Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Nâzım Hikmet Yeniden Vatandaşlığa Alınıyor -------------------------------------------------------------------------------- Bakanlar Kurulu toplantısından açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 1951 yılında Nâzım Hikmet’in Türk vatandaşlığından çıkarıldığını hatırlattı. Çiçek, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan kararnameyle ünlü şairin yeniden Türk vatandaşlığına alınacağını açıkladı. Çiçek, kararı şu sözlerle duyurdu: “Eski Türk Ceza Kanunu’nun 141 ve 142. maddesine göre 25 Temmuz 1951’de Türk vatandaşlığından çıkarılmış olan Nazım Hikmet’in tekrar Türk vatandaşlığına dönmesine imkan veren bir Bakanlar Kurulu kararı bugün imzaya açılmış ve tamamlanmıştır. Böylece uzunca bir zamandan beri Türkiye’de tartışma konusu olan bu konu da ümit ediyoruz ki gündemden düşmüş olacaktır. Doğru bir iş yapmış olduğumuzu düşünüyoruz. Esasen Türk vatandaşlığından çıkarılmasını gerektirecek yasa maddeleri geçmiş dönemlerde ortadan kaldırılmıştır. Kaldı ki 2002 yılı bütün dünyada UNESCO tarafından Nazım Hikmet yılı ilan edilmiştir. Tüm dünya edebiyat çevrelerinde Nazım Hikmet takdir gören, saygı duyulan bir isim olması asabiyle artık gereği, anlamı kalmamış, hukuki dayanakları kalmamış bu kararın da ortadan kaldırılması gerekmekteydi. Dolayısıyla 1951’de alınmış olan bu karar, bugün Bakanlar Kurulu kararıyla ortadan kaldırılmış bulunmaktadır.” Hükümet Sözcüsü Çiçek, Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’ye getirilmesi konusunda ise ailesinin isteğinin belirleyici olacağını söyledi. Çiçek, “Mezarın getirilip getirilmemesi uzun zamandır tartışılıyor. Bakmak lazım faydası var mı yok mu? Ailesinin ne diyeceği de önemli, bu hükümetin tek başına alacağı bir karar değil” dedi. ŞEB-İ ARUZ’DAN DÖNERKEN GÜNDEME GELDİ NTV yayınına katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Nazım Hikmet’in yeniden Türk vatandaşlığına alınmasının perde arkasını anlattı. Günay, “Başbakan Erdoğan, 14 Aralık’ta Konya’daki Şeb-i Aruz törenlerinden dönerken direktif verdi. Elimizde bir dosya zaten vardı ve bugün Bakanlar Kurulu’nda imzalandı” dedi. MEZARIN GELMESİ İÇİN AİLE MUTABAKAT VERMELİ Günay, ailenin mutabakatıyla Rusya ile anlaşma yapmalarının Nazım Hikmet’in mezarının Türkiye’ye getirilmesi için yeterli olacağını söyledi. Ünlü şairin mezarını Türkiye’ye getirmenin kendileri için bir ödev olduğunu vurgulayan Ertuğrul Günay, Nazım Hikmet’in varisi Mehmet Nazım’ın mezarın yurda getirilmesi için pek istekli olmadığını bildiğini de belirtti. Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 EDEBİYATCI ÖRGÜTLERİNDEN NAZIM HİKMET İÇİN "İADE -İ İTİBAR" YORUMU: Türkiye'deki Edebiyat Örgütleri, Büyük Şair Nazım Hikmet'in Yeniden Türk Vatandaşlığına Alınmasının Bazı Çevrelerce "İade-i İtibar" Şeklinde Yorumlanmasına Ateş Püskürdü. Nazım Hikmet'in Hükümetlerin de Devletlerinde Üzerinde Bir Şair Olduğunu Söyleyen Örgüt Başkanları, "Nazım Hikmet Zaten İtibarlıydı, İtibar Kazanan Türkiye Devleti Oldu, sadece vatandaşlık yetmez" Görüşünde Birleşti. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığına yeniden alınması kararı farklı yorumları da beraberinde getirdi. Bazı çevreler, söz konusu durumu büyük şair için "iade-i itibar" olarak yorumlarken, edebiyat örgütleri bu yoruma tepki gösterdi. ANKA'ya açıklamalarda bulunan PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel, söz konusu kararla büyük bir yanlışın uzun bir sürenin ardından da olsa düzeltilmiş olduğunu söyledi. Nazım'ın Türk vatandaşlığa yeniden alınmasının "iade-i itibar" olarak yorumlanmasının son derece yanlış olduğunu savunan Günersel, "Nazım Hikmet zaten itibarlıydı, itibar kazanan Türkiye Devleti oldu" diye konuştu. Günersel kararın, AKP hükümeti tarafından alınmasını ise "Bazı süreçlerin olgunlaşması ile bazı meyveleri toplamak AKP'ye terk edildi" şeklinde değerlendirdi. -"TÜRKİYE ŞEREFLENDİ" Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan da kararı "alınması geç kalınmış ama sevindirici bir karar" olarak nitelendirdi. Nazım Hikmet gibi bir şairin evrensel düzeyde büyük bir şair olmasından kaynaklı, hükümetlerin de devletlerin de üstünde olduğunu söyleyen Ercan, "O nedenle biz onu vatandaşlığa yeniden aldığımızda şereflenen Türkiye oldu" diye konuştu. Bunun tüm Türkiye'nin meselesi olduğunu ifade eden "O dönemde hangi hükümet olursa olsun, onun için çaba gösterildi, bundan evvel ki hükümetlerin de çabası olduğunu biliyoruz. Bu tek bir hükümete mal edilecek bir şey değil" dedi. Ercan, Nazım'ın vatandaşlığa geri alınmasının ardından şimdi sırada mezarının Türkiye'ye getirilmesinin olduğunun da altını çizdi. -"İTİBAR İÇİN SADECE VATANDAŞLIK YETMEZ" Türkiye Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan ise, Nazım Hikmet için Türk vatandaşlığının geri verilmesinin yeterli olamayacağını savundu. Kararın "iade-i itibar" olarak değerlendirilmesini eleştiren Cengizhan şunları dedi: "Bu karar, hükümetin hesabına siyasal bir artı olarak geçmemelidir bu kadar. Zaten Nazım Hikmet'in yargılandığı davaların hükmü kalktığı için, "iade-i itibar' edilmesi için Türk Vatandaşlığı vermek yetmez. Toptan onuru geri verilmelidir. Bu ülkede 1960'lı yıllarda şiirleri ancak gün yüzüne çıkabildi Nazım'ın. Nazım Hikmet'in birikimi olduğu gibi yeniden kazandırılmalıdır. Hükümet bu konuda dikkatli davranmalı ve samimi olmalıdır. Ancak bu kadar baskıcı, anti-demokratik bir iktidarın Nazım Hikmet'e itibarını iade edebileceğine inanmıyoruz." Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 VATAN HAİNİ "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Sevgili Nazım,bugün vatan haini değilsin!Seni vatan haini ilan edenlere inat...gözümaydın! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Türkiye malesef kendi özverili evlatlarinin degerini yasadigi dönemde degilde, önce vatanhaini ilan ederek ve sonra vatandasliktan cikartarak ve sonunda da tekrar vatandasliga alarak anlamaya calisiyor. Bu davranisimiz bizi neredeyse bir cok devletlere göre en az onlarin 50 yil gerisinde birakti. O yüzden de zaten Türkiye sorunlu ülke olmaktan kurtulamiyorya. Ama genede Nazim gibi dünya sairinin Türkiye icin ne kadar degerli oldugunu 60 yil sonra bile anlayabilmemiz bizim icin büyük sevindirici bir olay. Umarim Deniz Gezmis ve yoldaslarinin da degerlerini yakinda anlariz ve onlardan özür dileriz. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Türkiye malesef kendi özverili evlatlarinin degerini yasadigi dönemde degilde, önce vatanhaini ilan ederek ve sonra vatandasliktan cikartarak ve sonunda da tekrar vatandasliga alarak anlamaya calisiyor. Bu davranisimiz bizi neredeyse bir cok devletlere göre en az onlarin 50 yil gerisinde birakti. O yüzden de zaten Türkiye sorunlu ülke olmaktan kurtulamiyorya. Ama genede Nazim gibi dünya sairinin Türkiye icin ne kadar degerli oldugunu 60 yil sonra bile anlayabilmemiz bizim icin büyük sevindirici bir olay. Umarim Deniz Gezmis ve yoldaslarinin da degerlerini yakinda anlariz ve onlardan özür dileriz. Sayin Dunyahepimiz Bir ozur dilemek herseyi hallediyormu ?? Nazim Hikmet oldugunde anlinda bir kara leke ile oldu vatanhaini lekesiyle oldu olumunde 58 yil sonra kalkmis biz ozur diliyoruz ve Mezarini kalkip Rusyadan Turkiyeye getiriyoruz peki bunlar nicin gercekten Nazim Hikmetten ozur diledigimiz icinmi yoksa vijdanimizi rahatlatmak icinmi .. Yakinlarinin Nazim Hikmetin mezarinin yurda getirilmemesine sicak bakmamalari en dogru olanidir sag iken vatan ilani edelim olumunun uzerinden yarim asir gectikten sonra aklimiz basimiza gelsin daha once aklimizi ekmek peynirlemi yiyorduk.. Birileri Nazim Hikmeti kendi cikarlari dogrultusunda vatanhaini ilan etmis olsalar ve vatandasliktan cikarsalarda o sevenlerinin gonlundeydi daima bugun degil yarim asir oncede bu boyleydi bazilarinin akillari basina yeni gelmis ama tren kacmistir kusura kalmasinlar.. onlar Nazim Hikmet gibilerini vatanhaini ilan etsinler diger yandan devleti hortumlayanlarida bastaci etsinler.. Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Sayin Dunyahepimiz Bir ozur dilemek herseyi hallediyormu ?? Nazim Hikmet oldugunde anlinda bir kara leke ile oldu vatanhaini lekesiyle oldu olumunde 58 yil sonra kalkmis biz ozur diliyoruz ve Mezarini kalkip Rusyadan Turkiyeye getiriyoruz peki bunlar nicin gercekten Nazim Hikmetten ozur diledigimiz icinmi yoksa vijdanimizi rahatlatmak icinmi .. Yakinlarinin Nazim Hikmetin mezarinin yurda getirilmemesine sicak bakmamalari en dogru olanidir sag iken vatan ilani edelim olumunun uzerinden yarim asir gectikten sonra aklimiz basimiza gelsin daha once aklimizi ekmek peynirlemi yiyorduk.. Birileri Nazim Hikmeti kendi cikarlari dogrultusunda vatanhaini ilan etmis olsalar ve vatandasliktan cikarsalarda o sevenlerinin gonlundeydi daima bugun degil yarim asir oncede bu boyleydi bazilarinin akillari basina yeni gelmis ama tren kacmistir kusura kalmasinlar.. onlar Nazim Hikmet gibilerini vatanhaini ilan etsinler diger yandan devleti hortumlayanlarida bastaci etsinler.. Saygilar Sn Yakisikli özür dilemekle en azindan ona karsi yapmis oldugumuz haksizligi anlamis oluruz diye düsündüm. Bizim gibi bir toplumdan ve onun devletinden birden büyük anlamli tutumlar beklemek dogru olmadigi icin, en azindan bir özür dileyelim dedim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Sayin Dunyahepimiz Bana gore ozur dilemek en aci ve utanc verici seydir, nicin Nazim Hikmet surgun edilip vatandasliktan cikarildi o halde.. Aklima nedense Pardon filmi geldi cunku oradada bosu bosuna film kahramanlari hapis yattilar filmin sonunda bir hata yapildigini anlayip pardon diyip adamlari serbest biraktilar.. Simdi bizde Nazim Hikmete pardon diyoruz.. Aaaa Pardon ama Nazim Hikmet olmustu degilmi.. neyazikki Nazim Hikmet bu pardonu duyamiyor.. Bu bana sadece sunu hatirlatiyor insanlari yargilamadan once ve yanlis bir adim atmadan evvel iyi olcup bicmeliyiz tipki burada oldugu gibi yarim asir bekledikten sonra bir pardonla kendimizi kurtarmayalim.. Saygilar Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Nazım Hikmet'i "Vatan Haini" ilan edenler, "Vatana İhanet" suçu ile idam edildiler. Bu hem bir yanıyla ironidir. Hemde demokrasinin birgün herkese lazım olacağının delilidir. Kimbilir Usta'yı kolayca "Vatan Haini" ilan edenler. Yassıada'da vatana ihanet ithamıyla idam edilmeden önce hatırlamışlardır belki. Nazım Hikmet ne alnında leke ile ölmüştür, nede itibar sorunu vardır. Her ülkeden özgürlükçü yazarlar, düşünürler, siyasetçilerin katıldığı uluslarası bir toplantıda. Ya Cemal Hekimoğlu ya da Sunay Akın'dı Güney Afrika'lı iki gözüde olmayan yaşlı bir aydın Türkiye'den geldiğini öğrenince yanına yaklaşır; "Türkiye, Nazım Hikmet'in ülkesi. İngilizler bana dört ay işkence yaptılar. Ateşte kızdırılmış kaşıkla gözlerimi çıkardılar. Tüm o işkenceler boyunca sizin şairinizin dizelerini tekrarladım durdum Ben yanmasam Sen yanmasan Biz yanmasak Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" der. Okulda ismini zikrettiğim iki yazarında katıldığı bir panelde anlatılmıştı. Ama hangisiydi onu tam hatırlamıyorum. Nazım Hikmet'in tüm dünyadaki itibarıda bellidir. Alnının ne kadar lekesiz ve pak olduğuda... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Nazim Hikmet'e iade-i itibar verilsin.özür dilensin mezari Türkiye'ye getirilsin,hepsi olsun bunlarin.Benim kafami kurcalayan olay baska;Bu adamlar defalarca hükümet oldular,22 Temmuzdan önce yine bunlar hükümetteydi,ne oldu hangi dagda kurt öldüde bunlarin aklina Nazim'i affetmek geldi,özür dilemeyi arzuladilar,mezarini getirmeyi düsünüyorlar.Acaba diyorum,3 ay sonra secim olmasaydi Nazim'dan yine özür dilenecekmiydi?Ben buna hayir diyorum,o zaman bu hükümet samimi degildir.Secim yatirimi yapmaktadir.Bakin nasil hersey acele ile uygulamaya konuluyor.Sanki yangindan mal kacirilirmis gibi.Ayni seyi Ahmet Kaya icinde düsünüyorlar,Basbakanin nasilda secim stardi verdigi anlasiliyor. Bu adamlar secim kazanmak icin hersey yapacak kapasitededirler. saygilarla Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Bugün pazar. Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar. Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak, bu kadar mavi, bu kadar geniş olduğuna şaşarak kımıldanmadan durdum. Sonra saygıyla toprağa oturdum, dayadım sırtımı duvara. Bu anda ne düşmek dalgalara, bu anda ne hürriyet, ne karım. Toprak, güneş ve ben... Bahtiyarım... Nazım Usta'nın eriştiği bu ruh olgunluğu, onun şiirdeki dehasını ortaya koyar. Kurtuluş Savaşı Destanındaki, Şeyh Bedrettin Destanındaki tasvirleri onun dehası yanında bu topraklara ne denli bağlı olduğunun da göstergesidir. O vatan haini değildi. Ne yazık ki, yanlış devirde yaşamıştı. Sıcaktı, Sıcak! Sapı kanlı demiri kör bir bıçaktı sıcak...( Şeyh Bedrettin Destanı ) Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Bu adamlar secim kazanmak icin hersey yapacak kapasitededirler. Ona ne şüphe!... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Nazım Hikmet'in vatan haini ilan edilmesi, şiirlerinin Türkiye'de yasaklanması. Nazım için bir leke değildi. Nazım'ın şiirlerini yasaklamış ülke olmak. Türkiye için bir lekeydi. Böyle büyük sanatçıların ünü ülkelerinin ününden fazla olmuştur her zaman. Kendi ülkemizden örnek verelim. Türkiye'de Şili'nin haritada nerede olduğunu bile bilen insan sayısı. Pablo Neruda'nın bir kaç şiirini ezbere bilen insan sayısının yarısı kadar yoktur. Alıntı
Φ Butterfly effect Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 ''Yoldaslar, ölürsem o günden önce yani, Oyle gibi de görünüyor- Anadolu'da bir köy mezarligina gömün beni ve de uyarina gelirse, tepemde bir de çinar olursa tas mas da istemez hani..'' Başka biirnin canına kıymadı, eline silah alıp kan dökmedi.... O bu vatana tutkuyla bağlıydı... memleketine , karısına, anasına..... Ve O bunlardan uzak bırakıldı.. en büyük ceza O'na sürgün edildi.. .. Düşünülebilirmiydi ki yıllarca O'na karşı savaşanlar, O'nu fişleyenler sonradan parti kurultaylarında O'nun şiirlerini okusun .... Şimdi de bir diğerleri itibarını iade ediyolar kendilerince... Ama isterdi be.. mezarı gelsin memleketine ... Bi çınar ağacın gölgesine... Ruhu huzur bulsun ... Ruhumuz huzur bulsun.... Biz Onu gerçekten sevenler... KÜÇÜK HESAPLARLA SEVİYORMUŞ GİBİ GÖRÜNENLERİN DEĞİL... Vasiyet'i Yoldaşlar nasip olmazsa görmek o günü Ölürsem kurtuluştan önce yani Alıp götürün Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni. Hasan beyin vurdurduğu Irgat Osman yatsın bir yanımda Ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp Kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda. Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın Seher aydınlığında taze insan yanık benzin kokusu Tarlalar orta malı kanallarda su Ne kuraklık ne jandarma korkusu. Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz Toprağın altında yatar upuzun Çürür kara dallar gibi ölüler Toprağın altında sağır kör dilsiz. Ama bu türküleri söylemişim ben Daha onlar düzülmeden Duymuşum yanık benzin kokusunu Traktörlerin resmi bile çizilmeden. Benim sessiz komşulara gelince Şehit Ayşe’yle ırgat Osman Çektiler büyük hasreti sağlıklarında Belki de farkında bile olmadan Yoldaşlar ölürsem o günden önce yani -öyle gibi de görünüyor- Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni Ve de uyarına gelirse Tepemde bir de çınar olursa Taş maş da istemez hani... Nazım Hikmet Rân Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Nazim Hikmet'e iade-i itibar verilsin.özür dilensin mezari Türkiye'ye getirilsin,hepsi olsun bunlarin.Benim kafami kurcalayan olay baska;Bu adamlar defalarca hükümet oldular,22 Temmuzdan önce yine bunlar hükümetteydi,ne oldu hangi dagda kurt öldüde bunlarin aklina Nazim'i affetmek geldi,özür dilemeyi arzuladilar,mezarini getirmeyi düsünüyorlar.Acaba diyorum,3 ay sonra secim olmasaydi Nazim'dan yine özür dilenecekmiydi?Ben buna hayir diyorum,o zaman bu hükümet samimi degildir.Secim yatirimi yapmaktadir.Bakin nasil hersey acele ile uygulamaya konuluyor.Sanki yangindan mal kacirilirmis gibi.Ayni seyi Ahmet Kaya icinde düsünüyorlar,Basbakanin nasilda secim stardi verdigi anlasiliyor. Bu adamlar secim kazanmak icin hersey yapacak kapasitededirler. saygilarla Nazim Hikmet secim kazandiracak kadar bir sair ise diger partiler herhalde bunun farkina varmamis derim. Nazim Hikmet'in vatandasliktan cikarilmasi zaten bizim icin en büyük ayip oldugu gibi geri alinmasini uzatmak bir okadar da ayipti. AKP secim yatirimi yapti demek kendi beceriksizligimizin üzerini kapatmaktir ve ayibimizi ört bas etmektir. Türkiye artik bir dönemece geldi, o eski Türkcülük hikayeleri son buldu ve gelecegimiz hosgörüye, demokrasiye ve cogulculuga bagli. AKP yi elestirenler bu firsati AKP'ye vermeyelerdi derim. AKP bile bir ilki yaparak TRT de Kürtcenin yanisira Alevi vatandaslarimiz icin Muharrem ayi programlari yaptiriyor. AKP kendine göre secim hesabi yapmis olabilir, siyasi partilerin tümü bunu yapiyor ve gayette normal. MHP de bir dönem PKK yi secim kazanmak icin kullandi ve isinede yaradi, ama sonrasi anladikki MHP'nin gercek amaci Türkiye'yi APO'dan kurtarmak degilde sadece secimi kazanmak icin yakalatmis. Neden diger siyasi partiler iktidarlari döneminde Nazim Hikmet konusunda benzeri girisimlerde bulunmadilar? Bu sorunun cevabi cok önemli. Benim icin Ahmet Kaya'da degerli bir sanatci ve umarim ona karsi yaptigimiz ayibida bir gün düzeltiriz. Ama Ahmet Kaya'dan önce daha 100 lerce ayip yaptigimiz degerlerimiz var, sira yavas yavas onlar icin yaptigimiz ayiplarida düzeltmeye geldi. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Bayram degil seyran degil,nereden cikti bu Nazim Hikmet davasi diye soruyor bir vatandas?Haklidir da! Ayni vatandas devam ederek;"Sen itibarini iade etsen ne olur etmesen ne olur,be düzenbaz,sana mi kaldi?O zaten hak ettigi yerde,yüreklerde hic itibarini yitirmedi ki!Kimbilir yine ne dümenler pesindesin."diyor. Evet nerden cikti bu Nazm Hikmet sevdasi,acaba ona itibar iadesinde bulunanlar onun tek bir siirinden haberdarmidirlar.sanmiyorum,dedim ya,oy ugruna yapmayacaklari hicbir sey yoktur,inkar ettikleri bile olsa ona yapismakta asla tereddüt etmezler. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Bayram degil seyran degil,nereden cikti bu Nazim Hikmet davasi diye soruyor bir vatandas?Haklidir da!Ayni vatandas devam ederek;"Sen itibarini iade etsen ne olur etmesen ne olur,be düzenbaz,sana mi kaldi?O zaten hak ettigi yerde,yüreklerde hic itibarini yitirmedi ki!Kimbilir yine ne dümenler pesindesin."diyor. Evet nerden cikti bu Nazm Hikmet sevdasi,acaba ona itibar iadesinde bulunanlar onun tek bir siirinden haberdarmidirlar.sanmiyorum,dedim ya,oy ugruna yapmayacaklari hicbir sey yoktur,inkar ettikleri bile olsa ona yapismakta asla tereddüt etmezler. saygilarla Nazim Hikmet'in siirlerinden haberdar olanlar veya olduklarini iddaa edenler neredeydi 53 yildir? Önce onu vatandasliktan cikartanlar ve sonrada vatanhaini ilan edenler utansin yaptiklari ayiptan. Bende isterdimki Nazim AKP döneminde degilde baska bir iktidar döneminde vatandasliga geri gecirilseydi, ama onlar sadece derindevlet kurmakla ilgilendikleri icin meseleyi erdogan'a havale ettiler. Baskalarini yaptiklarindan sinsilikle suclarken neden kenimizi elestirerek özelestiri yapmayi beceremiyoruz? Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 İlginç olan, sol görüşün lokomotiflerinden biri olan Nazım Hikmet'in, AKP tarafından sahiplenilmesi ve soldan yatarli desteği alamaması. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2009 Şunun farkında olmalıyız ki;AKP her ne kadar da söylemleri ile akıl karıştırıyorsa,her ne kadar da samimi olamıyorsa yaptıkları takdire şayan. Diyeceksiniz ki;AKP'nin ne olduğu belli. Haklısınız. Ben de AKP'nin zihniyetini çok iyi biliyorum. Ama yine de düşünemeden edemiyorum;en azından diğer siyasi partilerimizin yapamadıklarını yapıyor;gerekçesi ne olursa olsun! Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 AKP Alevilere de göz kırpıyor, bu hareketle sol oylara göz diktiğini iyice göstermiş oldu. CHP ve DSP karşı atak yapmazsa oyları azalabilir. Ergenekon'a haklı ya da haksız CHP'nin karşı çıkması da, oylarında azalmaya yol açabilir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 AKP Alevilere de göz kırpıyor, bu hareketle sol oylara göz diktiğini iyice göstermiş oldu. CHP ve DSP karşı atak yapmazsa oyları azalabilir. Ergenekon'a haklı ya da haksız CHP'nin karşı çıkması da, oylarında azalmaya yol açabilir. Sayın Erdoğan,gerçekten çok zeki Kadın,çocuk demeden ezip geçen iktidar nedense Kürtçe kanala öncülük etti.Alevi vatandaşlarımızın taleplerine,kulak tıkayan iktidarımız nedense yine Alevi vatandaşımıza,diğer iktidarlardan çok sahip çıktı. Güneydoğu halkı,AKP'yi gerçekten sevmeye başladı. Diyarbakır'da ki hava,yerel seçimlerde AKP'nin,DTP'yi zorlayacağını çok net gösteriyor. Hep yazdım,yazmaya devam edeceğim...AKP,muhalefettin olmayaşından kazanıyor...ezberlerimizi de az çok zorluyor! Sayın Erdoğan,nabza göre çok iyi şerbet veriyor.CHP mi?Bırakın,dünden kalan siyaseti taşımaya devam... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2009 Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.