Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tüm Türkiye matemde müdürün aklı endekste

3 Ocak 2009

7 gencin doğalgaz sızıntısından can vermesi konusunda,

"Çok soru almayalım, malum bugün cuma""Cuma’ya yetişeceğiz"

Tüm Türkiye matemde müdürün aklı endekste

Kayseri'de de aynı aileden 5 kişi ölmüştü

Başkent Doğalgaz’ın Genel Müdürü Karani Demir, Türkiye’yi derinden üzen, Bilkent Üniversitesi öğrencisi tam 7 gencin doğalgaz sızıntısından can vermesi konusunda, dün peş peşe sinirleri zorlayan gaflar yaptı.

GENÇLERİN AİLELERİ YIKILDI

Önce kendilerini ’eleştiren’ haber ve açıklamaların özelleştirme yolundaki şirketin ’piyasa değerini düşüreceği’ uyarısında bulundu. Sonra yağmur gibi soruları "Çok soru almayalım, malum bugün cuma" diyerek cevaplamadı. Müdürün, diğer gafları, neden kravat takmadığını soran muhabire, "Bir kravat hediye et de takayım, gençlerin üzeri yarı çıplaktı" demesi oldu.

TÜRKİYE dün doğalgaz zehirlenmesinden ölen yedi gencinin arkasından gözyaşı dökerken, Başkent Doğalgaz Anonim Şirketi’nin Genel Müdürü Veysel Karani Demir, sorulardan bunalınca "Cuma’ya yetişeceğiz" diyerek toplantıdan ayrıldı. Demir, dün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’yi yasa boğan gençlerin ölümüne ilişkin raporu açıkladı.

’Sebep çürük bağlantı borusu’

Demir, bilirkişi raporuna göre, ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğünü, yırtık ve delik olduğunu, bu nedenle yanmış olan atık karbonmonoksit gazının, bacaya gitmeden ortama yayıldığını ve zehirlenmelerin bundan kaynaklandığını bildirdi. Demir, şunları kaydetti: "Ekiplerimiz, bu dairenin olduğu kata çıkıp gazı kesmiş, kaçak olup olmadığını kontrol etmiş ve kaçak tespit edilmeyince olay yerinden ayrılmışlardır. Olaya ilgilenen savcılığa ve müfettişlere sesleniyorum. Lütfen bu soruşturmaya bizi de dahil etsinler. Varsa suçum cezamı çekemeye hazırım. Bizim bir kusurumuzun olmadığını biliyorum."

Peçete geldi, ’fiyata’ geçti

Konuşmasının sonlarına doğru bir bayan görevli, üstünde, "Yılmaz Ateş" yazan bir peçeteyi Demir’in önüne koydu. Bunun üzerine Demir, isim vermeden, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in, önceki gün olay yerinde yaptığı açıklamayı şöyle eleştirdi: "Bazı insanlar, olay yerine gelerek cesetlerin üzerinden siyaset yapmıştır. Bu şirket özelleştirme yolunda bir şirkettir. İç ve dış piyasada oluşmuş fiyatı vardır. Bu ekonomik kriz ortamında bu tür etkiler, Ankaralı’nın malı olan bu şirketin değerini düşürmektedir. Bu nedenle ben burayı siyasetin dışında tutmaya özen gösteriyorum, tüm siyasilere eşit uzaklıktayız."

Cuma’ izniyle, kısa kesti

Bir gazetecinin, "Bürokrasiden geldiğinizi söylediniz. Diğer çalışma arkadaşlarınızla açıklama yapıyorsunuz. Hepsi kravatlı. Sizin kravat takmadığınızı görüyoruz. Özel bir nedeni var mı" sorusuna Demir, "Hayır, özel bir anlamı yok. Dün akşamdan beri yaşadığımız olaylar da var. Kravatlı resimlerim de var ayrıca" yanıtını verdi. Soruların sürmesi üzerine Demir, "Arkadaşlar birkaç soru alalım, çok fazla soru almayalım. Biliyorsunuz bugün cuma, müsaadenizi isteyeceğiz" dedi. Demir, basın toplantısından, "Cumanız mübarek olsun" diyerek ayrıldı.

Müdür: Yarı çıplaklardı

Müdür Karani Demir, basın toplantısından ayrılırken de "Neden kravat takmadığı"nı soran Star TV muhabirine, verdiği yanıtla gaflarına yenilerini ekledi: "Bir kravat hediye et bana da takayım. Özel bir tutumum yok. Psikolojiyle ilgili. Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak ve o yaşta benim üç çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam."

Polis: Hiçbiri çıplak değildi

Demir’in, ölen gençlerin bazılarının "belden yukarısının çıplak olduğu" yolundaki garip ifadesi, polis tarafından doğrulanmadı. Eve ilk giren olay yeri inceleme ekipleri, gençlerin hepsinin giyinik olduğunu fotoğraflarla da tespit etti.

Gönderi tarihi:

Sayin efendi,bunlar Kubilay'in basini kesip sokaklarda dolastiranlar degilmidir?

Bunlar Yilbasini kutlamayi kafirlik olarak niteleyenler degilmidir?

Bunlar,Afganistanda yüzleri görünen kadinlari,futbol sahasinda kafalarina kursun sikarak öldürenler degilmidir?

Bunlardan her melanet beklenmelidir,melun insanlar iftira ederler,yalan söylerler,yuva yikarlar,töre cinayetleri islerler,onlar icin tek bir dogru vardir,örümceklenmis beyinlerinin ürettikleri.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ankara Dogal Gaz A.S. Genel Müdürü VEYSEL KARANI DEMIR istifa etti.

Yapilan yayinlarin sahsini ve kurumu yipratmaya yönelik oldugunu istifasina neden olarak gösteren Karani Demir,cocuklarin ciplak oldugunu söylemedigini bunun saptirildigini sadece genclerden birisinin gömleginin dügmelerinin beline kadar acik oldugunu söyledim diyerek,dünkü bazilari "yari ciplakti"sözünü kendisi degistirmis oldu.

Veysel Karani'nin istifasi icin dügmeye mi basildi,yoksa kendisi gercekten istifa etmesinin gerekliligini düsündü her ne ise,öyle insanlarin bir kurumun basinda olmalari bile iticilik yaratiyor,birakin Cuma namazini adamin görünüsü bile fauldü.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben adamın söylediği hiç bir şeyi yanlış bulmadım. Her hali ofsayt, evet. Ama her sözü doğruydu. Ta ki ölen gençlerin yarı çıplak olduğunu söyleyinceye kadar. Bu sözü söyleyinceye kadar "bu adamın istifa etmesini neye dayanarak istiyorlar?" diye merakla bekliyordum.

Ama giderayak ettiği o söz işi bitirdi. "Bu adam derhal görevden alınmalıdır" dedim o anda. Böyle bir açıklamayı devletin savcısı yapamaz yahu! Üstelik de yalan! Yarı çıplak filan olan kimse yok! Diyelim olsun, yine söyleyemez. Onun işi değil bunu söylemek çünkü. Görevi gereği özele tanık olmak durumunda kalan doktor, savcı, buna benzer hiç bir resmi görevli bu bilgileri ifşa edemez. Savcı eğer suç unsuru varsa, suç unsurunu etkileyecek konuları ifşa edebilir. Ama gaz ile yarı çıplak olmanın zerre kadar ilgisi yok.

Her hali evet, belli ediyordu geri bir zihniyete sahip olduğunu ama, görevi ile ilgili sözlerinde bir açığı yoktu. Ancak tam kalkıp gidecekken çok ama çok vahim bir hata yaptı, içindeki "geri"yi dışına vuruverdi. (Dışa çıkarma ile ilgili başka bir sözcük kullanmıştım ama, sevimsizleşmeyeyim diye düzelttim.)

Onun yarı çıplak dediği, olasılıkla kısa kol, kısa bel filandır. Hayatını kaybetmiş insanlar üzerinde değerlendirme yapmak buradan bile benim ağrıma gidiyor. Bu düşüncesiz adam o açıklamayı basın önünde nasıl yapabildi, inanamadım...

Gönderi tarihi:

Merak ederek,Samanyolu tv nin sitesine girdim biraz önce,su kadarini söyleyebilirim ki bizler Laik bir rejime sahip oldugumuz icin o rejimi getirene minnettar olmaliyiz.Samanyolu TV nin haberlerini ve bu haberlere özellikle o 7 gencin feci ölümlerine ait haberin yorumlarini okudum,inanin ki ben Türkiye'de bu kadar yobaz olabilecegini tahmin etmiyordum.Ellerine eger bir firsat gecerse inanin bunlar milleti kitir kitir dograrlar.O yorumlarda yazilanlari okudukca tüylerim diken diken oldu ve insanligimdan utandim.Bu kadar kin dolu olamaz insanlar bu kadar geri kafali olamaz insanlar.O gencler ve aileleri hakkinda yazilanlari okuduktan sonra onlari yazanlarin insan olamiyacaklarina inandim.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin efendi,bunlar Kubilay'in basini kesip sokaklarda dolastiranlar degilmidir?

Bunlar Yilbasini kutlamayi kafirlik olarak niteleyenler degilmidir?

Bunlar,Afganistanda yüzleri görünen kadinlari,futbol sahasinda kafalarina kursun sikarak öldürenler degilmidir?

Bunlardan her melanet beklenmelidir,melun insanlar iftira ederler,yalan söylerler,yuva yikarlar,töre cinayetleri islerler,onlar icin tek bir dogru vardir,örümceklenmis beyinlerinin ürettikleri.

saygilarla

Bunlardan her melanet beklenmelidir, evet beklenmelidir Sayin politika' kimlikleri o malesef.. bakin ne diyorsun samanyolunun yorumlari yani okurlarin kisa yorumlarinda yok yok..

Arkadasim biz burada onlarin gercek kimlikleriyle fiziksel hayatlariyla ic ice yasiyoruz! Ne diyor sayin demirefe; bir hata yaptı, içindek´gerce´yi disina vurdu.. demek ki sizler o gercegi yakalama pesindesiniz..

biz yakalamiyoruz onlarin gercekleriyle ic ice yasiyoruz iyi´ki bu ülkede nüfus oranina göre kum tanesiyiz yoksa cekilcek yanlari yok!

iyi´ki ülkemde onlarda kabugunda yasiyor? yoksa yoksa gerisini düsünmek bile istemiyorum..

Gönderi tarihi:

Sayın Demirefe, 'göreviyle ilgili hata yok' demişiniz. Ben bu konuda maalesef böyle düşünmüyorum. Kurum , dolayısıyla bu kurumun başındaki kişi , hatta onu oraya getiren her kim ise (sanırım belediye başkanı) hatalıdır. Nedenine gelince:

-Doğalgaz dağıtımı, planlanması, projelendirilmesi ve güvenli kullanımının sağlanması ciddi bir iştir. Bu işle iştigal edecek kişilerin uzman olmaları, sorumluluklarının bilincinde olmaları gerekir. Acaba bu kadrolar böyle kişilerden mi oluşmakta? Bu

soruyu göz ardı etmemeliz diyorum.

-Biliriz ki oturduğumuz, kullandığımız binaların asansörleri her yıl denetimden geçer, raporlar tutulur , eksikler tespit edilir. Bunun için de mühendisler odası belli bir ücret alır. Doğalgaz sistemleri için de böyle bir uygulama getirilmelidir. Yani her kullanıcı her yıl zorunlu olarak sistemini okeyletmek zorunda olmalıdır.

Henüz doğalgaz ülkemizde yokkan Almanya'nın Wuppertal kentindeki evimde bunu kullanıyordum ve oradaki şirketin çok sıkı denetimler yaptığını biliyorum. Bir de belli bir süre içinde eskiyen , çürüyen aparatların (boru, vana vs.) zamanında değiştirilmesi işi var. Bunlar yapılıyor mu, yoksa facialar yaşanması mı bekleniyor? Ne desiniz?

Gönderi tarihi:

Kaldıki gençlerin orada ne yaptıkları, nasıl yaptıkları, ne şekilde oldukları kimseyi ilgilendirmez. O insanlar, reşit insanlar. Kendi aralarında, kimseye zararları dokunmadan, nasıl vakit geçirecekleri kendi tercihleridir. Belki de hepimizden daha insancıldılar.

Kişilere ahlak dayatması yapan ahlak simsarlarından bıktık artık!..

"Genel kural; Kendi özel çıkarlarını en iyi bir şekilde değerlendirebilecekleri için bireyleri mümkün olduğu ölçüde kendilerini incitebilecekleri alan dışında davranışlarında tamamen serbest bırak. Bireyler yanılırlarsa ve hatalarını anlarlarsa bir daha aynı şeyi yapmayacaklardır. Bireyler başkalarını incitmedikleri takdirde davranışları insanidir."

Jeremy BENTHAM (İngiliz filozof, hukukçu ve toplum reformcusu, faydacılığın kurucusu.)

Unutulmamalıdırki öğrenciler(gençler) hayatlarını kaza sonucu kaybettiler. Kaza herkesin başına gelebilir.

Gönderi tarihi:
Bunlar yapılıyor mu, yoksa facialar yaşanması mı bekleniyor? Ne desiniz?

Doğru, çok haklısınız. Söz konusu ülke Türkiye olunca, sorunuzun yanıtı çok belli...

Ötesinde, faciadan sonra da, tas da hamam da aynı kalmasa üstelik!!!

Gönderi tarihi:
Kaldıki gençlerin orada ne yaptıkları, nasıl yaptıkları, ne şekilde oldukları kimseyi ilgilendirmez. O insanlar, reşit insanlar. Kendi aralarında, kimseye zararları dokunmadan, nasıl vakit geçirecekleri kendi tercihleridir. Belki de hepimizden daha insancıldılar.

Kişilere ahlak dayatması yapan ahlak simsarlarından bıktık artık!..

"Genel kural; Kendi özel çıkarlarını en iyi bir şekilde değerlendirebilecekleri için bireyleri mümkün olduğu ölçüde kendilerini incitebilecekleri alan dışında davranışlarında tamamen serbest bırak. Bireyler yanılırlarsa ve hatalarını anlarlarsa bir daha aynı şeyi yapmayacaklardır. Bireyler başkalarını incitmedikleri takdirde davranışları insanidir."

Jeremy BENTHAM (İngiliz filozof, hukukçu ve toplum reformcusu, faydacılığın kurucusu.)

Unutulmamalıdırki öğrenciler(gençler) hayatlarını kaza sonucu kaybettiler. Kaza herkesin başına gelebilir.

Çok haklısınız,ahlak yada değerler ışığında,kendisi gibi düşünmeyen bireylerin başına gelen böylesi üzücü bir durumdan bile ahlak dersleri çıkartmaya çalışmak hiç yakışık kalmaz insan olana...

Yazıktır,acıyla yürekleri dağlanmış insanların acısına saygısızlıktır;bağnazlığın kendisidir.

Ne diyelim...ölümün bile "bayraklaştırıldığı" güzelim ülkemiz için bilinçli,sağlıklı beyinler umusuyla...

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:

Of of, ne olacak Türkiye'nin hali! Şu gidişatın her zerresi beni gelecekten ümitsiz biri haline getiriyor.

Gönderi tarihi:

Bu böyle gider,biz her olaydan sonra vah vah,aradan bir zaman gecip oh oh diyen bir toplumuz.Ibret aldigimiz hicbir olay yok.Deprem oldu,aglayip sizladik, yanip yakildik ama yine kacak evler yaptik.Seller oldu malimiz mülkümüz sular altinda kaldi,agladik sizladik,yandik yakildik ama yine dere agzina ev yaptik.Hergün onlarca insan trafik teröründen hayatini kaybeder,hayatini kaybetmeyen sakat kalir,arabasi hurdaya döner,coluk cocugu öksüz yetim hanimi yalniz kalir,aglariz sizlariz,yatip yuvarlanir feryadlar ederiz,gazetelerde okur televizyonlarda görürüz ama yine ayagimiz külce gibi gaz pedalinin üzerinden cekilmez,sonuna kadar basariz.Dogalgaz faciasi oldu,en son 7 genc hayatini kaybetti,ihmal yüzünden,ne yaptik ki?Genclerin ciplak oldugu yalanini atarak ihmal sucunu genclerin ciplakligiyla karatmaya calistik.Halbuki gencler ciplak degildi.

Yani olan ölenlere oluyor,geride kalanlar ise laylaylom..

saygilarla

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:

Ben onun yada bunun ne dediğinden çok, ülkemizde her konuda süregiden bilinçsizliğimize vurgu yapmak istiyorum. Haber kanallarında evlerdeki menfezlerin nasıl soğuk geliyor diye kapatıldığını, tüm dairelerin tek bir yetersiz ortak bacaya bağlandığını, bakım yapılmayan bacaları, sıcak su için kullanılan baca bağlantısı olmayan şofbenleri, dayanıksız alüminyumdan delik deşik baca bağlantılarını, evleri hiç denetlemeyen yetkilileri, şakır şakır kombiye geçilirken hiçbir evde 50-60 YTL'lik dedektörlerin olmamasını falan fişmekan daha bir sürü inanılmaz bilinçsizliği görünce of,of diyorum ve tekrarlıyorum "Ne olacak bu Türkiye'nin hali".

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.