Φ lena Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Hele pasajda olursak mezelerimizi bile düşünceyle getiririz garson rakıyla buz getirsin yeter üstünü biz düşünceyle hallederiz, düşünceyle yerden yükselen insanlar hakkında fikrin varmı, kırgızistanda yeni ölmüş bir insanı bir kilometrelik insan çenberi yaparak ayinle tıransa girenin beline ölünün ellerini bağlıyarak koştuğurduklarını 8 milemetrelik filimde seyretdinmi, neyse çıt çıt şerefe yarasın. Alıntı
Φ aramis Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Ya herkesin yazdığını okuyorum bu Lena'nın yazdıklarından bişi anlamadım.Ne diyor Allah aşkına. Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Hele pasajda olursak mezelerimizi bile düşünceyle getiririz garson rakıyla buz getirsin yeter üstünü biz düşünceyle hallederiz, düşünceyle yerden yükselen insanlar hakkında fikrin varmı, kırgızistanda yeni ölmüş bir insanı bir kilometrelik insan çenberi yaparak ayinle tıransa girenin beline ölünün ellerini bağlıyarak koştuğurduklarını 8 milemetrelik filimde seyretdinmi, neyse çıt çıt şerefe yarasın. çın çın şerefe yarasın filmi seyretmedim ..ama aklımda .....tşk edrim Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 senin göremediğin bakışlarının uzandığı heryerde yoktur derkenki kullandığın beyin kabuğunun her kıvrımında çözemediğin sorularının cevabında hep inkar etsende,zor anda el açtığın duanda bir arının bınbır çiçekten tatlı bır madde kustuğu balda kendi içinde bir kozmozda işleyen evrenin gizeminde bembeyaz masumıyetıyle gözleri ışıldatan deniz anasının şeffaflığında milyonlarca birbirine bırı dahi benzemeyen kar tanesinin sanatında annenin bebeğe olan şefkatinde ağaçların binbir yeşilindeki güzellikte devekuşunun tüylerindeki ihtişamda ve herşeyden öte sana verdiği yüreğin muhtaç olduğu o sevgide işte ALLAH bakmayı bilen,hissedebilen yüreklerin her atışında..... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Mecmua deyil kitap arasında belki bir iki mecmua var, senin daha çoooook fırn ekmek yemen lağzım. unlu mamullerin fazla tüketilmesinin zekaya zararı bilinmekte..neyse anlayana sivrisinek saz anlamayana sultanabdülhamidin korosu az demişler.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 sedelina ne güzel yazmışsın eline sağlık.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 unlu mamullerin fazla tüketilmesinin zekaya zararı bilinmekte..neyse anlayana sivrisinek saz anlamayana sultanabdülhamidin korosu az demişler.... Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Allah mekandan münezzehtir. Insanlarin akli yetmez buna fazla düsünme depresyona girersin Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 sedelina yazıyı çok beğendim çok güzel, sağolasınnnnnnnnnnnn Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 sedelina ne güzel yazmışsın eline sağlık.. teşekkurler insanların herşeyi madde ile açıklamalarına karşı bunu yazmak istedim din bilgiden zıyade iman ister hangi bilgi bizi imanımızdan döndürebilir ki sedelina yazıyı çok beğendim çok güzel, sağolasınnnnnnnnnnnn teşekkurler canım,içimden geçti o an Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 1) Bukadar aptal bir soru sorabildiğine göre gerçektende CAHİL sin.......... 2) Şu anda net'de frouma yazabiliyorsan ve biz senin ne biçim bir insan olduğunu bilemiyorsak.Hem her yerdesin ve hemde hiç bir yerdesin......!!!!! arkadaşım bişey aklıma takıldı konu dışı ama,ilginç cidden itimde olabilir..belkı bilim ilerlediğinde yerçekimi konusundaki fikirlerde değişebilir Alıntı
Φ Adaletlimis Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Nutku serif Hak suretidir alemi imkan ile Adem bundan güzeli nerdeki cennettemi sandin? Her yer ne güzel menbai husün insan güzeli Sende bu cemali huri gilmandami sandin? Her yerde fakat arifin kalbindedir Allah Yoksa sen onu arzu semavattami sandin? Dünya diyerek gecme sakin Burdadir hersey mizanu sirati mutlaka ordami sandin? Cennetü düza gammü sürür zulmet ile nur yaptiklarinin gölgesi halictemi sandin Bilgin sana kiymet talebin neyse o sun sen Insanligi sade yiyip icmektemi sandin Halin neyse mü$teri sen oldun o hale Noksani meger adli Ilahidemi sandin Fikrim bu benim Virdim ise her lahsada aaaah Sen ahI ates suzumu beyhudemi sandin Yeniler her ah ile Kenan ahdi el esti ahim acaba nefay habidemi sandin? -http://people.freenet.de/Magellan1/nutkuserif.rar- Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2006 Allah Arştadır Arş nerededir ? Arş ,yedi kat gök ve yedi kat göğü de kapsayan bir kattan /kürsiden soraki herşeyi kapasayan gerisi alandır.... Sadece ve sadece Allaha mahsus Arş.... Nerden biliyorum? Peygamber miraçta orya gitmedi mi? Melekler bizim saydıklarımızla 50000 yıllık bir mesafe olan yer arş arası yolu , bir günde katederek oraya çıkmıyorlar mı? Umarım şimdi Allahın nerdede olduğunu anlamışsınızdır... selam Allah Zaman ve mekandan münezzehtir..Allah bir mekana konu olamaz..mekana konu olan her şeyin cismi vardır ki yer kaplar..Cismi olan değişime de konu olur..Allah ise cisim olmaktan ve değişime konu olmaktan münezzehtir... Allahım seni her türlü noksanlıklardan tenzih ederim.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 ALLAH arşından bahseder ancak biz o arşın ne olduğunu ve nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bilmediğimiz bir konu üzerine ne anlatabiliriz ki??? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Yavaş yavaş bir şeyler anlıyorsunuz, İşte tartışma bu şekilde yapılmalı allah beni araştırma dememişki bilakis beni ara anla demiş. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 lena sen arşla ilgili sırlara erdin galiba bildiklerini anlat bize aydınlat bizi lena.... bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp lenacığım... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 sardunyam: felsefe bölümünde din felsefesinde allah varmıdır ne yapmıştır kısmında yam yama karşıt bir yazım var sayfa 3 de, hepsini oku atlamadan sıkılmadan bu güne kadar çıkan dinler hakkında nasıl fikrin olucak sonra deyerlendiririz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 lena en müsait olduğum zamanda okuyacağım merak etme... bakalım ne gibi şeyler öğreneceğiz... saygılar Alıntı
Φ Adaletlimis Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Allah´in nerde oldugunu söylersek fayda verirmi? Bazi sorulari soranlar Allah´i görmüs olsalar onlara bu fayda verirmi? Onlar icin birsey degismez, ölüp mahser yerinde pisman olurlar ve Allah´a " Allah´im bana mühlet verde tekrar beni geri dünyaya gönder dosdugru yasiyacagim ve sana iman getirecegiz" diyecekler. Allah onlara mühlet verip geri göndermis olsa bile Allah´i gine unutup eski aliskanlarindan vazgecmiyeceker. Birde cok sorulan sorulardan birisi geldi aklima: " Allah bizim önceden cennet ve cehenneme gidecegimizi biliyorduda neden dünyaya göndermeden direk oralara göndermedi?" Cok basit kendin yasayip kanaat getirebilmen icin. Imtahana tabi tutulup sonucta kendin bile yaptigin hatalari veya dogrulari kabullenebilmen icin" Sen kabul etmesen bile bütün belgeler önene koyuldugunda caren kalmaz. "Yoksa Allah´im sen beni cennet veya cehennemine koydun ama ben ne sevab isledim nede günah isledim "diyecekler. Iman nedemek inanmak demek. Görmeden inanabilmek demek. Bilmek ise görürsen bilirsin, sen onu ariyorsun herhalde. Birde imanin kamili vardir, o öyle duruma gelmistirki sanki Allah i görmüscesine bilir. Allah´i isteyen rahatlikla bulur. Istemeyen bulamaz, ama Allah mutlaka onu bulur. Allah´im hepimize hidayet versin. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Ne yani? Bir tanrı olacak... Ve bu tanrının tek amacı, insanlar yaratıp, sonunda onları cennete veya cehenneme gönderebileceği bir ortam yaratmak olacak...Bu mudur tanrının görevi? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 ya sende inananlardan ol cennette yaşa neden cehennemde yaşamayı seçiyorsun ki? Allah insanları cehennemde yakmak için yaratmadı, insanın kendi seçimidir bu... ilk yarattığında neden iblise secde ettirdi? neden iblis beni ateşten yarattın onu topraktan dedi? neden kibirlendi? ve Allah ben insana kelime öğrettim dedi... kelimeden kasıt neydi? İnsan göründüğünden çok daha fazlasıdır aslında... Allah'ın insanı cehennemde yakmak ya da cennette sefa sürdürmek için yarattığını söylemek ve sanmak hem haksızlıktır hem de anlayamamaktır.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 ya sende inananlardan ol cennette yaşa neden cehennemde yaşamayı seçiyorsun ki? Allah insanları cehennemde yakmak için yaratmadı, insanın kendi seçimidir bu... ilk yarattığında neden iblise secde ettirdi? neden iblis beni ateşten yarattın onu topraktan dedi? neden kibirlendi? ve Allah ben insana kelime öğrettim dedi... kelimeden kasıt neydi? İnsan göründüğünden çok daha fazlasıdır aslında... Allah'ın insanı cehennemde yakmak ya da cennette sefa sürdürmek için yarattığını söylemek ve sanmak hem haksızlıktır hem de anlayamamaktır.... Anlamak basit buyurun. Ve Allah dedi: Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım: ve denizin balıklarına, ve göklerin kuşlarına ve sığırlara ve bütün yeryüzüne, ve yerde sürünen her şeye hakim olsun. Ve Allah insanı kendi suretinde yarattı, onu Allah’ın suretinde yarattı. Onları erkek ve dişi olarak yarattı.” (Tekvin. Bap 1/25,-27) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2006 sen kendini küçücük et kemik sanırsın oysa sende alemi ekber gizlidir... Alıntı
Φ Adaletlimis Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Bir kiymetli hoca ile tanismistim bazilari onun ile alay gecmeyi severlerdi. Ben onun sohbetine doyamazdim, öyle bir nurlu yüzü vardiki daha aklima gelince sarilip ellerinden öpmek isterim. O nun kafasini baya sorularim ile agritmistim, bazi hoca diye gecinenler vardi onlar ile ben alay gecerdim, cünkü o kisiler cikar pesindeydiler ve yiderenlere hizmet ederlerdi. O nurdan olan hocam ise öyle seyleri gözetmezdi. Tanisma imkanim yalniz 3 hafta ie kisitliydi ve ondan sonra göremedim. Kulaklari cInlasin. Sordugum yüzlerce sorunun bir cevabini buraya yazmak istedim. Insanlar neden bu kadar karamsar düsünür, kötülük ve mantiksiz olanlari konusur? cevab: Insanin aklina cok seyler gelir,hayirli olani kötülükte de günahli seylerde .Onlari konusup uygulamayinca bir zarari olmaz ama güzel bir tarti ve süzgecten gecirip konusup ve yasayinca daha hayirli olur. Esasinde bir müslümanin kafasini hüzülü seylerle yormaya bile hakki yoktur. Ilim cok önemlidir ama ilminde hayirlisi ile ugrasmak bize farzdir. Önce Allah´ini bul ve onda sabit isen ilmi birakma. Ilimsiz hic biryere varilmaz. Allah´i gercekten bulmak istersen ilm mutlaka ihtiyactir. Ilmi var sayanlar ilmin Allah´a götürmiyecegini söylentileri ile yanilmaktalardir cünkü ilim mutlaka ve mutlaka Allah´a götürür. Hakiki ilme sarilan kim olursa olsun Allah´in izlerini ve belgelerini gözardi edemezler. Edenler ise azalarini o hakikata kapali olarak oralardan gecerler ve ilmi gercekten tatmin etmemislerdir. Saygilar Alıntı
Φ niyogara Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 SORU:Bu kadar allamenin içinde kendimi cahil hissetmeye başladım. Biri beni aydınlatsın da bakarsınız ben de müslüman olurum(!) 1) Allah var mıdır? varsa nerdedir, niye görünmüyor? 2) Bazılarınız diyorsunuz ki "Allah hem her yerdedir hemde hiçbir yerde değildir" Bu çelişkinin açıklamasını istiyorum. CEVAP: Sevgili kardeşim hangi dinden olursan ol ben müslümanım elhamdülillah. sana kardeşim dedim çünkü dünyada var olan tüm insanlık benim kardeşim. Allah (c.c.) vardır Evet Allah (c.c.) vardır hamde senin tam kalbinde sen onun ismini andıkça o senin yanında olacaktır iyi veya kötü amalinde mutlaka vardır. sen güneşe çıplak gözle bakıp nasıl görebiliyorsan yada etrafında olan varlıkları nasıl hissedersen oda seni hissediyo and olsun Hz. Muhammet (s.a.v.) efendimiz bir hadisinde diyor ki... Nefsimi kudret elinde tutan Allah'a And olsunki siz nasıl çıplak gözle bakıp güneşi ve ayı görüyorsanız Allah'ı (c.c.) da o gözle göreceksiniz. Hızla yaklaşan ölümü görmeden ona itaet edin ( Tevbe istifar) da bulunu zira onun rahmeti boldur sizi affeder. Bu sabah kalk sabah ezanını dinle ve sadece ömründe bir kez inananrak namaz kıl sadece bir kez islama inanma sadece allahın varlığına inan istersen bir ker dene lütfen Allah (c.c.) rızası için bir kere dene hiç bişey kaybetmeyeceksin zira kazanabilirsin ahiret gününde beygamber peygamber gexerek şefaatçı arayacaksın beni bir arkadaş olarak dinle ve dene. Allah (c.c) Seni ıslah etsin ve sana hidayet nasip Eylasin.....Amin Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.