Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yani karşımızdaki adam ABD öyle mi?Hükümet de olsan derin devlet de olsan ne olursan ol ABD'nin dediği oluyor öyle mi?ABD hükümet başa getiriyor, hükümetleri iktidardan indiriyor ve biz yaptıklarını konuşuyoruz ve yaptığı ülkelerden biri de bizim ülkemiz.Ne lacak şimdi?AKP hayır diyemiyor, diyemez dünyayı dize getiren bir güce istese bile, ülkenin ulusalcıları, Cumhuriyetçileri,Atatürkçüleri de ABD operasyonu karşısında fazla bir şey yapamaz herhalde, karşıssında kocaman ABD var.Biz o zaman yanlış konu ve konuyu sığ yanıyla tartışıyoruz.Konu ne AKP ne Ergenekon ne hukuğa uyulmaması, konumuz en büyük düşmanımız ABD ve onunla işbirliği içinde olan Fethullah Gülen ve Recep Tayyip Erdoğan mı?Fethullah hoca bu ülkenin parça parça olmasından mutlu mu olacak o da garip geldi ya bana.ABD ile örtüşen anlayışta ortak menfaatleri vardır ama bu ülkenin parçalanması ne ABD'nin ne de Fethullah Hoca'nın çıkarınadır.Ki çok kolay bahsediyoruz bu laftan ama bu ülkenin %80'inden fazlası ABD karşıtıdır.Biz ne yapacağız ABD'nin karşısında seneryolarını bu ülkede yaptıklarını konuşmaktan, gücünden bahsetmekten başka?

Muhabbetle...

Evet, karşımızdaki güç şimdilik ABD , ileride ABD ikinci sıraya düşerse o zaman başka bir süper güç olacaktır, bizi hem içimizden hem dışımızdan yönetmeye çalışan.

Bugün Fethullah Gülen de R.Tayyip Erdoğan da, diğer siyasi parti yöneticileri de hepsi bu ülkenin ve milletimizin iyiliği için çalışan insanlar olduğu gibi, Gülen-Erdoğan safında yer alanların "Ergenekoncu" diye "terörist" diye suçladığı "ULUSALCI-KEMALİST" güçler de bu ülkenin ve bu milletin iyiliği için çalışan insanlar bence.

Her iki grubun içinde de suç işleyenler muhakkak var ve bunlar, toplumda düşmanlığa yol açacak "YARGISIZ İNFAZ" sayılacak TUTUKLU yargılama yoluna sapmadan hukuka ve hakkaniyete uygun bir şekilde, ASLA İNTİKAMCI GÖRÜNMEDEN yargılanmalı ve HIZLA cezalandırmalıdır.

Her iki grubun siyasi ve fikri önderleri bir araya gelip ülke ve millet çıkarları doğrultusunda ortak çalışmalar yapmalıdırlar.

ÖNDERLERE halkı bölecek seviyede düşmanca suçlamalar yakışmıyor.

Gönderi tarihi:

Sayin Fuzuli,sizin yazdiklarinizi okudugumda diyorum ki;YA BIZ BU AMERIKA'yi cok yanlis tanimisiz veya bize öyle tanitmislar!

Gercekten,Amerika neden Yugoslavya'yi parcalamisti,cikari neydi?Irak'i niye parcaladi cikari neydi?

Türkiye'yi niye parcalasin ki?Ne cikari var ki?Peki Sevr niye olmustu?Sevr'i uygulayanlarin ne cikari vardi ki?Yoksa sizin icin Sevr bir paranoya'mi?YANI BIZ DEMEK KI CIKARI OLMAYAN BIRTAKIM ISGALCILERE KARSI SAVASMISIZ.Kurtulus mücadelesine karsi olanlarin "ISGALCILER BIZI ADAM EDECEKLER"gibi bir görüsleri vardi.Yok deseniz de vardi.Hatta birtakim yobaz kesimi,"CUMHURIYETIN BATI TARAFINDAN planlandigini yani anlasmali dögüs hesabi bizde bosu bosuna savas verip yüzbinlerce insanin hayatina kastettik demeleri gibi,simdi de Amerika'nin ne cikari olur bizim parcalanmamizdan diyenler var.Evet bende soruyorum,Yugoslavya'yi niye parcaladilar?Kibris'i niye illede birlestirmeye calisiyorlar?Bakin sorulardan sorular cikiyor,evet gercekten merakla bekliyorum simdi,Amerika niye istesin bizim parcalanmamizi,birisi cikipta yazsa bari.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sedat Ergin

[email protected] cumhuriyetine doğru

Korku cumhuriyetine doğru giderken...

14 Şubat Cumartesi 2009

Hiç şüphe yok ki, karşımızda bir organizasyon var. Organizasyonun kimlerden oluştuğu, kaç kişi oldukları konusunda bir bilgimiz yok. Ama üç aşağı beş yukarı bir tahmin yürütebiliyoruz.

En azından organizasyonun yürüttüğü operasyonların sonuçlarına bakarak, taktik ve stratejik amaçlarını pekâlâ okuyabiliyoruz. Hemen belirtelim, karşımızda yüksek bir siyasi zekâ var.

Bu arada, organizasyonun teknolojiye hâkimiyetinin mükemmel olduğunu, özellikle bir odada yapılan konuşmaları uzaktan ya da yakından kaydedebilecek teknolojiye sahip olduğunu anlıyoruz.

Kayıt tamamlandığında, bantlar genellikle internette seçilmiş bazı sitelere gönderiliyor. Konuşmaların, bu sitelerde yayına konmak suretiyle basına ve oradan da kamuoyuna ulaşması hedefleniyor.

Her kayıt, algılamaları yeniden formatlıyor

Organizasyonun dinlemeye odaklandığı hedefler, eski YÖK Başkanı ve bazı savcılar gibi istisnalar bir tarafa bırakılırsa, daha çok, emekli komutanlar, muvazzaf subaylar ya da onların yakınları olarak karşımıza çıkıyor.

Kayda aldığı son hedefler, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve eski Jandarma Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur.

İlginç olan nokta, kamuoyuna deşifre edilen her kayıt, o sırada Türk kamuoyunun gündemini meşgul eden çok önemli güncel bir konuya ilişkin algıların yeni baştan formatlanmasına yol açıyor. Örneğin, Eruygur’un eşinin konuşması, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un serbest bırakılmasına yapılan itirazı karara bağlayacak olan mahkemeyi birden projektör altına sokuyor.

Ya da CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın’ın emekli diplomat ve askerlerin buluştuğu Encümen-i Daniş adlı istişare grubunun üyesi olduğu, Orgeneral Karadayı’nın sızdırılan bir başka konuşması üzerinden kamuoyuna duyuruluyor. Böylelikle askerlerle bağlantılı bir Karayalçın görüntüsü çiziliyor, CHP’li adayın seçim kampanyasına hasar verilmek isteniyor.

Karayalçın hedef alınıyor, ama organizasyonun bugüne dek AKP’li herhangi bir şahsiyetin konuşmasını deşifre ettiğine tanık olunmuş değil. Arkadaşlar çok seçiciler, sizin anlayacağınız...

Organizasyonun sıkı bir arşivi var

Daha ilginç olan, güncel bir olayın tartışması sürerken hemen bir bandın ortaya sürülebilmesi. Bu da, aslında organizasyonun sıkı bir arşivinin olduğunu, o anki ihtiyaca karşılık veren bir bandın hemen servise sokulabildiğini gösteriyor.

Tabii, bu yapılırken topluma “Her an hepinizle ilgili bir bandı servis edebiliriz” mesajı da verilmiş oluyor. Böylelikle bir korku dalgasının yavaş yavaş toplumun pek çok katmanına yayılması sağlanıyor.

Bu kayıtlara herhangi bir davaya ilişkin hiçbir soruşturma dosyasında rastlamıyorsunuz. Buradan yola çıkarak, kayıtların hukuk dışı yollardan elde edildiği sonucuna varıyorsunuz. Yok eğer hâkim izniyle yapılan bir izleme faaliyetinin sonucu ise bu kayıtların sızdırılmış olması yine suç.

Özetle neresinden bakarsanız bakın, hukuk karşısında suç işleniyor.

Hükümetin kayıtsızlığı vahim bir durum

Vahim olan, ABD’de ya da herhangi bir AB ülkesinde uygulansa büyük tepki yaratacak olan bu yöntemin Türk basınında kanıksanmaya başlanmış olması, hukuk dışı yollardan elde edilen bu kayıtların gazetelerin birinci sayfalarında yer bulabilmesi.

Daha da vahimi, hükümetin bu durumu tam bir kayıtsızlık içinde izliyor olması. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın suskunlukları yadırganacak boyutlarda.

Ancak “Korku Cumhuriyetleri”nde karşılaşılabilecek bir durum yaşanıyor. Afrika ülkelerinde, Ortadoğu’daki istibdat rejimlerinde bile karşılaşılmayan bir sindirme yöntemi uygulanıyor.

Türkiye, AKP hükümetinin idaresi altında bir “Korku Cumhuriyeti”ne dönüşüyor adım adım...

Gönderi tarihi:
Sayin Fuzuli,sizin yazdiklarinizi okudugumda diyorum ki;YA BIZ BU AMERIKA'yi cok yanlis tanimisiz veya bize öyle tanitmislar!

Gercekten,Amerika neden Yugoslavya'yi parcalamisti,cikari neydi?Irak'i niye parcaladi cikari neydi?

Türkiye'yi niye parcalasin ki?Ne cikari var ki?Peki Sevr niye olmustu?Sevr'i uygulayanlarin ne cikari vardi ki?Yoksa sizin icin Sevr bir paranoya'mi?YANI BIZ DEMEK KI CIKARI OLMAYAN BIRTAKIM ISGALCILERE KARSI SAVASMISIZ.Kurtulus mücadelesine karsi olanlarin "ISGALCILER BIZI ADAM EDECEKLER"gibi bir görüsleri vardi.Yok deseniz de vardi.Hatta birtakim yobaz kesimi,"CUMHURIYETIN BATI TARAFINDAN planlandigini yani anlasmali dögüs hesabi bizde bosu bosuna savas verip yüzbinlerce insanin hayatina kastettik demeleri gibi,simdi de Amerika'nin ne cikari olur bizim parcalanmamizdan diyenler var.Evet bende soruyorum,Yugoslavya'yi niye parcaladilar?Kibris'i niye illede birlestirmeye calisiyorlar?Bakin sorulardan sorular cikiyor,evet gercekten merakla bekliyorum simdi,Amerika niye istesin bizim parcalanmamizi,birisi cikipta yazsa bari.

saygilarla

Sn. Politika ABD bizi sevdiğinden parçalanmamızı istemez gibi bir düşünceyi savunduğumu yanlış idrak etmişsiniz benim adıma algıladıklarınızı da ben de kendi adıma yeni öğrendiğimi söylemeden geçemiyeceğim.Ben ne Sevr paranoyo ne ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar tamamıyla ütopya diyorum.Bu cografya da parçalanmalar olduğunda o parçaları kontrol etmek daha zor olur ve bu cografya da parçalanmış güçleri tek bir güç kendi emelinde hareket ettiremez diye düşünüyorum.Şeytanın avukatlığını yaparsak kontrol altında, güdümlü tek bir Türkiye, parçalanmış kontrolden çıkmış bir Türkiye'den daha iyidir birileri için.Bizim iç sıkıntılarımızı sürekli birileri özellikle ABD kendi çizgisinde bu ükeyi tutmak için kullanıyor. Bir bakıyorsunuz darbenin arkasında bir bakıyorsunuz Ergenekon davasında, PKK'yı işine yaraması için yedekte tutuyor bizimle kendisinin aynı stratejiyi bu cografyada paylaşmamız için PKK'ya karşı bize destek veriyor görünüyor.Bu bağlamda ABD'nin dosluk anlayışı, genelde bütün devletlerinki çıkar üzerine kuruludur ABD'nin daha kesin çizgileri vardır işine yaradığın sürece dostsundur yaramadığın kanısına vardığında veya planı için zemin hazırladığında harcar.Bu cografyada tek parça halindeki bir Türkiye ABD'nin işine daha çok gelir ki bizim cografyamız sadece ABD'nin at koşturacağı kadar yalnız bırakılacak bir cografya değildir.Rusya'sı var, İranı var en başta ABD'ye karşı tez oluşturacak.

Bizim parçalanmamızla sonuçlanacak bir durumda bu cografyada 3. Dünya savaşı çıkar bu da bemim öngörüm.Bize yapılan ülkemizin zaaflarından yararlanarak, bu zaafları kullanarak ülkemizin tam manasıyla güç kazanmasına engel omak, iç çekişmeler yaratarak, PKK'yı destekleyerek bunu yapıyorlar ve bu noktada düşündükleri oyunun kontrollü oyuncusu olmaya mecbur ediyorlar bence bu benim hissiyatım.Ne düze çıkmamıza izin veriyorlar ne de tamamen yok olmamıza.Baksanıza bir Ergenekon davasında bu ülkeyi kimler yönlendiriyor ve neler yapabiliyorlar ABD güdümlü senaryo dogruysa.Üzücüdür ki bu bizim ne halde olduğumuzu gösterir.Siz parçalayacaklar ne diyorsunuz Fuzuli, ben parlayamazlar desem de görünen üzücü bir gerçek var bizim sadece bize yapılanları konuşuyor olmamız.

Bizi bize bırakmıyorlar bu kaderimiz olmamalı.ABD,AB yada bir başksı bir başkaları bizi çok seviyorlar değil bunu herkes biliyor.Kimse de kalkıp da ABD, AB bizim iyiliğimizi istiyor da demiyor.Bu adamların kurduğu oyunun parçası olmak zorunda kalıyorsunuz kendimiz oyun kuramadığımız için, abuk sabuk fikir i tartışmalarıyla boğuştuğumuzdan, kendi kendimize yaptığımız düşmanlık yettiğinden bunun bizim değil başkasının işine yaradığını idrak edememiş olduğumuzdan ve serbest bırakılamıyacak kadar degerli bir ülke oluşumuzdan, cografyaya sahip oluşumuzdan bu hallerdeyiz.

Sn. Politika sizin stratejiniz ne bu durumda?Ülkeyi parçalıyorlar, Sevr'i canlandırıyorlar söyeminin dışında?Rest çekelim mi ABD'ye AB'ye?Rest çekelim bunlara Arap dünyasına önder olup bir blok oluşturalım mı?Ama olmaz irtica tehlikesi var.İran'la bir olup meydan okuyalım mı ABD'ye, AB'ye?Ama o da olmaz orda da irtica tehlikesi var?Orta Asyada'ki Türk kardeşlerimizle bir birliktelik kuralım o olur mu?Tren baya bir ilerlemiş ''Atı alan üsküda'ı geçmiş.Yükünü tutan tutmuş.''

Siz Sn. Politika sizin ütopyanız ne?Dünya bize düşman onu biliyoruz ne yapmamızı salık verirsiniz?AKP iktidardan inince hangi sihirli degnekle daha yeni olmayan bir hali düzelteceksiniz.Kiminle ABD'ye, AB'ye, İsrail'e rest çekeceksiniz gerçek anlamda?

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:

Araplari göz önüne alirsak bölünmüsler farkli kültürlere kaymislar Osmanli bile yillarca hükmetdi acaba ne kadar tehlikeli oldular?

Türkiye, parçalanmış kontrolden çıkmış Türkiye tehlikeli olurmus?

Bu ne ya...

Bu neyin rüyasi!

Gönderi tarihi:
Araplari göz önüne alirsak bölünmüsler farkli kültürlere kaymislar Osmanli bile yillarca hükmetdi acaba ne kadar tehlikeli oldular?

Bu ne ya...

Bu neyin rüyasi!

Sn. Efendi Türkler benim yazdıklarım ''fuzuli'' olabilir bunun fuzuli olduğunu üslubuyla anlatan kişi büyüklüğünü gösterir ben de ''eyvallah'' derim saygı duyarım.Lakin kullandığınız üslup ''...Bu ne ya...'' sizin kullandığınız isimle hiç uyuşmamış, yadırgadım.Bilginize, birikiminize eyvallah da bunu ortaya koyarken insana ulaşmada en önemli araç olan dilinizi de ''eyvallah'' kardeşim dedirtecek şaklinde kullanırsanız üzmemiş olursunuz insanları.

Konu dışı kişisel bir ileti yazmak istemezdim ama''...Bu ne ya...'' cümlesinin taşıdığı kırıcı üslup beni buna sevk etti, diger arkadaşlardan da bu kişisel iletim için kullandığım bu alandan dolayı özür dilerim.

Muhabbetle...

Gönderi tarihi:
Sn. Efendi Türkler benim yazdıklarım ''fuzuli'' olabilir bunun fuzuli olduğunu üslubuyla anlatan kişi büyüklüğünü gösterir ben de ''eyvallah'' derim saygı duyarım.Lakin kullandığınız üslup ''...Bu ne ya...'' sizin kullandığınız isimle hiç uyuşmamış, yadırgadım.Bilginize, birikiminize eyvallah da bunu ortaya koyarken insana ulaşmada en önemli araç olan dilinizi de ''eyvallah'' kardeşim dedirtecek şaklinde kullanırsanız üzmemiş olursunuz insanları.

Konu dışı kişisel bir ileti yazmak istemezdim ama''...Bu ne ya...'' cümlesinin taşıdığı kırıcı üslup beni buna sevk etti, diger arkadaşlardan da bu kişisel iletim için kullandığım bu alandan dolayı özür dilerim.

Muhabbetle...

Arkadasim tabiki ben masaya vurarak konusmuyorum ''Bu ne ya'' balığın dudaklarına benzemedigi ortada haklisin..

Bizim degerlerimiz var? burda ülkemizin degerlerini ortaya cikarmaya calisiyoruz ben adımı öne çıkarmıyorum..

Bu ne evet...

Bu neyin rüyasi!

ANLAMI BUDUR!

Not: Simdi oldumu? inaniyorum önce ki hali daha güzeldi! demek ki amac üzmek degil!

Gönderi tarihi:
Arkadasim tabiki ben masaya vurarak konusmuyorum ''Bu ne ya'' balığın dudaklarına benzemedigi ortada haklisin..

Bizim degerlerimiz var? burda ülkemizin degerlerini ortaya cikarmaya calisiyoruz ben adımı öne çıkarmıyorum..

Bu ne evet...

Bu neyin rüyasi!

ANLAMI BUDUR!

Not: Simdi oldumu? inaniyorum önce ki hali daha güzeldi! demek ki amac üzmek degil!

Neyse Sn. Efendi Türkler, anlatmak istediklerini anlatmak istediğin gibi sürekli anlamayanlara karşı anlaşılmak isteneni anlatmanın çabası içinde olmak fuzuli.Benim içinde öyle başkası içinde öyle.

Saygılar diyeyim de kimse üzülmesin...

Gönderi tarihi:
Neyse Sn. Efendi Türkler, anlatmak istediklerini anlatmak istediğin gibi sürekli anlamayanlara karşı anlaşılmak isteneni anlatmanın çabası içinde olmak fuzuli.Benim içinde öyle başkası içinde öyle.

Saygılar diyeyim de kimse üzülmesin...

Arkadasim bizim icin su an üzülecek durum yok.. sonra ben de farkli seyler yazmiyorum kendimi anlatabilmek icin..

Anlasabilir konusunu tabi tek basina ele almak dogru degil, mümkün degil. .... Anlatabiliyor muyum?

Yani yazilacak anlatilacak yapilacak cok sey var..Yani her düsünceden yazilar yazilacak diye karsida saldirilar olacak diye endise ediyoruz. Buna gerek yok?

Rahat olalim..

Yani hepimizin hakki var, sana saldiran yaziya anlasilir yazarak yazabilirsin...

Yaziyorsunda ellerine saglik.

Hoscakal

Gönderi tarihi:
Siz Sn. Politika sizin ütopyanız ne?Dünya bize düşman onu biliyoruz ne yapmamızı salık verirsiniz?AKP iktidardan inince hangi sihirli degnekle daha yeni olmayan bir hali düzelteceksiniz.Kiminle ABD'ye, AB'ye, İsrail'e rest çekeceksiniz gerçek anlamda?

Fuzuli,çok güzel olan bu cümlenize ben de izninizle şunu eklemek istiyorum.

Bugün ABD'yi tehlike olarak görenler,dün nerede olduklarına baksınlar.

AB ve ABD arasında ki dengelerde sadece onları başrol olarak sunarken,piyonluğu da yazsınlar.

Ve AKP...AKP'ye bırakılan bir harabeydi,o da o harabeden arda kalan geleneği taşımaya devam etti.Bunun farkına varamamışsak vay halimize :(

Gönderi tarihi:
bir ülkede halkın hangi bilinç seviyesinde olduğunu anlamak için çoğunluğun izlediği ve izlemediği programlara bakmak yeterli... Evet çok doğru...

Dosyaları sıkıştırmakla ilgilenip içeriğine bakmayı akıl edemeyen insanların öncelikleri başka şeylerdir... Tahmin edersiniz...

Pırlanta temel ihtiyaç malzemesi ve n gariptir ki başbakanımızın oğlununda bir altın firması ile ortaklığı söz konusu...

Evet bu çoğunluğun ağzı açık izlediği hanımefendi parmağına sıfır kadeveli tektaşı takıyor, parasını da kendisini her sabah izleyen halktan çıkarıyor ya, tabii dosyaların içeriğine niye baksın? Ekmek alamıyorlarsa pırlanta alsınlar. Marie Antoniette bile daha insaflıydı, o birbirine hiç olmazsa biraz daha yakın şeyleri kıyaslamış, "ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler" demişti. Herhalde o dönem Fransa'sında bile ekmekten vergi alınırken pırlantadan alınmamazlık edilmiyormuştur...

E tabi canım, tesettür defilelerinde mankenler nasıl mücevherler takıp salınarak yürüyecekler podyumda, eğer pırlantada vergi olursa? Motoru harıl harıl benzin içen 4w "sosyete traktörleri" ile şehir içinde nasıl hava basacak sonradan görme türbanlılar mücevherlerle süslenmiş çivi topuklu çizmelerle?

Gönderi tarihi:
Derin devlet ülke savunmasi icin gerekli olan,gayri nizami kisi ve kisilerdir,bunlari devlete karsi,ikitdara,cumhurbaskanina karsi göstermek yanilginin büyügüdür.

Sn politika, gercekten cok ilginc yorumlariniz var. Bir bakiyoruz, derin devlet varmi yokmu sorusuna, kesinlikle yoktur diyorsunuz. Yukaridaki yorumunzda ise derin devletin varligini sadece kabul etmiyorsunuz hemde destekliyorsunuz.

Hangi yorumunuzu ciddiye alacagiz?

Gönderi tarihi:
Sn politika, gercekten cok ilginc yorumlariniz var. Bir bakiyoruz, derin devlet varmi yokmu sorusuna, kesinlikle yoktur diyorsunuz. Yukaridaki yorumunzda ise derin devletin varligini sadece kabul etmiyorsunuz hemde destekliyorsunuz.

Hangi yorumunuzu ciddiye alacagiz?

Eh, ben de zaten "derin devlet" ten ne kastedildiğini açıklığa kavuşturmadan görüş bildirmeyeceğimi bana da böyle denmesin diye söyledim ya!

Derin devlet mafya ve çıkar çeteleri, kendini devletin yerine koyan kişilerse, karşıyım. Ama her devlet de zaman zaman asimetrik taktikal yöntemler uygulayabilir, bu anlamda "derin"liğe sahip olmayan devlet yoktur.

İşin kötüsü ne biliyor musunuz? Devlete çalışan bu asimetrik güçlerin zamanla kendilerinin devlet olduğunu sanmaları ve "biraz da kendi çıkarımıza çalışalım, devletin verdiği üç kuruş maaşla nereye kadar?" demeleri. İşte bu vahim, daha kötüsü hiç de olmayacak bir şey olmayışı.

İşin bu yönü olmasa, tüm soruşturma ve kovuşturmalara toptan son verilmesi bana inanın ki söz konusu olabilirdi! Fakat yanlış yapan birileri kesinlikle var! Çürük yumurtaların sepetten atılması gerek. Ülkesine hizmet etmiş, haksız yere suçlananlar vatan için buna katlanır. Onlar ne ölümlerden dönmüşler, tutuklanma vız gelir, vatan sağolsun der, geçer giderler...

Gönderi tarihi:
Fuzuli,çok güzel olan bu cümlenize ben de izninizle şunu eklemek istiyorum.

AB ve ABD arasında ki dengelerde sadece onları başrol olarak sunarken,piyonluğu da yazsınlar.

Ve AKP...AKP'ye bırakılan bir harabeydi,o da o harabeden arda kalan geleneği taşımaya devam etti.Bunun farkına varamamışsak vay halimize :(

Sayin Mavi

AKP harabe devralmadi,Türkiye AKP ile harabeye döndü.Yok eger diyorsaniz ki Kürtce TRT6 filan bence en büyük harabe o kararin alinmasiyla baslamistir.Diger yanda AKP'ye kimse kirmizi mumlu mektupla iktidari teklif etmedi,kendileri kosa kosa geldiler intikam atesiyle koltugu gaspettiler,adinada MILLI IRADE dediler.Milli irade yüzde 47 degildir.

AKP bir devlet teslim aldi,Atatürkcü,birlik ve bütünlük icinde bir ülke,6 yilda Türkiye bölünme noktasina geldi,bu da AKP'nin Demokrasi anlayisiyla endekslidir.Ergenekon senaryolar,yolsuzluklar,sabikali kisilerin meclise doldurulmasi,secim rüsvetleri, Deniz Feneri,Dinci holdinglerin aklanmasi,bunlar AKP nin ülkeyi nasil bir harabeye döndürdügünün belgeleridir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Gercek Ergenekon örgütlenmesinin ic yüzü söyle aciklanabilir:

1-Gladio'yu Ikinci Dünya savasi'nin bitimiyle birlikte CIA ile anlasan eski Nazilar kurdu.Hedefi komünist örgütlerdi.

Ve her Nato ülkesinde bir Gladio teskilati kuruldu..

Türkiye'nin safi Bati'ydi.

Nato'ya girdi,ve herseyini ABD'ye teslim etti.

CIA ve Gladio'nun yardimlariyla solculara karsi sivil örgütler meydana getirildi.

"KOMÜNIZMLE MÜCADELE DERNEGI,ILIM YAYMA CEMIYETI" gibi.

Sol kitlesellestikce karsisina bu kez inanmis Idealist ülkücüler cikarildi.

Türkiye siyasal cinayetlere sahne oldu.Öldürülen ilk yüz kisiden 76'si solcuydu.

Birileri halki ve vatani ugruna ölüme kosan idealist gencleri kiskirtmak icin elinden geleni yapti.Saygin isimler öldürülmeye baslandi,toplu katliamlar oldu.Toplum bu akan kanlarla askeri darbeye mecbur edilmek isteniyordu.12 Eylül'ü yapanlar ne demistiler;"DURUMUN OLGUNLASMASINI IKI YIL BEKLEDIK"

Bugün herkes biliyor ki bu katliamlarin sorumlusu CIA/GLADIO güdümündeki örgütlerdir.CIA Türkiye'yi sola teslim etmek istemiyordu.Bugün nasil ABD'nin BOP'u varsa 70'li yillarda da "YESIL KUSAK PROJESI"vardi.Sovyetler Birligini müslüman ülkelerle cevirip yikma projesidir bu.CIA'nin istegi gerceklesmedi ve Iran'da Amerika karsiti Islam Devrimi oldu.Ruslar Afganistan'a girdi.Ortadoguda BAAS'cilar güclendi.

12 Eylül askeri darbesi GLADIO/KONTGERILLA'nin eseridir.

Avrupa'da ki Gladio'lar birer birer ortaya cikti;Bati Almanya'da adi "SWORD",Avusturya'da "SCHWERT",Ingiltere'de "SECRET BRITISH NETWORD REVEALED",Belcika'da "Bdra8",Hollanda'da "COMMAND",Isvicre'de"P26" ve "P27",Yuanistan'da "SHEEPSKIN",idi.Fransa'daki adi TEOMAN'in sarkisinin adiydi;"RÜZGARGÜLÜ"

Hepsi Komünist hareketlere karsi gizli görev yapmislardi.Ilginctir,sadece Türkiye'deki GLADYO aciga cikarilmadi.

Bugün ortya cikan ceteler Gladio'nun uzantisidir kolayciligina kaciliyor ki bu bir yanilgidir.

Soguk savas döneminde öyleydi.12 Mart ve 12 Eylül darbelerinde CIA-GLADIO vardi.ABD'nin amaci hedefi belliydi.

PEKI BUGÜN ERGENEKON'UN ARKASINDA CIA OLABILIR MI?

Sorunun yanitini soru ile verebiliriz:ABD'nin bölgede ki Kürt politikasi belli,AKP'ye bakisi belli;Yeni Dünya Düzeni'nin hedefi belli,digeryanda Ergenekoncularin SÖZDE hedefleri belli.

Ergenekon'a savas acan DINCI-LIBERAL takiminin ABD-AB iliskileride malum.

GLADIO bugün;Ergenekoncu'larin mi,yoksa güya Ergenekon'culara savas acmis gibi görünüp Kemalist Cumhuriyet'i yikmayi amaclayan NEO-ERGENEKONCU'LARIN MI ARKASINDA?Sorunun yanitini Gladio'nun babasi ABD'nin dis politikalarina bakarak yanitlayabiliriz.

Daha sorusturma asamasinda,ortada kamuoyunu ikna edecek bir delil yokken;yillarca kontgerillayla mücadele edenler-kontgerillanin hedefi olan aydinlar,gazeteciler,akademisyenler "ERGENEKONCU"olarak kamuoyu önüne cikarildi.

Cumhuriyet mitiglerine katilanlar,Atatürkcü Düsünce Dernegi,Cagdas Yasami Destekleme Dernegi darbeci yapildi.Türkiye'deki tüm AKP muhaliflerine "ERGENEKON CETESI"yaftasi vuruldu.

Yandas medyanin hukuku cignemesi cok kisiyi rahatsiz etti.

Aslinda bu cevrelerin amaci Ergenekon'u aydinlatmak degildi.Ergenekon sadece aracti.Amac ulus devleti yikip"RENKLI DEVRIM'in yolunu acmakti.

Yani Ergenekon üzerinden Kürtcü'lerin simartilmasi,cüretlendirilmesi bir yana,bu insanlara DEVLETE KARSI calisanlar yaftasi vurulmasi ise gercekten hangi zihniyette oldugumuzu gösterir.Diger tarafta ihanetleri ortaya cikarilmis olan bir takim isimlerin hala kahraman olarak anilmalari ise düsündürücüdür.Nedense bu kahamanlarin arasina BOGAZLIYAN KAYMAKAM'ININ adi konulmamistir,neden acaba,hakiki kahraman oldugu icin mi?

saygilarla

Gönderi tarihi:
Eh, ben de zaten "derin devlet" ten ne kastedildiğini açıklığa kavuşturmadan görüş bildirmeyeceğimi bana da böyle denmesin diye söyledim ya!

Derin devlet mafya ve çıkar çeteleri, kendini devletin yerine koyan kişilerse, karşıyım. Ama her devlet de zaman zaman asimetrik taktikal yöntemler uygulayabilir, bu anlamda "derin"liğe sahip olmayan devlet yoktur.

İşin kötüsü ne biliyor musunuz? Devlete çalışan bu asimetrik güçlerin zamanla kendilerinin devlet olduğunu sanmaları ve "biraz da kendi çıkarımıza çalışalım, devletin verdiği üç kuruş maaşla nereye kadar?" demeleri. İşte bu vahim, daha kötüsü hiç de olmayacak bir şey olmayışı.

İşin bu yönü olmasa, tüm soruşturma ve kovuşturmalara toptan son verilmesi bana inanın ki söz konusu olabilirdi! Fakat yanlış yapan birileri kesinlikle var! Çürük yumurtaların sepetten atılması gerek. Ülkesine hizmet etmiş, haksız yere suçlananlar vatan için buna katlanır. Onlar ne ölümlerden dönmüşler, tutuklanma vız gelir, vatan sağolsun der, geçer giderler...

sn demirefe, söz konusu yorumcu arkadas siz degilsiniz. Herhalde isminizi karistirdiniz ve kendinize yazilmis olup cevap verdiniz. Sizin görüsünüzü biliyorum ve saygi duyuyorum. Ama söz konusu yorumcu arkadas ne hikmetse isine geldigi gibi rüzgarin esisine göre yorumlar yaziyor ve bazen de bu örnekte oldugu gibi kendisiyle zir duruma düsüyor. Kendisinde de aydinlatmasi icabi bir aciklama beklediginiz zaman görmemezlikten gelerek isin icinden kendisini siyirdigini zannediyor. Ama bu forumda tüm yorumlar kaldigi icin, tabiiki herkes herkesi yorumlariyla iyi taniyor.

Gönderi tarihi:

Sayin demirefe,insanlarin düsündüklerini yazmalari icin illa ki birisinin yazmasini sonrada o yazilana göre strateji belirlemesi gerekmiyor.Ben düsündüklerimi yazdim ve yaziyorum.Varsa cürük yumurtalar tabii ki ayiklansin,ama bakin ben daha bircok seyler yazdim bu Ergenekonla ilgili olarak.Burada saga sola laf atarak kendince birseyler yaptiklarini sananlar var,sizi onlarla ayni ayarda görmüyorum.

Cürük yumurtalarin ayiklanmasi gereklidir,ama örnegin ben simdi soruyorum ve varsa bir hukukcu arkadas beni aydinlatsin;Susurluk davasinda neden özel mahkeme kurulmadi,neden cezaevi kampüsü kurulmadi?Türk Ceza kanununda cezaevi kampüsü kavrami varmidir.Yassiada özel bir mahkemedir cünkü DARBE sonucudur Yassiada.Peki Türkiye'de ne zaman darbe yapildi ki özel mahkeme kuruldu.Bu hukuka aykiri ve tamamen yasa disi bir uygulamadir.

Ceza yasasinda,hangi delillerin gecerli oldugu belirtilmistir.Ergenekon iddianemesinde delil olarak gösterilenler,kim oldugu bile henüz anlasilmamis olan bir sapigin uzaktan gazelleri,telefon dinlemeleri yani geyik muhabbetleri ve dün terörist bugün ise savci Öz'ün en iyi adami olanlarin iftiralari disinda hicbir belge yoktur.Ümraniyede yakalandigi söylenen bombalar imha edildi.yani delil karatma derler hukukta buna.Cürük yumurtalar ayiklanmalidir.Tutuklananlara bakiyoruz;PKKya karsi yillrca mücadele vermis subaylar,Atatürkcü ve demokratik yazarlar gazeteciler,ülkenin birlik ve bütünlügünden yana olan ne kadar isim varsa hepsi tutuklanmis veya iddianamede isimleri yazili.Ama bu arada Tayyip Erdogan ve Deniz Baykal'in adi gecmesine ragmen ne sorgulanmislar ne de evleri aranmis,bumudur hukuk?

Fransa Ermeni soykirimi yok demeyi,suc saymis,bizde birileri Ermenilerden özür dileme kampanyasi baslatmis,bir taraftan PKK'ya arka cikmaktalar ama bakiyoruz,Ergenekon iddianamesinde adlari gecmiyor.Ha demek ki bugün Kamuoyuna ASRIN DAVASI diye yutturulmaya calisilan bir düzmece dava sadece PKK'ya karsi mücadele verenler ve Atatürkcüyüm diyenler icin uygulaniyor.

Evet,dogru bildigim her konuda görüsümü saklamadan yazmayi kendime siar edinmisimdir.Hakkimda ileri geri yazanlara gelince,onlari ben yeteri kadar tanidim.Tanidigim icin onlari cevab verecek kadar ciddiye almiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

ABD sadece bugün için değil, Türkiye için her zaman bir tehlikenin adıydı aslında. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve bağımsızlığını tescil eden Lozan Antlaşmasını imzalamamış bie devlettir ABD. Ayrıca daha o yıllarda Anadoluda bir Kürdistan kurulması için o zamanki kürtçülere verdiği sözler de yzaılı belgelerde mevcuttur.

AKP'ye bırakılan harabe değildi ama ülkemizin o zaman da çözemediği sorunları vardı. Bugün ise AKP'den önce Türkiye'nin olan bazı haklarımız, Kıbrıs'lı rumlara, bölücü kürtçülere kaptırılmış durumdadır.

Ermeni diyasporası ile İsrail arasında işbirliği yapılması da başarıyla sağlanmıştır; bu başarı AKP lideri sayın Erdoğan'a aittir.

Dış ticaret açığı ile cari açığın katlanarak büyümesi, dış-iç/kamu-özel sektör borcunun 220 milyar dolardan 610 milyar dolara çıkması ile kredi kartı borçlularının 29 kat artmasında herhalde AKP'nin ve Erdoğan'ın hiçbir payı yoktur.

Ama bu hükümetin 2002'de işbaşına gelmesi için, kimseye sormadan ve baraj altında kalacağını bile bile "erken seçim" isteyip bu emeline ulaşan sayın Devlet Bahçeli de üzerine düşen görevi EKSİKSİZ yerine getirmiştir.

Sayın Deniz Baykal ise, R.Tayyip Erdoğan'ın başbakan olabilmesi için anayasa değişmeden imkansız olan milletvekili seçilmesinin önündeki tüm engelleri KAHRAMANCA kaldırmıştır.

Sadece AKP'nin değil suç veya başarılar, diğer iki muhalefet partisi de aynı oranda sorumlu.

Gönderi tarihi:

Sayın Fuzuli

Amerika emperyalizmin lideridir dolayısıyla ortaklık ettiği ülkeler dışında her ülkeden çıkarı vardır Türkiye gibi bir ülkenin bölünmesinden dolayı çıkarı vardır...

Amerika için ülkemiz neden risklidir biliyor musunuz?

1- Mustafa Kemal devrimleri halkın bilinçlenmesi, bağımsızlığı, çağdaşlaşması, bilimle gelişmesi, iyi eğitilmesi, güçlü bir birey olması için yapılmıştır. Ve böyle bir halk ortadoğuda sömürülmekte olan ülkeler için kötü örnektir.

Aydınlanmış bir ülke emperyalistler için en büyük düşmandır.

2- Türkiye laik ve ulus devlettir. (emperyalizmin bölmek için kullandığı iki unsuru daha baştan bertaraf eder DİN-ETNİK Fark)

O yüzden ilk önce etnik ayrımcılık sonrada din ayrımcılığı yaratılmıştır. Yani bölünmenin ilk adımları atılmıştır. Ardından gelecek olan ulus devletin parçalanması olacaktır.

Sömüren devletler her hangi bir ülkenin gelişmesinin önüne her türlü engeli çıkarırlar. Bu onların var olma nedenidir.

3- Türkiye stratejik olarak önemli bir yerde ve köklü bir tarihi olan devlet. Geçmişi çok eskilere dayanıyor. Ve bir zamanlar en güçlü devleti olmuştu dünyanın...

O yüzden değerli arkadaşım bizler uyanık olmak zorundayız, iyi niyet bu konularda işe yaramaz. Yani önce kendi varlığımızı koruyacağız bağımsız olacağız gücümüzü toplayacağız.

Amerika bizi parçalamayı hedeflemiştir bu Amerika'nın kendi varlığı için tehlike oluşturmakta olduğumuz için gerçektir... Bizim dışımızda ortadoğuda parçalanmadık devlette bırakılmayacaktır. Fakat onlar için en zoru biziz... Çünkü ortadoğuya bir Mustafa Kemal gelmemiştir... Bu topraklarda yeşeren devrimlerin tohumları ortadoğuyuda aydınlatacaktır... Mustafa Kemal devrimleri ve onun ışığıyla, aksi taktirde ortadoğu, ortaçağ karanlığından asla kurtulamaz. Bilakis din ve etnik kavgalarla yok olur gider...

Gönderi tarihi:
Sayin Mavi

AKP harabe devralmadi,Türkiye AKP ile harabeye döndü.Yok eger diyorsaniz ki Kürtce TRT6 filan bence en büyük harabe o kararin alinmasiyla baslamistir.Diger yanda AKP'ye kimse kirmizi mumlu mektupla iktidari teklif etmedi,kendileri kosa kosa geldiler intikam atesiyle koltugu gaspettiler,adinada MILLI IRADE dediler.Milli irade yüzde 47 degildir.

AKP bir devlet teslim aldi,Atatürkcü,birlik ve bütünlük icinde bir ülke,6 yilda Türkiye bölünme noktasina geldi,bu da AKP'nin Demokrasi anlayisiyla endekslidir.Ergenekon senaryolar,yolsuzluklar,sabikali kisilerin meclise doldurulmasi,secim rüsvetleri, Deniz Feneri,Dinci holdinglerin aklanmasi,bunlar AKP nin ülkeyi nasil bir harabeye döndürdügünün belgeleridir.

saygilarla

AKP harabeyi devraldı,geleneğimize de uyarak o harebeden bal çaldı.

Bu kadar basit.

Yani,biri çıksın bana desin ki;efendim biz AKP ile bunu kaybettik,öncesinde şu vardı;ben de diyeyim ki tek sorumlusu AKP.

KANDIRMAYALIM KENDİMİZİ,BİZLER NASIL BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.

Dünümüz aldatmaca,bugünümüz aldatmaca.

Şikayet etme hakkımız da yok aslında.

Dün balı yalayan A iktidarı,bugünse B iktidarı.

Dün adalet onun için işliyordu,bugün bunun için.

Hoş sürekli taraf olan adaletin işlerliğini yazmak bile tuhaf ama.

Ben TRT 6 ile açıklamıyor zaten AKP'yi.TRT 6,AKP istediği için yok,şartlar ve dünya bunu gerektirdiği için var.

Zaten bizim kaderimiz,korkularımız ve samimiyetsizliklerimiz ile 100 yıl sonrasında aksayarak kendine bizde yer edinir.

Ben başbakanın "kadın,çocuk demeden ezer geçeriz"ini de "ya sev ya terk et" söylemini de çok iyi hatırlıyorum.

Ergenekondan öncesi susurluk vardı,işkenceler,faili meçhuler,darbeler,idamlar vardı.

Bu muydu devlet olmak!

SORUNUMUZ,ADALETİMİZ İKTİDARLARLA DEĞİŞTİĞİ İÇİN KORKMAYALIM,YARIN Kİ İKTİDARIN ADALETİ HANGİMİZE YARAYACAK,ONA BAKALIM!

Gönderi tarihi:
Öldürülen ilk yüz kisiden 76'si solcuydu.

Böyle bir taraflaşma yapmanızı kabul etmiyorum. Öyle bir anlatmışsınız ki, tüm solcular vatanseverdi, tüm sağcılar NATO uşağıydı, sağcılar solcuları katliam yaptı! Böyle bir şey yoktur. Duvarlara "kan gölü üzerinden kızıl devrim güneşi doğacak" yazanlar, kansız devrim olmayacağını savunanlar kimdi? Sağcı mı solcu mu? Ben bu sağ sol tanımlarını kabul etmiyorum. Ben bilmem sağı solu. Bu ülkede Varşova paktına girme yanlısı olanlar ve bunu istemeyenler vardı. CIA'dan bahsettiğiniz oranda, hatta iki katı KGB'den de bahsetmelisiniz. Boğazlarda gözü olan, Stalin zamanında resmen ve alenen talep eden Sovyetler'di. Türkiye NATO'ya kendini savunmak için girdi, yeşillik olsun diye değil!

Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ten beri Türkiye'yi Sovyet eksenine sokmak isteyenler vardı, ne Atatürk izin verdi, ne sonra izin verildi. Az kalsın başaracaklardı, 12 Eylül oldu. Olay budur.

Bu sağcılar solcular söylemlerini bırakın artık. Sağcı solcu diye bir şey yoktur...

Gönderi tarihi:
AKP harabeyi devraldı,geleneğimize de uyarak o harebeden bal çaldı.

Bu kadar basit.

Yani,biri çıksın bana desin ki;efendim biz AKP ile bunu kaybettik,öncesinde şu vardı;ben de diyeyim ki tek sorumlusu AKP.

KANDIRMAYALIM KENDİMİZİ,BİZLER NASIL BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ.

Dünümüz aldatmaca,bugünümüz aldatmaca.

Şikayet etme hakkımız da yok aslında.

Dün balı yalayan A iktidarı,bugünse B iktidarı.

Dün adalet onun için işliyordu,bugün bunun için.

Hoş sürekli taraf olan adaletin işlerliğini yazmak bile tuhaf ama.

Ben TRT 6 ile açıklamıyor zaten AKP'yi.TRT 6,AKP istediği için yok,şartlar ve dünya bunu gerektirdiği için var.

Zaten bizim kaderimiz,korkularımız ve samimiyetsizliklerimiz ile 100 yıl sonrasında aksayarak kendine bizde yer edinir.

Ben başbakanın "kadın,çocuk demeden ezer geçeriz"ini de "ya sev ya terk et" söylemini de çok iyi hatırlıyorum.

Ergenekondan öncesi susurluk vardı,işkenceler,faili meçhuler,darbeler,idamlar vardı.

Bu muydu devlet olmak!

SORUNUMUZ,ADALETİMİZ İKTİDARLARLA DEĞİŞTİĞİ İÇİN KORKMAYALIM,YARIN Kİ İKTİDARIN ADALETİ HANGİMİZE YARAYACAK,ONA BAKALIM!

Türkiye 6 yil öncesi bu kadar sahipsiz kalmamisti.

Türkiye'de 6 yil öncesi,bölücülük bu kadar zirve yapamazdi.

TRT 6 Dünya ve sartlar gerektirdigi icin degil,AB-ABD istedigi icin oldu.

Faili mechulleri aydinlatacak olan yargiydi aydinlatmayip suc islemistir.

Idamlar Öcalan icin kaldirildi,minnettar olmalisiniz.

Ya sev ya terk et,bazen gerekli ifadelerdir,cünkü bunlari hakedenler cok bugünlerde.Belki de son yillarda söylenmis olan en dogru söz odur.

Türk milletinin korkmasi icin yeteri kadar neden vardir,bu neden sizin savundugunuz davadir sayin Mavi.Bunun icin Kürt konferanslarina ve Kürt Manifestosuna bakmaniz yeterlidir eger dogru yorumlarsaniz tabii ki.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Böyle bir taraflaşma yapmanızı kabul etmiyorum. Öyle bir anlatmışsınız ki, tüm solcular vatanseverdi, tüm sağcılar NATO uşağıydı, sağcılar solcuları katliam yaptı! Böyle bir şey yoktur. Duvarlara "kan gölü üzerinden kızıl devrim güneşi doğacak" yazanlar, kansız devrim olmayacağını savunanlar kimdi? Sağcı mı solcu mu? Ben bu sağ sol tanımlarını kabul etmiyorum. Ben bilmem sağı solu. Bu ülkede Varşova paktına girme yanlısı olanlar ve bunu istemeyenler vardı. CIA'dan bahsettiğiniz oranda, hatta iki katı KGB'den de bahsetmelisiniz. Boğazlarda gözü olan, Stalin zamanında resmen ve alenen talep eden Sovyetler'di. Türkiye NATO'ya kendini savunmak için girdi, yeşillik olsun diye değil!

Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ten beri Türkiye'yi Sovyet eksenine sokmak isteyenler vardı, ne Atatürk izin verdi, ne sonra izin verildi. Az kalsın başaracaklardı, 12 Eylül oldu. Olay budur.

Bu sağcılar solcular söylemlerini bırakın artık. Sağcı solcu diye bir şey yoktur...

Sayin demirefe,yazimda ilk öldürülen diye belirtmisim,yani sizin ortaya koydugunuz gerceklerin varligina bende inaniyorum.Ben o yazida Türkiye'de genclerin nasil kullanilmis oldugunu anlatmaya calistim biraz.Bugün hala o günlerden birilerini gündeme tasiyanlar mevcut hala onlarin sirtindan siyaset yapanlar var.

Yazimda belki öyle bir anlam olabilirsede ben bircok yazimda solcularin bu ülkede yapmis olduklari yanlislari da dile getirmisimdir.

Ben o yazida Ergenekon veya Gladio olayini anlatmaya calistim sadece.

Sagci solcu söylemlerini birakalim diyoruz demesine ama ne yazik ki gündem de yine sag ve sol var.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.