Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Evren?in varolması zıtlıkla mümkünse,varoluşun ?ZIDDI? nedir yani madde nasıl varolmuştur ve hareket nasıl oluşmuştur.

Sarıgöl,

Yazdıklarımı okumamışsınki. Üstelik mavi'ye ait tırnak içerisindeki yazıları da benim yazım gibi algılamışsın. Dikkatli değilsin.

Benim yazımda evren yaratılmıştır ibaresi varmı? Evrenin birisi tarafından yaratıldığını iddia edenler inançlılar. Bu bir arap kültürü kurgusudur. Yaratılış kurgudur; zira bu kez yaratanı yaratan sorulabilir. Bu da sonsuza kadar gider. "O yaratılmamıştır, yaratılamaz" iddiasının da hiç bir dayanağı yoktur, havada kalır.

Diğer yazılarını alıntılayıp cevap verme gereği bile duymadım. Baktım, söylediklerinin benim yazımla hiç bir ilgisi yok. Daha dikkatli okuyup cevaplarsan tartışırız.

• Cevaplar 125
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ezoterik’çi, kelime oyunu yapıp bütün İnsanların İradelerinin toplamı Külli irade deyip gelmiş,geçmişide kapsasa yazıp, buradan hareketle cüzi İrade kavramını tekraren yine bir İnsana indirgemek ilizyon bile olmayacak kavram niyemi gelmiş,geçmiş,geçecek bütün yaratılmışlar hepsi bir araya gelse ve iradelerini bir noktaya kanalize etse değil Ölüme engel olmak bildiğimiz her hangi bir KILI meydana getiremezler yani yoktan var edemezler dolayısı ile bütün yaratılmışların toplamının iradesi diye bir kavram olmaz.

Bu gün gelinen nokta İnsan iradesinin neticesi tamam fakat bu İnsan cüzi irade olarak uyarılmamışmı KÜLLİ İRADE tarafında yapacakları ve yapmayacakları hakkında ve cüzi irade sahibi İnsan yapacaklarından sorumlu olmayacakmı KÜLLİ İRADE karşısında yoksa bütün bu Evren ve içindeki canlılar tesadüfen veya boşunamı yaratılmış…

Pilav olayı tam ezoterik bir şaçmalık ve ALLAH’tan af dilerim bu sözlerden dolayı…

Aşk olayını direk kendi boyutunda ele almak ezoterikçiliği aşar buradan hareketle Şemş’in mevlanaya sorduğu; Muhammed’mi büyük Beyazıd’ı bestami’mi büyük sözüne,Mevlana’nın bu nasıl soru elbette Muhammed büyük diye cevap verdi, Şemş dediki; İyi amma,Muhammed bazen kalbim daralır bundan dolayı,ben günde yetmiş kere ALLAH’a tövbe ederim buyuruyor. Halbuki Beyazıd Sübhani ma azame Şani yani uluyum kusursuzum, yücelerden,yüceyim şanımda çok büyüktür diyor buna ne diyeceksin,Mevlana dediki; Hazreti Muhammed a.s.v. günde yetmiş makam aşıyordu, her yeni makama varınca,bir önceki makam için tövbe ediyordu, halbuki Beyazıd vardığı ilk makamın ihtişamı karşısında şaşırıp kendinden geçti o yüzden böyle söyledi . Muhammed öyle bir deryadırki ona yüzlerce nehir aksa yinede taşmaz oysa Beyazıd ufacık bir tastır birkaç damla ile hemen taşıverir.Şimdi biri bir şey şöylemiş oda ona inanıp kendini deryada sanıp söz söylemiş geç evvela vahdeti ŞUHUD’a gel ondan sonra ahkam kes…

Olay şimdi çözülmeye başladı bu varlık ne bak kendi,kendine ve nefesleri say, Evrenle birlikte var olmayı bırak kalu bela’ya gel…

Nokta; ve noktanın sonsuzluğunun neresinde İnsan veya nokta’yı var eden neden ne.

İstesekte istemesekte bakacağız nedenimize ölürken tek başına olduğumuz zaman…

Gönderi tarihi:
Sarıgöl,

Yazdıklarımı okumamışsınki. Üstelik mavi'ye ait tırnak içerisindeki yazıları da benim yazım gibi algılamışsın. Dikkatli değilsin.

Benim yazımda evren yaratılmıştır ibaresi varmı? Evrenin birisi tarafından yaratıldığını iddia edenler inançlılar. Bu bir arap kültürü kurgusudur. Yaratılış kurgudur; zira bu kez yaratanı yaratan sorulabilir. Bu da sonsuza kadar gider. "O yaratılmamıştır, yaratılamaz" iddiasının da hiç bir dayanağı yoktur, havada kalır.

Diğer yazılarını alıntılayıp cevap verme gereği bile duymadım. Baktım, söylediklerinin benim yazımla hiç bir ilgisi yok. Daha dikkatli okuyup cevaplarsan tartışırız.

Yazdıklarını gayet iyi okudum ve cevap yazdım. Mavi'ye yazılanlara verdiğin yanıtlara (tırnak içinde olmayanlar) cevap yazdım farkında olmamışsın...

Evrenin yaratılmadığı veya yaratıldığını yazmamışsan niye madde hakkında o kadar örnek vermişsin yoksa varoluş nedeni madde'mi sizin nezdinizde ne dersiniz...

Aslında yaratılış kurgu der inançsız ve yaratanı,yaratan sorar dermiş yazısında (haşa) fakat şunu unutur bu Evren her nasılsa bir şekilde bir başlangıcı olması gerekir bu bilimsel olarakta böyle inançsal olarakta böyle ve Evrenin vede İnsanın ilk başlangıcının "NEDEN'İ" nedir...

Doğrusu bu forumlar bayağı bir bilgi alışverişi sağlıyor ve görülen o'ki bazı cevaplarımız gerek bile görülmeden cevaplanıyor

sanki gerek görülmemiş gibi konulara girilmiyor yandan geçerek...

Sağlık olsun...

Gönderi tarihi:
Sn. mavi olmayan gökyüzü birinci kısımdaki anladığınızı ifade ettiğiniz inançlı olmanın tabii sonucu.

İkinci kısımdaki sual bağlamındaki düşüncenizin doğru cevabı yine inançlı olup kabul edip yola devam etmekle, inanmayıp buna cevap arıyor olmak arasındaki bir sonuçla açıklanabilir.Kötülük de iyilik de Allah'tan malumunuz üzere.İkisini de yaratan Allah.İnsana iyilik yanında kötü bir yanı niçin verdi Allah şeklindeki bir sorunun, bu şekilde imtihan ediliyor olmanın yanlış yanını sorgulamanın bir cevabı yok gerçek bir cevabı yok değerli mavi olmayan gökyüzü.Bu dünyayı neden yuvarlak neden Güneş'in etrafında dönüyor, neden yer çekimi var demekle aynı?Dünya'nın Güneş etrafında dönmesinden mevsimlerin oluşuyor olması Dünya'nın Güneş'in etrafında dönüyor olmasının ilk sebebi değil tabiatıyla.Yer çekimi olmasa hayatımız zindan olurdu bundan dolayı yer çekimi var çıkarsaması yer çekiminin asıl sebebi değil.Biz niçin imtihandayız bu dünyada, inanmayla inançsızlığın, iyi olmakla iyi olmamanın tercihleri arasında bırakıldık?İmtihan şartlarını oluşturan biz değiliz bu evreni, dzeni kuran biz olmadığımız gibi?Dünya yuvarlaksa sitem edemeyiz kimseye neden yuvarlaktır diye?Akıl verilmişse diğer canlılardan farklı olarak bize neden diğer canlılara verilmedi sadece bize verildinin muhatabını Allah dışında bulamazsınız evrende?O öyle emrettiyse onun tasarrufu bu şekildeyse onun bize verdikleriyle bize verenin verme sebeplerini bulmak mümkün gözükmüyor bu dünyada.

Ne kadar yaşayacağımız belli değil şu fani alemde!Yaşamın an kadar gerçek olduğu bir mekan zamanda ve ölümün mutlak olduğu bir hayatta kendimizin, bu dünyanın gerçekliğinin ne kadar olduğunun farkına vardığımızda şükürden başka bir yol kalmıyor geriye.Biz güzel ve çirkin yanımızla insanız.Bu dünyada iyi ve kötü yan yana diyemiyoruz kötülük yartılmasa.İyinin mücadelesini veriyorsak hayat bir başka güzel bir başka anlamlı kötü olana kötülüğün çirkinliğini anlatabilmek, iyiyi yüceltebilmek farkındalığı verilmişse sorumluluğumuz da imtihanımız da bu yönde...

MUHABBETLE...

İyilik ve kötülük kavramların zıtlıkların doğan dengenin ben de farkındayım.

İnsan hayatında mücadale olacak iyiliğin ne kadar da insanın özel kıldığının da.

Benim aklıma takılan,dalgalanan kötülük rüzgarına takılan insanların,yaşadıklarıyla,yaşamak zorunda kaldıklarıyla..

Tüm bunlarla ...sadece "Allah insan bana kul olsun diye yarattı" şeklinde ki çıkarımlar da,insan sadece bunun için yaratılmışsa;reva mı bu insana(aslında bunu direk sormak istemezdim,ama aklıma gerçekten gereğinden fazla takılmıştı)

İnsan,Hz Adem'in yaptığı hatanın bedeli mi ödüyor yoksa hala :)

Gönderi tarihi:
Sayın Mavi,

.

.

.

Selamlar.

Bilimselci,

Çelişki dersiniz yada kafa karışıklığı...sorulara sığınmanın cevabı budur.

Gelelim demek istediklerime....

Bir varlık vardır yada yoktur;ikisini de düşünebiliriz.

Burada hemen insanı ele alalım;insan evren üzerinde yapılan tüm kötülükleri eliyle yapan tek varlık.

Savaşan,öldüren,hak gasbında bulunan vs...

Yani,dünya üzerinde yaptığı kötülüklerin farkında olan...yeryüzüne en büyük kötülüğü yapan insan.

Yaratan bir varlığı kabul etsek de etmesek de sonuç yine budur.

Ben sadece şunu sormuştum;benim kabul ettiğim yaratıcı,insanı yaratan varlıksa aynı zamanda;

ceza-mükafat olarak düşündüğümüz de tüm yaşananları;kötülüğü insana veren,yani yaratan yine aynı güç ise...sınanan insan bu kötülüğün neresinde sınanacak...

ayrıca çelişkilerle bireyleri bilinçlendirmek gibi bir amacım yok;"kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer" değil mi?

İnsanın yaratttığı Allah,ben buradayım diyen Allah ile aynı mı acaba?

Gönderi tarihi:
İyilik ve kötülük kavramların zıtlıkların doğan dengenin ben de farkındayım.

İnsan hayatında mücadale olacak iyiliğin ne kadar da insanın özel kıldığının da.

Benim aklıma takılan,dalgalanan kötülük rüzgarına takılan insanların,yaşadıklarıyla,yaşamak zorunda kaldıklarıyla..

Tüm bunlarla ...sadece "Allah insan bana kul olsun diye yarattı" şeklinde ki çıkarımlar da,insan sadece bunun için yaratılmışsa;reva mı bu insana(aslında bunu direk sormak istemezdim,ama aklıma gerçekten gereğinden fazla takılmıştı)

İnsan,Hz Adem'in yaptığı hatanın bedeli mi ödüyor yoksa hala :)

Sevgili mavi olmayan gökyüzü ister inanın ister inanmayın, ister inançla açıklayın isterseniz din dışı bir felsefeyle açıklayın bir gerçeklik üzerine kurduğunuz ve kurulduğu bilinen, geçmişten günümüze kadar da zihinleri meşgul eden hayatın anlamının can damarı yukardaki sorunuz.Bu sorunun dini açılımını kabut etmeyp de başka düşünsel açılımlarda bu sorunun cevabını aradığınızda değişmeyecek bir olgu hayatın varlığı, insanın bu dünyada olması, iyi ya da kötü olması, genel bağlamda iyinin kötülüğe karşı mücadelesi.İnsanın hayattaki duruşuna anlamına imtihan deyin, gelişim için gerekli diyalektik deyin, zıtlık kainatın var olması için şart deyin ne derseniz deyin gelmişsek dünyaya dünya da karşımızda, insan da karşımızda tam olarak anlamını bilemediğimiz bir gerçeklikle var.

İnsanın Hz. Adem'in ve Hz. Havva'nın yaptığı hatanın ceremesini çekiyor düşüncesini benimsemeseniz bile kötülükle iyiliğin mücadelesinin olduğu bir arenadasınız.İnsan neden bu şekilde bir imtihana tutuluyor bu reva mıdır sorusu reva kelimesinin anlamı bizim oluşturduğumuz değerlerin üstünde bütün yaratılışı kapsayan bir ölçütte olmalı ki değerlendirbilelim.Sizin kastınız burda bir adaletsiz, tercihsiz durum var?Kime niçin kızacaksınız kimden hak talep edeceksiniz ya da kızmanızın sebebi gerçekten kızmanızı gerektirecek, hak talebinizin sebebi gerçekten haklı olduğunuzu bildirecek hangi sebebe dayalı?Yani hangi kanunla neyi yargılıyorsunuz Sn. mavi olmayan gökyüzü?Hükmünüzü verdiğiniz durumun dayandığı hukuk kitabı ne?Vicdanınızla, aklınızla mı sorguluyorsunuz?Sizin vicdanınız, sizin aklınız ya da bizim vicdanımız , bizim aklımız adaletin, doğrunun gerçeğini bilen en üst akıl mı?

Bu imtihanı bu şekilde kabul etmiyorum demek de bir seçim ama sizi kapsayan adına imtihan deyin demeyin bunu değiştirmeyecek.Sebebini bulmak içinde sorduğunuz her akıl, her düşünce sizi bir sona götürecek.Bu sonlardan en mantıklısı, en kapsayıcısı, en makul olanı sizin sorunuzun cevabı olacak.Bulacağınız cevaplar içinde hiçbiri sizi tatmin etmezse hayatınızın anlamını gerçekten kaybettiğini görürsünüz ve o an hiçle eşdeğer olursunuz.Sormaya başlamışınız bir kere cevap bulana kadar esirisiniz bu sorunun, soruların...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Bilimselci,

Çelişki dersiniz yada kafa karışıklığı...sorulara sığınmanın cevabı budur.

Gelelim demek istediklerime....

Bir varlık vardır yada yoktur;ikisini de düşünebiliriz.

Burada hemen insanı ele alalım;insan evren üzerinde yapılan tüm kötülükleri eliyle yapan tek varlık.

Savaşan,öldüren,hak gasbında bulunan vs...

Yani,dünya üzerinde yaptığı kötülüklerin farkında olan...yeryüzüne en büyük kötülüğü yapan insan.

Sayin mavi olmayan gökyüzü' sen farkindamisin yaptigin kötülüklere.. örnegin oturdun yemegin basina gömüldün tavuga ne kadar farkindasin ne kadar farkindasin o güzelim tavugu yuttuguna!

ve yahut seni aslan kafesine attik o ne kadar farkinda olacak seni mideye gömerken.. bence sen ne kadar farkinda olacaksan oda yaptigi isin o kadar farkinda olacak.. sana tavsiyem mideye götürdügün o tavuklari bir daha gözden gecir.. tavsiyem budunu yiyorsan gögsünü yeme... yüce Tanrimizin en cok zoruna gittigi kisimdir.

Gönderi tarihi:
Sevgili mavi olmayan gökyüzü ister inanın ister inanmayın, ister inançla açıklayın isterseniz din dışı bir felsefeyle açıklayın bir gerçeklik üzerine kurduğunuz ve kurulduğu bilinen, geçmişten günümüze kadar da zihinleri meşgul eden hayatın anlamının can damarı yukardaki sorunuz.Bu sorunun dini açılımını kabut etmeyp de başka düşünsel açılımlarda bu sorunun cevabını aradığınızda değişmeyecek bir olgu hayatın varlığı, insanın bu dünyada olması, iyi ya da kötü olması, genel bağlamda iyinin kötülüğe karşı mücadelesi.İnsanın hayattaki duruşuna anlamına imtihan deyin, gelişim için gerekli diyalektik deyin, zıtlık kainatın var olması için şart deyin ne derseniz deyin gelmişsek dünyaya dünya da karşımızda, insan da karşımızda tam olarak anlamını bilemediğimiz bir gerçeklikle var.

İnsanın Hz. Adem'in ve Hz. Havva'nın yaptığı hatanın ceremesini çekiyor düşüncesini benimsemeseniz bile kötülükle iyiliğin mücadelesinin olduğu bir arenadasınız.İnsan neden bu şekilde bir imtihana tutuluyor bu reva mıdır sorusu reva kelimesinin anlamı bizim oluşturduğumuz değerlerin üstünde bütün yaratılışı kapsayan bir ölçütte olmalı ki değerlendirbilelim.Sizin kastınız burda bir adaletsiz, tercihsiz durum var?Kime niçin kızacaksınız kimden hak talep edeceksiniz ya da kızmanızın sebebi gerçekten kızmanızı gerektirecek, hak talebinizin sebebi gerçekten haklı olduğunuzu bildirecek hangi sebebe dayalı?Yani hangi kanunla neyi yargılıyorsunuz Sn. mavi olmayan gökyüzü?Hükmünüzü verdiğiniz durumun dayandığı hukuk kitabı ne?Vicdanınızla, aklınızla mı sorguluyorsunuz?Sizin vicdanınız, sizin aklınız ya da bizim vicdanımız , bizim aklımız adaletin, doğrunun gerçeğini bilen en üst akıl mı?

Bu imtihanı bu şekilde kabul etmiyorum demek de bir seçim ama sizi kapsayan adına imtihan deyin demeyin bunu değiştirmeyecek.Sebebini bulmak içinde sorduğunuz her akıl, her düşünce sizi bir sona götürecek.Bu sonlardan en mantıklısı, en kapsayıcısı, en makul olanı sizin sorunuzun cevabı olacak.Bulacağınız cevaplar içinde hiçbiri sizi tatmin etmezse hayatınızın anlamını gerçekten kaybettiğini görürsünüz ve o an hiçle eşdeğer olursunuz.Sormaya başlamışınız bir kere cevap bulana kadar esirisiniz bu sorunun, soruların...

MUHABBETLE...

İşte değerli forumdaşım,belki de bunun için inanmak yada inanmak pek de farklı olmasa gerek...sonuç itibari ile cevapsız kalan zıtlıklarda yitirilen sorular.

Farkında olmam yada olmam,neyi değişterecek,kime hesap soracağım ben?Kendimden başlasam :(

Gönderi tarihi:
Sayin mavi olmayan gökyüzü' sen farkindamisin yaptigin kötülüklere.. örnegin oturdun yemegin basina gömüldün tavuga ne kadar farkindasin ne kadar farkindasin o güzelim tavugu yuttuguna!

ve yahut seni aslan kafesine attik o ne kadar farkinda olacak seni mideye gömerken.. bence sen ne kadar farkinda olacaksan oda yaptigi isin o kadar farkinda olacak.. sana tavsiyem mideye götürdügün o tavuklari bir daha gözden gecir.. tavsiyem budunu yiyorsan gögsünü yeme... yüce Tanrimizin en cok zoruna gittigi kisimdir.

Et sevmem :D tabi dediğiniz gibi tavuğu afiyetle yerken ne kadar farkındayız yaptığımız kötülüğün.

Aslan,insan gibi düşünemez.Düşünemeyen bir canlı,farkındalığı ile ne kadar tartılabilir diye yazacaktım ki,galiba anladım ne demek istediğinizi.

Bu sefer,anlatmak istediğinizi anladım.

Gönderi tarihi:
Et sevmem :D tabi dediğiniz gibi tavuğu afiyetle yerken ne kadar farkındayız yaptığımız kötülüğün.

Aslan,insan gibi düşünemez.Düşünemeyen bir canlı,farkındalığı ile ne kadar tartılabilir diye yazacaktım ki,galiba anladım ne demek istediğinizi.

Bu sefer,anlatmak istediğinizi anladım.

Aslanla aramızdaki en büyük fark bu.Aramızdaki farkın farkına varıp insan gibi olmadığımızda yani olması gerektiğine hizmet etmediğimizde aslan bile bizim yanımızda melek kalıyor çoğu zaman.

Aslan tercihsiz bir dünyada her zaman bilinçsizce aynı davranan; ama nedenini bilmeyen bir canlı.Aslan sınavda resmin bir parçası sınavda olan ise biziz tercih etme hakkımız var çünkü.Neden ben aslan değilim Allah'ım, insan olmaya mahkum edildim cevaplanması gereken bir soru mu acaba?Aslanı bulunduğu sistemden çıkarıp aldığınızda güzel mi yapmış oluruz?Güzel yapmış olmazsak Aslanın yaptığı doğru.İnsanı bu dünyadan çıkarttığınızda bu dünyaya zarar vermeyecek, yokluğu herhangi bir sistemi olumsuz yönde değiştirmeyecek tek canlı.Biz bu dünyaya ait değiliz.Sadece bir uğrak yerimiz bu dünya.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
İşte değerli forumdaşım,belki de bunun için inanmak yada inanmak pek de farklı olmasa gerek...sonuç itibari ile cevapsız kalan zıtlıklarda yitirilen sorular.

Farkında olmam yada olmam,neyi değişterecek,kime hesap soracağım ben?Kendimden başlasam :(

Farkına vardıysanız farkına varmamış gibi davranamazsınız eski ben değilsiniz artık.Kendinizden başlayın, içinde sizin olmadığı başka bir yerden başlayın bir yerde başladınız ve bir yere gidiyorsunuz...

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Neden af diliyorsunuz..siz bir şey demedinizki..diyen dayı.. :D

dayı SEYR eder..önce gördüğü ve duyduğunu düşünürdü..

dayı yine SEYR ediyor..şimdi düşündüklerini duyup düşündüklerini SEYR ediyor.. :) bu yüzden çok rahat..kusuruna bakmayın dayının..

Gördüğünü düşünenler..birde düşündüklerini görenler..iki basamaklı..ilk basamak ikinci basamağa çıkmadan ne görülüyor nede anlaşılıyor..

Allah bir tane..fakat Allah anlayışı İNSAN sayısınca çok..KESRET alemi..Sıfatlar alemi..takılıp kalmayın KESRETİNE gelin ZAT,ına..anlaşılır o zaman İNSAN..

Benim benim dediğimiz sıfatları..ben yaparım..ben yaptım dediğimiz filleri sahibine vermeden,hem siz varsınız hemde Allah..zor sığarsınız beden denilen kadavraya..o beden yanlızca SAHİBİNE kadar..başka zerre kadar bir şeyi kabul etmez..hele sen bir çık oradan..sahibi gelsin..çünki bu gezegendeki varlığından var ettiğini yine insandan görüyor gözlemliyor..yani BATININI bu gezegende yani ZAHİRDE zahiri gözlerle(senin benim onun gözleriyle)görüyor gözlemliyor..başka türlü Allahı bu gezegenden ihraç etmiş oyunun dışında bırakmış oluruz..diyeceksin Allahın görmek için göze ihtiyacı yok..yok elbette.. :D

fakat ZAHİRİ zahir gözlerle görmeyi keyfiyetiyle uygun görmüş..bu yüzden meraklıdır İNSAN..ve umurunda Allah olan tek canlıdır İNSAN..ehhh Allahında umurunda olan muhatap aldığı DOSTUDA..SEVGİLİSİDE olan tek canlı İNSAN.. :) Allah..evet..fakat bu gezegendeki adı galiba İNSAN..bazı ip uçlarını yakalayabilenler bu sonuca varabiliyor..tarihte bu Kamil abilerin çok örneği olmasada yetecek kadar var..İslamda TEVHİDİ..Musevilikte Kabalayı..iki örnek..kuran ve bu güne getirenler bu işe uyananlar..ezotorik olmak zorunda çünki KİŞİSEL..toplumsal olanı sosyal olanı DİN.. :)

Sn.sarıgöl.. :)

dayı Allah ile el ele diz dize idi Elestübezminde..beliğ dedi kendisine..Allah dedi ben sizin RABBİNİZMİYİM..dayıda dedi..evet..bize öğreten bizi eğiten müREBBİyemiz sensin Yaa RAB..dedi.. :D bunların hepsi Ruhlar alemi olan bu dünya gezegeninde birebir yaşandı ve yaşanıyor..bunu anlamak içinde İnsana Sınırsız İman gerekiyor.. :)

Sn.sarıgöl..varmı böyle bir İnsan..her yönüyle sınırsız İman edebileceğiniz bir kişi..bir kişicik..öyle binlercesi falan değil..sadece bir kişi,Sınırsız güvenebileceğiniz yani her dediğine AMİN(EMİNim,ki doğru söylüyorsun)diyebileceğiniz.. :)

İÇimden geldi yazdım..okuyana teşekkür..fazlada ciddiye almayasınız..bunlar sadece dayının özelidir..samimi buldum paylaştım..hepsi budur.. :D

Gönderi tarihi:
Aslanla aramızdaki en büyük fark bu.Aramızdaki farkın farkına varıp insan gibi olmadığımızda yani olması gerektiğine hizmet etmediğimizde aslan bile bizim yanımızda melek kalıyor çoğu zaman.

Aslan tercihsiz bir dünyada her zaman bilinçsizce aynı davranan; ama nedenini bilmeyen bir canlı.Aslan sınavda resmin bir parçası sınavda olan ise biziz tercih etme hakkımız var çünkü.Neden ben aslan değilim Allah'ım, insan olmaya mahkum edildim cevaplanması gereken bir soru mu acaba?Aslanı bulunduğu sistemden çıkarıp aldığınızda güzel mi yapmış oluruz?Güzel yapmış olmazsak Aslanın yaptığı doğru.İnsanı bu dünyadan çıkarttığınızda bu dünyaya zarar vermeyecek, yokluğu herhangi bir sistemi olumsuz yönde değiştirmeyecek tek canlı.Biz bu dünyaya ait değiliz.Sadece bir uğrak yerimiz bu dünya.

MUHABBETLE...

İnsan olmak,bir şans mıdır diye düşünmek gerek önce?

Yaratılmışların en özeli insan denilir ya;hangi özel diye sorasım gelir...masumiyeti sadece bebeklerde görmeye alışırken :)

Umarım,farkındalıklarım beni yanlış limanlara götürmez.

Bu arada Karagümrük arkadaşımız;bizi konudan uzaklaşma ile suçlamış;bence konunun tam içindeyiz.

Gönderi tarihi:
İnsan olmak,bir şans mıdır diye düşünmek gerek önce?

Yaratılmışların en özeli insan denilir ya;hangi özel diye sorasım gelir...masumiyeti sadece bebeklerde görmeye alışırken :)

Umarım,farkındalıklarım beni yanlış limanlara götürmez.

Bu arada Karagümrük arkadaşımız;bizi konudan uzaklaşma ile suçlamış;bence konunun tam içindeyiz.

''Şans'' kelimesine bir baktım da lügat da ''Alın yazısı, baht, felek'' diye geçiyor.Güzel açıklanmış esasında.Kontrolü bizde olmayan, müdahale edemediğimiz manasında...Bu bağlamda bu dünyada ne şekilde bir canlı oluşumuz Küll-i iradenin tasarrufunda.İnsanların bu dünyada yaptıklarını ya da bir insan olarak diğer insanların yaptığı kötülükleri potansiyel olarak bizim de içimizde taşıyor olmamız, bir başka açıdan Cennet ve Cehennem tercihleri arasında Cehennem'e de gitme tercihine mahkum olmamız melekler gibi günahsız olma bağlamında bir şanssızlık olarak hissiyat oluşturabilir.Ama günahtan kaçtığı(Bunu başarırsa!) için güzellikler sunulacak olan insanın yaşayacağı duyguların Meleklere verilmemiş olması(Yanlış düşünüyorsam Allah affetsin...) insan için bir şans olması da diğer bir açıdan bakıştır.

Yaratılmışların en özeli çünkü bütün kainat insanın hizmetine verilmiş.Ve diğer yaratılanlara da ''İnsana secde et denilmiş!''.Diyeceksiniz ki ki diğer dini başlıkta denilmiş ya da dediniz Hz. Adem (A.S) ' mın hatasını, şeytanın günahını mı çekiyoruz bu dünyada?Vallaha Cennet'ten kovulmuşuz işte.Dönüş yok geriye ama ilerde bekliyor Cennet bizi bir yerde, hatamızı düzeltirsek, geçersek bu sınavı.Cennet'le Cehennem'in tanıtımını yaşıyoruz dünyada.Cenneti göremeyen bu dünyayı kendi Cenneti yapmak için Cehennem'e çeviriyor.Asıl Cennet'i görebilen, ona ulaşmak için aşkla ilerleyen hem bu dünyada Cennet'i yaşıyor hem de ilerde yaşayacak baki Cenneti.

Bu arada''Umarım, farkındalıklarım beni yanlış limana götürmez!'' sözünüz benim için de çok manidar.Bu sualler inanç ta geliş gidişler oluşturur.Sorularınıza içinize sinecek, ruhunuzu tatmin edecek cevaplar bulduğunuzda bu inancınızın harcı olacak ve inancınız daha anlamlı daha sağlam olacak.Suallerinizin sınırlarını kestiremediğinizde inancınız pamuk ipliğine bağlıdır artık ve gider.Bu noktada başka bir temelde kafanızı yormayan daha sığ, sınırlı bir temelde bir felsefeye teslim olursunuz bu dünyanız için sualiniz cevap bulur ama öteki dünyanız için sorunuza bulduğunuz cevap ne anlam ifade eder bilmiyorum...

''Takva'' filmini izlemişsinizdir aklıma bir anda o geldi...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

“dışı sahray-ı kesrette, içi umman-ı vahdette”

düşündüklerini gören, gördüğünü düşünenlerden gelir zaten yoksa Eşrefi Mahlukat olmaz,Mahluk seviyesinde kalır İnsan. ALLAH c.c. bir tane Amenna ve saddakna fakat ALLAH anlayışı İnsan sayısınca çok yanlış,bu söz; allahın yarattığında allah'tan işaretler bulmak, allah'ta ise kulda bulunan özelliklere dair cüzz-i izler aramaktır, ve İnsanların sayıca çokluğu kesret doğru ve İnsanda olan Yüz trilyon hücrede kesret fakat Sayısız rızıklar, Rezzak isminin birer tecellisi olmada birleşirler. Bütün hayatlar da Muhyi isminin tecellisi olmada vahdete ererler. Bütün mahlukatın tek bir Halık’ı, bütün mülk aleminin tek bir Maliki olduğuna inanan insanlar kesretten vahdete ermişlerdir yoksa; Allah..evet..fakat bu gezegendeki adı galiba İNSAN.. yanlış.

Minellah,İlellah, ALLAH’tan geldik, ALLAH’a gidiyoruz doğru ve bu doğrunun bizi bu gezegende İnsana götürmesi şaçma olayı Vahdeti Şuhud anlayışı ile görmek gerek yoksa Mevlana’nın dediği gibi Hazreti Muhammed a.s.v. günde yetmiş makam aşıyordu, her yeni makama varınca,bir önceki makam için tövbe ediyordu, halbuki Beyazıd vardığı ilk makamın ihtişamı karşısında şaşırıp kendinden geçti o yüzden böyle söyledi . Muhammed öyle bir deryadırki ona yüzlerce nehir aksa yinede taşmaz oysa Beyazıd ufacık bir tastır birkaç damla ile hemen taşıverir. Şimdi Vahdet-i şuhud, tasavvuftaki fenâ (Allah'ta yok oluş) durumuyla bağlantılıdır. Bu anlayışa göre zahir ve batın olmak üzere iki çeşit fenâ vardır. Zahiri fenâda Allah, insana fiilleriyle tecelli eder. Bu tecelli sırasında insanın iradesi yok olur, ne kendisi, ne de başkası için bir hareket görebilir. Her fiil ve harekette Allah'ı görür. Batıni fenâda ise, Allah insana sıfatlarıyla ya da zatıyla tecelli eder. Zahiri fenâda Allah dışındaki varlıklar yok olurken, batıni fenâda görme durumu da yok olur. Dolayısı ile Her şey O'ndandır denilebilir, ama her şey O'dur denilmesi fenâ halinin ortaya çıkardığı bir yanılgıdır ve bu fena halini eğer sıradan İnsan götürür birde EZOTERİZM ile birleştirirse yani BATIN olma durumunu ezoterik bilgi seviyesinde anlayıp tatbik ederse yanlış ve ALLAH c.c. saklasın.

Bu Dünya aleminde yaşanan olay böyle yansıtılırsa; dayı Allah ile el ele diz dize idi Elestübezminde..beliğ dedi kendisine..Allah dedi ben sizin RABBİNİZMİYİM..dayıda dedi..evet..bize öğreten bizi eğiten müREBBİyemiz sensin Yaa RAB..dedi.. bunların hepsi Ruhlar alemi olan bu dünya gezegeninde birebir yaşandı ve yaşanıyor..bunu anlamak içinde İnsana Sınırsız İman gerekiyor, Hadi Dünya RUH’lar alemi tamam yine işin ordinaryüsü başka bir dayı’nın yazdığından alıntı yaparak olayı çözmeye çalışalım neymiş; O Zikir yazarak tarif edilmez..sadece Elestübezminde,diz dize,el el üstünde taaa Arşa kadar yerinde Efendi tarafından bizzat verilir..diğerleri Tesbihattır..sayılıdır,isimlidir,sınırlıdır, fazla detay yazmayacağım sanırım bu kadar yeter…

Şimdilik…

:)

Gönderi tarihi:

Gördüklerimiz tümüyle detay..ASL olan İNSAN..Hz.Muhammed günde 70 bin makamı düşünce ve İDRAK aleminde geçiyordu..başka bir yerlere falan gittiği yoktu..99 sıfatın 99unuda kendinde gördü ve Allahın Sıfatıdır dedi..dayı gibi BENİM sıfatlarım demedi.. :D

Evet..o dayıda aynı bu dayı gibi yazmış..dosdoğruda söylemiş..ZİKİR..NUR,un Zikri..yani BİLGİNİN tekrar edilerek yaşamda Realize edilmesi..uygulanarak doğru ve kesin sonuçlara varılması.. NUR,un(bilginin)Zikri(hatırlanıp,güncellenip uygulanması).. :)

Bilgi gökten inmez..ya bir kitaptan yada bir HİTAPTAN öğrenilir..Hitaptan öğrenip Hitap edenin eğitiminede BELİĞ dedik..kitaptan öğrenipte eğitimsiz olduğumuz zamanlarıda biliriz.. :D

Allahın Alemlerini değil kendi hakikatim olan RABBİMİN Alemlerinde seyahat ederim..bendeki güzel Alemlerinin ZEVKİNE bakarım.. :) ve diğer insanlardaki Alemleride düşündüğümde Allahuekber derim..ne Yücesin,ne Büyüksün..bukadar insan ve her insanın kafasında sonsuz Alemler..bu işi ancak Allah becerebilir der Allaha secde için İNSAN,a BELİĞ derim.. :)

Bu dünya aleminde BELİĞ diyecek herkes..dediğinide bilecek..yok başka BELİĞ denilecek alem..yok başka ŞEHADET edilecek alem..evet bu gezegen ruhlar alemi..fakat ruhsuz ruhsuz dolaşanlar pekte çok bu alemde.. :D

Not:Nereye ne yazmış isek altına imzamızı atmışızdır..dayi..Sevginiz Sermayeniz Olsun.. :D Alternatif yada İhvandan olmalı o pasaj.. :D

Gönderi tarihi:

Gördüklerimiz tümüyle detay..ASL olan İNSAN..Hz.Muhammed günde 70 bin makamı düşünce ve İDRAK aleminde geçiyordu..başka bir yerlere falan gittiği yoktu..99 sıfatın 99unuda kendinde gördü ve Allahın Sıfatıdır dedi..dayı gibi BENİM sıfatlarım demedi.. :D

Evet..o dayıda aynı bu dayı gibi yazmış..dosdoğruda söylemiş..ZİKİR..NUR,un Zikri..yani BİLGİNİN tekrar edilerek yaşamda Realize edilmesi..uygulanarak doğru ve kesin sonuçlara varılması.. NUR,un(bilginin)Zikri(hatırlanıp,güncellenip uygulanması).. :)

Bilgi gökten inmez..ya bir kitaptan yada bir HİTAPTAN öğrenilir..Hitaptan öğrenip Hitap edenin eğitiminede BELİĞ dedik..kitaptan öğrenipte eğitimsiz olduğumuz zamanlarıda biliriz.. :D

Allahın Alemlerini değil kendi hakikatim olan RABBİMİN Alemlerinde seyahat ederim..bendeki güzel Alemlerinin ZEVKİNE bakarım.. :) ve diğer insanlardaki Alemleride düşündüğümde Allahuekber derim..ne Yücesin,ne Büyüksün..bukadar insan ve her insanın kafasında sonsuz Alemler..bu işi ancak Allah becerebilir der Allaha secde için İNSAN,a BELİĞ derim.. :)

Bu dünya aleminde BELİĞ diyecek herkes..dediğinide bilecek..yok başka BELİĞ denilecek alem..yok başka ŞEHADET edilecek alem..evet bu gezegen ruhlar alemi..fakat ruhsuz ruhsuz dolaşanlar pekte çok bu alemde.. :D

Not:Nereye ne yazmış isek altına imzamızı atmışızdır..dayi..Sevginiz Sermayeniz Olsun.. :D Alternatif yada İhvandan olmalı o pasaj.. :D

Haklısınız,haklısınız,haklısınız...Sevgili Dayı,ben kaptım sizden o sevgiyi ;)

Gönderi tarihi:

Doğrudur herkes bir alem, insan kadar Allah fikri olduğu, her insan kendi dünyasının haşa Tanrı'sıysa alemin içinde bir katre bile olmayan insan bu alemin nasıl Tanrısı olur?Biz yolcuyuz bu alemde, kendini hancı görenlerin ismi çoktur tarihte.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Doğrudur herkes bir alem, insan kadar Allah fikri olduğu, her insan kendi dünyasının haşa Tanrı'sıysa alemin içinde bir katre bile olmayan insan bu alemin nasıl Tanrısı olur?Biz yolcuyuz bu alemde, kendini hancı görenlerin ismi çoktur tarihte.

Muhabbetle...

Her insan İDRAK olarak kendi dünyasının İlahıdır..İlahların ihtiyaçları bitmez.. :D

Alemde katre bile değil fakat öyle esnek bir düşünce alanına sahipki bütün alemleri İdrakına sığdırmaya çalışır İnsan.. :) buda onu diğer canlılardan farklı yapar..bu farkada İlahi fark,İlahla olan akrabalıktan gelen fark diyor dayı.. :D

Yolcu..mutlaka bir yerden geliyor olmalıki adı yolcu..nereden geliyoruz Sn.FUZULİ..sizde yolcu olduğunuza göre biraz anlatabilirmisiniz şu yolculuğunuzu en başından itibaren..nereye gittiğimiz kalsın şimdilik..nereden geliyoruz..hepimiz geldiysek bir yerden.. :D

Gönderi tarihi:

Her insan İDRAK olarak kendi dünyasının İlahıdır..İlahların ihtiyaçları bitmez.. :D

Alemde katre bile değil fakat öyle esnek bir düşünce alanına sahipki bütün alemleri İdrakına sığdırmaya çalışır İnsan.. :) buda onu diğer canlılardan farklı yapar..bu farkada İlahi fark,İlahla olan akrabalıktan gelen fark diyor dayı.. :D

Yolcu..mutlaka bir yerden geliyor olmalıki adı yolcu..nereden geliyoruz Sn.FUZULİ..sizde yolcu olduğunuza göre biraz anlatabilirmisiniz şu yolculuğunuzu en başından itibaren..nereye gittiğimiz kalsın şimdilik..nereden geliyoruz..hepimiz geldiysek bir yerden.. :D

Sn. Dayı kendinizi hancı olarak görüyorsanız yolculuğu anlatmaya ne hacet!Yolcu olduğunuzun farkına vardığınızda anlarsınız yolculuğa başladığınız yeri o zaman bu soruya ne hacet!

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Sn. Dayı kendinizi hancı olarak görüyorsanız yolculuğu anlatmaya ne hacet!Yolcu olduğunuzun farkına vardığınızda anlarsınız yolculuğa başladığınız yeri o zaman bu soruya ne hacet!

Muhabbetle...

Herkes kendi karanlığından kendi aydınlığına gider..ilk secde karanlıkta ve korkudandır..ikinci secde ise aydınlığa çıkıp korkacak bir şey olmadığını görüp ŞÜKÜRDEN,dir.. :)

Geliş ve gidişler hep bu korku ve emniyette olmak arasındaki geliş gidişlerdir..Enfusta yani..İÇ alemlerimizde yani.. :D

Gönderi tarihi:
Gördüklerimiz tümüyle detay..ASL olan İNSAN..Hz.Muhammed günde 70 bin makamı düşünce ve İDRAK aleminde geçiyordu..başka bir yerlere falan gittiği yoktu..99 sıfatın 99unuda kendinde gördü ve Allahın Sıfatıdır dedi..dayı gibi BENİM sıfatlarım demedi..

Gördüklerimiz tümü ile detay asl olan İnsan tamam, Hz Muhammed a.s.v. günde 70 bin makamı geçerken düşünce ve İDRAK olarak yemek yemedimi,evlenmedimi, gülmedimi, ALLAH c.c. yarattıklarından münezzehtir dolayısı ile İsra Suresi?nin; 1.Ayet-Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) Yücedir. Gerçekten O, işitendir, görendir.

İsra- 61.Hani, meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik. İblis'in dışında (hepsi) secde etmişlerdi. Demişti ki: "Bir çamur olarak yarattığın kimseye ben secde eder miyim?"

İsra- 84.De ki: "Herkes kendi yaratılışına (fıtrat tarzına) göre davranır. Şu halde kimin daha doğru yolda olduğunu Rabbin daha iyi bilir."

85.Sana ruhtan sorarlar; de ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir, size ilimden yalnızca az bir şey verilmiştir."

Dolayısı ile Şûra, 11- "O'nun misli gibi birşey yoktur" belirtildiği gibi, Yâni, ne zâtında, ne sıfatında, ne fiillerinde benzeri yoktur. Akla, hâtıra, hayâle ne gelirse Allah onun başkasıdır. Kâinatta gördüğümüz, görmediğimiz yaratılmış varlıkların hiçbirisine, hiçbir surette benzemez, gerisi teferruat?

Evet..o dayıda aynı bu dayı gibi yazmış..dosdoğruda söylemiş..ZİKİR..NUR,un Zikri..yani BİLGİNİN tekrar edilerek yaşamda Realize edilmesi..uygulanarak doğru ve kesin sonuçlara varılması.. NUR,un(bilginin)Zikri(hatırlanıp,güncellenip uygulanması)..

Sayın dayı hani her şey detay?dı ve detay niye uygulanarak ZİKİR olarak bir Efendi tarafından veriliyor ve sizin beliğ olma vasfınıza ne oldu bu arada BELİĞ; (bir şeyi başka bişeye benzetme sanatına teşbih( benzetme) denir. yardımcı unsurların(benzetme yönü ve benzetme edatı) ikiside kullanılmazsa güzel benzetme(teşbih-i beliğ) denir,yoksa hatırlamada detaylı bir unutmamı mevcut nezdinizde ne dersiniz ama size yakışıyor nede olsa ekstra ezoterik takılıyorsunuz?

Bilgi gökten inmez..ya bir kitaptan yada bir HİTAPTAN öğrenilir..Hitaptan öğrenip Hitap edenin eğitiminede BELİĞ dedik..kitaptan öğrenipte eğitimsiz olduğumuz zamanlarıda biliriz..

"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız" (el-En'âm, 155).

"Bu Kur'an, akıl sâhiplerinin, âyetlerini iyice düşünüp anlamaları ve ders almaları için, sana indirdiğimiz saadet kaynağı bir kitabtır" (Sâd, 29).

Bak bilgi gökten gelmiş ve Hitabi ,Kitabi olarak ve BELİĞ olarakta Peygamber Efendimizden a.s.v almışız sizin beliğ olma durumunuz kitabi olarak pek çalışmamış yazdığınıza göre eğitiminize pek katkı sağlamamış onun için ezoterik takılıyorsunuz galiba?

Allahın Alemlerini değil kendi hakikatim olan RABBİMİN Alemlerinde seyahat ederim..bendeki güzel Alemlerinin ZEVKİNE bakarım.. ve diğer insanlardaki Alemleride düşündüğümde Allahuekber derim..ne Yücesin,ne Büyüksün..bukadar insan ve her insanın kafasında sonsuz Alemler..bu işi ancak Allah becerebilir der Allaha secde için İNSAN,a BELİĞ derim..

Kendi hakikatin olan RABBİMİZİN alemlerinde seyahat etmek, ALLAH c.c. ALEMLERİNİ YOK ETMEZ NİHAYETİNDE HER İNSAN BİLGİ DERECESİNE GÖRE ANLAR ANLAYACAĞI ŞEYİ ve zevk eder, diğer İnsanların alemleride kendi düşünme ve İdraklerine göredir dolayısı ile ALLAHUEKBER demeklede Yücesin,Büyüksün, Süphansın, her şeyden Münezzehsin diyerek Tevhidin zevkine varırsın bilgin nisbetince?

Ve burada yazdıklarına katılıyorum?

Bu dünya aleminde BELİĞ diyecek herkes..dediğinide bilecek..yok başka BELİĞ denilecek alem..yok başka ŞEHADET edilecek alem..evet bu gezegen ruhlar alemi..fakat ruhsuz ruhsuz dolaşanlar pekte çok bu alemde..

Sn dayı bayağı bir espritüel yaklaşımınız var olaylara ve Beliğ olayına takışınızdan belli fakat anlayamadığınız nokta Beliğ?ce yaklaşım zaten bu Dünya alemine mahsustur yoksa Ahrette zaten İnsan göreceğini,görecek amaç bu Dünyada beliğ?ce düşünüp yaşansınki Ahirette zorluk olmasın yoksa yazdığınız gibi Bu Alemde Ruhsuz,Ruhsuz dolaşıp Şehadet etmeden ve Başka Alemlere İnanmayan çok İnsan var?

Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatıcı metadan başka bir şey değildir(Al-i İmran 185)

Artık ne bir tavsiyede bulunmağa güç yetirebilirler, ne ailelerine dönebilirler.

Sur'a üfürülmüştür; böylece onlar kabirlerinden (diriltilip) Rablerine doğru (dalgalar halinde) süzülüp-giderler.

Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize, uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu, Rahman (olan Allah)ın va'dettiğidir, (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş".

O, yalnızca bir tek çığlıktan başkası değildir; artık onların hepsi toplanmış olarak Huzurumuz'a getirilmişlerdir.

İşte bugün hiç kimseye (hiç)bir şeyle zulmedilmez ve siz de yaptıklarınızdan başkasıyla karşılık görmezsiniz.

Yasin : 50-54

Sn dayı bak hem Gökten gelme,hem Kitabi,hem hitabi hemde beliğ düşünmeye ve olmaya uygun durum ne dersiniz?

Not:Nereye ne yazmış isek altına imzamızı atmışızdır..dayi..Sevginiz Sermayeniz Olsun..

Aslında size yazdığım ilk iletide bana karşı ne cevap vereceğinizi ölçmek için bazı sözleri amaçlarına uygun olmayan yerlere yazmıştım farkında olmamışsınız neyse olan olmuş ama yazdığım bütünlük arzettiğinden ve sizin ezoterik yaklaşımınız bazı şeyleri pas geçeceğinden ve İslami olmadığından dolayı farketmez dolayısı ile daha yeni başladık bilgim ve imkanım nisbetince cevap yazacağım...

Gönderi tarihi:

Hemen İslam dışına ÖTElediniz dayıyı..neyse her forumda aynı şey oluyor..alışık dayı.. :D

İletilerinizi yada okuduğum iletileri paylaşılan bilgi olarak algılarım..kişiselleştimi hemen tüyerim.. :D çünki kimseye dayatma gibi..inandırma gibi..taraftar toplama gibi dertlerim yoktur..sadece yazarım,oda kendim için yazarım..tepkileri ölçerim zaman zaman..

İlgi duyana Bilgimi esirgemem..bilgiyi kullananında Sevgiyi bulacağını garanti ederim..örnekleri var bir dolu..

İlgi..Bilgi..Sevgi..bilmediğimizi nasıl seveceğizki.. :)

Biz İnsanı biliriz İnsanı severiz..bildikçede sevgimiz artar bu yönde..fakat sizin işiniz epey zor Sn.sarıgöl..Allah bile Dost olarak Sevgili olarak İnsanı seçtiyse..sizin seçiminizde bir çıtırdan ayarsızlık var gibi.. :D

Ayet yazıyorsun..eywallah..o Ayetler kime AİT..Hz.Muhammede..siz size AİT bir ayet yazın..yani YAŞAYIN ve yaşadığınızdan çıkan sonucu kaleme alın.. kaleme aldığınızın referansıda Mushaf olsun..olurmu..ancak bu şekilde kendi Fikrimizi paylaşabilir gelecek nesillere yeni bilgi veri tabanları bırakabiliriz..yani güncelleyelim mümkünse yazılan Ayetleri.. :)

Bu evren tümüyle Sıfatlardan ibarettir..gördüğümüz ve duyduğumuz yada beş fonksyonlu kameralarımız ile algılayıp kayıt ettiklerimizin gerçek vücutları yoktur..Mutlak Vücud bu görünenin MANASI,dır..ANLAMI,dır..bu tasarımın kusursuzluğu tasarımcı hakkında bize bilgi verir..tasarım henüz OL,mamıştır..tamamlanmamıştır..KUN ''OL'' emri var..fakat OL,dum diyen yok henüz..

Allah bu gezegende İDRAKTAN insan idrakından ibarettir..tümüyle Allahı bilebilmek için Allah olmamız gerekir..bu bir çelişki değildir..biz bizdeki yani en küçük birimdekini bir anlayabilelim bütün ile ilgili bilgi yeterince gelecektir mutlaka..İnançlarınızı inceleyebileceğiniz size en yakın en uygun labaratuar yine sizsiniz..en kesin ve doğru sonuçlara varabileceğiniz denek yine kendinizsiniz..

HATIRLAMA..neyi..illaki bir anıyı hatırayı hatırlama..varmı kimsenin Allah ile arasında yaşadığı bir anısı hatırası..hatırlasın bakalım..öyle al eline tesbihi ben Allahı zikrediyorum,''O''nu hatırlıyorum..dayının Allahı olmaz diyor.. :D ne yaşadıysan benimle onu hatırlayacaksın sadece..iyiyse yaşadıklarımız birlikte iyi olarak hatırla,kötüyse yaşadıklarımız kötü olarak hatırla..yada yaşamadan önce karar ver..nasıl yaşadıysan öyle hatırla..tercihlerin NASİBİN olarak çıkacak karşına.. diyor..ben demiyorum asla.. :D her kişi anılarıyla yaşıyor ve yaşayacak..anılarımızın güzel olmasına dikkat edelim bu gezegende Sn.sarıgöl..kalanı yine teferruat oldu bak.. :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.