Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kelimelerin ne anlamı var ki?

Din göreceli bir kavramdır, kitleler halinde inanılsa bile herkes kendi içinde başka türlü anlar ve yaşar... İşte o yüzden inanç bireyseldir... Toplumsal yanlarıda vardır ama neyin yok ki, hayat zaten sosyal bir olgudur...

Din modernizme karşı mıdır? Din sabit fikirlilik midir? Dinde reform olmaz mı?

İnsanlar kimliklerini dinleri ilemi isimlendirmelidir yoksa benlikleri ile mi?

Bütün bu kargaşanın temel unsuru din değil, dinde söz sahibi olmak isteyen şahıslardır... Kendi doğrusunu toplumun doğrusu olması konusunda dayatmacı olmamak lazım... Çünkü inanç vicdani bir unsur başka şey benzemiyor...

Sevap ya da günah aslında iyi ve kötü anlamındadır, fakat iyi ve kötü bile görecelidir...

Gönderi tarihi:

Hepinize geliyordur, banada geliyor, şu Filistin için Fatiha oku ve bu maili herkese yolla peygamber eline gül koyacak.. ne zaman, bu gece...! türünden e-postalar... ya da Allah'ın adı geçiyor, işte bu sebeple bunu herkese forwatla... neden, işte Allah öyle istedi... gibi...

Şimdi 21, YY'da insalık DNA, Genetik bilimi, Uzay Çağı yaşarken, İnterneti bambaşka amaçlar için kullanırken, müslüman kesim ne yapıyor?

Burdan varmak istediğim sonuç şudur: Din biz istesekte istemesekte, beğensekte beğenmesekte, içinde olsakta olmasakta hayatımıza egemen kılınmıştır...

Hayatımızı günah ve sevaplar kuşatmış, inansakta inanmasakta...

Bunu kimler yapıyor? İnananlar!!!

Ne için yapıyor, Allah'ın rızası için!

Sözün özü; dinde son nokta dindar cumhurbaşkanı istemekti... oldu bitti... Selametle...

Gönderi tarihi:

Avrupa toplumuda kendine göre bir inanc özelligine sahip,onlar da her pazar günü kiliselerine gider ve ibadetlerini yaparlar,inancsiz olanlari muhakkak ki vardir,ama genelde inanirlar,ne var ki onlarin inanclari iclerinde ve kilisede kalir,yani bunu günlük yasamlarina alet etmezler.Insanlik iliskilerini inanc yoluyla degil insan olarak yürütürler.Aslinda "HIC ÖLMEYECEKMIS GIBI BU DÜNYAYI YARIN ÖLECEKMIS GIBI AHIRETINI YASAYACAKSIN"sözünü en iyi yerine getirenlerde Avrupali toplumlardir.Ne öbür dünya icin bu dünyayi terkederler ne de bu dünyada ilelebet kalacakmis gibi yasarlar.Her seyleri planlidir,plansiz adim atmazlar.Günah veya sevap Allahin takdir edececegi bir alandir.

Islam toplumunda ise bu tamamen farklidir,Islam toplumunda Allah acik acik alet edilir herseye.Günlük yasamda diyebilirim ki her insan günde en az bir defa Allahin adini kullanir,bircoguda Allahi yaptigi uygunsuz isleri örtbas etmekte sahit olarak gösterebilmek ve kendini savunmak icin "VALLAHI"kelimesini kullanir.Yani yalan yere yemin eder.bunu Avrupa toplumunda göremezsiniz.Avrupa toplumunda "ISA CARPSIN KI"diyen birine rastlayamazsiniz.

Allahin adini kendilerine alet olarak kullanip bundan cikar saglayanlar,insanlarin sevinmesini,gülmesini,sevinmesini,eglenmesini bile haram olarak ileri sürerler.14 Subat Sevgililer günü,ne olmus yani,o gün bir insan sevdigi bir insana seni seviyorum diyipte bir cicek hediye etse bunun haramla günahla iliskisi ne olabilir,bu kadar mi yozluk olur ya!

Birde akil hocaligi yapanlar var,"efendim,bu konular din adamlarinin konulari siz cevapliyamazsiniz"tarzi savunmalar var ki,insanin pes yani diyesi geliyor.

Mailler icinde ayni seyleri söyleyebilirim.Artik din istismari o kadar ayyuka cikmis ki internetten mail gönderip FATIHA okunmasini salik veriyor,ve peygamber de alet ediliyor bu sefer,ve bunlar sözüm ona MÜSLÜMAN!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Çünkü Avrupa engizisyon mahkelerinde çok acı çekti, ortaçağı yaşadı, çünkü onlar bugün İran ve Afgan halklarının yaşadığı gibi din ile yönetilen halkların acılarını iyi biliyorlar... O yüzden dini devlet işlerinden ayırmanın hayati önem taşıdığınını farkındalar ve inançlarını kendi içlerine yaşıyorlar... Misyonerlik yapanlarıda var mutlaka ama sivil halklar için din baskı aracı olmamalı ve buna herkes karşı çıkmalıdır...

Yani siz müslümansınız diye başka bir müslümanın dini propagandasına maruz bırakılmamalısınız sonuçta inançlar kişilere özgüdür...

Gönderi tarihi:

Sanki olsa ne olur olmazsa ne olur sevgililer günüymüş tv lerde boy boy pırlanta reklamları millet karnını doyuramıyorki Pırlanta peşine koşacak takati olsun..

seviyorsan hergün senindir,aşk her daim güzeldir..

Gönderi tarihi:
Sanki olsa ne olur olmazsa ne olur sevgililer günüymüş tv lerde boy boy pırlanta reklamları millet karnını doyuramıyorki Pırlanta peşine koşacak takati olsun..

seviyorsan hergün senindir,aşk her daim güzeldir..

Hemso ben pirlanta alacaktim da vazgectim cünkü KDV'si yok haramdir. :)

Gönderi tarihi:

Bazı durumlarda biliyorsun çaresizsen din yol verir ;)

şimdi hemşo durum kadından kadına değişiyor kimi kadın değerli hadiyeler ister kimisi bir çiçeğe razı gelir birde benim gibiler var tabi iki kelam güzel sözle yetinen..

Bence sen gardını karşındaki göre al yoksa başına iş alırsın karışmam :)

Gönderi tarihi:

:blushing::wub:

Sevgililer günü için pırlanta mı hediye alacaktınız, sayın suheda'ya. Hayırdır sayın politika!!! :lol:

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sevgililer günü için pırlanta mı hediye alacaktınız, sayın suheda'ya. Hayırdır sayın politika!!! :lol:

Saygılar...

Suheda zaten kendisi pirlanta sayin Domuzbagi,alacagim pirlanta ucuz kacar. :) hem KDV'siz de!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Saygılar...

:blink::unsure:

bunuda nereden çıkardın domuzbağı, bana niye alsınki pırlantayı?

Suheda zaten kendisi pirlanta sayin Domuzbagi,alacagim pirlanta ucuz kacar. :) hem KDV'siz de!

saygilarla

:blush::rolleyes:

efendim utandırdınız beni asıl sizin kalbinizdir pırlanta olan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.