrikanin en ucra kosesindekiler bunu ogrenmis ama siz halen ogrenememissiniz benim gordugum budur.... Siddetin her turlusune karsiyimdir bunuda her defasinda dile getirmisimdir bu ister Chpye ister mhp isterseniz siradan bir halka yapilsin Siddet beraberinde savasi getirir.. Ama siz kalmissiniz bana gazi mahallesine pkk yandaslari yuvalanmis diyorsunuz 3-5 kendini bilmezin yaptigini tum mahalle halkina camur atarak cozemezsiniz bunu .. Bugun o mahalle icinde kendi halinde siradan insanlar yokmu yani simdi sirf gazi mahallesinde oturuyor diye hemen pkk yandaslarimi oluyorlar.. Ayni sekilde Diyarbakirda, Vanda, Hakkaride pek cok vatansever vatani icin canini verecek genc var orada teror kol geziyor diye simdi dogu ve guneydogu illerindeki tum halki pkk yandasimi fisleyecekmisiniz.. Ben gercekleri soylemekten hic birzaman gocunmam ama beni korkaklikla suclarken siz kendi seviyenizi belli ediyorsunuz.. Bence siz dunyaya hangi gozlukten bakiyorsaniz gozluklerinizi cikaripta oyle bakin .. Tek vatan sever siz ve sizin gibi dusunenler degildir... Saygilar Genelleme yapmamak bence de doğru olur. Her toplumda iyi ve kötüler olabilir. Hakaret içermeyen konuşma iyi, şiddet kötü. Kim olusa olsun bu iki seçenekten hangisini seçmişse o kritere göre değerlendirilmeli ve hakkettiği tepkiyi ya da övgüyü kanunlar çerçevesinde almalıdır. Saygılar... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Arkadaşım, açıkça soruyorum. Gazi Mahallesi'nde, CHP'lilerin linç girişimine maruz kalmasını, CHP seçim bürosunun içindekilerle beraber taşlanmasını, seçim bürosuna molotof kokteyli atılmasını "Gazi Halkının Tepkisi" olarak sunduktan sonra. Kendini Trabzon'da gençleri linç etmeye kalkanların yaptığını "Trabzon halkının tepkisi" olarak sunanlardan farklı görüyor musun ? Tekrar soruyorum, PKK yanlısı sloganlar atıp, seçim bürosundakilere taşlarla sopalarla saldıranlar, seçim bürosuna molotof kokteyli atanlar "Gazi Halkı" mı oluyor ? İşte sorsak "faşistlik ırkçılık" dediğin linç zihniyetinden ne kadar farksız olduğunu gösteren budur. Senin yukarıda saydığın gerekçelerle CHP'ye karşı oluşun, Gazi Mahallesi'nde gerçekleşen vahşi saldırıyı "Gazi Halkı'nın tepkisi" olarak sunmaya çabalaman, Trabzon'da gençlere yönelik vahşi saldırıları "Trabzon halkının tepkisi" olarak sunmaya çalışanlarla aynı tepkiyi vermeni getiriyor. CHP'ye karşı mısın ? Gidersin başka partiye oy verirsin. Protesto mu etmek istiyorsun. Gidersin silahsız, sopasız, molotof kokteylsiz protesto edersin. Ne gerekçelerle protesto ettiğini dile getirirsin. Seçim bürosunu içindekilerle beraber taşlamak, içindekilere saldırmak. Büroyu molotof kokteyliyle yakmak. Bu protesto değildir. Gazi mahallesinde yasayanlar gazi halkidir, begeniriz veya begenmeyiz, o ayri bir konu. Illada orada oturanlarin tümümü protesto ettigi zamanmi gazi halkindan bahsedecegiz. Cumhuriyet mitinglerine bakarsak ve sonrasinda yazilanlarda da istanbul, Izmir halkindan bahsetmistik, ama bildiginiz gibi orada da her iki sehirdende tüm insanlar katilmamaisti. Böyle söylerken baska bir anlam cikarmaya hicte gerek yok. Diger taraftan, ben saldirilar hakli ve dogru asla demedim, sadece sasilmamasi gereken bir olay dedim. Ben buradan defalarca yazdim, Türkce dilinin malesef sakiz gibi saga sola cekilebildigini ve herkes nedense istedigi gibi anlamaya calisiyor. benim buradan buna engel olacak bir durumum yok. O sizin niyetinize kalmis. Anladigim kadariyla sizinkisi üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Böyle kisir tartisma yapacagimiza, benim önceden yazdigim gibi, CHP'nin neden protesto ( bazilari tarafindan da saldiriya ugradigini) edildigini basta CHP olmak üzere bizlerde irdelememiz gerekli. Bir dönemler CHP gazi mahallesinde sevgilerle karsilanirken, simdi saldiriya ugruyorsa, birazda CHP kendisini sorgulamasi gerekmezmi? Sorunlari "bölücüler saldirdi" diyerek asla cözemeyiz. Bu mantikla zaten ülkemiz 30 yili askin bir cikmazin icerisine girdi ve olayla o kadar karma karisik olduki, hakli ve haksizi birbirinden ayirmak neredeyse imkansiz oldu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Sayin Politika Yine genelleme siniflandirma yapiyorsunuz Gazi mahallesinde bir tek pkk yandaslari bulunmamaktadir Afrikanin en ucra kosesindekiler bunu ogrenmis ama siz halen ogrenememissiniz benim gordugum budur.... Siddetin her turlusune karsiyimdir bunuda her defasinda dile getirmisimdir bu ister Chpye ister mhp isterseniz siradan bir halka yapilsin Siddet beraberinde savasi getirir.. Ama siz kalmissiniz bana gazi mahallesine pkk yandaslari yuvalanmis diyorsunuz 3-5 kendini bilmezin yaptigini tum mahalle halkina camur atarak cozemezsiniz bunu .. Bugun o mahalle icinde kendi halinde siradan insanlar yokmu yani simdi sirf gazi mahallesinde oturuyor diye hemen pkk yandaslarimi oluyorlar.. Ayni sekilde Diyarbakirda, Vanda, Hakkaride pek cok vatansever vatani icin canini verecek genc var orada teror kol geziyor diye simdi dogu ve guneydogu illerindeki tum halki pkk yandasimi fisleyecekmisiniz.. Ben gercekleri soylemekten hic birzaman gocunmam ama beni korkaklikla suclarken siz kendi seviyenizi belli ediyorsunuz.. Bence siz dunyaya hangi gozlukten bakiyorsaniz gozluklerinizi cikaripta oyle bakin .. Tek vatan sever siz ve sizin gibi dusunenler degildir... Saygilar Önce iyice bir okuyun.Ben Gazi Halki diye yazmadim,Gazi Mahallesinde kimlerin yuvalandigindan bahsettim,yoksa yanlismi tespitim? Sirf elestiri olsun diye yazmadan önce yazilanlari iyice okumanizi tavsiye ederim. saygilarla Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 ALINTI(Yakisikli @ 09-02-2009, 14:19) Bana kalirsa, en buyuk hata burada haber basligidir Boluculer chpye saldirdilar, nasil bir manset basligi.. Insanlari semt semt bolge bolge siniflandirmak en buyuk yanlis ve boluculugun daniskasidir demekki bugun gazi mahallesinde boluculer konaklamakta, sulu kulede romenler, cankayada laiklermi nasil anlayis arkadaslar.. Tamam gazi mahallesindekiler yapmamasi gereken bir hata yapmislar ve siddet uygulamislardir ama bu hemen onlari bolucu yada terorist yapmaz.. Saygilar Gazi mahallesinde yillardir neler oldugunu bunlari kimlerin yaptigini artik Afrikanin en ücra kösesindekiler bile ögrendi de siz niye bunu yakisiksiz bulmaktasiniz anlasilir gibi degil,uydurulan bir seymi var yoksa.Gercekléri söyleyemezseniz medeni cesarete sahip degilsiniz demektir.Gazi Mahalallesinde kimlerin yuvalandigini tekrar bir irdeleyin isterseniz. saygilarla Sayin Politika Ben elestirilere sirf elestiri olsun diye yazmis olsaydim bugun forumda her konuya dogru yanlis bir yorumda bulunurdumki oyle bir cabam yoktur yukarida kirmizi renkte olan yazi benim cok daha onceki yorumum ve altindakide mavi renktekide sizin benim yazima yaptiginiz elestiri ... Tekrar okuyun bakalim orada kirmizi olarak isaretledigim yerde gazi mahallesinimi elestiriyorsunuz yoksa benimi... Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 .. . Saygilar Sayin Yakisikli, bazilarimiz icin birilerini terörüst ve bölücü gösterebilmemiz icin, yasamis olduklari semti göstermemiz yetiyor ve gene o insanlarin kökenine ve mezhepine bakmamiz yetiyor. Türkiye'de nedense devletin yanlisini elestirmek, irkciliga karsi gelmek, azinlik olarak kültürel düzeyde kendilerini gelistirmek istemek, kendi dillerini de Türkcenin yanisira ögrenmek ve gelistirmek otomatikmen bölücülük oluyor. O kesim ne haktirki kendilerini herkesten üstün görüyorlar ve sadece kendi dogrularini empoze etmeye calisiyorlar. Dolayisiyla CHP'de malesef bu zihnyet ile ayni saflarda oldugu icin, kendi kendinin sonunu getirmeye mahkum oldu. Her secimde dahada hüsrana ugruyor, ama halaa akillanmiyorlar, cünki onlar gücünü halktan almayi degilde baska güclerden almayi daha dogru buluyorlar gibi anlasiliyor. Yoksa insanlara hizmet getirselerdi ve oy aldiklari toplumlari dislamasalardi, kesinlikle tek baslarina iktidara gelebilirlerdi. Simdi onlar Ergenekonun avukatligina soyunurlar, cuntacilari desteklerler, AKP'yi siyasi olarak yikamayinca careyi askere basvurmakta bulurlar. Sonrada kalkip sosyaldemokratliktan ve esitlikten bahsederler. bana göre dahada asagi gitsinler, o güzel solun ismini ve degerini kirlettikleri icin. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 .. . Saygilar Sayin Yakisikli,bakin ne güzel benim yazdigim yaziyi buraya tasimissiniz.Ne yazmisim? "Yillardir Gazi mah.meler oldugunu...."Bunun Gazi halki ile ne ilgisi var,ben orada Gazi mah.neler oldugunu ve hemen asagidaki cümlede de Gazi Mah.kimlerin yuvalanmis oldugundan bahsettim,burada Gazi halkini nereden bulup cikardiniz hala anlayamadim.Gazi mah.PKK ve DHKP-C militanlari yuvalanmislardir.ve her firsatta Gazi mah. terör estirirler ve sizin Gazi halki dediginiz masum insanlar da bu terörden rahatsizdirlar.Benim tespitim ve yorumum da bir yanlislik yok. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gazi'de saldiriya ugramasi gayet normal, cünki CHP Gazi halki icin bir dost degil düsman partidir. Bu cümlede Gazi yerine G.Doğu, CHP yerine de Türk devleti kelimelerini yerleştirip okursak, bu arkadaşımızın PKK olayına nasıl baktığını da anlamış oluruz. G.Doğu'da saldiriya ugramasi gayet normal, cünki Türk devleti G.Doğu halki icin bir dost degil düsman devlettir. orada oturanlarin tümümü protesto ettigi zamanmi gazi halkindan bahsedecegiz. Cumhuriyet mitinglerine bakarsak ve sonrasinda yazilanlarda da istanbul, Izmir halkindan bahsetmistik, ama bildiginiz gibi orada da her iki sehirdende tüm insanlar katilmamaisti. Böyle söylerken baska bir anlam cikarmaya hicte gerek yok. Bir an için, miting protestosu ile saldırıyı aynı görsek ve bu paragrafı o gözle değerlendirirsek ve aşağıdaki cümlesine göre arkadaşımızın söylediği doğru gibi görünüyor. O sizin niyetinize kalmis. Yani, Cumhuriyet mitinglerini tertipleyenlerin gözünde İzmir’deki toplanan kalabalık için İzmir halkı denebilir ama örneğin AKP gözünde o kalabalık İzmir halkını temsil etmez. Buna benzer şekilde, bu arkadaşımızın gözüyle CHP’lilere saldıranlar Gazi halkı olur ama bizim açımızdan tüm Gazi halkını temsil etmez. Yani, olayın yorumu, niyete, nerden bakıldığına ve kimin tarafında olunduğuna göre değişir. Diger taraftan, ben saldirilar hakli ve dogru asla demedim, sadece sasilmamasi gereken bir olay dedim. Bu cümle de, PKK terörünü kültürel haklara bağlayan çarpık anlayışa benzer bir yaklaşım. Diğer taraftan, bir olayı haklı ve doğru kabul etmemek, '' ben olsaydım öyle yapmazdım '' demektir ama bir yandan da yapanları kendi üstün bilincine sahip olmamakla suçlamak anlamına gelir. Yani, terör yapanları bilinçsiz ama masum gösterme çabasıdır. Başka bir deyişle, terör denen çok boyutlu uluslarası bir organizasyonu, isyanında haklı, iyi niyetli ama fevri hareket eden, bilinçsizlikten, cahillikten şiddete başvuran insanların eylemleri olarak göstermeye çabalamaktır. Ben buradan defalarca yazdim, Türkce dilinin malesef sakiz gibi saga sola cekilebildigini ve herkes nedense istedigi gibi anlamaya calisiyor. benim buradan buna engel olacak bir durumum yok. Arkadaşımız, ‘‘maalesef’’ diyerek, Türk adından rahatsız olduğu gibi, Türkçe’den de rahatsız olduğunu ifade etmiştir. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Sayin Yakisikli,bakin ne güzel benim yazdigim yaziyi buraya tasimissiniz.Ne yazmisim? "Yillardir Gazi mah.meler oldugunu...."Bunun Gazi halki ile ne ilgisi var,ben orada Gazi mah.neler oldugunu ve hemen asagidaki cümlede de Gazi Mah.kimlerin yuvalanmis oldugundan bahsettim,burada Gazi halkini nereden bulup cikardiniz hala anlayamadim.Gazi mah.PKK ve DHKP-C militanlari yuvalanmislardir.ve her firsatta Gazi mah. terör estirirler ve sizin Gazi halki dediginiz masum insanlar da bu terörden rahatsizdirlar.Benim tespitim ve yorumum da bir yanlislik yok. saygilarla Sayin Politika Gercekten ne yazdigimi okudunuzmu yoksa sirf yorum ve elestiri maksatlimi yazdiniz bilmiyorum.. fakat link #54 ve#58 bakarsaniz sizin yorumunuzu orayada tasimistim ve benim yorumumdada hic bir sekilde sizin gazi mahallesi yada halki dediginiz konusunda yorum yapilmamisimdirki siz bunu kendi kendinize yaziyorsunuz yazdiklarimi bir defa daha okumanizi tavsiye ederim.. Yorumumu ve Tepkimi ne yonde vermisim anlamaya calisin.. Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Bu cümlede Gazi yerine G.Doğu, CHP yerine de Türk devleti kelimelerini yerleştirip okursak, bu arkadaşımızın PKK olayına nasıl baktığını da anlamış oluruz. G.Doğu'da saldiriya ugramasi gayet normal, cünki Türk devleti G.Doğu halki icin bir dost degil düsman devlettir. Bir an için, miting protestosu ile saldırıyı aynı görsek ve bu paragrafı o gözle değerlendirirsek ve aşağıdaki cümlesine göre arkadaşımızın söylediği doğru gibi görünüyor. Yani, Cumhuriyet mitinglerini tertipleyenlerin gözünde İzmir’deki toplanan kalabalık için İzmir halkı denebilir ama örneğin AKP gözünde o kalabalık İzmir halkını temsil etmez. Buna benzer şekilde, bu arkadaşımızın gözüyle CHP’lilere saldıranlar Gazi halkı olur ama bizim açımızdan tüm Gazi halkını temsil etmez. Yani, olayın yorumu, niyete, nerden bakıldığına ve kimin tarafında olunduğuna göre değişir. Bu cümle de, PKK terörünü kültürel haklara bağlayan çarpık anlayışa benzer bir yaklaşım. Diğer taraftan, bir olayı haklı ve doğru kabul etmemek, '' ben olsaydım öyle yapmazdım '' demektir ama bir yandan da yapanları kendi üstün bilincine sahip olmamakla suçlamak anlamına gelir. Yani, terör yapanları bilinçsiz ama masum gösterme çabasıdır. Başka bir deyişle, terör denen çok boyutlu uluslarası bir organizasyonu, isyanında haklı, iyi niyetli ama fevri hareket eden, bilinçsizlikten, cahillikten şiddete başvuran insanların eylemleri olarak göstermeye çabalamaktır. Arkadaşımız, ‘‘maalesef’’ diyerek, Türk adından rahatsız olduğu gibi, Türkçe’den de rahatsız olduğunu ifade etmiştir. Analizleriniz cok yerinde, rahatlayin diye yazdiklarinizin altina imzami atayim bari. Cünki insanlari fisleyerek ve onlarin adina sundan rahatsiz oluyor bundan gicik aliyor diyerek bir yerlere varmayi düsünenler var. Siz nasil anliyorsaniz öyle olsun. Bizler burada Türkce konusurken bile anlasilamiyorsak, kurani kerimin tercümesinde hic anlasamayacagimizi da simdi anlamis oldum. Öyle olmasaydi 100 den fazla degisik cevrimi olmazdi galiba. Herkes kendi bildigi türkceyi konusuyor ve anliyor. Demekki bizler hepimiz burada bosuna yazisiyoruz, cünki herkes hekesi istedigi gibi anlayabiliyor ve analiz bile yapiyor, hemde o sahsin fikrini sormadan. Sanki ben Türkceden rahatsiz olsam acikca söyleyemeyecegimde, kelimeler arasinda söylemeye calismisim. Sanki ben Türk adindan rahatsizim, ama acikca söyleyemedigim icin, sözcükler arasinda aciklamaya calismisim. Daha neler duyacagiz. Demekki ben beni iyi tanimiyorum, saolun ama siz daha iyi taniyorsunuz beni. Biraz saygiya deger verirsek iyi olacak. Insanlari zorla PKK'li, Türk düsmani ve terörüst yapmayi terk etsek ülkemiz icin daha iyi olacak. Önemli olan insanlari kazanabilmek, onu da basaramadigimiz icin sadece susun busun diyerek sucluyoruz. 1980'den sonra agzini acan komunist ve anarsist oluyordu, sonra PKK'li ve bölücü olmaya basladi. Yarin ne olacagiz cok merak ediyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gazi mahallesinde yasayanlar gazi halkidir, begeniriz veya begenmeyiz, o ayri bir konu. Illada orada oturanlarin tümümü protesto ettigi zamanmi gazi halkindan bahsedecegiz. Cumhuriyet mitinglerine bakarsak ve sonrasinda yazilanlarda da istanbul, Izmir halkindan bahsetmistik, ama bildiginiz gibi orada da her iki sehirdende tüm insanlar katilmamaisti. Böyle söylerken baska bir anlam cikarmaya hicte gerek yok.Diger taraftan, ben saldirilar hakli ve dogru asla demedim, sadece sasilmamasi gereken bir olay dedim. Ben buradan defalarca yazdim, Türkce dilinin malesef sakiz gibi saga sola cekilebildigini ve herkes nedense istedigi gibi anlamaya calisiyor. benim buradan buna engel olacak bir durumum yok. O sizin niyetinize kalmis. Anladigim kadariyla sizinkisi üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Böyle kisir tartisma yapacagimiza, benim önceden yazdigim gibi, CHP'nin neden protesto ( bazilari tarafindan da saldiriya ugradigini) edildigini basta CHP olmak üzere bizlerde irdelememiz gerekli. Bir dönemler CHP gazi mahallesinde sevgilerle karsilanirken, simdi saldiriya ugruyorsa, birazda CHP kendisini sorgulamasi gerekmezmi? Sorunlari "bölücüler saldirdi" diyerek asla cözemeyiz. Bu mantikla zaten ülkemiz 30 yili askin bir cikmazin icerisine girdi ve olayla o kadar karma karisik olduki, hakli ve haksizi birbirinden ayirmak neredeyse imkansiz oldu. Ne Türkçe dilinin sakızlığı ne başkabirşey. Ellerinde molotof kokteylleriyle, PKK yanlısı sloganlar atan bir grubu "Gazi Halkı" diye sunmaya çalışıp. Bu kimselerin oradaki CHP seçim bürosunda gerçekleştirdiği linç girişimini "Gazi Halkının tepkisi" diye tanımlama çabası. Dediğim gibi Trabzon'da gençlere yönelik linç girişimini "Trabzon halkının tepkisi" olarak tanımlayan zihniyetten hiçbir farkı yok. Hem de hiç. Sürekli "faşizm, ırkçılık, şovenizm" kelimelerini başkalarına itham olarak kullanan birisinin, karşı olduğu kimselere uygulanan faşist saldırganlığı "halk tepkisi" olarak şirinleştirmeye çalışması, temelde zihniyetin farksız olduğunu gösterir. Bir grup terör yandaşının gerçekleştirdiği saldırı üzerinden "CHP neden protesto edildi" başlıklı bir tartışma mı yapacağız ? O terör yandaşı grubun saldırması için, türk bayrağı, ya da Atatürk resmi olması yeterlidir o büroda. Kadıköy'de düzenlenen barış mitinginde, kürsüde Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh lafını söylediği için önce Tamer Karadağlıyı yuhalayıp ardından, belediye otobüslerine saldıran gruhun reflekslerini harekete geçiren subje ile o bürodaki subje aynıdır. Mesela şimdi atıyorum, Karagümrük'te DTP seçim bürosu böyle bir saldırıya maruz kalsa bu arkadaşımız bu olayı "faşistlik, ırkçılık, şovenistlik" olarak tanımlayacaktı. Ama Gazi Mahallesi'nde terör örgütü yandaşları tarafından CHP seçim bürosu böyle bir saldırıya maruz kalınca "Gazi Halkı'nın tepkisi" oluyor. Basit Linç zihniyeti, kendinden olanlara uygulanırsa "ırkçılık faşizm" kendinden olarak gördüklerin tarafından uygulanırsa "halk tepkisi". Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Sayin Yakisikli, bazilarimiz icin birilerini terörüst ve bölücü gösterebilmemiz icin, yasamis olduklari semti göstermemiz yetiyor Bir yandan terör örgütü yandaşlarının yaptığı saldırıyı "Gazi Halkının Tepkisi" olarak tanımlama. Öbür yandan, başkasını tüm Gazi halkını terörist olmakla suçladığı şeklinde eleştirme. Bu nedir? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 ALINTI(Yakisikli @ 09-02-2009, 14:19) Bana kalirsa, en buyuk hata burada haber basligidir Boluculer chpye saldirdilar, nasil bir manset basligi.. Allah Allah, ellerinde taşlar, sopalar, molotof kokteylleriyle PKK yanlısı slogan atanlar tarafından CHP seçim bürosuna yapılan saldırıyı nasıl bir manşetle tanımlamalı ? Doğaseverler CHP'ye saldırdı diyerek mi ? İnsan Hakları yandaşları CHP'ye saldırdı diyerek mi ? PKK yandaşları tarafından, taşlarla, sopalarla, molotof kokteylleriyle CHP seçim bürosuna ve içindekilere saldırılmış. Bu olayiçin bu topiğin başındaki haber başlığının ne tuhaflığı var ? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Ne Türkçe dilinin sakızlığı ne başkabirşey. Ellerinde molotof kokteylleriyle, PKK yanlısı sloganlar atan bir grubu "Gazi Halkı" diye sunmaya çalışıp. Bu kimselerin oradaki CHP seçim bürosunda gerçekleştirdiği linç girişimini "Gazi Halkının tepkisi" diye tanımlama çabası. Dediğim gibi Trabzon'da gençlere yönelik linç girişimini "Trabzon halkının tepkisi" olarak tanımlayan zihniyetten hiçbir farkı yok. Hem de hiç. Sürekli "faşizm, ırkçılık, şovenizm" kelimelerini başkalarına itham olarak kullanan birisinin, karşı olduğu kimselere uygulanan faşist saldırganlığı "halk tepkisi" olarak şirinleştirmeye çalışması, temelde zihniyetin farksız olduğunu gösterir. Bir grup terör yandaşının gerçekleştirdiği saldırı üzerinden "CHP neden protesto edildi" başlıklı bir tartışma mı yapacağız ? O terör yandaşı grubun saldırması için, türk bayrağı, ya da Atatürk resmi olması yeterlidir o büroda. Kadıköy'de düzenlenen barış mitinginde, kürsüde Atatürk'ün Yurtta Sulh, Cihanda Sulh lafını söylediği için önce Tamer Karadağlıyı yuhalayıp ardından, belediye otobüslerine saldıran gruhun reflekslerini harekete geçiren subje ile o bürodaki subje aynıdır. Mesela şimdi atıyorum, Karagümrük'te DTP seçim bürosu böyle bir saldırıya maruz kalsa bu arkadaşımız bu olayı "faşistlik, ırkçılık, şovenistlik" olarak tanımlayacaktı. Ama Gazi Mahallesi'nde terör örgütü yandaşları tarafından CHP seçim bürosu böyle bir saldırıya maruz kalınca "Gazi Halkı'nın tepkisi" oluyor. Basit Linç zihniyeti, kendinden olanlara uygulanırsa "ırkçılık faşizm" kendinden olarak gördüklerin tarafından uygulanırsa "halk tepkisi". Size tavsiyem, secimlerden sonra Gazi halkinin oylarina bakarsaniz, CHP'yi protestoyusadece PKK'li terörüstlermi yoksa genelde Gazi halkinin cogunlugumu yapmis göreceksiniz. Bir dönemler Gazi'de oylar CHP icin cantada keklikti, birde yarin bakalim ne olacak. Secmenin tutumunu bile irdelemeyen bir parti cökmeye mahkumdur. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Allah Allah, ellerinde taşlar, sopalar, molotof kokteylleriyle PKK yanlısı slogan atanlar tarafından CHP seçim bürosuna yapılan saldırıyı nasıl bir manşetle tanımlamalı ? Doğaseverler CHP'ye saldırdı diyerek mi ? İnsan Hakları yandaşları CHP'ye saldırdı diyerek mi ? PKK yandaşları tarafından, taşlarla, sopalarla, molotof kokteylleriyle CHP seçim bürosuna ve içindekilere saldırılmış. Bu olayiçin bu topiğin başındaki haber başlığının ne tuhaflığı var ? Sayin Cyrano Konunun basligiyla icerini okursaniz benim ne demek istedigimi anlardiniz.. Konun basligi boluculer chplere saldirmistir.. iceriginde ise bu saldiriyi duzenleyenlerin sadece bir grup bolucu oldugu acik sekilde yazilmaktadir.. Egerki bir grup bolucu denilseydi ozaman olayi yapanlarin birkac kisi oldugu konuyu okumadan anlasilirdi.. Ama baslik baska icerik baska olunca amac sadece kaos ortami yaratmaktan baska birsey degildir... Boluculer denildiginde ozaman tum gazi mahallesi sakinlerini icine alirki bugun gazi mahallesinde eminimki kendi halinde insanlar yasamaktadir ve siz orada yasamis olsaniz sizde o boluclerden birisi olarak algilanirdiniz.. anladinizmi ... Saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Bu baslikta acik acik "BÖLÜCÜLER"olarak verilmis,yazinin baslangicinda da "KALABALIK BIR GRUP"diye tanimlanmis.Simdi bu gayet acik ve ne anlama geldigini ilkokul talebesinin anlayabilecegi bir yazidan,tüm Gaz mahallesini cikarmak ya gaflettir ya art niyettir.Daha ne yazilmasi gerekiyordu,yoksa saldiranlarin isim listesini cikarip öylemi yazilsaydi.KALABALIK BIR GRUP denmesi zaten yazinin basligindaki icerigi dogruluyor. Bütün Gazi mah.anlamini cikaranlarin amaclari nedir acaba.Onlar ima dahi edilmemis olan bir icerigi neden ille de o anlamda diye iddia etmekteler. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Sayin Cyrano Konunun basligiyla icerini okursaniz benim ne demek istedigimi anlardiniz.. Konun basligi boluculer chplere saldirmistir.. iceriginde ise bu saldiriyi duzenleyenlerin sadece bir grup bolucu oldugu acik sekilde yazilmaktadir.. Egerki bir grup bolucu denilseydi ozaman olayi yapanlarin birkac kisi oldugu konuyu okumadan anlasilirdi.. Ama baslik baska icerik baska olunca amac sadece kaos ortami yaratmaktan baska birsey degildir... Boluculer denildiginde ozaman tum gazi mahallesi sakinlerini icine alirki bugun gazi mahallesinde eminimki kendi halinde insanlar yasamaktadir ve siz orada yasamis olsaniz sizde o boluclerden birisi olarak algilanirdiniz.. anladinizmi ... Saygilar başlık ve içerik arasında hiçbir çelişki olmadığı gibi ne başlıkta, ne de içerikte hiçbir sorun yoktur. Saldırganları Gazi Halkı olarak tanımlayan Gazi'de saldiriya ugramasi gayet normal, cünki CHP Gazi halki icin bir dost degil düsman partidir. bu arkadaşımız dışında ne topiği açan, ne de yorum yapan başka kimsede yoktur. Bölücüler denilince tüm Gazi halkını içine alacağını düşünüyorsan buda senin "Gazi Halkı" hakkında olan düşüncen olur. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Bu başlık aslında güzel bir şeye vesile olmuştur. "Kendine Demokrat" olmanın evrensel demokrasi anlayışıyla ne kadar uzak olduğunun somut bir örneğine. Kendi fikrinden olanlara uygulanan şiddet söz konusu olunca "insan hakları ve demokrasi" havarisi kesilenlerin. Kendi fikrinden olmayanlara aynı şiddet uygulanınca nasıl şiddeti meşrulaştırmak ve sevimlileştirmeye çalışma çabasına girebileceğini. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Bölücüler CHP'ye saldırdı şeklinde ki başlıkta mı tıkanılıp kalınmış,yoksa Gazi Mahallesi ahalisinden yoksa sözde demokratlığımızda mı? Başlık,alışıldık.Tüm saldırganlar bölücüdür ülkemizde! Saldırganlar bölücü olmayabilir,sadece bu veya şu nedenden dolayı sadece rahatsız olanlarda olabilir. Öte yandan insanı hedef alan hiçbir saldırı sonucu itibariyle haklılaştırılamaz. Saldırı haklılaştırılmamış,yalnız CHP'ye bakışlarla saldırının nedeni kurcalanmış. Nedenleri konuşalım... Konuşulmayan nedenler,istenmeyen sonuçları devamlı hale getirir. CHP ve politikası ayrıca konuşulmaya değer ............ Bunun yanında Gazi mahallesi sürekli sorunların yaşandığı bir mahal olsa da bu genelleştirmeler için mazeret olamaz. Bu başlıkla ilgili diğer bir başlıkta Sevgili Yakışıklı'nın ifade ettiği,"aynı olay farklı yaklaşımlar doğurursa çifte standar vardır" şeklinde ki düşüncesine aynen katılıyorum. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Bölücüler CHP'ye saldırdı şeklinde ki başlıkta mı tıkanılıp kalınmış,yoksa Gazi Mahallesi ahalisinden yoksa sözde demokratlığımızda mı?. . . Bu başlıkla ilgili diğer bir başlıkta Sevgili Yakışıklı'nın ifade ettiği,"aynı olay farklı yaklaşımlar doğurursa çifte standar vardır" şeklinde ki düşüncesine aynen katılıyorum. Sn mavi olmayan gökyüzü öyle bir ortama geldikki Türkiye'de insanlara sadece iki secenek birakilmis durumda, ya bölücüsün ya vatanseversin. Ben aslinda bu duruma hic sasmiyorum, cünki 12 Eylülün eseri bunlar. 12 Eylül'ün amaci zaten yeni nesilleri sorgulayan ve irdeleyen bir nesil olarak degilde sadece devletin ve arganini her dedigine ve yaptigina amen diyen sahislar olarak yetistirmekti ve basariyada ulastigi cok acik ve net. Madem gazi mahallesinde CHP'ye sadece "bölücüler" , yani halktan kopuk sadece bir kac cakal diyelim, saldirdi da neden cogulugu "bölücü" olmayan vatandaslar CHP'ye sahip cikmadi? Benim görüsüm gazi mahallasinde yasayan insanlarin, yani Gazi halkinin büyük cogunlugu CHP'nin ne kadar oportünist bir parti oldugunu biliyorlar ve artik onlarin bos laflarina karinlari tok. 12 Eylülün yetistirdigi nesillerden ben her zaman ayni tepkiyi gösrmüsümdür, yani agzini acan vatanhaini ve bölücüdür. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mart , 2009 Sn mavi olmayan gökyüzü öyle bir ortama geldikki Türkiye'de insanlara sadece iki secenek birakilmis durumda, ya bölücüsün ya vatanseversin. Ben aslinda bu duruma hic sasmiyorum, cünki 12 Eylülün eseri bunlar. 12 Eylül'ün amaci zaten yeni nesilleri sorgulayan ve irdeleyen bir nesil olarak degilde sadece devletin ve arganini her dedigine ve yaptigina amen diyen sahislar olarak yetistirmekti ve basariyada ulastigi cok acik ve net. Madem gazi mahallesinde CHP'ye sadece "bölücüler" , yani halktan kopuk sadece bir kac cakal diyelim, saldirdi da neden cogulugu "bölücü" olmayan vatandaslar CHP'ye sahip cikmadi? Benim görüsüm gazi mahallasinde yasayan insanlarin, yani Gazi halkinin büyük cogunlugu CHP'nin ne kadar oportünist bir parti oldugunu biliyorlar ve artik onlarin bos laflarina karinlari tok. 12 Eylülün yetistirdigi nesillerden ben her zaman ayni tepkiyi gösrmüsümdür, yani agzini acan vatanhaini ve bölücüdür. Sevgili dostum, o kadar çok bedell ödedik ki biz,12 Eylül tüm bedelleri kendisinde topladı,sonra bize saçtı.12 Eylül,bizdik.Kafa karşıklığımız,siyasi basiretsizliğimiz,despotluğumuz... 12 Eylül ile bizler bireyselliğin verdiği dev aynalarla oyalanırken,taşlar yeniden yerinde oynadı. 1960 da darbe yaptık olmadı,12 Eylül'de yaptık olmadı,28 Şubatta arada kaynadı... Olmayacağını bile bile yaptık,olmadı işte,demokrat olmadaık,liberal olamadık,sağ olamadık,sol olamadık. Sadece birer hiçtik. Bir AB bir ABD bir Ortadoğu... Bir dindar,bir komünist,bir ağa bir köylü.... Hiçbiri olamadık.Olanlarımız bedel ödedi,öldürüldü...ödemeyenlerse bizdik,hiç olarak kaldık ve yalnız bıraktık. CHP...benim için hiçbir anlamı yok.Alanlarda darbe diyenlerden ne bekleyebilirim. Üretemeyende,samimi olamayanlardan neyi isteyebilirim ki? İstedikleri oldu,yabancı kaldık,hiç olduk.Gazi'ler de saldırıya öfke derken,öfkenin nedenini unuttuk. Kimse kusura bakmasın,bunu biz başardık. Bölücü değil vatansever değil insan olamamak! Hiçbirşey olmak. Ben sizi,dediklerinizi çok iyi anladım sevgili dostum...yine de umut mu diyeyim,kendi mi aldatayam mı? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mart , 2009 Bölücüler CHP'ye saldırdı şeklinde ki başlıkta mı tıkanılıp kalınmış,yoksa Gazi Mahallesi ahalisinden yoksa sözde demokratlığımızda mı? Başlık,alışıldık.Tüm saldırganlar bölücüdür ülkemizde! Saldırganlar bölücü olmayabilir,sadece bu veya şu nedenden dolayı sadece rahatsız olanlarda olabilir. Öte yandan insanı hedef alan hiçbir saldırı sonucu itibariyle haklılaştırılamaz. Saldırı haklılaştırılmamış,yalnız CHP'ye bakışlarla saldırının nedeni kurcalanmış. Nedenleri konuşalım... Konuşulmayan nedenler,istenmeyen sonuçları devamlı hale getirir. CHP ve politikası ayrıca konuşulmaya değer ............ Bunun yanında Gazi mahallesi sürekli sorunların yaşandığı bir mahal olsa da bu genelleştirmeler için mazeret olamaz. Bu başlıkla ilgili diğer bir başlıkta Sevgili Yakışıklı'nın ifade ettiği,"aynı olay farklı yaklaşımlar doğurursa çifte standar vardır" şeklinde ki düşüncesine aynen katılıyorum. Bu yaklaşımın sivas katliamından sonra, "tasvip etmiyorum ama Aziz Nesin'de şöyle şöyle yaptı" diyen yaklaşımdan. Trabzon'daki linç girişimlerinden sonra "tasvip etmiyorum ama" diye başlayan yaklaşımlardan , Malatya'daki cinayetten sonra "ama" ile başlayan yaklaşımlardan bir farkı yoktur. Bu saldırıyı "Gazi halkının tepkisi" olarak sunmanın neresi saldırının nedenleri araştırmaktır ? Sivas katliamı ne kadar "sivas halkının tepkisi" ise, trabzon olayları ne kadar "trabzon halkının tepkisi" ise bu saldırıda o kadar "gazi halkının tepkisi" dir. Çifte standartdan bahsedeceksek bundan büyük çifte standart mı var ? Hadi oturup saldırya uğrayanları konuşalım. Bakalım ne yapmışlarda "Gazi halkı" nı kızdırmışlar. Bu mudur ? Sonra genelleştirme yapan kim ? Bu haberin başlığında veya içeriğinde, gazi mahallesinde oturanlar şöyledir , böyledir gibi bir ifade mi var ? Bu saldırıyı "gazi halkının tepkisi" olarak sunmak mı genelleştirme? Yoksa bölücüler chp'lilere saldırdı demek mi ? Tüm gazi mahallesi böyle değildir. Ne haberde, ne yorumlarda böyle diyende yoktur. Ama, Gazi Mahallesinde otobüs yakan, işyerlerini ateşe veren, korsan gösteriler düzenleyen örgütler vardır. Bu eylemde bu örgütlerden adı sanı belli birisi tarafından gerçekleştirilmiştir. Gazi Mahallesi'nde oturan ya da esnaflık yapan kime sorsan, sana kimin yaptığınıda söyler. Ne gerek var demogojiye ? Demogojiyle, edebiyatla demokrat olunmuyor. Altını doldurmak gerekiyor. Bir kimse, benzer olayları faillerin ve mağdurların kimliğine göre değerlendiriyorsa orada bir demokrasi anlayışı yoktur. birde şöyle sanki karşısındaki bu ülkede yaşamıyormuş gibi laflar var ya. Biz eylemi yapanların kimler olduğunu, kimin eylem tarzı olduğunu, kimin bu şekilde eylemler yaptığını bilmiyoruz. O mahallede hangi örgütlerin faaliyet gösterdiğini bilmiyoruz. Bu tür eylemlerin nasıl organize ve örgütlü gerçekleştirildiğinide bilmiyoruz. Görmedik, duymadık da.,"şu veya bu sebepten "rahatsız" olan vatandaşların tepkisi" olarakak yutacağız bunu. Diyorum ya ne fark var diye. Aynı zihniyet, aynı yaklaşım. "Sözde demokratlık" bu topicte sınıfta kalmıştır. Romantik edebiyat, kendinden olanlar tarafından, kendinden olmayanlara karşı işlenen şiddeti meşrulaştırma çabasını örtmekte yetersizdir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.