Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Çok insan gördüm üstünde elbise yok.Çok elbise gördüm içinde insan yok...burası tamam..uymuş.. İçinde iblisi nasıl görebildiniz.. biraz açarsanız muhabbet olur, sohbet olur.. O söz Mevlana'nın güzel bir sözü.Ben de sonuna naçizane birkaç kelime ekledim.Görmekle ilgili olarak vallahi görmek istemekle görüneni görmekle ilgili bir durum.Mevlana'ın sözü gibi elbisenin içinde insan vardır ama nasıl bir insandır o?İnsan sıfatlarından yoksun görünüyorsa elbisenin altında insan yoktur tabiatıyla göremezsin, görünen bir şey varsa o da insan değilse insanın iblis yönüyse gördüğün iblistir... MUHABBETLE... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Sardunyam.. Hiç kimse yüzde yüz şeytan olamaz..içinde kıyıda bir köşede anasına karşı Rahmanlığı vardır mutlaka..yada evladına..yada eşine..kuşuna..köpeğine..kedisine..vs..vs.. Haklısınız Dayı Komşumun balkonunda çok güzel çiçekleri var.Onlara çok güzel bakıyor Keşke diyorum ben.....Keşke biraz da o sevgiyi...... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 insan kılıklı şeytanlardan , şeytan kılıklı insanlardan hepimizi koru yarabbim dün duydum güzel söz... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 insan kılıklı şeytanlardan , şeytan kılıklı insanlardan hepimizi koru yarabbim dün duydum güzel söz... Bence de... Allah, bizi bizden korusun kendimizi kendimizden korumamız gerektiğini görebilen kullarından eylesin.İçimden geldi... MUHABBETLE... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Bence de... Allah, bizi bizden korusun kendimizi kendimizden korumamız gerektiğini görebilen kullarından eylesin.İçimden geldi... MUHABBETLE... bu cok onemlı bı nokta. bıraz daha acılmasında fayda var. kısı kendısını kendındenmı korumalı. oyle ıse bunu nasıl yapacak. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 bu cok onemlı bı nokta. bıraz daha acılmasında fayda var. kısı kendısını kendındenmı korumalı. oyle ıse bunu nasıl yapacak. Kiminle mücadele ettiğinin farkında olacak ve mücadele etmesinin gereğinin farkına vardıysa akabinde onunla nasıl mücadele edebileceğinin bilgisine sahip olacak o yönde mücadele edecek... MUHABBETLE... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Nasıl korurum kendimi şeytandan ya da nasıl korurum kendimi kendimden? Kendime dönersem,kendimi görürsem,Dayı'nın deyimiyle; "Kendimle tanış" olursam yenebilirmiyim onu Zaaflarımla,korkularımla,kıskançlıklarımla,hırslarımla tanış olup,onları terbiye edip,şeytanlık yüzdemi düşürebililirmiyim... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2008 Yenebilmek için görmek gerek; görebilmek için bilmek gerek; bilmek için ben gerek...Yunus'un dediği gibi:''Bir ben var benden içeri.''Hangi ben benim; sendeki hangi ben sensin?Bir yanımız İblisten yana bir yanımız Rahmandan yana... MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Kendisiyle tanışmayan,kendisini tanımayan iblisi nerden tanıyacak..önce kendi iblisini tanıyacak..çünki iblis ve soyuda ,aynı insan ve soyu gibi..birbirilerine çok benzeşir.. kendi iblisini tanıyan onun benzerini soydaşını hemen şıp diye tanır..dimi.. İblis yada şeytan..eksik bilgiden başka,telaşeden başka ne olaki.. hani deriz ya acele işe şeytan karışır diye.. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 O söz Mevlana'nın güzel bir sözü.Ben de sonuna naçizane birkaç kelime ekledim.Görmekle ilgili olarak vallahi görmek istemekle görüneni görmekle ilgili bir durum.Mevlana'ın sözü gibi elbisenin içinde insan vardır ama nasıl bir insandır o?İnsan sıfatlarından yoksun görünüyorsa elbisenin altında insan yoktur tabiatıyla göremezsin, görünen bir şey varsa o da insan değilse insanın iblis yönüyse gördüğün iblistir... MUHABBETLE... Görmek için hayata bakış açımızı,duruşumuzu değiştirmeliyiz sık sık..yani kameramızın yerini sürekli değiştirip değişik açılardan aldığımız görüntüler ile kesin ve doğru sonuca varabiliriz.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Görmek için hayata bakış açımızı,duruşumuzu değiştirmeliyiz sık sık..yani kameramızın yerini sürekli değiştirip değişik açılardan aldığımız görüntüler ile kesin ve doğru sonuca varabiliriz.. Öncelikle bir kameramızın olduğunun farkında olmalıyız ve kamerayı en doğru şekilde bütün işlevleriyle kullanabilmenin hissiyatını taşıyor olabilmeliyiz. MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Fuzuli.. Kameranın beş fonksyonu var..beş duyu yani..bu kemerayı kullanan kim aslında.. hissiyatın başladığı nokta..yani sıfatların kullanıcısı ZAT noktası.. Zatı muhteremler vardır hani,işte onun gibi.. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2008 Fuzuli.. Kameranın beş fonksyonu var..beş duyu yani..bu kemerayı kullanan kim aslında.. hissiyatın başladığı nokta..yani sıfatların kullanıcısı ZAT noktası.. Zatı muhteremler vardır hani,işte onun gibi.. Kameranın megapikseli düşükse,kayıt süresi istenilen düzeyde değilse, görüntü kalitesinde zumunda mumunda (Kameranın mumu ne onu bilmiyorum bir anda çıktı ağzımdan... ) eksik gedik varsa bu kameradan alınacak görüntüyü labaratuarda çözmek gerekir o zaman. MUHABBETLE... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 Görmek için hayata bakış açımızı,duruşumuzu değiştirmeliyiz sık sık..yani kameramızın yerini sürekli değiştirip değişik açılardan aldığımız görüntüler ile kesin ve doğru sonuca varabiliriz.. harıkasın dayı. kameranın yerını sureklı degıstırmemız demıssınız. gormek ıstedıgımızı ıhata edebılmek. butunuyle gorus alanımıza almak. sadece cısmanıyetle sınırlı kalmaksızın butun buudlarını degerlendırmeye taabı tutmak. her yere kamera ama her boyuta gore. tam ıhata ancak bu sekılde mumkun olur. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 harıkasın dayı. kameranın yerını sureklı degıstırmemız demıssınız. gormek ıstedıgımızı ıhata edebılmek. butunuyle gorus alanımıza almak. sadece cısmanıyetle sınırlı kalmaksızın butun buudlarını degerlendırmeye taabı tutmak. her yere kamera ama her boyuta gore. tam ıhata ancak bu sekılde mumkun olur. Her zahire çıkmış olanın yani görüntüde olanın mutlaka bir MANASI ANLAMI vardır..hayatımızda her yaptığımızında bir anlamı bir manası olmalı..anlamsız va manasız bir yaşam olmamalı.. Yaşamın, işleyişin sırrını çözebilenler Hayatlarının MANASINI,anlamını kavrayabilmiş Mutlu ve Huzurlu İnsanlardır.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2008 Her zahire çıkmış olanın yani görüntüde olanın mutlaka bir MANASI ANLAMI vardır..hayatımızda her yaptığımızında bir anlamı bir manası olmalı..anlamsız va manasız bir yaşam olmamalı.. Yaşamın, işleyişin sırrını çözebilenler Hayatlarının MANASINI,anlamını kavrayabilmiş Mutlu ve Huzurlu İnsanlardır.. kendı adıma soylemem gerekırse cozmek dahı yeterlı gelmez. cozulenın once ıkamesı ve sonrasında ıdamesı cemaate baglıdır. ''muslumanlar tasları bırbırını destekleyen bır bına gıbıdır'' hadısınden anladıgıma gore tek kaldıgımız zamankı mucadele (nefs, seytan ve onleyıcı mahalle baskısı ıle ) cetın ve kazanılması guctur. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2008 kendı adıma soylemem gerekırse cozmek dahı yeterlı gelmez. cozulenın once ıkamesı ve sonrasında ıdamesı cemaate baglıdır. ''muslumanlar tasları bırbırını destekleyen bır bına gıbıdır'' hadısınden anladıgıma gore tek kaldıgımız zamankı mucadele (nefs, seytan ve onleyıcı mahalle baskısı ıle ) cetın ve kazanılması guctur. Önce beden denilen ülkenin cemaati olan sıfatlar..yani kendi cemaatimiz..gözümüz,kulağımız,elimiz ayağımız,en önemlisi ağzımız dilimiz CEM olacak,birlik olacak cemaat olacak.. sözümüz ve işimiz bir olacak.. Bu özellikleri taşıyan kişilerden olşursa söz konusu cemaat,o cemaatin içinde yaşamak zevk olur.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2008 Önce beden denilen ülkenin cemaati olan sıfatlar..yani kendi cemaatimiz..gözümüz,kulağımız,elimiz ayağımız,en önemlisi ağzımız dilimiz CEM olacak,birlik olacak cemaat olacak.. sözümüz ve işimiz bir olacak.. Bu özellikleri taşıyan kişilerden olşursa söz konusu cemaat,o cemaatin içinde yaşamak zevk olur.. beden cemaatının amentusu ıle ımamı olmamalımı Alıntı
Φ buşra_zeynep Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2008 iblisi nasıl mı biliriz yüce rabbimizin anlattığı ile biliriz.yoksa zaten biz ne biliriz ki yüce ALLAHIN bize öğrettiği dışında.herşey onun ilmindeyken.kibiri ile kovulmuş o rahmanın yerinden.çünkü ateş toprağa eğilcek kadar aciz değildi ona göre.adem as secde edecek kadar aciz değildi o azazildi o en büyük melek adem ise topraktan yaratılmış zavallı bi insanoğlu.ama o kadar yanıldı ki isyana giderek zelil duruma düştü.o en kötü duruma yüce yaradanın lanetine uğrayanlardan oldu.onu o rütbeden kendi kibirinin indirdiğini kabul etmedi.insanoğluna amansız bi öfke büyüttü hala da büyütüyor.ilk günahı işlettirdi adem as'a.ve şmdi cehenneme gidecekken yanında götüreceği bir sürü insanoğlunu pençesine alıyor.iblisin biz insanoğluna kibiri hiç bitmeyecek.yüce rabbimiz de (andolsun seni ve sana uyanlarla cehenneme atacağım vaadini tutacak.yüce ALLAhımız bizi şeytanın şerrinden ve vesveselerinden korusun... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 İblisi çok iyi bilirim,kendisini öyle gösterir.Bir bakarsınız A kişisidir bir bakarsınız B kişisidir.İblis bizleriz.Kendimizi nasıl biliriz? Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Kendini bilene ne şeytan gizlidir nede Rahman.. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2008 Kendini bilene ne şeytan gizlidir nede Rahman.. sevgılı alı tuncay demıstı '' eger Allah'ın dedıgını yapmıyorsan soylermısın kımın dedıgını yapmıs oluyorsun''. musluman hem seytanı, hem nefsı hemde mahalle baskısı ıle mucadele etmek zorunda oldugu ıcın bılmekle yetınmeyıp amelle desteklemelı, onunlada yetınmeyıp cemaatı tercıh etmelı. aksı tarzdakı mucahede den ıstenen sonucun cıkması cok guc. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.