Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

fatih111

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    28
  • Katılım

  • Son Ziyaret

fatih111 tarafından postalanan herşey

  1. ilk sayfada free ye bas 2. sayfada gerisayımı bekle ve çıkan kodu girip tıkla olur
  2. Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi Voipbuster isimli Voip (voice over ip) programı ile dünyanın birçok ülkesindeki sabit telefonları ücretsiz arayıp konuşabiliyoruz. Bu sabah Voipbuster'in sitesine girdiğim an Türkiye'nin de bu bedava arananlar listesine konduğunu gördüm. ve görmemle havaya uçmam bir oldu Hemen kendi evimi arayıp test ettim. Sorunsuz çalışıyor. bu linkten indirip kurabilirsiniz üstelik kurulım son derece basit http://rapidshare.de/files/14246510/setupvoipbuster.exe.html
  3. Yam yam arkadım o kadar yoğunum ki sıra buna da gelecek Önce şu Hadisi bi düzeltelim: "Dünya öküz ve balık üzerindedir" (Hadisi şerif meali) Bu hadis sahih yani peygamberimiz tarafından kesinlikle söylenmiş. Ama bunun ne kalb gözüyle ne de iman gücüyle bi alakası yok. Cevabını kısa bir süre sonra verecem. Önce Objektivist var sırada.
  4. Sinek kanadıyla bizim değil sizin uğraşmanız lazım beynin ve düşüncenin gücüne inananlar olarak.. ayrıca biz güç iddiasında bulunmadık. ve diğer sorunuz: iyi bildiniz bu bir sınav. Ama cennetteki 5 - 10 huri için verilen bir sınav değil.. Bu sınav 60 dakikanın (yılın) sonunda alınacak bir diplomanın sınavı. eğer o belgeyi bu sürede elde edemezseniz o süreden sonra ki tüm hayatınız (ebedi olarak) sıkıntı ve sefillikle geçecek... Burda padişah da olsanız dilenci de olsanız 60 dk. yı bitirisiniz. Önemli olan orda alacağınız rütbe... Devam edecek... Gelelim Müslümanların içinde bulunduğu duruma: Size ilginç tespit sunacağım: Tarihi iyice bi yoklayın... Tarih bilginiz yeterli değilse lütfen kitapları karıştırın. Göreceksiniz ki müslümanlar ile müslüman olmayanlar arasında tam zıt bir durum vardır; Müslüman toplumlar ne zaman dinine inancına sağlam bir şekilde yapışmışsa o ölçüde yükselip ilerlemiştir. Müslüman olmayan toplumlar ise ne zaman bağlı bulundukları inançlarından uzaklaşmışsa o derece ilerlemiştir. Bu ise Hangi yolun doğru olduğunu açık ve net bir şekilde göstermektedir. İşte bir kaç örnek: Osmanlılar: Kuruluş ve yükselme döneminde tüm dünyaya hakim. Ama inancına son derece bağlı. Ondan sonrasına bakın: eğlence içki nameşru keyifler başlayıp inanç zayıflayınca gerileme ve yıkılış başlıyor. Selçuklular Aynı durum.... Avrupa: Ortaçağ avrupasına bakın son derece mutaasıp bir din düşüncesi ve papazların sömürüsü. Bir ineği idam edecek kadar ahmak.... Avrupa ne zaman tassubu ve inadı bıraktı. O zaman gelişmeye başladı şimdi ön saflarda.... Örnekleri çoğaltmak mümkün... Saygılar.
  5. Kanıtlarınızı iyi günlerde kullanın.. Fakat şu düşünce ya da akıl dediğiniz şey en basitinden bir organizmadaki tüm fonksiyonları yönetebilecek güçte mi? Mesela siz düşüncenizle kalbinizi ve ya midenizi stop ettirip tekrar çalıştırabilir misiniz? Veya bir gezegenin yörüngesini değiştirebilir misiniz? Veya tüm düşüncelerinizi birleştirin arkadaşlarınızınkini de getirin tanıdığınız tüm profları da çağırın gelecekteki tüm teknolojiyi ve bilim adamlarını da imdadınıza çağırın. Bütün bu güçlerinize bedel çok basit (!) bir şey isteyeceğim sizden. sadece bir sinek kanadı yapın. normal fonksiyonlara sahip bir sinek kanadı...
  6. Arkadaşım şunu unutmayın islamiyetle bilim hiçbir zaman çelişmez. onları birbirine zıtmış gibi gösterme çabalarınız da boşuna.... Sizin dediğiniz inanmak, iman etmek olayına biz taklidi iman diyoruz ki babadan nasıl görmüşse öyle inanır. o iman mum gibi sönmeye mahkumdur çünkü sağlam dayanağı yoktur... Benim kastettiğim iman ise tahkiki iman dediğimiz imandır ki araştırmacı yargılayıcı neden nasılcı bir imandır. o imana sahip bir kişiyi öldürmeye gelen, onda dirilir. Onun imanını kimse söndüremez, güneş gibidir ne üfleme kar eder ne de esen fırtına etkiler onu. Siz akıl, bilim istiyorsunuz ben de size akılla bilimle kanıtla gelimeye devam edeceğim. izlemeye devam edin.
  7. Arkadaşım şahsına karşı dediklerimden dolayı özür diliyorum. Ama benim coşmamın senin burda olup olmayışınla ilgisi yok... Ben bu topiği kapatmıştım. İstersen açtığım yeni başlıklara ve diğer başlıklara verdiğim cevaplara bak. Göreceksin ki Fatih konuşmuyor, konuşturuluyor; coşmamış, coşturulmuş. Yine göreceksin ki onun arkasında öyle bir güç var ki ne senin ve ne de burdaki tüm senin gibi düşünenlerin onu zerre miktar inandığı şeyde şüpheye düşürmeye gücü yetmez. Tam tersine şüphesi olanların şüphelerini yok eder, farklı inançlarda olanları bile inançlarında şüpheye düşürür. Çünkü o kendi namına hareket etmiyor. Bismillah demiş kalkmış. saygılar...
  8. Tabi sizin aklınız başkasının cebinde olursa öyle durur durur sonra da pat diye başka tarafa kayarsınız. Ama merak etmeyin Allah'ı da peygamberi de ahireti de ve diğerlerini de gösteren öyle parlak deliller var ki adeta kör olanın bile gözüne sokuyor ve ona da gösteriyor... " Ahiretin ne gereği var " Bir sultan, bir padişah düşünün ki onu sevenleri ve itaat edenleri takmasın, ilgilenmesin ödüllendirmesin; ona karşı çıkanları, suç işleyenleri, damarına basanları da görmezden gelsin, onlara birşey demesin... Acaba bu padişahın devleti ayakta kalabilir mi? Milleti huzur içinde yaşayabilir mi? Siz o padişah olun. Karşınıza bir edepsiz çıkıyor ve diyor ki bana ceza veremezsin beni hapse atamazsın. Acaba memleketinizde hiç hapishane olmazsa bile sırf o edepsiz için bir hapishane , bir zindan yapmaz mısınız. İşte Allah'da ona itaat edenleri mükafaatlandırma ve karşı çıkanları da cezalandırmak için elbette ki ahireti yapacaktır, cennet ve cehennemi yaratacaktır ve yaratmıştır. Yaratmıştır diyorum çünkü görenler vardır. Devam edecek... Evet böyle bir padişah (Allah) var. Çevremize bakıyoruz, dediğim tarzada ciddi bir ödüllendirme ve cezalandırma görünmüyor. Genellikle zalim, izzetinde, mazlum da zilletinde kalıp burdan göçüp gidiyorlar. Demek ki Başka bir yerde büyük bir mahkeme kurulacak, itaat edenlere ödülleri (cennet), ve karşı gelip suç işleyenlere de cezaları verilecek(Cehennem). Bu sorunun cevabı da çok kolay. Oraya öyle birisi gidip dönmüş ki; hatta düşmanlarının da tasdiki ile hayatında bir kere bile en darda kaldığı anlarda bile yalana tenezzül etmemiş ve yalan söylememiş. Peygamber Efendimiz oaraya mirac da gitmiş görmüş dönmüş ve gördüğünü de bize söylemiş. Nasıl mı inanalım? O zamanki ona inanmayanlar da aynı şeyi demişler: "nasıl inanalım?" Giderken hayatı boyunca görmediği ve geçmediği yerlerden geçmiş (Mescid-i Aksa), ve bu yerlerin özelliklerini o inanmayanlara anlatıp onlara ispat etmiş ve onları susturmuş.... Ayrıntılarını tarih ve siyer kitaplarına havale ediyorum...
  9. İslamiyet güneş gibidir üflemekle sönmez. Gündüz gibidir göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.
  10. Bakıyorum da biraz mantığınızı zorlayınca, paslanmış dişlileirinizi hareket ettirince sesiniz soluğunuz kesildi. Ne dersin su damlası Elde kur'an gibi bir mu'cize-i Baki (kalıcı mucize) varken başka bürhan (delil) aramak aklıma zaid görünür. Elde kur'an gibi bir bürhan-ı hakikat varken münkirleri ilzam için gönlüme sılet mi gelir? (inkarcıları susturmak için bana bir ağırlık mı gelir?)
  11. Arkadaşım köşeye sıkışan kedinin aklından sadece cırmık atmak geçer. Biz yine de görevimizi yapalım. Arkadaşım niyetin tam olarak ne bilmiyorum ama bu soruna da cevap verecem inşaallah. Allah hem her yerdedir hem de hiçbir yerde değildir. Biz buna "mekandan münezzeh" diyoruz. Nasıl ki güneş ışığıyla aynı anda tüm denizlerin içinde, aynı anda yerdeki küçük su birinkintilerinde, aynı anda herbir cam parçacığında ve herbir aynada görünür. Öylede Allah Rahmetiyle nuruyla heryeri kuşatmıştır. Heryerdedir. Ama sen güneşi tokatlayacağım deyip elini cama veya aynaya vurursan aynayı kırarsın, elini kesersin, ama güneşe birşey olmaz. çünkü güneş bu özelliğiyle orda değildir. "İşte Allah hem heryerdedir hem de hiçbir yerde değildir" sorunun cevabı.... İnşallah tatminkar bir cevap olmuştur.
  12. Bu soruna karşı da derim ki: Bilim daha kainatın sınırlarına bir son koyamamış. Düşünün bir kainat ki milyarlarca galaksi kümesinden oluşmuş. O milyarlarca galaksi kümesinden sadece biri bizim kümemizdir. O kümedeki Milyarlarca galaksiden sadece biri samanyolu galaksisi. Samanyolu galaksisinde de milyarlarca sistem.... ve o sistemlerden sadece biri güneş sistemi. Güneş sitemindeki milyonlarca irili ufaklı gökcisminden sadece biri dünyamız. Bu dünyadaki milyonlarca dağ bile bize adeta "dağ gibi " benzetmesini kullandırıyor ihtişamından. Şimdi sorarım sana Böyle büyük bir kainatı yaratan Allah'ı sendeki bu bir kilometreyi bile doğru dürüst göremeyen basit gözlerle nasıl görmeyi düşünüyorsun? Daha güneşe bile çıplak gözle bakamazken Güneşleri yaratanı nasıl görmeyi düşünürsün?
  13. Ne kadar az araştıran bir toplumuz. Araştırıp bulmak ve çözmek yerine soruları biriktirip kördüğüm yapmak kolayımıza geliyor. "Allah varmıdır" soruna karşı sanırım "Bu şehrin hakimi kim" başlıklı topikteki şu kısa bir iki cümle cevap verir: Bir köy muhtarsız olmaz, Bir iğne ustasız olmaz, Bir harf katipsiz olamaz biliyorsun; Nasıl oluyor ki nihayet derecede muntazam şu memleket hakimsiz olur? (muntazam=düzemli, intizamlı) (Memleket= kainat) (Hakim=Yaratıcı, sahip, yönetici, )
  14. Muhterem kardeşlerim, arkadaşalarım dikkat ettiyseniz Muhtelifül cins olan zevat tan kimse pek bakmamış, baksa da görmezden gelmiş burayı. Tabi onlara hak vermiyor değilim. Hani fi zamanındaki birine sormuşlar ya neden namaz kılmıyorsun diye. Hani cevaben demiş ki kuranda "namaza yaklaşmayın" yazıyor diye. Galiba istediğimiz bölümden istediğimiz yeri ayıklayıp istediğimiz şekilde yorumlamayı meslek edinmişiz(!) Maksadımız tahrip ya...
  15. Ünlü bir filozof şöyle demiştir: Bir köy muhtarsız olmaz, Bir iğne ustasız olmaz, Bir harf katipsiz olamaz biliyorsun; Nasıl oluyor ki nihayet derecede muntazam şu memleket hakimsiz olur? (muntazam=düzemli, intizamlı) (Memleket= kainat) (Hakim=Yaratıcı, sahip, yönetici, )
  16. A benim saf ya da saf görünümlü arkadaşlarım acaba beyincağızlarınıza hiç mi sormazsınız? Bu Türkçülük, Arapçılık ayrımları ne zaman çıkmış? ve bugünkü şekli kürtçülük; ve bir adım ilerisini söyleyeim alevilik sünnilik vs.vs. Bunların hala ülkemiz ce civarı üzerinde oynanan oyunlar olduğunu ne zaman anlayacaksınız? Bakın gelişmiş ülkelerde böyle ir ayrımcılık var mı? Bir de Türkiye ve orta doğuya bakın; kan gövdeyi götürüyo. Gerçi beyincikleriniz bunu algılar mı bilmem ama bir tespit daha sınacağım size. Osmanlı'nın güçlü olduğu döneme bakın; 72 ayrı millet huzur içinde bir arada yaşıyordu. O zamanki avrupada sadece ingiltere ve fransa arasındaki savaşlar 300 yıl sürmüştür... Bilmem bu tespitler kafanızı kumdan çıkarmaya yetti mi? yoksa hala arap türk kürt baas vb. saçmalıklarla mı uğraşacaksınız
  17. Düşünüyorum da "ne kadar çokmuş" dediğimiz bazı şeyler hakkında zaman geliyor ne kadar da azmış diye düşünmeye başlıyoruz. Bu kadar çok diye düşündüğümüz tekrarlar bile bazılarımızı yola getirmeye yetmemiş. Eric'e katılmamak elde değil tabi... Galiba gerçekten de CENNET UCUZ DEĞİL, CEHENNEM DE LÜZUMSUZ DEĞİL...
  18. Tebrik ederim kardeşim en güzel tekrarları bulup en çok ihtiyacı olana vermişsin. Ben sadece arkadaşıma şunu söyleyecem: sen hergün tekrar tekrar yemek yiyorsun, su içiyorsun, binlerce kez havayı tenefffüs ediyorsun vs.vs.vs. bu tekrarlar seni hiç bıktırdı mı? sana hiç usanç verdimi? her seferinde lezzet alarak yapmıyor musun bunları?
  19. ....... Ulyanov bile yazdıklarını mertçe kabul ediyor. Adrenalin bile bir nebze hak veriyor. Oysa kendine bak. Sen kime yaranmaya çalışıyorsun? Hangi akla hizmet ediyorsun? Ne senle ne senin gibi elini ayağından farkedemeyenlerle kaybedecek zamanım yok ve bu topiği de bundan dolayı kapatıyorum. Senin gibilere verilecek en güzel cevap nedir biliyormusun? Sükut. (susmak).
  20. Arkadaşım senin gibilere birşey anlatmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zordur. senin zaten ne kadar yüzeysel baktığın daha olayı anlamadığından, neyden söz ettiğimizi bilmediğinden belli. Ama güneşin ışığı o kadar parlaktır ki ancak tam kör olanlar hiçbirşey göremez. Ulyanovun açtığı başlıkları sana tek tek yazayım. Bak bakalım kaç defa alay etmiş ama buna karşı kaç uyarı almış veyahut banlanmış mı? İşte Başlıklar: 1 "Siz tanrı olsaydını ne yapardınız" 2 "Tayyip Şampanya içmiş" 3 "Türbanlı ve alımlı" 4 "Tayyip ölürse cenaze namazı kılınmalı mı? Al arkadaşım bak bakalım bu topiği açmakta haklı mıymışım değil miymişim Aç gözlerini de gör. burda şov falan yapmıyorum. Zahmet edip topiği baştan sona bi oku. Önce neler olduğunu bi anla.
  21. Tabi ki yerine getirmek zorunda değilsin dostum. Ben sana sadece acıyorum dostum. her ihtiyarlık denildiğinde nasıl ürperdiğini, her ölüm denildiğinde nasıl titrediğini gözümün önüne getiriyorum da sadece acıyorum. zavallının tekisin sen. Biliyorum senin de bir görevin var. ve ben şahidim görevini en iyi şekilde ustalıkla yapıyorsun. Elbette senin inancın (veya inançsızlığın) sana benim inancım da banadır. Sana bi tavsiyede bulunayım mı dostum: Hiç olmazsa ölene kadar mutlu olmaya çalış. (tabi ölüm düşüncesi ve dünyanın çekilmez kahrı buna izin verirse). ÇÜNKÜ ÖLDÜKTEN SONRA (KENDİ İNANCINA GÖRE) YOK OLACAKSIN. (Kİ BU DÜŞÜNCE ATEŞTE YANMAKTAN DA DAHA BETERDİR. SADECE TADANLAR BİLİR) VEYA (BENİM İNANCIMA GÖRE DE) ATEŞLERDE YANACAKSIN. Ölümlerden ölüm, mutlu(!) sonlardan da bir son beğen... Sana gelince arkadaşım Empoze edemez diyorsun ama edenlere de bişey demiyorsun. ve bir şey daha eklemen lazımdı mesajına: Kimse kimsenin değerleriyle alay edemez! zaten bu topiğin açılma sebebi de bu... Sağlıcakla... canım.
  22. Hakkındaki bildiklerimi düzelttiğin için öncelikle teşekkür ederim. Demek Allah'a inanıyoruz. Nasıl bir Allah'a inanıyoruz. mahiyeti, yaptığı, yapacakları nelerdir? Bu soruları sormaktaki amacım şu: acaba aynı Allah'a mı inanıyoruz? Herşeyi yoktan var eden, herşeye gücü yeten, bizi ve herşeyi yaratan Allah mı? Öte yandan varlıkları ve tabiattaki hiçbir şeyin varlığını Allah'ın yaratmasının dışındaki bir şeye yükleyemeyiz. Bana güneş derseniz; güneş değil, tüm yıldızları toplayın bir sinek kanadını (mükemmel intizamını kastediyorum)yapabilir mi? Toprak derseniz; acaba acı bir çamur tatlı bir inciri nasıl yapar? Aynı acı toprak ekşi limonu, tadı farklı farklı binlerce meyve ve sebzeyi... En şuurlu varlık insan bile bunları yapamazken nasıl olur da toprak yada güneş ya da şuursuz bir varlık bunalrı yapar? Doğa derseniz doğa dediğiniz şey acaba dağ taş dere tepe güneş vb den başka nedir? herbirini kim yaptı diye sorarsınız . cevap yine doğa dersiniz ama bir de bakmışsınız ki herbirini çeke çeke doğadan eser kalmamış.
  23. Canım arkadaşım mesajıma biraz daha dikkatle baksan soruna iki farklı ve tatminkar cevap alırsın. Ama ben yine de bazıları göremez diye tekrar edeyim kısaca: 1) İnandırma çalışmam daha doğrusu davet diyeyim; benim dinimin bana emridir. Onun gereğini yerine getiriyorum. 2) Ben yukarıda belirttiğim gibi sadece davet ederim. ısrarlı bi inandırma gayreti içerisinde değilim ve bunun zaten anlamı olamaz. Ben anlatırım ama saedece isteyenler inanır. 3) Biz hiçkimsenin dinine vicdanına inanışına karışmıyoruz. Tabiki herkes bu konuda son derece özgürdür. Ne olursa olsun saygı duyarız. bu islamiyetin şiarıdır ve tarihte örneklerini bol miktarda bulabilirsinz. 4) Topiğin başlığına bakarsanız sadece anlayışsızları protesto ve değerlerimizi savunma amacıyla açıldığını göreceksiniz.
  24. Arkadaşım ben bir müslümanım. İnancım gereği de dinimi ve inancımı anlatırım. Ama sadece anlatırım karşımdaki inanır yada inanmaz orası beni ilgilendirmez. Bunları "Ben zaten Allah'a inanmıyorum ki bana ayetten hadisten niye sözediyorsun" manasındaki sözlerine bir cevap olarak yazıyorum. Ben de diyorum ki eğer Allaha, kitaba vs inanmıyorsan gel ben sana Allah'ı kainatta, insanda, çiçekte, böcekte, dağda - taşta istediğin herşeyde göstereyim. bu saydıklarımın hepsini incele daha fazlasını da incele onların herbirinde Allah'ın mührünü görebilirsin. Aman ondan sonra inanırsın inanmazsın orası beni ilgilendirmez.
  25. Arkadaşım seni tam olarak çözemedim ki isteğin tarz cevap vereyim. Allah'a inanıyor musun, inanmıyor musun? Ya da nasıl bir Allah'a inanıyorsun? Onu bileyim ona göre konuşayım. Dediğinde çok haklısın Allah'a inanmayn birine ayetten hadisten söz edilmez. Ona göre ben de rotamı belirleyeyim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.