Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
O zaman girmiyeceksin aralarina birakalim kozlarını paylaşsınlar.

Bu arada sucsuz insanlari rahat biraksalar, söylediginiz gibi girmeyeceksin o resmi ve PKK terörüstlerinin aralarina, hesaplassinlar. Ama malesef her ikisinin de amaci bu hesaplasma ile ülkeyi cözümsüzlesmeye götürmek ve demokrasiden uzaklastirmak.

• Cevaplar 112
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Abdulkerim Kirca bir dönemler "elin bes paralik terörüsti" ile ortak calisiliyordu ve söylediklerinin dogru olduguna zamaninda inaniyorduki ve bu bilgileri isiginda bir cok insani yargisiz infazla öldürülüyordu. Bu tip adamlarla ortak calisirsaniz basiniza bunlar gelir. Neden bir dönem dogru diyordu ve söyledikleri yönünde insanlar ödürülüyordu ama simdi söyledikleri itibara alinmasin? Neden bu cifte standart?

Simdi yalan söylüyorsa gecmiste de yalan söyledi ve dolayisiyla bir cok insan sucsuz yere yargisiz infaza ugradi. Bunun hesabini kim verecek?

Dur bakalım orada!!hala bana o teröristin ifadeleri ile cevap veriyorsun ben ne dedim başka referans göstereceksiniz.

Madem bu kadar kayıtsız şartsız doğru kabul ediyorsunuz bu bölücülerin söylediklerini hadi Atatürk'üde kaldırıp mezarından yargılayın bakalım..

El insaf yahu..

-http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Namusu_serefi_varsa_o_da_kafasina_skar&tarih=23.01.2009&Newsid=219652&Categoryid=1-

Gönderi tarihi:
Bu arada sucsuz insanlari rahat biraksalar, söylediginiz gibi girmeyeceksin o resmi ve PKK terörüstlerinin aralarina, hesaplassinlar. Ama malesef her ikisinin de amaci bu hesaplasma ile ülkeyi cözümsüzlesmeye götürmek ve demokrasiden uzaklastirmak.

O zaman demokrasimize sahip cikacagiz hani derler ya bastikca civir basmayacaksin o alandan uzak olacaksin.

Atamizin sözleri olan Türk ögün, çalış, güven den yola cikarak daha cok calisip bu ülkeye güven vereceksin kendine güveneceksin ülkene güveneceksin Ailene güveneceksin unutma bu sekilde yola cikanlar daima muafak olmuslardir.. demokrasimize bir civide cakan onlar olmustur..

Dagdakilerin bu ülkeyi kendi emelleri icin kullananlar da dahil birgün silinir onlarin veremediklerini demokrasi bir gün fazlasiyla geri verir..

Gönderi tarihi:
Dur bakalım orada!!hala bana o teröristin ifadeleri ile cevap veriyorsun ben ne dedim başka referans göstereceksiniz.

Madem bu kadar kayıtsız şartsız doğru kabul ediyorsunuz bu bölücülerin söylediklerini hadi Atatürk'üde kaldırıp mezarından yargılayın bakalım..

El insaf yahu..

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.as...mp;Categoryid=1

Neden dur bakalim????

Güneydoguda yüzlerce yargisiz infaz o bahsettigimiz terörüstün ifadeleri dogrultusunda yapilmadimi? baska hangi refaransa göre o insanlar suclu bulunarak mahkeme önüne bile cikartilmadan öldürüldüler?

Atatürk'ü de her konuya alet etmeye hic gerek yok derim, birakalim bu tür tarzlari lütfen.

Alinti verdiginiz vatan gazetesindeki haber de albay Aziz Ergen söyle diyor; "Ergen, şu anda yurtdışında yaşayan ve beş çocuk babası Aygan'a seslenerek "Eğer birazcık namusu ve şerefi varsa o da kafasına sıkar. Doğu ve Güneydoğu'da dökülen kanlarda onun da parmağı var" dedi."

Ne anlama geliyor acaba bu seslenme?

Güneydogudaki öldürme olaylarini kabul ediyor ve bu isin sadece jitem tarafindan degil, söz konusu olan Aygan tarafindan da yapildigini syölüyor.

Biz ne diyoruz pekihala?? Yargisiz infazlar kabul edilecek bir durum degildir ve devletin itirafcilarla ortaklasa calismalari hic de dohgru degildir.

Aygan'in sözlerinin dogruluguna bir dönem güvenenler simdi de söylemlerinin dogruluguna inanmak zorundalar.

Simdi ben size söyleyeyim: Dur bakalim orada!!!!!

Gönderi tarihi:
Aygan'in sözlerinin dogruluguna bir dönem güvenenler simdi de söylemlerinin dogruluguna inanmak zorundalar.

Simdi ben size söyleyeyim: Dur bakalim orada!!!!!

iyi ya bende bu yüzden Atatürk örneğini verdim niye celallendinki?

Madem bu bölücü teröristlerin söylemlerinin doğruluğuna inanmak zorundayız o zaman Tunceli belediye başkanı olan dünya güzelininde Brüksel'de söylediklerini dikkate almalıyız malum "Atatürk yaşasaydı yargılanmalıydı ve Türk askerleri hamile kürt kadınlarının karnını deşip cesetlerini nehre atıyormuş.."demişti yaa

Şimdi otururuz herkesin her söylediğine inanır sonrada kalkar bazılarını hedef gösteririz Aygan denilen terörist Abdullah Öcalanın amcasının oğlu bir pkk militanı başka türlü nasıl açıklama yapmasını bekliyordun?

hayır ben neye şaşırıyorum sizin bu sözlere bu şekilde sahip çıkıp doğruluğundan şüphe etmemenize..

sonrada bir şey söyleyince zorunuza gidiyor..

Gönderi tarihi:
iyi ya bende bu yüzden Atatürk örneğini verdim niye celallendinki?

Madem bu bölücü teröristlerin söylemlerinin doğruluğuna inanmak zorundayız o zaman Tunceli belediye başkanı olan dünya güzelininde Brüksel'de söylediklerini dikkate almalıyız malum "Atatürk yaşasaydı yargılanmalıydı ve Türk askerleri hamile kürt kadınlarının karnını deşip cesetlerini nehre atıyormuş.."demişti yaa

Şimdi otururuz herkesin her söylediğine inanır sonrada kalkar bazılarını hedef gösteririz Aygan denilen terörist Abdullah Öcalanın amcasının oğlu bir pkk militanı başka türlü nasıl açıklama yapmasını bekliyordun?

hayır ben neye şaşırıyorum sizin bu sözlere bu şekilde sahip çıkıp doğruluğundan şüphe etmemenize..

sonrada bir şey söyleyince zorunuza gidiyor..

Sn suheda konulari bir birine karistirmamiza hicte gerek yok ve celallnende yok.

1. Burada tartisilan Tunceli belediye baskaninin sözleri degil.

2. Tunceli belediye baskaninin terörüstlügünü siz veya ben degil kanunlar belirler. Terörüst ise savcilarin dava acmasi gerekmezmi?

3. Aygan zamaninda jitemle beraber calismadimi? O dönemler her konustugu dogrumuydu? Benmi onunla ortak calistim yoksa devletmi? Bu sorularin cevabi cok önenmli, umarim aliriz cevabini.

4. Eger Aygan'in konusmalari daha düne kadar( devlet ile ortak calistigi dönemler) dogru ise ve onun söylemleri nedeniyle onlarca insan yargisiz infaza ugramissa neden simdi yalan söylüyor diyoruz? Neye göre dogru veya yalan söyledigini belirliyoruz? Cevabinizi bekliyorum!!!

Benim söyleyecegim, kimki bu tip ihbarcilarla ortak calisiyor, o ihbarcinin bir gün beraber calistiklarinida ihbar edecegini bilmeleri. Bu adamla ortak calisanlar sonucuna katlanmak zorundalar.

Madem siz o sahsin söyzlerinin dogrulugundan süphe ediyorsunuz, o halde bir cok insanin o sahsin vermis oldugu bilgiler dogrultusunda katledilmesinide dogru bulmamaniz gerekmezmi? ve bu ölüm olaylarina karisanlarin mahkeme önünde hesap vermesini beklemeniz gerekmezmi?

Bizim istedigimizde bu. Her karanlik olaylarin aydinlatilmasi. Aslinda sasilacak durum malesef sizin tutumunuz.

Gönderi tarihi:
Sn suheda konulari bir birine karistirmamiza hicte gerek yok ve celallnende yok.

1. Burada tartisilan Tunceli belediye baskaninin sözleri degil.

2. Tunceli belediye baskaninin terörüstlügünü siz veya ben degil kanunlar belirler. Terörüst ise savcilarin dava acmasi gerekmezmi?

3. Aygan zamaninda jitemle beraber calismadimi? O dönemler her konustugu dogrumuydu? Benmi onunla ortak calistim yoksa devletmi? Bu sorularin cevabi cok önenmli, umarim aliriz cevabini.

4. Eger Aygan'in konusmalari daha düne kadar( devlet ile ortak calistigi dönemler) dogru ise ve onun söylemleri nedeniyle onlarca insan yargisiz infaza ugramissa neden simdi yalan söylüyor diyoruz? Neye göre dogru veya yalan söyledigini belirliyoruz? Cevabinizi bekliyorum!!!

Benim söyleyecegim, kimki bu tip ihbarcilarla ortak calisiyor, o ihbarcinin bir gün beraber calistiklarinida ihbar edecegini bilmeleri. Bu adamla ortak calisanlar sonucuna katlanmak zorundalar.

Madem siz o sahsin söyzlerinin dogrulugundan süphe ediyorsunuz, o halde bir cok insanin o sahsin vermis oldugu bilgiler dogrultusunda katledilmesinide dogru bulmamaniz gerekmezmi? ve bu ölüm olaylarina karisanlarin mahkeme önünde hesap vermesini beklemeniz gerekmezmi?

Bizim istedigimizde bu. Her karanlik olaylarin aydinlatilmasi. Aslinda sasilacak durum malesef sizin tutumunuz.

Allah aşkına yahu kendine referans olarak aldığın adamın hakkında hiçmi bir şey okumadın.Öldürdüğü insanları,Kıbrısta askerlik yaparken Rum tarafına kaçışını pkk saflarına katılıp eylemler yapışını sonrasında itirafçı olup devlet tarafından nasıl korunduğunu bir pkk safında bir T.C safında cirit atıp nasıl bir dönek olduğunu..Zamanında Kuzey Irak`taki PKK kamplarına erzak ve cephanelik taşıyıp, terörist gruplarına kılavuzluk ve kuryelik yaptığını..

Soluğu İsveç'te aldıktan sonra gene özüne dönüp pkk saflarına geçip yaptığı açıklamaları..

Karıştırdıkça sonu gelemeyen bir bataklık gibi adam ve bu adamın sözleri müteber öylemi?

Ben Jitem adam öldürmemiştir demiyorum en baştada söyledim şayet öldürülenler pkkılarsa doğru olan yapılmıştır.

Gönderi tarihi:

PKK'nin ve AKP'nin yalan makineleri calisiyor.Sayin Brain'in dedigi gibi AKP hedefini bulmus ve yolunda devam ediyor,basbakan daha düne kadar milletin televizyonlarinda "BEN ERGENEKON'UN SAVCISIYIM" derken,ani bir dönüsle(ben bir yazimda tavsan kirmasindan bahsetmistim)simdi de "BEN MILLETIN SAVCISIYIM"diyor,heralde kulagini cekenler oldu veya kuyrugu kaptirmamak icin laf degistirdi.Ergenekon'un mimari Recep Tayyip Erdogan ve sürekasidir.Bu sürekanin icersinde AKP yandasi olan medya,iftiraci aydinlar,PKK-DTP,terörist itirafcilar dolayisiyla iftiracilar,ve tüm Türkiye karsiti odaklar(alevi Kürtler,komünistler,dinciler,Kürtcüler yani bölücüler)vardir.

Yalcin Kücük serbest birakildi ve sunu söyledi:"BU BIR CUMHURIYET SAVASIDIR VE BEN DE BU SAVASIN ICINDEYIM"Evet,Cumhuriyete yöneltilmis bir komplo var ortada,bu komplonun icinde yukarda saydigim kesimler var.19-20 aydir bu mantar gibi yerden bitercesine ortaya atilan ve senaryosunu (Fetullahci Emniyet ve istihbaratin)yazdigi Ergenekon davasi ile onlarca insan göz altina alinmis ve bugüne kadar ne bir adam gibi iddianame yazilmis ne de icerdeki insanlar ne ile suclandiklarini bilmektedirler.Yandas ve sayin Müjdat Gezen usta'nin tabiriyle LIBERO aydin ve medyanin sahifelerinde ahlak sinirlarini asacak kadar hukuk disi suclamalar ile o insanlarin haysiyetleriyle oynanmis olmasina ragmen,her firsatta,demokrasi ve hukuktan bahseden AKP iktidarinin hicbir yetkili bakani tarafindan bu medya ve iftiraci aydinlara yönelik hicbir yaptirim uygulanmamistir.En son TRT rezaleti bile CHP'nin suc duyurusu ile sorusturma kapsamina alinmistir.Yani CHP bu yola basvurmasaydi o rezalet sahneleri devam edecekti.Kimdi o rezalet sahnelerinde pismis kelle gibi oturup Tuncay Güney'i di nlerken bilmis bilmis kafa sallayanlar?Fikri Saglar denilen asker düsmani ve Elkatmis hazretleri.Ikiside kuyruk acilarini bir NE IDÜGÜ BELIRSIZIN sacmalarini dinleyip tatmin olarak unutmaya calisanlardi.

Ergenekon bir senaryodur,Ergenekon Türk Silahli Kuvvetlerinden alinmaya calisilan bir rövanstir,Ergenekon LAIK ATATÜRK'CÜ TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETININ VARLIGINA KASTETMIS OLANLARIN TÜRKIYE'DEKI ISBIRLIKCILERININ BIR OYUNUDUR.PKK'ya taviz veremeyenler, Ermeni yandaslarinin istedigini yapamayanlar,AB'nin emirlerini yerine getiremeyenler bunun acisini Türk milletine korku salarak cikartmaya calismaktadirlar.Yüzlerinde meymenet olmayan insanlarin kalplerinde hangi meymenet olabilir ki?

Bu oyunun kime ve neden oynandigini anlamak icin insanin aydin olmasina gerek varmi?Göz altina alinanlar bu oyunun amacini aciklamaya yetmiyormu.Göz altina alinanlarin ortak yanlari nelerdir?Birbilerini ne görmüs ne tanimis olanlari birlestiren nedir?Bunlarin hepsi,Atatürk'cü,AKP karsiti yani AKP nin siyasetini begenmeyen ve laiklige sahip cikanlardir.VARMI ARALARINDA BIR TANE DINCI,VARMI ARALARINDA BIR TANE LIBERO YAZAR,VARMI ARALARINDA BIR TANE FETOCU?

Hala durup düsünemiyorsak A-Böyle hukuksuzluk bizim isimize gelmektedir,B-Düsünme yetenegimizi kaybetmisizdir.

Düsünemiyorsak derken ben malum bir kesimi bu düsünenlerin icine katmiyorum,cünkü onlar neyi nasil kabul ettiklerini zaten anlatiyorlar yani onlar icin bu olanlar bayram etmeye yeterlidir.tam istedikleri gibi oluyor hersey,o nedenle onlari düsünmeleri gerekenlerin arasina almiyorum.Daha dogrusu onlari bu olanlarda TARAF görüyorum.Taraf olan ise düsünme ihtiyacini duymaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Allah aşkına yahu kendine referans olarak aldığın adamın hakkında hiçmi bir şey okumadın.Öldürdüğü insanları,Kıbrısta askerlik yaparken Rum tarafına kaçışını pkk saflarına katılıp eylemler yapışını sonrasında itirafçı olup devlet tarafından nasıl korunduğunu bir pkk safında bir T.C safında cirit atıp nasıl bir dönek olduğunu..Zamanında Kuzey Irak`taki PKK kamplarına erzak ve cephanelik taşıyıp, terörist gruplarına kılavuzluk ve kuryelik yaptığını..

Soluğu İsveç'te aldıktan sonra gene özüne dönüp pkk saflarına geçip yaptığı açıklamaları..

Karıştırdıkça sonu gelemeyen bir bataklık gibi adam ve bu adamın sözleri müteber öylemi?

Ben Jitem adam öldürmemiştir demiyorum en baştada söyledim şayet öldürülenler pkkılarsa doğru olan yapılmıştır.

Sn suheda, ben o sahsi kendime referans olarak almiyorum ve o tip insanlarla benim isimde olamaz. Ama onu referans alanlar simdi iftira atiyor diyorlar, sizin anlamak istemediginiz nokta bu.

Sizin jitemin "pkk'lilarsa öldürme olayini dogru buldugunuz demokrasiye ve hukukun üstünlügüne inacinizdan kaynaklaniyor derim. Diger taraftan diyorsunuzki "sayet pkk" lilarsa dogrudur, ya degillerse ne yapacagiz? Kim bunun hesabuini verecek? Daha ne kadar sormamiz gerkliki bir cevap alabilelim?

Jitem hangi kaynaklara göre öldürdügü insanlarin PKK'li oldugunu tesbit edebildi dersiniz? Bunun cevabini ben vereyim size isterseniz. Sorumuj cevabi Jitem o sizin kizdiginiz itirafci terörüstleri referans alarak karar verdi.

Herhalde simdi anlasilmistir terörüstleri kimin referans aldigi.

Gönderi tarihi:
Bana yazımın neresinde "öldürüldü" gibi bir ifade kullandığımı göstersene.

Sen karşında kimin olduğunu sanıyorsun ? Susurluk raporunun linkini verdim. Oku bakalım neler yapmışlar.

Ne zaman suçsuz bulundu ? Yoksa intihar ettiğinde halen Askeri mahkeme tarafından yargılanıyor muydu ?

Arkadaşım çok açık söyleyeyim senin karşısında bu argümanları yutacak bir insan yok. Kendinin bile inanmadığın şeyleri bana anlatma. Çok insan işkenceden geçirildi, çok insan infaz edildi. Çok insana terörle mücadele ile alakası olmayan şeyler yapıldı.

Kime anlatıyorsun sen ya. Ben kemerinde kulak kıkırdaklarıyla dolaşan özel harekatçılar gördüm. O senin "büyük kahramanlar" dediğin insanlardan erinden, binbaşısına kadar bölgede görev yapan bütün askerler nefret ederdi "bunlar yapıyor, sonra dağda biz uğraşıyoruz" derdi askerler. Orduyu sırtında taşıyan uzman çavuşlar, üç kuruş daha fazla para girsin evime diye, gönüllü göreve yazılırken. Dağ başında uydu telefonundan memleketinde apartmanı zamanında bitirmeyen müteahite bozuk atardı bu adamlar.

Dur bakalım daha ne faili meçhul cinayetin altından parmakları çıkacak. Cem Erseveri ellerini kollarını bağlayıp kireç kuyusunada PKK'lılar mı attı ?

Siz söylediniz diye yazmadım ,diğer yorumlara bakarak bunu yazdım.Öldürülüldü diyenlerin art niyetli olduklarını söyledim.

Daha öncede aynı iftiralarla susurlukla bağlantısı olduğundan yargılandı ve suçsuz bulundu,Son yıllarda ise aysnı senoryoyla ergenekonla ilişkilendirip takipsizlik nedeni ile 4 seneden beride yargı aşamasındaydı.

Sizin karşınızda'da bu senaryo hikayelerine inanacak yok.

Asıl siz kime ne anlatıyorsunuz?gerçekten çok komik bir durum oldu..neyse.sizinde görmediğiniz,bilmediğiniz yok maşallah.

Biliyorsunuz ama yanlış biliyorsunuz.Askerliğin pisikolojisini burada farklı anlatmaya çalışmayın.

Olayları bilmediğiniz o kadar açıkki Sorun bakalım nereye sorarsanız sorun...bunu okuyanlar tanıdıklarına sorsun bakalım

uzman çavuşlar fazla para almak için gönüllü göreve yazılıyormuş...

Tamamen yalan ve bilinçli olarak söylenen iftira niteliğinde bir yalandır.

Devlet askerinden genareline kadar yanlız maaşını verir,kimseye sormaz göreve gitmek istermisin,yada istemezmisin diye...

isteğe göre görev olabilirmi ?bilmediğiniz yanlış şeyleri gerçek gibi yazmanın size vicdani rahatsızlık vermiyormu?

Bunu sizde biliyorsunuz ancak kendi yandaşınız size hak verebilir,olaya objektif bakanlar değil.

Çok infaz edildi derken, sanki asker suçsuz insanları keyfine göre götürüp infazını gerçekleştiriyor gibi anlatıyorsunuz.

(Aslında sizin böyle düşünmediğnizi düşünebiliyorum fakat yazınızdan öyle anlaşılıyor)

Siz askerliğinizi nerede yaptınız yada bir çatışmaya girdinizmi?yanınızda bir arkadaşınız şehit oldumu?

Bunları yaşayana sormalısınız yani ya öleceksin ,yada öldüreceksin başka şansın yok.

Yani teröristin infazı kadar doğal birşey olamaz o durumda.

Sen onu infaz etmesen birgün o seni infaz edecektir bunun başka alternatifi yoktur.

iddia edilen infazların hepsi, pkk ile direkt bağlantılı kişilerdir araştırın, görün.

ben bu adamı böyle bölücüleri öldürdüğü için suçlamam arkadaş aynı durumda ben olsam bir saniye düşünmem aynısını yaparım.

benim ne düşünürseniz düşünün önemli değil.

Doğuda pkk'ya alenen göz yuman belediye başkanlarını, ptt teşkilatından her gece ev ev aranıp pkk propogandası yapıldığını, askeri birimlere devlet dairelerinden de dahil olmak üzere ateş açıldığını anlatan kitaplara neden yer verilmiyor, anlatanlara kulak tıkanıyor? Bu gazeteler bu haberleri neden boy boy manşetten yayınlamıyor.

Yargısız infaz yaptı, katildi deniyor komutanımız için... pkk'lıyı öldürdüğü içinmi..

ben kendi adıma kendisine minnettarım yaptıklarından dolayı, onlara çok şey borçluyuz,mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Gönderi tarihi:

Çok ağırıma gidiyor

Avukatı Yurdakan Yıldız, Albay Abdülkerim Kırca’yla intihar etmeden yarım saat önce telefonda konuştuklarını söyledi.

Antalya'nın Serik kırsalında yerleşmek isteyen PKK'lılarla giriştiği çatışmada yaralanan ve yıllardır tekerlekle sandalyede yaşayan emekli Kurmay Albay Abdülkerim Kırca, intihar etmeden son telefon konuşmasını avukatı Yurdakan Yıldız'la yaptı.

Avukat Yıldız, Kırca ile hakkındaki yayınlar davanın son durumu ile ilgili konuştuğunu belirtti, "Bana 'öyle bir hale geldik ki, teröristler bile bizden kıymetli oldu' diye yakındı.

Ancak intihar edeceği aklımdan bile geçmemişti" dedi.

Konuşmasından yaklaşık yarım saat sonra Abdülkerim Kırca'nın intihar ettiğini öğrendiğini belirten Yurdakan Yıldız, bunun üzerine eve gittiğini belirtti ve olayı Hürriyet Gazetesinden Saygı Öztürk'e anlattı:

"Görev yaptığımız için suçlu hale geldik"

"Sabah kendisini aradım, hakkındaki yayınlar nedeniyle üzülmemesini söyledim. Yayınların durdurulması için hukuki süreç başlatacağımı da söyledim. O, gazetelerin teröristlerin açıklamalarına itibar edilmesinden yakındı, 'o hale geldik ki, teröristler bizden kıymetli oldu. Teröristlerin açıklamaları doğruymuş gibi sayfa sayfa yazıyorlar. Bunlar çok ağrıma gidiyor. Bizler boş yere mi şehit olduk, gazi olduk anlamıyorum. Sanki görev yaptığımız için suçlu hale geldik' dedi. Ben kendisini yatıştırmaya çalıştım."

"Dava sürecini de anlattım"

PKK'lı Abdülkadir Aygan'ın açıklamaları üzerine Abdülkerim Kırca'nın da bulunduğu bazı görevliler hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava için mahkeme görevsizlik kararı verdi. Bu dava, Askeri Yargıtay'a gitti. Yurdakan Yıldız,. bundan sonraki süreci de şöyle anlattı:

"Askeri Mahkemenin verdiği görevsizlik kararını, Askeri Yargıtay da savcılığın karşı çıkmasına rağmen onayladı. Yargılamanın bundan sonraki sürecini anlattım. Üzüldüğünü söyledi. Ama henüz her şeyin bitmediğini söyleyince de rahatladı."

Askeri savcı da inceledi

Bu konuşmasının Kırca'nın son telefon konuşması olduğu anlaşıldı. Odasına giden Kırca, beylik tabancasıyla hayatına son verdi. Evine 50 metre uzaklıkta bulunan dispanserden gelen askeri doktor, eve geldiğinde Kırca'yı ölü olarak buldu.

Evde askeri savcının yanı sıra Sincan Cumhuriyet Savcısı da inceleme yaptı. El swapları, silah incelemesi sonucu Kırca'nın intihar ettiği kesinleşti.

Gönderi tarihi:
:)

Eee kim kimin ne olduğunu hangi vasfa sahip olduğunu ne görevde olduğunu bilmeden tartışırsa tabiki herşeyi kendisinin bildiğini iddia edecek :)

Biz burda jitemimi tartışıyoruz?Hayır

Jitem başlı başına bir konu zaten,burada Devlet onur madalyasına sahip gazi bir komutan,hakkında isnat edilenler yüzünden canına kıymış,belkide öldürmüş,bizim ülkemizde çok şey bilenlerin sonu malum..

bu olayda benim canımı sıkan,Abdülkerim Kırca'nın silah arkadaşlarının Türk Silahlı Kuvvetlerinin söylediği hiç bir söze itibar edilmezken elin beş paralık teröristinin söylediklerinin doğru olduğuna inanılıp savunulması..

Pardon bu komutanı yargılayan Askeri Mahkeme değil mi 8 yıldır ? O "apayrı bir konu olan" Jitem'de görevli olduğu için Jitem'i de tartışıyoruz.

O beş paralık terörist, madem beş paralık terörist. Abdulkerim Kırca ila nasıl silah arkadaşı oluyor ? Aynı kurumda görevli oluyor ?

"Neye göre adamı suçluyorsunuz" diyoruz teröristin kaçıp sığındığı yabancı ülkeden yaptığı zehir zemberek açıklamalar delil olarak önümüze sürülüyor.

:)

Şimdi Abdulkadir Aygan terörist mi? Devlet görevlisi mi ?

Arkadaşım gerçekten bilmiyor musun ? İşine mi öyle geliyor ?

Abdulkadir Aygan eski terörist bir devlet görevlisidir. 1991 yılında devlet memurluğa alınmış, maaş bağlanmış. Eline devletin silahı verilmiş. Jitem'de görevlendirilmiş bir devlet memurudur. İntihar eden Abdulkerim Kırca ile aynı teşkilatta görev yapan silah arkadaşıdır aynı zamanda. Abdulkerim Kırca ile aynı davadan yargılanmaya başladıklarında, mahkemenin talebi üzerine gönderilen resmi evrakta. Abdulkerim Aygan'ın

81417.jpg

Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı'na bağlı bir devlet görevlisi olduğu belirtilmiştir.

Abdulkadir Aygan kaçıp sığınmıştır başka bir ülkeye ? Peki neden kaçmıştır ? Abdulkerim Kırca ile beraber yargılandıkları dava yüzünden. Yani Abdulkadir Aygan'ın aranmasına sebep olan davada diğer sanıklardan birisi Abdulkerim Kırca'dır.

Bunları delil olarak kabul eden kim ? Askeri Mahkeme. Abdulkerim Kırca'ya yeni dava falan açılmış değil. Askeri Mahkeme'de 8 yıldır süren davası var. Davasının Ergenekon davası ile birleştirileceğini öğrenince intihar ettiği söyleniyor.

Gönderi tarihi:
Madem siz o sahsin söyzlerinin dogrulugundan süphe ediyorsunuz, o halde bir cok insanin o sahsin vermis oldugu bilgiler dogrultusunda katledilmesinide dogru bulmamaniz gerekmezmi?

Aşağıdaki iletimi okumuş olsaydınız, ısrarla bu soruyu sormazdınız. Demek ki okumamışsınız yada işinize gelmemiş.

Anlatalım. Sorun şurada ki bir eski PKK militanı pişmanlık yasasından yararlanıp itirafçı olduktan sonra verdiği bilgilere göre yapılacak operasyonlarda bilgi ve istihbaratlarının ne derece doğru olduğu mutlaka anlaşılacaktır. Yani; eğer, bu itirafçı, PKKlı olmayıp sadece bir şekilde hasımı, yada kişisel gıcığı olan kişileri ihbar ettiyse bu ergeç anlaşılır. Ya da verdiği bilgilerle güvenlik güçlerini pusuya düşürürse bu da sonradan anlaşılır. O yüzden doğru bilgi vermek zorunda hisseder kendisini, o dönemde.

Ancak, Abdülkerim Kırca için verdiği bilgilerin doğruluğu test edilemez. Bu bağlamda geçmişin intikamı olarak değerlendirilmesi de mümkün olur. Yani, Aygan soyisimli itirafçı şahıs pekela iftiracı da olabilir. Umarım anlatabilmişimdir.

Gönderi tarihi:
Bence, Cem Erseverin, önce konuştuktan sonra ölümünde ABD'nin kurdurduğu Gladyonun parmağı vardır. Onun önce konuşturulup sonra öldürülmesi neticesinde, anlattıkları nedeniyle Türk ordusunun zor durumda bıraktırılması durumu bu düşünceyi destekler. Yani, böyle bir ihtimal de düşünülmelidir. 'Güneydoğu Anadolu'daki olayların gerçekleri Türk milletinden gizleniyor''un manası bu olabilir. Çünkü, sözde Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alınanların ortak paydası 'Amerikancılık karşıtlığı'dır.

Dostum Gladio yurtışından ajan getirip öldürmüyordu değil mi hedeflerini. Gladio'da devlet içinde örgütlenmiş bir teşkilattı.

Şimdi bu içeri alınanlardan kimi isimlerin, Gladio'nun deşifre edilmiş Türk tetikçileri olan Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Oral Çelik, Mehmet Ali Ağca gibi isimlerle geçmişte olan ilişkisi nedir ?

Bu operasyon'da var olan bir uç bahane edilerek, AKP karşıtlarınında üstünde baskı uygulanmasını operasyonun başından beri savunuyorum. Ancak dostum bunların hepsi kurmacadır, yalandır dersek orada duralım. Uğur Mumcu'lar, Muammer Aksoy'lar, Bahriye Üçok'ların hayatına mal olan bir çok yazdığı unsurda açığa çıkıyor. Bunlarıda görmezden gelemeyiz değil mi ?

Yani ergenekon operasayonuyla ilgili,"bunların hepsi suçludur, operasyon tamamen doğru bir operasyondur" diyen bakış kadar "hepsi masumdur, hepsi yalandır" diyen bakışta yanlıştır...

Ortada bir suç ve deşifre edilen bir organizasyon vardır. Ancak bu AKP tarafından kapsamı genişletilerek tüm muhaliflerinin üzerinde baskı unsuru olarak kullanılmaktadır. Fakat bu suçlularıda aklamamaktadır.

Bu operasyon kampsamında tutuklanan kim isimler, iddianameye konan kimi unsurlar, uğur mumcuların yazdıklarından, susurluk raporuna kadar defalarca daha önce zikredilen şeylerdir.

Gönderi tarihi:
Yani ergenekon operasayonuyla ilgili,"bunların hepsi suçludur, operasyon tamamen doğru bir operasyondur" diyen bakış kadar "hepsi masumdur, hepsi yalandır" diyen bakışta yanlıştır...

:) Dostum, aynı şeyden bahsediyoruz da ben biraz kapalı yazmıştım. Açtığın için teşekkürler. Tabii ki 'hepsi masumdur' demedim. Dikkat edersen 'ortak payda'dan bahsettim.

Çünkü, sözde Ergenekonla ilişkilendirilip içeri alınanların ortak paydası 'Amerikancılık karşıtlığı'dır.
Gönderi tarihi:
Olayları bilmediğiniz o kadar açıkki Sorun bakalım nereye sorarsanız sorun...bunu okuyanlar tanıdıklarına sorsun bakalım

uzman çavuşlar fazla para almak için gönüllü göreve yazılıyormuş...

Tamamen yalan ve bilinçli olarak söylenen iftira niteliğinde bir yalandır.

Devlet askerinden genareline kadar yanlız maaşını verir,kimseye sormaz göreve gitmek istermisin,yada istemezmisin diye...olsun.

Off gerçekten sıkılıyorum artık . güneydoğu'da görev yapan personel, katıldıkları operasyonlara göre , görev tazminatı tarzı ödemeler alırlar. Özellikle astsubay ve uzman çavuşlar, katıldıkları operasyon ve görevlerin uzunluğuna, yoğunluğuna göre ek ödemeler alırlar.

“Olagahüstü Halö ve “Mücavir Alan Bölgeö tazminatlari olarak isimlendirdigi tazminatlarin ise; 17.6.1987 gün ve 19490 mükerrer sayili Resmi Gazetede yayinlanan 281 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 nci maddesinin 2 nci fikrasinda, sikiyönetim veya olaganüstü hal bölgesinde veya Içisleri Bakaninin belirleyecegi benzeri kritik yörelerde özel harekat veya operasyon timi olarak fiilen görev yapan, subay, astsubay ve erbaslarla emniyet hizmetleri sinifi kadrolarinda çalisanlara verilmesi öngörülen “aylik ek tazminat (operasyon Tazminati” ile; 14.7.1987 gün ve 19517 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 285 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 27.7.1987 gün ve 19530 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 287 sayili KHK. ile 28.7.1987 tarih 19531 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 87/11989 sayili Bakanlar Kurulu Kararinda düzenlenen, olaganüstü hal bölgesine dahil iller ile mücavir illerde bulunan sürekli kamu görevlilerine, en yüksek devlet memuru ayligi esas alinmak suretiyle tesbit edilip ödenecek “aylik ek tazminat (OHAL Tazminati)” oldugu anlasilmaktadir.

Öğrendin mi arkadaşım şimdi ?

isteğe göre görev olabilirmi ?bilmediğiniz yanlış şeyleri gerçek gibi yazmanın size vicdani rahatsızlık vermiyormu?

Bunu sizde biliyorsunuz ancak kendi yandaşınız size hak verebilir,olaya objektif bakanlar değil.

Neymiş arkadaşım. Gerçekten bilmediğimiz şeyler hakkında fazla ısrarcı olmamalıymışız.

Astsubay ve Uzmançavuşların görevleri sırasında ne kadar süre ile arazide kalacakları, ne kadar sıklıkla operasyonlara katılacakları sözleşmelerinde veyahut yönetmeliklerinde yazılıdır. Yani bir uzmançavuş kendi istemedikçe, ay veya yıl içerisinde açıkça belirtilen sayıdan fazla operasyona, arazi görevine gönderilemez. Ne anlatıyorum, günlerce, haftalarca, aylarca süren operasyonlar düzenler. Bu operasyonlar sırasında oeprasyona katılan personel, operasyon süresi boyunca arazide kalır. Evine gitmez, çoluğunu çocuğunu görmez. Bir uzman çavuş ya da astsubay, kendisi istemedikçe belli aralıklar ve belli sayı dışında operasyona gönderilemez.

Ancak geçim sıkıntısı çeken özellikle uzman çavuşlar kendi istekleriyle en fazla görevlendirilebilecekleri operasyon ve arazi görevinden fazla sayıda göreve katılırlar. Ek ödeme alabilmek için.

Çok infaz edildi derken, sanki asker suçsuz insanları keyfine göre götürüp infazını gerçekleştiriyor gibi anlatıyorsunuz.

(Aslında sizin böyle düşünmediğnizi düşünebiliyorum fakat yazınızdan öyle anlaşılıyor)

Siz askerliğinizi nerede yaptınız yada bir çatışmaya girdinizmi?yanınızda bir arkadaşınız şehit oldumu?

Bunları yaşayana sormalısınız yani ya öleceksin ,yada öldüreceksin başka şansın yok.

Ergani Jandarma Komando taburu 3. bölük, yedek subay BTR tim komutanı olarak yaptım.

İkinci soruna gelince evet. baya fazla.

Susurluk raporunu aç oku bakalım. Para ilişkileri için, haraç için, silah uyuşturucu kaçakçılığındaki anlaşmazlıklar için kaç kişi infaz edilmiş aynı zamanda pkk lı denilerek.

Gönderi tarihi:
:) Dostum, aynı şeyden bahsediyoruz da ben biraz kapalı yazmıştım. Açtığın için teşekkürler. Tabii ki 'hepsi masumdur' demedim. Dikkat edersen 'ortak payda'dan bahsettim.

Dostum biliyorum :)

Yalnız o ortak paydada şüpheli. Eve aralarında AKP ve Amerika karşıtı çok insan var ama. Geçmişte, Gladio'nun Türkiye operasyonlarında direk ve dolaylı görev almış çok adamda var. Bizim derin devletimizin anti-amerikanclığı pek olası değil dimi :)

Gönderi tarihi:
Dostum biliyorum :)

Yalnız o ortak paydada şüpheli. Eve aralarında AKP ve Amerika karşıtı çok insan var ama. Geçmişte, Gladio'nun Türkiye operasyonlarında direk ve dolaylı görev almış çok adamda var. Bizim derin devletimizin anti-amerikanclığı pek olası değil dimi :)

Doğru. Zaten o dediklerin de, artık işe yaramayan, tasviye edilmek istenenler olmalı. :) Ortak paydadaki Anti-Amerikancılığın yanına bunu da eklemek gerekir...

Zaten, bu ilişkilendirmenin amacı, yükselen ABD karşıtlığını dizginlemek ve halkın gözünde AKP karşıtı çeşitli grupları da 'öcü' göstermek değil mi ? Bir taşla iki kuş avlamak yani :)

Gönderi tarihi:
Doğru. Zaten o dediklerin de, artık işe yaramayan, tasviye edilmek istenenler olmalı. :) Ortak paydadaki Anti-Amerikancılığın yanına bunu da eklemek gerekir...

Madem ise yaramayanlar ve tasviye edilmek istenenlerse neden hepsini bir anda yok etmiyorlarda tek tek yavas yavas yuruyor bu isler.. Merak ettigim Sira nezaman Kenan Evrene ve 12 Eylul darbecilerine gelecek halen bekliyorum ama tik yok... :))

Gönderi tarihi:
Madem ise yaramayanlar ve tasviye edilmek istenenlerse neden hepsini bir anda yok etmiyorlarda tek tek yavas yavas yuruyor bu isler.. Merak ettigim Sira nezaman Kenan Evrene ve 12 Eylul darbecilerine gelecek halen bekliyorum ama tik yok... :))

Acaba, neden sıra gelmez. Bir düşünün bakalım :) Kenan Evren, İbrahim Şahin kadar işe yarar mı, birincil amaç olan siyasi karşıt cezalandırma operasyonu için...

Gönderi tarihi:
Madem konu açıldı Tahkikat Komisyonu hakkında da bilgi verelim:

Demokrat Parti tarafından 18 Nisan 1960'ta kurulan 15 üyeli Meclis komisyonu. 7 Nisan'da DP Meclis Grubunun bir bildiri yayımlamasından sonra kurulan Muhalefet ve basının faaliyetlerinin araştırılması için kurulmuş bir komisyondur. Komisyon sadece Demokrat Partili milletvekillerinden oluşmaktadır.

Bildiride "CHP'nin ülkedeki bütün yıkıcı grupları çevresinde topladığı, halkı, orduyu iktidara karşı ayaklanmaya kışkırttığı" öne sürüldü. Bu bildirinin ardından DP Meclis Grubu TBMM Başkanlığı'na muhalefetin eylemlerinin soruşturulması için bir önerge verdi.

Komisyon muhalefet üyelerini meclis oturumlarından men cezaları vermiş, meclis görüşmelerinin yayınlanmasını yasaklamıştır. Muhalif basının ve muhalefet partilerinin kapatılması için çalışmaktaydı.

İfadeler çok tanıdık ve güncel, öyle değil mi?

Eh, 'Tarih tekerrürden ibarettir' diye boşuna dememişler. :)

Gönderi tarihi:
Acaba, neden sıra gelmez. Bir düşünün bakalım :) Kenan Evren, İbrahim Şahin kadar işe yarar mı, birincil amaç olan siyasi karşıt cezalandırma operasyonu için...

Yarar yarar neden yaramasinki :)) hic olmazsa adami hapishaneye attiklarinda yapmis oldugu tablolari satarak belki memleketin dis borclarini odemeye yardimi olur :D

saygilar

Gönderi tarihi:

Bugünkü haberlere göre su an Isvicre'de mülteci olarak yasayan eski PKK'li ve sonrasi yeni itirafci ve JITEM'ci o sahis Türkiye'de resmi kayitlarda "SEHIT" olarak geciyormus. Yani burada ona terörüst diyoruz ama o cok savundugumuz devlet onu yasadigi halde sehit ilan ediyor ve baska bir isim vererek ona destekte bulunuyor. Neden bunlari sorgulamiyoruz? Ne amacla hem söyledikleri inanilmaz dedigimiz bir itirafciyi devlet resmen SEHIT ilan ediyor? sahsi düsüncem derindevlet ile sonradan sorunlari cikmasaydi muhakkak o sahsade bir devlet madalyasi takilirdi galiba.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.