Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Hüseyin Üzmez olayindan sonra bugün gündemi isgal eden diger bir haber ise Izmir Adli Tibbina ait. Izmirde görülen bir davada 17 yasinda bir kizin iki yil önce babasi ve amcasi tarafindan cinsel istismara ve tacize ugramis olmasi görüsülüyor.Bu ensest olayla ilgili olarak Adli Tibbin vermis oldugu rapor aynen Hüseyin Üzmez hakkinda Istanbul adli tibbinin vermis oldugu karar gibi magdurede herhangi bir ruhsal bozuklugun olusmamis olmasiyla ilgili. Izmir tabibler odasindan bir yetkilinin söyledikleri Türkiye adli tibbin aslinda pek te güvenilir bir konumda olmadigini ortaya cikariyor.Adli tiblarda uzman doktorlarin olmamasi,genel de yanlis tanimlar sonucu verilen raporlar magdurlari dahada magdur etmekte ve suclular icin bir kurtulus olmakta veya en azindan hakettikleri cezayi alamamalarina yaramaktadir. Türkiye genelinde ne kadar insanin adli tib raporlari ile daha cok magdur oldugu ve ne kadar suclunun bu raporlar sayesinde cezai takipten kurtuldugu veya gereken cezayi cekmeden tekrar özgürlüge kavustugu maalesef karanlikta. saygilarla Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Zamanımızda hangi kurumun güvenililirliği kaldı ki sevgili dostum. Her olaya münferiddir mantığı ile bakıldığı müddetçe. Hüseyin Üzmez bir vaka değildir.O sadece örtünün açık kısmının görünmesidir. Toplumsal karakterimizin bilinen ama ifade edilemeyen acıklı yanıdır.Türevi ise berdel dir. Kabul etsek te etmesekte yapabileceğimiz pek birşey yok. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Belki görünüste ümitsiz bir durum var gibi geliyorsa da yine de sesimizi cikarmak sanirim ki yanki yapabilir. Ehliyetsiz kisilerin sadece -bence-siyasi nedenlerle bazi makamlara atanmasi Türkiyenin kaderi olmamali sevgili gugukcuk.Olan insanlarimiza olmaktadir.15 yasinda bir kiz cocugu dede dedigi bir adam tarafindan tacize ugruyor,yine 15 yasinda bir kiz cocugu babasi ve amcasi tarafindan cinsel istmara ugruyor ve devletin, adaletin yerine gelmesinde tibbi katkida bulunacak olan kurumu, istismara ugrayanlari daha büyük haksizliklara ugratiyor,bu sizce degisemez mi? saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Hüseyin Üzmez olayindan sonra bugün gündemi isgal eden diger bir haber ise Izmir Adli Tibbina ait. Izmirde görülen bir davada 17 yasinda bir kizin iki yil önce babasi ve amcasi tarafindan cinsel istismara ve tacize ugramis olmasi görüsülüyor.Bu ensest olayla ilgili olarak Adli Tibbin vermis oldugu rapor aynen Hüseyin Üzmez hakkinda Istanbul adli tibbinin vermis oldugu karar gibi magdurede herhangi bir ruhsal bozuklugun olusmamis olmasiyla ilgili. Izmir tabibler odasindan bir yetkilinin söyledikleri Türkiye adli tibbin aslinda pek te güvenilir bir konumda olmadigini ortaya cikariyor.Adli tiblarda uzman doktorlarin olmamasi,genel de yanlis tanimlar sonucu verilen raporlar magdurlari dahada magdur etmekte ve suclular icin bir kurtulus olmakta veya en azindan hakettikleri cezayi alamamalarina yaramaktadir. Türkiye genelinde ne kadar insanin adli tib raporlari ile daha cok magdur oldugu ve ne kadar suclunun bu raporlar sayesinde cezai takipten kurtuldugu veya gereken cezayi cekmeden tekrar özgürlüge kavustugu maalesef karanlikta. saygilarla Ülkemizde hangi kurum güvenilirki ADLI TIP güvenilirmi diye soruyorsunuz. hayatin her alaninin siyasi emellerimiz icin bagimsizliktan cikarmisiz ve istedigimiz yöne cevirmisiz. ben hatta siyasi düsüncelerimizin bile güvenilir olmadigini iddaa ediyorum, cünki bizler yillardan beri manupule edilmis bir toplumuz. Devamli bastakiler bir seyler demistir ve biz onlara sorgusuz sualsiz inanmisizdir. ADLI TIP gibi diger kurumlarida sorgulamamiz gerekli, sadece isimize gemiyenleri degil. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Ülkemizde hangi kurum güvenilirki ADLI TIP güvenilirmi diye soruyorsunuz. hayatin her alaninin siyasi emellerimiz icin bagimsizliktan cikarmisiz ve istedigimiz yöne cevirmisiz. ben hatta siyasi düsüncelerimizin bile güvenilir olmadigini iddaa ediyorum, cünki bizler yillardan beri manupule edilmis bir toplumuz. Devamli bastakiler bir seyler demistir ve biz onlara sorgusuz sualsiz inanmisizdir. ADLI TIP gibi diger kurumlarida sorgulamamiz gerekli, sadece isimize gemiyenleri degil. Yazdiginiz yanitlar beni sorgular gibi geliyor bana. Hangi kurumlar örnegin sorgulanmali,istereseniz ben sizin yerinize bir cevap verip sizi zahmetten kurtarayim,örnegin TSK nin sorgulanmasi icin eminim ki can atmaktasiniz,cünkü o hep sizin ve birilerinin gündeminden hic düsmüyor. Bastakilere inanmak inanmamak kisilere göre degisir,akli basinda olanlari kimse manupule edemez,düsüncelerinde sakatliklar olanlar cabuk manupule edilir,örnegin intihar saldirilarini yapanlar gibi. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Soru: ADLI TIP NE KADAR GÜVENILIR? Yanıt: Galiba hiç ama yine insaflı olup "pek fazla değil" diyelim hadi... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazdiginiz yanitlar beni sorgular gibi geliyor bana. Hangi kurumlar örnegin sorgulanmali,istereseniz ben sizin yerinize bir cevap verip sizi zahmetten kurtarayim,örnegin TSK nin sorgulanmasi icin eminim ki can atmaktasiniz,cünkü o hep sizin ve birilerinin gündeminden hic düsmüyor. Bastakilere inanmak inanmamak kisilere göre degisir,akli basinda olanlari kimse manupule edemez,düsüncelerinde sakatliklar olanlar cabuk manupule edilir,örnegin intihar saldirilarini yapanlar gibi. saygilarla Evet bazen birbirimizi ve hatta en dogrusu kendi kendimizi sorgulayacagizki dogrulari bulalim. Bu tür sorgulama ülkemizde olmadigi icin yadirgadiniz galiba sorumu. Balik bastanmi kokmus yoksa öyle degilmi bunlari arastirirsak bir yerlere variriz, yoksa sadece isime gelmeyen konulari sorgulamakla degil. Bayagi konuyu dagitmissiniz gene. Adli tipin adilligini sorguluyorsunuz ama gele gele intihar saldirilarina gelmissiniz. Yani her zaman söyledigim gibi gene elma ile armutu birbirine karistirmissiniz. Demekki her ikisi ayni gözüküyor ama biz degisik görüyoruz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Evet bazen birbirimizi ve hatta en dogrusu kendi kendimizi sorgulayacagizki dogrulari bulalim. Bu tür sorgulama ülkemizde olmadigi icin yadirgadiniz galiba sorumu. Balik bastanmi kokmus yoksa öyle degilmi bunlari arastirirsak bir yerlere variriz, yoksa sadece isime gelmeyen konulari sorgulamakla degil. Bayagi konuyu dagitmissiniz gene. Adli tipin adilligini sorguluyorsunuz ama gele gele intihar saldirilarina gelmissiniz. Yani her zaman söyledigim gibi gene elma ile armutu birbirine karistirmissiniz. Demekki her ikisi ayni gözüküyor ama biz degisik görüyoruz. Neyin ayni gözüktügü sizin neyi baska gördügünüz sizi baglayan bir keyfiyettir,sizin dogrulariniz benim dogrularim olamaz veya sizin yanlis gördügünüz benim icin yanlis olamaz,konulara bu acidan yaklasirsaniz daha yararli olur tartismak. Konuyu dagitan ben degilim,yazdiginizi okumazsaniz tabiiki konuyu dagitanin kendiniz oldugunuda anlayamazsiniz.Ben Adli tib'dan bahsettim siz siyaset yapip bütün kurumlar dediniz ki bu konuyu dagitmaktir.Acarsiniz birbaslik ve istediginiz kurumu tartisiriz.Manipulasyondan bahsedende siz oldugunuz icin ben de manipulasyon herkes icin gecrli degildir diyerek örnek verdim. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Neyin ayni gözüktügü sizin neyi baska gördügünüz sizi baglayan bir keyfiyettir,sizin dogrulariniz benim dogrularim olamaz veya sizin yanlis gördügünüz benim icin yanlis olamaz,konulara bu acidan yaklasirsaniz daha yararli olur tartismak. Konuyu dagitan ben degilim,yazdiginizi okumazsaniz tabiiki konuyu dagitanin kendiniz oldugunuda anlayamazsiniz.Ben Adli tib'dan bahsettim siz siyaset yapip bütün kurumlar dediniz ki bu konuyu dagitmaktir.Acarsiniz birbaslik ve istediginiz kurumu tartisiriz.Manipulasyondan bahsedende siz oldugunuz icin ben de manipulasyon herkes icin gecrli degildir diyerek örnek verdim. saygilarla Türkiye'de o kadar cok kurum varki hemen hemen tümü icín adilsizlik gecerli. Simdi kalkip tümünü teker tekermi konusacagiz. Varsa gösterin adil olan bir kurum, bizde anlarizki gösterdiklerinizin disindakiler adil degil. Korkarim adil olan bir kurum gösteremiyeceksiniz o yüzden sadece isinize Adli Tip geliyor. Balik bastan kokuyor, konu bu kadar acik. Simdi seriatci kesim icin eminimki ülkedeki Adli Tip cok adil, cünki kedi adamlari o sayede kurtarildi. Size ve bana göre öyle degil. Baska bir kurum icin gene benzeri bir örnek verebiliriz, cünki bizler görüslerimizi objektif yapmiyoruz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Türkiye'de o kadar cok kurum varki hemen hemen tümü icín adilsizlik gecerli. Simdi kalkip tümünü teker tekermi konusacagiz. Varsa gösterin adil olan bir kurum, bizde anlarizki gösterdiklerinizin disindakiler adil degil. Korkarim adil olan bir kurum gösteremiyeceksiniz o yüzden sadece isinize Adli Tip geliyor. Balik bastan kokuyor, konu bu kadar acik. Simdi seriatci kesim icin eminimki ülkedeki Adli Tip cok adil, cünki kedi adamlari o sayede kurtarildi. Size ve bana göre öyle degil. Baska bir kurum icin gene benzeri bir örnek verebiliriz, cünki bizler görüslerimizi objektif yapmiyoruz. "... o yüzden sadece isinize Adli Tip geliyor" Bununla ne demek istediniz,neymis benim isime gelen? Beni isinize gelen gelmeyen diye tanimlamaya kalkismaniz heralde sakaydi? saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 "... o yüzden sadece isinize Adli Tip geliyor" Bununla ne demek istediniz,neymis benim isime gelen? Beni isinize gelen gelmeyen diye tanimlamaya kalkismaniz heralde sakaydi? saygilarla Adli Tip sayesinde Hüseyin Üzmez yargilanmaktan kurtuldu. Burada Adli Tip tarafsiz ve adil calismadigi icin bu sonuca varildi. En azindan kamu oyunda böyle bir algilama var ve hatta bazi bilirkisilerde ayni kaygiyi tasiyorlar. Ehhh Hüseyin Üzmez bildigimiz gibi seriatci kesime ait bir yazar cizer oldugu icin dogal olarak adli Tipi irdeliyoruz ve sorguluyoruz. Yani bu isinize geliyor demek istedim. Bana göre de tabiiki adli Tip burada adil davranmadi. Acaba Adli Tip sayesinde kendi fikirlerimize uyan bir sahis kurtulmus olsaydi ayni duyarliligi gösteririmiydik? Asla göstermezdik diye iddaa ediyorum buradan, neden cünki isimize gelmezdi. Benim sahsi düsüncem sadece Adli Tip degil bir cok merciler adil davranmiyorlar. Herhalde anlatabildim. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Belki görünüste ümitsiz bir durum var gibi geliyorsa da yine de sesimizi cikarmak sanirim ki yanki yapabilir. Ehliyetsiz kisilerin sadece -bence-siyasi nedenlerle bazi makamlara atanmasi Türkiyenin kaderi olmamali sevgili gugukcuk.Olan insanlarimiza olmaktadir.15 yasinda bir kiz cocugu dede dedigi bir adam tarafindan tacize ugruyor,yine 15 yasinda bir kiz cocugu babasi ve amcasi tarafindan cinsel istmara ugruyor ve devletin, adaletin yerine gelmesinde tibbi katkida bulunacak olan kurumu, istismara ugrayanlari daha büyük haksizliklara ugratiyor,bu sizce degisemez mi? saygilarla Yıllar önce Yaşar Kemal'in Akçasazın ağaları isimli kitabını okuyunca beni derinden etkileyen iki cümle vardı ki üretken bir beyinden daha önemlisinin üretileni sindirebilecek beyinler olduğuna inandım. Birinci cümle aynen şöyle idi, "Ona sabunlarla bezenmiş sakız gibi bir yatak yaptılar" Yazar,okuyucusunun beyaz'a olan düşkünlüğünü farketmiş ve onu saklıyordu. O yatakta yatacak olan kişi bir önceki parağrafta belki de yüzlerce sene kuşakların beyinlerinde uğuldayacak cümleyi tekrarlıyordu. "O iyi insanlar,iyi atlara bindiler,çekip gittiler" Birşeylerin değişebilmesi için o iyi insanların dönmesi gerekiyor sevgili politika sevgilerimle Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Adli Tip sayesinde Hüseyin Üzmez yargilanmaktan kurtuldu. Burada Adli Tip tarafsiz ve adil calismadigi icin bu sonuca varildi. En azindan kamu oyunda böyle bir algilama var ve hatta bazi bilirkisilerde ayni kaygiyi tasiyorlar. Ehhh Hüseyin Üzmez bildigimiz gibi seriatci kesime ait bir yazar cizer oldugu icin dogal olarak adli Tipi irdeliyoruz ve sorguluyoruz. Yani bu isinize geliyor demek istedim. Bana göre de tabiiki adli Tip burada adil davranmadi. Acaba Adli Tip sayesinde kendi fikirlerimize uyan bir sahis kurtulmus olsaydi ayni duyarliligi gösteririmiydik? Asla göstermezdik diye iddaa ediyorum buradan, neden cünki isimize gelmezdi. Benim sahsi düsüncem sadece Adli Tip degil bir cok merciler adil davranmiyorlar. Herhalde anlatabildim. Haksizligin karsisina cikabilmek icin bizim adamimiz veya degil diye taraf tutacaksak daha neyi tartisiyoruz ki. Erdemli olmak her haksizliga karsi cikabilmekle mümkündür,haksizligi siyasi görüslerimize göre tanimlamayip objektif olmakla o haksizliga tepki koyabilmeliyiz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yıllar önce Yaşar Kemal'in Akçasazın ağaları isimli kitabını okuyunca beni derinden etkileyen iki cümle vardı ki üretken bir beyinden daha önemlisinin üretileni sindirebilecek beyinler olduğuna inandım.Birinci cümle aynen şöyle idi, "Ona sabunlarla bezenmiş sakız gibi bir yatak yaptılar" Yazar,okuyucusunun beyaz'a olan düşkünlüğünü farketmiş ve onu saklıyordu. O yatakta yatacak olan kişi bir önceki parağrafta belki de yüzlerce sene kuşakların beyinlerinde uğuldayacak cümleyi tekrarlıyordu. "O iyi insanlar,iyi atlara bindiler,çekip gittiler" Birşeylerin değişebilmesi için o iyi insanların dönmesi gerekiyor sevgili politika sevgilerimle O iyi insanlarin birgün dönecegi ümidiyle gelecege umutla bakiyoruz,bakmaliyiz.. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Haksizligin karsisina cikabilmek icin bizim adamimiz veya degil diye taraf tutacaksak daha neyi tartisiyoruz ki. Erdemli olmak her haksizliga karsi cikabilmekle mümkündür,haksizligi siyasi görüslerimize göre tanimlamayip objektif olmakla o haksizliga tepki koyabilmeliyiz. saygilarla Bu baglamda erdemlik göstererek ülkemizdeki tüm adilsizlige karsi duralim derim. Dogrusuda bu. Ama bu konuda malesef benim süphelerim var. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Birileri bizi okuyor galiba Bugünkü haber sanki okunuyormuşuz gibi geldi de bana.siz ne dersiniz? İşin enteresan yanı bu raporun yeniden alınmasına karar veren mahkeme aynı zamanda Adli kurumun da güvensizliğine karar vermiş olmuyor mu? Ben hiçbirşey anlayamıyorum., Anlayan anlatabilse de biz de anlayabilsek yada hiçbir şey anlatmasa da biz de bir şey anlamasak. Teknikler değişiyor ve biz buna ayak uyduramıyoruz sanırım. Ya da bir oyun. Arkası iyi kurulmuş bir oyun. Göreceğiz. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Adli Tib'la ilgili skandallar bir iki tane degil ki sevgili gugukcuk,Hüseyin Üzmez ile birlikte benim duydugum 4 degisik yanlis karar var Adli Tip tarafindan verilmis olan,bunlari tabii ki cogaltabiliriz saniyorum,gizli kalmis,üzerine fazla gidilmemis nice nice raporlar vardir eminim. Yanlis rapor demek ya magdurun hakkinin gaspedilmesi demektir yada suclunun geregince cezalandirilmadigi veyahutta sucu olmadan adli tip raporu ile suclu bulunmus olmasi demektir. Bu nedenle Adli Tip kurumunda köklü bir reforma gidilmeli ve bu kurumda uzman doktorlar psikologlar bulunmalidir. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Adli Tib'la ilgili skandallar bir iki tane degil ki sevgili gugukcuk,Hüseyin Üzmez ile birlikte benim duydugum 4 degisik yanlis karar var Adli Tip tarafindan verilmis olan,bunlari tabii ki cogaltabiliriz saniyorum,gizli kalmis,üzerine fazla gidilmemis nice nice raporlar vardir eminim. Yanlis rapor demek ya magdurun hakkinin gaspedilmesi demektir yada suclunun geregince cezalandirilmadigi veyahutta sucu olmadan adli tip raporu ile suclu bulunmus olmasi demektir. Bu nedenle Adli Tip kurumunda köklü bir reforma gidilmeli ve bu kurumda uzman doktorlar psikologlar bulunmalidir. saygilarla Evet haklisiniz Adli Tip kurumunda köklü bir reforma gidilmeli. Ama unutmamak gerek hemen hemen tüm kurumlarimizda köklü reformlar yapilmali. sadece Adli Tipta yaparsak fazla yol alamayiz. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Evet kesinlikle inanırlılığını yitirmiş yada üzerine gölge düşmüş kurumların tümünü kapsayan reorganızasyon yapılmalı ve her kurum yeterince şeffaf olmalı diyeceğim ama bunun inanırlığı bile şimdiden şüpheli Böyle birşeyin olabileceğine ben bile inanmıyorum. Ama gönülden arzu ettiğiminde bu olduğunu söylüyorum işte. sevgilerimle, Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.