Φ politika Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Deneyimli Hukukcu Prof.Dr.Cetin Yetkin,Ergenekon iddianamesini söyle degerlendiriyor(Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk dergisi,Eylül 2008): " Dünya hukuk tarihine gececek olan bu iddianame,gercekten ilginc.Artik kamuoyunca iyice bilinen yönlerini bir yana birakiyorum.Buna karsilik,bu sorusturmayi yürüten ve iddianameyi düzenleyen savcilarin hukuki durumlari üzerinde durmak istiyorum. 1) Bir Cumhuriyet savcisi bir suc islendigi kanisina ya da süphesine bile varirsa,hemen geregini yapmak,olayi sorusturmak ve gerekiyorsa kamu davasi acmak zorundadir.Bu,onun görevidir.Bu görevini yerine getirmezse,yerine göre görevi savsaklamak veya görevi kötüye kullanmak suclarini islemis olur. Bu savcilöar,örnegin Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in Mehmet Agar'a rüsvet verdigini,Deniz Baykal'in da rüsvet aldigini iddianameye gecirmislerdir.Bu durumda ,yapmalari gereken sey,derhal gerekli sorusturmayi yapmak,fezleke düzenleyerek ikisinin de dokunulmazliklarinin kaldirilmasi icin Adalet Bakanli'gina basvurmaktir. Bunu yapmamislardir. 5) Islendigi iddia edilen sucun temel delili olarak gösterilen el bombalarinin imha edilmesi,düpedüz yasaya aykiridir.Bu delillerin karatilmasi demektir. 6) E.Albay Erdal Sarizeybek'in cagrilip da sözlü olarak dinlendikten sonra Katip yemege gitmis,ifadenizi tutanaga gecirmeye gerek yok denilerek,ifadesinin alinmamasi yasaya aykiridir.Sanik durumunda komutanlarinin lehine ifade verdigini söyleyen bu albayin böylece ifadesinin alinmadan gönderilmesi,sanik lehine olan bir delilin yok sayilmasidir. 7) Gizli tanigin kimligini aciklayan yazismalarin dosyaya oldugu gibi konulmasi,bu yazismalarin da basinda yer almasiyla bu gizli tanigin kimliginin bir de fotograflariyla birlikte ortaya cikmasi bu savcilar icin ayri bir suctur. 8)Herseyin ötesinde,devlete ve Türk Silahli Kuvvetleri'ne ait gizli belgelerin,devlet görevlilerinin özlük ve sicil dosyalarinin,MIT raporlarinin bir klasör halinde iddianameye eklenmesi ve böylece dünya aleme aciklanmasi cok ciddi bir suctur.Bu savcilar devletimizi yipratacak böyle bir seyi neden yapmislardir?Üstelik bu gizli ve aciklanmalari sakincali olan belgelerin saniklarla da hicbir ilgisi yoktur.Bu davranislarinin nedenini yargi mercileri önünde aciklamak zorundadirlar.Unutmamak gerekir ki,savcilarin suc isleme ayricaliklari yoktur. Yanitlanmasi gereken bir soru da,Istanbul'da o kadar deneyimli cumhuriyet savcilari varken,bu üc savciya neden bu sorusturmanin verildigidir." Yukardaki aciklamalar deneyimli bir hukuk adaminin aciklamalaridir. Kamer Genc,iddianamede bir tek Istanbul'un rehberi olmadigini,milyonlarca insanin telefon konusmalarinin kaydedildigi 2 bin bilmem kac sahifelik bir iddianame hazirlanmasinin altinda bu davanin sürüncemede birakilmasi anlamina geldigini söylemesi ne kadar da manidardir. Yoksullugun tirmanmasi,ekonomik krizin dalga gecilerek seyredilmesi,17 milyon insanin issiz olmasinda ki amac nedir.Halk tahrik mi edilmektedir,Ilimli Islam'a gecis dönemimi yasiyoruz yoksa?Tunceli'de ki beyaz esya hediyeleri gündem degistirmek icinmidir.Cumhuriyet savcisinin sorusturma baslatmasina ragmen yardimlarin devam ettirilmesi yargiyi hice saymak degilmidir? Ergenekon icin iki dudaginin birini kipirdatmaktan korkan Adalet bakani bu sorusturma icin nasil konusabilmistir,bu yargiya müdahale degilmidir. Ergenekon icin bayram edenlere gelince,Ergenekon icin bayram edenler ve destekleyenlerle AKP ve savcilar ayni amacta olanlardir.Atatürk'cülerin sindirilmesi,ve Ilimli Islama gecerek Atatürk devrimlerinin ortadan kaldirilmasi projesi yavas yavas uygulamaya konmustur.ABD-AB bu operasyonun bekciligini yapmaktadir.Irak nasil parcalandiysa Türkiye'de ayni ama kansiz bir gecise hazirlaniyor. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Bakınız, Cumhuriyetin Kuruluşundan önce Osmanlı İmparatorluğu vardı ve Osmanlı İmparatorluğu içerisinde yaşayan her fert kendisini Osmanlı olarak tanımlıyordu... Peki hepsi Osmanlımıydı? Ermeni, Süryani, Kürt, Laz, Rum, Gürcü, Arab, ..v.s. bu insanlar kendilerini nasıl tanımlıyorlardı? Çok geçerli ve benim de her zaman kullandığım bir argüman. Türkiye hiç bir zaman ırk üzerine kurulu bir devlet olmamıştır. Nasıl Osmanlı devleti kurucusu Osman Beyin adını, Selçuklu devleti aynı şekilde kurucusunun adını almışsa, Türkiye devleti de Anadolu'yu Bizans'tan alarak vatan yapan ırkın sadece adına atamada bulunmuştur. Kişi bağlamından ulus bağlamına geçmiştir sadece. Bu sadece bir saygı ifadesi ve bir tarihi olaya atamada bulunmadır. Kim başarsa onun adına atama olurdu, sakıncası da olmazdı. Kürtler yapsa bu işi "Kürdiye Cumhuriyeti" olurdu, biz de "Kürdüz" derdik. "Türküz" demekle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Bize bu vatanı armağan edenleri anmış oluyoruz, o kadar. Yoksa "Türksün öyle mi, bir kafatasını ölçelim de öyle, dur bakalım, yok öyle yağma" denirdi. Atatürk ile alıp veremediği olan hiç kimseyi affetmiyorum. Ne alıp ne veremediklerini de hiç anlamıyorum. Atatürk dünyada gelebilecek en büyük liderdir, onun başardığı kadar büyük bir iş başaran kimse çıkmamıştır! Bu konuda iddialıyım. Atatürk'ümüze toz konduran layığına uğrasın, dilerim... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Egrilerin, dogruların birbirine bu kadar karıştığı, tarafların bir o kadar keskinleştirildiği, güven duygusunun yerle bir olduğu, kavramların içinin boşaltıldığı, herkesin durduğu yere kavramların mahiyetini belirlediği ve tek kendisinin anladığını dogru gördüğü, herkesin bir başkasını kolayca düşman ilan ettiği, her yaşananın bir seneryoya bağlandığı, görünen ve görünmeyen bir arka planının olduğuna her kesimin kendi baktığı yerden digeri için inandığı bir ortamın adına ne denir, bilen var mı? Allah aşkına kim bu ülkenin hakiki düşmanı kim bu ülkede hakiki vatansever bunun tanımını kim yapacak veya kim yapıyor?Canım ülkemde bir devletin en önemli varlık dayanağı olan, herkesi bağlayan, herkesin birleşmesi gereken hukuğu neden bu hallerde?Bir ülke bunu yapar mı kendine?Kendi hukuğuna olan güveni yok etmek için hukuğunu ideoloji kontrolüne verir mi, açar mı? Bir ülkenin hukuğu fethedilmesi gereken kale olarak konuçlandıralabilir mi?Bir hukuk bu kadar ideolojik kontrol altına alınabilir mi? Bir ülke ki halkını kendine düşman görebilir mi?Bir ülke ki halkı devletini kendine düşman görebilir mi?Bu ne haldir Yarabbi?Bu ülkenin yönetilmesi, yönetilebilmesi için bu milletin illede baskı altında tutulması mı gerekiyor?Bu millet yönlendirilmeye, birilerinin kendisi yerine düşünmesine ihtiyaç duyuyor?Biz demokrasiyi anlayamadık mı?Yoksa bize reva görülen demokrasi, güçle kontrol altına almak için milleti, araç olarak benimsenen demokrasi mi?Biz neden hepimiz demokrasiyi kendi fikirlerimizin tesisi, bir diğerimizin kontrol altına alınması için bu güce giden yol olarak görüyoruz? Demokrasiyi neden militanlaştırdık?Sorunlarımızı demokrasiyle çözemezsek hangi yöntemle, hangi anlayışla çözeceğiz?Devletimizin bekasını neden korkular üzerine kurduk ve bunun dogruluğunu göstermek için sürekli korkular üzerinden siyaset ürettik?Demokrasi anlayışımız öyle bir noktaya geldi ki, bu ülkeye demokrasi gelirse bu ülke yıkılır sonucuyla özdeşleşti? Şurası da var her demokrasiden bahsedenin bahsettiği demokrasi tasis edilirse bu ülkenin on parçaya bölüneceği de aşikar!Herkes kendi için demokrasi istiyor bu ülkede?Demokrasiyi bütün milletin mutluluğu için insani bir değer olarak öğrenmedik, demokrasiyi bu manasıyla içşelleştirmedik biz.Demokrasi olacaksa önce beni mutlu etmeli, benim fikrimi savunmalı temeline kurduk, bunun aracı olarak gördük ve böyle uygulandı maalesef. İnsan kime kızacağını şaşırıyor.Bu ülkeye bizim dışımızda herkes düşman, kendi içimizde yine herkes düşman.Kimi rejimi yıkmak istiyor kimi parçalamak istiyor, kimi kültürünü, dinini beğenmiyor bunlarla mücadele ediyor.Herkes bir şeye düşman.Bütün bunların ışığında yine herkes demokrasiden bahsediyor. Darbeler, rejimin korunması,korku demokrasisi, sürekli dış kaynaklı seneryolar, yönlendirmeler, bir seneryonun parçası olma, piyon durumundan kurtulamama,Sevr, BOP,güvenilmeyen bir hukuk,inanılmayan bir demokrasi,şeriat devleti,bölücülük,adam kayırma, rüşvet,devletin parasını cebine indirme,halkımızın sığ idraki, duygusallığı,fanatikliği, dogmatikliği,bilgisizliği vs., vs. vs.... Hal-i pür melalimiz bu mu?Kim bu yanlışları,yozlukları düzeltecek bilen var mı?Biz ne yapacağız da ortak bir noktada,ayrıntılarda boğulmadan vatanımızın bekası için,mutlu, güçlü bir millet için birleşeceğiz? Biz nasıl bir ruh haline büründürüldük, biz ne yapıyoruz Allah aşkına bunun gerçekten farkında olan var mı? Muhabbetle... Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Sayın dünyahepimizin, "Türkiye Türklerindir" sözü Mustafa Kemal Atatürk'e aittir, onun bu sözü söylemesindeki kasıt bellidir, fakat sizler bunu farklı algılamakta ısrar ediyorsunuz, iştbende bu noktada maksat arıyorum... Atatürk'ün "Türkiye Türklerindir" sözü söylemesindeki kasit bellidir diyorsunuz. Mademki belli, neymis kasit, gösterin bize gene Atatürk'ün kendi agzindan. Siz kendinize göre yorumlarken maksat aramiyorsunuzda, biz yorumlayincami maksat araniyor? Atatürk'ün bu konudaki aciklamalarini sizden kaynak olarak göstermenizi bekliyorum. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 ''Türkiye Türklerindir.'' sözünün tasnifinde Kemalist Türkler ve olmayan Türkler ayrımı var mı, biri bu konuda engin yorumlarıyla aydınlatırsa düştüğümüz karanlığı, müteşekkir olacağım. Muhabbetle... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Sevr,BOP,Güvenilmeyen hukuk,seriat devleti,bölücülük,yiyicilik,oy gaspi(Bu benim ilavemdir) Yukarda ki kavramlar sanki hayal mahsülü seylermis gibi yazilmis,sanki,Sevr Istenmedi bizden,sanki BOP'un ne oldugunu kimse bilmiyorda uyduruluyor.Güvenilmeyen hukuk yokmus gibi,seriat icin mitingler düzenlenmemis gibi,bölücülük mü yok öyle birsey der gibi sunuluyor.Halbuki bunlarin hepsini bu millet yasiyor,90 yildir seriat özlemi ile yanip tutusanlar var,30 yildir bu ülkeyi acik acik bölmek isteyenler var bölemeyince Ergenekonu uydurdular.hukuk iste ortada degilmi hala neyi yok sayiyorsunuz anlasilir gibi degil.Türban kararinda hukuka güvenmeyenler simdi hukuku güvenilir görüyorlar cünkü kendilerinden yana calisiyor hukuk.cünkü Ergenekon senaryosunda bir tane Üzmez tipinde adam yok,hepsi zemzemle yikandi mübareklerin,ve bizde bunu yedik.Bölücülüge heralde Kürdistan kurulunca inanacaksiniz,Irak icin bölünemez diyenlerin simdi sesi cikmiyor ama Davosta gürlüyor bol bol.Ülkenin en önde gelen hukukculari hukukun cignendiginden bahsederken birileri hala siyaset yapmakla mesgul. Ergenekon'a inananlar inanabilir,ama her tahliyede ben kendi iddialarimin tasdik edilmis oldugunu anlayip seviniyorum.Ve yarin,hukuku bugün birileri icin cigneyenlerin kendileri hesap verme sirasina gececeklerdir,cünkü onlarin belgeleri cogaliyor zamanla. saygilarla Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Yanitlanmasi gereken bir soru da,Istanbul'da o kadar deneyimli cumhuriyet savcilari varken,bu üc savciya neden bu sorusturmanin verildigidir." Yukardaki aciklamalar deneyimli bir hukuk adaminin aciklamalaridir. saygilarla Sayın Politika yukardaki cümle çok ilginç.Sayın hukukçu bu ülkede herkesin kendi adamının olduğunu bilmeyecek kadar hukuk sistemimizden uzak mı kalmış ne?Tabiatıyla o savcılar yürütecek bu davayı. Abdurrahman Yalçınkaya ayarındaki savcılara verilseydi dava başlamadan biterdi değil mi?Neden Anayasa mahkemesinde güç dengesi çatışması, kaleyi kaptırmama, kaleyi fethetme anlayışı var.Mühür kimdeyse Süleyman odur.Hukuk mu hukuk.367 kararını da çıkarırsın bu hukukta, Anayası'da yorumlayabilirsin kendince, gücün yeterse laikliğe aykırılıktan partiyi suçlu bulursun, denge değişmiştir gücün yetmez kapatamazsın. Bu ülkede kümelere göre sıfatları değişen, davaya göre atanan savcılar, isteğe göre çıkan kararlar vardır gibi geliyor bana, bu budur şeklinde bir delil bulamadım benim hissiyatım.Bunun gerekçesi yok mudur tabiki vardır.Rejimin korunması.Kendi içinde haklılık payı, hukuk nezdinde garipliği var tabi. Muhabbetle... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2009 Sayın Politika yukardaki cümle çok ilginç.Sayın hukukçu bu ülkede herkesin kendi adamının olduğunu bilmeyecek kadar hukuk sistemimizden uzak mı kalmış ne?Tabiatıyla o savcılar yürütecek bu davayı. Abdurrahman Yalçınkaya ayarındaki savcılara verilseydi dava başlamadan biterdi değil mi?Neden Anayasa mahkemesinde güç dengesi çatışması, kaleyi kaptırmama, kaleyi fethetme anlayışı var.Mühür kimdeyse Süleyman odur.Hukuk mu hukuk.367 kararını da çıkarırsın bu hukukta, Anayası'da yorumlayabilirsin kendince, gücün yeterse laikliğe aykırılıktan partiyi suçlu bulursun, denge değişmiştir gücün yetmez kapatamazsın. Bu ülkede kümelere göre sıfatları değişen, davaya göre atanan savcılar, isteğe göre çıkan kararlar vardır gibi geliyor bana, bu budur şeklinde bir delil bulamadım benim hissiyatım.Bunun gerekçesi yok mudur tabiki vardır.Rejimin korunması.Kendi içinde haklılık payı, hukuk nezdinde garipliği var tabi. Muhabbetle... Abdurrahman Yalcinkaya,ülkenin en yüksek yargi organlarindan birinin Bassavcisidir,sayin FUZULI ve onun görevi Zekeriye Öz gibi masum insanlari gözaltina aldirmak,tutuklatmak ve aylarca iddianame olmadan kisilik haklarina tecavüz etmek sonra da a sizin sucunuz yokmus hadi güle güle demek degildir.Abdurrahman Yalcinkaya'nin görevi rejimi kollamaktir.Bunu heralde isijnize gelmedigi icin kabul edemiyorsunuz.Abdurrahman Yalcinkaya ve digerleri nasil olsa birgün gidecekler o zaman sizinkiler gelir ve daha adil davranirlar aynen Zekeriya Öz gibi.Cünkü nede olsa Allah korkusu vardir iclerinde dimi. Bir savcinin deneyimli olmasi illaki Abdurrahman Yalcikaya olmasi demek degildir.Yukarda ki yaziyi yazan adam Zekeriye Öz gibilerine hukuk dersleri veren adamlardandir.Heralde yazdiklari size pek uygun düsmedi.Halbuki adamin hukuk harici yazdigi birsey yok,yasalardan bahsetmis sadece yani siyasette yapmamis.367 sizlere pek dokunmus,ne var ki o 367'i bulan hukukcu öyle siradan bir hukukcu degildir.Dünyaca ünü olan bir hukukcudur,zaten 367 hazmedilemedigi icin Erdogan polisleri onun evine göndertmistir arama yapsinlar diye. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Atatürk'ün "Türkiye Türklerindir" sözü söylemesindeki kasit bellidir diyorsunuz. Mademki belli, neymis kasit, gösterin bize gene Atatürk'ün kendi agzindan.Siz kendinize göre yorumlarken maksat aramiyorsunuzda, biz yorumlayincami maksat araniyor? Atatürk'ün bu konudaki aciklamalarini sizden kaynak olarak göstermenizi bekliyorum. Değerli arkadaşım, Hayatın boyunca okullarda da dahil olmak üzere hiç mi Atatürk'ün bu konu ile alakalı sözlerini okumadın ya da duymadın? Google de arama yaparsan kolaylıkla bulabilirsin... Fakat ben sana başka birşey söylemek istiyorum, Senin gibi düşünen insanların genellikle savundukları bir iki cümle var ancak bunların gerçeklikle yakından uzaktan alakası yok, mesela Ulus Devlet bilincinin artık tarihe karıştığı söylemi ve Osmanlı Devleti halkının milleyetçi değil, ümmetçi olduğu yanılgısı... 21. YY.da dünyada Ulus Devlet olmayan pek az ülke kalmıştır... Ve bu ulus devletlerin her birinde ulusu oluşturan milletletinin çeşitli etnik yapıları vardır, ancak bu bizdeki gibi bir kagva meselesi haline getirilmemiştir... Osmanlının ümmetçi yanı ise sadece benimsemiş olduğu dine istinaden sözsel bir savunudur oysa uygulamada Osmanlı milliyetçidir ve Kürt Milliyetçiliğine dair ayaklanmalar Osmanlı Devleti tarihi boyuncada belgelenmiştir... Ermeni ve Kürt çeteler dönem dönem İngilizlerle, Fransızlarla işbirliği içerisinde bulunarak Osmanlı Devletinin zayıf anlarında daima arkadan saldırmışlardır... Buna rağmen bu saldırılara karşı duran Ermeni ve Kürtlerde çok sayıdadır... Zaten meselede burada, bugün olanda bu, bir kısım azınlık adı altında hak arayışında gibi görünürken halkları birbirine düşürdüğünü gayet iyi biliyorlar fakat bütün Kürtler ve Ermeniler yaşadıkları devlete ihanet etmiyorlar... Bazıları istisna, onların maksadı üzüm yemek değil...! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Abdurrahman Yalçınkaya ayarındaki savcılara verilseydi dava başlamadan biterdi değil mi? Abdurrahman Yalçınkaya'nın nesini beğenmiyorsunuz? Bu ülkede hukuk işlese, işletilse, başta AKP, ardından DTP kapanmış olurdu bugün. Ben o gün, kapatma tartışılırken söyledim. "Bu kapatma olmazsa vahim sonuçları olur" dedim. Hiç kimse bu kadar aleni olarak dinsel ve etnik bölücülük yapmamıştı. Bu ülke hiç bu kadar dışardan çekilen iplerle oynamamıştı. Bir halkla hiç bu kadar alay edilmemişti. Hiç bir istismarcı, türbanın arkasına bu kadar döküntü gizlememişti. Türban diye milleti uyuttular, oyaladılar. Ve bakın ben söylemiyorum: İstanbul eski belediye başkanı söylüyor: Ben onun yalan!cısıyım: "İstanbul'u haçlılar böyle yağmalamamıştı" diyor! Bunu diyen Gürtuna. Kılıçdaroğlu filan değil! Pazar günü Star televizyonunda da çıktı, bunu söyledi. Aktarıcıya zeval olmaz. Ben kamuoyu önünde açıktan, dediğini söylüyorum, rivayet de etmiyorum. "Yeter artık!" denmiyorsa, bu sabırdandır... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Değerli arkadaşım, Hayatın boyunca okullarda da dahil olmak üzere hiç mi Atatürk'ün bu konu ile alakalı sözlerini okumadın ya da duymadın? Google de arama yaparsan kolaylıkla bulabilirsin... Fakat ben sana başka birşey söylemek istiyorum, Senin gibi düşünen insanların genellikle savundukları bir iki cümle var ancak bunların gerçeklikle yakından uzaktan alakası yok, mesela Ulus Devlet bilincinin artık tarihe karıştığı söylemi ve Osmanlı Devleti halkının milleyetçi değil, ümmetçi olduğu yanılgısı... 21. YY.da dünyada Ulus Devlet olmayan pek az ülke kalmıştır... Ve bu ulus devletlerin her birinde ulusu oluşturan milletletinin çeşitli etnik yapıları vardır, ancak bu bizdeki gibi bir kagva meselesi haline getirilmemiştir... Osmanlının ümmetçi yanı ise sadece benimsemiş olduğu dine istinaden sözsel bir savunudur oysa uygulamada Osmanlı milliyetçidir ve Kürt Milliyetçiliğine dair ayaklanmalar Osmanlı Devleti tarihi boyuncada belgelenmiştir... Ermeni ve Kürt çeteler dönem dönem İngilizlerle, Fransızlarla işbirliği içerisinde bulunarak Osmanlı Devletinin zayıf anlarında daima arkadan saldırmışlardır... Buna rağmen bu saldırılara karşı duran Ermeni ve Kürtlerde çok sayıdadır... Zaten meselede burada, bugün olanda bu, bir kısım azınlık adı altında hak arayışında gibi görünürken halkları birbirine düşürdüğünü gayet iyi biliyorlar fakat bütün Kürtler ve Ermeniler yaşadıkları devlete ihanet etmiyorlar... Bazıları istisna, onların maksadı üzüm yemek değil...! Bu iletinin altına imzamı atarım... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Abdurrahman Yalçınkaya'nın nesini beğenmiyorsunuz? Bu ülkede hukuk işlese, işletilse, başta AKP, ardından DTP kapanmış olurdu bugün. Ben o gün, kapatma tartışılırken söyledim. "Bu kapatma olmazsa vahim sonuçları olur" dedim. Hiç kimse bu kadar aleni olarak dinsel ve etnik bölücülük yapmamıştı. Bu ülke hiç bu kadar dışardan çekilen iplerle oynamamıştı. Bir halkla hiç bu kadar alay edilmemişti. Hiç bir istismarcı, türbanın arkasına bu kadar döküntü gizlememişti. Türban diye milleti uyuttular, oyaladılar. Ve bakın ben söylemiyorum: İstanbul eski belediye başkanı söylüyor: Ben onun yalan!cısıyım: "İstanbul'u haçlılar böyle yağmalamamıştı" diyor! Bunu diyen Gürtuna. Kılıçdaroğlu filan değil! Pazar günü Star televizyonunda da çıktı, bunu söyledi. Aktarıcıya zeval olmaz. Ben kamuoyu önünde açıktan, dediğini söylüyorum, rivayet de etmiyorum. "Yeter artık!" denmiyorsa, bu sabırdandır... Akp'nin kimleri partisinden istifaya zorladğını ya da ishraç ettiğine bakalım ve partisinde yolsuzluğa adı karıştığı halde hakkında bir sürü suç duyurusu bulunduğu halde görmezden gelinen, gizlenen ve sümen altı edilen kimler var bakalım? Ali Müfit Gürtuna, Akp'nin politikalarına ayak uyduramamış Melih Gökçek gibi olamamıştır, İstanbul'da yapılan yolsuzluklara göz yummadığı içinde partisinden uzaklaştırılmıştır... Dün akşam bir haber kanalında vatandaşlar tartışıyor biri diyor ki, Kemal Kılıçdaroğlu daha İstanbul'un semtlerini bile bilmiyor, diğeri diyor ki Kadir Topbaş'ın ve R.Tayyip Erdoğan'ın yolsuzlukları artık ayyuka çıkmıştır... Oğluna o gemiyi nasıl aldı diyorlar, adam başbakanın oğlu elbette gemi alacak diyor, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kabahati ise daha büyük Tarlabaşı'na, Tarlatepe demiş... İşte küçük bir ayrıntı fakat algıda seçicilikte büyük farkın göstergesi... Yolsuzluk ve ihanet görmezden gelinebiliyor, kelime hatalarını ise affetmiyorlar... ! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Valla Sayın sardunyam, izlemem tabii ama rasgele açtığımda denk geldi, sabah programı yapan bir bayan sanatçımız da "biri koltuğuna dosyaları sıkıştırmış, ona buna kara çalıyor" diye konuşuyordu. Dosyaların içeriğine bir savunu getirmenin bir yolu var mı? Yok. Pırlantada KDV yi sıfırlayan bir iktidarın kimlerin işine geldiği çok belli... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Evet, Ali Poyrazoğlu'nu izledim az evvel televizyonda çok güzel bir şey söyledi, bir ülkede halkın hangi bilinç seviyesinde olduğunu anlamak için çoğunluğun izlediği ve izlemediği programlara bakmak yeterli... Evet çok doğru... Dosyaları sıkıştırmakla ilgilenip içeriğine bakmayı akıl edemeyen insanların öncelikleri başka şeylerdir... Tahmin edersiniz... Pırlanta temel ihtiyaç malzemesi ve n gariptir ki başbakanımızın oğlununda bir altın firması ile ortaklığı söz konusu... Ama ne önemi var, bizde hiç bir şeyi beğenmiyoruz, adam Davos'ta Peres'e ne biçim laf soktu,, değil mi ama... Saygılar Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Değerli arkadaşım, Hayatın boyunca okullarda da dahil olmak üzere hiç mi Atatürk'ün bu konu ile alakalı sözlerini okumadın ya da duymadın? Google de arama yaparsan kolaylıkla bulabilirsin... Fakat ben sana başka birşey söylemek istiyorum, Senin gibi düşünen insanların genellikle savundukları bir iki cümle var ancak bunların gerçeklikle yakından uzaktan alakası yok, mesela Ulus Devlet bilincinin artık tarihe karıştığı söylemi ve Osmanlı Devleti halkının milleyetçi değil, ümmetçi olduğu yanılgısı... 21. YY.da dünyada Ulus Devlet olmayan pek az ülke kalmıştır... Ve bu ulus devletlerin her birinde ulusu oluşturan milletletinin çeşitli etnik yapıları vardır, ancak bu bizdeki gibi bir kagva meselesi haline getirilmemiştir... Osmanlının ümmetçi yanı ise sadece benimsemiş olduğu dine istinaden sözsel bir savunudur oysa uygulamada Osmanlı milliyetçidir ve Kürt Milliyetçiliğine dair ayaklanmalar Osmanlı Devleti tarihi boyuncada belgelenmiştir... Ermeni ve Kürt çeteler dönem dönem İngilizlerle, Fransızlarla işbirliği içerisinde bulunarak Osmanlı Devletinin zayıf anlarında daima arkadan saldırmışlardır... Buna rağmen bu saldırılara karşı duran Ermeni ve Kürtlerde çok sayıdadır... Zaten meselede burada, bugün olanda bu, bir kısım azınlık adı altında hak arayışında gibi görünürken halkları birbirine düşürdüğünü gayet iyi biliyorlar fakat bütün Kürtler ve Ermeniler yaşadıkları devlete ihanet etmiyorlar... Bazıları istisna, onların maksadı üzüm yemek değil...! Sn sardunyam, keske benim cok acik ve net sekilde yöneltmis oldugum soruma sizde net bir sekilde cevap verseydiniz. Malesef konuyla ve sorumla alakasi olmayan bir yazi yazmissiniz, dolayisiyla yaziniza deyinmeyecegim. Siz hatta, beni tanimadiginiz halde, beni ve benim gibi düsünen insanlari analiz yapmissiniz, cok yanlis bir yaklasim. Benim sizden ricam sorumu gercekten ciddiye aliyorsaniz, tekrar olumaniz ve neden sordugumu anlayip o dogrultuda gereken cevabinizi vermeniz. "Türkiye Türklerindir" sözünü cok sekilde yorumlayanlar var, ama siz Atatürk'ün agzindan söylenen anlamindan bahsettiniz ve bende sadece bu konuda kaynak istiyorum. Madem google'de cok basit bulunuyorsa, kaynak göstermeniz herhalde sizin icin o kadarda zor olmayacak. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Cumhuriyetin 10.Yil nutkunun son cümlesi;"NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE"dir.Nutuk bu ifadeyle son bulur. bagimsizligimizi kazandiktanve cumhuriyetin ilanindan sonra gecen 10 yil icinde ne büyük seyler vücuda getirilmis oldugunu anlattiktan sonra Türkiye'nin bagimsizliginda katkisi olmus tüm millete hitaben "Ne mutlu Türk'üm diyene"ifadesini kullanmistir. Kurtulus mücadelesi,Kürd'ü,Laz'i,Cerkez'i,Arnavut'u,hatta Ermeni'si,Rum'u ile bir bütün olarak topyekün bir mücadele oldugu icin savas terminolojisinde topyekün savas diye adlandirilmis, tek ve ilk topyekün savas olarak dünya tarihine gecmistir.Bu savasi önemsemeyenler olabilir,ama kadini erkegi,genci ihtiyari,tüm ülke insanlari bu savasta elbirligi ile mücadele vermistir.Bu ifadeyi Irkci bir ifade diye adlandirmak ancak yanlis düsünenler icin mümkündür. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gördüğünüz herşeye inanmayın, Yanıltılıyor olabilirsiniz! Bulunan silahlar, işlenen faili meçhul cinayetler ? Kim işledi bunları, Hurşit Tolon mu, Şener Eruygur mu, Tuncay Özkan mı, ya da cezaevinde göz göre göre ölüme terkedilen bilim adamlarımız mı? Bu Ergenekon senaryosu ile dinci derin devlet kendi yapılanmasını oluşturmak için Akp karşıtı bütün Cumhuriyetçileri zan altında bırakmaktadır, Türkiye ile rejim meselesi olanlar kendi kirli elleri ile işledikleri cinayetleri Ulusalcıların üzerine yıkma çabasındalar, onların şakşakçılarıda bunu desteklemekte ancak birgün mutlaka karanlıklar aydınlanacaktır... Pkk'yı çözemeyen (çözmeyen) devlet uydurma bir terör örgütü yaratmış göya onu çözmüştür... Fakat inandırıcılığı yoktur, inananları ise zaten aynı şeyin peşinde... Yani Cumhuriyetin... sayın dünyahepimizin, söylediklerimi anlamak o kadar zor mu? Mustafa Kemal'in ne dediği ne için dediği ortada ve bulunup okunması o kadar zor değil, birazcık gayret yeter... Türkiye Türklerindir, bu hoşunuza gitmiyor mu, ne denmesini isterdiniz? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gördüğünüz herşeye inanmayın,Yanıltılıyor olabilirsiniz! Bulunan silahlar, işlenen faili meçhul cinayetler ? Kim işledi bunları, Hurşit Tolon mu, Şener Eruygur mu, Tuncay Özkan mı, ya da cezaevinde göz göre göre ölüme terkedilen bilim adamlarımız mı? Bu Ergenekon senaryosu ile dinci derin devlet kendi yapılanmasını oluşturmak için Akp karşıtı bütün Cumhuriyetçileri zan altında bırakmaktadır, Türkiye ile rejim meselesi olanlar kendi kirli elleri ile işledikleri cinayetleri Ulusalcıların üzerine yıkma çabasındalar, onların şakşakçılarıda bunu desteklemekte ancak birgün mutlaka karanlıklar aydınlanacaktır... Pkk'yı çözemeyen (çözmeyen) devlet uydurma bir terör örgütü yaratmış göya onu çözmüştür... Fakat inandırıcılığı yoktur, inananları ise zaten aynı şeyin peşinde... Yani Cumhuriyetin... sayın dünyahepimizin, söylediklerimi anlamak o kadar zor mu? Mustafa Kemal'in ne dediği ne için dediği ortada ve bulunup okunması o kadar zor değil, birazcık gayret yeter... Türkiye Türklerindir, bu hoşunuza gitmiyor mu, ne denmesini isterdiniz? Sn sardunyam, konuyu anlamamis gibi hala sorular sorarsak bir yere varamayiz. Ben cok acik ve net olarak "Türkiye Türklerindir" sözünden ne mana cikardigimi yazdim ve sizde ona cevaben Atatürkün agziyla yazarak, benim düsüncemin yanlis oldugunu ifade etmeye calistiniz. Dolayisiyla hala bana "Türkiye Türklerindir" sözünün hosuma gidip gitmedigini sormaniz ve onun yerine ne denilmesini istememi beklemeniz fazla ciddi gelmiyor bana. Ben size aciklamisim. Siz burada kendi adiniza degil Atatürkün agzindan konustunuz, o halde Atatürkün agziyla söylenen bir alinti ve kaynak göstermenizi beklamem gayet normal. Anlamadigim sizin konuyu hala sürümcemeye götürmeniz. Ben sizin iddaniza karsilik sizden kaynak bekliyorum, siz ise o zahmeti yapmayarak benim arastirmami bekliyorsunuz. Böyle bir tartisma ilk defa yasiyorum dogrusu. Varsa kaynak gösterin, yoksa yok deyin bitsin. Edebiyat yapmamiza hicte gerek yok. Hele hele konuyu dagitmamiza hic gerek yok. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gerçekten çok ilginç... Türkiye Türklerindir, bunu anlamak çok mu zor? Ya da araştırıp bulmak? Bu sözün Atatürk'e ait olmadığını mı savunuyorsunuz? Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gerçekten çok ilginç... Türkiye Türklerindir, bunu anlamak çok mu zor? Ya da araştırıp bulmak? Bu sözün Atatürk'e ait olmadığını mı savunuyorsunuz? Sizden bir alinti: "Ve Sayın dünyahepimizin, "Türkiye Türklerindir" sözü Mustafa Kemal Atatürk'e aittir, onun bu sözü söylemesindeki kasıt bellidir, fakat sizler bunu farklı algılamakta ısrar ediyorsunuz, iştbende bu noktada maksat arıyorum..." Ben sizden sadece Atatürk'ün "Türkiye Türklerindir" sözünden ne anladigini aciklayan bir belge istedim. Atatürk'e ait degil diyen zaten yok. Ben ne anladigimi yazdim acikca. Siz ise sadece "onun bu sözü söylemesindeki kasit bellidir" diyerek gecistirmeye calisiyorsunuz. Benim anladigimin tersini aciklayan bir belge Atatürk'ten gösterebilseniz, tabiiki bende düsüncemi tekrar gözden gecirebilirim. Dolayisiyla isin ilginc yani burada. Sadece diger tarafi anlamamakla suclamak. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Ergenekon senaryosunda üc sanik daha azaldi,darisi sonrakilerin basina.Balon yavaaas yavas sönmeye basladi. saygilarla Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Ergenekon senaryosunda üc sanik daha azaldi,darisi sonrakilerin basina.Balon yavaaas yavas sönmeye basladi. saygilarla Hatirlatmak isterim, Susurluk davasin dada her tutuklanan ve yargilanan mahkum olmadi. Mahkum olmayanlar gercekten sucsuzmuydu acaba dersiniz? Demokrasi ve özgürlük anlayisiniza hayranim. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Ergenekon Davası bir hukuk skandalıdır, hukuk dışı uygulmalarla, Türkiye'nin en saygın insanlarına kara çalınmıştır... Bu düpedüz iktidar partisinin, rejim ile mücadelesidir. Karşıt görüşlerin tamamını bir potada eriteceğini düşünmektedir... Akp, kendisini tek güvenilir kurum olarak lanse etmektedir. Bu davadan bir şey çıkmayacağını kendileride gayet iyi bilmekteler. Ancak her iki sonuçtada Akp bu durumdan istifade edecektir. Şöyle ki; 1-) Ergenekon Davası tutukluların lehine sonuçlandığında Akp derin devlete yenildiğini ilan edecektir. 2-) Ergenekon Davası tutukluların aleyhine sonuçlanırsa Akp durumu rejim değişikliğini resmileştirek kendi adına garantileyecektir... Durum bundan ibarettir. Bu bir Amerikan oyunu ve Akp piyonu... Sayın Mavi Olmayan Gökyüzü, size etnik kimliğiniz ile seslenmedim, gerçekten çok düz bakıyorsunuz, ve siz etnik kimliğinizi izlere deklare etmekte o kadar kararlısınız ki, kendinizi bu vatanın bir ferdi olarakdeğil bir Kürt olarak algılıyorsunuz.. ........ İşte Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olanlara da Türk denir, kendisine Türk demekten icazet duyanlara söyleyecek sözümüz yok, o zaman mümkünse kendilerini ait hissettikleri memlete gidebilirler... Ve nerenin istiyolarsa oranın vatandaşı olbilirler, ama unutmamalıdırlar ki, vatandaşı oldukları her ülkenin temel değerlerine saygı göstermek zorunda kalacaklar... Türkiye'de ayrıcalık görmek istemek demokratik bir hak değil... Bu sözlerim Mavi Olmayan Gökyüzü arkadaşımız içinde geçerlidir... Demokratik hak dediğiniz nedir? Demokrasi sadece taraf olduğumuz için mi işlemeli? Yapmayın,kavramları bu kadar basit cümlelerle bana yok sayamazsınız,hangi ayrıcalık,lütfen bana söyleyin? Arkadaşım,mavi olmayan gökyüzü,inanın ki yazdığı gibi yaşayan biri.Benim için ne etniğim nede dinim,yazdıklarımda ölçüt değil.Düşünün diyeceğim,yine haddim bildirilecek. Ayrıcalık değil mi,dostum bu ülkede ayrıcalıklı olmanın yolu,dayatılan sistemi kabullenmekten geçer,biz kabul etmedik! Ben bir Kürdüm,Türk değil.Sadece bu. Dilimi nasıl korkularınız için yok sayabilirim ki,bu annemi ezip geçmek değil mi? Aslında korkularınız sadece AKP ile bayraklaşıyor.AKP'nin hesabı,AKP'nin hukuku var tüm yazdıklarınızda,çok ilginç yolun başlangıcını görememek,çok ilginç o kadar zulmü 6 yılın ürünü olarak sunmak. Ergenekon,hayalimizin ürünü değil,yaşananların kendisi. Yalnız,bu yaşananların özetinde dediğiniz gibi hukuksuzluklar var,mesela... -Dün A partisinde ki hukuk,bugün B partisi için işliyor... -Dün JİTEM yok diyenler bugün JİTEM ile boğuldukları kanda çırpınıyor. -Dün ülkenin çıkarı için darbe darbe diyenler bugün vatansever ilan ediliyor. -Dün devlete güven diyenler,bugün 3 kişi ile kendini aklıyor. -Dün hukuku yok sayarak,tüm hukuksuzluklara sahip çıkanlar bugün baş edemedikleri ile hesaplaşıyor. Dün karanlık olan devlet bugün yine o karanlıkta hesabına geleni işliyor. Bana etniğim ile yanıt verdiniz,çünkü bana tüm cevaplarınız da Kürtler vardı,ki bu beni rahatsız ettiğinden değil,sizin bakışınızı gösterdiğinden,yazma gereği hissettim. Osmanlı devletin de Osmanlı vardı,etnik kimlik değil,imparatorluğun kendisiydi ölçüt.Ama bizim ülkemiz de ulus-devlet anlayışı var ki,bu asimilasyon ve korkular ile bugüne karanlıklarını taşımıştır. Lütfen farkı iyi okuyunuz. Ayrıca sardunyam, bana gideceğim bir adres göstermek gibi bir lüksünüz yok,bu ülkede ne kadar siz varsanız;ben de o kadar varım. Ne yani,olmayan adaleti mi yücelteyim! Ben yaşadım,siz değil.Benim adıma çıkarımlarda bulunmasanız. Benim için geçerli olan cümlelerinizi,kusura bakmayın ama gülerek okudum. Ben,kendime de ülkeme de vicdanıma da çok iyi kulak veriyorum.Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir Kürdüm...bu kadar basit.Saygılar. TÜRKİYE TÜRKLERİN DEĞİL,BU VATANI YÜREĞİ İLE SEVENLERİNDİR.BU ÜLKE İÇİN ÇARPAN TÜM YÜREKLERİNDİR. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Ergenekon senaryosunda üc sanik daha azaldi,darisi sonrakilerin basina.Balon yavaaas yavas sönmeye basladi. saygilarla Salınan sanıklardan hareketle ''Bu dava balondur.'' yargısını çıkarmak ne kadar dogru ve hangi kıstasa göre dogru Sn. Politika?Salınan insanların hukuk nezdinde suçsuzluğu kanıtlanmışsa hukuk işliyor, adalet tecelli ediyor demektir ve hukuk da bunu gerektirir değil mi?Başka bir açıdan bu durum davanın siyasi güdümlü dava olmadığı yorumunu da çıkartır yanılıyor muyum eger hukuk işliyorsa? Bir başka açıdan baktığımızda ise bu kadar delilin belli bir kanı oluşturduğu bu dava hakikaten Ergenekon gibi bir yapılanmanın olmadığı nihayetiyle sonuçlanırsa iki sonuçta da AKP'yi, ülkemizi ciddi bir şekilde etkileyecektir.Ergenekon yapılanması bir yanılgıymış denilirse nihahi durumda bu kadar delilin neye karşılık geldiğini kimse açıklayamaz kanımca.Bu noktada AKP bu davayı kulandı veya kendi yarattı, ya da ezber bozulmadı AKP bürokrasiye yenildi manası çıkacaktır değil mi?Sonrasında ne olur?AKP için iyi olmayacağını biliyorum Türkiye'de de yine bir yol değişikliği olabilir. Hakikaten bu yapılanma varsa ve adı her neyse derin devlet, örgüt bu davayla tasviye edilmek istendi edilemezse AKP yenildi manası çıkar. Biz de kaldığımız yerden devam ederiz.Güzel yapılanmamız da kaldığı yerden öncekinden güçlü bir başlangıçla başlayarak devam eder. Peki bu yapılanma devam etsin mi?Bu ülkede hukukla,gerçek demokrasiyle,tehlikeleri ideolojik bürokratik yapının algıladığı gibi algılamayan bu milletle bir yere varılmaz fikri ülkemize fayda sağlıyorsa devam etsin, yönetsinler bizi en iyi bildiğimiz iş yönetilmek. Muhabbetle... Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Evet iyi bir tesbit yapmissiniz, kavram ve bilgi kargasaligi. Ama hocalarimikz kim? Sn Perincek ve Yalcin hoca. Onlardan ögrenmisiz bilgi ve kavram kargasaligini. Bilmedikleri, girmedikleri yer yok onlarin ve bizlerede aynen kendi bildiklerini ögrettiler, saolsunlar. Ergenekon konusundaki akıl hocalarını sayarken, niçin en başta "Taraf , Star ve Yeni Şafak" yazarlarından bahsetmiyorsunuz acaba? Tayyar Şafak, Fehmi Koru ve Ahmet Altan adındaki kişiler, kimleri Ergenekoncu diye niteleseler, hemen en yakın zamanda bir dalga geliyor ve ne ilginç tesadüftür ki o kişiler hemen "tutuklanarak" önce "infaz ediliyor", sonra da "yargılanmaya" başlıyor. Buna ne dersiniz ? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.