Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 KENDİNİ YARALAYIP POLİSİ İŞKENCEYLE SUÇLADI!.. Van'da polisin kendisine işkence yaptığını iddia eden şahsın, nezaret odasında kendisini metal parçasıyla yaraladığı ortaya çıktı. Olayla ilgili kamera görüntülerinin incelenmesi üzerine işkence suçundan tutuklanan polis memuru serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Akköprü Mahallesi'nde oturan Zeki Ş. (36), 8 Eylül tarihinde hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 9 Eylül'de Van Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Zeki Ş., sorgulama sırasında bir polis memurunun kendisine çiviyle işkence yaptığını, vücudunda sigara söndürdüğünü iddia etti. Bunun üzerine savcılık, sorguya katılan polis memurlarını adliyeye çağırarak Zeki Ş. İle yüzleştirdi. Zeki Ş. ve arkadaşı 'hırsızlık şüphesi bulunmadığından' serbest bırakılırken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Gazi Özüak ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise, nezarette bulunan güvenlik kamerasındaki yaklaşık 8 saatlik görüntüleri incelemeye aldı. Yapılan incelemede Zeki Ş.'nin nezarette bulunan kanepenin üzerinde otururken, etrafı kolaçan ettikten sonra ayakkabısının içerisindeki metal parçasıyla vücudunu yaraladığı belirlendi. Savcılıkta incelenen görüntülerin ardından polis memuru Gazi Özüak serbest bırakıldı. Bu arada, Zeki Ş.'nin Emniyet Müdürlüğü görüntü kayıtlarında geçtiğimiz Ağustos ayında DTP'nin düzenlediği yürüyüşte ön saflarda yer aldığı da tespit edildi. Zeki Ş., önceki gün terör örgütü lehine slogan attığı gerekçesiyle çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakılmıştı. MYNET VE DİĞER HABERLER. HIRSIZI TERÖRİSTİ SERBEST BIRAK SEN POLİSİ TUTUKLA..!YANİ BU OLAYLAR İLK DEĞİL ,POLİS NASIL İFADE ALACAK?İTİRAf edermisin hırsız efedni.senmi çaldın yada sayın terörist bakın sizin yüzünüzden çocuk yaşlı demeden onlarca insan öldü sizmi yatınız acaba! yada terörist efendi hadi artık itiref ey,t ben yaptım de artık mı demeleri gerek. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 KENDİNİ YARALAYIP POLİSİ İŞKENCEYLE SUÇLADI!.. Van'da polisin kendisine işkence yaptığını iddia eden şahsın, nezaret odasında kendisini metal parçasıyla yaraladığı ortaya çıktı. . . Keske ülkemizde olan ve hatta kanitlanan iskenceleri ve iskencecileri de bu azimle burada bizimle paylassaniz ne kadar güzel olacak. Istediginiz kadar cabalayin, güzüken köy klavuz istemez derler. Ülkemizde günümüze kadar yasana insanlik disi iskenceler ve onlari yapanlar gizlenemeyecek. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Keske ülkemizde olan ve hatta kanitlanan iskenceleri ve iskencecileri de bu azimle burada bizimle paylassaniz ne kadar güzel olacak. Istediginiz kadar cabalayin, güzüken köy klavuz istemez derler. Ülkemizde günümüze kadar yasana insanlik disi iskenceler ve onlari yapanlar gizlenemeyecek. 12 Eylül haricindeki işkencelere inanmıyorum benim yakınımda pisikopat ruhlu üstelik arkadaşım olan insanlardan biliyorum . polisin ısrarla ifade almalarını önlemek için pisikopat ayakları yaparlar topluma istediği gibi zararlar verirler polise düşünce dövdüler işkence yaptılar zorla ifademi aldılar bilmem ne!geç bunları kardeşim polis dediğin kim?sen, ben senin kardeşin ,benim kardeşim. Koca teşkilatta her görüşten insan var adam durup dururken niye işkence yapsın. Üstelik yaptıkları tahriklerde cabası. Bazı olayları gördükçe ,Ah keşke bir polis olsaydım dediğim günler çok olmuştur. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 12 Eylül haricindeki işkencelere inanmıyorum benim yakınımda pisikopat ruhlu üstelik arkadaşım olan insanlardan biliyorum .polisin ısrarla ifade almalarını önlemek için pisikopat ayakları yaparlar topluma istediği gibi zararlar verirler polise düşünce dövdüler işkence yaptılar zorla ifademi aldılar bilmem ne!geç bunları kardeşim polis dediğin kim?sen, ben senin kardeşin ,benim kardeşim. Koca teşkilatta her görüşten insan var adam durup dururken niye işkence yapsın. Üstelik yaptıkları tahriklerde cabası. Bazı olayları gördükçe ,Ah keşke bir polis olsaydım dediğim günler çok olmuştur. Polisin görevi süpheliyi yakalayip sadece ifadesini aldiktan sonra mahkemeye teslim etmektir. Pispokat varsa ve onlar durumlari icabi yalan yanlis suclamada bulunuyorsa digerlerinin ne suc var acaba? Polis dedigin ne diye soruyorsun ve cevap olarakta sen, ben, kardesin ve benim kardesim diye cevap veriyorsun ve koskoca teskilatin durup dururken neden iskence yapmasi gerekir diye soruyorsun. Ama diger taraftan da 12 Eylül döneminde iskence olduguna inaniyormussun. Peki hala size sormak gerek, 12 Eylül dönemindeki polisler kimdi acaba? Onlar Rum veya Ermeni#miydi acaba? Onlar diger dönemin polisleri gibi sen, ben, kardesin veya benim kardesim degillermiydi? O zamanin teskilati kücük ve iskenceyemi ihtiyaci vardi demek istiyorsunuz? Arkadasim ne söylediginiz ve ne iddaa ettiginiz belli olmadigi gibi cok celiskili yorumlar yapiyorsunuz. Türkiye malesef 12 Eylül dönemínde oldugu gibi öncesi ve sonrasinda da kendi kabul ettigi mahkemelerde iskence sucundan yargilanip ceza almistir, ama siz iskence gördüm diyenlerin hepsini kendi arkadas cevrenize benzetip tümünü pispakot yapiyorsunuz. Bu da sizin demokrasi ve seffahlik anlayisiniz herhalde. Ne demek yani ah keske polis olsaydim dediginiz günler? Begenmediginiz ve fikrinize ters düsenleri joplamak ve gerekirse kursunlamakmi demek istiyorsunuz? Malasef ülkemizde böyle düsünenler cok fazla ve bu tipler polis oldugu zaman sonuc ülkenin sicili kabarmis oluyor. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Polisin görevi süpheliyi yakalayip sadece ifadesini aldiktan sonra mahkemeye teslim etmektir. Pispokat varsa ve onlar durumlari icabi yalan yanlis suclamada bulunuyorsa digerlerinin ne suc var acaba? Polis dedigin ne diye soruyorsun ve cevap olarakta sen, ben, kardesin ve benim kardesim diye cevap veriyorsun ve koskoca teskilatin durup dururken neden iskence yapmasi gerekir diye soruyorsun. Ama diger taraftan da 12 Eylül döneminde iskence olduguna inaniyormussun. Peki hala size sormak gerek, 12 Eylül dönemindeki polisler kimdi acaba? Onlar Rum veya Ermeni#miydi acaba? Onlar diger dönemin polisleri gibi sen, ben, kardesin veya benim kardesim degillermiydi? O zamanin teskilati kücük ve iskenceyemi ihtiyaci vardi demek istiyorsunuz? Arkadasim ne söylediginiz ve ne iddaa ettiginiz belli olmadigi gibi cok celiskili yorumlar yapiyorsunuz. Türkiye malesef 12 Eylül dönemínde oldugu gibi öncesi ve sonrasinda da kendi kabul ettigi mahkemelerde iskence sucundan yargilanip ceza almistir, ama siz iskence gördüm diyenlerin hepsini kendi arkadas cevrenize benzetip tümünü pispakot yapiyorsunuz. Bu da sizin demokrasi ve seffahlik anlayisiniz herhalde. Ne demek yani ah keske polis olsaydim dediginiz günler? Begenmediginiz ve fikrinize ters düsenleri joplamak ve gerekirse kursunlamakmi demek istiyorsunuz? Malasef ülkemizde böyle düsünenler cok fazla ve bu tipler polis oldugu zaman sonuc ülkenin sicili kabarmis oluyor. 12 eylülden bahs ediyoruz, O zamanın gerkleri ve şartları şimdiki gibi değildi bunu anlamanız gerekir asılında. Kardeşin kardeşi öldürdüğü günden bahs ediyoruz. Bırakın polisi, Aynı evde yaşayan kardeşler birbirini öldürüyordu o yııların şartlarından bahs ediyoruz. Şimdi Son zamanlarda Askerlik yapnlar varsa bilirler, Öldürülen teröristleri bile Hastaneye Otopsiye götürüyorlar ve Ailesine teslim ediyorlar. Öldürülen teröristin Ailesi ise devleti şikayet ediyor,ölümünden Askeri-polisi sorumlu tutuyor. Üstelik teröriste karşı bile orantılı güç istiyorlar..Bu acizliğe bakarmısınız devlet teröriste karşı orantılı güç kullanacakmış! Bu bizim ülkemizde oluyor evet. İnsan hakları varya! NAsılsa bu insan hakları yanlız teröristler için geçerli. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 12 eylülden bahs ediyoruz, O zamanın gerkleri ve şartları şimdiki gibi değildi bunu anlamanız gerekir asılında. Kardeşin kardeşi öldürdüğü günden bahs ediyoruz. Bırakın polisi, Aynı evde yaşayan kardeşler birbirini öldürüyordu o yııların şartlarından bahs ediyoruz. Şimdi Son zamanlarda Askerlik yapnlar varsa bilirler, Öldürülen teröristleri bile Hastaneye Otopsiye götürüyorlar ve Ailesine teslim ediyorlar. Öldürülen teröristin Ailesi ise devleti şikayet ediyor,ölümünden Askeri-polisi sorumlu tutuyor. Üstelik teröriste karşı bile orantılı güç istiyorlar..Bu acizliğe bakarmısınız devlet teröriste karşı orantılı güç kullanacakmış! Bu bizim ülkemizde oluyor evet. İnsan hakları varya! NAsılsa bu insan hakları yanlız teröristler için geçerli. Arkadasim 12 Èylül döneminde askeri cunta vardi ve ögrenci olaylari sona ermisti. Ama o dönemde iceri alinanlar iskencelerden gecirildi. Kimdi o polisler????? Kardesimiz degilmiydi? Olaylari carpitmayalim lütfen. Devlet olmak demek istediginin yapar anlamina gelmez. Neden var acaba uluslararasi mahkemeler? Bu mahkemelere Türkiye'de imzasini atti, ama ona ragmen suc isledi ve halada isliyor. Bayagi celiskilisiniz, kendi iddalariniz kendinizi cürütüyor. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2008 Arkadasim 12 Èylül döneminde askeri cunta vardi ve ögrenci olaylari sona ermisti. Ama o dönemde iceri alinanlar iskencelerden gecirildi. Kimdi o polisler????? Kardesimiz degilmiydi? Olaylari carpitmayalim lütfen. Devlet olmak demek istediginin yapar anlamina gelmez. Neden var acaba uluslararasi mahkemeler? Bu mahkemelere Türkiye'de imzasini atti, ama ona ragmen suc isledi ve halada isliyor. Bayagi celiskilisiniz, kendi iddalariniz kendinizi cürütüyor. YAHU KARDEŞİM SEN BENİM YAZDIKLARIMI OKUMUYORMUSUN? Bende o dönemi anlatıyorum zaten, kardeşin kardeşi vurduğu dönemi...o dönemde polisin o şekilde davranmasıda o yüzden farklı göremesin diyorum. Siz kendi söylediğinizi hatırlamıyor ve yazdıklarımı okumuyorsunuz birdr çelişki diyorsunuz !nerede çelişki.. Normalde yazıyı okumadan cevabını alabilirsin fakat hala anlamazdan geliyorsun. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 YAHU KARDEŞİM SEN BENİM YAZDIKLARIMI OKUMUYORMUSUN? Bende o dönemi anlatıyorum zaten, kardeşin kardeşi vurduğu dönemi...o dönemde polisin o şekilde davranmasıda o yüzden farklı göremesin diyorum. Siz kendi söylediğinizi hatırlamıyor ve yazdıklarımı okumuyorsunuz birdr çelişki diyorsunuz !nerede çelişki.. Normalde yazıyı okumadan cevabını alabilirsin fakat hala anlamazdan geliyorsun. sayin kaplan-200 öfkelenmenize hic gerek yok. Tabiiki okuyorum yorumlarinizi ve ona göre cevap vermeye calisiyorum. Ama birazda kendi yazdiklariniza bakin ve belki biraz daha acik yazmaniz gerektigini anlarsiniz. O yüzden simdi cevap vermeden önce söyle bir sorayimda tam anlayayim. 12 Eylül döneminden ve kardes kardese karsi derken o dönem görevli olan polisleridemi ögrenci olaylarina katiyorsunuz? Eger öyleyse, nasil ögrenciler hapislere dolduruldu, kimisi iskenceden pldü, kimileri asildi, kimileri yillarca cezalar aldi, ama o polislerin kaci acaba ögrenciler gibi iceri alindi? Veya onlar siten cikartilip tarafsiz polislermi göreve alindi acaba? Sihatli tartisma ortami icin acik ve net yazmak gerek. Saygilar Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 sayin kaplan-200 öfkelenmenize hic gerek yok. Tabiiki okuyorum yorumlarinizi ve ona göre cevap vermeye calisiyorum. Ama birazda kendi yazdiklariniza bakin ve belki biraz daha acik yazmaniz gerektigini anlarsiniz. O yüzden simdi cevap vermeden önce söyle bir sorayimda tam anlayayim.12 Eylül döneminden ve kardes kardese karsi derken o dönem görevli olan polisleridemi ögrenci olaylarina katiyorsunuz? Eger öyleyse, nasil ögrenciler hapislere dolduruldu, kimisi iskenceden pldü, kimileri asildi, kimileri yillarca cezalar aldi, ama o polislerin kaci acaba ögrenciler gibi iceri alindi? Veya onlar siten cikartilip tarafsiz polislermi göreve alindi acaba? Sihatli tartisma ortami icin acik ve net yazmak gerek. Saygilar Yok! sayın dünya kardeş o polisler rus polisiydiler kimileri alman ,kimileri yunan ... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Yok! sayın dünya kardeş o polisler rus polisiydiler kimileri alman ,kimileri yunan ... Bakin gene dedigime geldiniz. Neden o dönemdeki polisler iskence sucundan ögrenciler gibi yargilanmadilar? Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 12 Eylül haricindeki işkencelere inanmıyorum benim yakınımda pisikopat ruhlu üstelik arkadaşım olan insanlardan biliyorum .polisin ısrarla ifade almalarını önlemek için pisikopat ayakları yaparlar topluma istediği gibi zararlar verirler polise düşünce dövdüler işkence yaptılar zorla ifademi aldılar bilmem ne!geç bunları kardeşim polis dediğin kim?sen, ben senin kardeşin ,benim kardeşim. Koca teşkilatta her görüşten insan var adam durup dururken niye işkence yapsın. Üstelik yaptıkları tahriklerde cabası. Bazı olayları gördükçe ,Ah keşke bir polis olsaydım dediğim günler çok olmuştur. Konu başlığına bakarken, böyle şeylerin de olabileceğini düşündüm. Çok doğal, her gün herkes biryerlerde kendilerine verilmiş hakları birşekilde süistimal etmekle meşgul, malumunuz. Konu başlığı ve 'minimal' örneği dünya üzerinde her coğrafyada yaşanabilecek türdendir. Ancak bu minimal örneğe olan 'minimalist yaklaşımınız' beni cezbetti. Siyah koyu renk ile işaretlediğim cümleler sizin dünyanızın çapını simgelemektedir aslında. (ben öyle düşünüyorum, naçizane) Siz kimsiniz mesela? Hayatınızda kaç kişi ile tanıştınız? Tanıştığınız bu insanların kaçı polisti? Peki biz kaç kişiyiz? 70 milyon diye başlayıp sonuna ekleye ekleye gidiyoruz yine malumunuz. Ben görmedim, Ahmet Abim var O da görmemiş, Ali de bilmiyor, Veli de duymamış gibi yaklaşımlar ciddiyetten ve bilimsel veriden uzak, basit söylemlerdir. Polis dediğin kim? diye sormuşsunuz. Bence konunun, başlığının, sonucunun tüm esrarı bu soruda yatıyor. Polis dediğimiz kim? 3 aylık formasyonla beline silah takan mı? Dayısı amcası mecliste köşebaşı tutmuş olan mı? Hiçbirşey olamamışken, 'sırtımı devlete dayarım' diyenler mi? Akademik eğitim almış, psikoloji bilen, insan haklarını tanıyan veya 'gerekli eğitimleri alabilmiş' polisler mi? Hangisi polis? Hele kırmızı renk ile işaretlediğim bölüme hiç geçmek istemiyorum, orada sorunun bini bir para. Sağlıcakla. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2008 Bakin gene dedigime geldiniz. Neden o dönemdeki polisler iskence sucundan ögrenciler gibi yargilanmadilar? yargilanmadilar cünkü polis hükümete bagli birimdir korkmuslardir acaba kendimizi mi yargilayacagiz diye??? Aslinda burda söz konusu ic güvenligi ic huzuru saglayan polisi yargilamak degil.. bu huzuru bu güvenligi saglayacak memurlarin capi yetersiz gelenlerin ayiklanmasidir bunu anlama eksikligi var.. burda bir korku var.. aslinda işe yaramayanin işine son vermenin korkusu olmamali.. örnegin ulusal güvenligi saglayan Askere hükümet emir verebilir? dogudaki terörin temeli Barzanidir gir ulusal güvenligi tehdit eden teröri temelinden temizle, bunu diyebilen varmi? burdada bir korku var?... acaba dersem kendimizi mi yargilayacagiz diye??? ama kalkip benim vatandasim pompali tüfegi iyi kullanmasini bilir diyebiliyor.. evet ülkemizin en büyük eksikligi ADAM GIBI HÜKÜMET Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 12 Eylül haricindeki işkencelere inanmıyorum benim yakınımda pisikopat ruhlu üstelik arkadaşım olan insanlardan biliyorum .polisin ısrarla ifade almalarını önlemek için pisikopat ayakları yaparlar topluma istediği gibi zararlar verirler polise düşünce dövdüler işkence yaptılar zorla ifademi aldılar bilmem ne!geç bunları kardeşim polis dediğin kim?sen, ben senin kardeşin ,benim kardeşim. Koca teşkilatta her görüşten insan var adam durup dururken niye işkence yapsın. Üstelik yaptıkları tahriklerde cabası. Bazı olayları gördükçe ,Ah keşke bir polis olsaydım dediğim günler çok olmuştur. İşaretlemelerimde eksiklik olmuş, düzeltirim. Konu başlığına bakarken, böyle şeylerin de olabileceğini düşündüm. Çok doğal, her gün herkes biryerlerde kendilerine verilmiş hakları birşekilde süistimal etmekle meşgul, malumunuz.Konu başlığı ve 'minimal' örneği dünya üzerinde her coğrafyada yaşanabilecek türdendir. Ancak bu minimal örneğe olan 'minimalist yaklaşımınız' beni cezbetti. Siyah koyu renk ile işaretlediğim cümleler sizin dünyanızın çapını simgelemektedir aslında. (ben öyle düşünüyorum, naçizane) Siz kimsiniz mesela? Hayatınızda kaç kişi ile tanıştınız? Tanıştığınız bu insanların kaçı polisti? Peki biz kaç kişiyiz? 70 milyon diye başlayıp sonuna ekleye ekleye gidiyoruz yine malumunuz. Ben görmedim, Ahmet Abim var O da görmemiş, Ali de bilmiyor, Veli de duymamış gibi yaklaşımlar ciddiyetten ve bilimsel veriden uzak, basit söylemlerdir. Polis dediğin kim? diye sormuşsunuz. Bence konunun, başlığının, sonucunun tüm esrarı bu soruda yatıyor. Polis dediğimiz kim? 3 aylık formasyonla beline silah takan mı? Dayısı amcası mecliste köşebaşı tutmuş olan mı? Hiçbirşey olamamışken, 'sırtımı devlete dayarım' diyenler mi? Akademik eğitim almış, psikoloji bilen, insan haklarını tanıyan veya 'gerekli eğitimleri alabilmiş' polisler mi? Hangisi polis? Hele kırmızı renk ile işaretlediğim bölüme hiç geçmek istemiyorum, orada sorunun bini bir para. Sağlıcakla. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2008 Polis dediğimiz kim? 3 aylık formasyonla beline silah takan mı? dayısı amcası mecliste köşebaşı tutmuş olan mı? Hiçbirşey olamamışken, 'sırtımı devlete dayarım' diyenler mi? Akademik eğitim almış, psikoloji bilen, insan haklarını tanıyan veya 'gerekli eğitimleri alabilmiş' polisler mi? Hangisi polis? Sağlıcakla. İktidarlarlarla değişen kadrolarda ''Hangisi polis'' sorusuna verilecek tüm yanıtlar,doğru seçeneği ulaşılmaz kılıyor! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.