Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bizim adımıza özür size mi düştü ****? seçilmişer...!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
O carpiklik hangi pencereden baktiginiza bagli. Yanlis pencereden bakarsak carpik görürüz.

Polemik yaratmayalım. Sizin pencereniz başkasına göre çarpık olabilir. Daha önceki yazılarınızdan bunu bildiğinizi ve kabul ettiğinizi sanıyordum.

Ayrıca bunların ne kadar çarpık ve çürük bir senaryo olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım.

Anlamıyor iseniz de bunu size bu saatten sonra anlatacak olan ben değilim.

Pencereler tercih meselesidir. Pencerenizi çoktan seçmişsiniz bunu biliyorum.

Şimdi polemik yaratarak konuşmaları bırakıp hayal olmayanın ne olduğunu zamanla görelim. Geç olmazsa tabi...

• Cevaplar 386
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Polemik yaratmayalım. Sizin pencereniz başkasına göre çarpık olabilir. Daha önceki yazılarınızdan bunu bildiğinizi ve kabul ettiğinizi sanıyordum.

Ayrıca bunların ne kadar çarpık ve çürük bir senaryo olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım.

Anlamıyor iseniz de bunu size bu saatten sonra anlatacak olan ben değilim.

Pencereler tercih meselesidir. Pencerenizi çoktan seçmişsiniz bunu biliyorum.

Şimdi polemik yaratarak konuşmaları bırakıp hayal olmayanın ne olduğunu zamanla görelim. Geç olmazsa tabi...

Umarim hep beraber görürüz. Umarim Türkiye her türlü mafya ve cetelerden kurtulur. O sayede bizde yerimizi cagdas ülkeler arasinda buluruz. Yoksa bizim buradan seiatcilarla Türkcülerin siyasi polemigine karisacak ne vaktimiz var ne de niyetimiz.

Diger taraftan olaya hengi pencereden bakmaniza bagli demem asla polemik degil, gercekler. Türkiye'deki insanlarin bu cete , derin devlet ve Konturgerilla olayina bakis acilarina bakarsaniz, hangi pencereden baktiklarina göre olayi yorumladiklarini cok rahat göreceksiniz. Dolayisiyla gene söylüyorum, hangi pencereden baktiginiza bagli, disarda ne gördügünüz.

Gönderi tarihi:
Umarim hep beraber görürüz. Umarim Türkiye her türlü mafya ve cetelerden kurtulur. O sayede bizde yerimizi cagdas ülkeler arasinda buluruz. Yoksa bizim buradan seiatcilarla Türkcülerin siyasi polemigine karisacak ne vaktimiz var ne de niyetimiz.

Anlatmaya çalıştığım şey bu işte... Çetelerden mafyalardan kurtulmak, nasıl planlandığı, neyin ne olduğu belli olmayan baştan savmma bilmemkaç sayfalık soruşturmalarla olmaz. Olayları takip ederseniz göreceksiniz ki, bunlar, başka kirleri örtmek için düzenlenmiş kirli oyunlardan başka bir şey değildir. Eski kirlerle yeni kirleri ört, bir taraftan da işine gelmeyen, emellerin için tehlike olarak gördüğün temizleri kirlet...

Bu hukuki bir işleyiş değildir. Şimdi alkış tuttuğunuz olaylar, üç gün sonra "kahrolsun" diyeceğiniz tipten olaylardır (ta ki başınıza gelsin). Hiç sanmıyorum ki polis gücüyle yürüyen bir hukuk sistemiyle yönetilmek istemezsiniz. Bu demokratik bir işlev değildir ama adı demokrasi oluyor; bu hukuksal değildir ama hukuk adıyla satılıyor. Bu ülke insanı da, o yılan henüz kendisine dokunmazken "bin yaşasın" diyor...

Bu söylediklerim aslında olayları tam anlamıyla analiz edememiş anlayamamış insanlar için geçerli. Eğer ki bilerek bunları savunan var ise, onların sadece ve sadece ülkenin yıkılması ortak istemine dahil olduklarına emin olurum....

Gönderi tarihi:
Anlatmaya çalıştığım şey bu işte... Çetelerden mafyalardan kurtulmak, nasıl planlandığı, neyin ne olduğu belli olmayan baştan savmma bilmemkaç sayfalık soruşturmalarla olmaz. Olayları takip ederseniz göreceksiniz ki, bunlar, başka kirleri örtmek için düzenlenmiş kirli oyunlardan başka bir şey değildir. Eski kirlerle yeni kirleri ört, bir taraftan da işine gelmeyen, emellerin için tehlike olarak gördüğün temizleri kirlet...

Bu hukuki bir işleyiş değildir. Şimdi alkış tuttuğunuz olaylar, üç gün sonra "kahrolsun" diyeceğiniz tipten olaylardır (ta ki başınıza gelsin). Hiç sanmıyorum ki polis gücüyle yürüyen bir hukuk sistemiyle yönetilmek istemezsiniz. Bu demokratik bir işlev değildir ama adı demokrasi oluyor; bu hukuksal değildir ama hukuk adıyla satılıyor. Bu ülke insanı da, o yılan henüz kendisine dokunmazken "bin yaşasın" diyor...

Bu söylediklerim aslında olayları tam anlamıyla analiz edememiş anlayamamış insanlar için geçerli. Eğer ki bilerek bunları savunan var ise, onların sadece ve sadece ülkenin yıkılması ortak istemine dahil olduklarına emin olurum....

Yaniliyorsunuz, bizde ufak defek analiz edecek kadar ugrasiyoruz. 1975 li yillari taniyoruz, yasadik. Türkiye'de ne zamandan beri bu tip bir örgütlesmenin oldugunuda iyi biliyoruz. Ben olaya, AKP veya CHP veya baska bir acidan bakmiyorum. Yillardan beri ülkemizde olan olaylara hepimiz sahidiz, Corum, maras, Sivas, Gazi, PKK, Hrant Dink, malatya, Apti Ipekci, 12 Eylül, faili mechuller,..... sayamakla bitiremiyoruz. Bu olaylar tesadüfler degil. hepsinin arkasinda derin devletin oldugu kanisi agirlik basiyor. Susurluk ile biraz su üzerine cikti. Ne demistik o zaman, Susurluk fasa fiso, yakalananlar tümüyle vatanperver, canlarini Türkiye icin kurban edenler diye göklere cikardik. Kimisi yargilandi, kimisi serbest birakildi, cünki öyle olmasi icap ediyordu. Cikanlari teker teker karsiladik ve hep bir agizdan "Türkiye sizinle gurur duyuyor" dedik, onlari besledik, yücelttik. Ama slinda hepsi katildi, ceteydi, devlet ile ic ici girmis bir iliskileri vardi ve bunlar sonunda devlet tarafindan korundu. Simdi olay tekrar patlak verdi, cünki bu bir kangiran, tedavisi yok. Sanmayinki buradan bizler AKP'yi kurtaricimiz olarak görüyoruz. Onlarin belirli bir siyasi amaclari olabilir, umarim onlarinda basi olayin altinda kalir da ülkem tam olarak kurtulur.

Bizim istedigimiz hic bir parti, kurulus ve sahis gözetmeksizin ülkeyi bu hale getirenlerden, faili mechulleri tesbit ederek devrimci sehitler adina onlardan hesap sorarak, herksin kardesce yasadigi bir Türkiye. Ergenekon konusunda benim en fazla ciddiye aldigim kisi eski meclis komisyon üyesi sayin Fikri Saglar.

Gönderi tarihi:
Ne demek yani birisi ben sundan rahatsizim diyormus,bu nasil bir aciklama böyle.Adamlar resmen Türk milletini soykirimla sucluyor ve özür kampanyasi aciyor siz hem bunu komedi yapiyorsunuz hemde adamlari savunuyorsunuz,eh bravo yani.

saygilarla

Evet,bence çok irdelemeye de gerek yok.Orada Türk Milleti adında bir ibare var mı?

Ayrıca kimseyi savunmuyorum.

Komedi,hemde komediler zincirinin ne başı ne de sonu...Allah aşkına,nedir bu ya?

O kadar çok kişiye,301 deyip mahkemelerin yolunu gösterdik k,?

Sonuç ne?

Gönderi tarihi:
Bakıyorum bu gibi utanç verici olaylar çok çabuk taraf bulabiliyor.

Bakıyorum bu gibi çarpık/çarpıtılmış/sakat olaylar da çok çabuk taraf bulabiliyor.

Neden acaba diye sormadan edemiyorum (kendime!)...

ooo Yarasa :)

hoşgeldiniz forumdaşım,

Utanç verici olaylar dediniz değil mi?

Ben,gerçekten çok utanıyorum.Ülkem nelere gebeymiş diye saatlerce düşünüyorum.Düşünün ki,bilinen gerçekler...çeteler,karanlık ilişkiler...yani tamamiyle organize işler...

O kadar çok utanıyorum ki;böylesi bir zihniyette göz göre göre kurban olarak sunulmaktan.

Utanması gereken ben değilken,utanması gerekenler hala nidalarla 'vatanseverim' derken...

Hangi vatanseverlikte,kendi devletini yok saymak yatar?

Hangi vatanseverlikte,demokrasi de tökezlenen bir geleceğe baltalama planları ile kurtarmayı eşdeğer görmek yatar?

Onlar vatansever mi,onlar Atatürkçü mü?

Hayır,hayır...

onlar,güzellikleri kalkan olarak kullanan kan emiciler...

Benim tarafım belli,benim düşündüklerim belli.

Çarpıtılmış olan taraf ben miyim,yoksa çarpıtılan taraflar mı...buyrun sizler karar verin!

Gönderi tarihi:
Utanç verici olaylar dediniz değil mi?

Ben,gerçekten çok utanıyorum.Ülkem nelere gebeymiş diye saatlerce düşünüyorum.Düşünün ki,bilinen gerçekler...çeteler,karanlık ilişkiler...yani tamamiyle organize işler...

O kadar çok utanıyorum ki;böylesi bir zihniyette göz göre göre kurban olarak sunulmaktan.

Utanması gereken ben değilken,utanması gerekenler hala nidalarla 'vatanseverim' derken...

Hangi vatanseverlikte,kendi devletini yok saymak yatar?

Hangi vatanseverlikte,demokrasi de tökezlenen bir geleceğe baltalama planları ile kurtarmayı eşdeğer görmek yatar?

Onlar vatansever mi,onlar Atatürkçü mü?

Hayır,hayır...

onlar,güzellikleri kalkan olarak kullanan kan emiciler...

Benim tarafım belli,benim düşündüklerim belli.

Çarpıtılmış olan taraf ben miyim,yoksa çarpıtılan taraflar mı...buyrun sizler karar verin!

Şimdi, bu yazdıklarınız doğru olabilir, eğer, ortalıkta anlatılan senaryo doğru ise...Ama bu senaryoya inancınızın tam olduğunu görüyorum. Çünkü, mantık sizi ilgilendirmiyor. Önemli olan anlatılan masalın sizin istek ve eğiliminize uyması değil mi ?

Mahkeme sonuçlanana kadar atıp tutun bakalım, edebiyata devam :)

Gönderi tarihi:
Şimdi, bu yazdıklarınız doğru olabilir, eğer, ortalıkta anlatılan senaryo doğru ise...Ama bu senaryoya inancınızın tam olduğunu görüyorum. Çünkü, mantık sizi ilgilendirmiyor. Önemli olan anlatılan masalın sizin istek ve eğiliminize uyması değil mi ?

Mahkeme sonuçlanana kadar atıp tutun bakalım, edebiyata devam :)

Arkadaşım yapmayın,ben sadece Ergenekonunuzla bunu yazmıyorum.Senaryolar da beni ilgilendirmiyor.Yalan mı kardeşim,yalan mı söyleyin Allah aşkına?

Hangi devlet,hangi otorite!

Gönderi tarihi:
Susurluk ile biraz su üzerine cikti. Ne demistik o zaman, Susurluk fasa fiso, yakalananlar tümüyle vatanperver, canlarini Türkiye icin kurban edenler diye göklere cikardik. Kimisi yargilandi, kimisi serbest birakildi, cünki öyle olmasi icap ediyordu.

Susurluk için faso-fiso diyen kimdi ? Erbakan ile Çiller değilmiydi ? Çiller, Yılmaz birbirlerini aklamadılar mı mecliste ? Çiller listeyi açıkladı akabinde faili mechul olmadı mı listedekiler ? Ne yaptı bu arkadaşlar, hukuksuz yargısız infazlar yaptılar, çıkar amaçlı çete kurdular. Peki, İbrahim Şahin ancak ne zaman ceza aldı ? 28 şubattan sonra değil mi ? Peki, ona ceza aldıran kimdi ? Sabih Kanadoğlu! Ne tuhaf değil mi ?

Bizim istedigimiz hic bir parti, kurulus ve sahis gözetmeksizin ülkeyi bu hale getirenlerden, faili mechulleri tesbit ederek devrimci sehitler adina onlardan hesap sorarak, herksin kardesce yasadigi bir Türkiye. Ergenekon konusunda benim en fazla ciddiye aldigim kisi eski meclis komisyon üyesi sayin Fikri Saglar.

Maalesef, F.Sağlar da oynanan oyunu göremiyor. Bu konuda herkesin bir hesabı, kan davası var. Sosyalistlerin hesabı Ülkücülerin yaptığı Bahçelievler katliamının öcünü almak, Kürtçülerin hesabı Susurluğun öldürdüğü PKK'lı iş adamlarının , aydınları gibi öcünü almak, dincilerin hesabı 28 şubatın öcünü almak gibi...Kabak kimin başına patlıyor ? Olması gereken kişiler mi yargılanıyor. Demek istediğim, Gladyoyu derin devleti oluşturan ABD'nin maaş ödedikleri mi, yoksa onun çıkarlarına aykırı hareket edenler mi yargılananlar? Mustafa Balbayın, Bedrettin Dalanın, İlhan Selçukun, Hurşit Tolonun, Şener Eruygurun, Sinan Aygünün sanık olmasının başka ne açıklaması olabilir. Hani nerde devlet için kurşun atanlara sahip çıkan Tansu Çiller, hani nerde 'bizim çocuklardan' Kenan Evren ?...

Gönderi tarihi:

Özürcüler 'aferin'i kaptı

Türkiye’de öncülüğünü gazeteci Ali Bayramoğlu, Prof. Baskın Oran, Prof. Dr. Ahmet İnsel ve Dr. Cengiz Aktar’ın yaptığı bir grup sözde aydın tarafından, 1915 olaylarından dolayı Ermenilerden özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanya, Avrupa’nın en önemli Ermeni nüfusuna sahip ülkesi Fransa’da geniş yankı uyandırmaya başladı.

NTV’nin haberine göre, konunun Fransız basını tarafından yansıtılmasının ardından, şimdi de Ermeni kökenli bir grup Fransız, “Özür diliyorum dilekçesini imzalayanlara teşekkür” kampanyası başlattı.

İlk imzalayanlar

Bu amaçla Fransa’da imzaya açılan dilekçede, “Türkiye’deki imzacılar, bu jestleriyle, 1915 soykırımı kurbanlarının inkar edilmesinin, hayatta kalanların ve onların çocuklarının manevi yaralarının inkar edilmiş olacağı anlamına geldiğini kabul etmektedirler. Ben de Türkiye’deki imzacıların karşı karşıya oldukları risklerin bilincinde olarak vurdumduymaz, eleştirel ve bekle görcü davranmayı reddediyor ve dünya vatandaşı sıfatımla, cesaretlerinden ötürü imzacılara şükran borcumu dile getiriyorum” ifadelerine yer verildi.Sözde soykırımın inkar edilmesinin aşırı uçların işine geldiği, kin ve acı yarattığı da savunulan dilekçede, Hrant Dink’in açtığı yol olduğu söylenen “teskin edici gerçek, tanışma ve paylaşma döneminin geldiği” belirtiliyor. Dilekçeyi ilk imzalayanlar arasında Kanada’da yaşayan film yönetmeni Atom Egoyan, Paris merkezli Ermeni Diasporası Araştırmalar Merkezi başkanı Jean-Claude Kebapçıyan ve film prodüktörü Robert Gedikyan da bulunuyor.

Çizgi roman oldu

Bu arada, sözde “Ermeni soykırımı” iddiaları çizgi roman da oldu. Senaryosu ve çizimleri 29 yaşındaki İtalyan çizer Paolo Cossi tarafından hazırlanan “Büyük Felaket” adlı 144 sayfalık çalışma, dün Fransa’da satışa sunuldu.

16/01/2009 22:49

yeniçağ

Gönderi tarihi:
Susurluk için faso-fiso diyen kimdi ? Erbakan ile Çiller değilmiydi ? Çiller, Yılmaz birbirlerini aklamadılar mı mecliste ? Çiller listeyi açıkladı akabinde faili mechul olmadı mı listedekiler ? Ne yaptı bu arkadaşlar, hukuksuz yargısız infazlar yaptılar, çıkar amaçlı çete kurdular. Peki, İbrahim Şahin ancak ne zaman ceza aldı ? 28 şubattan sonra değil mi ? Peki, ona ceza aldıran kimdi ? Sabih Kanadoğlu! Ne tuhaf değil mi ?

Maalesef, F.Sağlar da oynanan oyunu göremiyor. Bu konuda herkesin bir hesabı, kan davası var. Sosyalistlerin hesabı Ülkücülerin yaptığı Bahçelievler katliamının öcünü almak, Kürtçülerin hesabı Susurluğun öldürdüğü PKK'lı iş adamlarının , aydınları gibi öcünü almak, dincilerin hesabı 28 şubatın öcünü almak gibi...Kabak kimin başına patlıyor ? Olması gereken kişiler mi yargılanıyor. Demek istediğim, Gladyoyu derin devleti oluşturan ABD'nin maaş ödedikleri mi, yoksa onun çıkarlarına aykırı hareket edenler mi yargılananlar? Mustafa Balbayın, Bedrettin Dalanın, İlhan Selçukun, Hurşit Tolonun, Şener Eruygurun, Sinan Aygünün sanık olmasının başka ne açıklaması olabilir. Hani nerde devlet için kurşun atanlara sahip çıkan Tansu Çiller, hani nerde 'bizim çocuklardan' Kenan Evren ?...

Ne anlatmaya calisiyorsunuz? Gladyo mladyo, Susurluk Ergenekon, Derin devlet faili mechuller, kandavasi güdenler birbirlerini aklayanlar. Sonucta ülkemizde yillardan beri kaosa sürükleyen bir yapilanma var ve bu yapilanmanin icerisinde devletin tüm birimlerinden insanlar var, siysi kanadindan tutun, asker kanadina ve güvenlik güclerine kadar. Bu gücler her dönem siyasi ibreye göre birilerinin saflarinda olmuslardir ve ülkenin demokrasiye gecisini önlemek icin her dönem kaos ortami yaratarak, kasilikli görüsteki insanlari katlederek katliamlarin olusmasinin zeminini hazirlamislardir ve sonunda devamli askeri cuntalarin gelmelerini saglamislardir, en son Ergenekon suclularininda AKP'yi iktidardan almak icin yillarca belirli kaos ortaminin olmasini saglamislardir, mesela danistay ve cumhuriyet gazetesi saldidrisi, Malatya katliami, Trabzon da papazin katledilmesi ve Hrant Dink'in öldürülmesi olaylari. Bana göre bu olaylarin tümü derin devlet yani Ergenekon tarafindan AKP hükümetine karsi yapilan kallesce saldirilardir, amac tabiiki askeri cuntanin getirilmesi. Zaten bu derin devletin ve destekleyicilerinin de en keski AB karsiti olmalari dogaldir, cünki onlar ülkemizin demokrasilesmesini istemiyorlar. EDerin devlet PKK terörünün bile bitmesini istemiyorlar ve belirli zamanlarda baskinlar sonucu öldürülen askerlerin sorumlularida bunlar, cünki PKK ya bu konuda yataklik yapiyorlar, onlari belirli saldirilardan dolayi uyarip kacmalarini sagliyorlar. Ve hatta PKK ya karsi en iyi mücadele eden askerleri bile öldürüyorlar.

Türkiye'de zaten bir kaosun olmasi ve terörün bitirilmemesinin baska bir aciklamasida olamaz.

Gönderi tarihi:
Ne anlatmaya calisiyorsunuz? Gladyo mladyo, Susurluk Ergenekon, Derin devlet faili mechuller, kandavasi güdenler birbirlerini aklayanlar. Sonucta ülkemizde yillardan beri kaosa sürükleyen bir yapilanma var ve bu yapilanmanin icerisinde devletin tüm birimlerinden insanlar var, siysi kanadindan tutun, asker kanadina ve güvenlik güclerine kadar. Bu gücler her dönem siyasi ibreye göre birilerinin saflarinda olmuslardir ve ülkenin demokrasiye gecisini önlemek icin her dönem kaos ortami yaratarak, kasilikli görüsteki insanlari katlederek katliamlarin olusmasinin zeminini hazirlamislardir ve sonunda devamli askeri cuntalarin gelmelerini saglamislardir, en son Ergenekon suclularininda AKP'yi iktidardan almak icin yillarca belirli kaos ortaminin olmasini saglamislardir, mesela danistay ve cumhuriyet gazetesi saldidrisi, Malatya katliami, Trabzon da papazin katledilmesi ve Hrant Dink'in öldürülmesi olaylari. Bana göre bu olaylarin tümü derin devlet yani Ergenekon tarafindan AKP hükümetine karsi yapilan kallesce saldirilardir, amac tabiiki askeri cuntanin getirilmesi. Zaten bu derin devletin ve destekleyicilerinin de en keski AB karsiti olmalari dogaldir, cünki onlar ülkemizin demokrasilesmesini istemiyorlar. EDerin devlet PKK terörünün bile bitmesini istemiyorlar ve belirli zamanlarda baskinlar sonucu öldürülen askerlerin sorumlularida bunlar, cünki PKK ya bu konuda yataklik yapiyorlar, onlari belirli saldirilardan dolayi uyarip kacmalarini sagliyorlar. Ve hatta PKK ya karsi en iyi mücadele eden askerleri bile öldürüyorlar.

Türkiye'de zaten bir kaosun olmasi ve terörün bitirilmemesinin baska bir aciklamasida olamaz.

Ergenekon suclusu yok saniklari var,sanik suclu demek degildir,sanik sanilan sözcügünden üremistir,kavramlari bilerek yazmiyorsaniz düzeltirsiniz heralde.Suc yargi kararindan sonra belli olur,ya sucludur ya da sucsuz,ha eger o insanlar sizin gözünüzde suclu iseler o zaman yargiya zaten gerek kalmadi sayilir.Insanlari yorumlarken ideolojik saplantilarinizdan arinarak yorumlayin.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ergenekon suclusu yok saniklari var,sanik suclu demek degildir,sanik sanilan sözcügünden üremistir,kavramlari bilerek yazmiyorsaniz düzeltirsiniz heralde.Suc yargi kararindan sonra belli olur,ya sucludur ya da sucsuz,ha eger o insanlar sizin gözünüzde suclu iseler o zaman yargiya zaten gerek kalmadi sayilir.Insanlari yorumlarken ideolojik saplantilarinizdan arinarak yorumlayin.

saygilarla

Suclu veya sanik, ben burada hakim falan degilim. Ülkemde derin devlete karsi olmak, faili mechullerin aydinlatilmasini istemek, kardeslikten ve baristan yana olmak ideolojik saplanti ise ben bu saplantiyi seve seve kabul ederim. Siz her sözünüzde isbatlayamadiginiz halde bizi devamli PKK'li ve vatanhaini ilan ederken ve hatta AKP'li bile yapilirken bu normal oluyor ve herhangi bir ideolojik saplantiya göre yapilmamis oluyor, biz cete mensuplari hakkindbiraz dozunu kaciran sözlerde bulundugumuz zaman hemen kainatin sonu geliyor. Ülkem bu derin devletten bayagi cok cekti, o kadar saysizca sucsuz insanlar infaz edildi ona neden bir sey söylemiyoruz. sanki bilmiyoruz binlerce insanlar bu örgüt mensuplari tarafindan yargisiz infaz edildiklerini. O insanlar mahkemeye bile cikma haklari olmadi. Simdi Ergenekoncularda anlasin nasilmis adaletsizlik.

Gönderi tarihi:

Insanlar yazdiklari ve savunduklari tarzla ne olduklarini kendileri ifade ederler;Cete mensuplari,Binlerce kisinin katilleri falan filan gibi,PKK ve eski solcu yeni tarikatci liberallerin yalanlarini,Ermeni soykirimini kabullenmekle zaten saflar belli olmakta ücbes tane diaspora yandasinin iddialari ile bir millet suclanmaktadir.Bunca belgeye ragmen hala Türk milleti suclaniyorsa sucluyanlarin nereye ait olduklarini anlamak icin belge gerekmiyor.Demokratim,suyum buyum demekle kimse baskasini kandirmaya calismasin.Türk milletini kim haksiz suclamalarla kücük düsürmeye calisiyorsa vatan haini sözcügü bile kibarca kacar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Simdi Ergenekoncularda anlasin nasilmis adaletsizlik.

Evet, tüm olay budur işte! Mükemmel bir itiraf! İşin bir intikam operasyonu olduğunun bundan iyi itirafı olamazdı. Bu itirafınızdan dolayı kutlarım. Bu kin ve nefreti, bu intikam ateşini içinizde daha fazla tutamadığınız belli oluyor.

Ama şu var şimdi: Yasa dışı oluşumlar, çeteler, mafyalar yasa dışı işler yaparlar, zaten işleri odur. Adı üstünde. İşleri yasa dışı yollardan halletmek için kurulmuşlar. Yasalar bu organizasyonlar karşısında bazen çaresiz kalır, kanıt bulamaz, örtülür, bir çok olumsuzluk olabilir. Ama tüm bunlar yasa dışılık çerçevesi içinde kalır. Bu işleri yapanlar çete, mafya olarak kalırlar.

Fakaat... İş hukuk adına yasaları çiğnemeye geldiğinde, çığrından çıkmış demektir. Dünyada bundan büyük bir yozlaşma düşünülemez. Hukuk intikam aracı yapılırsa, yasaları yasa koyucu, yürütücü, uygulayıcılar bizzat çiğnerse, bu elli çete ve mafyanın yapamayacağı bir yıkım getirir.

Yıkım taşeronları iş başında. Emin olun bu yıkımı destekleyen herkes ama herkes de yukarıdaki itirafta ifade edilenin tıpatıpını düşünüyor. Bu işin bir kan davasına dönüşmesi zaten dilekleri. Eline fırsat geçen intikam için elinden geleni ardına koymasın. Ta Yugoslavyalaşma süreci Türkiye için de başarıya ulaşsın.

Yaşanan süreç Yugoslavyalaştırma sürecidir. Bunun kesinliği o kadar ortada ki, üniter yapıdan lokma koparmak isteyenlerin diş gıcırtıları açıkça duyuluyor. Vahim bir durum tabii. Yaşanan süreçlerin hepsi birbirine bağlı. Arka arkaya tezgaha sürülmeleri kesinlikle raslantı değil. Kürt ayrıcalığı, Ermenilerden özür, sivil anayasa adı altında şimdilik ılımlı İslam görünümlü anayasa talepleri... Neyin ısıtıldığı çok ama çok açık.

Yugoslavyalaştırma süreci...

Durum vahim olmaya çok vahim. Fakat yine de soğukkanlılığı elden bırakmamak gerek. Bırakacağız geçmişle bir hesaplaşılsın. Yararlı gelişmeler çıkması da olasıdır. Bırakılmalı bir heveslerini alsınlar. Bu arada milletvekili dokunulmazlığı, sivil - asker bürokrat dokunulmazlığı gibi yapısal dönüşümler bir otursun yerli yerine. Her işte bir hayır olabilir. Elbette dönüşmesi gereken yapılar var.

Fakat anlayamadıkları şu: Dünyadaki belli başlı atılımlar hep sindirerek, zamanında yapılmış. Rönesansı, reformu yapılmış, burjuvaziden geçilmiş, endüstriyel, bilimsel devrimler yapılmış, bunlar hep zamanı geldiğinde, gecikmeden gerçekleşmiş dünyada. Yanlış yapılmış, bir daha yanlış yapılmış, düzeltilmiş... Tüm bu gelişmeler sırasında Osmanlı köhnemiş yapısında, kul-teba, yağma-ganimet-cizye küflenmişliğinde direnip durmuş. Cumhuriyet devrimi o yüzden zorlamalı, aceleci ve kaçan trene bir an önce yetişmek için yapılmış. Sindirilememiş olması doğal. Osmanlı bürokrasi geleneğinden gelen kadrolar da, yeniçeri geleneğinden gelen kadrolar da sindirememiş, bu da doğal. Bu kadar aceleyle yapılan bu kadar köklü değişimler elbette her kesimde sancı yaratacaktır. Ama yapacak başka yok, değişim erteleneli asırlar olmuş, iyice birikmiş.

Hitlerler, Mussoliniler, Stalinler yaratmış bir dönemde, bu kadar geride kalma açığını bir an önce kapamaya çalışarak gelen bir devrimin hiç sancısız olmasını bekleyenler ve günümüze kadar ulaşan sancıların hesabını bir kalemde sormak isteyenler tabii ki haksızlar. Ama bırakılacak bir heveslerini alsınlar, bir soğusunlar. Süreç işler. Dönüşüm kaçınılmazdır. Toplum dönüşecek. Uyanık, zinde olmak yetecektir. Süreci tıkamaya gerek yok düşüncesindeyim. Şimdi çeteler de vardı yani, saptırıldı ama, işin merkezinde Susurluk var. Bu adamlar trafikte yol vermeyeni çevirip dövecek kadar da babalanmışlardı, şişinmişlerdi. Millet arkadan siyah camlı siyah bir araba korna çaldı mı korkusundan sağa çekiyordu. Fırsattan istifade bazı bıçkınlar da camlara siyah film kaplama çekmeyi moda haline getirdi bu yüzden!

Ama uyanık kalmayı başaramazsak bahtımıza yanalım. Hani "Çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan" diye bir tekerleme vardı. O bitti, Çekoslavakyalılaştırdılar. Yugoslavyalılaştırdılar, Iraklılaştırma yolda, kervana bir de Türkiyelileştirme katılır...

Ancak bu işin bir intikam operasyonu olduğunu ve hukukun çok ciddi yaralar aldığını gözardı etmek olası değil. Yani el insaf, suikast planı olan bir adam, bunca ortalığı velvele götürüyor, içeri, alınan alınana, öyle bir planları varsa şayet, hangi akılla evinde yahu, evinde!!! ajandada!!! tutmaya devam eder? Bu ne komedidir yahu? Dünyanın en zeka yoksunu halkı olmaya aday olmaya çalışıyorsak diyeceğim yok!!!

Gönderi tarihi:
Ne anlatmaya calisiyorsunuz? Gladyo mladyo, Susurluk Ergenekon, Derin devlet faili mechuller, kandavasi güdenler birbirlerini aklayanlar.

Diyorum ki, Hrant Dink'in öldürüleceğinden önceden haberi olan ve göz yuman Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek neden şimdi Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ?

Nasıl oldu da, H.Dink'in öldürülmesinden sonraki 1 saat içerisinde flaması, pankartı hazır vaziyette toplanan kalabalık 'Hepimiz Ermeniyiz' diye yürüdü ?

Neden, iddianamenin dayandığı 'darbe günlükleri'nin yazarı olduğu iddia edilen Özden Örnek Paşa tutuklanmadı ?

Neden, faili mechulleri yapanları 'devlet için kurşun atanlar'a sahip çıkan Tansu Çiller tutuklanmadı ?

Bu soruların hepsi ve daha başka sorular Ergenekon Davası mantığı içerisinde...

Herkese dokunanlar neden bunlara dokunmadı ? Bu soruların cevabını verebilirmisiniz ?

Gönderi tarihi:
EDerin devlet PKK terörünün bile bitmesini istemiyorlar ve belirli zamanlarda baskinlar sonucu öldürülen askerlerin sorumlularida bunlar, cünki PKK ya bu konuda yataklik yapiyorlar, onlari belirli saldirilardan dolayi uyarip kacmalarini sagliyorlar. Ve hatta PKK ya karsi en iyi mücadele eden askerleri bile öldürüyorlar.

İntihar süsü verip öldürüyorlar ve hatta bir Ergenekon senaryosu uydurup içeri atıyorlar, komaya soktukları da oluyor değil mi ?

Gönderi tarihi:
İntihar süsü verip öldürüyorlar ve hatta bir Ergenekon senaryosu uydurup içeri atıyorlar, komaya soktukları da oluyor değil mi ?

Inamiyorsaniz o kadar yüksek rütbeli askerlerin mechul sekilde öldürmelerinidemi hic sorgulamiyorsunuz acaba? 30 yildan beri terör bitecegi yerde neredeyse yerlesmis bir hale gelmesinin nedenlerinidemi sorgulamayacaksiniz? Bizler hala derindevlete ve yargisiz infazlarada inanmiyoruz. O yüzdende bizleri yönetmeleri cok kolay oluyor.

Gönderi tarihi:
Inamiyorsaniz o kadar yüksek rütbeli askerlerin mechul sekilde öldürmelerinidemi hic sorgulamiyorsunuz acaba? 30 yildan beri terör bitecegi yerde neredeyse yerlesmis bir hale gelmesinin nedenlerinidemi sorgulamayacaksiniz? Bizler hala derindevlete ve yargisiz infazlarada inanmiyoruz. O yüzdende bizleri yönetmeleri cok kolay oluyor.

İnanmadığımı nerden çıkardınız. Aramızda sadece yorum farkı var.

Gönderi tarihi:

evet,evet...faili meçhuller değil mi :excl: bilinen oncalara rağmen susulan binlerce.yazık be ülkem :excl:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.