Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SORU DUVARI... Evet var mı Güncel adına 'Soru Duvarı'na yazılmak üzere sorusu olan...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Burada soru Duvarı’na Soruların Everesti olarak bakabilirsiniz.

Amerika’daki 750 dolayındaki müzeden biri olan Boston’daki Bilim Müzesini (Museum of Science) gezenler, onlarca bölümden biri Soru Duvarı’nı görmeden, not almadan geçmiyorlar.

Benzerlerini Googleda, NTV ekranlarında gördüğümüz 15-20 soru, geniş bir duvar yüzeyinde, iri puntolarla yer alıyordu. Bunlardan birkaçı şöyleydi: İnsanlar neden farklı diller konuşur?, Gökyüzü neden mavi? Okyanus ne kadar derin? Bir evdeki bütün musluklardan akan su aynı mıdır? Dünyanın yaşı kaç? Atalarımız ne yerlerdi? Kuşlar uçmayı, göç etmeyi nasıl öğreniyorlar? Hangisi daha çok: Kumsaldaki kum taneleri mi, gökyüzündeki yıldızlar mı?..”

Gördüğünüz gibi bu sorular çok yalın olsalar da yanıtlamak için, doğa ve toplum olaylarını kavramak, anlamak, algılamak, düşünmek gerekiyor...

Başlıyalımmı...

SORULARIM...

1. - Nüfusumuzun 9.8’i işsiz. Ve soruyor: Ne zaman iş sahibi olacağım?
  2. - 1 milyon aç insanımız soruyor: 6 yıldır açlar da büyüyor; büyümemiz böyle mi sürecek?
  3. - 20 milyon yoksul insanımız soruyor: Hani bir yılda yoksulluk sona erecekti? 6 yıl yetmedi mi?

Saygılar...

DİPNOT...

Hikmet Altınkaynak'sa sevgi ve saygılarımızla...

Gönderi tarihi:

Pink'in soruları... :clover:

(Bizimde Sorularımız...) :)

ABD ilginç bir ülke.

Orduları, dünyanın dört bir yanında baskı, korku ve terör üretirken kendi ülkesinde de bunlara karşı çıkabilecek bir cesaret ve eleştiri varlığını sürdürüyor. Bir çelişmeler ülkesi. ABD'yi bütün bu çelişmeleri nedeniyle anlayabilmek gerek.

Sizinle Pink'in bu güzel ve cesur şarkısındaki sorularını paylaşmak istiyorum...

"Dear Mr. President

Sevgili Bay Başkan;

Benimle biraz yürümek ister misin?

Yalnızca iki sıradan insanmışız,

Ve sen benden daha iyi değilmişsin gibi.

Sana bazı sorularım olacak,

eğer dürüstçe konuşabilirsek.

Sokaklardaki onca evsizi gördüğünde neler hissediyorsun?

Yatmadan önce kime dua ediyorsun?

Aynada kendini gördüğünde ne hissediyorsun?

Kendinle gurur duyuyor musun?

Biz ağlarken nasıl uyuyabiliyorsun?

Bir hoşça kal demeye bile fırsatı kalmayan bir anneyi,

hayal edebiliyor musun?

Başın dik nasıl yürüyorsun?

Gözlerime bakıp nedenlerini anlatabilir misin?

Sevgili Bay Başkan;

Yalnız bir çocuk muydun sen?

Şimdilerde de yine yalnız bir çocuk musun?

Nasıl söyleyebilirsin geride bırakılmış hiç çocuk olmadığını?

Biz aptal değiliz, kör de değiliz.

Onlar senin hücrelerinde barınıyorlar,

Döşediğin cehenneme giden yolda.

Bir baba nasıl kızının seçimlerini elinden alır?

Ve bir baba nasıl nefret eder kızından eşcinsel diye?

Ben sadece bir First Lady'nin söylemesi gerekenleri düşlüyorum

Sen viski ve kokainden başını kaldıramazken.

Sana sıkı çalışmanın ne olduğundan bahsedeyim

Azıcık maaşla ve bir bebek yoldayken

Bombalardan mahvolmuş evleri yeniden yapmaya çalışmak

Kartonlardan yatak yapmak,

Sıkı çalışmak...

Geceleri nasıl uyuyorsun?

Başın dik nasıl yürüyorsun?

Sevgili Bay Başkan;

Benimle yürümek istemezdin değil mi?"...

______________ Pink...

Saygılar....

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

Sayin DİPNOT´ izine geldigimde hep kafamda soru isareti olarak kalmistir nedir bu özellik A dan Z ye

Hastane nedir ? Özel hastane nedir?

Özel okul ile normal okul arasındaki fark nedir ? özel okullar var özel kolej´ler var özel dersaneler var özel kurslar var

Modern.. Modern olmayan? birde özel semtler var? özel alisveris yerleri var

Özel yüzme havuzu nedir? bakiyorsun üye olmayan giremez yazisida carpiyor göze! özel le normal havuzun arasinda ki fark nedir.. neden üye olmadan giremezsin..

özel kosu yollari.. özel hali sahalari..

son eklenenler arasinda tesettürlü oteller..

saymakla bitmiyor özel sahil güvenlik botuna kadar!!!

Gönderi tarihi:

Ciddi ciddi....

Düşünüyorumda.... -_-

Üretimi olmayan sadeci tüketen (ama hemen hemen herşeyi) bir memlekette...

Biz niye proje çiziyor,

Kitap yazıyor,

Tiyatro öğretiyor,

Resim yapıyoruz ki?...

Niye? :unsure:

Saygılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

ve devam edelim Sevgili Dipnot,bizler açlık ile terbiye edilmeye mahkum mu edileceğiz,bizler demokrasiyi hiçbir zaman hakkedemeyecek miyiz....?

yine devam edelim,soralım;neden hala başladığımız yerdeyiz?

sadece iktidara değil,bizi bugüne taşıyan herkese?

Çok acı,bizler yarına ışık olamadık;çok ilginç,bizler hala uyanamadık!Saygılar!

Gönderi tarihi:

-İŞSİZLİK, KENTLERDE YÜZDE 12 ARTTI-

Türkiye genelinde işsiz sayısı, ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 207 bin kişi artarak 2 milyon 439 bin kişiye yükseldi.

İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 9,8 olarak gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 0,4 puanlık artışla yüzde 12, kırsal yerlerde ise 0,7 puanlık artışla yüzde 6,3 oldu.

-GENÇLERİN YÜZDE 19,1'İ İŞSİZ-

Ağustos 2008 döneminde genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 19,1 olarak hesaplandı. Bu oran 2007 yılının aynı döneminde yüzde 19,2 idi.

Türkiye'de tarım dışı işsizlik oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,8 puanlık artışla yüzde 12,7 seviyesine çıktı.

Bu dönemdeki işsizlerin 69,8'ini erkek nüfus oluşturdu. Anket sonuçlarına göre, işsizlerin profili şöyle:

''-İşsizlerin yüzde 55,5'i lise altı eğitimli.

-Yüzde 26,8'i bir yıl ve daha uzun süredir iş arıyor.

-İşsizler sıklıkla (yüzde 30,1) ''eş-dost'' vasıtasıyla iş arıyor.

-Yüzde 82,4'ü (2 milyon 10 bin kişi) daha önce bir işte çalışmış.

-Daha önce bir işte çalışmış olan işsizlerin yüzde 49,6'sı ''hizmetler'', yüzde 22,8'i ''sanayi'', yüzde 19,3'ü ''inşaat'', yüzde 8,3'ü ise ''tarım'' sektöründe görev almış.''(habertürk)

buyrun sorularımızın muhattabına hesap sormaya yada boşverin!

Gönderi tarihi:

SORULARIM...

1- Neden?...Gericiliğe, ırkçılığa ve faşizme karşı savaşım verilmezse, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkılmazsa eşit, özgürlükçü, laik demokratik bir cumhuriyet olmaz!...

2- Neden?... Yaşadığımız coğrafya barış ortamına taşımak istenmiyor/becerilemiyor...

3- Neden?... Dinci, ırkçı, şoven milliyetçilikten uzak durup, demokrasiyi araç olarak değil amaç olarak görmek zorunda olunur...

4- Neden?... Diyarbakır’da, Hakkâri’de 17 yaşındaki gençlerimize, sapan taşıyla eylem yaptıkları için “terör örgütü üyesi” suçlamasıyla 13 yıl hapis cezası verilmesi düşünülürde, Bu gençlerimizin sorunlarına, ihtiyaçlarına, geleceklerine bir dem olsun kafa yorulmaz ve çözüm bulunmaz...

5- Neden?... Güneydoğu, tarikat şeyhlerinin, şıhlarının, aşiret reislerinin, sadaka dağıtan dinci vakıf ve derneklerin kuşatması altındadır bugün...

6- Neden?... Gerici hareketlenme Diyarbakır’dan başlayıp Batman’a değin tüm bölgeyi kuşatma altına almış durumda...

7- Neden?... Biat kültürü, bireyi “kul”a dönüştürmüş!...

8- Neden?... 12 Eylül faşizminin getirdiği Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası yerli yerinde dururken, her konuda “ahkâm kesen” AB, nedense antidemokratik yasalara ses çıkarmaz/çıkartmaz istemez...

Saygılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:
1- Neden?...Gericiliğe, ırkçılığa ve faşizme karşı savaşım verilmezse, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkılmazsa eşit, özgürlükçü, laik demokratik bir cumhuriyet olmaz!...

Sevgili Dipnot,

bundan bir hafta önce bazı arkadaşlarımızla ''neden demokrasi bu kadar sancılı adım atıyor ülkemizde'' sorusuna takılı kaldık,hiçbirimiz bu soruya cevap bulamadık.

Batı,insan hak ve özgürlükleriyle kuşanmaya çalışırken,reformlar yaptı,kilise ile savaştı,rönens ile taçlandı.Yani bedeller ödedi.Ya bizler...Doğrucudavut arkadaşımız,demokrasiyi açıklamaya çalışırken de olan demokraside ki eksikliklerimizi aynı bakış açısıyla değerlendirmişti.

Bizler bedel mi ödemeliydik?

Bedel ödemedik mi?

12 Eylül de bir bedel değil miydi?

Demokrasi...çok çalışmamız gerek.

Gönderi tarihi:

“Ortada iki tane kutu var.

- Kemalist kutusu,

- AKP/liberal kutusu.

Sen başka bir şey söylüyorsun ama sana ayrı kutu açmıyorlar.

Kolunu bacağını kırıp seni var olan kutulardan birine koyuyorlar.

Sığsan da sığmasan da...”

NEDEN?...

Gönderi tarihi:

Ordu neyi korur

Geçen hafta bir Haber programı izliyorum.

Bir hanımefendi Türk ordusuna verip veriştiriyor.

Entel dantel camiada giderek "Referans" haline gelen ordu düşmanlığını seslendiren sıradanlardan biri.

Orduların neden varolduğunu, neye yaradığını bilmeyenlerden.

Sürekli yazıyorum. Bir kez daha yazacağım.

Ülkelerin orduları böyle abuk sabuk söylemlerle yıpratılmaz.

Yıpratılmamalıdır.

Yedekleri yoktur.

Ulusun en önemli varlıklarındandır.

Ordular olmasa, uluslar olmaz. Devletler ayakta duramaz.

O gün o programa katılanlardan olsaydım, Türk Ordusuna saldıran hanımefendiye tek bir soru sormak isterdim.

"Hanımefendi o ordu aslında neyi koruyor biliyor musunuz?"

Ne yanıt vereceğini bilmiyorum. Büyük ihtimalle demokrasiden, ordunun siysete müdahalesinden, Güneydoğu'dan falan söz ederdi.

Bense ona çok kısa bir yanıt verirdim.

"Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor"

Biraz sert olurdu belki ama bence öyle.

Ordular, ülkelerin sadece sınırlarını, topraklarını, bütünlüğünü korumaz.

O ülkenin namusunu, iffetini korur.

Yüzyıllardır belki de bin yıllardır savaşların nasıl sonuçlandığını bilirsiniz değil mi!

Bir ordu savaşı kazanıp, düşman ülkeyi fethettiği zaman ne yapar hatırlıyor musunuz?

Savaşların sonunda hep trajik tecavüz hikayeleri yok mudur?

Bu bin yıl önce de böyleydi, Avrupa'nın göbeğindeki bir kaç yıl önce de böyle.

Galip tarafın, muzaffer askerleri, savaşın sonunda en acı intikamı ne yazık ki, hep böyle almışlardır.

Galip taraf, mağlup tarafa en büyük acıyı hep böyle tattırmış, mağlubun son kalan kalesi namusunu da ele geçirmek savaşın son darbesi olmuştur.

Türk ordusuna sallayan hanımefendi bilmelidir ki, Türk ordusu Türkiye'nin sınırlarını korur.

O sınır ne yazık ki, kadınlarımızın bacak arasına kadar uzanır.

Fatih Altaylı

24.11.2008 15:27

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Sorular:

Ben kimim???

Doğum nedir; ben neden doğdum???

Yaşam nedir; ben neden yaşıyorum???

Ölüm nedir; ben neden öleceğim???

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'a soru...

Sen 25 ülkeye gittin, niçin Almanyaya gidemiyorsun?”...

Gönderi tarihi:

Zahit Almanya'ya gidemiyor, Fethullah da, Amerika'dan ayrılamıyor!

Deniz Feneri davasında, bir türlü başlanamaya davanın akibetini soran gazeteciye yeni Adalet Bakanı, bu davaya herkes çok karışıyor, çok müdahale ediliyor dedi...

Bu adam bunu söylerken hangi ülkede yaşıyordu?

Deniz Feneri davası mı, Ergenekon davası mı daha çok çetrefilli, medya hangisinde yargısız infaza gitti?

Türkiye'de bir linç var ve bu linçte Ulusal bütünlüğü savunanlar kurban ediliyor, kanıt olarak kullanılanlarsa telefon kayıtları, bir kaç defter, bir kaç kitap, bir kaç yazı, bir Atatürk Nutku, bir kaç muhalif düşünce, biraz Akp muhalifliği, bir kaç miting, bir kaç sonradan eklemeler yapılmış günlük...! Türkiye gerçekten bir hukuk devleti mi, demokrasi nereye defnedildi?

Başbakan revizyona gitti, aldı Alileri koydu Velileri, buna ayrıca kafam takıldı, başbakan bunu neden yaptı, şahsen bende kendisinden memnun değilim peki onu kenara alıp yerine George Clooney'i getirebilir miyim? :P

Benim sorularım bunlar!

Gönderi tarihi:

Habere göre:

Bankaların kârı üç ayda yüzde 33 arttı

Bankaların ilk çeyrekte kârı yüzde 33 artışla 5.2 milyar dolar oldu.

Türk bankacılık sektörünün yüzü krizde de gülüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 2008'in ilk üç ayında 3.9 milyar TL olan banka kârları, bu yılın aynı döneminde yüzde 33 artışla 5.2 milyar TL oldu.

Mart sonu itibariyle sektörün sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 18.52'ye yükseldi. Bu oran, geçen yılın aynı döneminde yüzde 17.27, bu yılın Şubat ayı sonunda ise yüzde 18.04'tü.

Mart sonu itibariyle sermaye yeterlilik rasyosu, yüzde 13'ün altında olan banka bulunmuyor.

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, NTV'ye yaptığı açıklamada, Türk bankacılık sektörünün krizi başarıyla göğüslediğini vurguladı.

Bilgin, "Bu noktadan sonra bankalar için reel sektörle daha yoğun ve daha etkin çalışmak önem kazanacak" dedi.

(Alıntı ntvmsnbc.com)

Soru: Üç ayda %33 çok iyi bir rakam. İyi hoş da karı 3 ayda %33 artan bir sektör kriz dolayısıyla 1 ayda yüzlerce çalışanını neden kapıdışarı eder?

Gönderi tarihi:

Dünyanın ilk beş yüz üniversitesi arasında bir tane Türk üniversitesi bulunmuyorsa..

Adı üniversite olan ve kışla düzeninde eğitim(?) veren bu kurumların toplam faaliyetlerinden, dünya ölçeğindeki bilimsel çalışmalara yüzde birlik bir katkı yapılamıyorsa...

Anlı şanlı profesörler,

fırsat buldukça “ordu göreve” pankartı taşıyıp meydanlara iniyorlarsa bunun adı “imaj” mıdır bu

Söylermisin lütfen beyler/bayanlar bunların kurumları “saygın” mıdır?...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

Bende bi soru sorabilirmiyim yeri gelmişken, genel olarak.. :)

Söylermisin lütfen beyler/bayanlar bunların kurumları “saygın” mıdır?...

DİPNOT...

Bir kac ülkeyi misal veriyorum, hepsine bakmadım..

Sehr geehrte Damen und Herren

Mesdames et Messieurs

Ladies and Gentlemen

Neden Türkiye' de öncül hep beyler oluyor..?

' Bir yere yazarken dahi"

Saygın kelimesini kullanabilirmiyim bu durumda gerci bilmiyorum ama...

Normal midir..?

Normal ise, neden normal' dir..?

Saygılar

Gönderi tarihi:
Bende bi soru sorabilirmiyim yeri gelmişken, genel olarak.. :)

.

.

.

Saygılar

[/font]

Çok ama çook haklısınız sevgili Birce...

Kesinlikle büyük bir eksiklik ve hata...

Böyle önemli bir hatayı sizden öğrenmiş olmayı inanın hiç unutmayacağım... :clover:

Bundan sonra dikkat edeceğim söz...

Saygılar....

Gönderi tarihi:
Çok ama çook haklısınız sevgili Birce...

Kesinlikle büyük bir eksiklik ve hata...

Böyle önemli bir hatayı sizden öğrenmiş olmayı inanın hiç unutmayacağım... :clover:

Bundan sonra dikkat edeceğim söz...

Saygılar....

Yok hayır Sayın Dipnot :) bu yazıyı ben genel anlamda yazmışdım..

Bir hata olsa idi...çoktan düzeltilmiş olması gerekmezmiy di ( Hani şu Türkcemizi iyi kullanalım diyenler tarafından )

ki hata diye bugüne dek görülmemiş

Kelimelere önem verenler, cümleler' e neden önemsemiyor, ona anlam veremiyorum

Ve tekrarlıyorum genel anlamda diyerek : Bir yere yazarken dahi "isim bilinmiyor ise" Bay ve Bayanlar diye.. gecmek' te

Neden hep heryerde ve herşeyde beyler önde :)

Gönderi tarihi:

Bir hata olsa idi...çoktan düzeltilmiş olması gerekmezmiy di ( Hani şu Türkcemizi iyi kullanalım diyenler tarafından )

Ve tekrarlıyorum genel anlamda diyerek : Bir yere yazarken dahi "isim bilinmiyor ise" Bay ve Bayanlar diye.. gecmek' te

Ne öndesi beeee.. ne öndesi Sn.Birce.. :excl:

RAHİM..yani ÖZEL ilginin bu gezegendeki TEK var olduğu yer KADINLARIMIZ..Erkekmi :unsure: menfaatsiz özel ilgi kimseye göstermez..ANA RAHMİ,dir dayı için bütün kadınlar.. :wub: :wub: :wub: Allah BİR..fakat KADIN ve Erkek iki ayrı İFADE şeklidir..neyse..anlaşılması çok güç.. :)

Gönderi tarihi:

Günaydın sevgili beyler...

Ben uyandım...

(Buna katkısı olan sevgili Birce'ye yürekten teşekkürler...)

Bana göre...

Arkada kapı, Önde mevzu...

Galiba nazikliğin ve inceliğin otobüsünde olduğumuzu unutuyoruz bazen...

Sahi neden?... :)

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Ne öndesi beeee.. ne öndesi Sn.Birce.. :excl:

Kızmayın, kızmayın..sizde öyle olmaması güzel :)

Fakat

menfaatsiz özel ilgi kimseye göstermez..ANA RAHMİ,dir dayı için bütün kadınlar.. :wub::wub::wub: Allah BİR..fakat KADIN ve Erkek iki ayrı İFADE şeklidir..neyse..anlaşılması çok güç.. :)

Özel ilgi dediginiz sanırım... bunlar olsa gerek :) resimler' le anlatmaya calışayım en iyisi..

kadin10.jpg...villagersplayingtavla.jpg

37192911.jpg...58159167.jpg

Alışveriş, çocuk.. vs bunları saymama gerek yok değil mi :)

Bir de özel ilgi denilmişken... sanırım o yüzden erkekler arkadan gidiyor, elerini salaya salaya..önden hanımlar erzakları taşırken.

Dini bölümde' de ne cok hakları var bayanların onları da saymama gerek yok sanırım değil mi :) yeterince okuyoruz cünkü

Bu arada başlık sanırım iyice karışdı benim yazdıgım beli oluyor... kusura bakmayın lütfen Sayin Dipnot :clover:

Saygilar

Gönderi tarihi:

Sn.Birce.. :)

Resimlerle anlatmak istediğinizde UYDU..asıl gezegen başka..çünki KADINsız DOĞUM olmaz..sadece bu yeter..sadece TOHUM çöp olur gider.. :sweatingbullets: çok zor kardeşim çoooooookk..bir evlada bile ANA,yı anlatmak.. :sweatingbullets:

Kızarım..hemde çoooook kızarım..kime..ANASINI anlamamış BABALIĞA soyunana.. :angry:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.