Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Atatürkçülük ticareti” yapmayı sevenlerle aynı çizgide bir tüccar mantığı

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın Engin Ardıç...

İçeriğinde bahsettiğiniz,, O "fetva veren çeşitlerle" aynı çapta bir yaklaşımla yazılan bugünkü köşe yazınızı okudum...,

_Yazdıklarınızın satır aralarında Atatürk'ü anlamaya çalışırken "dramatik çatışmalar"yaşayarak,

kişiliklerinde "dramatik evrim" geçirenlerde ortaya çıkan belden aşağı yaklaşımlar olduğu açıkça görülüyor...

_“Dramatik” içsel çatışmalarla evrim geçirenlerin bu tür serbestliğinin dediğiniz gibi sivilce yaptığı söyleniyor,

Bu kanıtlanmış mıdır, kanıtlanmamış mıdır bilinmez?

Ama Atatürk'ün kişiliğinin sizin üzerinizde oldukça olumsuz etkiler yaptığı ortada...

_Çağının ve ulusun en önemli ve etkili kişiliklerinden birine sergilediğiniz bu yaklaşımlarınızla

"Atatürkçülük ticareti” yapmayı sevenlerle aynı çizgide bir tüccar mantığını sergilediğinizin elbette ki sizde farkındasınız...

_Farkında olduğunuz, “Dramatik” içsel çatışmalarla evrim geçiren bu kişiliği ve yaklaşımlarınızı esefle kınıyorum...

*tna

Çek mastor çek ... (30.ocak.2009)

http://www.sabah.com.tr/ardic.html

1759_192x260.jpg

ENGİN ARDIÇ - [email protected]

Gönderi tarihi:

Bu ucuz provokatöre yanıt değmez, benim dikkatimi çeken başka bir konu var.

"Atatürk'e Muhammed muamelesi çekmek!" lafı! Peki sureti gösterilmeyerek Muhammed'e kim muamelesi çekiliyor? Bu muamelenin evrensel bir ölçütü, "filancaya çekersen amenna, falancaya çekersen o ne yahu?" şeklinde bir standardı mı var? "Laiklik dini" propagandası gibi aynı. Ha yani din kötü imiş, peygamber olmak kötü imiş... Öyle olmuyor, bu anlama gelmiyorsa bu söylem, ne anlama geliyor anlayalım. Neye karşı ne adına savaş açarken neyi, kimi yere batırıyorsunuz? "Adam ol, baban gibi merkep olma" mı diyorsunuz, "adam ol baban gibi, merkep olma mı diyorsunuz, bir anlayalım, virgülü bir yerli yerine koyun!

Batılılar İsa'ya niye bu muameleyi çekmiyor? Biz neyi sorgulayacağımıza ne zaman ayıkacağız acaba?

Atatürk tabusu aşılmış. Hayırlı uğurlu olsun, tebrikler. "Benim naçiz vücudum..." "Size dogma, ayet bırakmıyorum..." diyen bir insanın tabulaşması söz konusu ise şayet, kabahati kimdedir belli... "Darısı başka tabuların başına" deme cesaretini ne zaman göstereceğiz acaba?

Coşkulu bir konuşmanın ses tonuna imada bulunmak... Buna yıldızlanmayacak bir tanım bulmaya uğraşmayacağım...

Gönderi tarihi:

Bencede Engin Ardic icin degmez.O adam kisiligini kaybetmis bir adam.Onu Cem Uzan'in Star televizyonundan taniyorum.Ciller'e demedigini birakmayip Cem Uzan'cilik yaptigi günleri hic unutmam.Simdi ise Tayyip'cilik yapiyor,yakinda tarikatciliga baslarsa sasmayin, entel sakal birakmakla insanlar entel olmaz,entellik sakalda degil kafadadir,hani derler ya kafaya baaak sakala bak diye.Kisiliksiz insanlar her rengi mübah sayarlar.Dün Atatürkcü olup bugün Atatürk'ten nem kapanlar kimin renginden boyanmis olduklarini zaten ispat etmiyorlarmi.Iste birilerinin Atatürkcü diye ellerinde koz diye kullandiklari insanlar Engin Ardic yapisinda insanlardir.O NEDENLE ISTE ATATÜRK'CÜLER diyip camur atabiliyorlar.

Atatürk'ü sevmek ona tapmak degildir,bunu iddia edenler,Atatürk sevgisini tadamamis tattirilmamis olanlardir.Tapmak baska birseydir,ama tapmayla sevginin ne oldugunu biribirine karistiranlar icin bu kavramlar zaten birsey ifade etmiyor.Biz anamizi babamizida severiz ama onlara tapmayiz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bu ucuz provokatöre yanıt değmez, benim dikkatimi çeken başka bir konu var.

"Atatürk'e Muhammed muamelesi çekmek!" lafı! Peki sureti gösterilmeyerek Muhammed'e kim muamelesi çekiliyor? Bu muamelenin evrensel bir ölçütü, "filancaya çekersen amenna, falancaya çekersen o ne yahu?" şeklinde bir standardı mı var? "Laiklik dini" propagandası gibi aynı. Ha yani din kötü imiş, peygamber olmak kötü imiş... Öyle olmuyor, bu anlama gelmiyorsa bu söylem, ne anlama geliyor anlayalım. Neye karşı ne adına savaş açarken neyi, kimi yere batırıyorsunuz? "Adam ol, baban gibi merkep olma" mı diyorsunuz, "adam ol baban gibi, merkep olma mı diyorsunuz, bir anlayalım, virgülü bir yerli yerine koyun!

Batılılar İsa'ya niye bu muameleyi çekmiyor? Biz neyi sorgulayacağımıza ne zaman ayıkacağız acaba?

Atatürk tabusu aşılmış. Hayırlı uğurlu olsun, tebrikler. "Benim naçiz vücudum..." "Size dogma, ayet bırakmıyorum..." diyen bir insanın tabulaşması söz konusu ise şayet, kabahati kimdedir belli... "Darısı başka tabuların başına" deme cesaretini ne zaman göstereceğiz acaba?

Coşkulu bir konuşmanın ses tonuna imada bulunmak... Buna yıldızlanmayacak bir tanım bulmaya uğraşmayacağım...

Engin ARDIÇ'ın her tarafı provakatör olsa ne olur sevgili demirefe bari sen yapma :)

Kaldı ki bu muhterem aslında herbir şeyle dalga geçerken verdiği mesajlarda pek uçuk değil.

istediğiniz gibi bir kahraman yaratmayın kahramanı tanıtın diyor E.Ardıç Yazıdan anladığım bu benim.

Ama size bunu yaptırmazlar diye de ufak bir iğneleme var tabii ki.

Belki de yanlış anladım.

Nedense cevabınızda da aynı uslubü görmediğimi söyleyemem.

Cevaplara da sorulara da biraz mizah eklemenin yanlış bir yanı yok kanaatimce hatta bilakis daha keyifli bir hal oluşturuyor.

sevgilerimle,

Gönderi tarihi:
Cevaplara da sorulara da biraz mizah eklemenin yanlış bir yanı yok kanaatimce hatta bilakis daha keyifli bir hal oluşturuyor. :alkis:
:wub:

Atatürk'ü sevmek ona tapmak degildir,bunu iddia edenler,Atatürk sevgisini tadamamis tattirilmamis olanlardir.

Tapmak baska birseydir,ama tapmayla sevginin ne oldugunu biribirine karistiranlar icin bu kavramlar zaten birsey ifade etmiyor.

Biz anamizi babamizida severiz ama onlara tapmayiz.

:flowers:

"Atatürk'e Muhammed muamelesi çekmek!" lafı!

Peki sureti gösterilmeyerek Muhammed'e kim muamelesi çekiliyor?

Bu muamelenin evrensel bir ölçütü, "filancaya çekersen amenna, falancaya çekersen o ne yahu?" şeklinde bir standardı mı var?

"Laiklik dini" propagandası gibi aynı. Ha yani din kötü imiş, peygamber olmak kötü imiş...

Öyle olmuyor, bu anlama gelmiyorsa bu söylem, ne anlama geliyor anlayalım.

Neye karşı ne adına savaş açarken neyi, kimi yere batırıyorsunuz?

"Adam ol, baban gibi merkep olma" mı diyorsunuz,

"Adam ol baban gibi, merkep olma mı diyorsunuz, bir anlayalım, virgülü bir yerli yerine koyun!

:flowers:

Atatürk tabusu aşılmış. Hayırlı uğurlu olsun, tebrikler.

"Benim naçiz vücudum..." "Size dogma, ayet bırakmıyorum..." diyen bir insanın tabulaşması söz konusu ise şayet, kabahati kimdedir belli...

"Darısı başka tabuların başına" deme cesaretini ne zaman göstereceğiz acaba?

:alkis:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.