Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Terör örgütünde Kürtçe kanal öfkesi

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

'Kürtlere siyasi ve kültürel haklar verilmediği gerekçesiyle' kanlı eylemler yapan terör örgütü PKK, TRT'nin 24 saat Kürtçe yayın yapan kanalı için karalama kampanyası başlattı.

Örgüt elebaşıları, Kürtçe TV'nin hükümet tarafından 'özel bir savaş uygulaması' olduğunu savundu. PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, projeyi 'açık bir cambazlık oyunu' olarak niteledi. Örgüt sempatizanlarına mesaj gönderen Karayılan, televizyonun izlenmemesi çağrısı yaptı. Karayılan, bazı üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılması yönündeki çalışmaları da aynı kapsamda değerlendirdi: "Böyle bir kanal projesi ile bazı üniversitelerde Kürdoloji bölümlerinin açılacağının tartışılmasının altında aslında iyi örgütlenmemiş özel bir savaş planı yatmaktadır. Yerel seçimlerden önce yayın yapıp AKP'ye oy kazandırma hedefini gütmektedir. Çözümün önüne geçme provokasyonu olarak bu kanal geliştirilmektedir. Bu projeye destek vermek Kürt özgürlük davasına ihanettir. Hiç kimse kanalı seyretmemelidir."

DTP'liler ağır dille eleştirdi

Kürt sorununu demokratik çerçevede çözme iddiasıyla siyaset yapan DTP de Kürtçe TV'yi her fırsatta eleştiriyor. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kürtçe TV'nin yasadışı olduğunu savundu. Mevcut Anayasa'ya göre w, x, q harflerinin yasak olduğunu, bu sebeple televizyonun da aynı kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini savunan Ayna, "Anayasal düzenleme olmazsa, seçimden sonra 'anayasaya uygun değilmiş yapamıyoruz' deyip seçim öncesi tanıdığınız bu hakkın geri alınmayacağının garantisini nasıl vereceksiniz? Yasalarla güvenceye alınmamış, kişilerin ve hükümetlerin keyfiyetlerine göre tanınan haklar hak değildir. Kürtleri böyle kandıramazsınız." dedi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, TBMM'de Kürtçe televizyonunda Kürtlere yer verilmediğini savundu. Sakık, "Kürtçe televizyonda ne aranıyor? Sabıkasız Kürt. Zaten sabıkasız Kürt'ün Kürtlükle bir alakası yok ki, böyle bir talebi yok ki!" ifadelerini kullandı Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, Kürtçe TV ile ilgili bugüne kadar bir tek Kürt'e resmî bir yazışmasının olmadığını savunarak, "Bir tek Kürt kurumuyla görüşme yapılmadı. Hiçbirisinin resmî bir evrakı, kaydı yok. 3-4 sanatçıyla görüşülmüş. Ya böyle şey olur mu? Bari Kürtçülüğün, Kürtlüğün ticaretini yapmayın diyorum! Seçim öncesi oy avcılığı için yapmayalım, zarar görürsünüz." ifadelerini kullandı. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise Kürtçenin TBMM tutanaklarına 'bilinmeyen bir dil' olarak yazıldığına işaret ederek, "Acaba TRT'de başlayacak yayında 'şimdi size bilinmeyen bir dilde yayın yapacağız' mı denilecek? Kürt dilini inkar edeceksin, sonra çıkıp 'hiçbir halkın dilini yasaklamıyorum' diyeceksin. Bu nasıl bir çelişki? Bunun gibi seçime dönük yatırımları kimse kabul etmez." diye konuştu.

PKK'nın Avrupa'dan yayın yapan medya kuruluşu Fırat Haber Ajansı da bir süredir Kürtçe kanal aleyhine yayınlarıyla dikkat çekiyor. Ajans, son olarak aralarında İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan, Mezopotamya Kültür Merkezi yöneticisi Çetin Filiz, Kürtçe yayınlanan Azadiya Welat Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel, Kürtçe yayınlanan yerel Gün TV'nin yayın yönetmeni Diren Keser gibi isimlerden Kürtçe kanala yönelik tepki mesajları alarak, bunları haberleştirdi.

Doğu TRT 6'yı beğendi

TRT 6 olarak test yayınına başlayan Kürtçe kanal ilk gün ilgiyle izlendi. Kanalın yayına başlamasından mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar, "TRT 6'nın Kürtçe yayına başlaması demokratik bir adımdır. Bunu kardeşlik, özgürlük ve barış için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." dediler. Muş'ta oturan Abdullah İbrahimoğlu, "Bu kanal, yıllar önce faaliyet gösterseydi belki de bugün döktüğümüz gözyaşı, akıttığımız şehit kanı olmayacaktı. Birlik, beraberlik içinde bir Türkiye olacaktı." şeklinde konuştu. Söylenen şarkılara eşlik eden Rojda İbrahimoğlu ise, sesini geliştirerek bir gün bu kanalda yer almak istediğini söyledi. Şanlıurfalı İbrahim Halil Şahin de, bu açılımın çok önceden yapılması gerektiğini ifade etti. Türksat 3A uydusunun batı kapsamından deneme yayını yapmaya başlayan TRT 6, Türkiye ve Avrupa'dan izlenebilecek. Kanalın uydu frekansları ise şöyle: Frekans 12.685 MHz Polarizasyon Yatay Sembol Oranı 30.000 FEC 5/6. Cihan; Muş, Şanlıufra

Habib Güler

27 Aralık 2008, Cumartesi

• Cevaplar 74
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Kürtçe TV uygulaması vahim bir hak gaspıdır. Ayrıcalıklı bir uygulamadır. Lazca TV, Boşnakça TV, Tatarca TV, Çerkezce TV, Çeçence TV haklarının gaspıdır. Bu halkların ne suçu var ki Kürtlerin yararlandığı bu haktan yararlanamıyorlar? Kürtlerin oturağı altından, gümüşten mi yapılma? Ne ayrıcalıkları var ki kanal tahsisine müstehak oluyorlar?

Hükümetin bütün yönelim ve uygulamaları vahim yanlışlar içermektedir. Hepsi seçim yatırımı ve iktidara tutunma gayretlerinden başka bir şey değildir. Devletin cumhurbaşkanı, başı olduğu ve temsil ettiği devletin resmi tezlerine taban tabana zıt hareket etmektedir.

Alevi dedelere maaş verme girişimiyle zaten sünnilere yapılmakta olan ayrımcı uygulamayı kaldıracağı yerde daha da derinleştirmekte ve yaymaktalar. Yarın biri çıksa "Ben de Sattaramap dini kurdum, bu dinin peygamberi ve ilk din adamıyım, ben de maaş talep ediyorum!?" derse ona da maaş bağlayacaklar mı?

Hükümet derin bir aymazlık ve yanlışlıklar yumağına kendini sarmakta...

Gönderi tarihi:
Kürtçe TV uygulaması vahim bir hak gaspıdır. Ayrıcalıklı bir uygulamadır. Lazca TV, Boşnakça TV, Tatarca TV, Çerkezce TV, Çeçence TV haklarının gaspıdır. Bu halkların ne suçu var ki Kürtlerin yararlandığı bu haktan yararlanamıyorlar? Kürtlerin oturağı altından, gümüşten mi yapılma? Ne ayrıcalıkları var ki kanal tahsisine müstehak oluyorlar?

Bunlar sorunlu vatandaslarimiz oldugu icin bu hakkin onlara verilmesinde bir sakinca yoktur. Simdiye kadar Türkce ögrenen vatandaslarimizinda Türkce kanallarindan vazgececegini zannetmiyorum..

Bu sorunlu vatandaslarimizin baskalarina örnek olmasida onlarin gözünde alay olmaktanda öte gidemez birde herkes biliyorki bunlarin amaci ülkemizden toprak koparmak amaclari tam bagimsizliktir..

Ama laziyla cerkesiyle Boşnagiyla Çerkeziyle bu ülkenin halki onlara bir televizyon kanalindan baska bir hediyeside olmayacaktir..Baska kürtce özel kanallara yayin hakki verilecek, diyede hayal kurmasinlar onlara simdiden iyi eglenceler diler kanallari hayirli olsun.

Gönderi tarihi:
Bunlar sorunlu vatandaslarimiz oldugu icin bu hakkin onlara verilmesinde bir sakinca yoktur. Simdiye kadar Türkce ögrenen vatandaslarimizinda Türkce kanallarindan vazgececegini zannetmiyorum..

Bu sorunlu vatandaslarimizin baskalarina örnek olmasida onlarin gözünde alay olmaktanda öte gidemez birde herkes biliyorki bunlarin amaci ülkemizden toprak koparmak amaclari tam bagimsizliktir..

Ama laziyla cerkesiyle Boşnagiyla Çerkeziyle bu ülkenin halki onlara bir televizyon kanalindan baska bir hediyeside olmayacaktir..Baska kürtce özel kanallara yayin hakki verilecek, diyede hayal kurmasinlar onlara simdiden iyi eglenceler diler kanallari hayirli olsun.

Bu sarfettiğiniz cümlelere sadece güldüm :excl: Kürtçe kanalı kendi için bir tehlike olarak algılayan PKK ile bu kanalı gereksiz gören zihniyet aynı kapıya çıkar.

Gönderi tarihi:

Hükümetin bütün yönelim ve uygulamaları vahim yanlışlar içermektedir. Hepsi seçim yatırımı ve iktidara tutunma gayretlerinden başka bir şey değildir. Devletin cumhurbaşkanı, başı olduğu ve temsil ettiği devletin resmi tezlerine taban tabana zıt hareket etmektedir.

Alevi dedelere maaş verme girişimiyle zaten sünnilere yapılmakta olan ayrımcı uygulamayı kaldıracağı yerde daha da derinleştirmekte ve yaymaktalar. Yarın biri çıksa "Ben de Sattaramap dini kurdum, bu dinin peygamberi ve ilk din adamıyım, ben de maaş talep ediyorum!?" derse ona da maaş bağlayacaklar mı?

Hükümet derin bir aymazlık ve yanlışlıklar yumağına kendini sarmakta...

"demirefe" sizden daha farklı bir yaklaşım beklerdim :)

Gönderi tarihi:

'Kürtlere siyasi ve kültürel haklar verilmediği gerekçesiyle' kanlı eylemler yapan terör örgütü PKK, TRT'nin 24 saat Kürtçe yayın yapan kanalı için karalama kampanyası başlattı.

Örgüt elebaşıları, Kürtçe TV'nin hükümet tarafından 'özel bir savaş uygulaması' olduğunu savundu. PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, projeyi 'açık bir cambazlık oyunu' olarak niteledi. Örgüt sempatizanlarına mesaj gönderen Karayılan, televizyonun izlenmemesi çağrısı yaptı. Karayılan, bazı üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılması yönündeki çalışmaları da aynı kapsamda değerlendirdi: "Böyle bir kanal projesi ile bazı üniversitelerde Kürdoloji bölümlerinin açılacağının tartışılmasının altında aslında iyi örgütlenmemiş özel bir savaş planı yatmaktadır. Yerel seçimlerden önce yayın yapıp AKP'ye oy kazandırma hedefini gütmektedir. Çözümün önüne geçme provokasyonu olarak bu kanal geliştirilmektedir. Bu projeye destek vermek Kürt özgürlük davasına ihanettir. Hiç kimse kanalı seyretmemelidir."

DTP'liler ağır dille eleştirdi

Kürt sorununu demokratik çerçevede çözme iddiasıyla siyaset yapan DTP de Kürtçe TV'yi her fırsatta eleştiriyor. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kürtçe TV'nin yasadışı olduğunu savundu. Mevcut Anayasa'ya göre w, x, q harflerinin yasak olduğunu, bu sebeple televizyonun da aynı kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini savunan Ayna, "Anayasal düzenleme olmazsa, seçimden sonra 'anayasaya uygun değilmiş yapamıyoruz' deyip seçim öncesi tanıdığınız bu hakkın geri alınmayacağının garantisini nasıl vereceksiniz? Yasalarla güvenceye alınmamış, kişilerin ve hükümetlerin keyfiyetlerine göre tanınan haklar hak değildir. Kürtleri böyle kandıramazsınız." dedi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, TBMM'de Kürtçe televizyonunda Kürtlere yer verilmediğini savundu. Sakık, "Kürtçe televizyonda ne aranıyor? Sabıkasız Kürt. Zaten sabıkasız Kürt'ün Kürtlükle bir alakası yok ki, böyle bir talebi yok ki!" ifadelerini kullandı Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, Kürtçe TV ile ilgili bugüne kadar bir tek Kürt'e resmî bir yazışmasının olmadığını savunarak, "Bir tek Kürt kurumuyla görüşme yapılmadı. Hiçbirisinin resmî bir evrakı, kaydı yok. 3-4 sanatçıyla görüşülmüş. Ya böyle şey olur mu? Bari Kürtçülüğün, Kürtlüğün ticaretini yapmayın diyorum! Seçim öncesi oy avcılığı için yapmayalım, zarar görürsünüz." ifadelerini kullandı. Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise Kürtçenin TBMM tutanaklarına 'bilinmeyen bir dil' olarak yazıldığına işaret ederek, "Acaba TRT'de başlayacak yayında 'şimdi size bilinmeyen bir dilde yayın yapacağız' mı denilecek? Kürt dilini inkar edeceksin, sonra çıkıp 'hiçbir halkın dilini yasaklamıyorum' diyeceksin. Bu nasıl bir çelişki? Bunun gibi seçime dönük yatırımları kimse kabul etmez." diye konuştu.

PKK'nın Avrupa'dan yayın yapan medya kuruluşu Fırat Haber Ajansı da bir süredir Kürtçe kanal aleyhine yayınlarıyla dikkat çekiyor. Ajans, son olarak aralarında İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan, Mezopotamya Kültür Merkezi yöneticisi Çetin Filiz, Kürtçe yayınlanan Azadiya Welat Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Tayip Temel, Kürtçe yayınlanan yerel Gün TV'nin yayın yönetmeni Diren Keser gibi isimlerden Kürtçe kanala yönelik tepki mesajları alarak, bunları haberleştirdi.

Doğu TRT 6'yı beğendi

TRT 6 olarak test yayınına başlayan Kürtçe kanal ilk gün ilgiyle izlendi. Kanalın yayına başlamasından mutluluk duyduklarını ifade eden vatandaşlar, "TRT 6'nın Kürtçe yayına başlaması demokratik bir adımdır. Bunu kardeşlik, özgürlük ve barış için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." dediler. Muş'ta oturan Abdullah İbrahimoğlu, "Bu kanal, yıllar önce faaliyet gösterseydi belki de bugün döktüğümüz gözyaşı, akıttığımız şehit kanı olmayacaktı. Birlik, beraberlik içinde bir Türkiye olacaktı." şeklinde konuştu. Söylenen şarkılara eşlik eden Rojda İbrahimoğlu ise, sesini geliştirerek bir gün bu kanalda yer almak istediğini söyledi. Şanlıurfalı İbrahim Halil Şahin de, bu açılımın çok önceden yapılması gerektiğini ifade etti. Türksat 3A uydusunun batı kapsamından deneme yayını yapmaya başlayan TRT 6, Türkiye ve Avrupa'dan izlenebilecek. Kanalın uydu frekansları ise şöyle: Frekans 12.685 MHz Polarizasyon Yatay Sembol Oranı 30.000 FEC 5/6. Cihan; Muş, Şanlıufra

Habib Güler

27 Aralık 2008, Cumartesi

Ben bir Kürt olarak Kürtçe kanala tüm yüreğimle sahip çıkıyorum;barış için atılmış çok büyük bir adım.Yürekten kutluyorum.

Gönderi tarihi:

Turkiye Cumhuriyetinin boyle bir uygulama baslatmasi her kimine gore esitsizlik olarak yorumlansada yerinde vede cok dogru bir karar boyle bir uygulama yapildigi icin ben turk milleti adina cok mutluyum ve yeni kanalada basarilar dilerim gelelim su diger etnik kokenlere haksizlik yapildigi konusunda yorum yapan arkadaslara nicin bir Bosnak, tatar cerkez cecen ve laz tv yok diyenlere bosnaklar kime deniyor efendiler Bosnahersekte yasayanlar degilmi eee bu durumda onlarinda kendi kanallari yokmu var ayni sekilde tatar cecen vede cerkezler icin gecerli degilmidir haa laz tv yok ama ozel kanallari vardir lazlarinda peki bunlari izleyen izlemiyormu uydu yayinlarindan izliyorlar ee peki hem turkiyedeki kurtler Avrupadan yayin yapan kurt kanalini izlemesin diyorsunuz hemde kanal acilmasina izin vermiyorsunuz bu ne lahana bu ne tursu hem kurtler kardesimiz diyorsunuz hemde degildir diyorsunuz birde uzerine ustelik kurtlere kanaldan baska hediyemiz olmaz diyorsunuz sadaka vermiyorsunuz efendiler siz onlara haklarini veriyorsunuz ayrica sizler etnik koken olarak almanyada fransada bilmem nerede kendi etnik haklarinizi aramiyormusunuz ariyorsunuz siz haklarinizi ararken boluculuk olmuyorda onlar arayincami boluculuk oluyor.. Igneyi once kendinize batirin onlar sizden TV kanali istedi diye hemen toprak istiyor anlamina gelmiyor.. Ben bunun altinda sadece bir kiskancliktan baska birsey gormuyorum...

Kurtlerinde yeni tv-kanali hayirli olsun diler ve nice ulkeme ve tum turk halkina hayirli baris dolu nice seneler dilerim

Saygilar

Gönderi tarihi:
Bu sarfettiğiniz cümlelere sadece güldüm :excl: Kürtçe kanalı kendi için bir tehlike olarak algılayan PKK ile bu kanalı gereksiz gören zihniyet aynı kapıya çıkar.

Hayirli olsun dedik, hatda Süryanilere Zazalara da kendi dillerinde kanal acilmasindan yanayim

Ben bir Kürt olarak Kürtçe kanala tüm yüreğimle sahip çıkıyorum;barış için atılmış çok büyük bir adım.Yürekten kutluyorum.

Bir adim degil artik bir sorunda kalmadigini düsünüyorum issallah izleme rekoru kirar!

Gönderi tarihi:
Turkiye Cumhuriyetinin boyle bir uygulama baslatmasi her kimine gore esitsizlik olarak yorumlansada yerinde vede cok dogru bir karar boyle bir uygulama yapildigi icin ben turk milleti adina cok mutluyum ve yeni kanalada basarilar dilerim gelelim su diger etnik kokenlere haksizlik yapildigi konusunda yorum yapan arkadaslara nicin bir Bosnak, tatar cerkez cecen ve laz tv yok diyenlere bosnaklar kime deniyor efendiler Bosnahersekte yasayanlar degilmi eee bu durumda onlarinda kendi kanallari yokmu var ayni sekilde tatar cecen vede cerkezler icin gecerli degilmidir haa laz tv yok ama ozel kanallari vardir lazlarinda peki bunlari izleyen izlemiyormu uydu yayinlarindan izliyorlar ee peki hem turkiyedeki kurtler Avrupadan yayin yapan kurt kanalini izlemesin diyorsunuz hemde kanal acilmasina izin vermiyorsunuz bu ne lahana bu ne tursu hem kurtler kardesimiz diyorsunuz hemde degildir diyorsunuz birde uzerine ustelik kurtlere kanaldan baska hediyemiz olmaz diyorsunuz sadaka vermiyorsunuz efendiler siz onlara haklarini veriyorsunuz ayrica sizler etnik koken olarak almanyada fransada bilmem nerede kendi etnik haklarinizi aramiyormusunuz ariyorsunuz siz haklarinizi ararken boluculuk olmuyorda onlar arayincami boluculuk oluyor.. Igneyi once kendinize batirin onlar sizden TV kanali istedi diye hemen toprak istiyor anlamina gelmiyor.. Ben bunun altinda sadece bir kiskancliktan baska birsey gormuyorum...

Kurtlerinde yeni tv-kanali hayirli olsun diler ve nice ulkeme ve tum turk halkina hayirli baris dolu nice seneler dilerim

Saygilar

Sn.Yakışıklı, Bosnak, Tatar, Çerkez, Çeçen ve Laz derken, arkadaşlar başka ülkelerdeki değil, ülkemizdeki Bosnak, Tatar, Çerkez, Çeçen ve Laz asıllı Türkleri kastetmişler. Lazların kendi kanalları yoktur. Fransada yada Almanyadaki Türklerin hakları ile ülkemizdeki etniklerin haklarını karıştırmayın, aynı şey değil. Şu iğne-çuvaldız edebiyatını da bırakalım artık. Ülkemizdeki Kürtlerin bir kısmı hariç diğer etnik gruplar Türklük kavramına adapte olmuş ve uyum sağlamışlardır. Her gruba bir TV açılabilir, bu sorun değil. Kürtlerin TVsi olması ise önceliklidir. Çünkü, bu vatandaşlarımız, Türkçeyi de bilmediklerinden, mecburen Roj Tv, Barzani Tv gibi kanalları izlemek zorunda kalıyor ve terör örgütünün propogandasına maruz kalıyor ve ülkeden kopma durumuna geliyorlar. Bu yüzden çok olumlu ve olması gereken bir girişim olmuştur, hayırlı olsun.

Gönderi tarihi:
Sn.Yakışıklı, Bosnak, Tatar, Çerkez, Çeçen ve Laz derken, arkadaşlar başka ülkelerdeki değil, ülkemizdeki Bosnak, Tatar, Çerkez, Çeçen ve Laz asıllı Türkleri kastetmişler. Lazların kendi kanalları yoktur. Fransada yada Almanyadaki Türklerin hakları ile ülkemizdeki etniklerin haklarını karıştırmayın, aynı şey değil. Şu iğne-çuvaldız edebiyatını da bırakalım artık. Ülkemizdeki Kürtlerin bir kısmı hariç diğer etnik gruplar Türklük kavramına adapte olmuş ve uyum sağlamışlardır. Her gruba bir TV açılabilir, bu sorun değil. Kürtlerin TVsi olması ise önceliklidir. Çünkü, bu vatandaşlarımız, Türkçeyi de bilmediklerinden, mecburen Roj Tv, Barzani Tv gibi kanalları izlemek zorunda kalıyor ve terör örgütünün propogandasına maruz kalıyor ve ülkeden kopma durumuna geliyorlar. Bu yüzden çok olumlu ve olması gereken bir girişim olmuştur, hayırlı olsun.

Sayin dogrucudavut

Bende buyuzden olumlu oldugunu yazmisim ayricada lazlara tv kanali acilmasin demedimde ama uyduda yerel kendi dillerinde olan pek cok kanallari vardir.. benim soylemeye calistigim sadece arkadaslarin vermis olduklari tepkiye karsiliktir bugun avrupada bulunduklari ulkelerde yasadigi ulkenin dilini bilmeyen pek cok turk ama ben hic birzaman yok turk kanallarini izlemesin demedim aksine izlemelerini savundum.. Eger turkiyede turkce bilmeyen kurtleri kazanmak istiyorlarsa uydudan yalan yanlis bilgi edineceklerine dogru yerden haber alirlar bizim ulkemizdeki bosnak tatarlarda uydu kanaliyla istedikleri kanallari izleyebilirler.. sonucta bir kanallari mevcuttur ama kurtlerin boyle bir kanali yoktur.. Ayrica devletin kanal acmasi sadaka olarak gorenler var ve kanaldan baska kurtlere hediyemiz olamaz demek nedemek hem kurtleri icinize almaya calisiyoruz hemde.. Tv kanalinin acilmasindaki amac nedir dogru haberi dogru kaynaktan almaktir bu boluculuk yada toprak istemek demek degildir

Saygilar

Gönderi tarihi:
issallah izleme rekoru kirar!

Ya Efendi Türkler, burada seninle tam mutabık kaldık ha! Aynen katılıyorum, ben de izleme rekorları kırmasını, tüm reytinglerin tozunu attırmasını diliyorum. Helalinden: :clover:

TRT, devletin resmi yayın organı bugün öyle ellere teslim edilmiştir ki, inanılmaz gaflara imza atmaktalar. Son örneği, Maraş katliamı sanıklarından birinin konuşmasının yayınlanması. Benim söz edeceğim ise bu değil. Şu:

Huntington öldü. Ünlü "Medeniyetler Çatışması" tezi kuramcısı. Bunu TRT nasıl veriyor biliyor musunuz? "Medeniyetler Çatışması tezi sahibinin ölümünün açıklanmasının tam da bu günlere denk getirilmesi..."

Doğrusu bu iddia karşısında ağzım açık kaldı. Sanırsın adam ölmüş, mumyalamışlar, ya da formaldehit içine koyup bir gelişmeler olmasını beklemişler. "Ha, tamam, çıkarın adamı, İsrail Gazze'ye saldırdı. Alooo, dünya ajansları, Huntington öldü, duyduk duymadık demeyin!"

Böyle bir zihniyet olur mu yahu? Bu kadar sinekten yağ çıkarma stratejisi, hangi tür bir paranoyak kafada üretiliyor? Bu kafa, "Atatürk dokuzu beş geçe Dolmabahçe'de ölmedi" deyip akla hayale gelmez senaryolar üretenle aynı kafadır. Hayretle izliyor ve insan beyni Pavlov'a rahmet okutturacak kadar şartlanabilir mi diye düşüncelere dalmaktayım...

Gönderi tarihi:

Gene bir tahammülsüzlügün göstergesi. Yillardan beri Kürt'lerin varligini bile inkar ediyorduk ve hatta halende onlarin Türk irkindan oldugunu iddaa edecek kadar irkci aciklamalarda bile bulunabiliyoruz.

Sosyal, modern ve gelismis Türkiye icin topraklarinda yasayan her azinliga kendi dilerinde Televizyon yayini yapmak istiyorlarsa yardimci olmasi gerekli. Burada arzularimizi kötüye kullanipta bölücülük yapiyoruz suclamasiyla karsilasmayiz gene insallah. Illada devlet tarafindan yayinlanmasida gerekmez, ama devlet halkina Türkiye'de yasayan herkesin birer zenginligimiz oldugunu ögretmesi ve bunun icin caba harcamasi gerekli.Devletimiz ve onu yöneten hükümetler nedense bu konularda devamli bir yanlistan digerine gidiyorlar. Devlet yayini yapilacagina özel bir Kürt kanalinin acilmasinda yardimci olunsaydi daha olumlu olurdu, hem daha tarafsiz bir kanal olurdu hemde diger bahsetiginiz baska kökenli yurtdaslarimiza karsi bir ayrimda yapilmamis olurdu. Ama söyledigim gibi, devlet adamlarimiz sorun cözecegine dahada fazlalastirdiklari icin, Kürtce tv konusunda da benzerini yaptilar. Almanya'da yasiyorsunuz ve orada da türkce yayin yapan tv ler var. Orada yasayan Türk kökenlilerdemi acaba Almanya icin sorunlu vatandaslardan? Kendi ana dilinde tv seyretmek, radyo dinlemek ne zamandan beri sorunlu vatandaslarin istegi oluyor anmakta zorluk cekiyorum?

kendimiz icin istedigimizi baskalari icinde hak görürsek tahammül etmeyi ögreniriz derim.

Gönderi tarihi:

Bu da benim gördüğüm zorlama karşı çıkma :) Lazlarn, boşnakların, tatarların, çerkeslerin, çeçenlerin böyle bir talepleri yokta ondan. Eğer Çeçenler, lazlar, boşnaklar, tatarlar çıkıp "bizde kanal istiyoruz, bizim dilimizde de kanal olsun" demiş olsalardı ve TRT reddetseydi o zaman bir ayrıcalıktan bahsedebilirdin.

Terörle mücadelede usta olan devletler, terör örgütlerinin bölge halkıyla örtüşen taleplerini, bir daha terör örgütü tarafından istismar konusu yapılmayacak şekilde halleder. Bunuda nasıl yapar. Verir, ama terör örgütünün almasına izin vermez.

Ben diyarbakırda askerlik yaparken bir ev aramasında radyoda ne türkçe, ne kürtçe bir program vardı. bol h ve z harfinin olduğu kelimeler zikrediyordu spiker. Çıkınca uzman çavuşa sordum. "Ermenistan radyosunu dinliyorlar" dedi. Niye dedim ermenice biliyorlar mı? Ermenistan radyosu haftada bir gün Kürtçe eğlence müzik programı yayınlıyormuş. Vatandaşta açmış ermeni radyosunu kürtçe yayının başlamasını bekliyor. Uydu antenleri toplanırdı köylerde med tv yi izlemesinler diye. o insanlar da sırf kürtçe diye, ermenistan devlet radyosunu dinliyorlar.

Şimdi TRT kürtçe kanal açtı. Daha önce elbette PKK'nın yayın organı diye izleyenlerin yanında. Kürtçe olduğu için Roj Tv yi izleyenlere alternatif sundu.

Bunada en büyük tepkiyi terör örgütü ve sözcüleri gösterdi. Tabi birde böyle zorlama tepkiler var. Sen merak etme, çeçenlerin, lazların, çerkeslerin, tatarların böyle bir talebi olsa onlarda dernekleri sözcüleri aracılığıyla dile getirirlerdi. Sen ne sebeple karşı çıkıyorsan o sebeple karşı çık. Ama böyle bir talebi olmayan, ihtiyaç duymayan insanları öne sürme. bizim ağzımız dilimiz var :)

Bu da nasıl mantık anlamadım. Devlet sunni din adamlarını devlet görevlisi memuru olarak atayıp maaş verdiği gibi alevi din adamlarınada verebilir. Bunun neresi sunnilere yönelik ayrımcı uygulama ? Ben bir sunniyim ve bunun ayrımcı bir uygulama olduğunu düşünmüyorum alakası bile yok. Bizim imamlara , müftülere maaş verildiği gibi alevilerin dedelerine de verilebilir.

Yine benzer zorlama karşı çıkma :) Devlet bu tarz ihtiyaç ve talepleri dikkatte alırken dikkate alınacak seviyede nüfus olup olmadığına bakar. Eğer Almanya'da 50-60 tane Türk olsaydı. Alman hükümeti onlar için düzenlemeler, onların dillerini ve dini inançlarını dikkate alan uygulamar yapmazdı. Ama milyonlarca Türk olduğu için yapıyor. Tüm dünyada böyledir. Sen sattaramap dini diye bir din kursan, ve milyonlarca inananı olursa o zaman onuda konuşuruz rahat ol.

Bir kanalın hangi dilde yayın yaptığı değil, nasıl yayın yaptığı önemlidir. TRT 6 devletin kanalıdır. Kürtçe diye, herhalde terör yanlısı yayın yapacak hali yok. Bu Kürt kardeşlerimizi memnun ettiyse, mutlu oldularsa yerinde ve güzel bir uygulamadır. Hayırlı olsun, iyi seyirler.

Gönderi tarihi:

Aslında ben de Kürtçe kanal konusunda biraz fikir değiştirdim. Bazı Kürt kökenli insanlarla konuştum ve bunun faydalı olabileceğine ikna oldum.

Aslında bu fikrim de her an değişebilir ama, ben de hayırlı olsun, iyi seyirler diyorum...

Ha yalnız şu din adamlarına maaş konusu farklı. Televizyon, tamam, talep edilmesine ve reytinge bağlı. Ama haklar çoğunluğa bakmaz. Tek kişinin hakkı bir milyon kişinin hakkıyla aynıdır. Maaş verilecekse ya hiçbirine verilmemeli, ya tüm din adamlarına, dini müslüman, hristiyan, yahudi, suttaramap da olsa verilmelidir.

Hatta din adamı da nerden çıkmış, din insanlarına, ne bileyim rahibelere de maaş verilmeli...

Gönderi tarihi:
Ha yalnız şu din adamlarına maaş konusu farklı. Televizyon, tamam, talep edilmesine ve reytinge bağlı. Ama haklar çoğunluğa bakmaz. Tek kişinin hakkı bir milyon kişinin hakkıyla aynıdır. Maaş verilecekse ya hiçbirine verilmemeli, ya tüm din adamlarına, dini müslüman, hristiyan, yahudi, suttaramap da olsa verilmelidir.

Hatta din adamı da nerden çıkmış, din insanlarına, ne bileyim rahibelere de maaş verilmeli...

Bence bu konularda önce yeterli bilgi sahibi olunmalı. Devlet din adamlarına neden maaş verir ? Devlet her din adamına maaş vermez. Sadece diyanet işleri başkanlığı bünyesinde kamu hizmeti gören din adamlarına diğer tüm devlet memurları gibi maaş verir. Bu din adamları diyanet işleri başkanlığı ve müftülüğe bağlı camilerde görev yaparlar.

Alevi dedelerine maaş verilmesi teklifi, aynı zamanda alevi dedelerinin imamlar gibi kamu hizmeti veren din adamları olarak görev yapması teklifidir. Fakat teklif dedeler tarafından reddedilmiştir. Gerekçeside onlar diyanet işleri başkanlığına bağlı memur olmak istememişlerdir. Aynı şekilde diyanet işleri başkanlığına bağlı memur olmak istemeyen din sunni din adamlarıda vardır ve onlarda maaş almaz. Yani devletin maaş bağlarken kriteri, kişinin insanlar tarafından din adamı olarak kabul edilmesi değildir. Kamu hizmeti veren bir devlet memuru olmasıdır.

Kamu hizmetleride öyle tek kişinin hakkı milyon kişinin hakkıyla aynıdır söylemiyle verilmez. Örneğini verdim, Almanya'da 3 milyon değilde 100 tane türk olsaydı, Almanya devlet okullarında türkçe dersi gündemine bile almazdı. Buda 100 tane Türk'ün hakkının yenmesi olmazdı.

şu söylem zaten en kaba akıl yürütmelerden birisidir "İmamlar devletten maaş alıyorda, papazlar niye almıyor" Bir papazı öldürsen devlet memuru olmayı kabul etmez. Edersede cemaati bir daha onun papaz olduğu kiliseye gitmez. Katolik papazlar, merkezi vatikan'da olan Katolik Kilisesi'ne, protestan papazlarda, birleşik ya da bağımsız kiliselere bağlıdırlar. Katolik papazların papaz olup olmamasına, hangi kilisede çalışacağın veya çalışamayacağına merkezi Katolik Kilisesi ve ona bağlı psikoposlar kardinaller karar verirken. Protestan papazlar içinde cemaat yöneticileri ya da pasötler karar verir. Ortodoks kiliselerinde patrikler. Hristiyan kiliseleri devletle maddi ve idari hiçbir ilişki kurmayarak kendi kendilerini idare ederler. Camiler ve personeli ise, Diyanet işleri başkanlığına bağlıdırlar. imamların , müftüler ya da diğer görevlilerin nasıl çalışacağına, nerede çalışacağına, çalışıp çalışmayacağına yasama organının verdiği yetki ve çıkardığı yasalara göre yürütme organı karar verir. Bırakalım delvetin yapıp yapmamasını Kiliseler böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmezler. Dünyadada devlet memuru papaz ve devlete bağlı bir kilise yoktur.

Atatürk tarikatları yasaklamış, camileri ve o camilerde görev yapan din adamlarını diyanet işleri başkanlığına bağlamıştır. Bunun tersi, diyanet işleri başkanlığı diye bir kurumun olmaması, camilerin halihazırda bulunan veya kurulacak cemaatler ve tarikatlarin kontrolune geçmesi, o camilerde cemaatler ve tarikatların belirlediği din adamlarının görev yapması anlamına gelir. Savunduğun buysa, Türkiye ve Laiklik konusunda ne düşündüğünü bir daha gözden geçir :)

Gönderi tarihi:

Maaşlı devlet memurluğunu reddeden etmiş, reddedecek olan da eder evet, ama bi teklif edin bakalım canım, hiç eden çıkmazsa belki suttaramapçı kabul edecek?

İlkesel bazdaki çelişkileri ortaya koymak için yaptığım ironileri ciddiye alıp yanıtlamak da hoş oldu... :lol:

Konuya gelelim: Net önerim, kısa bir süreç içerisinde diyanetin önce küçültülüp, sonra kaldırılmasıdır...

Gönderi tarihi:

Ülkenin bölünmemesi için bir adım

Eski Ahit’te Tanrı, kardeşini öldürmüş olan Kabil’e der ki: “Kardeşinin kanının sesi topraktan bana doğru haykırıyor.”

Dün akşam Kürtçe TRT 6’nın yayına başlaması törenini izlerken bu cümle aklıma geldi.

Otuz yılı aşkın bir süredir öldürülen on binlerce genç insanı düşündüm. Yaralanan, evi barkı yakılan, sürülen milyonlar gözümün önüne geldi.

Bu çocukların mezarlarından doğrulup devleti yönetenlere “Bizi niye öldürdünüz?” diye sorduklarını düşledim.

“Madem sonunda devlet Kürtçe televizyon kuracaktı, Üniversitelerde Kürt dili ve edebiyatı okutulacaktı, o zaman bizi niye genç yaşımızda dağlara sürdünüz, kör kurşunlara hedef ettiniz, kanımızı toprağa döktünüz?”

Sonra Mehmet Uzun’u hatırladım: “Kürtçe yazdığım için niçin beni mahkemelerde süründürdünüz?” diye soruyordu o da.

Ahmet Kaya, “Kürtçe klip yapacağım diye beni niye linç etmeye kalktınız, toprağımdan ayrı düşürdünüz?” diyordu.

Nice aydın, nice yazar, nice sanatçı acı çekti bu uğurda.

Yaşar Kemal, “Bu ülkeye yazıktır. İnsanlara dilini verin, ana dillerini özgürce konuşma hakkını tanıyın. Bu kan dursun” dediği için beş yıl hapse mahkûm edilmişti.

Değdi mi bütün bu acılara.

Dün televizyon ekranında hepimiz gördük: Kürtçe açılışlar yapıldı, Kürtçe türküler söylendi. (Keşke Kürt müziğinin büyük sesi Şivan Perver de katılsaydı.)

Peki söylendi de ne oldu? Kıyamet mi koptu? Türkiye Türkiye olmaktan mı çıktı?

Bu yazıyı yazarken ekranda bir yandan da TRT 6’da oynayan filme bakıyorum: “Kale Min Gofret ü Ez” yazıyor.

Ne demek olduğunu sordum: “Dedem, Gofret ve Ben” demekmiş.

Bu komedi filmi Kürtçe gösterildi diye Türkiye mi bölünüyor?

Biliyorum ki bu ülkede geçmişin muhasebesi yapılmaz. Darbe yapan adamla, darbe mağdurunun kol kola girdiği bir topraktır burası.

Ama yine de sormak istiyorum: Bütün bunlara değdi mi beyler?

Ülkenin demokrasisini zehirlediniz, ekonomisini çökerttiniz, milyonların göç etmesine sebep oldunuz.

Değdi mi?

Geçenlerde, kuvvet komutanlığı yapmış bir zatın sözlerini okudum: “Biz sahiden kart kurt meselesine inanıyorduk” diyordu.

Harbiye’yi ve kurmay mektebini bitiren bu general acaba hiç mi yakın tarih okumamıştı.

Osmanlı meclisindeki “Kürdistan mebusları”nı da mı bilmiyordu?

Bizim gençliğimizde Kürt denilemezdi.

Bu insanlar yoktu, böyle bir dil de yoktu.

İnsanlar Kürtçe konuştu diye mahkemelere çıkarılır, hâkimle sanığın tercümanla anlaşabildiği bu mahkemelerden “Kürtçe diye bir dil yoktur!” kararı çıkardı.

Bir yazımda bu tutumu eleştirirken “Bari Kürdili Hicazkar makamını da yasaklayın!” demiştim.

Belki de bazı okurlar bu yazıyı çok safiyane bulacak, Kürt meselesinin dil ve kültürden ibaret olmadığını, yabancı parmağıyla bölücülük yapıldığını söyleyecek.

Doğrudur, ben Türkiye’yi bölmek isteyenler olduğuna itiraz etmiyorum ki.

Asala ve PKK meselelerinin, 1974 Kıbrıs çıkarmasından sonra başımıza sarıldığını da biliyorum.

Ama ben bu ülkenin bölünmesine karşıyım. Bu yüzden de kuyumuzu kazmak isteyen çevrelere karşı daha akıllı davranabilirdik diyorum.

Kardeşin kardeşi kırdığı bu kanama dönemini daha hafif atlatabilirdik.

En azından yurttaşlarımızın diline ve kök kültürüne saygı göstererek, silahlı hareketi halktan ayırmayı deneyebilirdik.

Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda kan dökmüş Kürt asıllı vatandaşlarımızın kökenini, kültürünü, dilini yok saydığımız için, silahlı eylemlere dünya çapında bir propaganda malzemesi sağladık.

Osmanlı’nın çöküş döneminde gördük ki; yurtseverlerin aptallık yapmaya hakları yoktur. Akılsız milliyetçi, ülkesine en büyük zararı verir, hatta yıkıma götürür.

Dünyanın gelişimini doğru okuyabilen akıllı yurtseverler ise ülkelerini yüceltirler.

Bu sözlerim Enver ve Evren paşalar ile Mustafa Kemal’ler arasındaki farkı da açıklamaktadır. Zülfü Livaneli :stuart:

Gönderi tarihi:
Hayirli olsun dedik, hatda Süryanilere Zazalara da kendi dillerinde kanal acilmasindan yanayim

Bir adim degil artik bir sorunda kalmadigini düsünüyorum issallah izleme rekoru kirar!

Efendi Türkler kardesim,izlenme rekoru kircagina bende eminim,hele de Tayyip Erdogan her gün o kanala cikip secim yatirimi icin Kürtce konusmayi ögrenirse iste o zaman reyting rekorlari kirar gercekten,yakinda da Gürcü kanali acarlarsa hic sasmam.

Demokrat olmusuz da haberimiz yokmus...

saygilarla

Gönderi tarihi:
Maaşlı devlet memurluğunu reddeden etmiş, reddedecek olan da eder evet, ama bi teklif edin bakalım canım, hiç eden çıkmazsa belki suttaramapçı kabul edecek?

İlkesel bazdaki çelişkileri ortaya koymak için yaptığım ironileri ciddiye alıp yanıtlamak da hoş oldu... :lol:

Konuya gelelim: Net önerim, kısa bir süreç içerisinde diyanetin önce küçültülüp, sonra kaldırılmasıdır...

Ciddiye aldığımız yapılan ironi değil. Konu hakkındaki memlekette her bilgisizin ağzına sakız olmuş bir söyleme bu vesileyle cevap vermektir.

Diyanetin kaldırılması Türkiye'deki laik sistemin yeniden yapılandırılması ve devlet din ilişkisinin yeniden düzenlenmesi anlamına gelir. Buda Atatürkçü laiklik anlayışı yerine, roman laiklik anlayışının kabulü demektir.

Gönderi tarihi:
Ben diyalektiğe inanırım. Hiç bir şey değişmeden kalamaz...

Ilımlı İslam projesi hayata geçirilise o özlediğin değişime kavuşursun. Şu söylemlerle bir insanın kendisiyle ne kadar çelişebileceği üzerine güzel bir kolaj hazırlarımda. Neyse vakit bulunca eğilirim buna :)

Gönderi tarihi:

Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum.

Bence kürtçe yayına geçmelesinde çok geç bile kalınmıştır.Yanlız kürtçe değil bununla beraber laz,çerkez kanallarıda olmalıdır,Bana göre hiç bir sakıncası yoktur.Arz ve talep olmayınca zanmanla kendiliğinden bitecektir zaten.

Turgut özal'ın başbakan olduğu dönemde ,Özala danışmanlık yapan bugünkü akp 'de bakan olan Cemil Çiçek kürtçe yayın yapılmasını teklif ederek,kürtçe yayının yapılması

gerektiğini, kendi ileri gelenlerini ve kendi yörelerini,örf adetlerini tv ye çıkartarak devletin eliyle yayın yapılmasını ve aksi takdirde bu uygulamayı avrupadan yaparlarsa ,yalan ,yanlış haberler yaparak bizim aleyhimize olacağını söylemiştir.

Bugün roj tv olduğu gibi .Özal ise bu teklifi kabul etmemiştir.

ısrarla kürtçe tv diye ortalığı yayagaraya verenlerin, bugun bu olaydan hoşnut olmadıkları gözüküyor. çünkü yayın kurmaci lehçesi ile yapılıyor çoğunluk olan zaza ve azda olsa sorniler bazı olayların farkına vararak dillerinin ve kültürlerinin farklılığının farkına varmıştır.

Bu farklılıkların çıkmasından rahatsız olan ve gerçek amacının Kürt halkına hizmet olmadığı anlaşılan kesimler ise ,istemeyerekte olasa kendini böyle deşifre ederek köşeye sıkıştırlmış çaresizliğni gösterirler.

Gönderi tarihi:

Keske Kürtce tv kanalini yillar önce terör baslamadan önce yayina soksaydilar. Nedense biz devamli coookkk gerilerden gideriz, önce inkar ederiz, sonra baskalarinin zoruyla var deriz ve en sonunda kabul ederiz. Ama o arada olan bir cok günahsiz insanlara oldu. Kimse buradan sözlerimden terör son bulacak anlamina cikartmasin. Türkiye'de terör son hayatta bulmaz, cünki terörden siyasi olsun maddi olsun bayagi ekmek yiyenler var, hemde her iki taraftan.

Gönderi tarihi:

Teror belki son bulmaz sayin dunyahepimiz

Ama en azindan dogu ve guneydoguda yasayan ve turkce bilmeyen halk kurt tvsi sayesinde pek cok sey ogrenebilirle bu devlet icinde iyi olur boylece halkin yalan yanlis haberlerden bilgi almalarinin onun gecmis olur ve halk bilinclenmis olur.. Kadinlar saglik konusunda daha bilinclenirler boylelikle kendi dilleriyle en azindan sorunlarina tercuman olundugunu ve ne yapmalari gerektigi hakkinda fikir sahibi olurlar..

Ayrica bazi arkadalarin soyledigine katilmiyorum yok izleme rekorlari kirilacakmista yok reytingler yukselecekmiste.. Amac burada izlenme rekorlari yada reyting degildir sayet oyle birseyi dusunmus olsalardi bunu yillar once hayata gecirirlerdi.. Devlet tvlerinin reyting yada izlenme oranlari kaygisi olmaz o sadece ozel tvler icin gecerlidir.. sayet boyle bir kaygilari olmus olsaydi TRT ozel kanallarin acilmasina musade etmezdi.. Cunku ozel kanallar turkiyeye geldiginden buyana trt fazla izlenmemektedir ozaman bu arkadaslarinin degimiyle ozaman kanallarin batmis olmasi gerekiyordu.. Bakiyorumda arkadaslari simdiden reyting kaygilari sarmis durumda..

Saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.