Φ Dayı Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 GÜN-ah..günü ah ile geçen Günahtadır.. Sonrasında sıkıntı çektiğimiz işler,söylendikten sonra başımızı derde sokan sözler,Günahtır.. Bu günahlar Cehennemin kapılarının şifreleridir.. Siz ne diyorsunuz.. 1 Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Söyleyemem, çünkü günah diyorum. Alıntı
Misafir hayhak Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 GÜN-ah..günü ah ile geçen Günahtadır.. Sonrasında sıkıntı çektiğimiz işler,söylendikten sonra başımızı derde sokan sözler,Günahtır.. Bu günahlar Cehennemin kapılarının şifreleridir.. Siz ne diyorsunuz.. seni bağlayan ve kısıtlayan herşey!..... umarım anlaşılır... saygılar... Alıntı
Φ _EreN_ Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 seni bağlayan ve kısıtlayan herşey!..... umarım anlaşılır... saygılar... Günah kısıtlayan birşey değildir. Aksine insanın en çok açılabildiği durumdur her anlamda. Sevap olmayan herşey günahtır. Olası durum: Sevap nedir? diye açılması beklenen bir başlık... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Günah=İnsan.... Alıntı
Φ _EreN_ Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Günah=İnsan.... 2+2=4 kadar kesin bir yargı değildir Günah=İnsan. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 2+2=4 kadar kesin bir yargı değildir Günah=İnsan. Emin olun ki kesin! Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Evet..2x2=4 kadar kesin..çünki günahı sadece insan denilen canlı biliyor..yada işine öyle geliyor..günah ve sevap..başka hangi canlının umurunda ki.. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Evet..2x2=4 kadar kesin..çünki günahı sadece insan denilen canlı biliyor..yada işine öyle geliyor..günah ve sevap..başka hangi canlının umurunda ki.. Ah ahhh işte hep bu yüzden bir kedi olsaydım keşke diyorum ben Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2008 :D hırsız kedi.. :D Bu dünyada ne yaşamış olursak olalım,hiç gelmemekten iyidir.. Yine..ne yaşamış olursak olalım,İnsan olarak yaşamak hepsinden güzeldir sn.radya.. Alıntı
Φ doçent Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 seni bağlayan ve kısıtlayan herşey!..... umarım anlaşılır... saygılar... merhaba hay hak beni bağlayan şey(ne ise)bana yasak muhammede serbest ise o allah iki yüzlüdür AHZAB SURESİ 50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. BİRDE BENİM BAY allahtan ricam banada nikah kıyması AHZAB SURESİ 37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. BUNLARI VERMEZSE ALLAHI TANIMAM SAYGILAR SEVGİLER Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Tavşan dağa küsmüş... Dağ tavşansız bir dağ olmaktan çok muzdarip olmuş... MUHABBETLE Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Sormak lazım o zaman; diğer adı günah insan mı suçlu tüm yaşananlardan, yoksa...? yaşamak,günaha rağmen insan olarak gelmek,dünyaya gelmemekten çok daha iyidir ,diyor Sevgili Dayı... ben gelmemeyi tercih ederim yada sadece bir martı olarak gelmeyi... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 hırsız kedi.. Bu dünyada ne yaşamış olursak olalım,hiç gelmemekten iyidir.. Yine..ne yaşamış olursak olalım,İnsan olarak yaşamak hepsinden güzeldir sn.radya.. Ya değil mi efendim ... Ciğer hırsızı kedi... İnsanların alıp götürdüklerinin yanında ne kadar da masum bir hırsızlık Siz bana aldırmayın Dayı,radya arada böyle konuşur ama yine de sever İNSAN olmayı...RAĞMEN sever Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Günah ne... bunu 14.yasindaki kiza sarkintilik yapan hüseyin üzmezden dinlemek lazim! acaba diyorum Türbani savunmaya devam edecek mi oda ayri merak bende!!! Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Günah, din kurallarını çiğneyip sonradanda cezalandırılacağımız eylem yada söylemlerin toplamı..mıdır acaba..asla.. Konuyu açarken ve konu içerisinde kullandığım kavramlar insanların inançları yönündeki ifadelerini dile getirdiği genel kavramlar.. Sonrasında bizi üzen işler,yada sözler, bize işlediğimiz işin yada söylediğimiz sözün neticesi olarak sıkıntı veriyorsa,biz günahı işlemiş ve cezasını çekiyoruzdur.. günah, olumsuz eylem olarak anlaşılırsa daha güzel mana ifade eder.. Mavi olmayan gökyüzü.. İNSAN bu gezegenin RUHU..ÖZ,ü yani..yaşadığın şehiri boşalt..üç beş yıl hiç kimse girmesin şehre..sonrasını bir hayal et..hayalet bir şehirdir orası artık.. o şehirde martılar olsada olur olmasada.. Sen İnsandan yana kullan tercihini yinede..çevrende insan kadavrası içinde gördüğün MAHLUKLAR seni senden soğutmasın asla.. elbette sadece tavsiye..sen en güzelini bilirsin İnsan tek başına günah işleyemez..illaki birileri daha olması gerekir..alıp jileti kendini doğramassa elbet.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Ya değil mi efendim ... Ciğer hırsızı kedi... İnsanların alıp götürdüklerinin yanında ne kadar da masum bir hırsızlık Siz bana aldırmayın Dayı,radya arada böyle konuşur ama yine de sever İNSAN olmayı...RAĞMEN sever Bütün canlılar sevilmeye layıktır..diyelim..fakat en çok sevilmeye layık olan yine insandır..hayvan her zaman hayvandır..fakat İnsan değişime açıktır.. hırsız bir kedim vardı..gözetliyordum onu..pek ustaydı kerata.. o geldi aklıma,hırsız kedi dediğimde..alınmamışsınızdır umarım.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Mealen ''Yok olduğunda dünyaya zarar vermeyecek tek canlı insan.'' İnsansız dünyanın ne manası var?Diğer canlılar için hiçbir manası yok.İnsan insan olmanın idrakine varıp insanı kamil olduğunda diger bütün canlılardan daha üstün ve değerli ama insani yanlarının dışında şeytani yanlarıyla insansa diger canlılardan daha aşağı, daha değersiz, daha zararlı.Günah şeytani yanıyla ortaya koyduğu fiillerin adı, inanan için bu hareket noktası. MUHABBETLE... Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gunah genellikle dini bağlamda kullanılan bir terimdir ve Insana ve dine gore denisir....... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ekim , 2008 Bütün canlılar sevilmeye layıktır..diyelim..fakat en çok sevilmeye layık olan yine insandır..hayvan her zaman hayvandır..fakat İnsan değişime açıktır.. hırsız bir kedim vardı..gözetliyordum onu..pek ustaydı kerata.. o geldi aklıma,hırsız kedi dediğimde..alınmamışsınızdır umarım.. Sevgili Dayı; Rica ederim elbette alınmadım,hiç olur mu öle şey Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Sevgili Dayı, insanlar neyin bedelini ödüyor o zaman? Günah biz değilsek,günah değil mi bize...? Hz Adem'in yasak meyvesinden mi, yoksa hakkettiğimizden mi günah? ben insan değil yine de martı olmak isterdim, yakıp yıkan değil sadece kendisini yaşayan... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Sevgili Dayı, insanlar neyin bedelini ödüyor o zaman? Günah biz değilsek,günah değil mi bize...? Hz Adem'in yasak meyvesinden mi, yoksa hakkettiğimizden mi günah? ben insan değil yine de martı olmak isterdim, yakıp yıkan değil sadece kendisini yaşayan... Sayın mavi olmayan gökyüzü martı olmak demek hiçbirşey olmak demektir.Martı için hayat bir hiçtir inanmazsanız sorun.Velhasılı kelam diğer canlılarla aramızdaki tek fark bu düşünüyor olmak,farkında olmak farkında olmadığımız her şey bizim için bir hiçtir.Esasında farkında olmayan hiçtir farkına varılmayan değil.... MUHABBETLE... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Sayın mavi olmayan gökyüzü martı olmak demek hiçbirşey olmak demektir.Martı için hayat bir hiçtir inanmazsanız sorun.Velhasılı kelam diğer canlılarla aramızdaki tek fark bu düşünüyor olmak,farkında olmak farkında olmadığımız her şey bizim için bir hiçtir.Esasında farkında olmayan hiçtir farkına varılmayan değil.... MUHABBETLE... Düşünmek mi? Biz ne kadar düşünüyoruz, Biz neleri düşünüyoruz... Sevgili arkadaşım,inanın ki insana ve iyiliğe dair umutlarım yerle bir...! Martı denize aşıktır;her daim onun yanındadır;ya insan? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Düşünmek mi? Biz ne kadar düşünüyoruz, Biz neleri düşünüyoruz... Sevgili arkadaşım,inanın ki insana ve iyiliğe dair umutlarım yerle bir...! Martı denize aşıktır;her daim onun yanındadır;ya insan? Martının denize aşık olduğunu düşünen insandır, martı değildir, Sayın mavi omayan gökyüzü.İnsan neyin yanında olacağını kime aşık olacağını düşünerek bulma gibi bir mesuliyeti olduğu için ender insanlar aşık olacağı denizin farkındadır ve gerçek denizin aşkını yaşamaktadır.Martıyla aramızdaki fark budur.Gıptayla baktığımız gıpta edilenin farkında değil farkında olan insan gıptayla bakılacak olanın peşinde değil. MUHABBETLE... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2008 Martının denize aşık olduğunu düşünen insandır, martı değildir, Sayın mavi omayan gökyüzü.İnsan neyin yanında olacağını kime aşık olacağını düşünerek bulma gibi bir mesuliyeti olduğu için ender insanlar aşık olacağı denizin farkındadır ve gerçek denizin aşkını yaşamaktadır. MUHABBETLE... Aşk dediğiniz insanla iki paralık, bugün olan yarın olmayan; bıraktım aşkı, insaniyet bile doğduğu insanlardan o kadar uzak ki;acı veriyor sadece... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.