Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hükümetin Atatürk’ün çiftliğinin özelleştirilmesi için düğmeye bastığı hatta Suudi Bakan'ında yatırım için Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Erdoğan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun, Suudi Arabistanlı Bakan Balghunaim’in Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde brifing almasından 2 hafta önce, müdürlüğün, bünyesindeki Atatürk’ün Yalova çiftliğini özelleştirme kararı aldığı ortaya çıktı. ZMO Başkanı Günaydın “Bereketli topraklar üzerinde, belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecek” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK), Suudi Arabistanlı Bakan Fahad A. Balghunaim’in Türkiye’ye gelerek Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) brifing almasından 2 hafta önce, TİGEM’in bünyesindeki Atatürk’ün Yalova çiftliğini özelleştirme kararı aldığı ortaya çıktı. Zamanlamaya dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın “Atatürk Tarım İşletmesi özelleştirilirse, büyük önder Atatürk’ün vasiyetine aykırı biçimde, bereketli tarım toprakları üzerinde, belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecek” dedi. ÖYK 12 Ağustos 2008 tarihinde “mülkiyeti TİGEM’e ait Yalova Atatürk Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün -İşletme TİGEM bünyesinde kalacak şekilde- kullanımında bulunan bazı taşınmazların bir yıl içinde ‘satış’ yöntemiyle özelleştirilmelerine” karar verdi. Yalova’yı ‘pazarlama’ süreci Atatürk’ün Yalova’da arazi satın alarak kurduğu ve 1937 yılına kadar bizzat kendisi işlettikten sonra “tarım yapılması ve hilesiz meyve yetiştirilmesi” için halka bağışladığı çiftlik hakkında, Başbakan Erdoğan’ın başında bulunduğu Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından 14 Mart 2005 tarihinde tasfiye kararı alınmış ancak Bursa 2. İdare Mahkemesi, YPK kararını hukuka aykırı bularak iptal etmişti. Toprağı korumanın “bir ulusun onuru” olduğu vurgulanan mahkeme kararında, idarenin tasfiye yerine, anayasa hükümleri uyarınca “toprağın verimli olarak işletilmesini korumak ve geliştirmek” için gerekli önlemleri alması gerektiği bildirilirken, Başbakanlık’ın mahkeme kararına karşı yaptığı itiraz da, Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedilmişti. ‘Kararı yargıya taşıyacağız’ ZMO Başkanı Günaydın, ÖYK kararını yargıya taşıyacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Arazileri satılan bir işletme üretim yapamaz. Dolayısıyla işletmenin TİGEM bünyesinde kalmasına yönelik ifade, yalnızca kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Atatürk Tarım İşletmesi’nin taşınmazlarının özelleştirilmesi halinde, söz konusu arazi yapılaşmaya açılacak ve büyük önder Atatürk’ün vasiyetine aykırı biçimde, bereketli tarım toprakları üzerinde belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecektir.” Ziyaretin zamanlaması ÖYK’nin kararından tam 2 hafta sonra 26 Ağustos 2008 tarihinde Suudi Arabistan Tarım Bakanı Balghunaim, beraberinde 11 işadamı ile birlikte, “yatırım yapmak için girişimlerde bulunmak üzere” Türkiye’ye geldi. Konuk bakan ile birlikte gelen Suudi Arabistanlı işadamlarına, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) bilgi verildi. Heyet, TİGEM’in bazı birimlerinde incelemelerde de bulundu. Cumhuriyet / Murat KIŞLALI Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hükümetin Atatürk’ün çiftliğinin özelleştirilmesi için düğmeye bastığı hatta Suudi Bakan'ında yatırım için Türkiye'ye geldiği iddia edildi. . . Aceba israilliler talip olsaydi yazar ayni tepkiyi gosterirmiydi.? Talip olmayi birak doguda satin almadiklari araazi kalmadi, ses yok. Birakin bu irkci soylemleri, Yurtta sulh olsunki disariya karsi dik dura bilelim, Disarisi kan golu savas kapimizda, siz daha neylerle ugrasiyorsunuz, sayin yazar, Murat KIŞLALI saygilarimla. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Tamam eleştiriler çok oluyor her konuda ama bu konuda da bir değişiklik yapmayıver kardeşim; ülkede hala onca mesele tartışılırken bırak ulusal değeri olan bir yeri özelleştirmeyi o zaman, madem insanlar rahatsızlık duyuyor bırak çiftliği !!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Boks karsılasmalarında boksörler rakıbının yaralı olan yerlerıne vurmakla ona daha cok acı vermeyı ve bu sekılde rakıbını safdısı bırakmayı hedefler ve geneldede basarılı olurlar. Atatürk cıftlıgıde aynen böyle satısa cıkarılmıs daha dogrusu gözden cıkarılmıs,bılımıyorum AKP sahınlerı acaba TOPKAPI sarayını nezaman satısa cıkaracaklar veya acaba cıkaracaklarmı???Sanmıyorum cünkü rüyalarında Osmanlı ıle yatıp kalkanlar Osmanlının bıraktıklarına dokunamazlar. Hem ne kadar acaıp bır görüs etrafımız kan gölü, savas kapıda bırakalım Atatürk cıftlıgını!pekı etrafımız kan gölüyken sız türbanın yakasını nıye bırakmadınız,hersey bır yana türban bır yana dedınız??? saygılarla Alıntı
Φ ZEROxZERO Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Hükümetin Atatürk’ün çiftliğinin özelleştirilmesi için düğmeye bastığı hatta Suudi Bakan'ında yatırım için Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Erdoğan başkanlığındaki Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun, Suudi Arabistanlı Bakan Balghunaim’in Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde brifing almasından 2 hafta önce, müdürlüğün, bünyesindeki Atatürk’ün Yalova çiftliğini özelleştirme kararı aldığı ortaya çıktı. ZMO Başkanı Günaydın “Bereketli topraklar üzerinde, belki de Arap sermayesinin otelleri yükselecek” dedi. Cumhuriyet / Murat KIŞLALI arap sermayesinin otelleri ne yahu ? ankara turistik bir şehir mi ki otel yapılsın ? değil araplar madagaskarlılar bile böyle bir saçmalığa para yatırmaz Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Boks karsılasmalarında boksörler rakıbının yaralı olan yerlerıne vurmakla ona daha cok acı vermeyı ve bu sekılde rakıbını safdısı bırakmayı hedefler ve geneldede basarılı olurlar. Atatürk cıftlıgıde aynen böyle satısa cıkarılmıs daha dogrusu gözden cıkarılmıs,bılımıyorum AKP sahınlerı acaba TOPKAPI sarayını nezaman satısa cıkaracaklar veya acaba cıkaracaklarmı???Sanmıyorum cünkü rüyalarında Osmanlı ıle yatıp kalkanlar Osmanlının bıraktıklarına dokunamazlar. Hem ne kadar acaıp bır görüs etrafımız kan gölü, savas kapıda bırakalım Atatürk cıftlıgını!pekı etrafımız kan gölüyken sız türbanın yakasını nıye bırakmadınız,hersey bır yana türban bır yana dedınız??? saygılarla Çünkü birisinde herkesin istediği gibi girdiği yere sırf örtülü diye sokulmayan insanlar söz konusuydu... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Çünkü birisinde herkesin istediği gibi girdiği yere sırf örtülü diye sokulmayan insanlar söz konusuydu... Ha o nedenle etrafımızın kan gölü olması savasın kapımızda olması pekte önemlı sayılmazdı,kafamız kapalı olsunda savas olsun önemlı degıldı yanı,ben böyle anladım! saygılarla Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 arap sermayesinin otelleri ne yahu ? ankara turistik bir şehir mi ki otel yapılsın ? değil araplar madagaskarlılar bile böyle bir saçmalığa para yatırmaz konuyu değiştirmek istemiyorum ama bir Ankara'lı olarak bişeyler yazma gereksinimi hissettim, kusuruma bakmayın lütfen!! sevgili ZEROZERO öncelikle Ankara; Bodrum, Kuşadası, Çeşme kadar turist çekemesede turistik bir şehirdir, şimdi sana Ankara'nın turistik yerlerini sıralamıycam tabi ki ,şunu söylemek istiyorum sadece Anıtkabir'i ziyaret etmek için gelen turist sayısı bunu sana biraz olsun anlatacaktır: 2008 YILINDA GELEN YABANCI SAYISI OCAK...... 14198 ŞUBAT..... 24681 MART...... 24284 NİSAN..... 13682 MAYIS..... 36278 HAZİRAN.. 19937 TEMMUZ.. 29140 AĞUSTOS. 50720 (kaynak:www.tsk.mil.tr ) Ayrıca Ankara'da sayısız modern ve çok yıldızlı oteller vardır ve de yapılacaktır. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Konu ile ilgili bir anekdot: Sabah yazarı Muharrem Sarıkaya geçen salı günü Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Merkez Lokantası’nda arkadaşlarıyla yemektedir. Masada bir ara “bira” lafı geçer. Bunu duyan garson anında itiraz eder: - Bugün içki yasak... - Neden? - Suudi Arabistan Tarım Bakanı’na yemek verilecek de... O sırada Tarım Bakanı Mehdi Eker de Suudi Bakan ile lokantaya giriş yapar... Ülkeyi yönetenler kendi avantaları uğruna Suudilerin gittiği mekânlarda onları memnun etmek için şeriat kanunları uyguluyor. Bu ne kendi kendini aşağılama hevesidir böyle... (*) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Ha o nedenle etrafımızın kan gölü olması savasın kapımızda olması pekte önemlı sayılmazdı,kafamız kapalı olsunda savas olsun önemlı degıldı yanı,ben böyle anladım! saygılarla Siz benim yazımın üzerine bunu anlamadınız eminim ki; siz yazıyı okumaya başlamadan böyle anlıyordunuz... O mesele benim için bir özgürlük meselesidir; merkezin işine gelmeyenleri engellemesinin sona ermesi isteği meselesidir... Sadece birileri istemiyor diye; her türlü insanın istediği rahatlıkta kıyafetle girdiği ortama bazı insanlar alınmıyorsa ve bu insanlar "İslami" denilerek dışlanmışsa büyük bir problem var demektir... Ayrıca ben çiftlik meselesinde sizin kullandığınız kalıpları öne sürmüyorum; dışarısı kan gölü diye sınırları kapatıp her an savaş mı yaşayacağız sanki; benim kastettiğim ülkede zaten bu adamlara kötü gözle bakanlar varken işi daha da çıkmaza sokuyor olmaları, halbuki kimse onlara çiftlik üzerinden inatlaşsınlar diye oy vermiyor darbecilerle inatlaşsınlar diye oy veriyor insanlar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Yıne yanlıs herzamankı gıbı yanlıs degerlendırmeler. Darbecı derken kımlerı kastettıınızı anlıyorum ama bu bır yanlıs degerlendırmedır.TSK nın basıretlı sıyasetı ıle AKP nın darbe cagrıları cevapsız kalmıstır.AKP tüm gücüyle Türkıyede bır darbe ortamı hazırlamıs ve askerı resmen bu darbe ıcın kıskırtmıstır,darbenınTürkıyeye degıl ama Amerıkaya cok avantaj dsaglıyacagıda cok kesındı,asker bu oyuna gelmeyıp ERDOGANIN emellerını kursagında bıraktı. Bırdahakı sefere dogru degerlendırmenız dılegımle... saygılarla Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Metnimin yanlışlığına ikna olmadım; yorumlarınıza katılmıyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.