Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BÜYÜKLERE MASALLAR... PEYGAMBERLERİN MUCİZELERİ... (YORUMSUZ)


OBJEKTİVİST

Önerilen İletiler

sayın bilimselci ve admin bu söylediklerinize imzamı atarım hatta bu konuda birçok iletimde görebilirsiniz fakat dikkat ederseniz ben yukarda bu yazıyı yazan objektive zatına söylemiş değilim kaldıki herkezin bildiği bir gerçek var varoluş konusunda ortada bizim inancımız ve yunan felsefesinin iddiaları vardır bunun dışında ortaya çıkmış bişey yok buradaki konu ise varoluşla alakadardır mesele yorumsuz gibi bir başlık atılıp sonunda inancımızla alay edilmekte mış mış mışıl mışıl uykular sizce bu ne anlama gelir bu inancımızda olanları saf bilgisiz körü körüne giden çocuk yerine koymasıdır bizim inancımızı masal görebilir bu kendisi için geçerlidir böyle diyeceğine sonuna o cümleyi ekleyeceğine arkadaşlar benim aklım almıyor bu nasıl olur dese buna kimsenin itirazı olamazdı hatta birileri izah edebilirdi oda kabul eder yada etmezdi bu forumda bu yapılmıyomu bize bu şekilde konuşan elbette yunan felsefesini benimseyendir yunan felsefesinin dediğini söyledim ben ona kendine söylemedimki

 

Dürüst olalım.. Ortada bir dengesizlik var.. İki de taraf var. Biri inançlı taraf. Diğeri inançsız ( Tanrı inancından bahsediyorum )

İnançsız taraf inançlı tarafın inançlarına küçümser ifadeler kullandığı sürece elbette inançlı taraf buna tepki verecektir.. Hiç birimiz durup dururken kızmak için tanımdağımız hayatımızda bir önemi olmayan adamlara kızmaya çalışmaz... Ama foruma bi giriyorum..Sözüm ona kendini çok zeki zanneden ve okuduğu materyalist kitapların basma kalıp sözlerini alıp burada yok efenim büyüklere masallar küçüklere şekerler tarzı hakaret vari niyetlerin ardına saklı küçümser cümleler kullandığı sürece kusura bakmayın ama ne objektif olduğunuza ne bilimsel olduğunuza ne de antitez olduğunuza kimse inanmaz... Sadece inanç düşmanı kötü niyetli insanlar olarak bilinirsiniz..

Ortada bir dengesizlik var dedim.. Sizler bizim inançlarmıza çomak sokarken biz sizin kişiliğinize en ufak bir dürtmede bulunduğumuz zaman hemen haksız konuma düşüyoruz... E iyi ama sizin bir inancınız yok ki bizde sizinkilere çomak sokalım ..Anlıyamadığınız şey şu ; Bir müslüman için önce Allahı sonra peygamberi daha sonra Ailesi gelir.. Siz ilk iki değerimize elinizden geldiğince çamur atmaya gayrettesiniz ve sakın yok bunu anlamak tartışmak için yapıyoruz filan demeyin kimse inanmıyor sizin bu sahte samimiyetlerinize ... Nyetler belli.. Niyet anlamak fikir yürütmek değil.. Niyet sadece İnançlıları bozmak.. Kimse burada tartışarak bir sonuca varamaz.. Eskidenmişdi tartışarak insanlar anlaşırmış ama şimdi öyle değil..

Belki anlarsınız belki anlamazsınız ama son bir kez daha söyleyim.. İnançlı isanların inancına saygı göstermediğiniz müddetçe kimsede size saygı göstermez . Önce açtığınız başlıkları adam gibi açın '' Büyüklere Masallar Peygamberlerin Mucizeleri '' başlığı saygısız bir zihniyetin uslubudur. Güya bunu yapanda Niki objektif olan biri :excl:

Ondan sonra bize diyosunuz ki vay efenim çok fevrisiniz yok çok pravakatörsünüz... Asıl pravakatör olan sizsiniz halbuki.. Bilimsel niklerler alıntı yazılarla yalan kaynaklarla fikirler tartışılmaz ama hepsinden önemlisi saygının olmadığı yerde zaten hiç bişi tartışılmaz... Önce uslubunuzu düzeltin ki bizde size değer verelim muhatap alalım...

 

Sevgili abda ve arman...

Eleştiriyel yaklaşımınıza evet ama herzaman olduğu gibi konuyu kişiselleştirip öngörüsel ve önyargılı tutumunuza, yine konuya bilimsel, nesnel ve objektif anlamından uzaklaştırarıp duygusal yaklışımın ötesinde bir bir yarar sağlamayacak düşüncelerinize de üzülerek hayır demekten başka çarem yok gibi. Bugün artık ülkemiz ne yazıkki gelişmeye ayak uydurumayan, düşünsel ve kültürel çaba sarfetmeyen, emeği yüce bir değer varsayıp yaratıcılıktan uzak ve tamamıyle tüketime alıştırılmış kişilikleri alışkanlık haline getirilen, araştırmayan, düşünmeyen ve sorgulamayan bir toplum haline getirilmek istenmektedir. Ne yazıkki bunlara en çok maruz kalanlar ise geri kalmış toplumlar ve din ağılıklı yönetilen ülkelerden olmaktadır. Bizler de farklı özellikler sergilemeyen ülkemizin gelecekte oluşabilecek bu tür olumsuzluklara karşı sorumluluğumuzu üzerimizde hissederek bugünden hazırlıklı bi duruş sergilemekten öte gitmeyen/gitmeyecek olan anlamlı çabamızın bir sonucudur.

Evet insanlar inanç ve ibadetlerini özgürce yapabilir ve hiç kimse bunu engelleyemez. Çeşitli dinlerin inanırları her nasıl kendi görüşlerini topluma sunabilir ve hatta ülkemizde devletin bütçesinden bile pay alabilirken bizler de dinlere neden akıldan uzak ve mantık süzgecinden geçmeyen inançlara karşı olduğumuzu ortaya dökmemiz en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü dinleri (herhengi bir dini) hiç bir tabuyu kabul etmeden eleştirebilme hakkına sahip görüyoruz kendimizi. Özgür akıl, tabularla zincirlenemez. Eleştirilerimiz bilhassa hayatının temeline dinsel inancını oturtmuş insanlar için ağır ithamlar olarak algılanabilir. Ancak amacımız ithamlarda bulunmak değil daha özgür ve güzel dünya için zihinlerimizdeki akılcı olmayan, gerici, aydınlamadan nasibini alamayan ve günümüz gerceklerine çözüm olamayan, akıl ve mantığın almadığı din tabusunu kırmaktır.... (Not: Burada kastım akla ve mantığı uygun bir din anlayışı değildir...)

 

Sevgi ve saygılarımla...

________________________________________________________________________________

Bu arada bilimselci arkadaşıma katkıkılarından ve paylaşımlarından ötürü teşekkürlerimi sunarım...

________________________________________________________________________________

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Objektivist kardeş aslına bakarsan ben de diğer arkadaşara katılıyorum.Fethullah Gülen başlığı altında yazacaktım ama neyse sataşma olmasın konu sapmasın dedim.Sizin olayları abartma ve objektif olarak yorum yapıyorum gizli kimliği altında sataşma amaçlı bir yaklaşım içinde olduğunuz çok açık.sonra da neymiş olaylara objektif bakalım mış.Aslında cevap bile vermeyecektim ama içimde kalmasın... sizi muhatap alıp da cevap vermek çok fuzuli bir iş..Buyrun meydan boş.Zaten herkesin meyli ve görüşleri belli.Kendi fikirdaşlarınızla kendi kendinize eğlenin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Teist arkadaşlar kendilerine şu soruyu sorup samimi bir cevap arasınlar lütfen ;

 

İlk mesajda sayılanları herhangi bir ulusun mitolojisinde okusaydınız, bunları ne derece inandırıcı bulacaktınız? Yoksa "Hadi canım ! Olurmuymuş hiç öyle şey... Eski insanların boş inançları" mı diyecektiniz?

 

Cevabı kendinize verebilirseniz, bu konu hakkında daha sağlıklı düşünebilecek, dogmalarla gerçekler arasındaki farkı kavrayabileceksiniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hemen cevabını vereyim o zaman samimice... Mesela Hinduların İneklere tapmaları bana çok saçma geliyor ama bir Hinduya '' nan senin inancına güleyim ben aklına şaşayım emi '' tarzı bir uslup asla kullanmam.. Kendi arkadaşlarım arasında bunun dalgasını bile geçebilirim belki ama kişinin inancına saygısızlık etmem ...

Kuranı kerimde yazan ve Peygamber efendimizin belirttiği her hususada kayıtsız şartsız inanırım.. Hani Kuranda dünya dörtgen denilse de yuvarlak olduğu ispatlansa yinede o kutsal kitabın doğruluğundan şüphe etmem..Umarım anlayabilmişsindir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sıkıntıdan kurtulmak istiyorsan dünyaya meyletmeyi bırak, özür dilemekten kurtulmak istiyorsan diline hakim ol. (Mansur bin Ammar) -_-

 

Göklerde ve yerde kim varsa O'nundur. O'nun yanında olanlar, O'na ibadet etmekte büyüklüğe kapılmazlar ve yorgunluk duymazlar. Gece ve gündüz, hiç durmaksızın tesbih ederler. Yoksa onlar, yerden birtakım ilahlar edindiler de, onlar mı (ölüleri) diriltecekler? Eğer her ikisinde (gökte ve yerde) Allah'ın dışında ilahlar olsaydı, elbette, ikisi de bozulup gitmişti. Arşın Rabbi olan Allah onların nitelendiregeldikleri şeylerden Yücedir. O, yaptıklarından sorulmaz, oysa onlar sorguya çekilirler. Yoksa O'ndan başka ilahlar mı edindiler? De ki: "Kesin-kanıt (burhan)ınızı getirin. İşte benimle birlikte olanların zikri (Kitab'ı) ve benden öncekilerin de zikri." Hayır, onların çoğu hakkı bilmiyorlar, bundan dolayı yüz çeviriyorlar. (Enbiya Suresi, 19-24)

 

 

Allah'a inanmadigina gore ahlakli davranmak zorunda olmadigini dusunuyor olmalisin -_-

Eger Allahın olmadigina inaniyorsan, kesin olarak bundan emin olabilmek icin tum evreni ve Allahın olabilecegi her yeri arastirmali ve ondan sonra sonuca ulasmalisin. Bunu yapmadigina gore, dusuncen savunulabilir bir dusunce degil -_-

 

Bütün konuların ve yazıların birbirinin benzeri zaten,bana kalırsa zaten senin burada bulunma amacın da çok farklı...

************ ***************** ****************

************ ***************** *****************

************ ****************** ***************

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger Allahın olmadigina inaniyorsan, kesin olarak bundan emin olabilmek icin tum evreni ve Allahın olabilecegi her yeri arastirmali ve ondan sonra sonuca ulasmalisin. Bunu yapmadigina gore, dusuncen savunulabilir bir dusunce degil -_-

 

 

Vampir, ya da zombi , ya da Zeus, ya da Herkül, ya da Poseidon, ya da Noel Baba gibi karakterlerin varolmadıklarına inanmam için tüm evreni dolaşmam mı gerekiyor?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya ben anlayamadım bu ateistler neye inanıyorlar mertçe biri bunu anlatsın yoksa anlatmaya çekiniyorlarmı hadi islamı kabul etmiyorsunuz bunun karşılığında neye inanıyorsunuz kusura bakmayın ama neye inandığını bilmeyen ne olduğunu bilmediği bir şeyi eleştirmeye hakkı yoktur ancak sorar

 

Biraz forumu dolaşırsan, kafandaki sorulara yanıt bulabilirsin...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vampir, ya da zombi , ya da Zeus, ya da Herkül, ya da Poseidon, ya da Noel Baba gibi karakterlerin varolmadıklarına inanmam için tüm evreni dolaşmam mı gerekiyor?

 

Yok bence dolaşma otur oturduğun yerde -_-

Mitoloji konularına da fazla dalma.. -_- ...

Önce neyin var olduğuna inan ondan sonra var olmayanlara inanmak için çaba göster... -_-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok bence dolaşma otur oturduğun yerde -_-

Mitoloji konularına da fazla dalma.. -_- ...

Önce neyin var olduğuna inan ondan sonra var olmayanlara inanmak için çaba göster... -_-

 

Varolmayanlara inanmak için çaba göstermek... Ne kadar da anlamsız bir laf...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya ben anlayamadım bu ateistler neye inanıyorlar mertçe biri bunu anlatsın yoksa anlatmaya çekiniyorlarmı

 

Kardeş, bende senin gibi bu forumda henüz çaylak ım. Hatta senden daha çaylak ım. Ama foruma

Bir şeyler yazabilme cesaretini kendimde bulabilmem için o konuyu, baştan aşağı okuma mecburiyeti hissediyorum kendimde. Bu neden; halkımız hep demez mi konuyu bilmeden atılıyorsun (…) konunun içine diye. Arkadaşımızın birisi formu okursan sorunun cevabını bulursun diye kısa bir yanıtı olmuş.

Sana olan cevap için inan senin yerine çoğunu okuduğum yazıların yarısını bir daha okudum. Sana sağlıklı yanıt verebilmek için.

Keşke forum içerisinde ilgili yazıları bir okuyabilsen…

Bizler her nedense okumayı pek sevmeyen toplumuz. Şayet okumayı seven bir toplum olsaydık çelişkilerin içerisinde bocalamazdık. Bilenle bilmeyen arasında bu kadar fazla çelişkiler/sürtüşmeler

olmayacaktı.

 

Mert birisi yokmu bunu anlatan diye davetiyen için okuduğum yazılardan az ve öz cevaplar vereceğim şayet tatmin olacaksan. Ama olacağını sanmıyorum. Önce bir önyargıyla okuyacaksın. Dahası irdelemeyeceksin. Bu yüzden bu yazıları hep bizler yazıp bizler okuyup irdelemesini yapıcaz galiba.

Sana mertçe(!) cevaplar:

*”Ateizm” konusu senin dediğin gibi sosyal veya manevi bir inanç şekli değildir.

*”Ataizm” sadece bilimsel düşünce içerisinde tanrı (tanrılar/dinler) inancının reddidir.

* Bilim ötesi inançları olamayan insana soyut olarak “ateist” çağrısı yanlıştır.

* "Pozitivist" diye çağrılması daha doğru olacaktır.

* İnanma soruna gelince ateist diye nitelendirdiğin insanlar BİLİM’ e çok sıkı bir şekilde inanıyorlar bu onlar için yeterli oluyor. Senin için yeterli olmuyor ise, bir yanıt daha;

* Bilim ötesi hiçbir şeye inanmıyorlar, inanılmasını da doğru bulmuyorlar. Neden doğru bulmuyorlar ise başka bir platform. Onu da forumu okuyarak elde edebilirsin.

* Okuduğun için TEŞEKKÜRLER

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yam yam sana bakış açım farklı hatta bunu din felsefesi bölümündede yazdım fakat bir şeyi bazen doğrudan aldığın için yanlış değerlendiriyorsun mesala dünya öküz ve balığın üstündedir bu sözde olduğu gibi

bununla kasdedilen şey gerçekte büyük bir öküz bir büyük balık değil aksine bunlar birer simgedir mesalaöküzün boynuzunun üstünde derken ziraata yani çiftçiliğe balık derkende denize yani balıkçılığa işaret edilmekte rızık bu iki şey üzerinde devam ediyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DEĞERLİ ARKADAŞLAR ALLAH'TAN BAŞKA KİMSE DİNDE HÜKÜM VEREMEZ.O HÜKÜMLERDE APAÇIK KURAN'DA VERİLMİŞTİR.ALLAH KURAN'DA BİZE HERŞEYİ AÇIKLAMIŞTIR.ÖYLE RİVAYETLERE DAYALI SÖZLERE İTİBAR ETMEMEMİZ GEREKİR . BUNA GEREK TE YOKTUR.ÇÜNKÜ YÜCE ALLAH DİNİ KURAN'DA BİZLERE APAÇIK GÖSTERMİŞTİR.PEYGAMBERİMİZİN HADİSLERİNE GELİNCE BUNLAR DA TEK BAŞINA HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ ÇÜNKÜ HANGİSİNİN DOĞRU OLDUĞU KONUSUNDA HEP İNSANIN İÇİNDE BİR ŞÜPHE OLACAKTIR.BURADA KISTAS HADİSLERİN KURAN'DAN ONAY ALIP ALMADIĞIDIR.KURAN'DAN ONAY ALMAYAN HİÇ BİR HADİS DOĞRU DEĞİLDİR.ÇÜNKÜ DİNİN KURALLARINI SADECE ALLAH KOYAR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Teist arkadaşlar kendilerine şu soruyu sorup samimi bir cevap arasınlar lütfen ;

 

İlk mesajda sayılanları herhangi bir ulusun mitolojisinde okusaydınız, bunları ne derece inandırıcı bulacaktınız? Yoksa "Hadi canım ! Olurmuymuş hiç öyle şey... Eski insanların boş inançları" mı diyecektiniz?

 

Cevabı kendinize verebilirseniz, bu konu hakkında daha sağlıklı düşünebilecek, dogmalarla gerçekler arasındaki farkı kavrayabileceksiniz...

 

ya bizim inancımız bize sizin inancınız size. gidip yatın uyuyun siz gerçi ayakta uyuyorunuz ama!!!

biz inanmayı tercih ediyoruz, bu sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki?

 

mucize adı üstünde doğa üstü olay... ama peygamberlerin bizim şuan nasıl olduğunu anlayamadığımız mucizeleri zamanla bilimsel bir gerçeğe dönüşmüştür. çünkü onların mucizeleri insanlığın hedeflerini belirtmiştir.

 

bu kadar basittttt...

 

asıl anlaşılamayan şey sizin nasıl olupta bunları anlayamamanız... mucizelerden daha inanılmaz bu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.