Φ Suheyla Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2008 @Cyrano Biz Sinema bolumundeki "Kurtlar Vadisi IRAK" filmini tartisirken. Oradaki yorumlari buraya "bağlamsız, kontekst dışı" olarak taşimanizi size yakiştaramadim. Neyse, size olan son cevabim buydu. Siz ofkeyle, hareretle, kizginla tartişiyorsunuz. Mantikla degil. Buyrun .... Marines: U.S. bombed Iraqi mosque http://www.cnn.com/2004/WORLD/meast/04/07/...rike/index.html Hemde bombalanan bir şii camisi. Verdim ne oldu şimdi ? Utanacak mısın ? Evet? Amerikan askerleri cami bombalıyor muymuş, bombalamıyor muymuş ? Peki, verdiniz bana bir ornek. Once biraz sakin olalim, Ofkelenmiyelim. Belki bir seyler ogrenebilirsiniz! Bakalim, bu verdiginiz kaynak ne diyor. Siz ya bana verdiginiz kaynagi okumadiniz yada Ingilizce okumasini bilmiyorsunuz. "BAGHDAD (CNN) -- The U.S. military dropped two 500-pound bombs on a wall surrounding a mosque compound in Fallujah, but the Muslim house of worship was not the target, a U.S. Marine source in Al Anbar province said. " "Bagdat(CNN) -- Amerikan Silahli Kuvvetleri, içinde Camii bulunan etrafı duvarla çevrili yere iki tane 500 pound bomba atti Fellujada. Fakat Camii hedef degildi, Amerikan sözcüsu dedi" "We specifically did not target the mosque as we felt we could engage the enemy in the area with disciplined and well-aimed fire from our Marines without needing to cause extensive damage to the mosque and surrounding structures," the source said. "Biz bilhassa Camiiyi hedef almadik, ...." "This mosque was repeatedly used as a base to target Iraqi and coalition forces throughout the day," the source said. "The breach of the wall was a graduated response to the threat." "Terroristler Bu Camiiyi tekrar tekrar siginacak yer olarak kullanip, Irak ve koalisyon Kuvvetlerini gun boyunca hedef alirlardi," dedi. "Duvarlari yikmak, bu tehdite olan bir cevap" Sunni Kahramanlar Kutsal dedikleri Camileri icinde siginip, insanlari olduruyorlar. Baska zaman, Camiye giden insanlari, masum insanlari bile bile bombaliyor ve yukarda verdigim ornekte gordugun gibi 1200 yillik (Askariyye) Camisini bombaliyor. Bir kere degil. Iki kere. Diger taraftan siz, bana bumudur verbileceginiz ornek ve benim verdigim ornekler karsi olan? Siz buna olan cevaba Camiye saldiri diyorsunuz? Dusununebilme kapasiteniz bu kadarmi kisitli. Ustelik, bu Irak isgalini "Turk Kurtulus Savasina" benzetmekle, siz Tarihe hakaret ediyorsunuz. Inglizler/Fransizlar/Yunanlar Anadoluyu isgal ettiklerinde, Turkiyeyi Turklerden almak istediler. Siz aynisini Irakta soyleyebilirsiniz? Sizin anlamadiginiz sey bile budur: Ben Irak savasina karsiydim. Baslamasina karsiydim. Bir cok Amerikalilar gibi. Ben simdi gercekleri savunuyorum. Nefret dolu uydurulmus hikayeleri degil. Rasyonel dusuncedeki maksadim, insanin mantikla dusunebilmesi. Ornegin: Bende George Bushu taraf tutmam, bir cok Amerikalilar gibi. Onu sevmem. Onun gittiginden memnun kalirim. Fakat, bir cok nefret dolu insanlar gibi onu hic bir zaman "Adolph Hitlere" benzetmem. Cunku tarihi okudum ve aradaki farki bilirim. Size kendinizi Tarih bilen bir insan olarak bu olaylari anlatirken, yazarken biraz daha rasyonel dusunceye dayanip, durumlari hararetle degil, gercek gozlukleriyle gormenizi tavsiye ederim. Aramizdaki farklardan biri: Ben Musluman olmadigima ragmen, 1200 yillik(Askariyye Camisi) bir tarihi camiyi bombalanmasini (sunniler tarafindan) duyunca, gozlerim yaslandi. Ben Taliban rejiminin 2000 yillik Buda Putlarini yiktiklarini ogrenince, Budist olmadigima ragmen, cok uzuldum. Cunku Tarihe saygim var. Insanliga saygim var. Bu Sunni kahramanlarin yaptiklarina bakinca onlarin hic bir şeye , insanliga, Islam dinine, masum insanlara saygisi yok. Siz bunu goremiyorsunuz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Peki, verdiniz bana bir ornek. Once biraz sakin olalim, Ofkelenmiyelim. Belki bir seyler ogrenebilirsiniz! Bakalim, bu verdiginiz kaynak ne diyor. Siz ya bana verdiginiz kaynagi okumadiniz yada Ingilizce okumasini bilmiyorsunuz. "BAGHDAD (CNN) -- The U.S. military dropped two 500-pound bombs on a wall surrounding a mosque compound in Fallujah, but the Muslim house of worship was not the target, a U.S. Marine source in Al Anbar province said. " "Bagdat(CNN) -- Amerikan Silahli Kuvvetleri, içinde Camii bulunan etrafı duvarla çevrili yere iki tane 500 pound bomba atti Fellujada. Fakat Camii hedef degildi, Amerikan sözcüsu dedi" "We specifically did not target the mosque as we felt we could engage the enemy in the area with disciplined and well-aimed fire from our Marines without needing to cause extensive damage to the mosque and surrounding structures," the source said. "Biz bilhassa Camiiyi hedef almadik, ...." "This mosque was repeatedly used as a base to target Iraqi and coalition forces throughout the day," the source said. "The breach of the wall was a graduated response to the threat." "Terroristler Bu Camiiyi tekrar tekrar siginacak yer olarak kullanip, Irak ve koalisyon Kuvvetlerini gun boyunca hedef alirlardi," dedi. "Duvarlari yikmak, bu tehdite olan bir cevap"[/i Arkadaşım sen haberleri nasıl okuyorsun ? Haberin içinde, Amerikan sözcüsünün söylediklerini önümüze sürüp bakın işte gerçek bu diye yutturmaya çalışmak ne ? Evleri basıp içindeki insanlarla beraber evleri ateş verip, "içeride direnişçi vardı" . Pazar yerinde askeri araçlardan rasgele halkın üstüne ateş açıp, yüzlerce sivili öldürüp "ellerinde silah vardı" argümanlarından ne farkı var. Sunni Kahramanlar Kutsal dedikleri Camileri icinde siginip, insanlari olduruyorlar. Bombalanan camii bir şii camisi, Felluce bir şii kenti.. Ustelik, bu Irak isgalini "Turk Kurtulus Savasina" benzetmekle, siz Tarihe hakaret ediyorsunuz. Inglizler/Fransizlar/Yunanlar Anadoluyu isgal ettiklerinde, Turkiyeyi Turklerden almak istediler. Siz aynisini Irakta soyleyebilirsiniz? Irak işgalide, Anadolu işgalide, Polonya'nın işgalide. Başka bir ülkenin, kendisinden daha güçsüz bir ülkeyi zorla işgal etmesidir. Türk direnişçilerde, polonyalı direnişçilerde, Irak'lı direnişçilerde. Ülkelerini zorla işgal edenlere karşı savaşan insanlardır. Sizin anlamadiginiz sey bile budur: Ben Irak savasina karsiydim. Baslamasina karsiydim. Bir cok Amerikalilar gibi. Ben simdi gercekleri savunuyorum. Nefret dolu uydurulmus hikayeleri degil. Gerçekleri değil. Artık işgal başlarken işgali destekleyen amerikalıların bile inanmadığı yalanları. Gerçek, ABD Irak'ta kimyasal silah olduğu yalanıyla, Irak'ı işgal etmiş. milyonlarca insanı öldürmüş, yüzbinlerce insanı işkenceden geçirmiş. Masum insanların üstüne tonlarca bomba yağdırmış. Irakı mahvetmiştir. Irak'ın kimyasal silahlara sahip olduğu yalanını söyleyenler, yalan söylediklerini itiraf etmiştir (dış işleri bakanı, cia başkanı). Senin ırkçı nefret duygularıyla bize burada sıraladığın yalanlara. Artık ABD vatandaşları dahi inanmamaktadır. Rasyonel dusuncedeki maksadim, insanin mantikla dusunebilmesi. Ornegin: Bende George Bushu taraf tutmam, bir cok Amerikalilar gibi. Onu sevmem. Onun gittiginden memnun kalirim. Fakat, bir cok nefret dolu insanlar gibi onu hic bir zaman "Adolph Hitlere" benzetmem. Cunku tarihi okudum ve aradaki farki bilirim. Size kendinizi Tarih bilen bir insan olarak bu olaylari anlatirken, yazarken biraz daha rasyonel dusunceye dayanip, durumlari hararetle degil, gercek gozlukleriyle gormenizi tavsiye ederim. Niye, Bush, musevileri ya da hristiyanları değil. Müslümanları öldürdüğü için mi ? Yani Hitler'in farkının hristiyan ve musevileri öldürmüş olması mı ? Ne farkı var Bush'un Irak'ta yaptıklarıyla, Hitler'in polonya da yaptıklarının ? Bush'u ve onun ırkçı ideolojisini Amerika'da bile senin kadar şiddetli savunmaya çalışan kalmadı. Eğer Irak hristiyan bir ülke olsaydı. İşgal eden ve bu katliamları zulmu yapanda, ABD değil mesela Türkiye ya da başka bir müslüman olsaydı. Bu arkadaşımız şimdi bize burada insanlık dersi vermeye kalkıyor olurdu. Ne gerçek gözlüğü ? Irak hiçbir sebep ve gerekçe olmadan. İşgal edildi, halkı katledildi. Siz bunu hangi gerekçenin arkasına saklayabileceğinizi sanıyorsunuz? Irak'ta bugün, Şiilerde, Araplarda, Türkmenlerde tüm güçleriyle ABD işgaline karşı savaşmaktadırlar. Sana göre, bu insanlar ülkelerini işgal eden, İkinci dünya savaşından beri dünyanın görmediği vahşet ve zulmü uygulayanlara karşı savaştıkları için "terörist"ler. Aramizdaki farklardan biri: Ben Musluman olmadigima ragmen, 1200 yillik(Askariyye Camisi) bir tarihi camiyi bombalanmasini (sunniler tarafindan) duyunca, gozlerim yaslandi. Ben Taliban rejiminin 2000 yillik Buda Putlarini yiktiklarini ogrenince, Budist olmadigima ragmen, cok uzuldum. Cunku Tarihe saygim var. Insanliga saygim var. Bu Sunni kahramanlarin yaptiklarina bakinca onlarin hic bir şeye , insanliga, Islam dinine, masum insanlara saygisi yok. Siz bunu goremiyorsunuz. Bizim burada konuştuğumuz olay bile, Şiilerle ilgili. Bir şii kentinde, ABD ordusu tarafından bir şii camiinin bombalanmasından bahsediyoruz. Artı bu nasıl bir samimiyetsizliktir, nasıl laf oyunlarıdır ya ? Milyonlarca insanın katledilmesi, bombalanması, işkenceden geçirilmesi, tecavüz edilmesi, diri diri organlarının alınmasını savunup.Bunu yapan ABD'ye güzellemeler düzüp. Sonra, buda heykelinin yıkılmasına isyan etmek ve çok üzüldüğünü söylemek. İnsanlığa saygıymış. Birde aklınca Irak direnişini sadece sunniler tarafından yürütülen bir şeymiş gibi sunup. Şiilere dayanarak demogoji yapacak. Irak'ta şiilerde, araplarda, türkmenlerde ülkelerini işgal edenlere karşı savaşmaktadır. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Arkadaşım sen haberleri nasıl okuyorsun ? Haberin içinde, Amerikan sözcüsünün söylediklerini önümüze sürüp bakın işte gerçek bu diye yutturmaya çalışmak ne ? Iste, apaçık bir sekilde mağlup oldunuz, tartışmayı kaybettiniz! Ben size iddianizi ispat etmek için bana bir güvenli bir kaynak verin dedim. Kaynagı verdiniz. Ben sizin bana verdiginiz kaynagı okudum size, çunku siz okumasini bilmiyorsunuz. Sizin kaynagın içindekilerini duyunca bana bu "Amerikan sözcüsünün söylediklerini önümüze sürüp bakın işte gerçek bu diye yutturmaya çalışmak ne ?..." diye cevap veriyorsunuz. Yani kendi kaynagınızın güvensiz oldugunu iddia ediyorsunuz. Bu ne biçim bir mantık? Ne biçim bir zihniyet? Sizin mantıgınız bana bu hikayeyi hatırlattı: Bir genç çoçuk annesini ve babasını öldürüyor. Yakalanıp, mahkemede bir hakimin önüne geliyor. Ve bu çoçuk kendisinin şimdi "yetim" kaldığı için , hakimden merhamet diliyor. Bazı kültürlerde bu mantıklar yürüyor. Sizdede aynı mantık var galiba. Tevekkeli degil, biribirimizi anlamıyoruz. Hoşça Kal. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Iste, apaçık bir sekilde mağlup oldunuz, tartışmayı kaybettiniz! Ben size iddianizi ispat etmek için bana bir güvenli bir kaynak verin dedim. Kaynagı verdiniz. Ben sizin bana verdiginiz kaynagı okudum size, çunku siz okumasini bilmiyorsunuz. Sizin kaynagın içindekilerini duyunca bana bu "Amerikan sözcüsünün söylediklerini önümüze sürüp bakın işte gerçek bu diye yutturmaya çalışmak ne ?..." diye cevap veriyorsunuz. Yani kendi kaynagınızın güvensiz oldugunu iddia ediyorsunuz. Bu ne biçim bir mantık? Ne biçim bir zihniyet? Sizin mantıgınız bana bu hikayeyi hatırlattı: Bir genç çoçuk annesini ve babasını öldürüyor. Yakalanıp, mahkemede bir hakimin önüne geliyor. Ve bu çoçuk kendisinin şimdi "yetim" kaldığı için , hakimden merhamet diliyor. Bazı kültürlerde bu mantıklar yürüyor. Sizdede aynı mantık var galiba. Tevekkeli degil, biribirimizi anlamıyoruz. Hoşça Kal. Aksine söylediklerini çok iyi anlıyorum. Amerikalı evanjelist ırkçıların, ve onların hitap ettiği cahil redneck takımının söylemlerinden birebir kopyalanmış sözler. Aynı zamanda, başta ABD mizahı olmak üzere dalga geçilmekten öte inandırıcılığı olmayan. Irkçı teraneler. ******** ""Amerika, Irak'a demokrasi götürmek ve özgürlük vermek için gitti. Pis ortdadoğulular barbar oldukları için. Amerikan askerlerini öldürüyor."" Habere gelince. Çevir kazı yanmasın nereye kadar. Efendim amerikan askerleri cami bombalamıyor yalan. Veriyoruz haberi Amerikan askerlerinin cami bombaladığı haberini. Haberin net olan kısmı ABD ordusu savaş uçaklarıyla cami bombalamış. Adam derki. Evet ben bilmiyormuşum. Gerçekten Amerikan askerleri cami bombalıyormuş. Peki camiinin içinde direnişçilerin olduğu haber ajansının iddiası mı ? Hayır. Bombalama emrini verenlerin söylediği. Bugüne kadar Irak'ta sivillere yönelik yapılan her katliam için amerikan ordu sözcüleri aynı şeyi söylemiştir. Teröristtiler. .... Emin ol, 1500 yıl önceki, araplar, museviler, çinliler, afrikalılar, tötonlar dahi daha medeni ve insancıl düşüncelere sahipti. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 İşgal bu, gerilla savaşı bu... Camiye kiliseye bakmaz. Sırp topçusu hiç bir askeri gerekçe olmaksızın, sırf kültürel dokuyu hedef alarak Bosna topraklarındaki tarihi yapıları bombalıyordu. Rusya Grozni'yi bombalarken tamamen sivil hedefleri gözeterek, şehri yaşanmaz bir hale getirmeyi amaçlamıştır. Irak'ta böyle belirgin sistematik bir kültür dokusu tahribi ve soykırım görülmüyor. Bir cami bombalandığında çok büyük olasılıkla gerilla üssü olarak kullanılıyordur. ABD'nin amacı asayişi sağlamak, ha tabii bunu Irak halkı huzur bulsun diye değil, kendi rahatı için istiyor. Gerilla savaşları kirli savaşlardır. ABD eninde sonunda bu bataklıktan tabii ki çıkacak. Bir bataktadır ve çıkması şarttır da, nasıl çıkacağının yollarını arıyor. Bu arada ne kadar petrol satarsa kâr tabii... Her zaman söylediğim gibi ben asla taraf tutma, aklama yapmam. Olan bir şeyi belirlemeye çalışırım. Dünyada denetimi elinde tutmaya çalışan bir güç ve onun denetimini kırmaya çalışan bir çok güçler var. ABD tek başına, dünyanın geri kalanından daha fazla askeri harcama yapan ciddi bir güçtür. Onun gücünü kırmaya çalışan güçler de öyle çok fazla küçümsenecek güçler değildir. Bu çatışmanın giderek artacağı su götürmez bir şey. İşlerin nereye varacağını ömrü olanlar görecek, ne diyelim? Maksat, filler tepişirken çimenler olmamak... Irak biraz gönüllü çimenlik oldu. İran'a saldır, Kuveyt'e saldır... Halbuki hem suyu hem petrolü olan tek Arap ülkesi olarak büyük bir potansiyele sahipti, harcadı. Yazık oldu... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Evet, biz anadıkki birşeyi gösterirken hiçbir kıvırma payı bırakmayacak şekilde göstermeliyiz ki sınırlar zorlanmasın -http://www.youtube.com/watch?v=J6RbnNZivqo- linkteki videoda Amerikan Apache helikopteri bir camiyi yerle bir ediyor füzeyle. -http://www.youtube.com/watch?v=uEJUUfUjYxQ- bu videoda f18 savaş uçağı bir caminin minaresini yok ediyor. İki görüntüde amerikan askerleri tarafından çekilen görüntüler. Var mı utanma ? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 İşgal bu, gerilla savaşı bu... Camiye kiliseye bakmaz. Sırp topçusu hiç bir askeri gerekçe olmaksızın, sırf kültürel dokuyu hedef alarak Bosna topraklarındaki tarihi yapıları bombalıyordu. Rusya Grozni'yi bombalarken tamamen sivil hedefleri gözeterek, şehri yaşanmaz bir hale getirmeyi amaçlamıştır. Irak'ta böyle belirgin sistematik bir kültür dokusu tahribi ve soykırım görülmüyor. Bir cami bombalandığında çok büyük olasılıkla gerilla üssü olarak kullanılıyordur. ABD'nin amacı asayişi sağlamak, ha tabii bunu Irak halkı huzur bulsun diye değil, kendi rahatı için istiyor. Gerilla savaşları kirli savaşlardır. ABD eninde sonunda bu bataklıktan tabii ki çıkacak. Bir bataktadır ve çıkması şarttır da, nasıl çıkacağının yollarını arıyor. Bu arada ne kadar petrol satarsa kâr tabii... Her zaman söylediğim gibi ben asla taraf tutma, aklama yapmam. Olan bir şeyi belirlemeye çalışırım. Dünyada denetimi elinde tutmaya çalışan bir güç ve onun denetimini kırmaya çalışan bir çok güçler var. ABD tek başına, dünyanın geri kalanından daha fazla askeri harcama yapan ciddi bir güçtür. Onun gücünü kırmaya çalışan güçler de öyle çok fazla küçümsenecek güçler değildir. Bu çatışmanın giderek artacağı su götürmez bir şey. İşlerin nereye varacağını ömrü olanlar görecek, ne diyelim? Maksat, filler tepişirken çimenler olmamak... Irak biraz gönüllü çimenlik oldu. İran'a saldır, Kuveyt'e saldır... Halbuki hem suyu hem petrolü olan tek Arap ülkesi olarak büyük bir potansiyele sahipti, harcadı. Yazık oldu... Amerika Irak şehirlerini bombalarken, meydanlarda, pazarlarda sivilleri tararken ise askeri hedefleri gözetiyordur değil mi. Yukarıdaki videoda helikopterle yok edilen caminin etrafında yaprak mı kımıldıyor ? bir çatışmanın izleri mi var ? Yüz metre yakınında bir amerikan askeri aracının üstünden çekiyor görüntüyü . gündüz gözüyle hangi direnişçi mevzisine yaklaşır o kadar. Yaklaşırda ateş açılmaz, sağ kalır ? Siz nasıl tasavvur ederseniz edin. Gözünüz varsa göreceğiniz gibi. ABD Irak'ta camileri savaş uçaklarıyla yok ediyor. ve kulağınız varsa duyacağınız gibi, sevinç çığlıkları Irkçı küfürler ve aşağılamalarla ABD askerleride bunu kaydediyor. Irak'ı işgale koskoca Amerikan hariciyesi ell tutulur mazeret bulamadı. Size mi kaldı buna mazeret aramak ? Irak kaşındı, geldi Amerika cezasını verdi öyle mi ? Bu topiğin ilk yazısında belirttiğim gibi. Artık ABD'de bile cahil redneck takımı dışında alıcısı olmayan ırkçı argümanları savunmak için çırpınıp. Sonra bize din konusuna gelince, insanlık vicdan edebiyatı yapmasın kimse. Bir daha karşıma, yok efendim islam ülkelerinde din yüzünden şöyle eziyet var. şöyle şiddet var diye sakın gelmeyin. İkinci dünya savaşından beri yüzyılın gördüğü en büyük katliam ve zulme maruz kalan insanlara yapılanları savunmak için elli dereden su getirip. Kılıflar mazeretler arayıp. Ondan sonra duyarlı geçinmeye çalışmayın. Gelirsenizde merak etmeyin ben size ne kadar duyarlı olduğunuzu hatırlatırım. Milyonlarca müslüman sivilin katline mazeretler arayan adamların. Şeriat yüzünden acı çeken insanlara gelince birer insan hakları havarisi kesilmesinide deşifre ederim. Milyonlarca sivilin milyonlarca dolarlık silahlarla katledilmesine, yüzbinlercesinin insanın kanını donduracak işkencelerden geçirilmesine karşı çıkamayan, katliam diyemeyen. "güç savaşları, dünya dengeleri kem-küm" diyenlerin. işgale uğrayan, katledilenleri suçlu çıkarmaya çalışanların, insan hakları hassasiyetleriylede dalga geçerim. Diyorum ya. Dert din falanda değil aslında. Dert bu coğrafyanın halkları, ve onları temsil eden ne varsa. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2008 Evet, biz anadıkki birşeyi gösterirken hiçbir kıvırma payı bırakmayacak şekilde göstermeliyiz ki sınırlar zorlanmasın http://www.youtube.com/watch?v=J6RbnNZivqo linkteki videoda Amerikan Apache helikopteri bir camiyi yerle bir ediyor füzeyle. http://www.youtube.com/watch?v=uEJUUfUjYxQ bu videoda f18 savaş uçağı bir caminin minaresini yok ediyor. İki görüntüde amerikan askerleri tarafından çekilen görüntüler. Var mı utanma ? Sayin Cyrano, Verdiginiz ornekler yinede acemi araplar tarafindan cekilmis, Sunni ve Sii arasinda ki savaslardan olanlardan biridir. Orta Douguda, her ne olursa olsun onu bir yabanciya mal etmek adet olmus. Bu verdiginiz ornek bu fikrimi en guzel ifade edenlerden biridir. Ustelik, siz bilmeden dahada kisisel katkida bulunup ve bunlar "amerikan askerleri tarafından çekilen görüntüler.", " f18 savaş uçağı" "Amerikan Apache helikopteri " gibi seyler ekliyorsunuz. Yani bir videoyu sahte ballandiriyorsunuz. Eminimki, bunu bilmeyerek yapiyorsunuz.... Gelelim gerceklere: Sizin verdiginz video..da yanliz birisi bir "ingilizce cumle soyledi" ... dediki "Camii tamamen yikildi" .... gulerek. Bu adamin "aksani vardi". Yani Amerikalilar gibi konusmuyordu. Ayni camiyi bu videoda seyredin ... cunku videoyu ceken adamlari gosteriyor, ne lisan konustuklarini gosteriyor ... ve farkinda varirsaniz kameralari minare uzerinde sabit durup unun yikilacagini onceden bilenlerdir. Minare yikildiktan sonra onlar havaya ates acip, zevkle bagiriyorlar. Bunlarmi Amerikan askerleri dediginiz? -http://www.youtube.com/watch?v=TN_CMK-VVvA&feature=related- Ustelik guvenli bir kaynak bulamadiniz, simdi araplarin diger Islam ulkelerini kiskirtmak icin internette koydugu, kendi cektikleri videolari , getiriyorsunuz... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Sayin Cyrano, Verdiginiz ornekler yinede acemi araplar tarafindan cekilmis, Sunni ve Sii arasinda ki savaslardan olanlardan biridir. Orta Douguda, her ne olursa olsun onu bir yabanciya mal etmek adet olmus. Bu verdiginiz ornek bu fikrimi en guzel ifade edenlerden biridir. Ustelik, siz bilmeden dahada kisisel katkida bulunup ve bunlar "amerikan askerleri tarafından çekilen görüntüler.", " f18 savaş uçağı" "Amerikan Apache helikopteri " gibi seyler ekliyorsunuz. Yani bir videoyu sahte ballandiriyorsunuz. Eminimki, bunu bilmeyerek yapiyorsunuz.... Arkadaşım kıvırma payı olmasın diye direk video verdik. Daha ne yapalım. Bunun acemi araplar tarafından çekilmiş ya da sunni şii arasında olduğu yalanınıda hemen çürüteyim. Senin verdiğin video ile, benim verdiğim videonun alakası bile yok. Benim verdiğim videodaki minarenin yıkılışının başka bir açıdan çekilişidie aşağıda. Ve bu çekimde. Minareyi yıkan F18 savaş uçağıda çekilmiş. Çeken ABD li askerlerin kendilerinide görebilirsin videoda. Kendi aralarındaki konuşmalarını hatta telsiz konuşmalarını dahi duyabilrisin . www.youtube.com/watch?v=6ZVAmviyIOE Videoda kendileride kameranın önünde olan Amerikan askerleri hem bombalanan cami minaresini hemde bombalayan F18 savaş uçağını görüntülemişlerdir. Minarenin F18 ile bombalanışının, görüntüyü çeken amerikan askerleri , roketin gönderen savaş uçağı, ve bombalanan minare kadrajda olacak şekilde, kendi aralarındaki ve hatta telsiz konuşmalarıda duyulacak bir şekilde verdik. Kıvırma olmasın diye daha ne yapalım bilmiyorum ki ? Tekrar soruyorum var mı utanma ? İlk video ise, ne arap şii si. Bizzat bir amerikan askeri aracı tarafından çekilmiş. Zırhlı aracın mitralyözünün namlusu ise kamera açısında. Camiyi yerle bir eden Apache roketi ise zaten net olarak görülüyor. 80 derece açıyla apache roketinin nasıl geldiği ve camiyi nasıl yerlebir ettiği net olarak görülüyor videoda. Yok eğer sunniler veya şiilerin apache helikopterleri kullandığı, amerikan zırhlı araçlarına bindikleri şeklinde yeni bir yalan duymayacaksak ; www.youtube.com/watch?v=kz6QNyUodZc&feature=related b] Videoda gözü olan her insanın göreceği gibi. 80 derece açıyla bir helikopter roketi camiyi yerle bir ediyor. Namlusu ekranda, olan ABD zırhlı aracının üstündeki askerler gayet akıcı ve şivesiz ingilizceyle sevinç çığlıkları atıp dalga geçiyorlar. [/b] Neyin kavgasını veriyorsun sen. Gözümüzün gördüğüne mi itiraz ediyorsun ? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Evet, biz anadıkki birşeyi gösterirken hiçbir kıvırma payı bırakmayacak şekilde göstermeliyiz ki sınırlar zorlanmasın -http://www.youtube.com/watch?v=J6RbnNZivqo- linkteki videoda Amerikan Apache helikopteri bir camiyi yerle bir ediyor füzeyle. -http://www.youtube.com/watch?v=uEJUUfUjYxQ- bu videoda f18 savaş uçağı bir caminin minaresini yok ediyor. İki görüntüde amerikan askerleri tarafından çekilen görüntüler. Var mı utanma ? Sayin Cyrano, benim basim agriyor bu oyunlarla. Sizin bana yukarda verdiginiz videolar bir askeri kuvvetler tarafindan cekilmemistir. Siz bunun yanlisligin farkina varip sonra baska videolar gonderiyorsunuz. Benim yukardaki cevabim bu videolara karsi idi. Dun, bana CNN magazininden bir makele gosterdiniz. Bunun iddianizi desteklemeyince, bu kaynagin guvensiz oldugunu iddia ettiniz. Simdi yukarda bu iki video yu gosterip, bunlarin sonra yanlis video oldugunun farkina varip.... baska videolardan bahsediyorsunuz. Ben oyun oynamaktan hoslanmam. Benim icin bitti, bu konu. Haydi, rastgele! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2008 Sayin Cyrano, benim basim agriyor bu oyunlarla. Sizin bana yukarda verdiginiz videolar bir askeri kuvvetler tarafindan cekilmemistir. Siz bunun yanlisligin farkina varip sonra baska videolar gonderiyorsunuz. Benim yukardaki cevabim bu videolara karsi idi. Dun, bana CNN magazininden bir makele gosterdiniz. Bunun iddianizi desteklemeyince, bu kaynagin guvensiz oldugunu iddia ettiniz. Simdi yukarda bu iki video yu gosterip, bunlarin sonra yanlis video oldugunun farkina varip.... baska videolardan bahsediyorsunuz. Ben oyun oynamaktan hoslanmam. Benim icin bitti, bu konu. Haydi, rastgele! zor dimi Birincisi biz kimseye kırmızı mumlu davetiye göndermiyoruz yazması için. İkincisi böyle argümanlarla beni susturabileceğinizi sanıyorsanız hiç umut etmeyin. Ben çok gördüm bunları. İlk iletimde üç tane video koydum. İkisi ; -http://www.youtube.com/watch?v=uEJUUfUjYxQ- www.youtube.com/watch?v=6ZVAmviyIOE F18 tarafından minare yıkılırken çekilen görüntüler. Biride ; www.youtube.com/watch?v=kz6QNyUodZc&feature=related Apache helikopteri tarafından bir caminin yerle bir edilişi. Ancak videoları youtube linki formatında verdiğim için. Admin videoların bu formatla sadece video paylaşımları kısmında yayınlanacağını söyleyerek iletimi sildi. """Sayın Cyrano, Videoları video bölümünde yayınlayabilir ve link verebilirsiniz veya direk video linklerini link verme kuralları içerisinde yayınlayabilirisiniz...""" -- Bende aynı olayı iki farklı kayıt cihazından çekimi olan; -http://www.youtube.com/watch?v=uEJUUfUjYxQ- www.youtube.com/watch?v=6ZVAmviyIOE bu iki videodan sadece birini kullanıp toplam iki video yayınladım. Ama Suheyla arkadaşımız Yok bunlar araplar tarafından yıkılan camiler deyince. Admin iletimi sildikten sonra kullanmadığım videoyuda ekledim. Diğer helikopterle caminin yok edildiği video ise aynı video onda değişiklik bile yapmadım. -http://www.youtube.com/watch?v=J6RbnNZivqo- linkteki videoda Amerikan Apache helikopteri bir camiyi yerle bir ediyor füzeyle. www.youtube.com/watch?v=kz6QNyUodZc&feature=related Videoda gözü olan her insanın göreceği gibi. 80 derece açıyla bir helikopter roketi camiyi yerle bir ediyor. Namlusu ekranda, olan ABD zırhlı aracının üstündeki askerler gayet akıcı ve şivesiz ingilizceyle sevinç çığlıkları atıp dalga geçiyorlar. İki iletideki linke tıklayınca aynı video gelir karşısınıza. Yani ikinci videoda değişiklik bile yok. Aynı video. Arkadaşımız linkleri farklı görünce can simidi olur diye düşünmüş herhalde:) Suheyla arkadaşımız ikinci videoyu görmezden gelip. Birinci videoya "yok kötü ingilizce konuşuyorlar. F18 diye sen eklemişsin Bu arapların yıktığı minaredir" diye bir çarpıtma yapınca. Birinci savaş uçağının bir minareyi yıktığı olayın yani başka bir videosunuda ekledim ki, kıvırma payı hiç kalmasın. Zira o eklediğim video admin tarafından silinen iletimde link verdiğim video. kelime oyunlarından medet ummak Arkadaşım hala neyin kavgasını veriyorsun. Videolarda açık açık görüldüğü gibi. Amerikan ordusu, camileri, minareleri, uçaklarla, helikopterlerle yerlebir etmektedir. "Gözünün gördüğünü inkar etmek" diye birşey vardır ya.Bizim karşı karşıya kaldığımızda bu işte. Camileri bombalayan Amerikan ordusu gündüz gözüyle bombalarken, bizzat ABD askerleri tarafından görüntüler çekilirken. neyin inkar gayreti bu ? Bombalayanlar bunu gizleme veya inkar etme gayreti göstermezken neyin çırpınışı bu ? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Irak biraz gönüllü çimenlik oldu. İran'a saldır, Kuveyt'e saldır... Halbuki hem suyu hem petrolü olan tek Arap ülkesi olarak büyük bir potansiyele sahipti, harcadı. Yazık oldu... Demenin bir tür tercümesi: Irak kaşındı, geldi Amerika cezasını verdi oluyorsa, bu da bir tercih ve ifade biçimi. Ama benim formatımla değil. Benim söyleme formatım yukarda olduğu gibi... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.