Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ÜLKEMİZİN VE TORUNLARIMIZIN DOĞAL GELECEĞİNİN SATILMASINI ENGELLEMEK İÇİN BİR İMZADA SİZ ATIN...


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

 

2BGazete.jpg

 

 

 

 

 

Tema15.gif

 

“2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sayın Başkan ve Üyeleri

Sayın Başbakan

Sayın Çevre ve Orman Bakanı

 

Başımız dertte.

Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor.

Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa doğru giderken doğal dengeler bozulurken çözüm, yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir.

Ama biz ne yapıyoruz ?

Nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken sözde “yasal” yollardan satmaya çalışıyoruz.

Ormanlarımız satılık değildir.

Anayasaya aykırı, ulusa ait ormanları satışa çıkararak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2 B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır diyoruz.

Ormanlarımızın satılmaması hep orman kalması için; aşağıda imzası bulunan biz Ülke Gönüllüleri, başta
TBMM
Başkanımız, Başbakanımız ile Çevre ve Orman Bakanı olmak üzere Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün üyelerinden, ilişikte yer alan 2 B ile ilgili çözüm önerilerimizi dikkate almalarını, 2 B orman arazilerinin satılmamasını ve tekrar 2 B’lerin yaşanmaması için gereken önlemleri almalarını istiyoruz.

 

İmza kampanyasına katılmak için tıklayınız

 

Gönderi tarihi:
Bu imzalarin bir sonuc getirecegine inancim olmamakla beraber,demokratik tavrimi koyarak imza verdim.

 

 

saygilarla

 

umarım sonuç getirir...

duyarlılığın için teşekkürler...

*tna

Gönderi tarihi:

Bu konu son derece önemli... Çünkü bir ormanın ağaçlarının tümü yok edilmiş bile olsa orası orman vasfını kaybetmiş denemez. Bu yanlıştan derhal geri dönülmeli ve orası yeniden ağaçlandırılmalıdır. Neden?

 

Çünkü orman sadece ağaçlardan oluşmaz. Asıl oranın toprağı önemlidir. Orman toprağı çok özel bir topraktır ve binlerce, belki milyonlarca yılda oluşmuştur. Bu toprağın betonun, asfaltın altına gömülmesi, ağaçların katliamından sonra ikinci bir korkunç cinayettir.

 

Doğa insan türünü asla affetmeyecek. Bu tür, doğaya karşı affedilmez korkunç cinayetler işledi. Bu suçların cezasını gelecek nesiller çekecek. İnsan türü bu gezegene başka bir dünyadan gelmiş istilacı bir tür gibi davrandı. Bu suçlardan bir an önce vaz geçmezsek, ellerimizden kayıp giden doğanın çığlıklarına kulaklarımızı kapatırsak türümüzün bu gezegendeki sonu acı olacak.

 

Dünyanın en büyük çölü olan Sahra çölünde, her türlü büyük bitki ve hayvan fosilinin bulunduğunu, buranın binlerce yıl önce orman olduğunu biliyor muydunuz? Ya çölleşmesinde iklim değişikliklerinin yanı sıra insan etkinliklerinin (ağaç katliamı ve aşırı otlatma) büyük payı olduğunu? Ya çöllerin her geçen yıl adım adım genişlemekte olduğunu?

 

İnsanlar çok yakında bir ağacın bir insandan çok daha değerli bir canlı olduğunu anlayacaklar... Umarım bu anlayış çok acı biçimde gerçekleşmez...

Gönderi tarihi:

***

Umarim bu istende birileri rant saglama pesinde degillerdir ..

Saygilar

 

Hangi işten?...

 

_Orman arazilerini satılmasına olanak sağlıyanların peşinde oldukları rant mı?...

 

_Yoksa bu alanların satılmasına karşı duranların peşinde oldukları rant mı?...

 

İfadenizde bu pek açık olmamış....

 

Açıklamada bulunarak ne anlatmaya çalıştığınızı bizlere ifade etmelisiniz...

 

***

:excl:_Orman sadece ağaçlardan oluşmaz.

:excl:_Asıl oranın toprağı önemlidir.

:excl:_Orman toprağı çok özel bir topraktır ve binlerce, belki milyonlarca yılda oluşmuştur.

*_Bu toprağın "betonun, asfaltın altına gömülmesi", ağaçların katliamından sonra ikinci bir korkunç cinayettir.

***

 

:clover::clover::clover:

 

Neden imza atılması gerektiğini vurgulayan bu önemli açıklamalar ve duyarlılığın için sonsuz teşekkürler...

 

*tna

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.