Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2009 Teror belki son bulmaz sayin dunyahepimiz Ama en azindan dogu ve guneydoguda yasayan ve turkce bilmeyen halk kurt tvsi sayesinde pek cok sey ogrenebilirle bu devlet icinde iyi olur boylece halkin yalan yanlis haberlerden bilgi almalarinin onun gecmis olur ve halk bilinclenmis olur.. Kadinlar saglik konusunda daha bilinclenirler boylelikle kendi dilleriyle en azindan sorunlarina tercuman olundugunu ve ne yapmalari gerektigi hakkinda fikir sahibi olurlar.. Ayrica bazi arkadalarin soyledigine katilmiyorum yok izleme rekorlari kirilacakmista yok reytingler yukselecekmiste.. Amac burada izlenme rekorlari yada reyting degildir sayet oyle birseyi dusunmus olsalardi bunu yillar once hayata gecirirlerdi.. Devlet tvlerinin reyting yada izlenme oranlari kaygisi olmaz o sadece ozel tvler icin gecerlidir.. sayet boyle bir kaygilari olmus olsaydi TRT ozel kanallarin acilmasina musade etmezdi.. Cunku ozel kanallar turkiyeye geldiginden buyana trt fazla izlenmemektedir ozaman bu arkadaslarinin degimiyle ozaman kanallarin batmis olmasi gerekiyordu.. Bakiyorumda arkadaslari simdiden reyting kaygilari sarmis durumda.. Saygilar Sn yakisikli, bazi arkadaslarin burada " izleme rekorlari kiracak ve reytingler yükselecek" gibi sözler sarfetmeleri onlarin gercekten bu tip yayinlara positif baktigindan ve gercekten de öyle bir arzulari oldugundan degil. Onlar kendince alay geciyorlar ve aslinda Kürtce tv nin yakinda izleyicisi olmayacagini vurgulamak istiyorlar. Benzeri arkadaslar ayni kürtce okullarinida aynen alay konusu yapmislardi. Tahammülsüzlükten baska bir ifade degil derim. Ben bir Türk vatandasi olarak güzel bir baslangic diyorum ve tüm Türkiye'ye hayirli olsun derim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Ülkenin bölünmemesi için bir adımEski Ahit?te Tanrı, kardeşini öldürmüş olan Kabil?e der ki: ?Kardeşinin kanının sesi topraktan bana doğru haykırıyor.? . . . Bu sözlerim Enver ve Evren paşalar ile Mustafa Kemal?ler arasındaki farkı da açıklamaktadır. Zülfü Livaneli Efendi,çok merak ettim. Siz bu yazıda ifade edilen düşüncelere katılıyor musunuz? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2009 Bugunde yeni kanun degisikligiyle Nazim Hikmet yeniden Turk Vatandasligina gecti,niye peki yillar sonra mezarinda rahat uyusun diyemi yoksa oteki tarafta belki kullanir diye bunuda dusunmeyi unutmayim derim.. ve Dusunmeye devam edin.. Dusundum, dusundun, dusunuyor, dusunuyoruz, dusunduk, dusunuyorlar ve halen dusunmeye devam ediyoruz dusun tasin azicik daha dusun.. ama dikkat edin dusunce ozgurlugu sucundan hukum giymeyin malum dusunmek yasaktir... Saygilar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Vicdanımızı rahatlatmak için de olabilir Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Efendi,çok merak ettim. Siz bu yazıda ifade edilen düşüncelere katılıyor musunuz? Sayin mavi olmayan gökyüzü' Otuz yılı aşkın bir süredir öldürülen on binlerce genç insanı düşündüm. Yaralanan, evi barkı yakılan, sürülen milyonlar gözümün önüne geldi. Siz katiliyormusunuz hersey bir kanal icindi kendini tv den telafüz edebilmek icindi..siz hic doguda sahit oldunuzmu bir eyleme kendi dilimizde kanal istiyoruz diye..hak vermeyenlerden hak istenirse oda verir tabiiki kendi hilafeti icin! bilmiyorum burdan bir ders cikarmi? Zülfü Livaneli aydinsa bende Nazim hikmetim Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Sayin mavi olmayan gökyüzü' Siz katiliyormusunuz hersey bir kanal icindi kendini tv den telafüz edebilmek icindi..siz hic doguda sahit oldunuzmu bir eyleme kendi dilimizde kanal istiyoruz diye..hak vermeyenlerden hak istenirse oda verir tabiiki kendi hilafeti icin! bilmiyorum burdan bir ders cikarmi? Zülfü Livaneli aydinsa bende Nazim hikmetim Şimdi tam olarak neyi ifade etmek istediğinizi anlamadım Anladığım sadece sorunuzdu;tabi ki hayır.Tüm yaşananlar sadece bir dil kavgası değildi.Yaşananlar basit değil,değişim bundandı Ben anadil için eylemde bulunanları çok gördüm,bunu yürekten isteyenlerle çok konuştum...şimdi en azından,şunu diyorum...evet,artık dil ile gelen bir çözüm var,silaha daha gür bir sesle hayır diyebileceğiz. Ayrıca,Z Livaneli sevdiğim bir isimdir. N Hikmet,benim için üstattır. Niye,ikisini karşılaştırma gereğini hissettiniz ki? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Şimdi tam olarak neyi ifade etmek istediğinizi anlamadım Anladığım sadece sorunuzdu;tabi ki hayır.Tüm yaşananlar sadece bir dil kavgası değildi.Yaşananlar basit değil,değişim bundandı Ben anadil için eylemde bulunanları çok gördüm,bunu yürekten isteyenlerle çok konuştum...şimdi en azından,şunu diyorum...evet,artık dil ile gelen bir çözüm var,silaha daha gür bir sesle hayır diyebileceğiz. Silaha daha gür bir sesle hayır diyebileceksiniz? bu güzel; en son ne zaman silahi birakacaksiniz? tv vergiside vermeyi düsünüyormusunuz..gerci tam olarak bilmiyorum Türkiyede televizyon vergisi varmi? veriliyormu.. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Silaha daha gür bir sesle hayır diyebileceksiniz? bu güzel; en son ne zaman silahi birakacaksiniz? tv vergiside vermeyi düsünüyormusunuz..gerci tam olarak bilmiyorum Türkiyede televizyon vergisi varmi? veriliyormu.. Efendi Türkler,siz bu konu hakkında net bir yargıya sahip değilsiniz. Bu tartışmayı uzatmanın bir faydası yok,nitekim oldukça yerinde olmayan yanıtlar veriyorsunuz. Noktayı koyuyorum.Saygılar. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Efendi Türkler,siz bu konu hakkında net bir yargıya sahip değilsiniz. Bu tartışmayı uzatmanın bir faydası yok,nitekim oldukça yerinde olmayan yanıtlar veriyorsunuz. Noktayı koyuyorum.Saygılar. Sayin mavi olmayan gökyüzü' ben net yargiya sahibimde terbiyem el vermiyor Türk örf adetlerinle yetisdigim icin yoksa ülkemi her daim her konuda rencide eden insanlari onlarin terbiye kurallariyla cevap vermesini bilirim.. Ben senin eline silahi vermedim yazinda silahi alan sensin.. sen hangi yargidan bahsediyorsun? tartismada ince nezaketli yazilari okuyup göremiyorsan cözemiyorsan benim sucum ne? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2009 Silaha daha gür bir sesle hayır diyebileceksiniz? bu güzel; en son ne zaman silahi birakacaksiniz? tv vergiside vermeyi düsünüyormusunuz..gerci tam olarak bilmiyorum Türkiyede televizyon vergisi varmi? veriliyormu.. Sn Efendi Türkler sizin bu konuda ne kadar bilgi sahibi oldugunuz bana Almanya'daki sosyal yardim alma kanundaki bilgilerinizi hatirlatiyor. Önce bilgi sahibi olalimki dogru tartisabilelim. Saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2009 Vicdanımızı rahatlatmak için de olabilir Kürtçe yayın bizi kesmez, toprak da istiyoruz! Kürtçe yaptığı konuşmada, ağzındaki baklayı çıkaran Baydemir, “20 yıldır veridiğimiz mücadeleyle kimli-ğimizi kabul ettirdik. Sosyal ve ekonomik kalkınmayı da söke söke alacağız” dedi. Baydemir sınırı aştı AKP’nin Kürtçe TV açılımından cesaret alan DTP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda tahrik edici bir konuşma yaptı. Toplantıya DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Gültan Kışanak da katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı Kürtçe yapan Divan Başkanı ve seçim komisyonu üyesi Lütfü Dağ, 29 Mart seçimlerinin Kürtler için yerel seçimden çok siyasi bir seçim olacağını savundu. Dağ şunları söyledi: “Bu seçim Kürtler için aynı zamanda bir referandum olacaktır. Biz sadece bir iki ili değil, bütün Kürdistan’da belediyeleri istiyoruz. Kimse Diyarbakır’ı bizden alamaz. Amed (Diyarbakır) Kürt halkının kalbidir. Dün din ile Kürtleri kandırmaya çalışanlar, bugün TRT 6 ile kandırmaya çalışıyorlar.” Bu toprakların adını kabul edecekler Baydemir de, Kürtçe yaptığı konuşmada sınırı aştı. Baydemir, “Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenler, 20 yıldır verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Bu mücadele böyle devam ederse, yakında bu toprakların da adını kabullenecekler” dedi. Türkiye’de geri kalan 21 ilin Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer aldığını söyleyen Baydemir, şöyle konuştu:“Hükümetler, batı illerine fabrika, otabanlar yaparken, Doğu ve Güneydoğu’ya karakol yaptılar, Jandarma gönderdiler. Kimliğimizden, dilimizden, kültürümüzden ve inancımazdan asla vazgeçmeyeceğiz. 80 yılda yapılamayanı bütün engellemelere rağmen 8 yılda yaptık. Biz devletin bize biçtiği yoksulluk kefenini yırtacağız. Kimlik kadar, dilimiz kadar, bizim için ekonomik ve sosyal kalkınma da önemlidir. Sosyal ve ekonomik kalkınmayı da söke söke alacağız.” Diyarbakır Belediye Başkanı: Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliğini kabul etmeyenler, 20 yıldır verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Yakında bu toprakların da adını kabullenecekler. YENİÇAĞ Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Devlet her etnik gruba TV kuracak diye bir kural yoktur. Bu ihtiyaç, Kürt vatandaşlarımızın, büyük bir kısmının Türkçe bilmemesi, sadece Kürtçe bilmesi nedeniyle, PKK'nın yayın organlarının propogandasına maruz kalıp ülkeden, milletten kopma tehlikesi nedeniyledir. Normal şartlarda, her etnik grup özel Tv kurabilme hakkına sahiptir. Türkçeden başka dillerde yayın yapma yasağı 1984'te başlamış, 2001'de sona ermiştir. Yani, bu serbestlik yeni değildir. Devletin bu işte öncü olması, ancak, Kürt vatandaşlarımızı ülkeye bağlamak için olmalıdır. Koparmak için değil. Bu nedenle, yapılacak yayınlarda şarkı, türkü dışında, Türkçe de öğretilmelidir. Çünkü, ortak dilimiz olan Türkçeyi öğrenmemek, ülkeye, milllete yabancılaşmayı doğurur. Birliğe hizmet etmez. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Kürtçe yayın bizi kesmez, toprak da istiyoruz! Kürtçe yaptığı konuşmada, ağzındaki baklayı çıkaran Baydemir, “20 yıldır veridiğimiz mücadeleyle kimli-ğimizi kabul ettirdik. Sosyal ve ekonomik kalkınmayı da söke söke alacağız” dedi. . . Bunu Nazım Hikmet'in vatan hainliği ile ilgili Yakışıklı'nın yazdıklarına istinaden yazmıştım. Ayrıca,ben DTP'nin bu konuda ki tavrını doğru bulmuyorum. Tüm yüreğim ile sahip çıkıyorum bu adıma. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 "Tabii ki bütün kavga dil icin degildi.Dil ile bir baslangic yapildi,artik gür sesle eyalet sistemine gecmeyi haykirabiliriz" Sayin efendi Türkler,siz amacin ne oldugunu cok iyi bilmektesiniz,zaten onlarda bütün kavganin dil icin olmadigini itiraf ettiler.Simdi sirada olan Kürtce egitim,daha sonra,Kürt kültürü,daha sonra kendi kendimizi yönetme dayatmasi.Bunlar bastan beri bilinen seyler,onlar bunu hic inkar etmediler ama onlara bu tavizleri vermeye hazir olanlar inkar ettiler,Türk milletini kandirdilar,bakin sayin efendi Türkler,Cumhurbaskani secimi icin referandum yapildi,peki Kürtce yayin icin Türk milletinin vergileriyle kurulmus olan bir devlet organinda bölücülere taviz vermek icin neden referandum yapilmadi,siz soran oldumu bana soran olmadi,yapilsin mi diye.Demokratik acilim diye mangalda kül birakmayanlar islerine geldiginde hic demokrasinin adini bile etmiyorlar.Eger Kürtce yayin yapilmasaydi hükümet anti demokratik olarak adlandirimaya devam ediecekti,neo -liberalleri kazanmasi gerekiyordu Erdogan'in,cünkü onlar olmadigi sürece Erdogan TÜRKIYE'DE BIR HICTIR.Erdogan'i Erdogan yapan bölücülerdir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Vatanin bagrina düsman dayamis hancerini, Yokmudur kurtaracak baht-i kara maderini? Namik Kemal Vatanin bagrina düsman daysin hancerini, Bulunur kurtaracak baht-i kara maderini! Mustafa Kemal saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 "Tabii ki bütün kavga dil icin degildi.Dil ile bir baslangic yapildi,artik gür sesle eyalet sistemine gecmeyi haykirabiliriz" Sayin efendi Türkler,siz amacin ne oldugunu cok iyi bilmektesiniz,zaten onlarda bütün kavganin dil icin olmadigini itiraf ettiler.Simdi sirada olan Kürtce egitim,daha sonra,Kürt kültürü,daha sonra kendi kendimizi yönetme dayatmasi.Bunlar bastan beri bilinen seyler,onlar bunu hic inkar etmediler ama onlara bu tavizleri vermeye hazir olanlar inkar ettiler,Türk milletini kandirdilar,bakin sayin efendi Türkler,Cumhurbaskani secimi icin referandum yapildi,peki Kürtce yayin icin Türk milletinin vergileriyle kurulmus olan bir devlet organinda bölücülere taviz vermek icin neden referandum yapilmadi,siz soran oldumu bana soran olmadi,yapilsin mi diye.Demokratik acilim diye mangalda kül birakmayanlar islerine geldiginde hic demokrasinin adini bile etmiyorlar.Eger Kürtce yayin yapilmasaydi hükümet anti demokratik olarak adlandirimaya devam ediecekti,neo -liberalleri kazanmasi gerekiyordu Erdogan'in,cünkü onlar olmadigi sürece Erdogan TÜRKIYE'DE BIR HICTIR.Erdogan'i Erdogan yapan bölücülerdir. saygilarla Siz,bu yaklaşımınız ile PKK'ya ne kadar yaradığınızın farkında mısınız? Ne olsun peki? Kan akmaya devam etsin mi? Yıılardır,diretilirken yasaklarda...ne kazandı bu ülke? Kim,ne amacını itiraf ediyor. PKK da istemedi bu kanalı DTP de istemedi...siz de! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Vatanin bagrina düsman dayamis hancerini, Yokmudur kurtaracak baht-i kara maderini? Namik Kemal Vatanin bagrina düsman daysin hancerini, Bulunur kurtaracak baht-i kara maderini! Mustafa Kemal saygilarla Vatanin bagrina yerlesmis irkcilar Halkim cok cekmis bu irkcilardan Irkcilikla olmaz vatan sevgisi Bize gerek kardeslik duygusu Demokrasi hayrani Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 "Tabii ki bütün kavga dil icin degildi.Dil ile bir baslangic yapildi,artik gür sesle eyalet sistemine gecmeyi haykirabiliriz" Sayin efendi Türkler,siz amacin ne oldugunu cok iyi bilmektesiniz,zaten onlarda bütün kavganin dil icin olmadigini itiraf ettiler.Simdi sirada olan Kürtce egitim,daha sonra,Kürt kültürü,daha sonra kendi kendimizi yönetme dayatmasi.Bunlar bastan beri bilinen seyler,onlar bunu hic inkar etmediler ama onlara bu tavizleri vermeye hazir olanlar inkar ettiler,Türk milletini kandirdilar,bakin sayin efendi Türkler,Cumhurbaskani secimi icin referandum yapildi,peki Kürtce yayin icin Türk milletinin vergileriyle kurulmus olan bir devlet organinda bölücülere taviz vermek icin neden referandum yapilmadi,siz soran oldumu bana soran olmadi,yapilsin mi diye.Demokratik acilim diye mangalda kül birakmayanlar islerine geldiginde hic demokrasinin adini bile etmiyorlar.Eger Kürtce yayin yapilmasaydi hükümet anti demokratik olarak adlandirimaya devam ediecekti,neo -liberalleri kazanmasi gerekiyordu Erdogan'in,cünkü onlar olmadigi sürece Erdogan TÜRKIYE'DE BIR HICTIR.Erdogan'i Erdogan yapan bölücülerdir. saygilarla Cok aci veriyor bize, azinliklarimiza biraz da olsa elimizi uzatinca. Bu acilari yasayacagizki azinliklarimizin yillardan beri cektigi zulmü iyi anlayalim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2009 Arkadaslar forumda baska konu altinda yazili gorusleri cimbiz gibi cekerek buraya aktaripda sonra kendi basina o konuyu baska yone yonlendirmek hic dogru ve etik degildir.. Tipki sayin Kaplan 200 arkadasin yaptigi gibi cunku alintiladigi konun bu konuyla uzaktan yakindan bir alakasi yok apayri bir konu ve kendi kafasina gorede yorum yapmis... Ayrica kurtler tv kanali diye bolucuge ilk adimlari atildi diye yorumlar yapildi cerkezler lazlar diger etnik kokenler boyle bir talepte bulunmadi nicin kurtlere bu ayricaliktir diye konusuldu alin kafkaslarda kendilerine ait kanal istiyorlar peki kurtler boluculuk yapiyorlar diyelim peki simdi kafkaslarda istiyor diye onlardami boluculuk yapmaktalar.. bana gore sorun turkiyedeki hic bir etnik grupta degil bu ulkede tek sorun her insani oldugu gibi kabul etmeyen zihniyettedir her etnik grupun talepleri elbette olacaktir bunu hosgormek bizim gorevimizdir.. Bu belki simdiki hukumetin belki secim stratejisidir demek akillilarmiki boyle bir stratejiyi uygulamislar diger hukumetlerde uygusalardi onlerini kesenmi oldu devleti dolandirma stratejilerini banka hortumlama stratejilerini iyi biliyorlarda bunumu dusunememisler ... onlarki igne deligini bile goruyorlarda bunu goremiyorlar bizde yedik tabi.. saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Siz,bu yaklaşımınız ile PKK'ya ne kadar yaradığınızın farkında mısınız? Ne olsun peki? Kan akmaya devam etsin mi? Yıılardır,diretilirken yasaklarda...ne kazandı bu ülke? Kim,ne amacını itiraf ediyor. PKK da istemedi bu kanalı DTP de istemedi...siz de! PKK ve DTP neden bu kanali istemedi siz benden daha iyi bilmektesiniz, Benim neden karsi oldugumuda siz cok bilmektesiniz,ama benim karsi oldugum nedeni PKK nin isine yariyor diye nitelemeniz gercekten cok ilgi cekici.Ben Türkiye'ni bölünmesine karsiyim ve adim adim bu yola gittimizi bilerek karsi cikiyorum bu PKK nin isine gelse ne yazar gelmese ne yazar.Yani PKK nin isine geliyor diye evet verin Kürtcülerin istediklerinimi demeliyim sizce,siz aslinda nasil bir kelime oyununa basvurdugunuzun farkindasiniz ama bende farkindayim. Bütün ileri sürdügünüz gerekceler aslinda PKK nin isine yarayan gerekcelerdir; -Kan akmaya devam etsin mi?Bu soruyu bana degil 25 yildir daglarda silahla gezenlere yuvalananlara söylesenize,madem ki Kürtsünüz,kan akmasina karsisiniz,o zaman TSK nin karsisina cikacaginiza dagdakilerin karsisina cikip yeter artik desenize. -Yillardir diretilirken yasaklarda...ne kazandi bu ülke?Iste amacinizi kendiniz itiraf etmektesiniz.Diretilen yasaklar,neymis o yasaklar,Türkiye de tek bir bayrak vardir,baska bayrak olamaz,denilmesimi diretilen yasak sizce? Türkiye bir bütündür,bölünemez,denilmesimi diretilen yasak sizce? Türkiyenin resmi dili Türkcedir,ikinci bir resmi dil olamaz,okullarda egitim Türkcedir,denilmesimi diretilen yasak sizce. Türkiye de herkes Türk vatandasidir,ve kimligi Türkiye Cumhurietinin kimligidir,baska kimlik olamaz denmesimi diretilen yasak sizce? Evet,ben Kürtce yayina karsiyim,cünkü bir kesime ayricalik vermektedir.PKK nin DTP nin neden karsi olduklarinida siz yazinda forumda herkes ögrensin arada ki farki. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Evet,ben Kürtce yayina karsiyim,cünkü bir kesime ayricalik vermektedir.PKK nin DTP nin neden karsi olduklarinida siz yazinda forumda herkes ögrensin arada ki farki. saygilarla Mademki sadece Kürt'lere ayricalik yapiliyor diye Kürtce tv ye karsiysaniz, tüm etnik kökenlilere verelim derim. Herhalde buna o zaman kabul edersiniz umarim. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Mademki sadece Kürt'lere ayricalik yapiliyor diye Kürtce tv ye karsiysaniz, tüm etnik kökenlilere verelim derim. Herhalde buna o zaman kabul edersiniz umarim. Sayin Dunyahepimiz Arkadas sadece kurtce yayina karsi degil sadece sozun gelisi oyle yazmistir cunku diger taraftan Kafkaslar cankayaya gidip tv talebinde bulundugundada ulkede tsunami etkisi yaratacagini ve ulkeyi bolmeye gidildigini soylemistir.. Kisacasi arkadas cekinmezse sunu diyecek herseyiniz var size turk vatandasligina aldik is verdik as verdik daha ne istiyorsunuz.. Ulkede zihniyet halen ayni nekadar okumus olsanizda en iyi universiteleri bitirmis olsaniz olun mantik aynidir hic bir etnik grupun herhangi talepte bulunmasi ulkeyi boler bir yandan herkes esittir diyoruz diger yandan hayir degildir.. Tamam kurtler pkkya destek veriyorlar ulkede siddet uyguluyorlar bu yuzden karsilar kurt yayinina peki ya kafkaslara neden karsilar ?? onlardami siddet uyguluyorlar yada ulkede teror estiriyorlar.. Bu zihniyete baska bir ornek daha turkiyede ermenilere karsi baslatilan imza kampanyasi ornegi tamam ben tepkimi en basta acik net olarak soyledim boyle bir kampanyanin baslatilmasi yanlis simdi ise bu kampanya imza atanlara anayasanin 301.ci maddesini ihlal ettikleri icin dava aciliyor.. peki ya Eskişehir de Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu üyeleri ermenilere ve yahudilere karsi baslattigi kampanyaya nedemeli " Bu kapidan Ermeniler ve yahudiler giremez " "Kopeklere giris serbesttir" Turkiyede bu zihniyet var oldugu ulkede huzur olacagini acik ve net bir sekilde dusunemiyorum acikcasi Saygilar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Bu zihniyete baska bir ornek daha turkiyede ermenilere karsi baslatilan imza kampanyasi ornegi tamam ben tepkimi en basta acik net olarak soyledim boyle bir kampanyanin baslatilmasi yanlis simdi ise bu kampanya imza atanlara anayasanin 301.ci maddesini ihlal ettikleri icin dava aciliyor.. peki ya Eskişehir de Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu üyeleri ermenilere ve yahudilere karsi baslattigi kampanyaya nedemeli " Bu kapidan Ermeniler ve yahudiler giremez " "Kopeklere giris serbesttir"Turkiyede bu zihniyet var oldugu ulkede huzur olacagini acik ve net bir sekilde dusunemiyorum acikcasi Saygilar Bahsettiginiz zihniyet sözümona cok dürüs, kimseyi asagilamayan ve hele hele hayatta irkcilik yapmadiklarini iddaa eden sözümona en büyük vatanseverler. Türkiye sadece onlardan sorulur ve korunur. Türkiye zaten bu zihniyetin elinde kaldigi icin vatandaslarimiz olan Ermeni ve Yahudi'leri köpekten bile asagi görüyorlar. bahsettiginiz o zihniyet, yani Türkcüler, Türk vatandaslari icin yabanci ülkelerde her türlü hak isterler, ama kendi ülkemizdeki ve vatanin bir parcasi olan azinliklarimizi devamli düsman görürler. Dost gördükleri an sadece o azinligin hak istemedigi andir. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 PKK ve DTP neden bu kanali istemedi siz benden daha iyi bilmektesiniz,Benim neden karsi oldugumuda siz cok bilmektesiniz,ama benim karsi oldugum nedeni PKK nin isine yariyor diye nitelemeniz gercekten cok ilgi cekici.Ben Türkiye'ni bölünmesine karsiyim ve adim adim bu yola gittimizi bilerek karsi cikiyorum bu PKK nin isine gelse ne yazar gelmese ne yazar.Yani PKK nin isine geliyor diye evet verin Kürtcülerin istediklerinimi demeliyim sizce,siz aslinda nasil bir kelime oyununa basvurdugunuzun farkindasiniz ama bende farkindayim. Bütün ileri sürdügünüz gerekceler aslinda PKK nin isine yarayan gerekcelerdir; -Kan akmaya devam etsin mi?Bu soruyu bana degil 25 yildir daglarda silahla gezenlere yuvalananlara söylesenize,madem ki Kürtsünüz,kan akmasina karsisiniz,o zaman TSK nin karsisina cikacaginiza dagdakilerin karsisina cikip yeter artik desenize. -Yillardir diretilirken yasaklarda...ne kazandi bu ülke?Iste amacinizi kendiniz itiraf etmektesiniz.Diretilen yasaklar,neymis o yasaklar,Türkiye de tek bir bayrak vardir,baska bayrak olamaz,denilmesimi diretilen yasak sizce? Türkiye bir bütündür,bölünemez,denilmesimi diretilen yasak sizce? Türkiyenin resmi dili Türkcedir,ikinci bir resmi dil olamaz,okullarda egitim Türkcedir,denilmesimi diretilen yasak sizce. Türkiye de herkes Türk vatandasidir,ve kimligi Türkiye Cumhurietinin kimligidir,baska kimlik olamaz denmesimi diretilen yasak sizce? Evet,ben Kürtce yayina karsiyim,cünkü bir kesime ayricalik vermektedir.PKK nin DTP nin neden karsi olduklarinida siz yazinda forumda herkes ögrensin arada ki farki. saygilarla Politika,peki sizin ve PKK'nın gerekçeleri farklı olsa da aynı kapıya çıkmaz bu yaklaşım.Önce buna cevap bulalım isterseniz. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2009 Politika,peki sizin ve PKK'nın gerekçeleri farklı olsa da aynı kapıya çıkmaz bu yaklaşım.Önce buna cevap bulalım isterseniz. Aslinda ne Türkcüler nede PKK Kürt halkinin yanindadir ve onlarin refahi icin calisirlar. Türkcüler Kürt halkinin kültürel bazda yillardan beri istediklerini bölücülük diyerek red etmislerdir ve onlari devamli potansiel vatanhaini ilan etmislerdir. PKK ise Kürt halkinin hakli davasini kendi terör ve uyusturucu ticareti icin sadece propaganda olarak kullanmistir. Aslinda Türkcüler ile PKK Kürt halkina karsi ortaklasa mücadele ediyorlar derim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.