Φ fatih111 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 Ünlü bir filozof şöyle demiştir: Bir köy muhtarsız olmaz, Bir iğne ustasız olmaz, Bir harf katipsiz olamaz biliyorsun; Nasıl oluyor ki nihayet derecede muntazam şu memleket hakimsiz olur? (muntazam=düzemli, intizamlı) (Memleket= kainat) (Hakim=Yaratıcı, sahip, yönetici, ) Alıntı
Φ fatih111 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 İslamiyet güneş gibidir üflemekle sönmez. Gündüz gibidir göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Bir köy muhtarsız olmaz,Bir iğne ustasız olmaz, Bir harf katipsiz olamaz biliyorsun; Nasıl oluyor ki nihayet derecede muntazam şu memleket hakimsiz olur? Nasıl oluyorki şu muntazam hakim, sahipsiz olur ? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Nasıl oluyorki şu muntazam hakim, sahipsiz olur ? Çünkü her şeye hakimdir;"her şey"... Her şeye hakimse,her şeye hakimin sahibi olmaz;çünkü her şeyin üstündedir, doğal olarak hakim olunmakla sınırlanamaz... Yine "inanç" meselesi yani... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Çünkü her şeye hakimdir;"her şey"... Peki nasıl oluşmuş ? tesadüfen mi ? bir iğne bile ustasız olamazken hemde !!! Yine "inanç" meselesi yani... evet bende bunu anlatmaya çalışıyorum Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Peki nasıl oluşmuş ? tesadüfen mi ? bir iğne bile ustasız olamazken hemde !!!evet bende bunu anlatmaya çalışıyorum Her şeye oluşum kavramı dahil değil mi;yeterince açık değil mi sözüm;her şeyin üstü... Bunu anlatmaya çalışmıyorsunuz;aşağı gösterir bir havanız var... İnanmıyorsanız mantıkınıza da etki eder bu ve burada kalkıp bazı görüşleri aşağılar yazı yazmanıza yol açar... Allah'a inanıyorum; o zaman algılanır ufak dünyamız için geçerli "yeter-sebep" ilkesini Allah'ı anlamak için yeterli görmem ne kadar mantıki olur!!! Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Her şeye oluşum kavramı dahil değil mi;yeterince açık değil mi sözüm;her şeyin üstü... doğru cevap sonsuzluk olmalı bence, çünkü sonsuzluğun üstü yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 doğru cevap sonsuzluk olmalı bence, çünkü sonsuzluğun üstü yok. Sonsuzluk da insan zihinin açıklama çabasının doğurduğu bir kavram sonuç olarak;içinde "olmayan" anlamı da taşıdığından benim kastım çok daha üstüne çıkıyor... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Sonsuzluk da insan zihinin açıklama çabasının doğurduğu bir kavram sonuç olarak;içinde "olmayan" anlamı da taşıdığından benim kastım çok daha üstüne çıkıyor... Sonsuzluğun (uzay boşluğunun) üstü yoktur, çünkü sonsuzluğun sınırı yoktur. Herşeyi içinde barındırır (düşünceyi bile) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Sonsuzluğun (uzay boşluğunun) üstü yoktur, çünkü sonsuzluğun sınırı yoktur. Herşeyi içinde barındırır (düşünceyi bile) Ama sonluyu karşıt alır;son ondan gelmez bu açıdan bakarsak;yine eksik kalıyor yani... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Ama sonluyu karşıt alır;son ondan gelmez bu açıdan bakarsak;yine eksik kalıyor yani... sonucu kanıtlanmayan bir şey tabiki eksik kalır, sizin baktığınız açılar cin şeytan cennet cehennem gibi şeylerden oluşuyorsa bizim eksikliğimiz normaldir. Boşlukları, masallarla değil, bilimle doldurduğumuz zaman anlayabiliyoruz. Bilimle doldurulamayan boşluk, hep boşluk olarak kalacaktır. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 sonucu kanıtlanmayan bir şey tabiki eksik kalır, sizin baktığınız açılar cin şeytan cennet cehennem gibi şeylerden oluşuyorsa bizim eksikliğimiz normaldir. Boşlukları, masallarla değil, bilimle doldurduğumuz zaman anlayabiliyoruz. Bilimle doldurulamayan boşluk, hep boşluk olarak kalacaktır. Bilimin kendi boşluklarıyla ilgilenir;en temel amaç da bazı şeyleri daha iyi anlayabilmek ve teknik ugulamalarda bulunabilmektir... Eksiklik dediğim verdiğiniz kavramdı;ama o müthiş tarafsızlığınızla yine ortaya koymuşsunuz fikrinizi... Masal olmayan, olması mümkün olmayandır... Tanrı kavramının yanlışlığı ispatlanamadığına göre; ve somut gerçeklikten herkes kendi "inancı" doğrultusunda anlamlar çıkardığına göre biz "masalcı" değiliz demek yersiz megalomaninizi ortaya koymaktan öte gidemez;bize "masalcı" demeniz de yine "bilmeme" nizin verdiği acıdan olsa gerek... Biz masala inanmıyoruz;biz bilimle ilgileniyoruz;içiniz rahat olsun, biz gayet iyiyiz böyle... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Biz masala inanmıyoruz;biz bilimle ilgileniyoruz;içiniz rahat olsun, biz gayet iyiyiz böyle... Ama cine, şeytana, huriye inanıyorsunuz varmı gören duyan bilen ? en ufak bir belirtisi var mı gerçek olarak ? Masal olmayan, olması mümkün olmayandır... diyorsunuz ve bugüne kadar olmamış ve olması mümkün olmayan şeylere inanıp bunlar masal değildir diyorsunuz. O zaman bizde pamuk prensen ve yedi cücelere inanalım ve bunlara masal demeyelim Bilimin kendi boşluklarıyla ilgilenir;en temel amaç da bazı şeyleri daha iyi anlayabilmek ve teknik ugulamalarda bulunabilmektir... Bilim kendi boşluklarıyla ilgilenmez, çünkü kendi boşluğu diye bir kavram yoktur, kavram olarak bilinmeyen herşeyle bilim ilgilenir, bilinmezlik bütün insanlar için aynıdır. Dolayısıyla bilim bilinmeyenleri bilmek için uğraşır. Tanrı kavramının yanlışlığı ispatlanamadığına göre .................... Tanrı kavramının yanlışlığının ispatlanamaması, Tanrı kavramının doğruluğunu ispatlamaz. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Ama cine, şeytana, huriye inanıyorsunuz varmı gören duyan bilen ? en ufak bir belirtisi var mı gerçek olarak ? Masal olmayan, olması mümkün olmayandır... diyorsunuz ve bugüne kadar olmamış ve olması mümkün olmayan şeylere inanıp bunlar masal değildir diyorsunuz. O zaman bizde pamuk prensen ve yedi cücelere inanalım ve bunlara masal demeyelim Bilim kendi boşluklarıyla ilgilenmez, çünkü kendi boşluğu diye bir kavram yoktur, kavram olarak bilinmeyen herşeyle bilim ilgilenir, bilinmezlik bütün insanlar için aynıdır. Dolayısıyla bilim bilinmeyenleri bilmek için uğraşır. Tanrı kavramının yanlışlığının ispatlanamaması, Tanrı kavramının doğruluğunu ispatlamaz. 1)Olması mümkün olmayanın olmayacağının mümkünlüğü bizim kıstaslarımızla bulunamıyorsa masal diyemezsiniz,pamuk prenses masalı yaşadığımız dünya üzerinden hayaldir;kaldi ki onun da birçok gerçeklik payı vardır;temsilidir mesela... Bakın o bile sizin yukardan bakışınızı hak etmiyor... 2)Bilim bilebileceklerini zorlar ve eline geçirdiklerini felsefe ve önceki birikimle yorumlar; bilinmeyen bilimin hedefi olsaydı bilim yerinde durmayı tercih ederdi ... 3)Yanlışığı da ispatlanamayacağına göre bu iş demek ki öle üç-beş somutlama mantığıyla olmuyormuş değil mi;olay yine "hissiyat" ve onun şekillendirdiği hayat görüşüne geliyor o zaman;burada da kimsenin bilim bize yok diyor deme hakkı kalmıyor... Allah her şeyin yaratıcısıdır... Saygı duyarsınız, sizin anlayışınız olur... Saygı duymazsını, sizin ayıbınız olur... Bu iş "dini konular" adı altında "kendince" ve "öylece" konuşup bunu ilimden geliyor gibi göstermeyle olmaz... Saygılar... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Allah her şeyin yaratıcısıdır... Herhangi bir belirtisi yok ! Olması mümkün olmayanın olmayacağının mümkünlüğü bizim kıstaslarımızla bulunamıyorsa masal diyemezsiniz,pamuk prenses masalı yaşadığımız dünya üzerinden hayaldir;kaldi ki onun da birçok gerçeklik payı vardır;temsilidir mesela... Olmamış bir olaya rahatlıkla masal diyebiliriz. O tanıma giriyor. Adem ile havva Allah'ın huzurundan kovulmuşmuş, şeytan Allah'ın huzurundan kovulmuş, insanlara kötülük etmek için dünyaya gelmiş, insanlar sonsuza kadar yaşayacakmış, ölümden sonra tekrar canlanacakmış, Allah varmış ve insana vahiy gönderiyormuş vs. vs. vs. tam bir masal. iş "dini konular" adı altında "kendince" ve "öylece" konuşup bunu ilimden geliyor gibi göstermeyle olmaz... Gerçekler ilimden gelir, kendincesi ve öylecesi olmaz. Allah her şeyin yaratıcısıdır... Saygı duyarsınız, sizin anlayışınız olur... Saygı duymazsını, sizin ayıbınız olur... Allah her şeyin yaratıcısıdır, inanırsanız cennette sefa sürersiniz, inanmazsanız CEHENNEMDE KAVRULURSUNUZ saygı ve saygısızlık bir arada Sizin inandığınız din bile inançlara saygı göstermiyor ama siz saygı göstermemizi istiyorsunuz hep ! ilginç !!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Herhangi bir belirtisi yok !Olmamış bir olaya rahatlıkla masal diyebiliriz. O tanıma giriyor. Adem ile havva Allah'ın huzurundan kovulmuşmuş, şeytan Allah'ın huzurundan kovulmuş, insanlara kötülük etmek için dünyaya gelmiş, insanlar sonsuza kadar yaşayacakmış, ölümden sonra tekrar canlanacakmış, Allah varmış ve insana vahiy gönderiyormuş vs. vs. vs. tam bir masal. Gerçekler ilimden gelir, kendincesi ve öylecesi olmaz. Allah her şeyin yaratıcısıdır, inanırsanız cennette sefa sürersiniz, inanmazsanız CEHENNEMDE KAVRULURSUNUZ saygı ve saygısızlık bir arada Sizin inandığınız din bile inançlara saygı göstermiyor ama siz saygı göstermemizi istiyorsunuz hep ! ilginç !!!! Bakın şu cümlelere;sadece kendi fikri, bana kendi ölçütünde dahi hiçbir kanıt sunamıyorken hala neleri ifade etmeye çalışıyor... Ben durumu tercüme edeyim:Herkesin anlayışı kendine... Cennet-Cehennem ahiret inancına girer;bu dünyada size bu bilinç verilmeye çalışılıyor;buna inanan bizlerin olaydan size bahsetmesi bile yeterli saygı örneği olmaya değerdir... Diyeceksiniz ki şimdi;ee ateistler de anlatıyor işte;hayır;onlar sadece tam bilgiye dahi sahip olmadan karalıyor bu ortamda... Şimdi;sizi kendi inancınızla, kendi tarafınızla baş başa bırakayım mı;yoksa devam mı edeyim hep bu aynı sorularınızla uğraşmaya;sakın bana cevap yok demeyin çünkü cevap arayan da karşıyı anlayış yok benim gördüğüm kadarıyla... C Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Cennet-Cehennem ahiret inancına girer;bu dünyada size bu bilinç verilmeye çalışılıyor;buna inanan bizlerin olaydan size bahsetmesi bile yeterli saygı örneği olmaya değerdir... Sizin inancınız diğer inançlara saygı göstermiyor, diğer inançlara sahip kimseler cehennemde cayır cayır yanacak, önemli olan bizim ahiret inancımızın olmaması değil, sizin inancınızın gerçek olduğunu düşündüğünüz ve bu gerçeğe göre bizim cehennemde yanacağımızdır, dolayısıyla inancımızdan ötürü yanacaksak inançlara saygı muhabbetine girmemeniz gerekir. Şimdi;sizi kendi inancınızla, kendi tarafınızla baş başa bırakayım mı;yoksa devam mı edeyim hep bu aynı sorularınızla uğraşmaya;sakın bana cevap yok demeyin çünkü cevap arayan da karşıyı anlayış yok benim gördüğüm kadarıyla... İşin içinde inançlar olduktan sonra, beyaza siyah bile diyebilirsiniz, bende hep gerçeği arayan biri olarak sizin her inancınızın gerçeklik payını sorgulamak zorundayım. Sebebide çocukların, safların, ergenlerin, cehennem tehditiyle korkutulmasının önüne geçmektir. İnançlara saygı gösterilmelidir, kimse inancından dolayı tehdit edilmemelidir cehennem vs. gibi saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Bu tehdit değil gerçeğe çağrıdır;kabul etmezseniz sizin sorununuz;mantıki açıklamamı diğer başlıkta da verdim;burada sizlere saygısızlık yapmak gibi bir derdimiz yok;isterseniz inanın istemezseniz inanmayın;yeter ki benimle din hususunda savaşmayın;benim canıma gözünüzü dikmeyin;sonuçta bu koşullarda savaşmamızı gerektirecek bir durum yok... Siz saygısızlığınıza zemin hazırlıyorsunuz... Olay bu... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Bu tehdit değil gerçeğe çağrıdır;kabul etmezseniz sizin sorununuz Bizim sorunumuz, islamın sorunudur, çünkü kabul etmezsek yanacağız, Siz saygısızlığınıza zemin hazırlıyorsunuz... Hayır !!! Siz sürekli düşünceye saygıdan bahsediyorsunuz ama düşünceye saygı göstermeyen bir dine herşeyden daha çok değer veriyorsunuz. olay bu ! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 İşin içinde inançlar olduktan sonra, beyaza siyah bile diyebilirsiniz Dikkatimi çektide benim sık sık kullandığım bir söylemi kullamnmışsın.. Beyaza siyah demek.. Acaba bu serzenişi asıl kimin yapması lazım..?? İşin içinde koşulsun ve direkt inançları reddetmek düşüncesi varsa beyaza siyah demek kaçınılmazdır.. "İnanandan mucit olmaz sözü" bunun ıspatıdır ve bu sözü ateist bir arkadaş söylemişti.. Saygılar.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Bizim sorunumuz, islamın sorunudur, çünkü kabul etmezsek yanacağız, Hayır !!! Siz sürekli düşünceye saygıdan bahsediyorsunuz ama düşünceye saygı göstermeyen bir dine herşeyden daha çok değer veriyorsunuz. olay bu ! Yanacanağına inanan anlatılana da inanır;kabul eder... Böyle bir sorununuz yoksa bizi ilgilendirmez;diyeceğimi dedim;bu dünyada adalet ve kul hakkı kavramı oturtulmak istenirken yaptığınız suçlama yersiz... Yine kabul etmezseniz bu beni ilgilendirmez;okurlar kendi içinde değerlendirir artık olayı... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 "İnanandan mucit olmaz sözü" bunun ıspatıdır ve bu sözü ateist bir arkadaş söylemişti.. Buna katılmak mümkün değil tabi katılacağımız ve katılmayacağımız şeylerde var Acaba bu serzenişi asıl kimin yapması lazım..?? ilgili kişinin, müminde olabilir ateistte Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Buna katılmak mümkün değil tabi katılacağımız ve katılmayacağımız şeylerde var Teşekkürler.. Gerçekten bu açıklaman çok tarafsızcaydı tekrar teşekkürler.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.