Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kadınları kim eziyor  

10 üye oy verdi

1. 1. kadınları sosyal yaşam ve aile içinde en çok kim eziyor

• eşleri
      4
    • eşlerinin anne ve kız kardeşleri
      5
    • iş yerinde bayan arkadaşları
      2
    • eşinin bayan iş arkadaşları
      0
    • kendi kız kardeşleri
      0
    • kendi bayan akrabaları
      2
    • akraba erkekler
      3
    • yabancı erkekler
      1
    • sırdaşları
      1

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bu güne kadar kendi kişisel ve çevremdeki akışı inceledigimde bir kadının mutsuzlugunun altında yine bir kadının imzası var .ister şeriyatla ister krallıkla veya cumhuriyetle yönetilen yer mekan fark etmez kadını ezen köle yapan bir kadındır .yok demeyin şöyle bir düşünürseniz sizde en az iki kadın tanırsınız kadın kurbanı. kimse bizim için üzülmesin ,o vahşi hareketleri yapan erkekler bir kadının eseridir.varmı annesi erkek olan yok.kuranda kadın için söylenmiş sözün üstüne söylenecek söz yoktur.cennet anaların ayakları altındadır .bir kadın kendi yetiştirdigi erkekten eza görüyorsa bu kuran ın sucumu.peki hoşuna giden yada maddi imkanları nedeniyle evli bir erkekle ******* yaşamı seçen bir kadın kurandanmı aldı bu cesareti. evvel zamanla şimdiki bir zaman birmi .kadın adamın yanında temizlikçi olarak çalışıp ekmegini kazanmak yerine adamı ayartmayı seçiyorsa ve o adamı yetiştiren kadın kadınlıgın onurunu iyi anlatmadıysa ogluna, suç kuranınmı . artık dul ve yetimler rahatça sokakta gezebilecek ve çalışacak durumda. onları kimsenin lütfen dini nikah altında koruması gerekmiyor.tabi bunu suistimal eden erkeklerde var ama kadınlarında dürüstlügünden ödün vermeden çalışmaları pek mümkün.kısacası kadın kendini ve kadın olmanın ne büyük bir sorumluluk getirdigini bilirse etrafımızda bizi ezecek erkek var olmaz, onları biz yetiştiriyoruz,kendimizide .daha çok sevgi ve saygı ile halledilmeyecek sorun yok bence.bir erkek annesi olarak esen kalın diyorum

Gönderi tarihi:

"Ey kadın en büyük düşmanın yine bir kadın" başlığı ile açılmış anket hem yanlış hem de demokratik değil.

Anket yanlış zira, kadına düşmanlık yapan kişiler, bayan olsun, erkek olsun ahlaki yapıları gen yapılarından gelmiyor.

Ahlaki yanlışlık olmadan davranış yanlışlığı olamaz. Kadına düşmanlık yapan onu ezen insanlar, yapılarını emperyalizmin sömürü ahlakından ve ona destek olan dini inançlardan alırlar.

Kadını ezen baş sorumlu emperyalist ahlaktır. Baş sorumlu kadın, erkek, akraba, arkadaş nitelemesi yanlıştır.

Anket aynı zamanda demokratik değil. Zira nedenlerine karşı çıkan kişilere yorum yapma hakkı verilmemiş.

Böyle anket te olamaz.

Gönderi tarihi:
"Ey kadın en büyük düşmanın yine bir kadın" başlığı ile açılmış anket hem yanlış hem de demokratik değil.

Anket yanlış zira, kadına düşmanlık yapan kişiler, bayan olsun, erkek olsun ahlaki yapıları gen yapılarından gelmiyor.

Ahlaki yanlışlık olmadan davranış yanlışlığı olamaz. Kadına düşmanlık yapan onu ezen insanlar, yapılarını emperyalizmin sömürü ahlakından ve ona destek olan dini inançlardan alırlar.

Kadını ezen baş sorumlu emperyalist ahlaktır. Baş sorumlu kadın, erkek, akraba, arkadaş nitelemesi yanlıştır.

Anket aynı zamanda demokratik değil. Zira nedenlerine karşı çıkan kişilere yorum yapma hakkı verilmemiş.

Böyle anket te olamaz.

Arkadaşımdan "demokratik değil" nitelemem için özür dilerim. Konuyu yanlışlıkla yoruma kapatmış. (düzeltildi)

Ama diğer "ankette yanlışlık var" nitelememde israrlıyım.

Gönderi tarihi:

bu anket konusunu okuyanlardan ricam hayat akışı içerisinde kadının baska bir kadına nasıl davrandıgını iyice düşünüp tartıp öyle oylamalarıdır .ilk bakışta ters gelen bir yön varsada birazcık düşündügünüzde ,en az birkaç örnek bulabilirsiniz eger kırgınlıgım geçerse konuyu ilerleyen günlerde asıl amacına yönelik açmayı düşünüyordum .bu anket ilk bakışta kişisel ama tarihsel bir araştırma yaparsak kadın asla bir erkek tarafından istegi dışında ezilmemiş rencide edilmemiştir.kısacası islam ve kadın başlıklarına bir cevap niteliginde bir tartışmanın ilk halidir.dini konularda kendi fikirisabit lerinde yenilik arayanlara cevap olacaktır.esen kalın

Gönderi tarihi:

Forumdan değerli arkadaşımız Yayamaz Kayımca konuya / ankete ışık olabilecek türden ve günümüz kadın sorunlarına ışık tutabilecek bir yaklaşımla emek göstererek bizlerle paşlaştığı şu başlığın incelenmesinde yarar görüyorum....

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...howtopic=115464

Saygılar

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

İşin aslına bakarsak, kadınların davranışlarının temeli diğer kadınlara yöneliktir.Yani, giyinirken, takı takarken, topluluk içinde konuşurken, saç baş yaptırırken, işyerinde statü peşinde koşarken kendilerine hep diğer kadınları ölçü alırlar.İçten içe rekabet yaşarlar.Bu rekabet dinsel,sosyal ve ekonomik yapıyı aşmaktadır.Gerçekten biz erkeklerin pek çözemeyecekleri türden bir husumet bu, satrançtan da öte bir şey.Öte yandan, kadınların genel anlamda, ezilmemeye gerçekten niyetleri olup olmadığı da bir tartışma konusudur.

Gönderi tarihi:

Her erkek bir kadından doğar, her terbiye bir kadın elinden çıkar en çok. Bu yüzden ben başlığa aynen katılıyorum. Bir kadınım ve en çokta çalışan bir kadın olarak evliliği de deneyimlemiş bir kadın olark diyebilirim ki,bir kadının en büyük düşmanı erkekse, o erkeğin öyle olmasını da sağlayan bir kadındır ve kadın kadına nedense hep bir sıkıntıdır. Ve bir yerde bir kadın eza görüyorsa ,yine bir yerde o ezalara hiç sesi soluğu çıkmayıp çoğunluk olamayan kadın sözkonusudur yine. Yani illa hakettiklerini düşünürler sanki ezikliği.. Yani işin ilginç tarafı,yapı gereği biz en çok kendi kendimize düşman bir karakteriz aslında..

Gönderi tarihi:

Tamam her erkek bir bayandan dogar ama bir insanin karakteri kisiligi Anne'nin ogrettiklerinle olmuyor. Sonucta bir baba da var o kisiyi buyuten

ve insanlarin cevresi, kulturu vs kisiselligi etkiliyor o buyugen cocugu.

Kadinin en buyuk dusmani yine bir kadin olduguna bu yuzden 100 de 100 katilmiyorum.

canımıncanı ama demis kirginligi gecince konuyu asil amacinna yonelik acmayi dusunuyormus. Benim de ilgimi cekti neden kadinin en buyuk dusmani kadin oldugunu dusundugunuz.

Gönderi tarihi:

Bana göre yukarıda verilen seçeneklerin tümü üçüncü dünya ülkeleri ve geri kalmış toplumlarda görülen yerleşik kültürlerde sık görülen bur durum...

O nedenle ankete katılmamam ve cevaplama gereği duymamam düşüncelerimi açıklamama engel değildir...

Burada işin gerçeği ve kadının en büyük düşmanı Dünyadaki politik-ekonomik gelişmelere paralel olarak köktendinciliğin hızla tırmanması kadınlara yönelik şiddetin artmasında en büyük nedendir...

Düşüncem o ki;

Ülkemizin tarihsel süreçte uygarlıktan hepey yol almış olması kadınların/kadınlarımızın sorunlarını global düzeyden hayırararak lokal düzeyde değerlendirilmesinin miyopluktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğinidir...

Saygılar...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

Konu başlığı özür dilerim ama bana yine bu düşmanlığı düşmanlıkla besleyen bir düşüncenin ürünü gibi geldi...anket maddeleri ise sıradan insanların sıradan komplekslerinden örülü...bu konuda Sayın Dipnot'un yorumuna kısmen katılmakla beraber;sorun bir köktendincilik sorunu değil,bunu da içine alan bir geri kalmış ****** sorunudur derim sorunun kaynağına...

Haklılık payı olan şu ki;bu sorun daha çok üçüncü dünya denilen geri kalmış ülkelerin kendi içerisinde barındırdığıdır.Burada bu üçüncü dünya ülkelerin neden hala bu sıfata sahip olduğu tartışılabilir,yalnız savaş,işgal,yağma,ekonomi,eğitim...vs gibi sorunlar,ki bu kadın erkek herkese kan kaybettirir,görmeden kadını sadece kadını ezen olarak görmek veya bunu dincilik ekseninden değerlendirmek eksik bir konı analizine götürebilir bizi.

Gönderi tarihi:

Bence tepkiler biraz abartılı.

Bir erkek olarak , etrafımdaki bayanların neden etkilendiklerini düşünerek ankete katıldım.

Bir bayan da kendisine etki eden faktorleri yazabilmeli idi bence.

Yada maddeler eksikse , eksik olduğu belirtilip konması sağlanabilirdi.

Olumlu eleştiri bir yere varmamızı sağlayabilir ancak , olumsuz eleştiri konusunda aynı şeyi herzaman söyleyemem.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

ay çok teşekkür ederim.bu gün hiç içimden gelmemişti bu sayfaya bakmak . sevindim olsun en kötü eleştiri hiç ilgilenilmemekten iyidir .yanlış anlamayın benim kırgınlıgım eleştirilere degil çok eski bir olayın bir bayandan geldigini anlamak beni çok etkiledi zaten form erkek egemenliginde gibi kiminkim oldugu bellisiz .beni üzeeeenin bayan oldugunu ögrenmem beni kırgın yaptı sizlere alıştım bir an sinirlensemde geçiyor sizi görevli gibi görüyorum bazen herşeye karşı. eh araştımayı severim. o yüzden eleştirinki daha bir azimle yeni yazılarımı hazırlayabileyim.kadılara gelince asla bu kanıya oturdugum yerde varmadım . işim geregi en ,en,en,hanımlarla konuşup hayat hikayelerini dinledikten sonra dünya genelinde ,ademle havva'dan bu yana kadını araştırmaya başladım ve bu neticeye ulaştım. zaman içinde bunları açacagım sizleride bana katılıp araştırmaya davet ediyorum .ve işte söylüyorum ey kadın en büyük düşmanın yine bir kadın.

Gönderi tarihi:

Sayın Artropod düşüncelerinizde haklısınız büyük bir çoğunluk bu düşünceyle hareket eder, bazı hemcinslerimden biliyorum ki 1000 kişilik bir toplantıya katılsalar ve orada 500 bayan olsa 499 bayanın ne giydiğini size sayabilirler,kıskançlık mı denmeli yoksa farklı birşey mi tam olarak adlandıramıyorum bunu, bayanların arasındaki rekabet erkeklerde yoktur bu da bir gerçektir.

Eski iş yerimde bir bayan müdürle çalışmanın verdiği zararı yeni yeni atlatmaya başladığımı düşünürsek bayanların bayanlara psikolojik baskısının çok dikkatlice ve sezdirmden yapılabildiğini söyleyebiliriz. hele ki işinizde sivrilmeye başlayıp telefonlar müdürüm dediğin bayana değil de size gelmeye başlıyorsa ve iş yerinde müdürünüzden daha çok soruya muhattap oluyorsanız ve daha güzelseniz karşı taraftan hemen yıldırma politikası başlıyor, bayanların bayanlarla ast üst ilişkisi kurmaması gerektiğini ağlaya ağlaya öğreniyorsunuz, elbette istisnalar vardır ancak büyük çoğunluk bu şekilde. Bunu sadece ve sadece bayanlar bayanların düşmanıdır demek için yamazdım ama yaşadığımı biliyorum ve biraz da destekçisiyim bunun. Bunun yanında iyi eğitim almamış, kişiliği tam olarak oturmamış, kompleks sahibi beyler de bayanlara yapmadığını bırakmıyor, iki taraftan da zarar alabiliyor kadın. Kaçıncı dünya ğlkesi olursanız olun bu değişmez.Kadın her yerde kadındır, ister çok iyi eğitim almış olsun, isterse hiç eğitim almamış olsun bir başka bayan gördüğü zaman hele hele de kendisinden güçlüyse bu bayan pençelerini çıkarabiliyor.

Gönderi tarihi:
Konu başlığı özür dilerim ama bana yine bu düşmanlığı düşmanlıkla besleyen bir düşüncenin ürünü gibi geldi...anket maddeleri ise sıradan insanların sıradan komplekslerinden örülü...bu konuda Sayın Dipnot'un yorumuna kısmen katılmakla beraber;sorun bir köktendincilik sorunu değil,bunu da içine alan bir geri kalmış ****** sorunudur derim sorunun kaynağına...

Haklılık payı olan şu ki;bu sorun daha çok üçüncü dünya denilen geri kalmış ülkelerin kendi içerisinde barındırdığıdır.Burada bu üçüncü dünya ülkelerin neden hala bu sıfata sahip olduğu tartışılabilir,yalnız savaş,işgal,yağma,ekonomi,eğitim...vs gibi sorunlar,ki bu kadın erkek herkese kan kaybettirir,görmeden kadını sadece kadını ezen olarak görmek veya bunu dincilik ekseninden değerlendirmek eksik bir konı analizine götürebilir bizi.

size özel cevap vermek istedim.iki kadını mutlu etmek için tek başıma olmama ragmen evimi bir alt kata taşımaya karar verdim şimdi iki kadında mutlu, ben mutsuzum benim hasta çocugum var ,ama karşımda kendinden başkasını düşünmeyen bir gelin ve ne yapacagını şaşırmış kayınvalide var ev benim oturma hakkımdı ben kiracıda olsam ama biraz zahmetle bu konuyu tatlıya baglamam bence uygundu. evet en basit bir örnek buydu ya bu kadın daha güçlü olsaydıda bir diger ülkedeki denizi isteseydi

Gönderi tarihi:
size özel cevap vermek istedim.iki kadını mutlu etmek için tek başıma olmama ragmen evimi bir alt kata taşımaya karar verdim şimdi iki kadında mutlu, ben mutsuzum benim hasta çocugum var ,ama karşımda kendinden başkasını düşünmeyen bir gelin ve ne yapacagını şaşırmış kayınvalide var ev benim oturma hakkımdı ben kiracıda olsam ama biraz zahmetle bu konuyu tatlıya baglamam bence uygundu. evet en basit bir örnek buydu ya bu kadın daha güçlü olsaydıda bir diger ülkedeki denizi isteseydi

Özel sıkıntılarınızı bir an evel atlatmanızı dilerim ama, insanlar olayları sadece kendi gördükleriyle, bildikleriyle değerlenirmemeli.

Bayanlarla erkekleri her hangi bir özelliğinden tutup, her hangi bir konuda ayrıcalıklı göstermek düpedüz gericiliktir. Emperyalizmin, sömürünün ekmeğine yağ sürer. Bayan da erkek te birer insandır. Düşünebilmek ve düşündüğünü pratiğe koyabilmek için birbirine eşit yapıda ve eşit kapasitede beyinleri vardır. Her ikisinin de anlama, düşünme ve üretme konudaki istatistikleri zaman zaman biribirinin önüne geçmektedir.

***** kadın tamamen ***** erkeğe benzediği gibi, bilinçli bir kadının da bilinçli erkekten hiç te geri kalmadığı bilinmektedir. Tarihte, bilime ve sosyal bilime katkısı olmuş bayan sayısı hiç te azımsanmayacak miktardadır. Ataerkil baskı her alandaki kadın başarılarını engelleyememiştir dahi.

Bilimsel analizlerde, sadece bayanların daha duygusal ve daha hassas insanlar oldukları gözlemlenmiştir. Ancak bu, bir bayanın en çok bir bayandan zarar görebilmesi için bir neden değildir.

Kültürlü bir bayan müdürün de, bir ev kadınının da, bir başka bayana kötülüğünün olacağını düşünmek, söylemek eğitimin bilimsel sonuçlarını yok saymak demektir. (Mimozaya)

Emperyalizmin ve onun yandaşlarının hiç vazgeçemedikleri tatktikleri vardır; Cins, ırk, sınıf, ve inanç ayrımını kışkırtarak barışı, kardeşliği, dostluğu engelleyip, kargaşada rant sağlamak.

Gönderi tarihi:

Sevgili canımıncanı,sizden özür dilerim.Galiba biraz sert bir eleştiri oldu.Yalnız şunu bilmelisiniz ki;ben bu cümlelerimde sizi değil dediğiniz kavramları hedef almıştım.Kadının yaptıklarını kadınla sınırlandırmak yada bu tür ilişkilerde oturturmak bana pek doğru gelmedi.Neden mi?Bakın bence sorunun temelinde insan olma sorunu var.Bu dediğiniz olay ve kişiler bence kendini aşamamış,sığ düşünceler takılmış bireylerin ürettiği kirliliktir.Genel geçer kavramlara oturtursak biraz eğitimsizlik biraz siyasi,toplumsal,ekonomi verilere dayanan olumsuzluklardır.

Yaşadıklarınıza üzüldüm.Bu bana yabancı gelmedi.Belki de insan kirliliğini bu kadar üretenlere verilecek en büyük cevap sizin seçtiğiniz yoldur.Bakın bir ara gelinli kaynanalı proğramlara;gelin ve kaynana gibi kavramları kullanarak bir insanı başka insana ne kadar düşman gösterdiler.Üstelik ikiside kadın.Biri anne(ki bir annneyi sevmeyen onun büyüttüp onu ve sevgisini kendisine suna bir eşi de sevemez)diğeri de yarın yine anne.

Sayın Mimoza dediği şeyleri alasından bende yaşadım.Sadece kadınlardan değil,sadece erkeklerden değil...kendine yetemeyen herkesten.Saygılar!

Gönderi tarihi:
Özel sıkıntılarınızı bir an evel atlatmanızı dilerim ama, insanlar olayları sadece kendi gördükleriyle, bildikleriyle değerlenirmemeli.

Bayanlarla erkekleri her hangi bir özelliğinden tutup, her hangi bir konuda ayrıcalıklı göstermek düpedüz gericiliktir. Emperyalizmin, sömürünün ekmeğine yağ sürer. Bayan da erkek te birer insandır. Düşünebilmek ve düşündüğünü pratiğe koyabilmek için birbirine eşit yapıda ve eşit kapasitede beyinleri vardır. Her ikisinin de anlama, düşünme ve üretme konudaki istatistikleri zaman zaman biribirinin önüne geçmektedir.

Cahil kadın tamamen cahil erkeğe benzediği gibi, bilinçli bir kadının da bilinçli erkekten hiç te geri kalmadığı bilinmektedir. Tarihte, bilime ve sosyal bilime katkısı olmuş bayan sayısı hiç te azımsanmayacak miktardadır. Ataerkil baskı her alandaki kadın başarılarını engelleyememiştir dahi.

Bilimsel analizlerde, sadece bayanların daha duygusal ve daha hassas insanlar oldukları gözlemlenmiştir. Ancak bu, bir bayanın en çok bir bayandan zarar görebilmesi için bir neden değildir.

Kültürlü bir bayan müdürün de, bir ev kadınının da, bir başka bayana kötülüğünün olacağını düşünmek, söylemek eğitimin bilimsel sonuçlarını yok saymak demektir. (Mimozaya)

Emperyalizmin ve onun yandaşlarının hiç vazgeçemedikleri tatktikleri vardır; Cins, ırk, sınıf, ve inanç ayrımını kışkırtarak barışı, kardeşliği, dostluğu engelleyip, kargaşada rant sağlamak.

ilginize tşk ederim.neden beni anlamıyorsunuz işte bende sizi anlamıyorum ben erkeklerden bahsetmiyorum ben ayrım yapmıyorum ben biribirimizi anlamadıgımızdan bahsediyorum ben birbirimizi incittigimizden ben birbirimizin elindeki oyuncak için savaşan bizden söz ediyorum ben senin uzman olmandan mutluyum ya sen benim çabamdan mutlumusun diyorum, ben her konuda diyorum bir örnek veriyorum en basit ben günlük tutmuyorum bu formlar normal insanlar tarafındanda izleniyor diyorum ben kitap dili degil halk dili konuşuyorum ve o kitapları yazanlarıda biz doğurduk büyüttük diyorum.çünkü henüz türkiye üniversite mezunu degil o yüzden yazdıklarım bazen yanlış gibi oluyor ama sabır rica ediyorum esen kalın

Gönderi tarihi:
ilginize tşk ederim.neden beni anlamıyorsunuz işte bende sizi anlamıyorum ben erkeklerden bahsetmiyorum ben ayrım yapmıyorum

bu güne kadar kendi kişisel ve çevremdeki akışı inceledigimde bir kadının mutsuzlugunun altında yine bir kadının imzası var.ister şeriyatla ister krallıkla veya cumhuriyetle yönetilen yer mekan fark etmez kadını ezen köle yapan bir kadındır

Anlaşıldı, siz devam edin o halde. Hem söylediklerinizin farkında değilsiniz. Hem de benim erkeklerden bahsettiğinizi sandığımı iddia ediyorsunuz. İletişim kurulamayacak bu şekilde.

Gönderi tarihi:
Sevgili canımıncanı,sizden özür dilerim.Galiba biraz sert bir eleştiri oldu.Yalnız şunu bilmelisiniz ki;ben bu cümlelerimde sizi değil dediğiniz kavramları hedef almıştım.Kadının yaptıklarını kadınla sınırlandırmak yada bu tür ilişkilerde oturturmak bana pek doğru gelmedi.Neden mi?Bakın bence sorunun temelinde insan olma sorunu var.Bu dediğiniz olay ve kişiler bence kendini aşamamış,sığ düşünceler takılmış bireylerin ürettiği kirliliktir.Genel geçer kavramlara oturtursak biraz eğitimsizlik biraz siyasi,toplumsal,ekonomi verilere dayanan olumsuzluklardır.

Yaşadıklarınıza üzüldüm.Bu bana yabancı gelmedi.Belki de insan kirliliğini bu kadar üretenlere verilecek en büyük cevap sizin seçtiğiniz yoldur.Bakın bir ara gelinli kaynanalı proğramlara;gelin ve kaynana gibi kavramları kullanarak bir insanı başka insana ne kadar düşman gösterdiler.Üstelik ikiside kadın.Biri anne(ki bir annneyi sevmeyen onun büyüttüp onu ve sevgisini kendisine suna bir eşi de sevemez)diğeri de yarın yine anne.

Sayın Mimoza dediği şeyleri alasından bende yaşadım.Sadece kadınlardan değil,sadece erkeklerden değil...kendine yetemeyen herkesten.Saygılar!

önemli degil .alıştım artık biraz etki tepki meselesi.kimseye kızmıyorum.kimsede kızmasın bana begenmeyen takip etmez,napalım herkezi mutlu edemem ya çekemem gazetede yazmak daha güzel biliyormusun bari merak ve sabırla netice bekleniyor,sende üzülme herşey yoluna girer siz yeterki büyük bir aşkla baglanın bu cennet vatana.

Gönderi tarihi:
önemli degil .alıştım artık biraz etki tepki meselesi.kimseye kızmıyorum.kimsede kızmasın bana begenmeyen takip etmez,napalım herkezi mutlu edemem ya çekemem gazetede yazmak daha güzel biliyormusun bari merak ve sabırla netice bekleniyor,sende üzülme herşey yoluna girer siz yeterki büyük bir aşkla baglanın bu cennet vatana.

Sevgili forum arkadaşım,bakın yazın buraya...yaşadıklarınızı yazın;emin olun ki okuyacağım.Bu arada çocuğunuza çok geçmiş olsun...onu benim yerime öpün!

Gönderi tarihi:

bence eslerının anne ve kız kardeslerı.

ben daha kendımınkılerı gormedıgım ıcın :D

etraftakı duyduklarımdan ve gorduklerımden bu sıkkı ısaretledım:)

bunun da dogruluk payı var yanı.

Gönderi tarihi:
bence eslerının anne ve kız kardeslerı.

ben daha kendımınkılerı gormedıgım ıcın :D

etraftakı duyduklarımdan ve gorduklerımden bu sıkkı ısaretledım:)

bunun da dogruluk payı var yanı.

burse neler oluyor derhal bir acıklama bekliyorummmmmmmmmmmmmmmmm anladınmı?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.