Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bu başlığı açmamın birçok sebebi var.

her tarafta, bu forumda da dahil olmak üzere Atatürk'ün modasının artık geçtiğini, devrimlerinin yıprandığını söyleyenler var.

Atatürk'ün devrimlerinin vatan hainliğine bile neden olduğunu söyleyen düşünceler bile var.

ben de bu düşüncelere hiç kızmadan sordum...

Atatürk ne açılardan eskimiştir.

ne açılardan devrimleri çözülmüştür, artık etkisi azalmıştır.

bu iddialara karşı sorudğum sorulara maalesef yanıt alamadım...

ancak burda tekrar soruyorum...

Atatürk'ün devrimlerinin eskidiğini bize mantıklı açıklamalarla ispatlayın....

Atatürkçülük Türkiyeye ve dünyaya nasıl zararlar getirmiştir...

bunları anlatın...

bizi de aydınlatmış olun !!!

biz de kendimizi sonuna kadar savunalım !!!

Gönderi tarihi:

Hatalı bir başlangıç olmuş; sayın Mustafa Kemal vefat etmiştir, nihayetinde özeliyle de bir insan olduğu göz önünde bulundurulursa kişiliği üzerinden tartışma yapıldığı ortaya çıkar...

İkincisiyse şudur ki: Özellikle son günlerde yaşanmış bazı gelişmeler, gösterilen bazı yaklaşımlar bize hala bu tarz konuların farklı taraflarca ve olgunlukla tartışılmasını bırakın konuşulamayacağını göstermektedir...

Herkesin canı tatlıdır sayın Hakan; resmi ideolojiye sırtını veremeyenler ya da vermeyenler burada onun kılıcı altında ne kadar açıkça konuşabilirler ki???

Ama bu konuda tartışmak isteyecekler çıkabilir yine de; hele bir de bu şahıs yurtdışında yaşayan genç bir ateşli muhalifse, oh bir başlar bir daha susmaz; asar keser, devrimleri yok eder üstüne bir bardak soğuk su içip batıdaki hayatına da devam eder... :D

Ama gerçekten samimi olarak iletişim isteyen "merkez" insanları özgürlük peşinde koşmadığı sürece sizler aklı başında soğukkanlı muhaliflerden tam anlamıyla yararlanabilecek, onlarla fikir alışverişi yapabilecek, sorunlara birlikte çözüm arayabilecek değilsiniz...

Sorun da bu zaten... :)

Gönderi tarihi:
Hatalı bir başlangıç olmuş; sayın Mustafa Kemal vefat etmiştir, nihayetinde özeliyle de bir insan olduğu göz önünde bulundurulursa kişiliği üzerinden tartışma yapıldığı ortaya çıkar...

İkincisiyse şudur ki: Özellikle son günlerde yaşanmış bazı gelişmeler, gösterilen bazı yaklaşımlar bize hala bu tarz konuların farklı taraflarca ve olgunlukla tartışılmasını bırakın konuşulamayacağını göstermektedir...

Herkesin canı tatlıdır sayın Hakan; resmi ideolojiye sırtını veremeyenler ya da vermeyenler burada onun kılıcı altında ne kadar açıkça konuşabilirler ki???

Ama bu konuda tartışmak isteyecekler çıkabilir yine de; hele bir de bu şahıs yurtdışında yaşayan genç bir ateşli muhalifse, oh bir başlar bir daha susmaz; asar keser, devrimleri yok eder üstüne bir bardak soğuk su içip batıdaki hayatına da devam eder... :D

Ama gerçekten samimi olarak iletişim isteyen "merkez" insanları özgürlük peşinde koşmadığı sürece sizler aklı başında soğukkanlı muhaliflerden tam anlamıyla yararlanabilecek, onlarla fikir alışverişi yapabilecek, sorunlara birlikte çözüm arayabilecek değilsiniz...

Sorun da bu zaten... :)

vallahi bazı arkadaşlar nasıl dine ağır sözler eden, dini neredeyse yok edenlere saygıyla yaklaşıyorlarsa ben de aynı onlar gibi davranabilirim.

bu başlığı açmamın sebebini daha önce de söylemiştim. bazı sorularıma diğer başlıklarda yanıt alamamamdan dolayı.

söyleyin bakalım. Atatürk hangi açılardan eskimiş. ve nasıl hala daha dünyada eskimeyen bir lider olarak görülüyor. modern dünyanın kurucusu olarak lanse edilen ve yurtdışında da saygı duyulan bu insanın hangi ilkesi eskimiş. söyleyin konuşalım. elbette söyleyin derken sizi suçlama amaçlı ve sizi hedef alarak söylemiyorum. Atatürk'e laf edip de, onun eskidiğini söyleyip de bunun gerekçesine gelince bir anda susan arkadaşlara soruyorum...gelin tartışalım. günlerce, aylarca, yıllarca...

eğer Atatürk'ün eskimiş veya eksik kalmış bir yanı varsa söyleyin dinleyelim. belki gerçekten haklısınızdır. sonuç olarak hiçbir düşünce sonsuza dek yaşayamaz. mutlaka yerine yenileri gelir. belki de sizlerin söyledikleri daha doğru olacaktır, alternatif olacaktır ve ülkemiz için (yalnızca bir din, mezhebi ve onun inananları için değil) daha hayırlı olacaktır....

ben de eğer ileride olursa Atatürk'ün olası eskiyecek düşüncelerinin yenilenmesi, yeni devrimlerle daha iyilerinin getirilmesi taraftarıyım. bakalım hepimiz öyle miyiz !!!

Gönderi tarihi:
vallahi bazı arkadaşlar nasıl dine ağır sözler eden, dini neredeyse yok edenlere saygıyla yaklaşıyorlarsa ben de aynı onlar gibi davranabilirim.

bu başlığı açmamın sebebini daha önce de söylemiştim. bazı sorularıma diğer başlıklarda yanıt alamamamdan dolayı.

söyleyin bakalım. Atatürk hangi açılardan eskimiş. ve nasıl hala daha dünyada eskimeyen bir lider olarak görülüyor. modern dünyanın kurucusu olarak lanse edilen ve yurtdışında da saygı duyulan bu insanın hangi ilkesi eskimiş. söyleyin konuşalım. elbette söyleyin derken sizi suçlama amaçlı ve sizi hedef alarak söylemiyorum. Atatürk'e laf edip de, onun eskidiğini söyleyip de bunun gerekçesine gelince bir anda susan arkadaşlara soruyorum...gelin tartışalım. günlerce, aylarca, yıllarca...

eğer Atatürk'ün eskimiş veya eksik kalmış bir yanı varsa söyleyin dinleyelim. belki gerçekten haklısınızdır. sonuç olarak hiçbir düşünce sonsuza dek yaşayamaz. mutlaka yerine yenileri gelir. belki de sizlerin söyledikleri daha doğru olacaktır, alternatif olacaktır ve ülkemiz için (yalnızca bir din, mezhebi ve onun inananları için değil) daha hayırlı olacaktır....

ben de eğer ileride olursa Atatürk'ün olası eskiyecek düşüncelerinin yenilenmesi, yeni devrimlerle daha iyilerinin getirilmesi taraftarıyım. bakalım hepimiz öyle miyiz !!!

Size değil diyorsunuz ama hala "söyleyin" diyorsunuz...

Ayrıca dediğim gibi sizin bireysel hoşgörünüzle olacak şeyler değil bunlar; hoşgörü zemini olmayan bir ülkede yukarıda belirttiğim üzere bırakın tartışmayı konuşmak hatta işaret diliyle anlaşmak bile mümkün olamayacaktır...

O susuyor dediklerinizin durumunu 84'ün gizli saklı günlük tutan kahramanın içinde bulunduğundan daha gerçekçi, daha az baskı altında ve daha ümitli durumuna benzetebilirsiniz...

Tekrarlıyorum; herkesin canı tatlıdır; kimse forumda kahramanlık etmek için kılıcın keskinliğini göze almaz...

Gönderi tarihi:
Tekrarlıyorum; herkesin canı tatlıdır; kimse forumda kahramanlık etmek için kılıcın keskinliğini göze almaz...

Atatürk'ün eskidiğini söylemeye cesaret eden kişi (ki bence bunu söylemekte herkes özgürdür, cesaret etmek kelimesi yanlış)bunun gerekçesini söylemeyi de göze alacaktır.

ben sizin 'tavsiye'lerinize rağmen Atatürk'ün eskidiğini iddia eden arkadaşlardan bunların gerekçeleri için yanıt bekliyorum. bu yanıtları verebilmeyi göze alacak kadar da cesaretli olduklarını sanıyorum!!!

Gönderi tarihi:
Atatürk'ün eskidiğini söylemeye cesaret eden kişi (ki bence bunu söylemekte herkes özgürdür, cesaret etmek kelimesi yanlış)bunun gerekçesini söylemeyi de göze alacaktır.

ben sizin 'tavsiye'lerinize rağmen Atatürk'ün eskidiğini iddia eden arkadaşlardan bunların gerekçeleri için yanıt bekliyorum. bu yanıtları verebilmeyi göze alacak kadar da cesaretli olduklarını sanıyorum!!!

Daha açık yazayım o zaman:

Bu ülke herkesin birbirine yuvarlak laflarla konuştuğu; ağızların başka gözlerin başka konuştuğu bir ülke ve insanlar özellikle bazı konularda bunu yapmakta haksız sayılamazlar...

Sizi samimi bulduğum için bu "tavsiye"lerde bulundum; tabii ki bir şeyler yazan olabilir ama diyorum ki: "Siz yine de ardında daha gizlenen, gizlemek zorunda kalınan neler olabileceğini hesaba katın"...

Unutmayın; bu ülke hala "darbe-muhtıra bir-iki" usulüyle yürüme alışkanlığından tam olarak kurtulabilmiş değil...

Gönderi tarihi:
Sizi samimi bulduğum için bu "tavsiye"lerde bulundum; tabii ki bir şeyler yazan olabilir ama diyorum ki: "Siz yine de ardında daha gizlenen, gizlemek zorunda kalınan neler olabileceğini hesaba katın"...

yani demek istiyorsunuz ki,

siz Atatürk'ü eleştirenin Atatürk'e çok daha fazla düşman olabileceğini göz önünde bulundurun...

bundan jkastınız kendiniz de misiniz !!!

eğer bu konuda fikirleriniz varsa söyleyin, burası özgür bir forum sitesi.

kim düşünceleriniz için size ve bana ne yapabilir !!!

Gönderi tarihi:
yani demek istiyorsunuz ki,

siz Atatürk'ü eleştirenin Atatürk'e çok daha fazla düşman olabileceğini göz önünde bulundurun...

bundan jkastınız kendiniz de misiniz !!!

eğer bu konuda fikirleriniz varsa söyleyin, burası özgür bir forum sitesi.

kim düşünceleriniz için size ve bana ne yapabilir !!!

Bundan kastım genel anlamda muhalifler ve orada daha fazlası dediğimiz düşmanlıktan çok resmi ideolojice söylenmesi yasaklanmış şeyleri de içeren eleştiri...

Bu kadar şey söylediğime göre şu zeminde hakkında olgunca konuşulabileceğine inanmadığım konularda halka açık forumda yazmak istemiyorum; bu yüzden kendimi özel olarak kastediyor da değilim...

Düşünceler için neler yapılıyor insanlara; bize mi yapmayacaklar... :D

Gönderi tarihi:
Bundan kastım genel anlamda muhalifler ve orada daha fazlası dediğimiz düşmanlıktan çok resmi ideolojice söylenmesi yasaklanmış şeyleri de içeren eleştiri...

ancak izin verin de ülkenin kurtarıcısı ve halen daha devrimlerinin kullanıldığı, uygulandığı bir kişinin hakaretlere uğramasının cezalandırılsın...

sonuçta bu ülke islam ülkesi olsaydı onun saygın şahsiyeti olarak Hz. Muhammet'e yapılan hakaretler suç içeriği taşıyacakttı.

sonuçta her devletin bir kutsalı vardır ve obnlar dokunulmazdır, bırakın öyle kalsınlar !!!

Gönderi tarihi:
ancak izin verin de ülkenin kurtarıcısı ve halen daha devrimlerinin kullanıldığı, uygulandığı bir kişinin hakaretlere uğramasının cezalandırılsın...

sonuçta bu ülke islam ülkesi olsaydı onun saygın şahsiyeti olarak Hz. Muhammet'e yapılan hakaretler suç içeriği taşıyacakttı.

sonuçta her devletin bir kutsalı vardır ve obnlar dokunulmazdır, bırakın öyle kalsınlar !!!

Hakaret serbest bırakılsın dediğimi ortaya koyun kendi kendimi ağır bir dille eleştireyim şuracıkta...

Bakın ne diyorum:

Hani bir deyim var ya "kırmızı çizgi" diye; bizimkilerin "kırmızı çizgisi" hakareti falan aşmış, şimdi yine iyi bir zamanlar eleştirinin kendisi sakıncalı görülüyormuş... :D

Gönderi tarihi:
Hakaret serbest bırakılsın dediğimi ortaya koyun kendi kendimi ağır bir dille eleştireyim şuracıkta...

Bakın ne diyorum:

Hani bir deyim var ya "kırmızı çizgi" diye; bizimkilerin "kırmızı çizgisi" hakareti falan aşmış, şimdi yine iyi bir zamanlar eleştirinin kendisi sakıncalı görülüyormuş... :D

wallahi ben sadece eleştirilerin kırmızı çizgiyi aşacağını düşünmüyorum.

sadece hakaretler kırmızı çizgiyi aşabilir.

laiklik kötüdür, şunun için diyebilirsiniz bu bir hakaret değildir ancak,

kemalizm sömürü getirmiştir, ****** işte bunlar hakaretttir. hoş bu kelimeleri kullanan arkadaşlar da var bu forumda ama neyse....

Gönderi tarihi:
wallahi ben sadece eleştirilerin kırmızı çizgiyi aşacağını düşünmüyorum.

sadece hakaretler kırmızı çizgiyi aşabilir.

laiklik kötüdür, şunun için diyebilirsiniz bu bir hakaret değildir ancak,

kemalizm sömürü getirmiştir, ****** işte bunlar hakaretttir. hoş bu kelimeleri kullanan arkadaşlar da var bu forumda ama neyse....

Hakaretin sınırı meselesi uzmanlarca çözülmüş değil sayın Hakan, biz mi çözeceğiz iki saatte... :D

Gönderi tarihi:

Özgür parlamenter rejimin anavatanı olan İngiltere bir krallıktır ve tarihi boyunca krallık olmuş.

İngiliz tarihindeki tek cumhuriyet denemesi -1648-1660 arasındaki Oliver Cromwell rejimi- aynı zamanda ülkenin geçmişinde temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanarak ideolojik bir diktatörlügün hakim kılındıgı tek dönem oldugu söylenir.

Avrupa'da son 150 yıl boyunca hukuka dayalı parlamenter rejimden hiç sapmamış olan sekiz ülkeden yedisinin hükümdarlık idarelerine sahip ülkeler oldugunu biliyoruz.

İngilizler

Norveç, İsveç, Danimarka, Hollanda, Belçika...

Tarihte yerleşik bir hükümdarlık rejimini devirerek cumhuriyet kuran ülkelerin hemen hemen hepsinin, rejim degişiminden kısa bir süre sonra, anarşiye ve/veya son derece kanlı ve zalim diktatörlüklere yuvarlandıkları görülmektedir.

Fransa 1789 u izleyen yıllar

Rusya 1917 de

Alman ve Avusturya 1918 i izleyen yıllar

1930 larsa İspanya

1910 ve 1920 lerde İran

ileahir...

Japonya'da 1945 den sonra Amerikan eliyle demokratik anayasa oluşturulurken, imparatorluk makamının korunması rejimin istikrarı için elzem sayılmış.

Monarşi idaresi ile özgür ve demokratik hukuk devleti ideali arasında zorunlu bir zıtlık bulunmaz.

Birileri hemen ortaya atlayıp monarşiyi savundugumuz ya da istedigimiz sonucunu çıkarmasın, biraz dinlesin yeter

:)

İngiltere örnegi ortadadır. Parlamenter rejimin anavatanıdır üstelik.

KEndinize Frnsa'yı örnek alırsanız ve Fransız olmadıgınız halde hemde alırsanız...

Kılavuzu karga olanın burnu ***** kurtulmaz demişler, iyi demişler..

''şu eskimiş, bu eskimiş mi?''..

kendi ülkesi ve toplumunun gerçeklerinden hareket edilmemişse zaten yeni olandan degil, bilakis dayatılandan bahsetmek gerekir.

Kimse kızmasın, bu ülke yaklaşık yüz yıldır yönetilmiyori yönetiliyormuş gibi yapılıyor.

siz bu kadar yolsuzlugun neden bu ülkede oldugunu anlayamıyormusunz yoksa?

anlayana sivri sinek saz demişler...

Türkiye laik dir layık kalacak...

Gönderi tarihi:

''Eskimek'' sözlükte ''Eski duruma gelmek,yaşlanmak,yıpranmak'' manalarına gelmekte.Bireysel bağlamda sahip olduğumuz maddi eşyaların eskimesi hususunda karar vermek herkesin kabul edeceği bir fijir ortaya koyabilir ama bir ideolojinin eskidiğinin,yıprandığının yorumunu yapıp tam manasıyla bir ilke ortaya koyabilmek mümkün gözükmüyor.Günümüz dünyasi kapitalizmin kuşatması altında.Kapitalizm,küresellleşme bütün fikirleri,bütün milletleri,yönetimleri ziyadesiyle etkilemekte birçok fikrin,anlayışın yönetimin istenmese de dönüşümüne sebep olmakta ki bu bugünkü dünya arenasında aşikar bir durum.Mustafa'a Kemal'in fikirlerieskidi mi?Önce şunu halletmek lazım:Mustafa Kemal'in fikirleri bu ülkede tam yerleşti mi ki fikirleri bizi getirdiği noktada yetersiz kalsın ve bizi daha ileriye götürmediği,terk edilmesi hususnda fikir birliğine varılsın yorum yapılabilsin.Ülkemizin nüfusu,ekonomisi,sosyal şartları değişse de bugün yaptığımız kavgalar Cumhuriyet'in kuruluşunda yapılan kavgalarla aynı.Cumhuriyet yıllarında bu ülke için en büyük tehlike irtica(şeriat devleti) idi bugünde tehlike aynı devlet nazarında.Bugün Atatürk'ün fikirleri eskidi diyenler CHP zihniyetini tasvip etmeyenler ve bir kısım liberallerdir herhalde.Türkiye'de büyük bir değişim var anlayış,fikir bağlamında.CHP 1930'ların baskıcı,sindirici,kontrol edici zihniyetini bugünkÜ Türkiye'de hala devam ettireceğini zannediyor.Eskiyen bu bence.Laikliğin sekülerizm yönü Türkiye'yi bu şekilde görmek istemek anlayışı halkı şekillendirme anlyışı eskidi.Halkı darbelerle,demokrasi dışı yollarla zapt-u rapt altına alma anlayışı eskidi.Siz buna Atatürkçülük diyorsanız eskittiniz bilmem farkında mısınız?Türkiye geriye mi gitmek istiyor Osmanlı zamanına mı dönmek istiyor?Hayır bunu istemiyor büyük çoğunluğu.Bir kısım uç anlayışlar hala tamamen eskinin özlemi içinde bu da aşikar.Peki milleti temsil ediyor mu bu anlayış bence hayır.Ama bu millet bu rejimi inandığı dinle barıştırıp öyle devam etmek istiyor.Devletini dinine düşman olarak görmek istemiyor kendinin devletin düşmanı olarak gösterilmesini istemiyor CHP'nin laiklik anlayışını dinine tehlike olarak görüyor.Bunu da her seferinde söylüyor.Ayrıca değişmeyen tek şey değişimdir.Bu değişim doğruyu güzeli bulma yönündeyse faydayı yakalama zeminindeyse fikirler takip edilen fikirler buna hizmet ediyorsa bu fikirler gelişir,değişir ama eskimez.Tamamen fikirler terk ediliyorsa, edilmek zorunda kalınıyorsa daha iyi bulunduğu ve kabullenildiği için artık eskimiştir bir şeyler...Daha iyi, daha faydalı, daha güzel denilen değerler de izafidir,zamana bağlıdır doğruluğunu kestirmek de pek mümkün değildir bence.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
her tarafta, bu forumda da dahil olmak üzere Atatürk'ün modasının artık geçtiğini, devrimlerinin yıprandığını söyleyenler var.

evet ...

Atatürk'ün devrimlerinin vatan hainliğine bile neden olduğunu söyleyen düşünceler bile var.

o kadar degil de , ama su dogru. atatürkcü olarak bilinen sahin,radikal laikci tayfasi bay Atatürkü kullanark vatana ihanet bulundular ...

ne açılardan devrimleri çözülmüştür, artık etkisi azalmıştır.

bu iddialara karşı sorudğum sorulara maalesef yanıt alamadım...

Aradigin zaman bir sürü yanit bulursun da,senin aradigin senin yanitin olabilecek bir yanit.(yani öyle bir yanit olacak ki seni teyit edecek)

Devrimlerin eskidigini mi görmek istiyorsun? Al sana "Sapka devrim kanunu" ... "Yüce,ulu,önder Mustafa Kemala Atatürk pasa hazretlerinin emir buyurdugu böyük sapka devrimini kim takiyor ... "Söyleyin bakalim ...

Sapka takmaya sözde atatürkcüler özde hic bir zaman atatürkcü olamazlar ... ancak atatürkücü olurlar ...

Ey atatürkcüler , samimi olun ve devrim geregi sapkayi takiniz!

ancak burda tekrar soruyorum...

Atatürk'ün devrimlerinin eskidiğini bize mantıklı açıklamalarla ispatlayın....

Ispatladik da ne oldu?

Atatürkçülük Türkiyeye ve dünyaya nasıl zararlar getirmiştir...

bunları anlatın...

Osmanliyi hangi devletlerle kiyaslanir, Türkiye hangi devletlerle kiyaslanir ... Onu söyle , ben de sana oynadigin ligi söyleyim ...

bizi de aydınlatmış olun !!!

biz de kendimizi sonuna kadar savunalım !!!

Yani aydinlansan bile sonuna kadar yanlisi savunmasindan vazgecmiyeceksin ... :)

Saka bir tarafa. Sapka kanunu memeurlari ilgilendiren bir devrim kanunu. Eskidi bu devrim,ama ne yapacan ...

Bugün bu kanun basörtül yasagin ana zeminini teskil ediyor.

Yani Türkiyedeki bayanlarin hepsi memur hükmü zimni olarak var ...

Gönderi tarihi:

Mustafa Kemal'in devrimlerinin ötesinde CHP'nin Atatürkçülüğü eskidi,Atatürk'ü kullanma miadını doldurdu başka kullanabileceği bir değer de yok artık ne yapacak bilmiyorum.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Mustafa Kemal'in devrimlerinin ötesinde CHP'nin Atatürkçülüğü eskidi,Atatürk'ü kullanma miadını doldurdu başka kullanabileceği bir değer de yok artık ne yapacak bilmiyorum.

MUHABBETLE...

"Atatürk devrimleri" olarak bilinenler ne yeni ,ne de "Atatürke" özgü fikirlerdi ... Fkir yok ki ortada,asil problem bu ...

Sapka kanunun ne sapkasini ne de devrim kanunu oldugunu kafalarina takiyor sözde Atatürkcüler ...

Ama basörtü yasagi icin kullanmasini biliyorlar ...

Laiklik diyorlar,ama bunlarin laiklik anlayisi laiklikle alakasi yok ... Kaldi ki "Diyanet" ile Türkiye devleti dini bir yapilanmasini dahi abes görmüyorlar ...

Ne kaldi ? Ha! Harf devrimi ... Neyse o tutturuldu da , tahribati inanilmaz derecede yüksek ... Bizi en az 50 yil geriye götürdü.

Japonlar,Koreliler de aynisi yapsaydi bugünkü durumda olabilirlermiydi? MÜMKÜN degil ... Harf devrimi bir devrim degil ...

Ya cok büyük bir hata , ya da gizli pazarliklar neticesinde verilen ödünlerdir ...

Bu konuda manidar olan Ingilterenin 2.Dünya Savasi ile ilgili tüm gizli evraklari aciklarken , Osmanli ve Türkiye kurulus zamanindaki gizli belgelerin aciklanmamasi ...

Kralice gecenlerde geldi , ayagin tozuyla Anitkabire atti kendisini ... Ehhh , ne de olsa büyük sükran borclari var ... Atatürk Ingilterenin emperializimine büyük katkilarda bulundu ...

Osmanliyi bir kefeye , digerine "Ingiltere,Almanya,Fransa ve Italya" koyuyoruz mesela. Söz konusu Türkiye oldugu zaman diger kefeye kimi koyabiliriz bugün?

"Ingiltere,Almanya,Fransa ve Italya" blok olarak söyle dursun, bir tek Italyanin yarisi var miyiz acaba?

Atatürkcülük,laikcilik vs gibi pseudoideolojilerden kim bir sey bekler ki?

Anacak buna iman etmis olanlar,birde Türkiyeyi gelismesini engelleyen bir sey oldugunu kesf edip buna cani gönülden razi olanlar ...

Gönderi tarihi:
Devrimlerin eskidigini mi görmek istiyorsun? Al sana "Sapka devrim kanunu" ... "Yüce,ulu,önder Mustafa Kemala Atatürk pasa hazretlerinin emir buyurdugu böyük sapka devrimini kim takiyor ... "Söyleyin bakalim ...

Sapka takmaya sözde atatürkcüler özde hic bir zaman atatürkcü olamazlar ... ancak atatürkücü olurlar ...

Ey atatürkcüler , samimi olun ve devrim geregi sapkayi takiniz!

ne kadar da komiksiniz...

ne yani şapka devrimi oldu diye herkes şapka mı taksın...

biz dinciler gibi türban da türban diye tutturanlardan değiliz...

zorlama yoktur bizde...

ancak çağdaşlaşmanın bir göstergesi olarak bu devrim,

ilkel fesi, sarığı bırakın eğer başlık takacaksanız modern ve uygar şapkayı takın demişlerdir..

şapka bir tür başlıktır..sürekli kafada durması gerekli olan birşey değildir...

Atatürk sanki kafasında sürekli şapkasıyla mı dolaşılırdı...

yapılanlar bir cevap bulamayınca anlamsız yerlere dalmak..

ayrıca şapka o zamanın modası olarak bir aksesuardır...

bugün değildir...

ancak Atatürk sanıyor musun herkes daima şapka taksın istemiştir...

eğer takılacaksa uygar olan takılsın demiştir...

ee başlıksız gezmeyen bir toplum için de 'bu takılsın' diye düşünmüştür...

Atatürk'ün devrimleri özgürlük kısıtlamaz...

ancak eğer o özgürlükler başkasını kısıtlıyor, devleti ve yönetim biçimini tehdit ediyorsa engellenir...

siz asıl meseleyi bırakıpbaşka yerlere girmeyi bırakın da asıl eleştirdiklerinizin gerekçlerini anlatın...

Gönderi tarihi:

biz dinciler gibi türban da türban diye tutturanlardan değiliz...

zorlama yoktur bizde...

kusura bakma dostum ama sen hiç tarih okumamışsın demek.

demek zorlama olmadı diyorsun yani!!

insanlar asıldı şapka devrimi için..

kimi insanlar giymemek için evlerinde ölmeyi tercih etti.

gavurluk alameti idi çünkü şapka

hemde namaz gibi ritüeli olan bir dinin aklı zaten şapka icad edemezdi

öyle ilkellikle falan alakalı degildir sarık ya da fes

tamamen islam aklının kendi deger ve yaşayışının bir ortaya çıkarımıdır.

2. mahmutda sarık yerine fesi zorla dayatmışdı, batılılaşma adına

ne kadar hazin, aynı cumhuriyet gibi şekilsel bakışlar, ötesine geçemedi daha, ve hala öyle, şekilciler.

millet püsküllü bela demeişti fesede.

ama fesin üstünede sarıgı sardı

2. mahmut gene o kadar degerlerini satmamışdı.

osmanlı batılılaşması osmanlı içindi

cumhuriyetin ki çok farklı, bu milleti degerlerinde tamamen soymak, kimin adına???

sonra kasket dayatdılar, şapka pek olmayınca

devletten beslenenler her zaman oldugu gibi 'emret' der takar zaten.

millet ne yaptı?

namaz için kasketi tersine çeviriverdi.

şapka ile zaten namaz kılmak olmaz, secdeye varamazsın.

yani bu basit şapka için ne kafalar kopardılar, ne zulümler ettiler millete.

devrim miş, sözde devrim..

bütün o devrim ayaklarına yapılanlar milletten islam izini silmek içindir..

kim kimi kimden kurtarmış?

bagımsız türkiye he, yüz yıldır yutturmaya çalıştıklar yalan bu, bagımsız türkiye..

Gönderi tarihi:

[size="4"]biz dinciler gibi türban da türban diye tutturanlardan değiliz...

zorlama yoktur bizde...[/size]ancak çağdaşlaşmanın bir göstergesi olarak bu devrim,

ilkel fesi, sarığı bırakın eğer başlık takacaksanız modern ve uygar şapkayı takın demişlerdir..

şapka bir tür başlıktır..sürekli kafada durması gerekli olan birşey değildir...

Atatürk sanki kafasında sürekli şapkasıyla mı dolaşılırdı...

yapılanlar bir cevap bulamayınca anlamsız yerlere dalmak..

ayrıca şapka o zamanın modası olarak bir aksesuardır...

bugün değildir...

ancak Atatürk sanıyor musun herkes daima şapka taksın istemiştir...

eğer takılacaksa uygar olan takılsın demiştir...

ee başlıksız gezmeyen bir toplum için de 'bu takılsın' diye düşünmüştür...

Atatürk'ün devrimleri özgürlük kısıtlamaz...

ancak eğer o özgürlükler başkasını kısıtlıyor, devleti ve yönetim biçimini tehdit ediyorsa engellenir...

siz asıl meseleyi bırakıpbaşka yerlere girmeyi bırakın da asıl eleştirdiklerinizin gerekçlerini anlatın...

Hakikaten kusura bakmayın da Hakanaytaç sizin söylediğinizi duyan da devrim döneminde bütün kanunları halk istedi halk yaptırdı zanneder.Devrim döneminde''özgürlüğe'' vurgu yapıp savunma temeli oluşturmanız sizi bu temelde başarısız kılar.Şapka kanunuyla ilgili ''İskilipli Atıf Hoca'nın'' başına gelenleri okumanızı hatta filmine bakmanızı tavsiye ederim belki fikirlerinizi farklı temelde savunma gereğini görürsünüz.150'likler konusunda da araştırma yaparsanız nasıl bir özgürlük ortamı olduğunu görürsünüz.Burda devrimden bahsediyoruz unutmayın...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
kusura bakma dostum ama sen hiç tarih okumamışsın demek.

demek zorlama olmadı diyorsun yani!!

şapka ile zaten namaz kılmak olmaz, secdeye varamazsın.

yani bu basit şapka için ne kafalar kopardılar, ne zulümler ettiler millete.

devrim miş, sözde devrim..

bütün o devrim ayaklarına yapılanlar milletten islam izini silmek içindir..

kim kimi kimden kurtarmış?

bagımsız türkiye he, yüz yıldır yutturmaya çalıştıklar yalan bu, bagımsız türkiye..

ben bugün için kimsenin böyle bir zorunluluk içinde olmasının düşünülmediğini söylemiştim..

yoksa her devrim biraz dayatmayla gerçekleşir...

ancak kötü mü oldu.. son derece iyi oldu...millet bağnazlıktan kurtuldu..

ne yani şapka takıp da dinden mi çıktılar...

neden şapka islama aykırı olsun neden !!

batılı olduğu için mi !!!

ne alakası var...

diyelim ki bugün batı müslümanlığı seçti o zaman şapkayı geri mi alacağız...

şapka takmayanlara zulmedilmemiştir, kafaları koparılmamıştır...

din adına zulmedenlerin, şapkaya ve diğer yeniliklere şeytan icadı, islama aykırı diye yakıştırmalar yapan softaların ve ayaklandırdıkları yobazların kafaları koparıldı...

eğer şapka takmayanlar öldürülseydi nüfus 13 milyondan belki de 1milyona inerdi...

insanlar devrimlere hemen alıştılar mı acaba...

devrimler insanları islamdan uzaklaştırmak için yapılmışmış...

bunca sene boyunca bu devrim ve ilkelerle insanlar dinlerinden uzak mı kaldılar...

istedikleri gibi dinlerini yaşayamadılar mı...

namaz kılana, oruç tutana zulüm mü edildi devrimler yapılırken,

veya şimdi zulüm mü ediliyor....

şapkayla kafanız secdeye gitmiyorsa size bir önerim var...

eğer kasketse taktığınız ters çevirin,

Atatürk'ün taktığı gibi olan şapkalardansa namaz kılarken bir zahmet çıkartın sonra takarsınız !!!! :D

Gönderi tarihi:
Hakikaten kusura bakmayın da Hakanaytaç sizin söylediğinizi duyan da devrim döneminde bütün kanunları halk istedi halk yaptırdı zanneder.Devrim döneminde''özgürlüğe'' vurgu yapıp savunma temeli oluşturmanız sizi bu temelde başarısız kılar.Şapka kanunuyla ilgili ''İskilipli Atıf Hoca'nın'' başına gelenleri okumanızı hatta filmine bakmanızı tavsiye ederim belki fikirlerinizi farklı temelde savunma gereğini görürsünüz.150'likler konusunda da araştırma yaparsanız nasıl bir özgürlük ortamı olduğunu görürsünüz.Burda devrimden bahsediyoruz unutmayın...

MUHABBETLE...

sizin de diğer arkadaşın da sormuş olduğunuz bu soruya yanıt verdim.

devrimleri halk istedi demedim yanlış anlaşıldı. daha doğrusu ben yanlış kullandım.

hangi alanda zorlama olmadığı konusunda da bilgileri verdim...

her devrim sürecinde bazı geçiş dönemlerinde zorlamalar, zorlanmalar, isyanlar olacaktır...

ancak daha önce de dediğim gibi devrimler için bunlar yaşanmalı mıydı, yaşanmalıydı...

iyi mi oldu, iyi oldu hakikaten !!!

Gönderi tarihi:
Laiklik diyorlar,ama bunlarin laiklik anlayisi laiklikle alakasi yok ... Kaldi ki "Diyanet" ile Türkiye devleti dini bir yapilanmasini dahi abes görmüyorlar ...

Ne kaldi ? Ha! Harf devrimi ... Neyse o tutturuldu da , tahribati inanilmaz derecede yüksek ... Bizi en az 50 yil geriye götürdü.

Japonlar,Koreliler de aynisi yapsaydi bugünkü durumda olabilirlermiydi? MÜMKÜN degil ... Harf devrimi bir devrim degil ...

Ya cok büyük bir hata , ya da gizli pazarliklar neticesinde verilen ödünlerdir ...

Kralice gecenlerde geldi , ayagin tozuyla Anitkabire atti kendisini ... Ehhh , ne de olsa büyük sükran borclari var ... Atatürk Ingilterenin emperializimine büyük katkilarda bulundu ...

Osmanliyi bir kefeye , digerine "Ingiltere,Almanya,Fransa ve Italya" koyuyoruz mesela. Söz konusu Türkiye oldugu zaman diger kefeye kimi koyabiliriz bugün?

"Ingiltere,Almanya,Fransa ve Italya" blok olarak söyle dursun, bir tek Italyanin yarisi var miyiz acaba?

Atatürkcülük,laikcilik vs gibi pseudoideolojilerden kim bir sey bekler ki?

Anacak buna iman etmis olanlar,birde Türkiyeyi gelismesini engelleyen bir sey oldugunu kesf edip buna cani gönülden razi olanlar ...

bunun ne kadar çelişkili olduğunun farkındayız onun da kaldırılması veya eğer islamiyet için varsa diğer dinler için de böyle kurumların oluşturulması gerekir. çünkü laikliğin temellerinden biri her dine eşit uzaklıkta olmaktır.

arapça 50 yıl geri götürdü mü bilemem ama okuması ve yazması zor bir dil olduğu söyleniyor...

osmanlı da bu yüzden okuma yazma oranın düşüklüğünden bahsediliyor..

peki neden kendi dilimizde konuşurken kendi dilimizde yazmayalım. okunuşu birebir aynı olan harflerle.niye bu kadar rahatsızsınız..eğer istemiyorsanız özgürsünüz kürtçeye karşı çıkanlar gibi değiliz arapça okuyup yazabilirsiniz.ancak kürtçede dediğimiz gibi bunu resmi din olarak kabul edemezsiniz..

Atatürk İngiliz emperyalizmine nasıl katkıda bulunmuş ki, o zaman neden kurtuluş savaşını başlattı ki !!!

siz emperyalist ülkelerle türkiyeyi bir kefeye koyuyorsunuz ve tartıyorsunuz...

osmanlı dönemi geçti, hala savaş, kan, gözyaşı, işgalcilik yok..barışçılık var..

siz eğer emperyalist ülkelere özeniyor ve onların işgalciliğinden bahsediyorsanız çelişiyorsunuz..

sonuçta her iki devlet de kendi amacına hizmet ediyor, topraklarını genişletmeye...

buna iman edenler diyorsunuz, Atatürkçülük bir din değil ki iman edelim...

neden Atatürkçülük Türkiye'nin gelişmesini engellemiş ki, hangi açıdan, örnek verdiğiniz ülkelerin gayesi olan işgalcilik açısından mı. Türkiyenin buna ihtiyacı yok. Türk insanının da yok.Dünyaya hükmedenlere kızarken hükmetmek istemek çok komik !!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.