Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2008 Teröriste taziye ziyaretinde olay çıktı Ardahan'da DTP'nin düzenlediği mitinge katılanlar ile Türk bayrağı açan çevredeki vatandaşlar arasında kavga çıktı. ARDAHAN (A.A) Ardahan'da DTP'nin düzenlediği mitinge katılanlar ile Türk bayrağı açan çevredeki vatandaşlar arasında çıkan kavgada ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kişi yaralandı. TERÖRİSTİN EVİNE TAZİYE ZİYARETİ Partisinin düzenleyeceği miting için Ardahan'a gelen DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ilk olarak merkeze bağlı Hasköy'e giderek, 16 Kasım'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. VATANDAŞLAR TÜRK BAYRAKLARI AÇTI Beraberindeki heyetle daha sonra partisince il merkezdeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen miting alanına gelen Ayna, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı. Bu sırada, çevrede Türk bayrakları açan vatandaşlar ise "Şehitler ölmez vatanda bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attılar. Mitinge katılan DTP'liler ise Türk bayrağı açarak partileri aleyhineslogan atan vatandaşlara tepki gösterdiler. Taraflar arasında gerginliğin artması üzerine DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, konuşmasını kısa tutmak zorunda kaldı. Mitingin sona ermesiyle de DTP'liler ile çevredeki vatandaşlar arasında taşlı, sopalı kavga çıktı. Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik ve Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kişi yaralandı. Ayna ile beraberindekiler de mitingin ardından DTP İl Başkanlığına geçtiler. 28.11.2008 yeni şafak cnn Dtp nin yaptığı mitinglerde bütün illerimizde böyle bir tepkinin verilmesi gerekir ki terörün oralarda barınamayacağını anlasınlar.Özellikle ardahan gibi diğer doğu illerinde .. Teşekkürler Ardahan. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Dün haberlerde gördüm de,işin aslı tam anlayamamıştım.Şimdi az çok anladım galiba.DTP!li tüm vekiller sadece taziye için mi oradaydı?Bu kısmını anlamadım. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Dün haberlerde gördüm de,işin aslı tam anlayamamıştım.Şimdi az çok anladım galiba.DTP!li tüm vekiller sadece taziye için mi oradaydı?Bu kısmını anlamadım. Miting için Ardahan'a gelen DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ilk olarak merkeze bağlı Hasköy'e giderek 16 Kasım tarihinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Beraberindeki heyetle daha sonra partisince Ardahan merkezdeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen miting alanına gelen Ayna, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı. Bu sırada çevrede Türk bayrakları açan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatanda bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attılar. Mitinge katılan DTP'liler ise Türk bayrağı açarak partileri aleyhine slogan atan vatandaşlara tepki gösterdiler. Taraflar arasında gerginliğin artması üzerine DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, konuşmasını kısa tutmak zorunda kaldı. Mitingin sona ermesiyle de DTP'liler ile çevredeki vatandaşlar arasında taşlı, sopalı kavga çıktı. Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik ve Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kişi yaralandı. Ayna ile beraberindekiler de mitingin ardından DTP Ardahan İl Başkanlığı'na geçti. (Alıntı-NTV) Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Dtp nin yaptığı mitinglerde bütün illerimizde böyle bir tepkinin verilmesi gerekir ki terörün oralarda barınamayacağını anlasınlar.Özellikle ardahan gibi diğer doğu illerinde .. Teşekkürler Ardahan. Kesinlikle katılıyorum. Tepki bir yana, sadece destek verilmese bile bu konuda olumlu bir yol katedilir. Tabii bu konuda diğer vatandaşların da sorumuluğu yok değil. Yani; tepki göstermesini istediğimiz insanların doğruları öğrenmesi adına çalışmalıyız. Çünkü, bu vatandaşlarımız PKK'nın yoğun propogandası altında. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2008 Miting için Ardahan'a gelen DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan ilk olarak merkeze bağlı Hasköy'e giderek 16 Kasım tarihinde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirilen teröristin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Beraberindeki heyetle daha sonra partisince Ardahan merkezdeki Kongre Caddesi'nde düzenlenen miting alanına gelen Ayna, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı. Bu sırada çevrede Türk bayrakları açan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatanda bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attılar. Mitinge katılan DTP'liler ise Türk bayrağı açarak partileri aleyhine slogan atan vatandaşlara tepki gösterdiler. Taraflar arasında gerginliğin artması üzerine DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna, konuşmasını kısa tutmak zorunda kaldı. Mitingin sona ermesiyle de DTP'liler ile çevredeki vatandaşlar arasında taşlı, sopalı kavga çıktı. Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik ve Emniyet Müdürü Kemal Sonunur, olay yerine gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylarda ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kişi yaralandı. Ayna ile beraberindekiler de mitingin ardından DTP Ardahan İl Başkanlığı'na geçti. (Alıntı-NTV) Şimdi çok daha iyi anladım;Ardahan'da olan bitenleri anlayabiliyorum;DTP adımlarını atarken;sonuçları hesap edebilmelidir.İnsanların hassas olduğu noktalar üzerinde siyaset yapmamalı. Bu konuda Doğrucudavut'un yaptığı yorum oldukça yerinde ve anlaşılması gereken. DTP,etnik milliyetçilik üzerinde siyaset yapan bir parti.Onun varolması sorunlar ile açıklanabilir.Kürtler DTP değil;DTP,Kürtleri kendi içinde barındırmıyor.Daha açık yazayım.DTP TEMSİL ETTİĞİ HALKA VE ONUN SORUNLARINA YABANCI KALDI.Bu benim düşüncem.Bunu heryerde de yazarım.Zaten Türk'ün tasnif edilip,yerine Ayna'nın getirilmesi bu temsiliyet sorununu daha görülür hale getirdi.Şahinler PKK'nın etkisinde.Ben PKK=DTP değil;DTP=HALK eşitliğini görmek isterdim.DTP mutlaka PKK'yı çözüm olarak göstermekten vazgeçmeli.Ve geçenlerde olduğu gibi halkı sokağa döküp,tepkileri bedel olarak sunmamalıdır.Bu sadece DTP için düşündüklerimdi.Diğer partiler için de bu geçerli. Türkiye'ye herkesi kucaklayacak bir parti gerek.Gandhi gibi;dil ve din farklılıkların ötesinde ulusal çıkarların çok daha önemli olduğu bilincine varmış dürüst ve cesur insanlara ihtiyacı var.Bunu tabandan başlayarak tavana kadar taşımak da bize düşer. Teşekkür ederim Sevgili Rua...İnsanı ve değerleri,hassasiyetleri yok sayanlara değil tarafımız;sadece özgür ve kendi içinde barışık bir güçlü ülkedir bizim savaşımız.Başaracağız da! Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 O çürük domatesleri arayacakları günlerde gelecek.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2008 DTP Türkiye Cumhuriyeti devletinin partisi olmak istiyorsa Kürtcülük yapmaktan vazgecmeli ve Imralida ense yapan 30.000 insanin ölümünden sorumlu olan sorumsuz adamla arasina mesafe koymalidir.Bunu yapmadigi sürece,sayin Süheda'nin görüsüne katiliyor ve bende aynisini diyorum;*o cürük domatesleri arayacaklari günler gelecek* saygilarla Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2008 DTP Türkiye Cumhuriyeti devletinin partisi olmak istiyorsa Kürtcülük yapmaktan vazgecmeli ve Imralida ense yapan 30.000 insanin ölümünden sorumlu olan sorumsuz adamla arasina mesafe koymalidir.Bunu yapmadigi sürece,sayin Süheda'nin görüsüne katiliyor ve bende aynisini diyorum;*o cürük domatesleri arayacaklari günler gelecek* saygilarla Mesafemi Politika,onların dünyası o teröristin ekseni etrfaında dönüyor.. Bakın Aysel Tuğluk: Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın en yakın arkadaşlarından Alaattin Tuğluk`un kız kardeşi. Ağabeyinin örgütle ilişkisinden dolayı çocuk yaşında birçok terörist tanıdı. Yıllar sonra Öcalan`ın avukatı olarak karşısına çıktığında "O kara kuru kız sen miydin?" sorusuyla karşılaştı. 7 yıl boyunca İmralı`da Abdullah Öcalan ile en çok görüşen isim oldu. Hakkında PKK propagandası yapmak iddiasıyla açılan dava devam ediyor. Emine Ayna: Partinin çiçeği burnunda eş başkanı Mardinli değil ama Mardin`den milletvekili seçildi. Kürt olmasına rağmen partide Kürtçe bilmeyen tek milletvekili. Abdullah Öcalan`ın zehirlendiği iddiasını ilk o dile getirdi. Kızıldere`de Mahir Çayan`la birlikte öldürülen THKO üyesi Ömer Ayna`nın amcasının kızı. Pervin Buldan: Terör örgütü PKK`nın uyuşturucu kaçakçılardan Savaş Buldan`ın karısı. DTP`li kadın vekillerin arasında tek ev hanımı olanı. Kocası 1994 yılında ölü olarak bulunduktan sonra kendisini terör örgütüne yakınlığıyla bilinen dernek ve siyasi parti faaliyetlerine verdi. Yeniden evlenmedi. Sevahir Bayındır: DTP grubundaki tek sağlıkçı milletvekili. Mesleği hemşirelik. İzmir SSK Tepecik Hastanesi`nde görev yaparken, kapatılan DEHAP`ın kurucu üyesi oldu. Kato Dağı`nda yaralı olarak ele geçirilen PKK`lı terörist İhsan Tekeş`in sağlık durumunu soru önergesiyle Meclis`e taşıyıp bir ilke imza attı. Yaralı PKK`lının durumunu İçişleri Bakanı`na önergeyle soran Bayındır da partinin bekar vekilleri arasında. Gültan Kışanak: Diyarbakır`da Türkçe öğretmenliği okurken 12 Eylül darbesiyle cezaevine girdi. Serbest kalınca Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi`nden mezun olup gazeteciliğe başladı. 1991`de Yeni Ülke ile başlayan gazetecilik yaşamı PKK çizgisindeki diğer gazetelerde devam etti. Milletvekili seçilmeden önce en yakın arkadaşı olan Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsekmenler`in danışmanlığını yapıyordu. Sabahat Tuncel: PKK üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatarken milletvekili seçilerek yeniden özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi öncesinde partide aldığı en aktif görev; kapatılan HADEP`in Esenyurt İlçe Başkanlığı. Gruptaki en fanatik Kürt milliyetçilerinden olan Tuncel, Malatya Yazıhan doğumlu ve öz be öz Türk! Ayla Akat Ata: Meclis`in en genç dört vekilinden biri. Batman`ın ilk ve tek kadın milletvekili. Abdullah Öcalan`ın avukatlarından olan Ata, Aysel Tuğluk ile birlikte PKK propagandası yapmaktan yargılanıyor. Bu yaşam öykülerini okuduktan sonra onların PKK`ya terör örgütü diyememelerinin nedenlerini anlayamayan kalmamıştır herhalde! DTP`li tüm kadın vekillerin yolu bir şekilde terör örgütüyle muhakkak kesişiyor. Ve ortaya çıkan bu tablo bize aslında DTP`li 8 kadının hangi nedenlerle, niçin milletvekili yapıldıklarını da açıkça gösteriyor. Tıpkı Fatma Kurtalan örneğinde olduğu gibi...alıntı Bunlar sadece kadın vekilleri birde diğerleri var tabi onlarında ki kim olduğu ne olduğu aşikar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2008 DTP tahrike devam ediyor.28 Kasim'da DTP mitinginde cikan olaylari protesto etmek icin basin toplantisi yapmak isteyen DTP yine halkin karsi gösterisine neden oldu,Emniyet müdürünün almis oldugu emniyet tedbirleri sayesinde olay fazla büyümeden yatistirildi.DTP üzerine yürümeye kalkan bir vatandas polis tarafindan engellendi.DTP basin toplantisi yaparken Ardahanli bine yakin vatandas'Biz Atatürk'ün askerleriyiz,Ardahan Türk'tür Türk kalacak'diye sloganlar atti.polis kalabaligi kontrol altina alarak bir olaya meydan vermedi. Yukardaki olay gösteriyor ki DTP resmen bölücü siyasetine Türkiye genelinde herseye ragmen devam etmekte kararlidir,bunun anlami provakasyondur,DTP halktan görecegi daha büyük tepkileride böylece davet etmeis olmaktadir. saygilarla Not;Leyla Zana 10 yil hapse mahkum olurken,Yasar Kemal edebiyat ödülü aldi.ikiside Kürt kökenli omalarina ragmen ne büyük tezad var aralarinda,sizce de öyle degilmi,biri bölmeye digeri birlestirmeye calisiyor. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2008 Ne demistik ta basindan beri? DTP'nin meclise girmesinin tek nededi Erdogan'dir:Erdogan ayni zamanda mahkemede yargilanan bir kadinada milletvekilligi verdirmistir.Erdogan Kürt vatandaslarin oylarini alabilmek ugruna hem DTP yi mesrulastirmis hemde bu sayede oylarinin oranini yüzde 46 lara cikarmistir. Kürt vatandaslarimizin ve PKK nin AKP den cok beklentileri vardi,simdi bu basliga uygun omadigi icin bu beklentilerin neden suya düstügünü anlatma geregi görmüyorum.Ardahan AKP il baskaninin DTP ye gecmesi,ve yaptigi basin aciklamasi aslinda benim yukardaki iddiamida dogrulamaktadir. Ardahan AKP baskani,Ardahanda vatandasin DTP ye tepkisini sadece fasist bir olusum olarak nitelemekle kalmamis ayni zamanda AKP nin Kürt politikasini agir bir dille elestirerek,Kürt kardeslerime yapilan bu davranistan sonra AKP de kalamam diyerek DTP ye gecmistir. Buyurun birazda buradan yakin diyecegi gelmiyormu insanin? saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2008 Tahrikçi emine ayna ardahanı tahrik ve tehtit ediyor bize yapılan bu olaylar bizi engelleyemez,hazırlıksız geldik birdahaki sefere hazırlıklı gideceğiz diyor... Ne yapacaksın emine ayna,Yüzü puşili teröristlerinle berabermi geleceksin?gel, geleceğin varsa göreceğin de var...Unutma gideceğin yer ardahan orası başka yerlere benzemez oranın kürtleride sana pirim vermez... Bu arda gazeteciyim diye geçinen, eğitim seviyesi sıfır olan ve babasının işlettiği rus otelinden kazandığı o pis paralarla kendisini gazeteci diye tanıtan bir zat ise elinde bayarklarla DTP yi protesto eden vatandaşların fotoğraflarını çekerek ''protesto etmeyin resminizi çekiyorum evinizi basacaklar'' diye tehtit ediyor.( çok önemli) Emine ayna sen ne mezunusun bilmem ama hesabını iyi yap...ortalama 150 bin nufusu olan ilimizde 40 bin vatandaşımızın kürt olduğunu düşünüsek 40 bin vatandaştan sizin mitinge katılanların sayısı 200 kadardı,bunların bir çoğu ya akrabası pkklı yada komşu illerden gelenlerdir. Yandaşınız otelci(rus otelcisi)sözde gazeteciniz resimleri çekmiş bakın içlerinde yüzlerce kürt vatandaşımız vardı işte onlada size karşıydılar...akıllı olun ve insanları tahrik etmeyin. Bununla beraber Ardahanın tarihine bir göz at ,Osmanlı-Rus savaşı sonunda savaş tazminatı olarakRuslara bırakılmıştır Ardahan, 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesi ile ordumuzun çekilmesi sonucu, Ermeni ve Gürcülerin işgaline hedef olmuştur ve bu millet kendi imkanlarıyla ağırda olsa bedelini ödeyerek ayaklanıp düşmanı topraklarından atmayı başarmış ve bu saldırının ardından 30 Kasım 1918 tarihinde İlimiz’ de kurulan Milli Şura Hükümeti tarafından Mondros Mütarekesi şartları reddedilmiş, Kazım Karabekir Paşa Komutasındaki şanlı ordumuz tarafından 23 Şubat 1921 tarihinde kurtarılmıştır. Emine ayna Ne sen, Nede güvendiğin teröristler,nede kucağında olduğunuz avrupanız gelse fayda etmez. Bu can bu bedende olduğu sürece zerre vermyiz düşmana.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.