Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Malesef, siz yaniliyorsunuz burada ne demek istenildigini... Evet, haklisiniz bu Ataturkun söylemiş olduğu bir özdeğiştir. Ve Ataturku (kendi bagimsiz bir dusuncem ile) en onemli liderlerden biri olarak taniyip, ona saygi duyarim. Onun sozlerinin , belli bir zamani, belli bir yeri vardi... Bizim bahsettigimiz, Ataturkten SONRA, bu soylem "irkci" olarak kulanilmistir! Sn.Suheyla, doğrudur. Bu sözü ırkçı manada kullananlar da vardır, olmuştur. Ama bunların varlığı bu sözün niye söylenmiş olduğunu yada ne demek olduğu gerçeğini değiştirmez. Türkiyede büyük çoğunluk bu sözü ırkçı olarak algılamaz. Çünkü, Türkiyede, saf Türk etnisitesine sahip insan çok azdır zaten. Olanlar arasında da çeşitli ideolojilerde olanlar vardır. Hepsi ırkçı değildir. Irkçılık psikolojik olarak bir kompleksli olma durumudur. Genelde, Türkiye dışından sonradan göçmen olarak gelmiş, geldikleri yerlerde zülum görmüş insanların bazıları buna yönelirler. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Ich bin stolz ein Deutscher zu sein i bütün almanlar kullanir ben Alman olmakdan dolayi gururluyum diye bunun Irkci yanida yoktur onlara göre bunu bütün tartismalarda belirtirler ve almanyada bu kelimenin ilahlastirilmis bir yanida yoktur.. Ne derler yasadigin topraklara sadakat bu ülkede basardiklarini kendinle birlikte baska ülkelere hissettirmektir. Mutluluk duymaktir.. Yabanci düsmanligi avrupada ap ayri kavramdir, buda bir gercek.. Tarihle birlikte genlerinin derinliklerine kadar islenmis bu nesne bu duygu, bu duyguyu midelerinin derinliklerinden birden cikarip atamazsin istersen onlara medeniyeti cig yedir bu duygulari söküp atmalari icin genede sökemez muhakak hic birsey kalmasa bile cöpü kalir..yabancilar icin ne derler Du bist deutsche sen almanyalisin bunuda gururu kabul etmedigimiz icin bunu layik görmüslerdir.. yabancilar zamanla her basarinin icinde yer aldikca bu gururun icinde zamanlada yer alacaktir. felsefeleri budur ve dogrudur.. Irkcilar nasil davranir farklı bir dinden isen birkere yabancisin.. genlerinden kurtulamayan halk ne gözle görür Bizler farklı bir dinden geldigimiz icin farklı medeniyete mensubuz. otamatikmen yabancida degil yabani..Atamiz ne diyordu Atatürk diyordu ki, kültürler faklıdır ama medeniyet birdir.. onlar gururlu bizler mutluyuz Avrupayla bati medeniyetinle aramizdaki fark Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 onlar gururlu bizler mutluyuz Avrupayla bati medeniyetinle aramizda ki fark Evet, onlar 'gururlu', biz 'mutlu'yuz, tuttum bu lafı Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Yanilan malesef sizsiniz, ülkeyi hepimiz beraber kurtardik, kürdüyle, Türküyle, cerkeziyle, Laziyla, .... beraber. Tarihe bakarsaniz Kürt sorunu yeni degildir cok eskilere dayanir. Ben yanlis olan hic bir deyimi kabul etmem, kim derse desin önemli degil. Atatürk tanri degil, ister inanin ister inamayin Atatürk'e karsi büyük saygim var ve bir o kadarda minnettarim, ama bu demek degildirki su veya bu konuda hatasi veya eksigi olmamistir. Sizin Atatürk'e bakis aciniz maba seriatcilarin dine ve kurana bakis acilarini animsatiyor. Her iki bakis acisi arasinda hic bir fark yok. Her ikiside fudamentalistliktir ve kafayi kuma gömmektir. sayın dünyahepimiz; Ortya attığım savda herhangi bir yanılgı yoktur.Benimsöylediğim söz tarihsel açıdan ve tarihçilerin kabul etmiş olduğu bir sözün tarifidir bunu kabul etmemek zaten sizin kendi kişisel tercihinizdir.Heralde bu ülkeyi Lazı,kürdü, arabı çerkezi herkez tek bilek tek yürek olarak kurtardı bir zahmet yukarıda okurmusunuz benim yazdığım yazıyı sadece Türk milleti kurtarmıştır mı yazmışım !!!!!!! Atatürk benim için bir önder bir yol göstericidir buna bir renk vermek size düşen bir görev değildir.Olayı sadece benimle bütünleştirerek yorumlarsanız bu durumun kişiselleşmesi demektir o zaman farklı bir otorumda konuşmamız gerek.Benim ifadelerimi tekrardan okumanızı istiraham ederim. AYrıca yineleyerek söylüyorum Ne Mutlu Türküm Diyene sözü yok 1950 lerden sonra yok bilmem ihtilaleller arkasından, yok faşizm, yok ırkçılık sayın arkdaşlar biraz komik kaçıyor kusura bakmayın ama sizin yaklaşımınız aynen şuna benziyor; bir adama koyun gibi gözleirn var dersiniz maksadınız adamın gözlerinde ki koyuluğu siyahlığı anlatmaktır; ama o şahıs sadece ordaki koyun lafını kale alır ve sen bana koyun mu demek istiyorsun diyerek tepki verir.Anayasa nedir bir devletin bütünlüğünü düzenini temsil eder.Meşru olan bir devletin halkının da bir adı vardır.Bu halkımızın adıda Türk halkıdır.Kıran kırana geçen savaştan çıkan ve onur mücadlesini kazanan bir millete Atatürk tarafından "kendinizle gurur duyunuz çünkü ne mutlu Türküm diyene" diyerek o zaman ki halkı devleti ile meşrulaştırıp onurlandırmak maksadı ile söylenmiştir. BU söz de art niyet aramak yanlıştır arandığı takdir de otomatikman zaten kendi içerisinde bir kavram kargaşasına girer.Çünkü bu söz bir ırk bir kesit için yada bir gruplamaya söylenmiştir devletin çizili olduğu sınırlar içerisinde yaşayan btün bir halk için söylenmiştir. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Evet, onlar 'gururlu', biz 'mutlu'yuz, tuttum bu lafı Evet aynen kendin pisir kendin ye misali, kendi kendimize övünelim duralim ve birde üstüne üstelik baska devletlerin insanlari adina kabul etmedikleri sözleri söylüyorlarmis gibi lanse edelim. nasilki "ne mutlu Türküm diye" i ülkemizde zorla kaul ettirmeye calisiyorsak Alman'lara da zorla "ich bin stolz ein Deutscher zu sein" deyiminin irkcilik olmadigini kabul ettirmeye calisiyoruz. Bu söylediklerimizi etrafimdaki Alman dostlarim görse ve okusa ne bayagi gülerler halimize. Evet dedimya, kendin pisir kendin ye misali. Alman nazilerinin söylediklerini irkci kabul edersek isimize gelmez, cünki bizim deyimimiz de onlarinkinden farkli degil. O halde dogal olarak Alman'larin söylemlerini de normal karsiliyacagizki durumu yirtalim. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 sayın dünyahepimiz; Ortya attığım savda herhangi bir yanılgı yoktur.Benimsöylediğim söz tarihsel açıdan ve tarihçilerin kabul etmiş olduğu bir sözün tarifidir bunu kabul etmemek zaten sizin kendi kişisel tercihinizdir.Heralde bu ülkeyi Lazı,kürdü, arabı çerkezi herkez tek bilek tek yürek olarak kurtardı bir zahmet yukarıda okurmusunuz benim yazdığım yazıyı sadece Türk milleti kurtarmıştır mı yazmışım !!!!!!! Atatürk benim için bir önder bir yol göstericidir buna bir renk vermek size düşen bir görev değildir.Olayı sadece benimle bütünleştirerek yorumlarsanız bu durumun kişiselleşmesi demektir o zaman farklı bir otorumda konuşmamız gerek.Benim ifadelerimi tekrardan okumanızı istiraham ederim. AYrıca yineleyerek söylüyorum Ne Mutlu Türküm Diyene sözü yok 1950 lerden sonra yok bilmem ihtilaleller arkasından, yok faşizm, yok ırkçılık sayın arkdaşlar biraz komik kaçıyor kusura bakmayın ama sizin yaklaşımınız aynen şuna benziyor; bir adama koyun gibi gözleirn var dersiniz maksadınız adamın gözlerinde ki koyuluğu siyahlığı anlatmaktır; ama o şahıs sadece ordaki koyun lafını kale alır ve sen bana koyun mu demek istiyorsun diyerek tepki verir.Anayasa nedir bir devletin bütünlüğünü düzenini temsil eder.Meşru olan bir devletin halkının da bir adı vardır.Bu halkımızın adıda Türk halkıdır.Kıran kırana geçen savaştan çıkan ve onur mücadlesini kazanan bir millete Atatürk tarafından "kendinizle gurur duyunuz çünkü ne mutlu Türküm diyene" diyerek o zaman ki halkı devleti ile meşrulaştırıp onurlandırmak maksadı ile söylenmiştir. BU söz de art niyet aramak yanlıştır arandığı takdir de otomatikman zaten kendi içerisinde bir kavram kargaşasına girer.Çünkü bu söz bir ırk bir kesit için yada bir gruplamaya söylenmiştir devletin çizili olduğu sınırlar içerisinde yaşayan btün bir halk için söylenmiştir. Bu sizin kendi özel görüsünüz, ben katilmiyorum. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Evet aynen kendin pisir kendin ye misali, kendi kendimize övünelim duralim ve birde üstüne üstelik baska devletlerin insanlari adina kabul etmedikleri sözleri söylüyorlarmis gibi lanse edelim.nasilki "ne mutlu Türküm diye" i ülkemizde zorla kaul ettirmeye calisiyorsak Alman'lara da zorla "ich bin stolz ein Deutscher zu sein" deyiminin irkcilik olmadigini kabul ettirmeye calisiyoruz. Bu söylediklerimizi etrafimdaki Alman dostlarim görse ve okusa ne bayagi gülerler halimize. Evet dedimya, kendin pisir kendin ye misali. Alman nazilerinin söylediklerini irkci kabul edersek isimize gelmez, cünki bizim deyimimiz de onlarinkinden farkli degil. O halde dogal olarak Alman'larin söylemlerini de normal karsiliyacagizki durumu yirtalim. Sen o laftan bunu mu anladın ? Biz diyoruz ki Almanların o söylemi ırkçılık barındırır, bizimkisi barındırmaz. Seninki de biraz kendin pişir kendin ye olmuş. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Sen o laftan bunu mu anladın ? Biz diyoruz ki Almanların o söylemi ırkçılık barındırır, bizimkisi barındırmaz. Seninki de biraz kendin pişir kendin ye olmuş. Iki söylemin arasinda hic bir fark yoktur, dilden dolayi deyimler farkli söylendigi icin, Alman diline bizim deyimimiz uymaz bizimkisine de onlarinki uymaz, ama icerik olarak farkli degillerdir. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Iki söylemin arasinda hic bir fark yoktur, dilden dolayi deyimler farkli söylendigi icin, Alman diline bizim deyimimiz uymaz bizimkisine de onlarinki uymaz, ama icerik olarak farkli degillerdir. İçerik farkını daha önceki yazılarımda göstermiştim. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2009 Iki söylemin arasinda hic bir fark yoktur, dilden dolayi deyimler farkli söylendigi icin, Alman diline bizim deyimimiz uymaz bizimkisine de onlarinki uymaz, ama icerik olarak farkli degillerdir. alman diline eğer senin deyimin uymuyorsa burda zaten kavram olarak farklısınız demektir.CÜmlelerin yaratmış olduğu anlamlar birbirinden farklıdır demektir zira öyle zaten. Doğruluğu ispatı sınırsızdır efendim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.