Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 eğer inkarında benim payım çoksa, benim senin inkarından imanım artar, seninse küfrün. eğer bunda ben suçluysam susarım, ama seninde susman şartıyla yoksa nasıl susarımEbu leheb'e neden ayet indirsin. Kuran bir zaman diliminin değildir. zaten zaman nasıl bir birimdir, andan ibaret değil midir 1- Ebu Leheb'in iki eli kurusun; kurudu ya.(1) 2- Malı da, kazandıkları da kendisine bir yarar sağlamadı.(2) 3- Alevli olan bir ateşe girecektir. süleyha, tanrı ebu leheb yada firavun isimlerine neden ayet indirsin,. hiçbirşey vaad etmeyen tanrı neden cahiliye dönemini çıkar hesapları için hakkın önüne geçen zalime ayet indirsin,? O tanrı indiremez. ancak olmertler için olamaz mı veya küfürde ısrar edenler için. ki manası ateş alevi olan bir kelime. ve tabi niye indirmesin leheb için ve lehebler için? Amcası olması neyi değiştirir....? Sizin bilmediginiz sey cok.... Bu sure, Muhammed Mekkede iken onun akrabalarini bir araya cagirip, Islam dinindeki konusmasinda, Muhammedin Amcasi Ebu Leheb, onun sesini kesip, Muhammede hakaret etti. "Lanet olsun" dedi... "Bizi buraya bunun icinmi cagirdin?" . Bu suredeki Ebu Leheb a olan lanetler, Muhammedin amcasina olan cevaptir. Baska bir sey degil. Siz "Allah" olarak inandiginiz yaratici, butun Dunyayi 6 gun icinde yapmis (demek ki gucu yetmemis, bir gunde , bir saatte, bir dakikada, bir saniyede yapmasini) .... zamanini alip ebu lehebe kufur etmis. Kardesim, sizin bildiginiz Allaha Muhammed hizmet etmedi. Allah Muhammede hizmet etti. Muhammed ne istediyse, Allah ona verdi. Bunu Muhammede, biraz "supriz" olan Ayse bile dedi, hadislerde... "Allah ne istiyorsan veriyor sana!" Kurani okursan, uyanik olarak, gorursun, Allah hep Muhammedin yararlarina ayet yaziyor, senin yararina degil. Kuranda, Muhammede (sozde) denildigi gibi ... "oku". ... Baksana 33:53 , Allah Muhammede sekreterlik bile yapiyor. Ne guzel degilmi? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Benim yazdıklarıma cevap niye yazmıyorsunuz sayıne suheyla,yoksa cevabınız yokmu... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Benim yazdıklarımı asıl siz ispat etmişsiniz Yahudiler ne İsa'yı nede İncil'in hiç bir nushasını kabul etmezle malum İnciller muhteliftir. Size bir yararim olduysa, memnun oldum.... konu Hristiyanlik veya Musevilik degil. Konu Islam. Beni Ibrahim dinlerinin hic birini savunacak olarak bulamazsiniz! Sizin anlamdiginiz sey, Muhammed Tevratta insanlar tarafindan toplanan, yazilan yazilari, bilmeyerek Kuranda Allahtan geldi diye bildirdi araplara. Bunun sebeplerinden biri bilmediginden, digeri Yahudileri ve Hristiyanlari da kontrol etmek istedi ve kendisini takip etmelerini istedi. Onlar etmeyince.... Muhammed onlara küstü ! Muhammed bir çocuk gibi topunu alip eve gitmek istedi. Yani, Kuduse dogru olan Kibleyi degistirdi.... Onlari kotu insanlardir dedi, onlarla dost olmayin dedi. Yani, bir çocuk gibi davrandi. Ama çok zalim bir çocuk gibi... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Size bir yararim olduysa, memnun oldum.... konu Hristiyanlik veya Musevilik degil. Konu Islam. Beni Ibrahim dinlerinin hic birini savunacak olarak bulamazsiniz! Sizin anlamdiginiz sey, Muhammed Tevratta insanlar tarafindan toplanan, yazilan yazilari, bilmeyerek Kuranda Allahtan geldi diye bildirdi araplara. Bunun sebeplerinden biri bilmediginden, digeri Yahudileri ve Hristiyanlari da kontrol etmek istedi ve kendisini takip etmelerini istedi. Onlar etmeyince.... Muhammed onlara küstü ! Muhammed bir çocuk gibi topunu alip eve gitmek istedi. Yani, Kuduse dogru olan Kibleyi degistirdi.... Onlari kotu insanlardir dedi, onlarla dost olmayin dedi. Yani, bir çocuk gibi davrandi. Ama çok zalim bir çocuk gibi... ***** Size sorduğum ve yanıtlarını verdiğim yazılarıma bir tek kelime etmeden hemen ileti yazıp olayın seyrini kendi istediğiniz mecraya çekmeye çalışıyorsunuz şunu bir defa daha netleştirelim size yazdığım soru veya cevaplara ne zaman yanıt yazacaksınız. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Size sorduğum ve yanıtlarını verdiğim yazılarıma bir tek kelime etmeden hemen ileti yazıp olayın seyrini kendi istediğiniz mecraya çekmeye çalışıyorsunuz şunu bir defa daha netleştirelim size yazdığım soru veya cevaplara ne zaman yanıt yazacaksınız. Kardesim, ben ne Yahudi dostuyum, ne Hristiyan, nede Musluman dostuyum. Kendimi insanlik dostu olarak tanitmak isterim. Bu yuzden biraz cabaliyorsunuz. Yani, gayri Muslumlere belli bir sekilde bakmak zihniyetiyle aliskanlik yapip, benim yazilarimi anlamiyorsunuz. Beni Yahudi dostu olarak gorduyseniz, bu sizin zihniyet benim degil. Bunun sebebi bir yahudi ile dost olamazsiniz gibi buyumeniz. Ogrenmeniz. Ve onlar hakkinda biri iyi bir sey soylerse, o zaman ben onlarin dostlari olmaliyim diye bir zihniyet! Bu mantiksiz. Bu Islam dini! Benim dostlarim arasinda kendine Yahudi diyen var, Musluman diyen var, hristiyan diyen var ve degisik IRK'dan olanlar var. Onlarin arasindaki musterek ozellikler; onlarin insanliklari, hayat gorusleri, yardim sever olmalari, comertlikleri, gibi ... Niye yalniz bir toplumun dostu olmaliyim? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Kardesim, ben ne Yahudi dostuyum, ne Hristiyan, nede Musluman dostuyum. Kendimi insanlik dostu olarak tanitmak isterim. Bu yuzden biraz cabaliyorsunuz. Yani, gayri Muslumlere belli bir sekilde bakmak zihniyetiyle aliskanlik yapip, benim yazilarimi anlamiyorsunuz. Beni Yahudi dostu olarak gorduyseniz, bu sizin zihniyet benim degil. Bunun sebebi bir yahudi ile dost olamazsiniz gibi buyumeniz. Ogrenmeniz. Ve onlar hakkinda biri iyi bir sey soylerse, o zaman ben onlarin dostlari olmaliyim diye bir zihniyet! Bu mantiksiz. Bu Islam dini! Benim dostlarim arasinda kendine Yahudi diyen var, Musluman diyen var, hristiyan diyen var ve degisik IRK'dan olanlar var. Onlarin arasindaki musterek ozellikler; onlarin insanliklari, hayat gorusleri, yardim sever olmalari, comertlikleri, gibi ... Niye yalniz bir toplumun dostu olmaliyim? Madem öyle sayıne suheyla İslamiyete yaptığınız bunca eleştirinin ve "İNCİTİCİ" yazılarınızın yanlız onda,birini Yahudi ve Hristiyanlara'da yapında sizin İnsanlık dostu olduğunuzu anlayalım değilmi. Sizi Yahudi dostu olarak gördüm değil yazılarınız öyle ve Hristiyan dostusunuz, ha bu bizi alakadar edermi etmez ama İnsanlık dostluğu adına konuşan yazı yazan kişiden bu beklenmezmi ne dersiniz. Size bir toplumun dostu olun diyen yok istediğiniz toplumun kişinin dostu olun hiç bir şey farketmez bilakis müslüman dayanışmasını arttırır fakat sizden nacizane isteğim dosdoğru ve "OBJEKTİF" olun yeter yoksa sizin gibi milyonlarca İnsan var ve önemide yok... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Madem öyle sayıne suheyla İslamiyete yaptığınız bunca eleştirinin ve "İNCİTİCİ" yazılarınızın yanlız onda,birini Yahudi ve Hristiyanlara'da yapında sizin İnsanlık dostu olduğunuzu anlayalım değilmi.Sizi Yahudi dostu olarak gördüm değil yazılarınız öyle ve Hristiyan dostusunuz, ha bu bizi alakadar edermi etmez ama İnsanlık dostluğu adına konuşan yazı yazan kişiden bu beklenmezmi ne dersiniz. Size bir toplumun dostu olun diyen yok istediğiniz toplumun kişinin dostu olun hiç bir şey farketmez bilakis müslüman dayanışmasını arttırır fakat sizden nacizane isteğim dosdoğru ve "OBJEKTİF" olun yeter yoksa sizin gibi milyonlarca İnsan var ve önemide yok... Ohhh Sayin Sarigol: "Incitici" kelimesini kullaniyorsunuz. Sanki ben bunlari sizleri kirmak icinmi yaziyorum? Tabii ki degil. Niyetim hic bir zaman icin bir insani kirmak degildir. Bunda bir fayda yok. Bu mantiksiz olur. Bu cocukca bir seydir, eger ben bunu yapiyorsam.... Mamafih, eger kendi goruslerimde, ben gercekleri yazarsam "Islam" dini hakkinda, buna alinirsaniz, bu benim kabahatimmi? Yoksa sizinmi? Islam dini yuzunden, Muhammedin yuzunden, milyonlarca insanlar eziyet cekiyorlar. Benim Iranli komsularim anlatiyor, kendi ulkelerinde Islam dini ne cesit bir hayat getirdi onlara; Ne kadar insanlari astilar, iskence yaptilar, oldurduler .... bu insanlar "incimedimi?" Sivastaki otelde "diri" "diri" yananlar daha fazla incimedimi? Hristiyan ve Musevi konularda yazarim... ama onlari Hristiyan ve Musevi forumlarinda yazarim. Hristiyanlarla ve Musevilerle. Burda degil. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2009 Ohhh Sayin Sarigol: "Incitici" kelimesini kullaniyorsunuz. Sanki ben bunlari sizleri kirmak icinmi yaziyorum? Tabii ki degil. Niyetim hic bir zaman icin bir insani kirmak degildir. Bunda bir fayda yok. Bu mantiksiz olur. Bu cocukca bir seydir, eger ben bunu yapiyorsam.... Mamafih, eger kendi goruslerimde, ben gercekleri yazarsam "Islam" dini hakkinda, buna alinirsaniz, bu benim kabahatimmi? Yoksa sizinmi? Islam dini yuzunden, Muhammedin yuzunden, milyonlarca insanlar eziyet cekiyorlar. Benim Iranli komsularim anlatiyor, kendi ulkelerinde Islam dini ne cesit bir hayat getirdi onlara; Ne kadar insanlari astilar, iskence yaptilar, oldurduler .... bu insanlar "incimedimi?" Sivastaki otelde "diri" "diri" yananlar daha fazla incimedimi? Hristiyan ve Musevi konularda yazarim... ama onlari Hristiyan ve Musevi forumlarinda yazarim. Hristiyanlarla ve Musevilerle. Burda degil. Benim nezdimde sizin hiç bir şekilde objektif olma durumunuz yok sizin İranlı komşularınızda biraz bosna, gazze İki dünya savaşı,Vietnam, Güney Amerika Şili,Arjantin, Kongo,güney Afrika Amerika yerlileri,aborjinler dünyanın hangi köşesi aklıma gelse Hristiyan,yahudi emperyalist tezgah geliyor,Yanlız Çin'de ve Hindistanda uygulananlar bile başlı başına bir örnek, asl olan iyiliği,güzelliği sevgiyi yaymaktır fakat bu emperyalist düzen olduğu müddetçe ve emperyalistlerinde kim olduğu bilindiğinden siz ne yazarsanız yazın benim için farketmez ha ku kulu klan Amerikada bu arada faliyettemi siz amerikada yaşadığınızdan soruyorum... Alıntı
Misafir katibin Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 ''Sizin bilmediginiz sey cok.... Bu sure, Muhammed Mekkede iken onun akrabalarini bir araya cagirip, Islam dinindeki konusmasinda, Muhammedin Amcasi Ebu Leheb, onun sesini kesip, Muhammede hakaret etti. "Lanet olsun" dedi... "Bizi buraya bunun icinmi cagirdin?" . Bu suredeki Ebu Leheb a olan lanetler, Muhammedin amcasina olan cevaptir. Baska bir sey degil. Siz "Allah" olarak inandiginiz yaratici, butun Dunyayi 6 gun icinde yapmis (demek ki gucu yetmemis, bir gunde , bir saatte, bir dakikada, bir saniyede yapmasini) .... zamanini alip ebu lehebe kufur etmis. Kardesim, sizin bildiginiz Allaha Muhammed hizmet etmedi. Allah Muhammede hizmet etti. Muhammed ne istediyse, Allah ona verdi. Bunu Muhammede, biraz "supriz" olan Ayse bile dedi, hadislerde... "Allah ne istiyorsan veriyor sana!" Kurani okursan, uyanik olarak, gorursun, Allah hep Muhammedin yararlarina ayet yaziyor, senin yararina degil.'' Kuranda, Muhammede (sozde) denildigi gibi ... "oku". ... Baksana 33:53 , Allah Muhammede sekreterlik bile yapiyor. Ne guzel degilmi?'' aşağıda yazdığım kaynak rivayettir, ayeti yalanlayan için aşağısının önemi yoktur yine de söylediklerinizi ciddiye alırsam aşağısı en gerçek kaynaktır. Ebu leheb'in tanrılık iddası ******. oysa gerçek Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmektir bu ise insanı varlık aleminin kapılarını yokluğa açan tek anahtırdır, yoksa bu dar kainatta çıldırmaktan kahrolmaktan kurtulamaz. "biricik olduğumu bildiğim andan itibaren kendimin sahibiyim. kendine sahip kişi ancak biricikleştiğinde yaratıcı hiçliğine, doğduğu yere geri döner. ister tanrı olsun ister insan, benden yüksek her canlı biricik olma duygumu zayıflatır ve ancak bu bilincin güneşi karşısında söner. kendi meselemi biricikliğim üzerine kurarsam, o zaman meselem kendi yaşamını kendisi yaşayan geçici ve ölümlü bir yaratıcının meselesidir. dolayısıyla ben şunu söyleyebilirim: meselemi hiçe bıraktım." oysa biricikleştirmek inkarın kendisidir, biricikleştirmek firavunlaşmaktır, ilah olarak varlığını idda etmektir, oysa tevhid varlığı inkar etmek ve Allah'ın vahdetine şahitlik etmektir, sonu yokluk olanın varlık iddası teori değil midir izafiyet teorisi gibi. ayrıca ister leheb olsun, ister firavun ister nemrud hepsi kahrolarak ölmüştür. ve ne yazık gerçek şudur; nietzche gibi dünya üstadları bile çıldırırak ölürken mevlana hz'leri şeb-i arus vuslatıyla hakkın rahmetine kavuşmuştur. firavunlarla musalar arasında, leheblerle muhammedler arasında ki fark budur, biri Allah'tan başka ilahın olmadığını kabul ederken diğeri nefsinin biricikliğine kadar inerek gururunu, bildiklerini, bilincini ilah edinmişlerdir ki ne ben ne de tarih bu düşüncenin hak olduğunu kanıtlamamıştır. ''Hevasını kendisine ilah edinen kimseyi gördün ya, Allah, onu bir ilim üzerine şaşırtmış, kulağını ve kalbini mühürleyip, gözüne de bir perde çekmiştir.'' Hz Aişe r.a. için yazmışsınız, bu biricik firavun veya nemrut için değil ki. Peygamberimiz Hz Muhammed içinde tevhid vahyolunmamış mıdır; ima ettiğiniz şekilde nefis benliğinin fısıldadığı bu inkarı bir anda dile getirmiş olmasın. Hz Muhammed ve inananlar insan değil midir ki firavundan nemruttan ayrı iman özelliğine sahip olsun. ''Bunun üzerine kendi kavminden inkâr eden ileri gelenler şöyle dediler: ?Bu ancak sizin gibi bir beşerdir, size üstünlük taslamak istiyor. Eğer Allah dileseydi, bir melek gönderirdi. Biz önceki atalarımızdan böyle bir şey duymadık.? Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla 1. Andolsun kuşluk vaktine 2. Ve sükûna erdiğinde geceye ki, 3. Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı. 4. Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır. 5. Ve muhakkak ki, sana Rabbin ihsan buyuracak, sen de hoşnut olacaksın.. 6. O, seni yetim bulup barındırmadı mı? 7. seni yol bilmez iken, doğru yola yöneltip iletmedi mi? 8. Ve seni yoksul bulup da zenginlik vermedi mi sana? 9. Öyleyse yetimi sakın ezme. 10. El açıp isteyeni de sakın azarlama. 11. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an. ''Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez; fakat sizi tertemiz kılmak ve size (ihsan ettiği) nimetini tamamlamak ister; umulur ki şükredersiniz.'' ''Şüphesiz Allah (hakkı açıklamak için) sivrisinek ve onun da ötesinde bir varlığı misal getirmekten çekinmez. İman etmişlere gelince, onlar böyle misallerin Rablerinden gelen hak ve gerçek olduğunu bilirler. Kâfir olanlara gelince: Allah böyle misal vermekle ne murat eder? derler. Allah onunla birçok kimseyi saptırır, birçoklarını da doğru yola yöneltir. Verdiği misallerle Allah ancak fâsıkları saptırır (çünkü bunlar birer imtihandır).'' son olarak ebu leheb için; bedir savaşından sonra ebu süfyanı anlatması için yanına çağırdığında kaynaklardan anlatılan; Hz. Abbas'ın zevcesi Ümmü Fadl ile kölesi Ebû Rafi' de orada bulunuyorlardı. Ebû Refi', "Vallahi, o gördüğün süvâriler, melekler idi" deyince Ebû Leheb hiddetlenip yüzüne şiddetli bir tokat indirdi. Sonra da üzerine çöküp dövmeye başladı. Ümmü Fadl, gayrete geldi, "Biçâre köleyi, efendisi burada yok diye dövüyorsun" diyerek bir çadır direği ile Ebû Leheb'in başını yardı. Ebû Leheb, zelil ve perişan bir halde kalkıp gitti. Hemen sonra da Bedir mağlubiyetinin gam ve kederinden ağır hasta oldu. Bir hafta sonra da Resûlullah ve Müslümanlara yaptığı şiddetli düşmanlığın hesabını vermek üzere ölüp gitti. Oğulları ölüsünü, iki veya üç gün beklettiler. Evinde cesedi kokmaya başladı. Hastalığının bulaşmasından korktukları için kimse yanına yaklaşmak istemiyordu. Kureyşlilerden biri bir gün oğullarına, yazıklar olsun size, babanız evinde koktuğu halde, onun yanına uğramaktan utanıyor musunuz?" diye sordu. Onlar, "Biz, onun hastalığından korkuyoruz" deyince adam, "Haydi gelin ben size yardım edeyim" dedi birlikte gittiler. Fakat yanına yaklaşılacak gibi değildi. Onu ne yıkadılar ve ne de el sürdüler. Uzaktan üzerine su serptiler. Sonra sürükleyerek götürüp Mekke'nin yukarı taraflarında bir yere gömdüler. Üzerini taşla kapattılar.1 Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2009 Haritayı biraz daha zorlasaymış arkadaş kendi adını bile yazdıracakmış. Ortada mucize falan görmüyorum, ama sanatçı kişiliğine saygı duydum. Saygılar... Alıntı
Φ inancli Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2009 Ben öncelikle şunu belirtmek: İnanç da ispat yoktur. İnanmak bilimden matematikten bilimden bağımsızdır. İnanmak insanın içinden gelen bir histir. Bundan dolayı burada Allah'ın varlığını veya yokluğunu tartışmak anlamsızdır. Çünkü insan mantığıyla kurulmuştur. Bilim şartlara kurularak oluşturulmuş. Su 100 derecede kaynar. Bu söz insan aklıyla oluşturulmuş bir kuraldır. Yani deniz seviyesi olmayan bir yerde su 100 derecede kaynamaz. İnanç bilimden farklıdır. Hiç kimse Allah'ın varlığını ispatlayamaz. Kimin haddine ki ispatlaya. Sadece inanmak isteyene anlatılır. Yoksa inanmak istemeyene anlatmak boşuna nefes tüketmektir. Alıntı
Φ arci Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Muhammedin tükürükle/üfürükle hastalıkları tedavi etmesi, şeytanı yere yatırıp hemen hemen boğması iddiaları, mucize degildir. Bunların olumsuzluğu mantıkla ispat olunur. Mucize olan bu iddialara 1400 yıl sonra insanların inanmalarıdır. Bu bir tek mucizedir. Fakat, eğer hatırlarsak, binlerce yıllar devam eden (Islam'dan daha yaşlı) eski kültürel inançlarda vardır. O yüzden, belki bu mucize dediğim "inançlar" bile o kadar olağanüstü bir şey değildir. Peygamberimizin böyle mucizeleri yok,nereden buluyorsunuz, anlam veremedim.!!!!!!!!!!!!! Alıntı
Φ arci Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Mucize Dua Ve Dünyânın Üzerinde Yazan ?Allâh? Adı. . . . Yazar : Ali kenan Aydın kardeş böyle şeylerle uğraşmak,abesle iştigal etmektir,boşver bunları sen insanlara KURAN'ı anlat,anlayan anlar,anlamayan anlamaz. işte ayet; Bizim üzerimizde de (sorumluluk ve görev olarak) apaçık bir tebliğden başkası yoktur? yasin suresi 17.ayet Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 Sığınırım Allâh’a çok iyi işitene, çok iyi bilene ;kovulmuş şeytandan. Adıyla Allah’ın Merhametiyle Kuşatanın, Çok Merhamet Edenin “Elbette tanrınız , elbet bir” (Kur’ân ,37sâffât4). Ve senden istiyorum senin adın ile o’nu koydun yeryüzünün üzerine böylece durağanlaştı. “De o Allâh bir” (ihlas sûresi , âyet 1). Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 SIĞINIYORUM ALLÂH’A TAŞLANMIŞ ŞEYTANDAN. ADIYLA ALLÂH’IN, MERHAMETİYLE KUŞATANIN, GEREĞİNCE MERHAMET EDENİN. (2 BAKARA 25) “ve sevindir (onları) ki güvendiler (ÎMÂN ETTİLER) ve işlediler düzgün (İŞ) ler, elbette onlara cennetler, akıp gider altından onun nehirler, NE ZAMAN RIZIKLANDILAR ONDAN , MEYVEDEN RIZIKÇA , DEDİLER BU (O) Kİ RIZIKLANDIK ÖNCEDEN VE GETİRİLDİLER ONA BENZEŞEN OLARAK VE ONLARA ONDA TEMİZLENMİŞ EŞLER VE ONLAR ONDA KALICILAR”. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Mucize Dua Ve Dünyânın Üzerinde Yazan “Allâh” Adı. Ben de zorladığım zaman bulutlara bakarken bir yığın şekil çıkartabiliyorum. Çıkardığım şeklin konusuna göre bunları mucize olarak mı değerlendirmem gerekiyor? Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Bulutları yöneten biri var. Hiç bir şey tesâdüf değil. Bulutlardan yada başka bir şeylerden zorlama , benzetme gayreti ile çıkarılan şeyler , kendi düşüncenin ürünü olur , değerli sayılmazlar. Ancak zorlamasız , gerçekten bildiğin bir şeylere benzer bir şeyler buluyorsan bunlar bir anlam taşırlar. O anlamı değerlendirmek te bir bilgi ve birikim işidir. Rüya yorumu gibi. AVRUPANIN UYDU GÖRÜNTÜSÜ OLAN BİR RESİM HATIRLIYORUM , BULURSAM LİNKİNİ YAZARIM SANA AKLIMA GELİRSEN. O görüntüde bir bulut vardı. 1- Bu bulut küçük bir deniz canlısının şeklindeydi. Ne fazla ne eksik tam onun şeklindeydi. 2- Bu bulut ve deniz canlısı Avrupanın bir kısmının haritası ile aynı idi. SEN BULUTLARI BAŞIBOŞMU SANDIN, ONLAR MELEĞİN YÖNETİMİNDEDİRLER ALLAHIN EMRİYLE , KÂİNATTAKİ HER ŞEY GİBİ. DÜNYA DA ALLAHIN EMRİYLE ŞEKİLLENMİŞ. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Tabi haklısınız dünya haritasını ters çevirip zorlama bir allah yazısı çıkartıldığı gibi (kendi düşüncenizin ürünü ya da sizin gibi düşünenlerin bir kısmının) Nedense inançlı arkadaşlarda herşeyi kuarana oturma gibi biry aklaşım mevcut. Bir diğer başlıkta yazmıştım. Mesela bir buluş yapılır ; -aaa bu kuran da var. E mübarek sen niye bulmadın o zaman madem kuranda var Cern deneyi yapılıyor deniyor ki bu kuranda var. Peki o deney sonucunda bir tanrının olmadığı kanıtlanırsa bunu nereye oturtacaksınız.? Yapmayın arkadaşım bu kadarda olmaz . Zorlama şekillerden allah yazısı çıkart muhammed yazısı çıkart sonra mucize de. Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Dünya haritasının tersi düzü sorunmu oluyor. Dünyanın haritasını insanlar ters yapmış. Uzayda bulunan her hangi bir nesne için ters düz diyebileceğimiz bir yön tesbiti yok , mevcut bilgilere göre. Adet edilmiş harita yerleşimini delil gibi ileri sürmen çok yanlış. zorlama ürünü de değil. dünya haritası tümüyle Allah adını oluşturan harflerden ibaret, elif , lam , lam... Bir buluş yapılınca mal bulmuş mağribi gibi balıklama dalıp bu kuranda vard diyen mucize sahtekarlarına senin gibi benimde tepkim var , fakat bu durumla bu konunun ilgisi yok. Dinsizlerin genel tarzını kullanıyorsun , KONUYA SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMAYINCA BAŞKA KONULARI İLERİ SÜREREK KONUYU SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORSUN. ***** Kuranda bu konuda âyet de var. (36 YÂSÎN 33) "VE BİR BELİRTİ (BİR ÂYET) ONLAR İÇİN , ÖLÜ YER(YÜZÜ)....". (kur’ân, sûre 20, âyet 47) “ve sağolsun kim uydu (gerçeğe) iletene”. (kur’ân, sûre 1,âyet 1) “övgü Allâh’a düzenleyeni evrenlerin”. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Sizin bilmediginiz sey cok.... Bu sure, Muhammed Mekkede iken onun akrabalarini bir araya cagirip, Islam dinindeki konusmasinda, Muhammedin Amcasi Ebu Leheb, onun sesini kesip, Muhammede hakaret etti. "Lanet olsun" dedi... "Bizi buraya bunun icinmi cagirdin?" . Bu suredeki Ebu Leheb a olan lanetler, Muhammedin amcasina olan cevaptir. Baska bir sey degil. Siz "Allah" olarak inandiginiz yaratici, butun Dunyayi 6 gun icinde yapmis (demek ki gucu yetmemis, bir gunde , bir saatte, bir dakikada, bir saniyede yapmasini) .... zamanini alip ebu lehebe kufur etmis. Kardesim, sizin bildiginiz Allaha Muhammed hizmet etmedi. Allah Muhammede hizmet etti. Muhammed ne istediyse, Allah ona verdi. Bunu Muhammede, biraz "supriz" olan Ayse bile dedi, hadislerde... "Allah ne istiyorsan veriyor sana!" Kurani okursan, uyanik olarak, gorursun, Allah hep Muhammedin yararlarina ayet yaziyor, senin yararina degil. Kuranda, Muhammede (sozde) denildigi gibi ... "oku". ... Baksana 33:53 , Allah Muhammede sekreterlik bile yapiyor. Ne guzel degilmi? Kureyş eşrafından ve Peygamber efendimizin amcası olan Ebû Leheb'in asıl adı, Abdüluzzâ b. Abdulmuttalib b. Hâşim'dir. Onun için "Alev babası" (yani cehennemlik) manasına gelen Ebû Leheb lâkabı müslümanlar tarafından kullanıldığı gibi Kur'an'da da geçmektedir. Tam tersine Kuran da geçeni,O sanmışlar galiba müslümanlar??? Bu alıntıladığım bilgi nasıl? sizce gerçekten Peygamber in amcasına mı,yoksa cehennemlik olana mı ? İsim olmayan bişey için ne çok tartışılıyor anlamını hiç düşünmeden... 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Lakap ile isim o kadar ayırıcı bir kullanıma sahip değil. Çok kez lakap ismin önüne geçer hatta. Hatta, böyle kötü yakıştırma lakaplarla insanları anmak erdemli bir davranış da değildir. Surede bahsedilenin Muhammed'in amcası olduğu çok kesindir. Çünkü karısından da bahsediliyor. Bahsedilenin bir kişi değil, tüm cehennemlikler olduğu iddia edilirse, büyük bir çıkmaza girilir, çünkü o zaman tüm cehennemliklerin karılarının da onlarla cehenneme girip onların odunlarını taşıyacakları anlamı çıkar. Böyle bir şey ise olmaması gerekir. Gerçi başka bir ayette de "onları ve eşlerini ateşe sokacağız" ifadesi de var, belli de olmaz hani, öfkede akıl olmazmış... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2009 Lakap ile isim o kadar ayırıcı bir kullanıma sahip değil. Çok kez lakap ismin önüne geçer hatta. Hatta, böyle kötü yakıştırma lakaplarla insanları anmak erdemli bir davranış da değildir. Surede bahsedilenin Muhammed'in amcası olduğu çok kesindir. Çünkü karısından da bahsediliyor. Bahsedilenin bir kişi değil, tüm cehennemlikler olduğu iddia edilirse, büyük bir çıkmaza girilir, çünkü o zaman tüm cehennemliklerin karılarının da onlarla cehenneme girip onların odunlarını taşıyacakları anlamı çıkar. Böyle bir şey ise olmaması gerekir. Gerçi başka bir ayette de "onları ve eşlerini ateşe sokacağız" ifadesi de var, belli de olmaz hani, öfkede akıl olmazmış... Kesinlik sebebi?? İslam kuralları gereği, mümin bir kadına helal olan tek erkek,mümin erkektir.. Zina eden ya da Allah a ortak koşan biri ,mümin bir kadına helal değildir.. Birlikte yol alan,birlikte gider gideceği yere.. 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2009 İnanılmazsın Ftoyd... Senin bu alenen ve açıktan dogma savunuculuğuna ne diyeyim bilemiyorum. Demek kocası cehenneme gidiyorsa, karısı da o gittiği için gitsin ha? Ömürsün... Yok yok, Hindistan'daki gibi kocası ölünce karısı da öldürülüp onunla birlikte yakılsın... Alıntı
Φ YALINKILIÇ Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2009 Mucize Dua Ve Dünyânın Üzerinde Yazan “Allâh” Adı MİRACLE PRAYER AND WRİTTEN İN THE WORLD ARABİC “ALLÂH” NAME (“ALLAH” İS SİNGLE GOD’S NAME) DÜNYANIN ÜZERİNDE YAZAN ARAPÇA "ALLAH" ADI (Uydu resmi) DÜNYANIN ÜZERİNDE YAZAN ARAPÇA "ALLAH" ADI (Harita) DÜNYANIN ÜZERİNDE YAZAN ARAPÇA “ALLAH” ADI (Yapım) MİRACLE PRAYER AND WRİTTEN İN THE WORLD ARABİC “ALLÂH” NAME (“ALLAH” İS SİNGLE GOD’S NAME) Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2009 Mucize Dua Ve Dünyânın Üzerinde Yazan “Allâh” Adı. . . MİRACLE PRAYER AND WRİTTEN İN THE WORLD ARABİC “ALLÂH” NAME (“ALLAH” İS SİNGLE GOD’S NAME) Sayın Yalınkılıç, Ben gösterdiklerinizi benzetemesemde,diyelim ki yazıyor,yazsın ya da yazmasın, hayatlarında metafiziksel ve kendileri dışında gelişen bir müdahale hissetmedikçe,inanmayacaklar.. Tanrı varlığına inansalar bile, Kitap imanlısı olup olmayacakları bilinemez. Tanrı dilerse ,sadece Rabbimiz dilerse iman ederler.Biz sadece Kitabı duyururuz.Onlarda zaten okuyup reddedenler. Mucize dua!!!! dinimizin mucizeye ihtiyacı yok..Biz mucize beklemeden inanırız.. İnsanların gözüne mucize sokacağız diye ,heryerde mucize aramaya çalışacağıma,Kitabımdan bi kaç sayfa fazladan okurum,daha hayırlı olur. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.