Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

230120091604030225598_2.jpg

Din ve para

ABD'de yayımlanan The Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'nin giderek Batı'dan koptuğunu belirterek, "AKP döneminde Türk dış politikasını iki yeni faktör yönlendiriyor: Din ve para" ifadesini kullandı.

DHA

Gazetede, Washington Enstitüsü Yakın Doğu Politikaları Masası Uzmanı Soner Çağaptay imzasıyla yayımlanan “Türkiye Hala Batı Müttefiki mi?" başlıklı yazıda, Türkiye'nin AKP hükümeti döneminde geleneksel müttefiklerinden uzaklaştığını ortaya koyan çok sayıda gösterge bulunduğu kaydedildi.

Yazıda, “Türk dış politikası yıllarca demokrasi, NATO gibi kurumsal üyelikler, Batı ve ABD ile aynı kaderi paylaşmak gibi Batı değerleri tarafından yönlendirildi. AKP'nin 200'de iktidar olmasından bu yana ise Türk dış politikasını iki faktör yönlendiriyor: Din ve para" denildi.

Yazıda, geçen yıl AKP hükümetinin İran ve Sudan cumhurbaşkanlarını ağırladığı ve Ankara'nın bu ülkelerle yakınlaştığı hatırlatılarak, aynı dönemlerde Ankara'nın başta İsrail olmak üzere Batılı müttefiklerine karşı daha sert bir söylem tutturduğu belirtildi.

Türkiye'nin İran, Rusya ve Sudan karşısında Batılı değerleri "temsil ediyormuş" gibi yaptığı öne sürülen yazıda, aslında AKP hükümetinin bu ülkelerle yakın bağlar kurmakta olduğu, hatta Batı'nın Sudan ve İran'a uyguladığı ambargolara karşı çıktığı ifade edildi.

Yazıda, Başbakan Erdoğan'ın 2006 yılının mart ayında Hartum'da düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde “Batı, terörizmi bize silah satmak için kullanıyor" şeklindeki ifadesine yer verildi.

"İsrail, Erdoğan'ın kum torbası haline geldi"

Yazıda, “Başbakan Erdoğan Türkiye'nin hangi medeniyete ait olduğu sorusunun cevabını bulmuş görünüyor. Belli ki bunun cevabı Batı değil. Erdoğan, 14 Kasım'daki ABD ziyaretinde de, İran'ın nükleer silah yapmasına karşı çıkanların kendilerinin de nükleer silah yapmaması gerektiğini söylemişti. Son zamanlarda enerji politikaları Ankara ile Moskova'yı yakınlaştırıyor. ABD'nin Rusya'yı Gürcistan işgalinden dolayı kınamasından sadece birkaç gün sonra Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ankara'ya gitmişti. Ama hepsinden de öte, İsrail, gönlünde Hamas yatan Başbakan Erdoğan'ın kum torbası haline geldi. Türkiye'de yaşayan Yahudiler, İspanya'dan Anadolu'ya geldikleri 1600'lerden beri ilk kez kendilerini fiziki tehdit altında hissediyor" denildi.

Gönderi tarihi:

Din ve para!

Bakin Vatikan'a.Vatikan bir din devletidir ve para ile oynar.

Imanin ve paranin kimde oldugu belli olmaz diye bir söz vardir,halk arasinda,dogrudur,halk arasindaki inanclara göre Allah dogru yolda olanlara her istediklerini verir,onlari nimete bogar ki onlarda düskünlere yardimci olsunlar diye.

Bakiyoruz simdi Türkiye'mize,kim türban davasini pisirip pisirip önümüze koyuyor dinciler,bu dinciler siradan insanlar mi?hayir,siradan insanlarin türbandan daha önemli problemleri vardir buda yasam mücadelesi ayakta kalma mücadelesidir.O zaman kim bu dinciler?Tuzu kuru olanlardir yani Allahin verdigi servetin üzerine oturup ülkeyi karistirmak isteyenlerdir,iste en canli örnekler;Erbakan ve Erdogan,Erbakan'in altinlari kac kilo geliyordu?Erdogan'in gemicikleri nasil alindi,Deniz FENERI NE ADINA YARDIM TOPLUYORDU?ZAHID Akman'in göbegi neden o kadar büyüdü?Türbani kotaranlar bunlar degilmiydiler?

Imam hatip okullari icin kimler mücadele etmektedir,yukarda ki isimler degil mi?

8 yillik egitime kimler karsi cikip halkida yönlendirmeye calismisti?Yukarda ki isimler degilmi?

Atatürk'e küfreden isimleri kimler koruyor?Yukarda ki isimler degilmi?

Evet para ve din,gercekten biribiriyle o kadar icice gecmis ki?

saygilarla

Gönderi tarihi:
Din ve para!

Bakin Vatikan'a.Vatikan bir din devletidir ve para ile oynar.

.

.

.

saygilarla

Hadi bütün iddialar doğru (bütün cevapları verildiği halde temcit pilavı gibi devam) peki Atatürk'çüler servetlerini nasıl yaptı Cumhuriyet dönemi zenginleri halkı nasıl yönlendirip nasıl cukka yaptılar merak bu ya yazarsanız memnun olurum.

Bir misal; 28 şubat hızlı bir Atatürkçü darbedir bu darbede iç edilen "bankalardan" milyarlarca dolar nereye gitti ve bankaların yönetim kurullarındaki bankacılıktan hiç anlamayan Atatürk'çüler kimlerdir...

Değilmi...

Eğe yazarsanız bilgileniriz ne dersiniz...

Gönderi tarihi:
Hadi bütün iddialar doğru (bütün cevapları verildiği halde temcit pilavı gibi devam) peki Atatürk'çüler servetlerini nasıl yaptı Cumhuriyet dönemi zenginleri halkı nasıl yönlendirip nasıl cukka yaptılar merak bu ya yazarsanız memnun olurum.

Bir misal; 28 şubat hızlı bir Atatürkçü darbedir bu darbede iç edilen "bankalardan" milyarlarca dolar nereye gitti ve bankaların yönetim kurullarındaki bankacılıktan hiç anlamayan Atatürk'çüler kimlerdir...

Değilmi...

Sayin Sarigöl,bu sordugunuz seyler ayri bir tartisma konusudur isterseniz acin bir baslik orada tartisalim,bu baslik DIN VE PARA diye acilmis.Ayrica bankaciliktan anlamayan Atatürkcüleri soruyorsunuz e bende sorayim size"hukuktan anlamayan adam nasil Anayasa Mahkemesine baskan olur?" :)

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayin Politika

Aslinda Sarigolun sordugu sorular ayri gibi gozuksede aslinda farkli konular degil ayni konular icinde islenebilir.. Ulkede insanlarin hepsinin nekadar para goz yada para esiri oldugunu gostermekte yani bir tarafta para icin dinini satan diger tarafta para icin ulkesini satan arada bir fark varmi bana gore yok.. Bir taraf dini alet ederek ulkeyi somurmekte diger taraftan bazilar milliyetciligi ataturkculugu savunup devleti dolandirdilar ve halende dolandirmaktalar bir soz vardir bu duzen boyle gelmis boyle gider...

Dincileri elestirdiginde dinsiz ilan edilirsin.. milliyetcileri elestirirsen vatanhaini ilan edilirsin aslinda bu iki grubunda birbirinden hic bir farki yoktur iki grubunda tek ozelligi kim iktidar olursa o cebini doldurur bundan once boyleydi simdide boyle.. Belki suan icin taktikler degismisti.. Eski donem iktidarlarina baktigimizda Erbakan, Suleyman demirel, Tansu ciller, Mesut yilmaz.. Iktidar olan parti istedigi gibi hortumluyordu diger muhalefet partilere sozde atiflarda bulunsada birbirlerini rahatsiz etmiyorlardi pastanin buyuk bolumunu iktidar partiler gotururken kucuk bolumunude muhalefet ve yandaslari goturuyordu ama bu AKP iktidariyla farkliliga burundu ve pastanin hepsini kendi yemeye calisti.. bundan diger muhalefet partilerde rahatsizlik duymaktalar cunku eski koye yeni adet gelmistir artik.. Basa gelen halki somurur

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sayin Politika

Aslinda Sarigolun sordugu sorular ayri gibi gozuksede aslinda farkli konular degil ayni konular icinde islenebilir.. Ulkede insanlarin hepsinin nekadar para goz yada para esiri oldugunu gostermekte yani bir tarafta para icin dinini satan diger tarafta para icin ulkesini satan arada bir fark varmi bana gore yok.. Bir taraf dini alet ederek ulkeyi somurmekte diger taraftan bazilar milliyetciligi ataturkculugu savunup devleti dolandirdilar ve halende dolandirmaktalar bir soz vardir bu duzen boyle gelmis boyle gider...

Dincileri elestirdiginde dinsiz ilan edilirsin.. milliyetcileri elestirirsen vatanhaini ilan edilirsin aslinda bu iki grubunda birbirinden hic bir farki yoktur iki grubunda tek ozelligi kim iktidar olursa o cebini doldurur bundan once boyleydi simdide boyle.. Belki suan icin taktikler degismisti.. Eski donem iktidarlarina baktigimizda Erbakan, Suleyman demirel, Tansu ciller, Mesut yilmaz.. Iktidar olan parti istedigi gibi hortumluyordu diger muhalefet partilere sozde atiflarda bulunsada birbirlerini rahatsiz etmiyorlardi pastanin buyuk bolumunu iktidar partiler gotururken kucuk bolumunude muhalefet ve yandaslari goturuyordu ama bu AKP iktidariyla farkliliga burundu ve pastanin hepsini kendi yemeye calisti.. bundan diger muhalefet partilerde rahatsizlik duymaktalar cunku eski koye yeni adet gelmistir artik.. Basa gelen halki somurur

Saygilar

Bakin ayni tastan su icenlere ben karsi degilim,eger burada amac Atatürkü ve onu sevenleri karalamaksa bunu basaramazsiniz,ikincisi bana Atatürkcüler dolandirdi diyeceginize Atatürkcü olan bir ism verin bakim ki kimmis bu Atatürkcü dolandirici.Örnegin ben simdi soruyorum:UGUR MUMCU DOLANDIRICIMIYDI???

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Politika

Yakışıklı, şimdi dediğin gibi başka sömürenler var diye bu başlığın konusunu tartışmayalım mı ? Hiçbir şey tartışmayalım o zaman , nasıl olsa bu devran böyle dönecek öyle mi ? Sizin her iletinizdeki yaklaşım bu ve çok anlamsız bir tavır. Tartışmak istemiyrosanız burda ne işiniz var, niye mesaj gönderiyorsunuz ?

Gönderi tarihi:
Yakışıklı, şimdi dediğin gibi başka sömürenler var diye bu başlığın konusunu tartışmayalım mı ? Hiçbir şey tartışmayalım o zaman , nasıl olsa bu devran böyle dönecek öyle mi ? Sizin her iletinizdeki yaklaşım bu ve çok anlamsız bir tavır. Tartışmak istemiyrosanız burda ne işiniz var, niye mesaj gönderiyorsunuz ?

Sn Dogrucudavut sn Yakisikli tartismayalim falan demiyor, sadece sn politika'nin sn.Sarigö'le vermis oldugu cevaba atifta bulunuyor. Bastan bir tekrar takip edin anlayacaksiniz ne demek istedigimi.

Gönderi tarihi:

Sayin Dunyahepimiz

Benim ne demek istedigimi cok iyi anlamis tesekkurler dunyahepimiz :) sayin dogrucudavut isterseniz nedemek istedigimi birdefa daha okuyun yada anlamadiysaniz ben yazayim tekrardan bunun icin gocunmam .... :)

Saygilar

Gönderi tarihi:

Sayin DogrucuDavut

Ben arapcami yazmisim yoksa sizmi anlamak istemiyorsunuz... :) Sayin sarigol sayin politikaya ne demis beraber bakalim ..:)

SARIGOL: Hadi bütün iddialar doğru (bütün cevapları verildiği halde temcit pilavı gibi devam) peki Atatürk'çüler servetlerini nasıl yaptı Cumhuriyet dönemi zenginleri halkı nasıl yönlendirip nasıl cukka yaptılar merak bu ya yazarsanız memnun olurum.

Değilmi...

POLITIKA:Sayin Sarigöl,bu sordugunuz seyler ayri bir tartisma konusudur isterseniz acin bir baslik orada tartisalim...

Ben ne yazmisim:Aslinda Sarigolun sordugu sorular ayri gibi gozuksede aslinda farkli konular degil ayni konular icinde islenebilir..

Saygilar... :)

Gönderi tarihi:
Sn.Yakışıklı, sizce, Suleyman demirel, Tansu ciller, Mesut Yilmaz Atatürkçü ve Milliyetçi mi oluyor ? Şimdi oturup bunu mu tartışacağız. Al işte konu saptı.

Ne oluyor onlar? Kim belirliyecek kimin milliyetci ve Atatürkcü olduklarini? Bahsettiginiz siyasetcilerin tümü kendilerini Milliyetci ve Atatürkcü niteliyorlar. Yoksa sadece ismi Milliyetci parti olan MHP ve baskanimi millietci ve atatürkcü oluyor? Konu sapmadi. Konuyu sadece din bazinda bakanlari rahatsiz etti galiba. Soyguncunun dini, imani, Atasi ve vatani olmaz dedik ve halada gecerli.

Gönderi tarihi:
Ne oluyor onlar? Kim belirliyecek kimin milliyetci ve Atatürkcü olduklarini? Bahsettiginiz siyasetcilerin tümü kendilerini Milliyetci ve Atatürkcü niteliyorlar. Yoksa sadece ismi Milliyetci parti olan MHP ve baskanimi millietci ve atatürkcü oluyor? Konu sapmadi. Konuyu sadece din bazinda bakanlari rahatsiz etti galiba. Soyguncunun dini, imani, Atasi ve vatani olmaz dedik ve halada gecerli.

Konu sapmaya devam ediyor.

Gönderi tarihi:

Bu haber için teşekkürler Sevgili EfendiTürkler,bu haber son Hamas-İsrail olaylarından çıkardığım sonuç ile eşdeğer gözüküyor..

Bir ülkeyi gerçekten ele geçirmek ya da bir anlamda yok etmek istediklerinde, önce uzun vadede planlar yapılıyor.. O ülke önce kültür anlamında özellikle medya kullanılarak değiştirilmeye başlıyor. Kültürü değişltirdikçe yavaş yavaş içlerine girip bu ülkeyi sömürmeye başlıyorlar. Medya ile daha verim aldıkları bu sömürü olayı hızlandıkça ve ülke kendi kendine yetmekten uzaklaştıkça, yani ülkenin kendi üretim alanları safdışı bırakıltıkça ülke yoksullaşmaya,dışa borca başlıyor. Bu arada ülke arasında ne kadar zararlı gurup varsa,zararlı bir bölücülük varsa destekleniyor tabi.. Derken fakirleştikçe, manevi değerlerini yitirdikçe sürekli gerileyen halk daha daha kolay gaza gelebilen, daha daha hakkını şiddetle arayan, daha daha öfkeli bir hal alıyor. Halk daha daha bişeylere durmadan düşman oluyor ve bişeyleri düşman görüyor. Atıyorum bu oyunu Amerika oynuyorsa önce halkı sömürü ortamı için Amerika hayranı, sonrada ben sömürdüm diyerek kendine düşman yapıyorlar. Düşman olan bu halk,naralar atmaya başlıyor, bayraklar yakılıyor, Amerikayı yok etme planları falan medyalara yansıyor.. Nefretle yetişen yeni nesiller dev gibi ekranlarda batıya sunuluyor. Bu yönde, o ülkenin liderleri güzel güzel kullanılıyor.Liderler düşmanlık naraları atıyor halkı kışkırtıyor.Derken ,bu nefret dolu halkın tepesine, bunlar tehditti diyerek bombalar iniyor, bütün yönetim ele alınmaya kalkışılıyor. Dünya barışçı görünen ve bunlar bize neden düşman diyen ılımlı oyuncuları izlerken, diğer yandanda Amerikalıları bulduğunuz yerde öldürün diye bağıranları izlerken,yürekleri bizim ılımlıları haklı çıkarıveriyor.Naralar atan direk haksız duruma düşüyor.Ve bence bile haksız oluyor artık bu naracı guruplar.

Şimdi konuya bağlarsak, Türkiye oyunun sömürü ve fakirleşme kısmına çoktan geldi. Artık doğru düzgün üretmeyen, kültürünü yitirmiş, hızla fakirleşmeye başlamış bir durumdayız. Elimizde bize ait kurum kalmadı nerdeyse. Ülkenin kazançları ve bütün kaynakları dışa hızla akıyor süratle.. Şimdi sıra bu halkın iyice gerileme ve geriledikçe de düşman olma aşamasında. Huzursuz,saldırmaya hazır, mutsuz bir ülke. Her an patlayan insanlar gurubu.Nefret saçan, nefret aşılayan insanlar gurubu. Ve devamında ?? artık göreceğiz daha doğrusu işte başlamış bile. Amerikadan hakkımızda iddialar..Türkiye bizlerden uzaklaşıyor hey batı, yakında hallederiz..Askerimizi halletsinler bi , çok yakında göreceğiz.

Ah Movitanya ah, senin gibi içine kapanık,tv si asker denetiminde olan bi ülke dahi olamadık .. Sen bizi Osmanlıdan ötürü saygıyla anarken hala, gel de bi de saydıklarını şimdi gör..Son elli yılımızdan utanç duyuyorum..ve bu yıllarda yetişmiş yani yetişmemiş nesle dahil olmamdan utanç duyuyorum.. Hep önce benim cebim diyen insanlardan,sırf belediyelerde işim görülsün diye onlara tapanlardanda utanç duyuyorum..Hep bana hep bana.. Bırakın insanlara kömür dağıtmayı, her insana lüks villalar sağlanabilecek bir zenginliğe sahip ülkede, yokluk çektirilmesinden ve hırsızlarımızdan utanç duyuyorum.Elini versen kolunu kaptıracağın arsızlardan utanç duyuyorum. Bunların en çok bu ülkeden çıkmasından utanç duyuyorum.

Gönderi tarihi:

Sn.Ftoyd, güzel bir yazı, emeğine sağlık!

Ben, Wall Street Journalda yazılan bu yazıyla çizilen Erdoğan ve Türkiye imajıyla, Erdoğanın BOP eş başkanlığının devam ettiğini görüyorum. Türkiyenin Batıdan uzaklaştığı hissi verilerek Erdoğan vasıtasıyla İran, Sudan gibi ABD karşıtı ülkelerin bir şekilde ikna ettirilmeye çalışıldığını düşünüyorum kısaca. Bir yandan Erdoğan eliyle ABD karşıtları Ergenekonla bastırıldığına göre, bu tür 'Türkiye ABD'den uzaklaşıyor' iddiaları havada kalmaktadır. Bir yanıltmacadır. Bir de araya Siyonist yalan sıkılmış. Türkiyede İsrail karşıtlığı Yahudi düşmanlığına dönüşecekmiş falan diye...Bunun yanında paradan bahsedilmesi de manidardır. Bunun arkasında verilmek istenen mesaj ABD'de ekenomik kriz var, Türkiye'ye para akışı olmuyor, bu yüzden Erdoğan yeni finans aramaya çıkıyor gibi yine inandırıcılık için söylenmiş bir yalan.

Gönderi tarihi:
Konu sapmaya devam ediyor.

Neden konu sapmaya devam etsinki? Ülkemizde para yiyenler ve devletin kasasini soyanlarin tümü dini kesimdenmi geliyorlar? Mademki paranin etkisini konusuyoruz, o zaman etki alanina giren herkesi ele almamiz gerekmezmi? Ülkede bu güne kadar gelmis gecmis tüm iktidarlar ve Belediyeler, ister dinci olsun, ister sosyal demokrat, ister milliyetci ne olursa olsun tümünün ortak paydasi kendi ve yandaslarinin cebini doldurmak, devletin kasasini bosaltmakti. "Devletin mali deniz yemiyen domuz" deyimini bizlere gene devlet erkanimiz ögretmistir.

O yüzden konu sapmamaistir, sadece genislemistir.

Gönderi tarihi:

Para Gücü, Din Gücü...

AKP hükümetine toz kondurmayan, Tayyip Bey’i demokrasinin ve özgürlüklerin simgesi gören Aydın Doğan Grubu’nun kimi yazarları hükümete veryansın ediyorlar.

Kendilerine “sol liberal” adı veren “tosun ve tosuncuklar” Aydın Doğan-Tayyip Bey çatışmasında ikiye bölündüler.

Fethullah Gülen’in gözbebeği “Taraf” görevi gereği Tayyip Bey’in yanında. Star, Yeni Şafak aynı çizgide. Sabah desen “Fırsat bu fırsat” deyip saldırının lideri.

Sırtlarını AKP’ye dayayan Doğan Grubu’nun AKP yandaşları aslında şaşkın!

AKP’ye karşı savaşımı kalemleriyle sürdüren arkadaşlarımız ise bildikleri yolda yürüyorlar.

Kendilerini emperyalizmin stratejilerine göre konumlandırmış “tosun-tosuncuklar” ne güzel idare edip gidiyorlardı.

Ellerinde “Ergenekon oyuncağı”yla Cumhuriyet’e vuruyor, Cumhuriyet mitinglerine katılanları “darbeci” ve “çeteci” olarak suçlayıp günü geçiriyorlardı.

Demokrasi mücadelesini emperyalizmin çizdiği “yol haritası”nda yürümek olarak gören “liberal sol”un Aydın Doğan-Tayyip Bey restleşmesinde ne duruma düştüklerine yakından tanık olduk.

Sermaye-emek çelişkisini görmeyen, emekçi kesimin sorunlarını kapitalist düzenin sınırları içinde görmeyi yeğleyen “liberal sol”un iktidardan yana olan kanadı, Aydın Doğan’ın “liberal sol”unu dövüyor şimdi.

Fethullah Gülen’den AKP’ye uzanan işbirlikçi kesim, “siyasal İslam”ın BOP’a uzanan çizgisinde tarikat şeyhlerinin “kalem erbabı”nı da işin içine soktu...

Sermaye gücünün ve İslamcı sentezciliğin çatışması şimdilik “ordu gücü”nü bir kenara itti.

Sermaye ve din egemenliği ordu gücünü gölgeledi...

Canım, ordu OYAK’ı yabancılara satmamış mıydı? Yeni Dünya Düzeni’ne uyum sağlayan ordu bundan sonra ne yapabilirdi?

Türkiye’de Marksist örgütlü sol, emekten ve emekçiden yana tavır alıp tüm güçlere ve emperyalizme karşı direniyor.

Elbet ellerinde güçlü yayın organları yok!

Marksist sol, devlet içindeki örgütlü çetelere de karşı, darbecilere de, din bezirgânlarına da, ırkçılığa da.

Şimdi bu noktada bazı konular var ki çok önemli...

Laikliği bir yaşam biçimi, demokrasinin temel taşı olarak görüyorum...

AKP hükümeti bilerek “laik-şeriatçı” ayrımı yapıp Yeni Dünya Düzeni’ni savunuyor, demokrasiyle küreselleşme arasında ilişki kurup hem ABD’nin hem de AB’nin yanında yer alıp yoksul halkı dini söylemlerle kandırıyor.

Tayyip Bey, elindeki senaryoya göre oynuyor. Kendi yandaş medyasını kurarken, “laik-demokrat” medyadaki muhalif sesleri durduruyor, olmadı medya patronlarına baskı yapıp “Ben aslında kralım” diyor.

Fethullah Gülen 12 Eylül faşist döneminin ürünüdür, Kenan Evren ve arkadaşlarıyla pazarlık yaptıktan sonra 1982 anayasa oylamasını desteklemiştir.

O tarihe dek üç-beş ışıkevi ve okulu vardı İzmir’de...

Ne zaman Turgut Özal iktidara gelmiş, yedi yıl sonra Sovyetler Birliği yıkılmış, o tarihten bugüne değin geçen 18 yıl içinde Gülen hareketi, kimilerine göre 10 milyar dolar, kimilerine göre 20 milyar dolarlık sermayenin sahibi olmuştur.

Aydın Doğan’la Tayyip Bey arasındaki “düello”nun nedeni Almanya Deniz Feneri ve Kanal 7 Int’in kara para aklamasının haber olması değil bence.

“Para gücü” ve “din gücü” işin içine girince Tayyip Bey hırçınlaşıyor.

Çalık Grubu, Ceyhan Yumurtalık’ta 4 bin 600 dönüm arazi aldı. Arazinin yüzde 55.4’ü Hazine’nin.

Çalık Grubu bu arazi üzerine rafineri kuracak.

Aydın Doğan da bu konuda başvuru yaptı.

Tayyip Bey, “din gücü”nü “para gücü”yle pekiştirip her alanda ipleri eline geçirmek istiyor.

Bakalım sonu ne olacak?

HİKMET ÇETİNKAYA

Cumhuriyet Gazetesi

Yazı Eylül 2008 den kalsa da din ve para ilişkisi açısından koymak istedim.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayin Ffoyd,Dogrucu Davut ve sayin Domuzbagi,gercekten güzel iki yazi ve yorum getirmissiniz,ve bu yorum ve yazi ile Türkiye'de yasanan gercekleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlari dile getirmissiniz.

Bugün,televizyonda izledigim bir ekonomist'in yorumu söyleydi;IMF'den borc para alip kurumlara calisanlara para ödeyen tek ülke Türkiye'dir.Bunu yapacaklarina vergileri indirsinler borc almaya gerek kalmaz.

Türkiye,sicak para ile ekonomisini ayakta tutmaya calisiyordu,simdi ise ekonomik kriz nedeniyle sicak para akisi durmustur.Artik yabanci yatirimci Türkiye'ye güvenmiyor,yatirimcinin kendi hükümetide baska yere gitmesin diye önlemler aliyor.

Ekonomik kriz,Türkiye'yi tesadüfen vurdu diyenler aslinda Türkiye'yi ellerinde tutmak isteyenlerdir.Ekonomik kriz Türkiye'yi cok derinden vurmustur ve 2009 yili bu krizin agirliginin yasanacagi bir yil olacaktir.Dolayisiyla Türkiye su durumda iflas etmis veya etmekte olan bir ülkedir.Erdogan Ergenekon ve Gazze ile bu felaketi örtbas etmeye calismakta ve aslinda ülkeye en büyük kötülügü yapmaktadir.Yapilan uyarilari ve karsi görüsleri AKP'ye muhalefet edenlerin birer senaryosu olarak göstermeside burdan kaynaklanmaktadir.Ölenlerle ölünmez ve de ölenlerle siyaset yapilmaz ama gel gör ki Zigana daginda ki felaket onca insanimizin hayatini kaybetmesi bile AKP nin gündem degistirmesine yaramistir.

Erdogan,Türkiye'ye yardim etmeleri konusunda Avrupa ülkelerini ikna etmeye calisiyor ama Avrupa ülkeleri bu durumda kendileri yardima muhtactir.

Türkiye bir kiskacin arasia alinmistir.Bir tarafta Ermeni diasporasi,bir tarafta bölücü Kürt ve isbirlikciler,bir tarafta AB-ABD ekseninde hazirlanan Türkiye senaryosu,evet Türkiye'nin gidisi gidis degildir.AKP ve onun yardakcilari Türkiye'nin bu cöküsünü renkli resimlerle durduramiyacaklardir,Ergenekon'un arkasina siginip Türkiye'yi kurtaramiyacaklar.Türkiye milli bir durus göstermeli ve bu cikmazdan kurtulma projeleri gelistirmelidir yoksa Erdogan kendisini efsane yapma hayallerini güdenleri hayal sükutuna ugratacaktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin Ffoyd,Dogrucu Davut ve sayin Domuzbagi,gercekten güzel iki yazi ve yorum getirmissiniz,ve bu yorum ve yazi ile Türkiye'de yasanan gercekleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlari dile getirmissiniz.

.

.

.

saygilarla

Malesef bizde hala AB, Ermeni ve Kürt travmasi devam ediyor gözüküyor. Umarim bizi birileri bu travmadan yakin zamanda kurtarir da bizde artik günlük siyasi ve diger tartismalarimiza devam ederiz.

Gönderi tarihi:
Bugün,televizyonda izledigim bir ekonomist'in yorumu söyleydi;IMF'den borc para alip kurumlara calisanlara para ödeyen tek ülke Türkiye'dir.

Sayın politika, IMF ile ilgili; Chas T. Main şirketi eski şef ekonomisti, 'Bir ekonomik tetikçinin itirafları' kitabının yazarı John Perkins'in dedikleri...

-http://video.google.com/videoplay?docid=-3765653371537930501-

Gönderi tarihi:

Sayın sarıgöl

biz size deniz kuruyor diyoruz siz bize bizim çayda su akıyor diyorsunuz.Sizin dediğiniz olay 12 yıl önce oldu.Ama dincilerin darbesi bu olaydan 15 sene önce oldu.Siz o dönemde kadrolaşan Amerikancı İmam HAtip mezunlarını hiç düşündünüzmü.Peki KİT lerin Özal sayesinde 1995 devlete zarar duruma geldiklerini.Demeye çalıştığım şey darbeyi yapan yaptı atı alan üsküdarı geçti.Şimdi önemli olan paranın kimde olduğu değil o kişilerin nerde oldukları ve ne gibi yargılandıklarıdır.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
Sayın politika, IMF ile ilgili; Chas T. Main şirketi eski şef ekonomisti, 'Bir ekonomik tetikçinin itirafları' kitabının yazarı John Perkins'in dedikleri...

-http://video.google.com/videoplay?docid=-3765653371537930501-

Sayin Muki,katkiniz icin tesekkürler,umarim her kitapcida bulabilirim o kitabi.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.