Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Sevgili Arkadaslar Eurovizyon yine kapida ve bu yil TRT Turkiyeyi Rusyada temsil etmesi icin bu gorevi Hadiseye vermis ve Dum Tek Tek adli parcayi ingilizce olarak seslendirecek ben dinledim ve hosuma gitti bana gore iyi bir siralamaya girer tabi burada gorev biraz biz disarida smslerle desteklememiz gerekmekte.. Sarkiyi dinlemis olanlar sarki hakkinda ne dusunmekteler.. Saygilar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Çok daha iyi bir şarkı beklerdim Güzel ama yeterli değil...yolu açık olsun bakalım Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2009 öncekilerden çok iyi olduğunu düşünüyorum. yanlız türkiyeyi temsil ettiğinden şarkıyı türkçe söylesedi daha iyi olacaktı. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 “Hadise’yi gercekten cok iyi buldum cok güzeldi Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 çok beğendim,Hadise'de hoş kız iyi bir şeyler olacak sanırım.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Begendim dersem yalan olur,son yillarin Ingilizce ile Türkiye'yi kazandirma modasina uymus bir kizcagiz,beni fazla enterese etmiyor.Ismi de zaten onun kim oldugunu vurgular nitelikte,"hadise" saygilarla Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 ‘Hadise’yi seçen AKP’liler günaha giriyor’ 3 Ocak 2009 ‘Hadise’yi seçen AKP’liler günaha giriyor’ MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz, Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise’nin, Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, AKP’nin de bu şarkıcıyı tercih etmesiyle günaha girdiğini söyledi. H.Hakan GİRESUN, (DHA) Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Hadise'yi hiç bilmeseydim, Türkiye'yi temsilen o sahneye çıkacağından hiç haberim olmasaydı şartlanmamış olsaydım velhasıl-ı kelam izlediğimde emin olun bu bir Avrupalı şarkıcı ve bir Avrupa ülkesini temsilen orda kesinlikle derdim ve o şarkının içinde ki ''Düm teke tek'' kısmınını da Allah Allaaah bu ne arıyor bu şarkının içinde diyerek biraz hayret ederdim Türkiye'yi temsil eden parça olduğunu duyduğumda da ruhumda hadise olurdu vallaha!Avrupa'ya Avrupalı olduğumuzu kanıtlamamız şart elimizden geleni yapıyoruz ama inandıramadık bir türlü o kadar kültürümüzü görmezlikten gelip yok etmeye çalışmamıza rağmen.Bu gayret az geliyor daha da çok çalışmalıyız... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Hadise'yi hiç bilmeseydim, Türkiye'yi temsilen o sahneye çıkacağından hiç haberim olmasaydı şartlanmamış olsaydım velhasıl-ı kelam izlediğimde emin olun bu bir Avrupalı şarkıcı ve bir Avrupa ülkesini temsilen orda kesinlikle derdim ve o şarkının içinde ki ''Düm teke tek'' kısmınını da Allah Allaaah bu ne arıyor bu şarkının içinde diyerek biraz hayret ederdim Türkiye'yi temsil eden parça olduğunu duyduğumda da ruhumda hadise olurdu vallaha!Avrupa'ya Avrupalı olduğumuzu kanıtlamamız şart elimizden geleni yapıyoruz ama inandıramadık bir türlü o kadar kültürümüzü görmezlikten gelip yok etmeye çalışmamıza rağmen.Bu gayret az geliyor daha da çok çalışmalıyız... Müzik Evrenseldir bakin Sayin FUZULİ' dünya ingilizce dinler agirlikli olarak kimseninde ingiliz oldugu yok kimseninde ingilizlere olan bakis acisida degismedi? kültürüde, Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Ben, açık konuşayım, şarkıdan çok Hadise'yi beğendim . MHP li şu il başkanının söylediklerine gelince, partinin temeli ne ki Giresunlu il başkanın ettiği laf olsun, derim. Türk kültürünü temsil edip etmeme konusuna gelince, hadi ordan sen kendi kültürüne bak, yıllardır din elden gidiyor, kültür elden gidiyor diye ciyyak ciyyaak bağırdın git de kendine çeki düzen ver, derim. Eurovizyon şarkı yarışmasına gelince, amatör şarkıcıların katıldığı bir yarışmadır, çok da büyütmemek gerekir, sonuç olarak bir sanatsal etkinlik değil, vatan millet meselesi yapmamak lazım derim. Bildiğim kadarıyla sonucu gönderilen sms ler belirliyor. Burada da iş, dostum Efendi Türklere düşüyor. Kazanırsa seviniriz kaybederse üzülürüz ama kendimizi de yasa boğmayız sanırım Başarılar diliyorum. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Ben, açık konuşayım, şarkıdan çok Hadise'yi beğendim . MHP li şu il başkanının söylediklerine gelince, partinin temeli ne ki Giresunlu il başkanın ettiği laf olsun, derim. Türk kültürünü temsil edip etmeme konusuna gelince, hadi ordan sen kendi kültürüne bak, yıllardır din elden gidiyor, kültür elden gidiyor diye ciyyak ciyyaak bağırdın git de kendine çeki düzen ver, derim. Eurovizyon şarkı yarışmasına gelince, amatör şarkıcıların katıldığı bir yarışmadır, çok da büyütmemek gerekir, sonuç olarak bir sanatsal etkinlik değil, vatan millet meselesi yapmamak lazım derim.Bildiğim kadarıyla sonucu gönderilen sms ler belirliyor. Burada da iş, dostum Efendi Türklere düşüyor. Kazanırsa seviniriz kaybederse üzülürüz ama kendimizi de yasa boğmayız sanırım Başarılar diliyorum. Rua'şarkıyi begendigini sevindim bende hadiseyi begenmistim.. sakira yi hatirliyormusun gözüm onla acilmisti süper söylüyordu ne zaman ögrendim eskiden o kalcalara sahip degilmis cok sismanmis önceki hayatinda.. o günden sonra benim hayatimda bir saniye bile yeri olmadi: ama bizim hadise baska hadise sesi güzel kendisi güzel.. sms ler onun yaninda, patlama yasanacagina inaniyorum.. gencler hazir Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Rua'şarkıyi begendigini sevindim bende hadiseyi begenmistim.. sakira yi hatirliyormusun gözüm onla acilmisti süper söylüyordu ne zaman ögrendim eskiden o kalcalara sahip degilmis cok sismanmis önceki hayatinda.. o günden sonra benim hayatimda bir saniye bile yeri olmadi: ama bizim hadise baska hadise sesi güzel kendisi güzel.. sms ler onun yaninda, patlama yasanacagina inaniyorum.. gencler hazir evet aynen Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Müzik Evrenseldir bakin Sayin FUZULİ' dünya ingilizce dinler agirlikli olarak kimseninde ingiliz oldugu yok kimseninde ingilizlere olan bakis acisida degismedi? kültürüde, Bu laf bana çok nüktedan geliyor Sayın Efendi Türkler!Müzik evrenseldir...Müziğin neyi evrenseldir?Dili mi, çalgıları mı(enstürüman), tanımı mı?Evrensel müziğin dili neden İngilizce acaba?Müziğin evrensel olduğu tanımını bize Avrupa öğrettiği için mi?Sen mi yaptın bu tanı mı?Niçin bizim müziğimiz ve de dilimiz evrensel değil hiç düşündün mü?Dünyaya niçin İngilizce ve Avrupa kültürü hakim ve tanımları da o yapıyor onların tanımıyla biz kendimizi tanımlıyoruz düşünsek mi acaba? Madem müzik evrensel dili de evrensel bırakalım Türkçe'yi Türkçe müziği evrensel olalım gelin hep beraber İngilizce konuşup İngilizce müzik dinleyelim...Belki Avrupa'ya evrensel olduğumuzu kanıtlarız.Kendi dilimizin ve müziğimizin evrensel olması için çalışmamıza ne hacet değil mi?Hazır evrensel dil ve müzik varken!Dil ve müzik bir milletin kimliğini oluşturan önemli hususlardan biridir yanlış mı düşünüyorum.Bir toplumu değiştirmek istiyorsanız dilinden başlayabilirsizniz.Toplumlar konuştukları dilin kavramlarıyla düşünür, onların hissettirdikleriyle yaşarlar o kavramlar o toplumu bir arada tutar.''Müzik evrenseldir.'' sözünü zihinlere anlamının dışında kazıdığınızda kendi müziğinin kendi dilinin niçin evrensel olmadığını artık o insan düşünmez kendini avutacak bir ilke verilmiştir artık ona doğruluğunu ne anlama geldiğini fazla tetkik etmese de.Bana herhangi bir milletin kültürünü, anlayışını hissettirmeyen evrensel bir müzik söyler misiniz?Yer çekimi kadar geçerli olsun herkes tabi olsun doğal haliyle! MUHABBETLE... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Bizim boyle yarismalarda dereceye girebilmemiz icin ilk once sarki ingilizce olucak ondan sonrada hadise gibi bi afet o sarkiyi soyliycek...bence ilk 3 icinde kendine yer bulur hadise... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Bu laf bana çok nüktedan geliyor Sayın Efendi Türkler!Müzik evrenseldir...Müziğin neyi evrenseldir?Dili mi, çalgıları mı(enstürüman), tanımı mı?Evrensel müziğin dili neden İngilizce acaba?Müziğin evrensel olduğu tanımını bize Avrupa öğrettiği için mi?Sen mi yaptın bu tanı mı?Niçin bizim müziğimiz ve de dilimiz evrensel değil hiç düşündün mü?Dünyaya niçin İngilizce ve Avrupa kültürü hakim ve tanımları da o yapıyor onların tanımıyla biz kendimizi tanımlıyoruz düşünsek mi acaba?Madem müzik evrensel dili de evrensel bırakalım Türkçe'yi Türkçe müziği evrensel olalım gelin hep beraber İngilizce konuşup İngilizce müzik dinleyelim...Belki Avrupa'ya evrensel olduğumuzu kanıtlarız.Kendi dilimizin ve müziğimizin evrensel olması için çalışmamıza ne hacet değil mi?Hazır evrensel dil ve müzik varken!Dil ve müzik bir milletin kimliğini oluşturan önemli hususlardan biridir yanlış mı düşünüyorum.Bir toplumu değiştirmek istiyorsanız dilinden başlayabilirsizniz.Toplumlar konuştukları dilin kavramlarıyla düşünür, onların hissettirdikleriyle yaşarlar o kavramlar o toplumu bir arada tutar.''Müzik evrenseldir.'' sözünü zihinlere anlamının dışında kazıdığınızda kendi müziğinin kendi dilinin niçin evrensel olmadığını artık o insan düşünmez kendini avutacak bir ilke verilmiştir artık ona doğruluğunu ne anlama geldiğini fazla tetkik etmese de.Bana herhangi bir milletin kültürünü, anlayışını hissettirmeyen evrensel bir müzik söyler misiniz?Yer çekimi kadar geçerli olsun herkes tabi olsun doğal haliyle! MUHABBETLE... üzülme ya herkesin birseyi evrensel o kadar nükte gelmesin.. sonra ciplak kaliriz! arkadasim Müziğin kendisi evrenseldir adi üzerinde MUZIK herhalde calgisini kulagimiza sokmuyoruz sözlerinide.. kafa nereye döner ritme.. enstürüman ta degil öyle mi müzik bir milletin kimliğini oluşturan önemli hususlardan biridir.. yok degildir senin dedigin dilidir birde nüfus kagidi Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 ''Kahrolsun emperyalizm!'' diyenler ve demeyenlerle birlikte oturup kısa bir süre düşünelim kendimizi.Üzerimizdeki kullandığımız giysiden, evimizdeki eşyalara, yediğimiz bir çikolatanın ismine, isimleirne bir bakın Allah aşkına!İsrail'e yuh çek ürünleriyle beslen, Fransa'ya yuh çek ürünlerini kullan, İngilizlere yuh çek elinden geldiği kadar dilini Türkçesi dururken İngilizce kelimelerle konuşmaya başla ve farkında olmayalım bu gafletin, biz kendimizi kandıralım onlar oturup gülsün izlesin oynadığımız komediyi.Üzerinde Türkçe yazan bir tişört arıyorum ve bulamıyorum Türk topraklarında akılımıza gelmiyor sonra burası Türkişye mi başka bir yer mi?Çıkın sokalara bakın, dükkan isimleine, tabelalara Türkiye'yle bir Avrupa ülkesindeki yedi farkı bulbilecek misiniz?Biz esasında Avrupalı olduk da biz farkında değiliz.Avrupa ne olduğumuzu çok iyi biliyor. MUHABBETLE... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 üzülme ya herkesin birseyi evrensel o kadar nükte gelmesin.. sonra ciplak kaliriz! arkadasim Müziğin kendisi evrenseldir adi üzerinde MUZIK herhalde calgisini kulagimiza sokmuyoruz sözlerinide.. kafa nereye döner ritme.. enstürüman ta degil öyle mi müzik bir milletin kimliğini oluşturan önemli hususlardan biridir.. yok degildir senin dedigin dilidir birde nüfus kagidi Nükte... Cevabı ''C'' şıkkı olan soru aşağıdakilerden hangisidir? A)Bunun soru olduğu hakkında çeşitli rivayetler var. B)Eğer varsa Marslılır da Erovizyon şarkı yarışması yapıyorlar mıdır? C)Evrensel olmayan müziği dinlemek modern olmakla ne kadar ilişkilidir? D)Enstrümantel müzik evrensel olmak için sözlü hale geçmeli midir? MUHABBETLE... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 ''Kahrolsun emperyalizm!'' diyenler ve demeyenlerle birlikte oturup kısa bir süre düşünelim kendimizi.Üzerimizdeki kullandığımız giysiden, evimizdeki eşyalara, yediğimiz bir çikolatanın ismine, isimleirne bir bakın Allah aşkına!İsrail'e yuh çek ürünleriyle beslen, Fransa'ya yuh çek ürünlerini kullan, İngilizlere yuh çek elinden geldiği kadar dilini Türkçesi dururken İngilizce kelimelerle konuşmaya başla ve farkında olmayalım bu gafletin, biz kendimizi kandıralım onlar oturup gülsün izlesin oynadığımız komediyi.Üzerinde Türkçe yazan bir tişört arıyorum ve bulamıyorum Türk topraklarında akılımıza gelmiyor sonra burası Türkişye mi başka bir yer mi?Çıkın sokalara bakın, dükkan isimleine, tabelalara Türkiye'yle bir Avrupa ülkesindeki yedi farkı bulbilecek misiniz?Biz esasında Avrupalı olduk da biz farkında değiliz.Avrupa ne olduğumuzu çok iyi biliyor. MUHABBETLE... ya arkadasim konudan konuya atliyorsun.. bakin ben sana carpici örnek vereyim bugün Avrupada couklarin isimlerine yeni konan isimlere baktigin zaman o ülkenin isimleriyle alakasi yok baska ülkenin lisaniylada alakasi yok..ama Türk adini koyuyorlar mi koyuyorlar bunlari gecelim..parcaya gelelim kim diyor burda illahin ingilizce olacak diye, sonra ingilizce olsa ne olur olmasa ne olur.. olan ne olur Dünya Müzik severlere daha iyi hitap etmis olursun; bunu inkar edebilirmisin. Türkçe yazan bir tişört arıyorum ve bulamıyorum diyorsun! Avrupalilar farkli mi diyorsun onlarda ariyor bulamiyor..bulduklarida che li tişört genclik öyle giymek istiyorsa öyle giyecek sanane! Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Tamamiyle siyasi bir yarışma haline gelen eurovizyon yarışmasını tartışacak değilim..Sonucu o seneki siyasi çekişmeler belirleyecektir nasılsa.. Ben Hadise'yi,bu yarışma için hazırlanan besteyi ve Hadise'nin şarkıyı yorumlayışına bayıldım..Zamanım olurda evde olursam,zevkle izleyeceğim..Hadise'yi dünya piyasasında yükselmeye aday bir star olarak görüyorum ve umarım yükselecektir de.. Müzik evrensel mi tartışmasına girmeniz de ayrı bir konu..Elbette ve kesinlikle müzik evrenseldir..Müzikten anlayan biri ki bu sırf müzik yapan olmak demek değildir,iyi bir dinleyici de bunu bilir,şarkılarda ve özellikle hızlı şarkılarda hoş gelen sözler değil,müziktir..İşte bu sebepledir ki cover'lar sıkça yapılır..Söz yazarı çok güzel bir düşünce ile ''DÜM TEK TEK'' sözünü şarkıya koymuş ve tüm ilgi bu sözde yoğunlaşmış..Kesinlikle başarılı br çalışma,tüm emeği geçenleri kutluyorum.. Ha bu arada sözler o kadar önemli olsa: * Ölümü anlatan ''Dönülmez Akşamın Ufkundayız'' ve 'makber'' bugün meyhanelerde ve pavyonlarda içki masalarına meze olmazdı.. * ''Enginde Yavaş Yavaş'' ın introsunda millet oynamaya kalkmazdı.. * ''Ne ma quite pas'' şarkısını ''bana kitap al'' diye çevirip kahkahalara boğulmazdınız..Oysa mükemmel bir aşk ve terkediliş şarkısıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Eh! madem öyle,hayirli olsun o zaman,ne diyelim, dolayisiyla birileri bize,Türkce ile sarki söylenmez demek istiyor,kazanacaksan Ingilizce yapacaksin arkadas! saygilarla Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 ya arkadasim konudan konuya atliyorsun.. bakin ben sana carpici örnek vereyim bugün Avrupada couklarin isimlerine yeni konan isimlere baktigin zaman o ülkenin isimleriyle alakasi yok baska ülkenin lisaniylada alakasi yok..ama Türk adini koyuyorlar mi koyuyorlar bunlari gecelim..parcaya gelelim kim diyor burda illahin ingilizce olacak diye, sonra ingilizce olsa ne olur olmasa ne olur.. olan ne olur Dünya Müzik severlere daha iyi hitap etmis olursun; bunu inkar edebilirmisin. Türkçe yazan bir tişört arıyorum ve bulamıyorum diyorsun! Avrupalilar farkli mi diyorsun onlarda ariyor bulamiyor..bulduklarida che li tişört genclik öyle giymek istiyorsa öyle giyecek sanane! O yarışmaya bir sanatçımız sazıyla bir türküsüyle ve Türkçe seslendirmeyle katılsaydı yine sana ne der miydin sevgili arkadaşım?Evrensel olmazdı değil mi?Senin değer yargılarını her dem eleştirdiğin emperyalistler mi oluşturuyor?Sen niçin bir değer oluşturup da dünyanın hizmetine sunmuyorsun da eleştirdiğin insanların anlayışını onlar da bu şekilde düşünüyor mantığından hareketle doğruluyorsun?Dünya müzik severleri senin müziğini sevmiyor galiba?Onların bizi sevebilmesi için onlara benzemek lazım değil mi?Başka derdimiz yok zaten... MUHABBETLE... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 "Lafa söze vardırıyollar..." Konya aksanlı dublaj yapan ikiliyi Beyaz Şov'da izlemişsinizdir belki. Orada öyle bir seslendirme vardı. Bu işi de fazla lafa söze vardırmaya gerek yok. Hadise enfes bir kadın, enfes ötesi hatta, son derece çekici, anlamlı bir yüzü, anlamlı bakışları olan süper bir hatun. Elini değil, serçe parmağını bir kaç saniye avucumda tutsam, çok mutlu olurdum. Sesi de fiziği kadar mükemmel. Şarkısı da son derece akılda kalıcı güzel bir ritme sahip. Hadise bu işi biliyor, mükemmel bir şarkıcı. Herkes kendi işini mükemmel yapmalı. O bu işin kraliçesi. Umarım yarışmada hakkını yemezler... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Çok daha iyi bir şarkı beklerdim Güzel ama yeterli değil...yolu açık olsun bakalım kimmm Hadise mi? Alıntı
Φ şeker_kız Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Bence şarkı iyiydi ama daha güzel olabilirdi. Yinede bence eurovisiona hadisenin katılması ve ingilizce şarkı söylemesi iyi olmuş. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2009 Bence şarkı iyiydi ama daha güzel olabilirdi.Yinede bence eurovisiona hadisenin katılması ve ingilizce şarkı söylemesi iyi olmuş. Di mi yani?iyiki Türkceyle katilmiyor yoksa bizi adam yerine koymazlardi!Büyük uluslar Ingilizce sarki söyler. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.