Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Kızlar da askere gitmek istiyorMersin'in Tarsus ilçesine bağlı İn Köyü'nde oturan 5 genç kız, silahlanarak askere gitmek istediklerini söyledi. MERSIN 18.10.2008 09:19:49 Web Siteme Git Tam teçhizatlı askeri kamuflajlarını giyen genç kızlar, her gün köy meydanında spor yapıyor. Yaşıtları çeyiz hazırlarken, onlar askere gitmek için hazırlık yapıyor. Demet Güler (14), Fatma Güler (14), Nuran Güngör (14), Sena Gülay (15) ve Filiz Yalçın (16) "Bu topraklar bizim. Çapulculara bırakmayız" diye konuştu. Bütün hayallerini bir kenara iten genç kızlar, her gün gelen şehit haberlerinden etkilenerek, terörle mücadele saflarında yer almak için hazırlık yapmaya başladı. Sena Gülay, "Biz köylü genç kızlar olarak askere gitmek istiyoruz. Asker olmak istiyoruz. Bugünlerde çok şehit verdik. Silahlarımızı aldık. Bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz." dedi. Şehit haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Demet Güler ise, "Teröristlerin kökünü kazıyacağız" şeklinde konuştu. Filiz Yalçın'ın annesi Nermin Yalçın (35) da 3 yaşındaki Emre isimli oğluna her gün askeri elbise giydirdiğini anlatarak, oğlunu vatana hizmet etmesi için yetiştirdiğini söyledi. ERSOY YALÇIN - MERSİN Askerlik yapmamış olanların bile çeşitli yorumlar yapabildiği, Genelkurmay soruşturmasını ve açıklamasını beklemeden binbir türlü spekülasyon yapıp TSK'ya güvenin sarsılmaya çalışıldığı bir ortamda hepimize örnek olması gereken bir tavır! Çocuklar bile olayın farkında! Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 piskolik yandan ama 3 yasindakine asker giyimleri her gun giydiripte vatan icinde yetirilmesi saglikli degildir... Boyle nedenlerden Nefret irkcilik vs kolay cikar.... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Askerlik yapmamış olanların bile çeşitli yorumlar yapabildiği, Genelkurmay soruşturmasını ve açıklamasını beklemeden binbir türlü spekülasyon yapıp TSK'ya güvenin sarsılmaya çalışıldığı bir ortamda hepimize örnek olması gereken bir tavır! Çocuklar bile olayın farkında! o zaman bekleyelim de TSK açıklamayı yapsın değil mi arkadaşım;gözümü sevdiğim demokrat ülke! Alıntı
Φ Artropod Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Bu kızların bu dereceye gelmesini yönetimlerin basiretsizliği olarak da yorumlamak gayet mümkün. Ülkemizi kimseye bırakmayacağız tabi, şöyle ki, sınırlarımız içerisinde kimlerin hangi şartlarda yaşadığını bilerek, vatanın her karışının her birey için aynı derecede önemli olduğunu yalnızca fakirlere ve 20 yaşındaki gencecik askerlerimize değil, cüzdanlarından ve organlarından başka şey düşünmeyenlere ve yalnızca tüketmekten anlayan aylaklara da anlatacağız. Anlatacağız ve anlamayanları pişman edeceğiz, sadece terörü değil, terörün bitmemesinden faydalananları, vatanın bölgeleri arasında ayrım gözetenleri de, beceri yoksunu idarecileri de lanetleyeceğiz ki bir yere varabilelim... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 o zaman bekleyelim de TSK açıklamayı yapsın değil mi arkadaşım;gözümü sevdiğim demokrat ülke! Sn. Mavi, Askeri soruşturma sonuçlanmadan neyin ne olduğu belli olmadan, ezbere açıklama yapılabilir mi sizce ? Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Sn. Mavi, Askeri soruşturma sonuçlanmadan neyin ne olduğu belli olmadan, ezbere açıklama yapılabilir mi sizce ? Saygılar. tabi ki hayır,ezbere açıklama beklemiyorum ben zaten!Sadece gereğinin yapılması için elinden geleni yaptığını bizimle paylaşmalarını bekliyorum...bu benim hakkım değil mi? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 piskolik yandan ama 3 yasindakine asker giyimleri her gun giydiripte vatan icinde yetirilmesi saglikli degildir... Boyle nedenlerden Nefret irkcilik vs kolay cikar.... Sn. nyx-fallen angel, Bence de, 3 yaşındaki çocuk için böyle bir şartlanma kötü olabilir. Bugün Diyarbakırdaki olayda çocuklar ellerine taş alıp polise atıyorlardı. Belki onlar için sadece bir oyun. Biz de oynardık böyle küçükken ancak şimdi gayet aklı başında görüyorum kendimi. Size bir örnek vereyim; bir tanıdığımız çocuklarının oyuncak tabanca yada tüfek ile oynamasına izin vermemiş şiddetten uzak, barışçı yetiştirmişti. Ama onlar büyüyünce 80 öncesi sağ-sol çatışmalarında birbirlerine karşı oldular, ellerine silah aldılar. Bunun psikolojik analizini yaparsak belki çok doğrudan bir ilişki kurulamayabilir yani başka faktörler de etkili olabilir. Mesela, İsveç, şiddet içeren Tom-Jerry çizgi filmlerini bile yasakladı. Kurtuluş savaşında kadın, erkek, çocuk topyekün savaşmadı mı ? Benim bu yazı ile dikkati çekmeye çalıştığım işte bu duyarlılık. Yani, şehit cenazelerinde Şehitler ölmez Vatan bölünmez demekle olmuyor. Ordu Iraka diye hep bir ağızdan slogan atmak gerek yada DTPli kadınların TSK tarafından bombalanan yerlerde etten duvar yapmaya kalktığı gibi o kararlılığı gösterebilsek halk olarak, ne hükümet bunu göz ardı edebilir ne de sınır ötesine izin vermeyen güçler, bakın o zaman PKK kalıyor mu? Saygılar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 tabi ki hayır,ezbere açıklama beklemiyorum ben zaten!Sadece gereğinin yapılması için elinden geleni yaptığını bizimle paylaşmalarını bekliyorum...bu benim hakkım değil mi? Soruşturma devam ediyor gereğini yapacağız diyorlar zaten, ortalığı bulandıranlar sadece Taraf gibi gazeteler. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Soruşturma devam ediyor gereğini yapacağız diyorlar zaten, ortalığı bulandıranlar sadece Taraf gibi gazeteler. bakın Taraf gazetesi vs beni ilgilendirmiyor;beni ilgilendiren yapılan gerekliklerin ne olduğu? Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 bakın Taraf gazetesi vs beni ilgilendirmiyor;beni ilgilendiren yapılan gerekliklerin ne olduğu? Bakın Sn.Mavi, Askeriye çok disiplinlidir, eğer varsa bir görevi ihmal yada içerde casusluk durumu soruşturmanın ardından mahkeme edilir ve askeri cezaevine yollanır sorumlular. Kimsenin gözünün yaşına bakılmaz. Bu olaya Taraf gibi düşünenler, 'Bir kaç iyi adam' filmi gibi içerde bir kaç iyi adamın bazı gizli bilgileri sızdırdığı, yani, olayı askeri sistemdeki bozuklukları dışa yansıtan idealist bir kaç kişinin kahramanlığı diye yansıtıyor. Ben ise, bunun askeriyeye karşı bir komplo ve halkın gözünde değerini düşürme operasyonu olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum, anlatmaya çalışayım: İktidarın TSK'ya bakışı belli, iktidarın ABD'ye bakışı belli, ABDnin iktidara bakışı belli, TSK içerisindeki irticai faaliyette bulunduğu için 30 Ağustosta çıkarılamayanlar belli, Tarafın iktidar yanlısı olduğu belli. Bilmem anlatabildim mi? Saygılar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Bakın Sn.Mavi, Askeriye çok disiplinlidir, eğer varsa bir görevi ihmal yada içerde casusluk durumu soruşturmanın ardından mahkeme edilir ve askeri cezaevine yollanır sorumlular. Kimsenin gözünün yaşına bakılmaz. Bu olaya Taraf gibi düşünenler, 'Bir kaç iyi adam' filmi gibi içerde bir kaç iyi adamın bazı gizli bilgileri sızdırdığı, yani, olayı askeri sistemdeki bozuklukları dışa yansıtan idealist bir kaç kişinin kahramanlığı diye yansıtıyor. Ben ise, bunun askeriyeye karşı bir komplo ve halkın gözünde değerini düşürme operasyonu olduğunu düşünüyorum. Neden böyle düşünüyorum, anlatmaya çalışayım: İktidarın TSK'ya bakışı belli, iktidarın ABD'ye bakışı belli, ABDnin iktidara bakışı belli, TSK içerisindeki irticai faaliyette bulunduğu için 30 Ağustosta çıkarılamayanlar belli, Tarafın iktidar yanlısı olduğu belli. Bilmem anlatabildim mi? Saygılar. Şunu açık belirteyim ki;denildiği gibi ihmaller varsa eğer bunu kimin sızdırdığı hiç önemli değil;bu ihmallerin sorumluların vereceği hesap çok daha önemli. Öte yandan bu bilgileri sızdıran,bana göre kahramanlar değil;çıkarcılardır. Ne demek istediğinizi çok iyi anladım;ben bunların farkındayım.Yalnız şunun da farkındayım ki;cevap aranan sorular cevaplanmadıkça Taraf,taraf kazanmaya devam edecek.Saygılar. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2008 Şunu açık belirteyim ki;denildiği gibi ihmaller varsa eğer bunu kimin sızdırdığı hiç önemli değil;bu ihmallerin sorumluların vereceği hesap çok daha önemli. Öte yandan bu bilgileri sızdıran,bana göre kahramanlar değil;çıkarcılardır. Ne demek istediğinizi çok iyi anladım;ben bunların farkındayım.Yalnız şunun da farkındayım ki;cevap aranan sorular cevaplanmadıkça Taraf,taraf kazanmaya devam edecek.Saygılar. Kesinlikle haklısınız. G.Kurmay da farkındadır herhalde. Bekleyeceğiz bakalım, ne olacak. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 turk ınsanın bı ozellıgı mıllıyetcılık duygularının hemen kabarması ne gelıyosa basımıza bu duygunun kabarması yuzunden gelıyo Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 turk ınsanın bı ozellıgı mıllıyetcılık duygularının hemen kabarmasıne gelıyosa basımıza bu duygunun kabarması yuzunden gelıyo Günümüz dünyasinda bazi ülkelerin insanlari skerligin kaldirilmasi icin caba gösterirken ülkemizide halaa cok iyi bir seymis gibi cocuklara asker elbisesi giydirirler, yok efendim kizlarda askere gitmek istiyormus deyip savasa karsi gelenleri elestirirler. Neden askere gitmek istemeyenleri ve mahkemelerde yargilandiklarini görmüyorlar acaba bazilari???? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 turk ınsanın bı ozellıgı mıllıyetcılık duygularının hemen kabarmasıne gelıyosa basımıza bu duygunun kabarması yuzunden gelıyo Türkiyede mıllıyetcılık duyguları kabaranlar degilde??? Fasist duygulari kabaranlar ortada en basta Din´ci Fasistler, ondan sonra ABD nin avucundaki Kürt fasistleri geliyor.. baska kabaranda yok... artik öyle noktaya geldik ki keske olsa diyorum Türk insanin Atamizdan kalan bu özelligini görsek! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Türkiyede mıllıyetcılık duyguları kabaranlar degilde??? Fasist duygulari kabaranlar ortada en basta Din´ci Fasistler, ondan sonra ABD nin avucundaki Kürt fasistleri geliyor.. baska kabaranda yok... artik öyle noktaya geldik ki keske olsa diyorum Türk insanin Atamizdan kalan bu özelligini görsek! Ne alaka şimdi !biraz ****** lütfen. Dinciler faşist-kürtler faşist-ben milliyetçiyim diyenler faşist bir siz doğrusunuz!öylemi? bende diyorumki ben hem dindarım, hem türk milliyetçisiyim ,kürtleride öyle görmüyorum ama faşistde değilim...! faşizme ve kominizme şiddetle karşıyım... Şimdi sizin beni nasıl gördüğünüz benim düşüncelerimimi değiştirecek yada bizim adımıza nasıl faşist düşüncedir diye bilirsin. bumu sizin demokrasi anlayışınız. etiketçi demokrat olmuyormu böyle! Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Ne alaka şimdi !biraz ****** lütfen. Dinciler faşist-kürtler faşist-ben milliyetçiyim diyenler faşist bir siz doğrusunuz!öylemi? bende diyorumki ben hem dindarım, hem türk milliyetçisiyim ,kürtleride öyle görmüyorum ama faşistde değilim...! faşizme ve kominizme şiddetle karşıyım... Şimdi sizin beni nasıl gördüğünüz benim düşüncelerimimi değiştirecek yada bizim adımıza nasıl faşist düşüncedir diye bilirsin. bumu sizin demokrasi anlayışınız. etiketçi demokrat olmuyormu böyle! Arkadasim kusura bakma baska konuda ileti yazarken görmedim cevabini.. cok komik yazmissin karar ver artik durusun nedir birseyler yapmaya calis, sayin 'kaplan-200' kusura bakma ama ben seni cözdüm desem yanlis olurmu.. bilmem ama sanki etno kürt milliyetcisi görünümünü veriyorsun. eger diyorsan ben feodolizmden kopamiyorum benim durus acim olmaz o zaman diyecek baska birsey yok.. malesef yazdiklari mi cözememissin kafan hala ***** feodolizmin derinliklerinde.. CIK ORDAN desem yanlis olmaz... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Konuya yine ciddiyetsizce bakıcam ben, kızacaksınız bana... Gönül verdim kara gözlü esmere Alıp götürdüler beni askere Kurban olam size ey komutanlar Kızlarıda alın artık askere Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Günümüz dünyasinda bazi ülkelerin insanlari skerligin kaldirilmasi icin caba gösterirken ülkemizide halaa cok iyi bir seymis gibi cocuklara asker elbisesi giydirirler, yok efendim kizlarda askere gitmek istiyormus deyip savasa karsi gelenleri elestirirler. Neden askere gitmek istemeyenleri ve mahkemelerde yargilandiklarini görmüyorlar acaba bazilari???? "Türk genci, inkılâpların ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna ve doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve inkılâpları benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket oldu mu: "Bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır..." demeyecektir, hemen müdahale edecektir: elle, taşla, sopa ve silahla... Nesi varsa onunla, kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis, henüz inkılâp ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkûm edecektir. Yine düşünecek: "Demek adliyeyi de ıslah etmek gerek, rejime göre düzenlemek lazım! Diyecektir. Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber, bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haklı ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını istemeyecek ve diyecek ki: "Ben inancımın ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!" İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!" 5 Şubat 1933 Bursa M. Kemal Atatürk Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Günümüz dünyasinda bazi ülkelerin insanlari Askerligin kaldirilmasi icin caba gösterirken ülkemizide halaa cok iyi bir seymis gibi cocuklara asker elbisesi giydirirler, yok efendim kizlarda askere gitmek istiyormus deyip savasa karsi gelenleri elestirirler. Neden askere gitmek istemeyenleri ve mahkemelerde yargilandiklarini görmüyorlar acaba bazilari???? kim caba gösteriyor? anlamadim bati dünyasimi yoksa bati dünyasina asker destegi saglamak icin daglara cikan yalakalarmi.. Bakin Sayin dünyahepimizin' Afganistana bugünlerde daha fazla asker gönderme karari alan ülkeleri taniyormusunuz? sonra cocuk yasta cocuklari öne katipda avrupa sokaklarinda afis astiranlar kim? bu cocuk yasta afis asan cocugu kacarken yere düstügü halde infaz eden kim? Neden askere gitmek istemeyenleri ve mahkemelerde yargilandiklarini görmüyorlar acaba bazilari???? Arkadasim Avrupada farklimi yargiliyorlar??? kafalari bulandirmanin anlami ne!!! ama bu dediginiz seriat ordusu olsa karsi gelmeyeceginiz malum ozaman kutsal oluyor degilmi! Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 kim caba gösteriyor? anlamadim bati dünyasimi yoksa bati dünyasina asker destegi saglamak icin daglara cikan yalakalarmi.. Bakin Sayin dünyahepimizin' Afganistana bugünlerde daha fazla asker gönderme karari alan ülkeleri taniyormusunuz? sonra cocuk yasta cocuklari öne katipda avrupa sokaklarinda afis astiranlar kim? bu cocuk yasta afis asan cocugu kacarken yere düstügü halde infaz eden kim? Arkadasim Avrupada farklimi yargiliyorlar??? kafalari bulandirmanin anlami ne!!! ama bu dediginiz seriat ordusu olsa karsi gelmeyeceginiz malum ozaman kutsal oluyor degilmi! Lütfen yorumumu önce iyi okuyunki yanlis cevap vermeyin. Ben devletlerden bahsetmedim, senin ve benim gibi vatandaslardan bahsettim. Iyi okuyun yazimi. Gelismis ülkelerden bana bir örnek gösterin askerlik konusunda Türkiyeile ayni tutumu izleyen. En azindan askerlik yapmiyorum ama onun yerine insanlar icin calisan kurumlarda calisirim diyorlar ve bu haklarida var bazi ülkelerde. Yani tüm dünya ülkeleri anlattigim sisteme gectikten sonrami Türkiye'de kabul edecek, pasiv askerligi? Nereden cikartiyorsunuz benim seriat ordusuna iyi baktigimi? Demekki siz gercekten okumadan yaziyorsunuz. Beni burada taniyanlar benim seriatin ve fasizmin en keskin karsi cikanlarindan oldugumu bilirler. Ama niyetiniz izi kalsin misaliyse bilmem. Ben o bahsettiginiz ülkelerin askeriyesinide savunmadim. Okumadan yorum yapinca bu sonuc ortaya cikar dogal olarak. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2008 "Türk genci, inkılâpların ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna ve doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve inkılâpları benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket oldu mu: "Bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır..." demeyecektir, hemen müdahale edecektir: elle, taşla, sopa ve silahla... Nesi varsa onunla, kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis, henüz inkılâp ve Cumhuriyetin polisi değildir." diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkûm edecektir. Yine düşünecek: "Demek adliyeyi de ıslah etmek gerek, rejime göre düzenlemek lazım! Diyecektir. Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber, bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haklı ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını istemeyecek ve diyecek ki: "Ben inancımın ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!"İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!" 5 Şubat 1933 Bursa M. Kemal Atatürk ??? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Arkadasim kusura bakma baska konuda ileti yazarken görmedim cevabini.. cok komik yazmissin karar ver artik durusun nedir birseyler yapmaya calis, sayin 'kaplan-200' kusura bakma ama ben seni cözdüm desem yanlis olurmu.. bilmem ama sanki etno kürt milliyetcisi görünümünü veriyorsun. eger diyorsan ben feodolizmden kopamiyorum benim durus acim olmaz o zaman diyecek baska birsey yok.. malesef yazdiklari mi cözememissin kafan hala ***** feodolizmin derinliklerinde.. CIK ORDAN desem yanlis olmaz... etno kürt milliyetcisi Yazılarımı okuupda bu yorumumu yaptınız? türk ve islam milliyetçisi olamazmı? bütün kürtleri pkk olarak görmemem benim etno kürt milliyetçisi olmam anlamınamı geliyor.. isterseniz geçmiş yazılarımı birdaha okuyun. Alıntı
Misafir Değil Öyle Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Daha yaşları küçük olduğu için, yazıda geçen kızların değil ama artık tüm kadınların askere gitme zamanının geldiğini düşünüyorum. Sizleri bilmem ama Amerikan, İsrail, İngiliz askerlerinde, hatta PKK da bile kadınlarla erkekleri bir arada görüyoruz. Dünyanın pek çok ülkesi için de burum aynı. Türk ordusunda kadınlar muvazzaf olabilirken, kadınlar polislik dahil, diğer tüm meslek dallarında çalışabiliyorken, ülkemizde de kadın erkek eşitliği olması gerektiğine göre (madem yasalar eşit diyor) her Türk vatandaşının kadın erkek ayrımı yapılmadan 20 yaşına geldiğinde askerlik görevini yapması gerekmektedir. Artık ordularda askerlerin çok güçlü kuvvetli olmasına gerek yoktur, teknoloji kullanılmaktadır. Burada ordumuzu bu yönüyle çağı yakalayamamış olarak görüyorum. Bir an önce kadınların da askerlik yaptığı ülkeler incelenerek yasal düzenlemelerle Türkiye'de de uygulamaya geçilmeli ve bu ayırıma son verilmeli diyorum. Sakın bunu pozitif ayrımcılık diye savunmayın, çünkü ayrımcılık, ayrımcılıktır. İstiklal harbinde erkeklerle omuz omuza savaşmış Türk kadınlarının torunlarının, diğer ülkelerin kadınlarından daha zayıf ve yeteneksiz olduğunu kabul etmiyor ve tıpkı o kızlar gibi bu görevi şerefle yerine getirmek isteyeceklerine inanıyorum. Haydi kızlar askere! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.