Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Fırtına öncesi sessizliği... Yangına körükle gitmek gibi bir kastım yok! Öfkeyle kalkanın, zararla oturacağı da mâlûm. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? Asayişimizin, dolayısıyla da huzurumuzun bittiğinin farkında mıyız? Elbette hiçbir ebeveynin, yaramaz çocuğundan vazgeçmesi beklenemez ve istenemez. Ama yaramaz çocuğun terbiyesinden ebeveyni sorumlu tutulmaz mı? Devlet, isyân eden vatandaşını derdest etmekle, cezâlandırmakla, terbiye etmekle yükümlü değil midir? .... hatırı yoksa, sahibinin de mi hatırı yok? Çanakkale’de koyun koyuna yatan Türk-Kürt şühedânın kemikleri sızlamıyor mu? Nasıl bir başıboşluktur? Nasıl bir gaflettir? Bu, yaramazı, terbiyesizi nasıl bir şımartmaktır? Bu kadar pervâsızlığın desteği ve mazereti demokrasi midir? Bu demokrasi denen, neye lâzım olduğu ciddi ciddi sorgulanan, artık resmen acziyet diye algılanan sistemin millî bütünlüğümüze yarar bir formülü yok mudur? Bu demokrasi sadece haine mi yarar? Sadece bütünlüğümüzü, devletimizi, milletimizi hedef alan ve gittiği her yere kendinden önce terörü gönderen bölücülere mi yarar? Devletimizin nasıl acze düştüğünün, düşürüldüğünün farkında mıyız? Cezaevindeki bir hükümlünün, avukatlık ne işi olur? Cezaevindeki bir hükümlünün, devleti tehdît ettiği, dünyanın neresinde ve hangi sisteminde görülmüştür? Rengini şüheda kanından alan, Ezân-ı Muhammedî dinmesin diye dalgalanması şart olan bayrağımızın asılması, artık cesaret gerektiren bir davranış oldu! Başka bir ülkede var olma mücadelesi mi veriyoruz? Yoksa işgâldeyiz de haberimiz mi yok? Demokrasi diye sunulan ve açıkça acziyet şekline bürünen bu sistemde; devlete, yasalara, düzene uyan vatandaşların suçu, vatandaşlık teslîmiyetleri midir? Demokrasi denen bu acziyette; vatandaş istediklerini alabilmek için silâha sarılıp dağa mı çıkmalıdır? Demokratlığın yolu, dağlardan mı geçiyor? Haine, evlâdının katiline, devlet düşmanına tepki vermekten men edilen, tepki verirse yasalara karşı sorumlu tutulan vatandaşın kabahati, devletine sadakati, yasalara güveni midir? Ve bu ne kadar adildir? Kürt’üm demek serbest ve alkışlanır; bilmem neyim, bilmem ne millettenim demek serbest ve demokratik hak; ekümeniklik istemek demokratlık, vermek demokrasi; demek ****** vs ..serbest, hayvan hakları var; ama Türk’üm demenin yasak olduğu, tahrîk sayıldığı bir memlekete Türkiye Cumhuriyeti, Türk devleti demek mümkün mü? “Bağımsızlık karakterimdir.” düşüncesi ve inancıyla, yüzbinlerce can pahasına sağlanan, “Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ” tarifli vatanımızda, bize emânet edilen bağımsızlığımıza sahip çıkmanın suç sayılması mıdır demokrasi? Milletin sabrının artık bittiğinin, asayişin sıfırlandığının, isyân edenin istediğini aldığı tarifli bir yönetime, milletin artık başkaldırmaya hazırlandığının farkında mıyız? Bizim ısrarla bizden saydığımız ve onların da asla kendilerini bizden gayrı saymadığı Kürtlerimize yapılan bu hakaretlerden, milletin nasıl tiksindiğinin farkında değil miyiz? Artık pompalı tüfekle havaya sıkarak, teröristleri püskürtmenin çok ötesinde ve sert tepkilerin nerdeyse verilmek üzere olduğunun farkında mıyız? Türkiye’de Türklere sıkıyönetim varmış gibi, Türklere olağanüstü hal uygulanıyormuş gibi bir havayı, sizler de fark etmiyor musunuz? Yedi düvele kafa tutmuş ve yedi düvel adıyla gelen Haçlı’yı en zor günlerinde bile boğup uzaklaştırmış bu cengâver milletin, üç-beş ****** hainin hakkından gelemeyeceği gibi bir vehme kapılanlar mı var? Türk’ün ayranı kabarırsa, “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur” gerçeğini dünyaya bir daha göstermekten asla çekinmeyeceğini bilmeyen yöneticilerimiz mi var? Bu tıynette yöneticilerimiz varsa, onlara günümüz Damat Feritleri, onların yandaşları kalemlere de günümüz Ali Kemalleri denildiğini duymaz mısınız? Beyler; Türk’ün öfke soluklanmalarını, her köşeden duymak mümkün! Allah aşkına, millete kulak verin! Yoksa bu millet, bütün aymazların kulaklarından tutacak!.. Mustafa ASLAN Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Fırtına öncesi sessizliği... Yangına körükle gitmek gibi bir kastım yok! Öfkeyle kalkanın, zararla oturacağı da mâlûm. Ama hırsızın hiç mi suçu yok? . . Mustafa Aslan'a hak vermemek elde degil ki!Görünen köy nasil ki klavuz istemezse Türkiyede olanlari cözebilmekde bulmaca olmaktan cikti artik.Resmen bölücülük reklamlari yapilmaktadir,televizyonlar bazi gazeteler bu isin artik simsarligini yapmaya basladilar.Demokrasi sadece bölücülere terörü savunanlara Türklere küfredenlere var gibi bir sey.Insan haklari diye PKK haklari savunulmaya baslandi,vicdani ret diye PKK sempatizanlarinin askerlige karsi girisimleri ülkede yanki yapmaya ve askere gidenlere ise baska gözlerle bakilmaya baslandi.Asiri demokrasiden kaos dogar dedik diye bizi tefe koyup caldilar.Demokrasi olsaymis mis terör olmazmis diyenler neredeyse teröre karsi mücadele etmeyi antidemokratik olarak görmeye baslayacaklar.Ölen askerin insan hakki yok ama teröristin var.Iste günümüz Türkiyesi bu durumda maalesef. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Mustafa Aslan'a hak vermemek elde degil ki!Görünen köy nasil ki klavuz istemezse Türkiyede olanlari cözebilmekde bulmaca olmaktan cikti artik..Demokrasi olsaymis mis terör olmazmis diyenler neredeyse teröre karsi mücadele etmeyi antidemokratik olarak görmeye baslayacaklar.Ölen askerin insan hakki yok ama teröristin var.Iste günümüz Türkiyesi bu durumda maalesef. saygilarla görmeye başlamadılar çoktan beri görüyorlardı. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Mustafa Aslan'a hak vermemek elde degil ki!Görünen köy nasil ki klavuz istemezse Türkiyede olanlari cözebilmekde bulmaca olmaktan cikti artik.Resmen bölücülük reklamlari yapilmaktadir,televizyonlar bazi gazeteler bu isin artik simsarligini yapmaya basladilar.Demokrasi sadece bölücülere terörü savunanlara Türklere küfredenlere var gibi bir sey.Insan haklari diye PKK haklari savunulmaya baslandi,vicdani ret diye PKK sempatizanlarinin askerlige karsi girisimleri ülkede yanki yapmaya ve askere gidenlere ise baska gözlerle bakilmaya baslandi.Asiri demokrasiden kaos dogar dedik diye bizi tefe koyup caldilar.Demokrasi olsaymis mis terör olmazmis diyenler neredeyse teröre karsi mücadele etmeyi antidemokratik olarak görmeye baslayacaklar.Ölen askerin insan hakki yok ama teröristin var.Iste günümüz Türkiyesi bu durumda maalesef. saygilarla Burada yapilan yorumlar arasinda bir tane oslun demokrasi haklarini savunma adina PKK'nin savunuldugunu gösterin. Yazilmayan yorumlar üzerinden hayal kurarak bir yere varamayiz. Vicdani red sadece PKK sempatizanlarinin askerlige karsi cikmalari anlaminda yorumlamak 75 milyon Türkiye insanini gercekten tanimamak demektir. Kim ve nerede demokrasi olursa terör olamaz demis bu Forumda? Terör her zaman her dönem vardir ve olacaktir ama teröre karsi mücadele demek demokratik haklarin gaspi anlamina gelmez. Sanki ülkemizde dogru dürüst bir dmokrasi varda birde cok demokrasinin kaos olacagindan korkuyoruz. Teröre karsi 30 yildan beri dogru dürüst bir askeri egitim yapmamis gencleri daga yollarsan en basta sen onlarin insan haklarini cignemis olursun. O askerler terörüstlere yem olmaktan baska hic bir sey olamiyorlar. Neden bölgenin mücadele ortamina göre uzun yillara dayali özel gerilla savasi egitimi almis askerler yetistirilmiyor? Sehit askerler arastirildiginda ne kadar hakli oldugumuz ortaya cikacak. Ama bunlari bile dile getirmemiz askere karsi oldugumuz manasina cekiliyor, diger taraftanda sehit askerin insan hakki yok diye sikayette bulunuyoruz. Veriyormuyuz onun hakkini biz ? Önce buna cevap verelim. 3 ay acemilikten sonra bir cok askerleri cepheye yolluyoruz, tabii onlari secerkende gene zengin, fabrikatör, bakan, vali ve milletvekili cocuklarini ve yakin akrabalarini göndermemeye azami dikkat gösteriyoruz. Sonra bazilari kalkiyor demokrasi isteyenleri sikayet ediyor, olacak is degil dogrusu. Günümüz Türkiyesi bu durumdadir ve bunun yegane suclusu da biz kendimiziz. Sucluyu baska yerde aramaya hic gerek yok, tabii gercekten suclu ariyorsak. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2008 Burada yapilan yorumlar arasinda bir tane oslun demokrasi haklarini savunma adina PKK'nin savunuldugunu gösterin. Yazilmayan yorumlar üzerinden hayal kurarak bir yere varamayiz. Vicdani red sadece PKK sempatizanlarinin askerlige karsi cikmalari anlaminda yorumlamak 75 milyon Türkiye insanini gercekten tanimamak demektir. Kim ve nerede demokrasi olursa terör olamaz demis bu Forumda? Terör her zaman her dönem vardir ve olacaktir ama teröre karsi mücadele demek demokratik haklarin gaspi anlamina gelmez. Sanki ülkemizde dogru dürüst bir dmokrasi varda birde cok demokrasinin kaos olacagindan korkuyoruz. Teröre karsi 30 yildan beri dogru dürüst bir askeri egitim yapmamis gencleri daga yollarsan en basta sen onlarin insan haklarini cignemis olursun. O askerler terörüstlere yem olmaktan baska hic bir sey olamiyorlar. Neden bölgenin mücadele ortamina göre uzun yillara dayali özel gerilla savasi egitimi almis askerler yetistirilmiyor? Sehit askerler arastirildiginda ne kadar hakli oldugumuz ortaya cikacak. Ama bunlari bile dile getirmemiz askere karsi oldugumuz manasina cekiliyor, diger taraftanda sehit askerin insan hakki yok diye sikayette bulunuyoruz. Veriyormuyuz onun hakkini biz ? Önce buna cevap verelim. 3 ay acemilikten sonra bir cok askerleri cepheye yolluyoruz, tabii onlari secerkende gene zengin, fabrikatör, bakan, vali ve milletvekili cocuklarini ve yakin akrabalarini göndermemeye azami dikkat gösteriyoruz. Sonra bazilari kalkiyor demokrasi isteyenleri sikayet ediyor, olacak is degil dogrusu. Günümüz Türkiyesi bu durumdadir ve bunun yegane suclusu da biz kendimiziz. Sucluyu baska yerde aramaya hic gerek yok, tabii gercekten suclu ariyorsak. Bakın dostum bugün bir gazimiz bacağını kolunu kaybediyor ve devlet 1 sefere masus bunu karşılıyor .bir protezin ömrü ortalama en fazla 10 yıl olduğu söyleniyor 10 yıl sonra bu gazimiz ne yapacak nasıl alacak,verilen protez kol ve bacak elbette gerçeğinin yerini tutmaz fakat sahte kol,bacakta olsa bunu karşılamak devletin-milletin görevi değilmi ? Sn vekil efendiler bir gecede kendi maaşlarına zam yapmasını düşünürken ,zaman ayırırken gazinin bacağını,kolunu düşünmemek onları görmezden gelmek insan haklarına aykırı değilmidir. gazetelerde haber oldu Emekli Astsubay Hamit Dölek ile Rafet Keleş Mesleğini icra ederken kaza kurşunuyla sakat kalıyor ve kendi protez bacaklarını kendi imkanlarıyla krediyle alıyor. Oysa Bakan çıkıp mecliste evet mecliste öldürülen teröriste zamanın parasıyla 80 milyar tazminat verdiğini söylüyor utanmadan.bumudur insan hakkı o teröristin öldürdüğü canların hesabını kim verecek. Sözde topluma kazandırmak adına yasalar çıkartılıyor kim faydalanıyor bu yasalardan? pkk - teröristlerinden başkafaydalanan dudunuz,gördünüzmü?...hayır ..çünkü Bu Sözde insan hakları ,Teröristler için çıkertılmıştır. Ekmek,baklava çalan insanlar, Teröristlerden daha fazla ceza alıyor bumudur insan hakkı? Teröre kaşı mücadele veren insanlar(korkut eken gibi) ,teröristlerden daha fazla ceza alıyor bumudur insan hakkı? Milyonlarca işsiz insanımız açlık ve sefalet çekerken PKK ya hizmet etmiş kimbilir kaç cana kıymış katilleri topuma kazandıralım derken onlara iş ve para imkanı sağlamakmı insan hakkı? O suçsuz günahsız tek suçu vatanına ihanet etmemek olan milyonlarca türk gencinin suçu ne?nerede bu insan hakları? Askerimiz mayına basıyor bacağını, bazen hayatını kaybediyor. Failleri bulunamıoyor. Bir köyü aramak istiyorsun ama arama yetkin yok. Ben askerliğimi yaparken PKK’nın kendi yaktığı köylerden dolayı bizim devletimiz AİHM’e mahkum edildi ve üstünede tazminat ödendi..Teröre destek veren köyler ise İNsan halkarı adına boşaltılamadı.Tabiki zamanı gelince kendileri istediler ve gittilier.çünkü hocaları yol gösterdi,artık geri dönüş yasası çıktı işin içide para var. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Bakın dostum bugün bir gazimiz bacağını kolunu kaybediyor ve devlet 1 sefere masus bunu karşılıyor .bir protezin ömrü ortalama en fazla 10 yıl olduğu söyleniyor 10 yıl sonra bu gazimiz ne yapacak nasıl alacak,verilen protez kol ve bacak elbette gerçeğinin yerini tutmaz fakat sahte kol,bacakta olsa bunu karşılamak devletin-milletin görevi değilmi ?. . . Sn kaplan askerler konusunda hemfikiriz, yorumlarimda bunu acikca görebilirsiniz. Yani devletin askerlerimize sahip cikmadigi konusunda ve acemileri savasa yollayarak sehit olmalarina veya gazi olmalarna sebeb oluyorlar. Diger taraftan develt her sartlarda kanun cercevesi ícinde olmasi gerekli. AIHM devletimiz tarafindan taninan bir mahkeme. Orada verilen kararlar delillere göre verilir. Türkiye tabiiki kedi acisindan dogru olan delilleri ve sahitleri muhakkak mahkemeye sunmustur. Sonucta verilen deliller Türkiye alehine degerlendirildi ve yargilandi. Türkiye mahkeme sonucunu kabul ettigine göre burada fazla konusacak bir söz bulamiyorum. Diger taraftan TBMM arastirma komisyunu dahi benzeri tesbitlerde bulundu. Bunuda dikkate almak gerek. Devlet teröre karsi mücadelesinde legal zeminde hakla beraber oldugu sürece inaninki asla bir suclama ve yargilama olmaz. Ates olmayan yerde duman cikmaz derler. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Sn kaplan askerler konusunda hemfikiriz, yorumlarimda bunu acikca görebilirsiniz. Yani devletin askerlerimize sahip cikmadigi konusunda ve acemileri savasa yollayarak sehit olmalarina veya gazi olmalarna sebeb oluyorlar. Diger taraftan develt her sartlarda kanun cercevesi ícinde olmasi gerekli. AIHM devletimiz tarafindan taninan bir mahkeme. Orada verilen kararlar delillere göre verilir. Türkiye tabiiki kedi acisindan dogru olan delilleri ve sahitleri muhakkak mahkemeye sunmustur. Sonucta verilen deliller Türkiye alehine degerlendirildi ve yargilandi. Türkiye mahkeme sonucunu kabul ettigine göre burada fazla konusacak bir söz bulamiyorum. Diger taraftan TBMM arastirma komisyunu dahi benzeri tesbitlerde bulundu. Bunuda dikkate almak gerek. Devlet teröre karsi mücadelesinde legal zeminde hakla beraber oldugu sürece inaninki asla bir suclama ve yargilama olmaz. Ates olmayan yerde duman cikmaz derler. Benim anlattığım konu farklı sizinki farlkı nasıl hem fikir oluyoruz?Acemi askerin savaşta ne işi var?siz askerlik yaptınızmı?Acemi birliğinde 90 gün ağır şartlarda eğitim verilip daha sonra göreve çıkarıyorlar....ne yapılması lazım sizce askerlik eskisi gibi 4-5 yılmı yapılması lazım. Profesonel orduya geçiliyor denildi ne oldu farklı birşeymi oldu sizce yine aynı canlar gidiliyormu Daha önce onbaşı-çavuştu şimdi uzman çavuş oldu . Askerlik yaptınızmı bilmem ama terörle mücadele cephe savaşı gibi değildir terör hain tuzaklarıyla,mayınlarıyla şehit ediyor.... yılların askeri olsan ne fayda eder daha geçen sene bir yarbayımız ,bir ay önce bir binbaşımız böyle hainlikle , **** şehit edilmedimi. onlar yılların tecrübeli komutanlarıydı. ben Gazi olan askerlere haksızlık yapıldığını söylüyorum teröriste vermemesi gereken tazminatları vereriyor ve gazlerinin sıkıntılarını görmüyor. Teröriste iş,aş imkanı sağlarken gazilerine ve milyonlarca vatan sever gençlerine haksızlık yapılıyor diyorum.....Nerede o zaman bu insan hakları? bumu adalat, bumu insan hakkı. O nedenle tekrar söylüyorum insan hakları türkiyede yanlız teröristler için geçerlidir.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Benim anlattığım konu farklı sizinki farlkı nasıl hem fikir oluyoruz?Acemi askerin savaşta ne işi var?siz askerlik yaptınızmı?Acemi birliğinde 90 gün ağır şartlarda eğitim verilip daha sonra göreve çıkarıyorlar....ne yapılması lazım sizce askerlik eskisi gibi 4-5 yılmı yapılması lazım. Profesonel orduya geçiliyor denildi ne oldu farklı birşeymi oldu sizce yine aynı canlar gidiliyormu Daha önce onbaşı-çavuştu şimdi uzman çavuş oldu . Askerlik yaptınızmı bilmem ama terörle mücadele cephe savaşı gibi değildir terör hain tuzaklarıyla,mayınlarıyla şehit ediyor.... yılların askeri olsan ne fayda eder daha geçen sene bir yarbayımız ,bir ay önce bir binbaşımız böyle hainlikle , **** şehit edilmedimi. onlar yılların tecrübeli komutanlarıydı. ben Gazi olan askerlere haksızlık yapıldığını söylüyorum teröriste vermemesi gereken tazminatları vereriyor ve gazlerinin sıkıntılarını görmüyor. Teröriste iş,aş imkanı sağlarken gazilerine ve milyonlarca vatan sever gençlerine haksızlık yapılıyor diyorum.....Nerede o zaman bu insan hakları? bumu adalat, bumu insan hakkı. O nedenle tekrar söylüyorum insan hakları türkiyede yanlız teröristler için geçerlidir.... Sayin Kaplan,insan haklari sadece teröristler icin gecerli oldugundan degilmi ki,terörle savasta devlet yasal yollardan ayrilmamali diye bastiriyorlar.Yani siz hain bir pusuya karsi gögsünüzü gerecek ve ben burdayim gel beni vur diyeceksiniz,saklanir vurursaniz veya baska yöntemlere basvurursaniz bu yasal olmuyor,cünkü teröristin demokratik haklarini cignemis olmaktasiniz hatta terör yapma hakkini bile elinden aliyorsunuz. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Benim anlattığım konu farklı sizinki farlkı nasıl hem fikir oluyoruz?Acemi askerin savaşta ne işi var?siz askerlik yaptınızmı?Acemi birliğinde 90 gün ağır şartlarda eğitim verilip daha sonra göreve çıkarıyorlar....ne yapılması lazım sizce askerlik eskisi gibi 4-5 yılmı yapılması lazım. Profesonel orduya geçiliyor denildi ne oldu farklı birşeymi oldu sizce yine aynı canlar gidiliyormu Daha önce onbaşı-çavuştu şimdi uzman çavuş oldu . Askerlik yaptınızmı bilmem ama terörle mücadele cephe savaşı gibi değildir terör hain tuzaklarıyla,mayınlarıyla şehit ediyor.... yılların askeri olsan ne fayda eder daha geçen sene bir yarbayımız ,bir ay önce bir binbaşımız böyle hainlikle , **** şehit edilmedimi. onlar yılların tecrübeli komutanlarıydı. ben Gazi olan askerlere haksızlık yapıldığını söylüyorum teröriste vermemesi gereken tazminatları vereriyor ve gazlerinin sıkıntılarını görmüyor. Teröriste iş,aş imkanı sağlarken gazilerine ve milyonlarca vatan sever gençlerine haksızlık yapılıyor diyorum.....Nerede o zaman bu insan hakları? bumu adalat, bumu insan hakkı. O nedenle tekrar söylüyorum insan hakları türkiyede yanlız teröristler için geçerlidir.... PKK dedigimiz örgüt daha dünden beri eylem yapmiyor. Nasil savastiklarini yillardan beri gördügümüzden bana göre acemi ama size göre 90 gün de profesyolestirilen erlerin cepheye yollanmalarini dogru bulmuyorum. PKK gibi örgütlerin savas tipine göre yetistirilen ve her an yapilan degisiklige ayak uydurabilen özel askeri birimlerin olmasi gerektiginden bahsediyoruz. Tabiiki bu tip askerlikler 9 veya 12 ayda olacak ve her 12 ay sonra yenilerinin gelecegi bir is degil. Istediginiz kadar söyleyin ama bana göre gerilla savasi veren ve mayin döseyen örgütün üzerine 90 günlük bir egitim gören askerler gönderilmez. Bu konulari anlamak icin illada askerlik yapmis olmam gerekmez. Her askerlik yapanda savastan anliyor anlamina gelmez. Askerlerimize gereken önem verilmiyorsa suclusu devletimizdir. Bu konuda hesap sormaniz gereken merciler belli. Sıkıntınızı lütfen oralara tasiyin, orduya ve devlete sorun neden gazilere is ve as verilkmiyor diye. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 PKK dedigimiz örgüt daha dünden beri eylem yapmiyor. Nasil savastiklarini yillardan beri gördügümüzden bana göre acemi ama size göre 90 gün de profesyolestirilen erlerin cepheye yollanmalarini dogru bulmuyorum. PKK gibi örgütlerin savas tipine göre yetistirilen ve her an yapilan degisiklige ayak uydurabilen özel askeri birimlerin olmasi gerektiginden bahsediyoruz. Tabiiki bu tip askerlikler 9 veya 12 ayda olacak ve her 12 ay sonra yenilerinin gelecegi bir is degil. Istediginiz kadar söyleyin ama bana göre gerilla savasi veren ve mayin döseyen örgütün üzerine 90 günlük bir egitim gören askerler gönderilmez. Bu konulari anlamak icin illada askerlik yapmis olmam gerekmez. Her askerlik yapanda savastan anliyor anlamina gelmez. Askerlerimize gereken önem verilmiyorsa suclusu devletimizdir. Bu konuda hesap sormaniz gereken merciler belli. Sıkıntınızı lütfen oralara tasiyin, orduya ve devlete sorun neden gazilere is ve as verilkmiyor diye. Bizde onlara soruyoruz zaten,sitemimiz onlara teröriste vereceğine vatanı için canını ,kanını ,bacağını veren insanlara versin diyoruz. Ayrıca acemi askerleri savaşa gönderiyor diyorsunuz acemi olmaması için ne yapmalı sizce ne kadar bir zamanda profosyonel olur,15 ay acemi eğitiminden sonra 12 ay askerlik görevini yaparsa sice profoyonel olmuş olurmu?bu sisteme karşı gelirmisiniz? Ordumuz profosyonelleşiyor artık askerler operasyonlara katılmıyor,ülkemizde malum işsizlik var,Şehit olan,Gazi olan uzmanlar ve ast subaylar bu vatanın fakir ailelerinin çocukları değilmi onlara ne demeli! Onların hain tuzaklarla şehit ve gazi olmalarına nasıl tepki vereceksiniz,madem iyi niyetlisiniz, onlarda gitmesin askerliğe diyebilecekmisiniz.! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Bizde onlara soruyoruz zaten,sitemimiz onlara teröriste vereceğine vatanı için canını ,kanını ,bacağını veren insanlara versin diyoruz. Ayrıca acemi askerleri savaşa gönderiyor diyorsunuz acemi olmaması için ne yapmalı sizce ne kadar bir zamanda profosyonel olur,15 ay acemi eğitiminden sonra 12 ay askerlik görevini yaparsa sice profoyonel olmuş olurmu?bu sisteme karşı gelirmisiniz? Ordumuz profosyonelleşiyor artık askerler operasyonlara katılmıyor,ülkemizde malum işsizlik var,Şehit olan,Gazi olan uzmanlar ve ast subaylar bu vatanın fakir ailelerinin çocukları değilmi onlara ne demeli! Onların hain tuzaklarla şehit ve gazi olmalarına nasıl tepki vereceksiniz,madem iyi niyetlisiniz, onlarda gitmesin askerliğe diyebilecekmisiniz.! Sistemimiz ne zaman terörüstlere yardim etti? Yoksa benmi yanlis anladim? Arkadasim devlet kendi evladina bakmiyorsa neden hesap sormuyoruz diyorum. Herhalde vatan icin carpisanlarin hemenhemen tümü istisnasiz fakir vatan evlatlari ve digerleri ´sadece kürsüden vatanseverlik yapip, kendileri arka planda ama fakir fukara ön cephede. Yillardan beri yapilan bu ve bizlerin bogazi kurudu bu noktalara dikkat cekerek. Ama biz genelde bu tür elestirileri yaptigimiz zaman ya vatan haini, ya PKK sempatizani yada TSK karsiti nilan edildik. Gerilla tipi savasa ve tuzaklara karsi özel bir askeri kuvvetin yetistirilmesi gerekli. Bu da 12 veya 15 aylik vatan göreviyle degilde mesleki askerlikle olur diye düsünüyorum. Dogu icin özel bir kanun cikartilarak bölgedeki savas tipine uygun güclerin yetistirilmesi gerek, ama tabiiki bunlarin hepsi yasal cercevede yapilmasi gerek, suikastla veya faili mechullerle degil. Yani üc bes capulcuyu, mafya artiklarini toplayip oralara göndermekler degil. Devletin parali askeri gerekli. Bunlar meslek edineceklerinden uzun süreli savasa hazirlanacaklar ve tam verimli dönemlerinde askerlikten ayrilmayacaklar. Ben askerligi aktif yapmak istemeyen herkese bu hakkin verilmesi taraftariyim. Isteyen tabiiki istegi üzere gidebilir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.