Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 TEKİRDAĞ Müftüsü Ahmet Okutan, Kuran'ın Türkçe okunmasını isteyenlere tepki göstererek, “Eurovizyon'a yabancı dilde şarkıyla gidiliyor da, niçin Allah'ın kitabı Arapça okunmasın” dedi. Çünkü, Eurovizyondaki şarkıyı, yabancılar daha iyi anlasın diye kendimiz ne dediğini anlamasak da, oy için şirinlik amacıyla İngilizce söylüyoruz. Ritimle de idare ediyoruz. Şarkı çok derin anlamalar içermediğinden büyük bir kaybımız da yok. İngilizce bilmeyen her vatandaş, oy kaygımız olmasa elbette parçanın Türkçe olmasını ve anlamayı tercih edecektir. Kur'an ise, oynayıp göbek atacağınız bir ritim parça değil. Her kelimesinin dikkatle anlaşılması gereken ve bu amaçla yazılmış bir kitap. Araplara şirinlik yapıp oy toplama gayemiz yoksa, özenli bir mealin, hiç bilmediğimiz Arapça'dan çok daha faydamıza olacağı ortadadır. Saygılar... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Çünkü, Eurovizyondaki şarkıyı, yabancılar daha iyi anlasın diye kendimiz ne dediğini anlamasak da, oy için şirinlik amacıyla İngilizce söylüyoruz. Ritimle de idare ediyoruz. Şarkı çok derin anlamalar içermediğinden büyük bir kaybımız da yok. İngilizce bilmeyen her vatandaş, oy kaygımız olmasa elbette parçanın Türkçe olmasını ve anlamayı tercih edecektir. Kur'an ise, oynayıp göbek atacağınız bir ritim parça değil. Her kelimesinin dikkatle anlaşılması gereken ve bu amaçla yazılmış bir kitap. Araplara şirinlik yapıp oy toplama gayemiz yoksa, özenli bir mealin, hiç bilmediğimiz Arapça'dan çok daha faydamıza olacağı ortadadır. Saygılar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Isteyen istedigi dilde kalabilir,ben Türkce'de kaliyorum.Ve oyumuda kendi dilinde yarismaya katilacak olan baska birine verecegim.Benim dilime saygi duymayanlarin benim adima yarismaya katilmasi bile dilime bir hakarettir.Ayrica Türkiye'yi temsile secilen kisinin yapisida benim icin cok büyük önem arzeder. saygilarla Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Aslında gönlümüzdekiler ve gerçekler hep birbirinden farklı oluyor. Dünyadaki gücünüz ne kadar kuvvetli ise dilinizin yaygınlaşması da o oranda oluyor. Yunanların ve arapların bilimsel ve felsefik gelişimi, İngiliz, Fransız, Hollandalı, İspanyol ve Portekizlerin gemicilikteki gelişimi ile sömürgeci konuma gelmeleri, Alman, İngiliz ve Fransızların sanayi devrimi ile dünyanın en ileri hammadde ve teknoloji üreticisi olması ve bunları ABD ile birlikte bilimsel önderliğe sürükleyebilmiş olmaları, rusların doğu bloğuna sosyolojik, felsefik ve askeri üstünlüğü, tüm bu ülkelerin dillerinin diğer ülkelerde talep edilmesine yol açtı, dönem dönem dünya dilleri içinde yıldızları parladı. Türkçe ne zaman güçlü bir ülke olur, talep edilir, o zaman parlar. Saygılar... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Müzik evrenseldir arkadaşlar..Lütfen müziğe ideolojilerinizden sıyrılarak yaklaşın..Uç noktalarda herşey anlamını yitiriyor,bari bırakın müzik hayatınızda bir keyif olarak kalmaya devam etsin.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Müzik evrenselse kendi dilinde söylesin,yani bizim icin evrensel olan müzik baskalari icin evrensel degil mi, Türkce söylenirse müzigin evrenselligi mi kayboluyor yoksa?,bunun ideoloji ile ne ilgisi var,yani Ingiliz,Fransiz ve Almanlar'dan Türkce söyleyen yarismaci cikti mi bugüne kadar? saygilarla Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 İngilizce'de evrensel bir dil.. Ama anlatmak istediğim bu değil..Müzikte,söz 3. sırada yer alır..1.si yorumdur,2.si beste,3.sü söz..Dinlediğiniz rumca bir parçada duygulanabilmeniz,arap müziği eşliğinde göbek atabilmeniz,italyanca bir parçada gülümsemeniz bu sebepledir..Türkçe'yi dünyaya kabullendireceğimiz yer eurovizyon değil bence..Üstüne''Türk Malı'' yazmayı başaramadığımız ve ipliğinden kumaşına,kesiminden dikişine tamamiyle Türk yapımı ama İtalya'da/Almanya'da yabancı markalar altında (Ki o markalarda ülkemizde basılıyor) satılan gömleklerimiz varken tartışmayalım bunu..Her ülke havaalanlarını kendi dilinde yazarken,biz hala airport yazarken de tartışmayalım..Öğle tatilinde mcdonald's ta cocacola içerken de tartışmamız komik kaçar sanırım.. Ne dedim 1.sırada yorum..Peki Hadise yorumlayabilmiş mi..Bence mükemmel.. 2.Sırada beste..İçimi kıpır kıpır eden bir müzik.. 3.sırada söz..Sizi bilmem ama ben dümtektek'e takıldım büyük bir keyifle..O da mı ingilizce.. Saygılar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2009 Biz dilimizin kavgasini her alanda yapiyoruz ve yapmamiz gerekir.Sirasi geldiginde Kürt kökenli vatandaslarla dilleri icin tartisiyoruz ve onlar diyorlar ki "ANA DIL BIZIM ICIN COK ÖNEMLI" demek ki dil varsa millette vardir,Dilini kaybeden toplumlar yok olmaya mahkumdur. Yarismalar da futbol dedigimizde milli takim formasi ile cikilir sahaya,halbuki Futbolda evrenseldir,o zaman mill formaya ne gerek var demiyoruz.Cünkü Türkiye'yi temsilen sahaya cikan bir onbir vardir.Bence EUROVISION dilimizi hem tanitmak hemde evrensellestirmekte bir arac olabilmelidir,sadece sarki yarismasinda degil dilimizi her alana evrensellestirmeliyiz.Egitimde de aynidir.Eger Japon bilim adamlari Japonca konusuyorsa yabanci meslekdaslariyla Ingilizce bilmediklerinden degil kendi dilini Ingilizceden daha degerli gördügündendir.Yani ideolojik degildir. Hadise iyi yorumluyor olabilir kipr kipir da yapiyor olabilir ama benim icin örnegin "KADIFEDEN KESESI"de kipi kipir olmam icin yeterlidir. Simdi burada Hadise'nin tartismasini yapmak istemiyorum,sadece dil konusunda hssasiyetimi dile getirdim,yani Hadise'nin kazanmasina bende sevinmek isterdim. saygilarla Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Turkiye Moskovada yapilan yari finallerin ardindan finalde yarismaya hak kazanmis bulunmakta, ama oyle kokten bir degisiklik yapilmiski acikcasi ilk versiyon daha guzeldi ozellikle danscilari degistirip yerlerine dahada amator iki danscinin yani sira birde erkek vokal gelmis... Hadise ve vokali sarkiyi soylediginde hadisenin sesi zor duyuluyor oldukca amatorce olmus ve gosteri show adinada birsey goremedim acikcasi.. Yinede Basarilar diliyorum ... Her nekadar benim favorim halen baskasiysada .. Hadisenin kazanmasini isterim... Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2009 Turkiye Moskovada yapilan yari finallerin ardindan finalde yarismaya hak kazanmis bulunmakta, ama oyle kokten bir degisiklik yapilmiski acikcasi ilk versiyon daha guzeldi ozellikle danscilari degistirip yerlerine dahada amator iki danscinin yani sira birde erkek vokal gelmis... Hadise ve vokali sarkiyi soylediginde hadisenin sesi zor duyuluyor oldukca amatorce olmus ve gosteri show adinada birsey goremedim acikcasi.. Yinede Basarilar diliyorum ... Her nekadar benim favorim halen baskasiysada .. Hadisenin kazanmasini isterim... gerci daha onceki performanzlari gormedim ama yari finali gordum bugun arkdas facebookta gozterdi ... diger katilanlar nasilar bilermiyorum ve bencede tam 100 te 100 luk performanz degildi ama bende basarilar dilerim hadise hanima Alıntı
Misafir cloud Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Hadise'den: Madem öyle işte böyle Biz Arap mıyız? Türk mü? O zaman bu kıyafet neden? Hadise'den TRT'ye: "Madem öyle işte böyle!" Hatırlıyorsunuz değil mi, TRT geçen ay, Hadise'nin klibini fazla açık bulduğu için yayınlamamıştı... TRT, Hadise'nin özene bezene çektiği klibi, erotik olduğu gerekçesiyle yok saydı, Yarışmaya katılan ülkelerin hiçbirine yollamadı. Hadise ve ekibi buna çok üzüldü, İnat ettiler ve yeni bir klip de çekmediler. TRT'nin hassasiyeti Hadise'nin umurunda olmadı. En sonunda da Eurovision sahnesi için vücudunun her tarafını açıkta bırakan dansöz giysisi hazırlattı. Şimdi soruyorum, Biz Arap mıyız, Türk müyüz? Dansözler, Arap kültürünün simgesi değil midir? Bu kızcağız, Eurovision'da Türkiye'yi temsil etmiyor mu? Yaklaşık 1,5 milyar kişinin canlı izleyeceği dev bir organizasyonda Türkiye'yi dansöz kıyafetiyle temsil etme hakkını kendinde nasıl buluyor? Senin, özene bezene seçip yolladığın şarkıcın, dansöz giysileri içinde sahneye çıkarsa, elin Amerikalısı'na, İngilizi'ne Türkiye'yi Arap ülkesi zannediyor diye kızamazsın. Türkiye'nin yollarında develer üzerinde dolaşılıyor imajını adamların kafasından silemezsin... Bilal Özcan Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Bu konuda fikrimi asla degistirmedim.Dilimizin evrensellestirilmesi gerekirken,baskalarinin diliyle gerdege girmeye kalkiyoruz.Yani Hadise kazansa kimin sevinmesi gerekecek dersiniz,bizmi sevinmeliyiz yoksa Ingilizler mi? Türkiye'ye temsil edecek olan bir dansöze Türkiye'yi temsil hakkini kimler veriyor? Türkiye'yi temsil etmek icin ,kivirmakmi gereklidir,sarki mi söyleniyor yoksa aerobik mi yapiliyor sahnede.Eger ben erotik dans izlemek istiyorsam o dansin daha erotikce oynandigi mekanlar var.Yok eger sarki yarismasi ise adam gibi sarki söylenmelidir bence. saygilarla Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Elbiseyi beğenmedim. Son derece basit geldi. Erkek vokalistin sesi daha çok çıkıyordu. Hadise'nin sesi çatlak çıkıyordu, tonunda bozukluk vardı. Heyecanlıydı ve 2 yerde çok kötü detone oldu. Kızların alkışları dahi uyumsuz ve kakafonikti. Danslardan başka bir kısmını beğenmedim özetle. Allah'tan bazı ülkelerin şarkıları çok kötüydü de hareketli tempo sayesinde biraz ön plana çıktık. Ama aynı performans finalde de gösterilirse birincilik hayal derim. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Beni giyimi fazla ilgilendirmiyor acikcasi isterse tam kapali ciksin isterse tam ciplak ... ama demisler S-e-X sells Dil turkce olsa benimde daha cok hosuma giderdi ama ama eurovision zaten o kadar da onemli birsey degildi. Anlik bir ilgi yarismadan bir hafta sonra hic kimsenin umrumda bile olmuyor kim yenmis neden yenmis vs. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2009 Beni giyimi fazla ilgilendirmiyor acikcasi isterse tam kapali ciksin isterse tam ciplak ... ama demisler S-e-X sells Dil turkce olsa benimde daha cok hosuma giderdi ama ama eurovision zaten o kadar da onemli birsey degildi. Anlik bir ilgi yarismadan bir hafta sonra hic kimsenin umrumda bile olmuyor kim yenmis neden yenmis vs. Sayin nyx fallen angel,tabiki önemli degildir,ama aylardir milletin kafasi uyustu artik Hadise'yi dinlemekten,zorla dinletiyorlar insanlara.Nedir amaclari. saygilarla Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2009 Sayin nyx fallen angel,tabiki önemli degildir,ama aylardir milletin kafasi uyustu artik Hadise'yi dinlemekten,zorla dinletiyorlar insanlara.Nedir amaclari. saygilarla Ben sadece iki kez dinledim icin birsey diyemicegim Az kaldi zaten bakalim sonuc nasil olcak. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Norvec,Hadise'yi kurtardi ve dördüncü yapti.Aylardir seyretmek zorunda birakildigimiz Hadiserobik nihayet son buldu.Oylamada yaptigimiz birkac siyasi sicrama da ise yaramadi.Sakira'dan esinlenerek hazirlanmis olan kivirma dansi ile,yarismada en uygunsuz kiyafet maalesef Hadise'nin kiyafetiydi,Hadise sanirim muradina ermis ve kendini dünyaya gösterme basarisini yakalamistir,ama Hadise'nin gelecegini ben cok parlak görmekteyim.Filimcilerden tutunda reklamcilar icin cok uygun bir yapiya sahip.Zaten yarismaya kadar yeterince reyting yapti ve yaptirdi. saygilarla Alıntı
Φ harent Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Ben Norvec'i cok beyendim. Hos ve guzel bir calisma yapmislardi. Hakkettiklerini dusunuyorum. Tabi oylamanin dogru yapilmadigi, komsunun komsuya verdigini de unutmamak lazim. Yerimiz 3. olabilirdi. O kadarda kotu degildi Hadise. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Ben de Norveç'i çok beğendim. İtiraf etmek gerekirse Ermenistan'ın şarkısını da çok beğendim. Bizim parçadan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Alıntı
Φ Bahtsız Bedevi Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 ermenistanın şarkılarında türk ezgileri vardı sanki bu da benim dikkatimi çeken.. şarkı yarışmasından çok komşularına vermeleri aslında yarışmanın tadını kaçırıyor :s Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Herkesin birbirinden esinlenmesi gayet dogaldir bunda yadirganacak birsey yada kusumsenecek bir durum yok... Ister begenirsiniz yada begenmezsiniz o sahneye ciktigi an hadise Turkiyeyi temsil etmekte ve Turkiye adina yarismaktadir.. Bakin Azerbaycani dahi iran asilli Arash temsil etti ama kimse sizlerin abarttigi kadar arbartmadi olaylari .. Ayrica benim merak ettigigim diger birseyde Avrupada olupta kac kisi oy gonderdi.. Ayrica diger bir merak ettigim konuda Kibrista yunanistanda Hic turk yokmu turk oralarda yasamiyormuda Turkiyeye oy cikmiyor.. Bizde genelde lafa gelince cok konusuruz cok sey soyleriz ama paraya gelince bir smse kiyipta oy gondermeyiz bahaneler hemen hazirdir.. Mesela benim favorim Norvecti ama sirf Turkiyeye fazla oy gelsin diye oyumu Turkiyeden yana kullandim... saygilar Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 2009 eurovision yarışması sonucu belli oldu. Norveç 1. türkiye ise 4. oldu. Türkiyeye Oy veren ülkelerin ayrıntıları Türkiyeye Tam puan veren ülkeler İNGİLTERE………………12 PUAN FRANSA………………….12 PUAN BELÇİKA…………………12 PUAN İSVİÇRE…………………12 PUAN AZERBAYCAN…………..12 PUAN MAKEDONYA………….12 PUAN Diğer ülkerin verdiği puanlar İSPANYA…………………..2 PUAN MALTA…………………….5 PUAN ALMANYA……………….10 PUAN ARNAVUTLUK…………..10 PUAN BULGARİSTAN………….10 PUAN ÇEK CUMHURİYETİ………1 PUAN İSVEÇ…………………….6 PUAN İSRAİL…………………..3 PUAN (İsrail 8 puanı Ermenistan’a, 10 puanı İzlanda’ya, 12 puanı ise Norveç’e verdi.) KARADAĞ…………………3 PUAN FİNLANDİYA……………..5 PUAN YUNANİSTAN……………3 PUAN (Yunanistan 8 puanı Azerbaycan’a, 10 puanı Norveç’e, 12 puanı ise İngiltere’ye verdi…) BOSNA HERSEK…………..7 PUAN HOLLANDA………………..8 PUAN HIRVATİSTAN…………….1 PUAN PORTEKİZ…………………3 PUAN ROMANYA…………………6 PUAN DANİMARKA……………….6 PUAN ERMENİSTAN…………….4 PUAN (Ermenistan, Azerbaycan’a da 1 puan vererek sürpriz yaptı. 10 puanı Yunanistan’a, 12 puanı ise bilindik adrese, Rusya’ya verdi.) MACARİSTAN………………5 PUAN NORVEÇ…………………….7 PUAN TÜRKİYE'NİN VERDİĞİ OYLAR; 5 PUAN.............ROMANYA 6 PUAN.............ERMENİSTAN 7 PUAN.............MOLDOVA 8 PUAN.............BOSNA HERSEK 10 PUAN............ARNAVUTLUK 12 PUAN............AZERBAYCAN OY VERDİĞİMİZ ÜLKELER BİZE OY VERDİ Mİ? Türkiye dağıttığı oyları Hadise ile geri topladı... Oy verdiğimiz ülkeler bizi şaşırtmadı... Biri dışında... 7 puan verdiğimiz Moldova'dan oy çıkmadı. İşte onlardan gelen puanlar; ROMANYA..............6 PUAN ERMENİSTAN...........4 PUAN MOLDOVA..............0 PUAN BOSNA HERSEK.........7 PUAN ARNAVUTLUK...........10 PUAN AZERBAYCAN...........12 PUAN Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Bence Hadise'nin hakkı yendi. Parçası diğer bütün parçalardan güzeldi. Tek kusuru canlı performansının düşük oluşuydu. Heyecanlandı, bu performansını düşürdü. Fakat sadece bununla alt sıraya düşmemesi gerekirdi. Onun haricinde melodi, ritm, çok iyi. Benim birincim Hadise... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 2009 eurovision yarışması sonucu belli oldu. Norveç 1. türkiye ise 4. oldu. Türkiyeye Oy veren ülkelerin ayrıntıları Türkiyeye Tam puan veren ülkeler İNGİLTERE………………12 PUAN FRANSA………………….12 PUAN BELÇİKA…………………12 PUAN İSVİÇRE…………………12 PUAN AZERBAYCAN…………..12 PUAN MAKEDONYA………….12 PUAN . . ...... Eurovision malesef son yillarda vatandaslarin katilimiyla bir müzok ve ses yarismasi yerine sadece vatan kurtarma isine döndü. Türkiye'nin 10 veya 12 puan aldigi bati avrupa ülkelerine bakarsaniz, bu puanlarin yükselis dönemi tesadüf degildir vatandaslarin katilimiyla olmustur, yani bu ülklerde yasayan Türk kökenli insanlarin her yarismada telefonla oy vermeleri, mesela bizim evden o gece dört kere oy verildi, karsi gelmeme ragmen. Dogrusu bir oydur. Aynisi diger ülkeler icinde gecerli malesef. Balkanlara bakin hep aynisi, tüm komsu ülkelerin puani gene komsulara, cünki her komsu ülkede diger ülkenin vatandaslari yasiyor. Kibris ve YunanistanIn durumu gene ayni, her dönem 12 puan Yunanistan'a ve Yunanistandan'da Kibrisa 12 puan, müzik ve performasyon iyimi kötümü balikmiyor. Birde buna ülkelre arasi iliskileri koyarsak oylamanin ne kadar tarafsiz olmadigi ve verilen puanlarin gercekten sese ve performatyona verilmedigi cok acik. Ben bundan sonra Eurovisionu asla bir ses ve müzik yarismasi olarak ne ciddiye alacagim ne de seyredecegim. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Herkesin birbirinden esinlenmesi gayet dogaldir bunda yadirganacak birsey yada kusumsenecek bir durum yok... Ister begenirsiniz yada begenmezsiniz o sahneye ciktigi an hadise Turkiyeyi temsil etmekte ve Turkiye adina yarismaktadir.. Bakin Azerbaycani dahi iran asilli Arash temsil etti ama kimse sizlerin abarttigi kadar arbartmadi olaylari .. Ayrica benim merak ettigigim diger birseyde Avrupada olupta kac kisi oy gonderdi.. Ayrica diger bir merak ettigim konuda Kibrista yunanistanda Hic turk yokmu turk oralarda yasamiyormuda Turkiyeye oy cikmiyor.. Bizde genelde lafa gelince cok konusuruz cok sey soyleriz ama paraya gelince bir smse kiyipta oy gondermeyiz bahaneler hemen hazirdir.. Mesela benim favorim Norvecti ama sirf Turkiyeye fazla oy gelsin diye oyumu Turkiyeden yana kullandim...saygilar Sayin Yakisikli,begenilenlere oy verilir,illede biz kazanacagiz diye her ivir zivira oy verecek halimiz yok,veren verdi vermeyeni de tebrik ederim Türkiye adina.Öyle bir kepazelikle mi Türkiye temsil edilmeliydi,göbek dansi bizde olmayan gece klübü yok,asena daha iyi kivirirdi bence. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.