Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ADD İLE İLGİLİ GÖRÜŞLER DE VAR...

Mumcu Cinayetinin gerçek yüzü.... Avukat kardeşinin söyledikleri...ve atılan iftiralar vede bunlara inanlar.....

-------------------

Ceyhan Mumcu: Ergenekon bağlantısına inanmıyorum

Herkes Atatürk'ü sansürlüyor ve kendi çıkarlarına hizmet eder hale getiriyor

Uğur Mumcu'nun namaz kıldığı da oldu.

Uğur'un camiden ayakkabısı çalındı

1 yıl İran'dan bahsetmedi. Ama İran dediler.

Yen Şşafak'taki Mehmet Gündem'in ropartajına göre İP Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu; "Uğur Mumcu suikastı ne Türkiye'nin ne de benim gündemimden hiç düşmedi. Bu acıyı her gün ve taze yaşamak çok zor. Ailecek hayatımız kaydı. Tetikçiler bulunsa da karar vericilere ulaşılmadığı müddetçe cinayet çözüldü sayılmaz. Üzerimde ağır bir baskı var. Ergenekon'da ilginç iddialar dile getiriliyor. Belki de savcı bir de buralar bakın diyor ama aklım almıyor" diyen Mumcu'nun avukat kardeşi

Muammer Aksoy'un avukatıydınız, Bahriye Üçok'un dostu, Mumcu'nun kardeşiydiniz. Kışlalı okul arkadaşınız, Hablemitoğlu ise dostunuz ve komşunuz. Katledildiler ve Türkiye bu cinayetlerle sarsıldı. Sizi nasıl etkiledi bu kayıplar?

İnsanın hayatını perişan ediyor. Sadece Uğur'un ölümü bile farklı. İnsan şokları, travmaları yaşar ama Allah insanı öyle yaratmış ki, bir unutma süreci var. Acı normalleşir, hayat devam eder. Uğur'un ölümünde böyle olmadı. O hiç gündemden düşmedi. Benim yaşamımda Mumcu suikastı dün olmuş gibi hep taze.

Sadece Mumcu değil, Aksoy, Üçok, Kışlalı cinayetleriyle de ilgileniyorsunuz. Büyük fotoğrafı nasıl görüyorsunuz?

Tabiî ki bu cinayetler çok planlı yapılmış.

Umut operasyonunda tutuklanıp suikastlardan sorumlu görülen ve cezaevinde infazı süren üç kişi var. "İslamcı terör" söylemi sizi tatmin etti mi?

Hayır. Bu davadaki sanıklar Uğur'u tanımıyorlar, yani kişisel bir husumetleri yok. Aksoy ve Kışlalı da öyle... Fakat bu kişileri tetikçi olarak kullanmışlar. Karar vericiye ulaşılmadığı müddetçe bu cinayetler aydınlatılmış olamazlar.

UĞUR SON BİR YILDA İRAN'I HİÇ YAZMADI

Siz karar vericilere ulaştınız mı?

Bütün bu cinayetlerde Amerika ve İsrail aracılığı ile bir yol izlendiği kanısındayım.

Nereden bu kanıya vardınız?

Uğur'un son bir yıllık yazılarını ayrıntılı inceledim. Yüzde 64'ü ABD'nin Körfez Savaşı'na şiddetle karşı olduğu yazılardı. İsrail'in bölge ile ilgilenmesine dikkat çekiyordu. Son yıl içinde İran, türban ve laiklikle ilgili yazısı da hiç yok.

Ergenekon iddianamesinde Mumcu'nun bölgeye gönderilen yüz bin silahın peşine düştüğü için öldürüldüğü söyleniyor.

Astsubay Hüseyin Oğuz, Hüseyin Kıvrık isimli albayın Uğur'a böyle bir dosya verdiği iddiasında bulundu. Uğur'un dosyanın içeriğini doğrulamak için üst düzey Genelkurmay kademesiyle görüşmesinin hata olduğunu söyledi.

Kim vardı o dönem Genelkurmay'ın üst kademesinde?

Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'ti, Genel Sekreteri Büyükanıt'tı, Ahmet Çörekçi etkindi, Hurşit Tolon Kurmay Başkanı'ydı ve Güreş'in yaveriydi. Bu işin üzerine ciddiyetle gidilecekse bence bu isimlerin ifadelerine başvurulmalı. Hatta dönemin MİT Müsteşarı Köksal Sönmez'in de.

Silah iddiasının üzerine gittiniz mi?

Genelkurmay'a hem biz hem de Meclis Araştırma Komisyonu yazı yazdı. Yok böyle bir şey diye cevap geldi. Şimdi bu senaryoya Perinçek'i eklediler. Genelkurmay'a sorduk yine aslı yok dediler.

Bu cevaba inanmaya temayülünüz varmış...

Perinçek'in de avukatıyım, iddia ortaya çıkınca Genelkurmay'a tekrar sordum; hayır, Makine Kimya'dan silah almadık, Barzani ve Talabani'ye de götürmedik ve dolayısıyla Perihçek'i de bu konuda kullanmadık diyorlar. Böyle bir şey olmuşsa bile Perinçek'i kullanacaklarını ihtimal vermiyorum, çünkü Perinçek'in o günkü konumu buna hiç de müsait değil, akredite bile değil.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ RANDEVU VERMEDİ

Siz Mumcu ve diğer suikastları dış kaynaklı değerlendiriyorsunuz?

Güçlü şekilde İsrail bağlantısı görüyorum. İsrail, Barzani ve Talabani'ye Körfez Savaşı'nda 50 milyon dolar vermiş. Bunu sadece Uğur yazdı. İsrail Büyükelçiliği ısrarla Uğur'u davet etmiş ve görüşmeden birkaç sonra öldürülmüştü.

Ne konuşmuşlar?

Sorma fırsatım olmadı. İsrail Büyükelçiliği'nden randevu istedim vermediler. ABD karar verir, İsrail taşeronluğunu üstlenir ve işi İslamcı görünümlü bir örgüte yaptırır. Bence Danıştay saldırısı da öyle.

Bu suikastlar neden çözülemiyor?

Bu konuda devletin de zaafı var ama asıl olarak cinayetlere Türkler karar vermiş olsaydı mutlaka çözülürdü.

Mumcu cinayeti tıpkı Dink cinayeti gibi göstere göstere mi geldi?

Bence öyle oldu. Son 25 yıl boyunca herkes ona "aman kendine dikkat et" diyordu. Son zamanlarda "sana İslamcı görünümlü bir suikast yapılacak" diyenler artmıştı.

BİZ DEVLETİN ÜVEY EVLADIYIZ

Danıştay'ı önceden bildiğinizi söylediniz.

Evet, o mahfillerde konuşulmuş. 14. dereceden mason biri haber verdi. Saldırı olacak demedi ama ima etti. Seni de öldürecekler ve sonra da 'Ya Allah Bismillah Allahuekber' diyecekler. Kutuplaşmalar hedefleniyor, Mossad 'ABD kötüdür de, İran da kötüdür'ü organize ediyor dedi. İki gün sonra Danıştay olayı gerçekleşti.

Kimdi o kişi?

Adının yazılmayacağına söz verdim, size söylerim ama yazılmamak şartıyla... Neyse Yeniçağ'a, Ulusal Kanal'a ve Cumhuriyet'e haber verdim ama saldırıdan önce ilgilenmediler.

Bu önemli iddiayı Cumhuriyet neden yayınlamadı?

Taşrada yayınladıklarını söylüyorlar ama görmedim. Komplo deyip ciddiye almamışlardır.

Sizi tanımıyorlar mı, onlara göre bu konularda boş konuşan birisi misiniz ki?

Hayır İbrahim Yıldız o işe değer vermemiştir. Gazetelerin Ankara muhabirlerini çok seviyorum ama İstanbul başka bir alem. Mustafa Kemal'in dediği gibi İstanbul'un çürümüş ve ahlaksız muhitinde hiçbir şey yapamazsın...

Bu bilgi niye size geldi?

Bilmiyorum, MİT Müsteşarı Emre Taner benim sınıf arkadaşımdı. Emre'nin selamı var dedi. MİT'ten mi bilmiyorum, bana mason kimliğini gösterdi.

Danıştay saldırısı ile Mumcu cinayeti arasında kurgusal benzerlik görebiliyor musunuz?

Birbirine benziyorlar. Mumcu öldürüldüğünde "Mollalar İran"a, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atılıyordu, Danıştay olayında da hükümet ve İran suçlandı, katile de türban davası için yaptım dedirtip, dini içerikli slogan attırdılar.

Devlet size hiç sordu mu, elinde ne var, nelere ulaştın?...

Hayır, devlet bizi hep üvey evlat saydı. Türkiye'de partizanlık, kadroculuk çok baskın durumda. 43 yıl CHP'de üyelik yaptım, gördüğüm şu ki, burada sürekli operasyon yapılıyor. Uyanık olmak lazım. Uğur, "bu tür suikastlarla kargaşa çıkartmak ve ülkeyi iç savaya götürmek isterler, tepkilere çok dikkat etmek lazım" derdi. Ben de bunu bir vasiyet olarak aldım, mollalar İran'a, Türkiye laiktir laik kalacak, Kasımpaşa imamı, biz kaç kişiyiz gibi çıkışlara hep karşı çıktım. Çünkü hep gizli amaçları bu tür şeylerle örtülüyordu.

Uğur'un camiden ayakkabısı çalındı

Uğur Mumcu'nun İslam'a bakışı nasıldı?

Bence iyiydi. Bizim aileden kalma bir adetimiz vardı. Her Ramazan camide mevlit okuturduk, Uğur da hepsine gelir, o vaktin namazını kılar ve dua ederdi. Hatta bir defasında ayakkabısı çalındı.

İnançlı mıydı?

İnançlı olmasa camiden kaldırmazdık. Maltepe Camii'nde mukabele okuttum. Güldal'ı, Uğur'un mücadelesinden taviz veriliyor diye kışkırtmak istediler. Kimse bilmez ama Uğur pekçok caminin yapılmasına yardım etmiştir. Uğur'un hiçbir zaman dinsel değerlere saygısızlığı yoktu. Uğur'la bizim anlaşamadığımız ilk olay babamızın vefatından sonra kütüphanesindeki Abdulbaki Gölpınarlı'nın Kur'an tefsirini kimin alacağı konusu oldu, tefsir onda kaldı.

Nasıl bir evde büyüdünüz, Uğur'la birlikte?

Dedem Mehmet Akif'in arkadaşıydı. Onun dergahına gittiği için 90 gün hapis yatmış. Babam hafızdı, Saadetin Kaynak'la çok iyi arkadaşlardı, sık sık bize gelirlerdi. Ramazan'da bizde iftar yaparlardı. Ben de Uğur da iyi bir dini terbiye ve kültür aldık. Ramazanlarda birlikte Hacıbayram'a giderdik.

Büyük baskı altındayım

Ergenekon'a nasıl bakıyorsunuz?

Karışık... 99'dan sonraki eylemler diyor araya Mumcu'yu da koyuyor, Eşref Bitlis'i de. Bu tabloya göre ben Ergenekonculardan yana bir durumdayım ve hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı şimdi benim kadar ağır bir baskı altında değil. Bizimkilerin orada sanık olarak yer almasını iftira olarak nitelendiriyorum. Selçuk'un, Perinçek'in ne işi olabilir...

Bavsavcının iddianamesine göre büyük faili meçhul cinayetlerde Ergenekon'un parmağı var. Perinçek'e yönelik suçlamalar da var.

Uğur ile Perinçek çok yakındılar, beraber okudular, beraber hapis yattılar. Uğur her zaman Perinçek'i savunan yazılar yazdı. Bizim Perinçek'e bir sempati sebebimiz de, her darbede o yurt dışındadır, gelir ve hapis yatar. Uğur'a yönelik bir tezgahın içinde asla olamaz.

İddialar sizde hiç mi kuşku oluşturmuyor?

Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Veli Küçük, bu işleri yapmış, inanamıyorum... Eğer bunlar örgütse biz ADD'de Eruygur ile ters düştük, hiçbir İP'li delege ona oy vermedi, eğer örgüt olsaydılar Perinçek bize "oy verin" derdi.

Örgüt üyeleri içinde de ihtilaf olmaz mı?

Hayır orada yoktu, hatta beni de kendi listelerine almak istediler. Fakat bizim önerilerimiz onlara marjinal geliyordu. Bakın Ergekon sayesinde bir daha darbe olmaz deniyor, halbuki derin devlet yerinde duruyor ve birileri birilerini tasfiye ediyor. İki konuda Fehmi Koru'yu mahkemede tanık göstereceğiz; Birincisi Koru köşesinde; Beyaz Saray'daki Erdoğan-Bush görüşmesinde Bush'un Ergenekon operasyonunun genişletilmesini istediğini yazdı. İkincisi de, Veli Küçük'te olan Ergenekon belgesinde kimin yazdığı karalanmış, fotokopisi Perinçek'te de var. Perinçek nereden aldığını söylüyor. Fehmi Koru'da asıl isim bende diyor, demek ki onda da var bir tane.

ADD CHP'nin arka bahçesi oldu

Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk'ün anlaşılması için ne yaptı?

Üzülerek söyleyeyim kalıcı anlamda hiçbir şey yapılmadı. Salon toplantılarında, kongre-lerde grupların hamaseti var, başka bir şey yok.

Bugün ADD olmasa Atatürkçülük adına ne kaybedilir?

Hiçbir şey kaybedilmez. Yönetim kurullarına geliyorlar aradan siyasete atılıyorlar. Bakın Nur Serter yönetime girdi ve milletvekili yapıldı ya, başkaları da oraya gelirsek Baykal bizi de görür mesajını aldılar. Bence Serter'in milletvekili yapılması çok yanlıştı. ADD bir siyasi rant uğruna kullanıldı.

ADD, CHP'nin arka bahçesi mi oldu?

Öyle niyetler var. Onlar bize biz onlara ADD'yi arka bahçeniz yaptınız diyoruz. İlk yönetim kurulunda 25 kişiden üçü İP'liydi. Sonra ikiye düştük. "ADD partiler üstü kalacak diyorlar" ama durmadan Baykal'a aday oluyorlar. Muammer Aksoy'un ölümünden sonra bu dernek böyle gitti.

Sol dine dönük husumetini halletmeden bir çözüm siyaseti üretebilir mi?

Asla yapamaz. Halkın değerleriyle ters düşen halkın dostu olamaz. Halkımız İslam dinini sevmiştir, benimsemiştir ve yaymıştır. Bugün Türkler İslam'ın yüz akıdır. Biz bunu keşfettik ama ne CHP ne de ADD bu gerçeği göremedi.

CHP Atatürk'ü sansürledi

43 yıllık CHP'li iken neden parti mi, dernek mi olduğu belli olmayan, İP'ye geçtiniz?

İP, teşkilatları olan bir partidir.

CHP iktidar rüyası görebiliyor. İP'nin böyle bir rüyası da yok...

İP'yi fikir bazında önemsiyorum. Rant beklentileri de yok.

Bu şartlarda isteseler de olmaz ki...

Tercihimin asıl nedenini söyleyeyim. Herkes Atatürk'ü sansürlüyor ve kendi çıkarlarına hizmet eder hale getiriyor. Bunu İnönü de yaptı, CHP de yapıyor. İP Atatürk'ün eserlerini ilk defa sansürsüz olarak yayınladı. CHP topluma Atatürk'ü hiç anlatmadı, ama hep onun arkasına sığındı.

Mumcu soyadını taşımak zor mu?

Çok zor.

Güldal Mumcu onu CHP'de taşıyor.

CHP iktidar olursa cinayetlerin üzerine gidebilir diye bir beklentiyle orada duruyor olabilir. Ben CHP'nin bu siyasetle adam olacağına inanmıyorum.

18 Ağustos 2008, Pazartesi

--

Gönderi tarihi:

Susurluk olayı patlak verdıgınde,bırılerı yanı sözümona demokrat gecınen kesım hemen Susurluga sarıldı,cünkü Susurlukla devlete saldırma fırsatı dogmustu,devlete kımler saldırır,bence demokratlar devlete saldırmaz.Pekı kımler bu ısın pesıne düstü ve onlarca senaryo yazıldı,bütün faılı mechul kalmıs ne kadar cınayet var ıse Susurluga yüklendı.Iftıralar komplolar hep aynı kesımden yükselen sesler.halkı galeyana getırmeler.Bugün halkmın sokaga cıkmasına sıddetle karsı olanlar o günlerde Halkı susma dıyerek sokaga cagırıyordular.ellerıne mum alanlar sokaklara dökülmüs Susurluk aydınlansın dıe haykırıyordular,Bugün ıse terörü lanetlemek ıcın halkın sokaklara dökülmesınden korkuyorlar nasıl bır cıfte standart.Aynı senaryolar bugünde Ergenekon adıyla yazılmıs ve oynanmaktadır.sadece fıguranları degısık.Hapıste yatan adamlar savcıya ıtıraflarda bulunuyorlar.savcıda bunları ıddıanamesıne alıyor ve yandas medyaya sızdırıyor kı ortalık kızıssın.Savcı ******** elınden gelen ne varsa gayret ıcınde.Elınde fındık kabugunu bıle dolduramıyacak kadar delıl olmayan bır savcı ne ypar,ıddıaname yazar ve yandas medyaya sızdırır.

Ugur Mumcu Necıp Hablemıtoglu cınayetlerını Ergenekona yüklemekte savcı ıcın tutunacak bır daldır,dedık ya elınde hıcbır belge olmayan bır savcı ne yapar,ıddıaname yazar sadece.

saygılarla

Gönderi tarihi:

ERGENEKONCULAR HAPİSTE;

TEZLERİ, SÖYLEMLERİ PAŞALARIN AĞIZLARINDA!

30 Ağustos 2008

Dünya değişse de, halkın tepkileri talepleri artık gizlenemez biçimde kendini açığa vursa da Türkiye'de bürokrasi başını kendi kabuğunun dışına çıkarıp etrafa bakmaya ve gerçeği görmeye yanaşmıyor. Bazı alışkanlıklar adeta bağımlılık oluşturmuş durumda. İşte son birkaç gün içinde ordunun üst kademesinde devir teslim törenleri vesilesiyle yapılan konuşmalar bu kötü alışkanlığın bir yansımasını oluşturmakta. Devir teslim törenleri yine siyasilere, her kesimden muhalifler ve en genelde de halka had bildirme ayinine dönüştürüldü.

Gerek Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan İlker Başbuğ, gerekse de onun yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Işık Koşaner yaptıkları konuşmalarda açıkça ordunun siyaset ve halk üzerinde kurmuş olduğu vesayeti sürdüreceklerinin mesajlarını verdiler.

Paşalar neler söylemiyorlar ki? "TSK'nın cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkması iç siyaset sayılamazmış!" "Ulusun dışında bir denetim mekanizmasına ihtiyaç yokmuş!" vs. vs. Peki, cumhuriyetin temel niteliklerinin yorumunu kim yapacak? Aynı şekilde "ulus" kavramından neyin, kimin kastedildiğini kim belirleyecek? Tabiî ki kendileri! Hukuku da, yetkilerinin sınırlarını da, halkın neyi isteyip neyi istemediğini de belirleme yetkisi kendilerine ait! İşte sorun da tam burada!

Geçen yıl seçilme aşamasında "siyasi kimliğinden dolayı sonsuza kadar düşman olarak göreceklerini" ilan ettikleri ve Çankaya'ya çıkmasını engellemek için gece yarısı bildirileri yayınladıkları Cumhurbaşkanı'nın ve halkın yarısının oyunu almış Başbakan'ın yüzüne karşı "tehlike altındaki laiklik" vurgulu konuşmalar açıkça ordunun devlet düzeni içinde başına buyruk bir konum iddiasının, talebinin ispatı olmuştur. Ne yazık ki, Türkiye'ye özgü bir garabet olan "bir memurun amiri konumundaki şahıslara had bildirme" tutumu neredeyse kanıksanan, bir hukuksuzluk, bir çirkinlik olarak ısrarla sürdürülmektedir.

Bu tür düşük yoğunluklu muhtıralarla açıkça askeri bürokrasi sistem içindeki ayrıcalıklı, mütehakkim, hesap vermeyen, bilakis hesap soran tutumunu hiçbir kayıt ve sınırlama olmaksızın sürdüreceğinin mesajını vermektedir.

Ardı ardına açığa çıkarılan darbeci girişimlerin, Genelkurmay imzalı muhtıraların, siyasete doğrudan ve dolaylı yollarla müdahalelerin olumsuz sonuçlarının ve ülkeye ve topluma yaşattığı ağır maliyetin etkilerinin henüz kendisini hissettirdiği; daha Ergenekon rezilliğinin dumanın tütmeye devam ettiği bir vasatta bu pervasızlık, hukuk tanımazlık son derece dikkat çekicidir. Darbe günlüklerinin faş olması ve Ergenekon tezgâhının dağıtılmasından sonra bu tür çıkışlarla bir anlamda militarizm gövde gösterisi yapmakta, "Hâlâ güç bende!" mesajı vermeye çalışmaktadır.

Mesajların, muhtıraların, örtülü tehditlerin muhatabı olan siyasiler başta olmak üzere, militarizmin karanlığına karşı çıkan herkes bu çirkin tutuma karşı susmamalı, tepki vermelidir. Sindirilmek, baskı altına alınmak istenen halkın iradesidir; kendi geleceğini kendisinin belirleme kararlılığıdır. Halktan yetki alarak icra makamlarına gelen siyasi sorumluları bu tür dayatmalara karşı halkın hakkını, hukukunu korumaya; tüm toplumu silahlı bürokrasinin dayatmalarına karşı onurlu bir tutum takınmaya ve direnmeye çağırıyoruz.

Özgür-Der

Gönderi tarihi:

Veli Küçük`ün arşivinde yok yok!

Veli Küçük`ün `meslek hastalığı` diye açıkladığı geniş arşivinden Ergenekon örgütünün yapılanma şemasından, gazeteci Uğur Mumcu`nun öldürülmesine kadar birçok konuda önemli belgelerin çıktığı öne sürüldü...

Veli Küçük`ün arşivinden "Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi" dahil

Veli Küçük`ün arşivinden "Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi" dahil dehşet bilgiler çıktı.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük`ün `meslek hastalığı` diye açıkladığı geniş arşivinden Ergenekon örgütünün yapılanma şemasından, gazeteci Uğur Mumcu`nun öldürülmesine kadar birçok konuda önemli belgelerin çıktığı öne sürüldü.

Küçük`ün tutuklanma gerekçelerinden biri `devlete ait bilgi ve belge bulundurmak`tı. İddialara göre Küçük`ün evinden çıkan bazı belgeler şöyle:

Ergenekon soruşturmasının dayanaklarından biri olan gazeteci Tuncay Güney`in 2001 yılında alınan ifadesiydi. Güney`in ifadesinin örneği Küçük`ün evinde bulundu.

Güney`in 2001 yılında gözaltına alındığı operasyonda Ergenekon belgeleri de ele geçirilmişti. Bu belgelerin benzerlerine Küçük`ün evinde de ulaşıldı. `Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi` başlıklı dokümanda Ulusal TV ve Cumhuriyet`in birleştirilmesi planı yer alıyordu.

Yine Güney`in evinde de bulunan bir dokümanda `gelecekte özel güvenlik şirketlerinin istihbaratın arka bahçesi olacağı belirtilerek Ergenekon tarafından özel güvenlik şirketlerinin kurulması gerektiği anlatılıyor. Küçük bir özel güvenlik şirketinin ortağıydı.

Güney`i gözaltına alan dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan`la ilgili mali, ailevi ve diğer konularda detaylı bilgi notu. Saçan, Küçük`ün yakın olduğu çete lideri Sedat Peker operasyonunu da yönetmişti.

Perinçek tarafından yazılan `Arz ederim` diye biten fakslanmış bilgi notları.

21. Yüzyılda Casusluk İletişim ve Bilgi Çağında Global İstihbarat İstasyonları ve Değişen Casusluk Mesleği yazılı dokümanda MİT`in tarihsel süreç içinde misyonu ve işlevini yitirdiği öne sürülüyor.

`Kemalist Model Ulusal Gençlik Hareketi Dinamik Ulusal Güç Birliği- Kuvayı Milliye Cephesi` başlıklı dokümanda Ulusal Güç Birliği`ni Kemalist ideolojiye gönül vermiş ve liderlik yeteneklerine sahip bir Türk kızının üstlenmesi gerektiği yazıyor.

`Mafia` başlıklı dokümandaysa Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi gerektiği anlatılıyor.

Belgelerden biri Uğur Mumcu suikastiyle ilgili. Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu`nda da bulunan 1993 tarihli MİT tarafından Başbakanlığa gönderilmiş belge ele geçirildi. Belgede, Mumcu`yu CIA denetimindeki İsrail timinin öldürdüğü yazıyor. Belgeye göre diğer hedefse Mehmet Ali Birand`dı.

Ayrıca Küçük`ün arşivinde devlete ait çok sayıda gizli belge bulundu. Sayısız gizli MİT belgesi bulunurken, suikaste kurban giden Cem Ersever`in de arşivinin bir bölümüne ulaşıldı.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük`ün `meslek hastalığı` diye açıkladığı geniş arşivinden Ergenekon örgütünün yapılanma şemasından, gazeteci Uğur Mumcu`nun öldürülmesine kadar birçok konuda önemli belgelerin çıktığı öne sürüldü.

Küçük`ün tutuklanma gerekçelerinden biri `devlete ait bilgi ve belge bulundurmak`tı. İddialara göre Küçük`ün evinden çıkan bazı belgeler şöyle:

Ergenekon soruşturmasının dayanaklarından biri olan gazeteci Tuncay Güney`in 2001 yılında alınan ifadesiydi. Güney`in ifadesinin örneği Küçük`ün evinde bulundu.

Güney`in 2001 yılında gözaltına alındığı operasyonda Ergenekon belgeleri de ele geçirilmişti. Bu belgelerin benzerlerine Küçük`ün evinde de ulaşıldı. `Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi` başlıklı dokümanda Ulusal TV ve Cumhuriyet`in birleştirilmesi planı yer alıyordu.

Yine Güney`in evinde de bulunan bir dokümanda `gelecekte özel güvenlik şirketlerinin istihbaratın arka bahçesi olacağı belirtilerek Ergenekon tarafından özel güvenlik şirketlerinin kurulması gerektiği anlatılıyor. Küçük bir özel güvenlik şirketinin ortağıydı.

Güney`i gözaltına alan dönemin Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan`la ilgili mali, ailevi ve diğer konularda detaylı bilgi notu. Saçan, Küçük`ün yakın olduğu çete lideri Sedat Peker operasyonunu da yönetmişti.

Perinçek tarafından yazılan `Arz ederim` diye biten fakslanmış bilgi notları.

21. Yüzyılda Casusluk İletişim ve Bilgi Çağında Global İstihbarat İstasyonları ve Değişen Casusluk Mesleği yazılı dokümanda MİT`in tarihsel süreç içinde misyonu ve işlevini yitirdiği öne sürülüyor.

`Kemalist Model Ulusal Gençlik Hareketi Dinamik Ulusal Güç Birliği - Kuvayı Milliye Cephesi` başlıklı dokümanda Ulusal Güç Birliği`ni Kemalist ideolojiye gönül vermiş ve liderlik yeteneklerine sahip bir Türk kızının üstlenmesi gerektiği yazıyor.

`Mafia` başlıklı dokümandaysa Genelkurmay denetiminde yepyeni bir mafya örgütlenmesinin gerçekleştirilmesi gerektiği anlatılıyor.

Belgelerden biri Uğur Mumcu suikastiyle ilgili. Uğur Mumcu Araştırma Komisyonu`nda da bulunan 1993 tarihli MİT tarafından Başbakanlığa gönderilmiş belge ele geçirildi. Belgede, Mumcu`yu CIA denetimindeki İsrail timinin öldürdüğü yazıyor. Belgeye göre diğer hedefse Mehmet Ali Birand`dı.

Ayrıca Küçük`ün arşivinde devlete ait çok sayıda gizli belge bulundu. Sayısız gizli MİT belgesi bulunurken, suikaste kurban giden Cem Ersever`in de arşivinin bir bölümüne ulaşıldı.

aktifhaber(tümgazeteler)

Gönderi tarihi:

Neden kimse Ergenekonun varligina inanmiyor, hayal kirikligina ugradiklari icinmi kabul etmekte zorlaniyorlar. Benim sahsi gorusumce Ergenekon gercektir ve sadece bukadar degil dahasi var.. Ates olmayan yerden duman cikmaz..

Bununlada kaldiklarni hic sanmiyorum belkide teror orgutu pkk ilede baglanti icindeler oyle olmazsa yillardir neden yillardir halen teror bitirilemedi cunku birileri bu teror orgutunden besleniyor bakiyorumde pkkyi teror orgutu olarak kabulleniyoruz ama ergenekonu kabullenemiyoruz cifte standard bumu yoksa

saygilar

Gönderi tarihi:
Neden kimse Ergenekonun varligina inanmiyor, hayal kirikligina ugradiklari icinmi kabul etmekte zorlaniyorlar. Benim sahsi gorusumce Ergenekon gercektir ve sadece bukadar degil dahasi var.. Ates olmayan yerden duman cikmaz..

Bununlada kaldiklarni hic sanmiyorum belkide teror orgutu pkk ilede baglanti icindeler oyle olmazsa yillardir neden yillardir halen teror bitirilemedi cunku birileri bu teror orgutunden besleniyor bakiyorumde pkkyi teror orgutu olarak kabulleniyoruz ama ergenekonu kabullenemiyoruz cifte standard bumu yoksa

saygilar

sevgili yakışıklı ergenekon denilen tamda mevcut devletin kendisi.

öyle bir şey ki bu a dan z ye herşeyimiz bozuk olmasına ragmen kimse sesini çıkarmıyor.

bozuk bir düzen kendini içeriden degiştiremez

bu ancak dışarıdan ve etkili bir degişim istenci ile olur.

ergenekonun gözden çıkan unsurları ile muhatabız bir şimdi

bunları oluşturan bu sistemin bizzat kendisidir.

ergenekoncular içeride ama zihniyet ve söylemleri devletin başında.

devletin başı derken sakın cumhurbaşkanı veya başbakan ve hükümeti, dogrusu meclisi falan düşünmeyin

devletin başı bunlar degil

devletin başı sivil ve asıl askeri bürokrasidir

devir teslim törenlerinde yapılan konuşmalar bakın

ergenekoncularla tıpa tık aynı düşünceler

dedigim gibi, asıl degişim dışarıdan yani düzenin dışından yapılırsa kıymeti harbiyesi olur.

türkiye malesef bir çiftlik ve sahipleri bunu terk etmek istemiyor

..........

'' sömürü sömürenler tarafından degil, bizzat sömürülenler tarafından saglanır''..

Gönderi tarihi:

saygilar

Bir yanda Rahmetli Uğur Mumcu nun pekaka ile MİT bağlantılarını çıkarması ve arı kovanına çomak soktuğu için öldürülmesi...

Bir yanda Rahmetli Eşref Bitlis Paşa nın "ben terörü çözdüm" söylemi ve akabinde öldürülmesi (Aydınlık Gurubu, ört bas edilmeye çalışılan bu olayı çok deşeledi, mahkemesinin sonuna kadar gitti ve suikast olduğu tescillendi).

Bir yanda Rahmetli Hrant Dink in "...amerika bu, gelir, işini görür, işi bittiğinde sizleri baş başa bırakıp gider..." demesinden kısa bir süre sonra öldürülmesi....

Hablemitoğlu, Gaffar Okan.....

İki ana soru ortaya çıkıyor!

1.soru; Ümraniye soruşturması (Ergenekon değildir) sonucunda, yukarıda cinayetlerin malum gurup tarafından yapıldığı ön görülürse, Türkiye deki ABD derin devleti çökertilmiştir. Yani yukarıdaki cinayetlere bakarsanız hepsininde ABD düşmanı kişiler olduklarını görebilirsiniz. ABD kendi düşmanlarını ortadan kaldıran bu çete(!)sini yine ABD güdümlü olarak bu hükümete tutuklatmıştır....mı?

2.soru; Yok eğer içerideki bu insanlar, yine yukarıdaki ŞEHİTler gibi vatanseverse; o halde ortada 2.soru kalmamaktadır... Ve bir çetede yoktur!

Ne dersiniz?

NOT: Çete kavramı neye göredir? Bana göre vatanını savunan insan, düşmana göre çetedir değilmi? Saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Ne Ergenakon ne de bunun dışında olan örgütlenmeler,çeteler....zaten basit olarak düşünülmeyecek kadar karanlıktır.

Hrant Dink,cinayeti kendini vatansever olarak iddia eden bir çoçuğun elinde ki silahla açıklanamaz.

Bakın Susurluğa...Abdullah Çatlı,yaptığı eylemler...devlet kadrosunda ki yeri ve ölümüyle aydınlanamayan karanlığa(tam bunları yazarken galiba Diyarbakır yine karıştı...dışarda acayip bir tantana var)

Yine Ergenakon ve onun öncesinde ortaya çıkan darbe günlükleri...

daha sayılacak o kadar çok şey var ki...aslında herşey net ve açık!Bugün neden yıllardır aynı sorunlarla uğraştığımızın cevabı da burada saklı olmasın mı?

ben ortaya çıkacak gerçeklerden umudumu kestim...

Gönderi tarihi:

Ne Ergenakon ne de bunun dışında olan örgütlenmeler,çeteler....zaten basit olarak düşünülmeyecek kadar karanlıktır.

Hrant Dink,cinayeti kendini vatansever olarak iddia eden bir çoçuğun elinde ki silahla açıklanamaz.

Bakın Susurluğa...Abdullah Çatlı,yaptığı eylemler...devlet kadrosunda ki yeri ve ölümüyle aydınlanamayan karanlığa(tam bunları yazarken galiba Diyarbakır yine karıştı...dışarda acayip bir tantana var)

Yine Ergenakon ve onun öncesinde ortaya çıkan darbe günlükleri...

daha sayılacak o kadar çok şey var ki...aslında herşey net ve açık!Bugün neden yıllardır aynı sorunlarla uğraştığımızın cevabı da burada saklı olmasın mı?

ben ortaya çıkacak gerçeklerden umudumu kestim...

Sanırım olaylara sadece verildiği gözle bakmak bizlerde alışkanlık olmuş. Hrant Dink in ne tür bir suçu vardı ki öldürülsün? Öyle ya vatansever biri tarafından öldürüldüğüne göre vatan haini olması gerekli Rahmetlinin! Hrant Dink, Ahmet Altan ın yanında "gonca gül" dür. Yani hadisenin vatanseverlikle falan ilgisi yoktur. Dink ailsenin avukatının açıklamalarını okuyormusunuz? Haberi başlangıcı aynen şöyle;

Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan, gerçeği saptadı:

"Ramazan Akyürek görevdeyken Hrant suikasti çözülmez"

Erdal Doğan açıkladı:

"Ramazan Akyürek, 'Devlet sırrı' diyerek, 'Büyük Abi' Erhan Tuncel ile ilgili 48 sayfalık raporun imha edilmesi için savcılara talimat verdi.

Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in mahkeme kararı ile yapılan 6000 in üzerindeki telefon konuşma kaydı, Trabzon Emniyeti tarafından savcılığa gönderilmedi."

Susurluk olayı bambaşka bir olay!

O olay DEVE GÜREŞİni anlatıyor bize... İçinde o kadar çok insan var ki, kim neci ne yapıyor belli değil! Ama asıl olan aşiretler arası bir çatışma olduğudur....

Ve son söz.... Asker daima idman yapar! Hem darbe için, hemde saldırı için, hemde savunma için. Elde çıkan günlükler diye adlandırılan şeyleri bir yana bırakın, askeri toplantıları nelerle geçtiğini biliyormuyuz?

"Asker neden darbe yapar? " ı tartışmadan darbe günlüklerini konuşmaya gerek varmı? Eğer bir ülke "darbe şartları" oluşmuyorsa neden darbeden korkulsun ki? Ama eğer ortada askeri müdahale şartları perde arkasında oynuyorsa ve buna bağlı olarak darbe korkusu varsa, o vakitte öncelikle darbeden korkanların nelerle uğraştığını mercek altına almamız gerekir.

Darbe iyi birşeymidir? Gereklimidir? Olmalımıdır?

Ulus devlet, toprak bütünlüğü, bağımsız, iç huzur ve hukukun doğruluğu gibi şeylerin kaybedilmesi, zaten bir ülkede yaşama gereklerininde ortadan kalkması demektir.....

Çete kimdir? Bun sorunun cevabını vermeden sonuçlanmamış bir davanın sonucu için ortaya atılan bilgi kirliliğinin peşine düşmek, bana daha çok birilerinin bize dayattıklarına inanmak zorunluluğu gibi geliyor.... Oysa hep böyle olmadımı? Emperyalistler bizlere çeşitli oyunlarla hep birşeyleri dayatmadımı. Ve her seferinde "ahanda şimdi doğru lideri buldum" dediğimizde, gelen gideni aratmadımı?

Ben Türkiye de "doğru ve dürüst" haber yapan gazete yada tv olduğunu sanmıyorum. Verilen haberlerin sürekli tersini düşünüyorum... Neden? Bundan 5 yıl önce, ABD de temsilciler meclisinden İran a 200 milyon dolar "halkın eğitimi" için ödenek çıkarıldı. Adam hem İranla dalaşıyor hemde eğitimi için para gönderiyor. Bu nasıl çelişki? Demekki medya üzerinden İran halkına birşeyler aktaracak.... Ya Türkiye dekiler kaç para aldılar??? İşte asıl soru bu! Çeteler meteler hepsi fasa fiso..... Zira gerçek çeteler arajlier, tersaneleri, mısırları, kıbrısı çarçur etmekte!

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

beş milyon kilometra kare devleti sen 870 bine düşür

sonra kalk bunu nesillerine başarı gibi sunacaksın

sonra her vatanseverim diyenede inanacaksın

egerki son 150 yıllık tarihimiz olmasa belki inanırdık

bütün yaşanan bu tarihi gerçeklerden sonra inanan varsa yazık derim.

samimi olmakda dogru davranmayı gerektirmez.

Gönderi tarihi:
Sanırım olaylara sadece verildiği gözle bakmak bizlerde alışkanlık olmuş. Hrant Dink in ne tür bir suçu vardı ki öldürülsün? Öyle ya vatansever biri tarafından öldürüldüğüne göre vatan haini olması gerekli Rahmetlinin! Hrant Dink, Ahmet Altan ın yanında "gonca gül" dür. Yani hadisenin vatanseverlikle falan ilgisi yoktur. Dink ailsenin avukatının açıklamalarını okuyormusunuz? Haberi başlangıcı aynen şöyle;

Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan, gerçeği saptadı:

"Ramazan Akyürek görevdeyken Hrant suikasti çözülmez"

Erdal Doğan açıkladı:

"Ramazan Akyürek, 'Devlet sırrı' diyerek, 'Büyük Abi' Erhan Tuncel ile ilgili 48 sayfalık raporun imha edilmesi için savcılara talimat verdi.

Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in mahkeme kararı ile yapılan 6000 in üzerindeki telefon konuşma kaydı, Trabzon Emniyeti tarafından savcılığa gönderilmedi."

Susurluk olayı bambaşka bir olay!

O olay DEVE GÜREŞİni anlatıyor bize... İçinde o kadar çok insan var ki, kim neci ne yapıyor belli değil! Ama asıl olan aşiretler arası bir çatışma olduğudur....

Ve son söz.... Asker daima idman yapar! Hem darbe için, hemde saldırı için, hemde savunma için. Elde çıkan günlükler diye adlandırılan şeyleri bir yana bırakın, askeri toplantıları nelerle geçtiğini biliyormuyuz?

"Asker neden darbe yapar? " ı tartışmadan darbe günlüklerini konuşmaya gerek varmı? Eğer bir ülke "darbe şartları" oluşmuyorsa neden darbeden korkulsun ki? Ama eğer ortada askeri müdahale şartları perde arkasında oynuyorsa ve buna bağlı olarak darbe korkusu varsa, o vakitte öncelikle darbeden korkanların nelerle uğraştığını mercek altına almamız gerekir.

Darbe iyi birşeymidir? Gereklimidir? Olmalımıdır?

Ulus devlet, toprak bütünlüğü, bağımsız, iç huzur ve hukukun doğruluğu gibi şeylerin kaybedilmesi, zaten bir ülkede yaşama gereklerininde ortadan kalkması demektir.....

Çete kimdir? Bun sorunun cevabını vermeden sonuçlanmamış bir davanın sonucu için ortaya atılan bilgi kirliliğinin peşine düşmek, bana daha çok birilerinin bize dayattıklarına inanmak zorunluluğu gibi geliyor.... Oysa hep böyle olmadımı? Emperyalistler bizlere çeşitli oyunlarla hep birşeyleri dayatmadımı. Ve her seferinde "ahanda şimdi doğru lideri buldum" dediğimizde, gelen gideni aratmadımı?

Ben Türkiye de "doğru ve dürüst" haber yapan gazete yada tv olduğunu sanmıyorum. Verilen haberlerin sürekli tersini düşünüyorum... Neden? Bundan 5 yıl önce, ABD de temsilciler meclisinden İran a 200 milyon dolar "halkın eğitimi" için ödenek çıkarıldı. Adam hem İranla dalaşıyor hemde eğitimi için para gönderiyor. Bu nasıl çelişki? Demekki medya üzerinden İran halkına birşeyler aktaracak.... Ya Türkiye dekiler kaç para aldılar??? İşte asıl soru bu! Çeteler meteler hepsi fasa fiso..... Zira gerçek çeteler arajlier, tersaneleri, mısırları, kıbrısı çarçur etmekte!

Saygılarımla

Şimdi olayı hangi açıdan alırsanız alın fiyasko.Hrant Dink vatan haini değildi,öldürende vatansever!Düşünün 17 yaşındaki bir genç,elinde silah taaaaaa memleketinde vatanı kurtarmaya geliyor.Gülünç...sonrası iddialar...önceden haberdar edilmiş suikast,çete ile bağlantı,askeri ilişkiler...arapsaçı!

Ben yakından takip ediyorum davayı,ve genel itibariyle oldukça çerçeftli...hakimi bile takmayan sanıklar.Bence bu dava arada kaynayacak.

Susurluk ta biraz da devlet var,kimbilir belki de tamamen.Düşünün yurt dışında eylemler,yurt içinde patlayan bombalar ve Çatlı...kimliklerin alası.

Ergenakon ve dava süreci.bakın ben de medyaya güvenmiyorum;hatta nefret ediyorum.Onun için Ergenakonda biraz susmayı tercih ediyorum...hatta tamamen susmayı...kaldıramıyrum o ilişkileri artık.

Gönderi tarihi:

Eğer Tğrkiye de bir "Derin Devlet" olsaydı, bunları yaşıyor olmazdık....

Ama ne yazık ki, Türkiyemiz, CIA/MOSSAD eğitim kampına dönüşmüştür....

Bir Rahip Santoro cinayetinde bile sonuç Alman Derin Devleti ne varıyorsa, siz varıın düşünün artık, gerisi nedir/ne değildir?

Hep kafama takılan bir soru var! Doç.Dr.Ümit Sayın neden tutuklandı? Böyle birinin çete oluşumuna girmesi mümkün değil. O'da o bünye yok çünkü. Ama bakıyorsunuz "Dünyayı Yöneten Gizli Güçler" diye bir kitap yazmış. İçeriğinde ise MOSSAD tüm oyunları açıkça yazılmış... Başka? Başkada birşey yok. Bu kitabı yazarken görüştüğü kişilerden dolayı içeri....

Dr.Emin Gürses neden içeride? Akademisyen birinin siyasi söylemler yapmasından dolayı! İyide, Siyaysal Bilimlerde kürsü sahibi biri siyasi açıklamalar hakkında konuşmayacakta kim konuşacak?

Hangisi doğru? :unsure: Çetenin varlığımı, yokluğumu?

Yada, mevcut siyasi yapımızda "rüşvet"in "rant"ın dolu dolu olduğu gerçeğimi? Bir düşünün bakalım bunca toz duman aslında altından yürütülenler görünmesin diye olmasın... neyse! :stuart: biraz ters bakmakta fayda var, beyne kan gidiyor...

Gönderi tarihi:

Bakın.benim çok değer verdiğim bir abi bana şunu demişti.Ergenakonda tutuklanalar işin örtbas edilen kısmını gösteriyor bize.Şöyle ki bu devllet içinde var olan bir yapılanma.Ve bu zamanla kendi içinde otoriterleşiyor.Bu otorite keskin bir kılıca dönüştüğü zaman,o kılıçları yok etmek gerek.Bu kılıçlar da işe yaramayan yada tehlike olanlar!Şimdi Perinçeğe bakın,ne olduğu belli olmayan,ama gerçekten de devlet içinde otorite kuran biri.

Birde şu açıdan bakılmalı;devlet içinde devlet nasıl oluşur,ya da çete...hangi şartlarda...bakın az çönce darbe dedik yine;eğer devlet işlerliğini yitirirse darbe olmalı dediniz;peki bu işlerliği yitiren devlet içinde bu darbeyi barındırıyorsa,yada bu işlerlik darbe planlarının bir parçası ise...ne olacak o zaman

Gönderi tarihi:

Bakın.benim çok değer verdiğim bir abi bana şunu demişti.Ergenakonda tutuklanalar işin örtbas edilen kısmını gösteriyor bize.Şöyle ki bu devllet içinde var olan bir yapılanma.Ve bu zamanla kendi içinde otoriterleşiyor.Bu otorite keskin bir kılıca dönüştüğü zaman,o kılıçları yok etmek gerek.Bu kılıçlar da işe yaramayan yada tehlike olanlar!Şimdi Perinçeğe bakın,ne olduğu belli olmayan,ama gerçekten de devlet içinde otorite kuran biri.

Birde şu açıdan bakılmalı;devlet içinde devlet nasıl oluşur,ya da çete...hangi şartlarda...bakın az çönce darbe dedik yine;eğer devlet işlerliğini yitirirse darbe olmalı dediniz;peki bu işlerliği yitiren devlet içinde bu darbeyi barındırıyorsa,yada bu işlerlik darbe planlarının bir parçası ise...ne olacak o zaman

Perinçek ? Devlet içinde ne kadar etkili birisi? İlhan Selçuk ne kadar etkili ise Perinçek te o kadar etkilidir...Ve ne olduğu çok net bellidir! Hala fotoğraflara (ki hep aynı) takılmayın. Varmı başka birşey? Yok! Ne kadar etkili olabilirki? Ama, mesela, romatizma hastası birinin dizlerinin ağrımasından yağmurun yağacağını bilmesi gibi, geçmişte olanlardan olacakları bilmesi, O'nu devlet içinde bir yer sahibi yapmaz....

Ve Ergenekon diye bir isim olmaz. Türk tarihinin bu kutsal ismi, zaten "çete" lafını ortaya atanlar tarafından da ne kadar yalan olduğunun göstergesidir...

Türkiye de çeteler vardır. Devlet içinde yer etmiş olanlar vardır! Ama bu göz altına alınan insanlar değildir, aksine GÖZ ALTINA ALANLARDIR ÇETE....

Sinan Aygün gerçekte neden göz altına alındı bir bilseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız ya neyse.... Zaten az bir zaman sonra çıktı kokusu ama insanlar bağlantı kuramadı. "Dişli" konusunu mercek altına alın ve Aygün neden tutklandı çözün arkadaşlar! Paranoya falan değil, bilinen gerçek ama halka aksettirlmiyor.. İşte burada asıl çete ortaya çıkmış oluyor...

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Ergenekon bır senaryo olarak basladı ve senaryo olarakda sonlanacaktır.Bırılerı Savcı Öze bu görevı verdı,ve oda aldıgı talımatla görevını yerıne getırmeye calısmaktadır.Gercek veya degıl savcı bunun farkında bıle olamıyacak kadar efsunlanmıstır.Iddıalardakı komıklıkler bır yana bırde ıddıalarda adları gecen bınlerce ınsanın günlük ekmek kavgası vermekten öte hıcbır mesgalesı yoktur.Ama bunlar SAVCIYI ILGILENDIRMIYOR CÜNKÜ SAVCIYA BIRLERI O GÖREVI VERMISLERDIR.

Ugur Mumcu Necıp Hbalemıtoglu ve dıger faılı mechul olmayan ama öyle gösterılen cınayetler Ergenekonu daha ılgı cekıcı yapabılmek amacına yönelıktır,yanı beyın bulandırmak,yaten ısbırlıkcı medya bu beyın bulandırma görevını üslenmıstır.Halk bankasından 375 mılyon Dolar kredı alabılen bır Calık grubunun sahıbı oldugu medya kendısıne kredı verdırenlerın düdügünü calacaktır,Sorozlardan beslenen medya yaygara koparacaktır.Kökenlerı Kürt olan ve Fetullahtan beslenen medya tabııkı devlete ve kurumlarına saldıracaktır.Ulus devlete sahıp cıkanların karsısında olanlardır Ergenekon senaryosunu yazanlar.

Bılgı sevıyelerı yazdıkları ıletılerden anlasılan bazıları ıse ısım vermeden Atatürkcülere saldırmaktadır.5 mılyon metrekareden bahsedıp bunu 800 küsur metrekareye düsürenlerı ergenekoncu olarak göstermelerı onların bılgı sevıyesınıde anlatmaya yaramaktadır.

5 Mılyon metrekare olan sınırlar hem Türklerın malı degıldı hemde o toprakları bugün bastacı ettıklerı Osmanlı gerı vermıstı.Tarıhı carpıtıp gercek dısı ıddıaları sergıleyenler mahkemede para ıle konusan yalancı sahıtler gıbıdırler,ögretılenı söylerler.

Gönderi tarihi:
Susurluk olayı patlak verdıgınde,bırılerı yanı sözümona demokrat gecınen kesım hemen Susurluga sarıldı,cünkü Susurlukla devlete saldırma fırsatı dogmustu,devlete kımler saldırır,bence demokratlar devlete saldırmaz.Pekı kımler bu ısın pesıne düstü ve onlarca senaryo yazıldı,bütün faılı mechul kalmıs ne kadar cınayet var ıse Susurluga yüklendı.Iftıralar komplolar hep aynı kesımden yükselen sesler.halkı galeyana getırmeler.Bugün halkmın sokaga cıkmasına sıddetle karsı olanlar o günlerde Halkı susma dıyerek sokaga cagırıyordular.ellerıne mum alanlar sokaklara dökülmüs Susurluk aydınlansın dıe haykırıyordular,Bugün ıse terörü lanetlemek ıcın halkın sokaklara dökülmesınden korkuyorlar nasıl bır cıfte standart.Aynı senaryolar bugünde Ergenekon adıyla yazılmıs ve oynanmaktadır.sadece fıguranları degısık.Hapıste yatan adamlar savcıya ıtıraflarda bulunuyorlar.savcıda bunları ıddıanamesıne alıyor ve yandas medyaya sızdırıyor kı ortalık kızıssın.Savcı ******** elınden gelen ne varsa gayret ıcınde.Elınde fındık kabugunu bıle dolduramıyacak kadar delıl olmayan bır savcı ne ypar,ıddıaname yazar ve yandas medyaya sızdırır.

Ugur Mumcu Necıp Hablemıtoglu cınayetlerını Ergenekona yüklemekte savcı ıcın tutunacak bır daldır,dedık ya elınde hıcbır belge olmayan bır savcı ne yapar,ıddıaname yazar sadece.

saygılarla

O hic toz kondurmadigimiz "DEVLET" neden acaba bahsettiginiz yüzlerce faili mechul cinayetleri aydinlatamiyor???? Aydinlatiyorda bizmi göremiyoruz acaba??? Temiz devlet her türlü cetelere karsi durmaktan ve toplumu ve kendisini bu cetelerden arindirmakla olur. Laf olsun diye devlet elestirilmez ve de sahiplenilmez.

Gönderi tarihi:
O hic toz kondurmadigimiz "DEVLET" neden acaba bahsettiginiz yüzlerce faili mechul cinayetleri aydinlatamiyor???? Aydinlatiyorda bizmi göremiyoruz acaba??? Temiz devlet her türlü cetelere karsi durmaktan ve toplumu ve kendisini bu cetelerden arindirmakla olur. Laf olsun diye devlet elestirilmez ve de sahiplenilmez.

Sayin dunyahepimizin devlet nasil faili mechul cinayetlerin hepsini aydinlatsin boyle birseyi nasil beklersinki devletten :) zira devlet boyle birseyi yapmaya kalksa kesin isin icinde kendilerini bulur yukari tukurseler biyik assagi tukurseler sakal yani devletin hangi kademesini sorgularsak sorguluyalim eminimki devleti icin anlinin teriyle bugunlere gelmis bir devlet adami yoktur zaten oyle birsey olsa onunda hukmu coktan verilmistir.. Simdi devletin basina gelen kim olursa olsun halkini ismi gibi ezberlemistir tek yapacaklari sey kagitlari halka gore oynamak nedir bu kartlar Kurtculuk, Turkculuk, Islamcilik yani anliyacagin basa gelen halkin nabzina gore serbet veriyor durum boyle oluncada devletin mali deniz yemeyen keriz diyip halki somuruyorlara arada bir halkida sokaklara dokup bayraklar acilip naralar atilir sonra islere kaldiklari yerden devam ederler.. simdi devletin daha onemli isleri varken daha cok banka hortumlamak daha fazla ihaleye yolsuzluk karistirmak varken isvicre bankalarina daha fazla para yatirim yapmak varken kim ugrasir faiili mechul cinayetleri aydinlatmaya onlar kasalari soymaya devam ederlerken bizde kalkip Kurtculuk, Turkculuk, ve Islamcilikla ugrasip tum olaylari terore mal etmeyle ugrasalim terorun en buyugu basimizda ama halen gormemek icin mucadele ediyoruz veya gormemek icin caba gosteriyoruz..

Saygilar

Gönderi tarihi:

saygilar

Inaniyorlarda islerine gelmedigi icin inkar ederek pacayi kurtaracaklarini zannediyorlar. Egenekon denilen örgüt yoo cete devletin denetiminde ve kontrolünde olusturulan ve calisan bir cinayet sebekesi. Yillardan beri devleti yöneten kötü niyetli siyasiler, bürokratlar ve hatta ordu mensuplari kendi cikarlari icin cete üsülü calisarak ve hatta PKK gibi Türkiye'nin en büyük belasi ile bire ortaklasa calistiklari acik. Bunlarin hepsi kendilerini "vatansever" gördükleri icin yapmis olduklari cinayetler ve her türlü pislikler ülke yarari icin diye kendi kendilerini aldattiklri gibi birde utanmadan demokrat insanlara ve cete karsitlarina vatanhaini diye saldirirlar. SUSURLUK=ERGENEKON= (CETELER+MAFYA+IRKCILAR+FUNDEMENTALISTLER+KATILLER+PKK+....)= DEVLET TERÖRÜ

Gönderi tarihi:
Sayin dunyahepimizin devlet nasil faili mechul cinayetlerin hepsini aydinlatsin boyle birseyi nasil beklersinki devletten :) zira devlet boyle birseyi yapmaya kalksa kesin isin icinde kendilerini bulur yukari tukurseler biyik assagi tukurseler sakal yani devletin hangi kademesini sorgularsak sorguluyalim eminimki devleti icin anlinin teriyle bugunlere gelmis bir devlet adami yoktur zaten oyle birsey olsa onunda hukmu coktan verilmistir.. Simdi devletin basina gelen kim olursa olsun halkini ismi gibi ezberlemistir tek yapacaklari sey kagitlari halka gore oynamak nedir bu kartlar Kurtculuk, Turkculuk, Islamcilik yani anliyacagin basa gelen halkin nabzina gore serbet veriyor durum boyle oluncada devletin mali deniz yemeyen keriz diyip halki somuruyorlara arada bir halkida sokaklara dokup bayraklar acilip naralar atilir sonra islere kaldiklari yerden devam ederler.. simdi devletin daha onemli isleri varken daha cok banka hortumlamak daha fazla ihaleye yolsuzluk karistirmak varken isvicre bankalarina daha fazla para yatirim yapmak varken kim ugrasir faiili mechul cinayetleri aydinlatmaya onlar kasalari soymaya devam ederlerken bizde kalkip Kurtculuk, Turkculuk, ve Islamcilikla ugrasip tum olaylari terore mal etmeyle ugrasalim terorun en buyugu basimizda ama halen gormemek icin mucadele ediyoruz veya gormemek icin caba gosteriyoruz..

Saygilar

Sayin Yakisikli cevabiniza sevindim ve altina imzami atarim. Ama sorum sizin gibi gercekleri görenlere degildi. Benim sorum ülkemizde dönen her türlü entrikalara kilif uydurup gözünü ve kulagini kapatanlaraydi.

Saygilar

Gönderi tarihi:

Sayin dunyahepimizin

aslinda bu sorunun cevabi cok ama cok basit her turlu entrikalara goz yumuyorlar cunku bu entrikalardan rant sagliyorlar bu tur olaylara goz yumanlar simdi multi milyoner.. senin benim gibi yaz tatilinde calisip gecim derdine dusmuyorlar onlar havaiide karaiplerde gunlerini gun ediyorlar eminimki yesillik toplayip sayiyorlardir.. Benim gorusume gore PKK teror orgutu bu cetelere calisiyor, goz var nizam var sehit olan askerleri soyle bir bakarsak hepsi alt sinif insani ailelerinin ne dogru durust baslarini sokacak bir evleri nede aksamlari yiyecekleri bir tas corbalari.. sayet pkk teror orgutu gercekten devlete karsi bir savas acmis olsaydi bu gun bu sehitlerin arasinda yuksek mertebeli insanlarda olurdu .. ve halen bu yalanlara inanan ve oyunlara alet olan malesef milyonlarca insan bulunmaktadir

Gönderi tarihi:

Yıne sapla saman bırbırıne karısmıs,devletle sıyası otorıte aynı kefeye oturtulmus.Insanların bılgı sevıyelerımı bu kadar düsük yoksa devlete saldırarak kendılerınımı tatmın edıyorlar bılınmez.

Devletın söylük tarıfı:INSANOGLUNUN TARIH BOYUNCA EN TESKILATLANMIS SEKLI dır.

Yukarda Ergenekon veya baska bır nedenle devlete yapılan saldırı aslında Devletle sorunları olan cevrelerın yanı devletı kendı görüslerıne,kendı ıdeolojılerıne uyduramayanların sıstematık olarak devlete saldırmalarından baska bır sey degıldır.

Devletı suclamak ıcın neler uydurulmadı ne ıftıralar atılmadı kı:

Sehıt olanlar alt tabakanın cocuklarıymıs!

Devlet hortumcuymus,

Devlet cetelerle calısıyor veya devletın kendısı cetedır, gıbı ıpe sapa gelmeyen haksız saldırılar.

Ergenekona kendılerı ınanmıslar ınanmayanlarıda ıslerıne gelmıyor gıbı göstermekteler,yanı zorla onların dogru dedıklerıne ınanmak gerekıyormus gıbı.

Ergenekon aslında onların ıslerıne gelıyor,sanıyorlarkı ıkı tane pasa veya ıs adamı tutuklanınca,türban serbest kalacak,pkk mesrulasacak yanı haklı görülecek,devlet cete olmaktan kurtulacaktır.

Devletı yöneten sıyası otorıtedır cetelesen devlet degıldır.Devletı cetelesmıs olarak göstermek ulusa bır saldırıdır.Devlet ulusu temsıl eder.Kavramları kullanırken dıkkatlı kullanmak gerekır.Sıyası otorıtenın basıretsızlıgı ıle suc odaklarının meydanı bos bularak at kosturmalarına devlet cetelestı demek bence maksadı asan bır ıddıadır.Medyada bır cete varsa bu medyanın cete olması degıldır.Uyusturucu cetelerı olusmussa devlet uyusturcu cetesı degıldır,cete kavramını kullanmak bıle ısımıze geldıgı gıbı olmamalıdır.Ayrıca bugün aralrına gırmeye calıstıgımız AB ülkelerınde bıle ceteler vardır.Her önüne gelene cete dersenız buda maksadı asan bır ıddıa olur,o zaman MIT te bır cete olur sızlerın gözünde.Uyusturucu cetesını ele gecırmek ıcın polıs gerekırse kendı elemanlarını o cetenın ıcıne sokar bu polısın cetelesmıs olması demek degıldır.Kurumlar ulusun kurumlarıdır bunlara ısımıze geldıgı gıbı yaftalar yapıstırmak alıskanlıgımızdan kurtulmalıyız.

saygılarla

Gönderi tarihi:

Vatanseverlik nedir ki devleti kurtaranlar buna sığınıyor.Ya da devlet nasıl bir güçtür ki,kendi otoritesini yok sayan bu vatanseverlere ve onların komplolarına teslim oluyor.Ya da devlet yoksa sadece bu vatanseverlik kavramı içerisinde debelen bir güç mü ülkemizde...?

Vatanseverlik nasıl bir olgu ki,birileri kalkıp vatan uğruna adam öldürüyor,bu vatanseverlik ne ki sadece devletin içinde kendi mücadalesi derken başkalarını bu kadar kolay yok sayıyor.

Kusura bakmayın vatanseverlik ne kirli ilişkilerdev debelenmeyi,ne de vatanı kurtarma adına darbeyi gerektirir.Bizler çoğu zaman dindarlarımızı,dinsizlerimizi,sağcımızı,solcumuzu...yani sizce başkalarını bu kavram adına araca dönüştürüyorsak.ben vatansever değilim.

Ergenakon'un adına takılmak,ilginç geliyor bana.Aslında bakarsak bu ülke için çalışan sevgili vatanseverlerimizin(!) bu adı kullanmaları pek de yadırganacak bir durum değil.Onlar bu ülkeyi kurtaracak.Aslında herkes farkında kimin ne olduğunun da...

Ben Ergenakon olayını basit bir ilişkiler ağı olarak görmüyorum.Belki de arkadaşlarımızın dediği gibi bu devletin kendisidir.

Darbe günlüklerine bakın,isimleri iyi analiz edin.Şemdinli de kimler vardı,savcının akibeti ne oldu.Ve sonrası yaşananlar.Dink,bir çocuğun vatan nidasında da yaşamını yitirdi,hayır,hayır ve kocaman bir hayır.

Susurluk,ben çok merak ediyorum.A Çatlı kimden güç alıyordu.Evlere baskın yapıp solcu avlayan,Gazilerde insanları kurşun yağdıranların arkasında kim vardı.

Dönün Jitem,Aygan ''İtirafçı'' adlı kitabında, o kadar faili meçhulu açıklar ki...neden kimse bunu görmnez.Faili meçhuller,onu geçtim.

Aygün,Perinçekler masum değil...vatansever hiç değiller...peki nedir;ilişkiler ağında işe yaramayan,ön plana çıkartılıp örtülmek istenen bir karanlık abide örnekler zinciri...

Gönderi tarihi:
Yıne sapla saman bırbırıne karısmıs,devletle sıyası otorıte aynı kefeye oturtulmus.Insanların bılgı sevıyelerımı bu kadar düsük yoksa devlete saldırarak kendılerınımı tatmın edıyorlar bılınmez.

Yukarda Ergenekon veya baska bır nedenle devlete yapılan saldırı aslında Devletle sorunları olan cevrelerın yanı devletı kendı görüslerıne,kendı ıdeolojılerıne uyduramayanların sıstematık olarak devlete saldırmalarından baska bır sey degıldır.

Devlet hortumcuymus,

Devlet cetelerle calısıyor veya devletın kendısı cetedır, gıbı ıpe sapa gelmeyen haksız saldırılar.

Ergenekona kendılerı ınanmıslar ınanmayanlarıda ıslerıne gelmıyor gıbı göstermekteler,yanı zorla onların dogru dedıklerıne ınanmak gerekıyormus gıbı.

Ergenekon aslında onların ıslerıne gelıyor,sanıyorlarkı ıkı tane pasa veya ıs adamı tutuklanınca,türban serbest kalacak,pkk mesrulasacak yanı haklı görülecek,devlet cete olmaktan kurtulacaktır.

Devletı yöneten sıyası otorıtedır cetelesen devlet degıldır.Devletı cetelesmıs olarak göstermek ulusa bır saldırıdır.Devlet ulusu temsıl eder.Kavramları kullanırken dıkkatlı kullanmak gerekır.Sıyası otorıtenın basıretsızlıgı ıle suc odaklarının meydanı bos bularak at kosturmalarına devlet cetelestı demek bence maksadı asan bır ıddıadır.Medyada bır cete varsa bu medyanın cete olması degıldır.Uyusturucu cetelerı olusmussa devlet uyusturcu cetesı degıldır,cete kavramını kullanmak bıle ısımıze geldıgı gıbı olmamalıdır.Ayrıca bugün aralrına gırmeye calıstıgımız AB ülkelerınde bıle ceteler vardır.Her önüne gelene cete dersenız buda maksadı asan bır ıddıa olur,o zaman MIT te bır cete olur sızlerın gözünde.Uyusturucu cetesını ele gecırmek ıcın polıs gerekırse kendı elemanlarını o cetenın ıcıne sokar bu polısın cetelesmıs olması demek degıldır.Kurumlar ulusun kurumlarıdır bunlara ısımıze geldıgı gıbı yaftalar yapıstırmak alıskanlıgımızdan kurtulmalıyız.

saygılarla

Devleti aciklamaya calismissiniz ama kimlerin yönettigini neden aciklamiyorsunuz? Sanki devlet , hükümetten siyasilerden ve bürokratlardan farkliymis gibi göstreiyorsunuz. Ülkemizde devlet ile hükümet , siyasiler ve görevliler birbirlerinden farkli seylermidir? Kim acaba sapla samani karistiriyor anlayalim.

Gönderi tarihi:

Devlet hortumcuymus,

saygılarla

Bu aciklamalarinizla kimin sapla samani karistirdigi gercekten cok acik ve niyetide belli. Insanlar kendi kendilerini tatmin edebilirler ve hatta aldatabilirler ama baskalarini aslaaaaa. Gören köy klavuz istemez derler, göremiyorsak, yok görmek istemiyorsak ne yapsan nafile. Sanki Türkiye'de devletin disinda baska bir kurum daha varda o kurum sadece yanlis yapiyor. Oldugunu kabul bile etsek, yok ama, hadi diyelimki var, devlet dedigimiz o koruyucu melek neden bizimle beraber bu yanlsilarin üzerine gitmiyor acaba. Evet herkes hak ettigi devlete laiktir aynen Türkiye'de oldugu gibi. Hepimize kolay gelsin.

Gönderi tarihi:

Devlet nedir ? Devlet benim sensin devlet hepimiziz biz var oldugumuz icin bu devlet vardir biz olmasaydik devlette olmazdi, bunu ister kabul edin ister etmeyin ama bu boyledir bizler toplum olarak bu devletin temel taslarini olusturmaktayiz dinimiz irkimiz kulturumuz ne olursa olsun hangi mezhepe sahip olursak olalim bu boyledir, yeri gelecek devleti hep bir agizdan elestirecegiz ve yeri geldiginde bu topraklar icin omuz omuza savasacagiz ama sirf devlet elestiriliyor diyede kimseye terorist damgasi yada seriyatci diye ayirmayacagiz.. En basit ornegi Ataturktur, Ataturk neden osmanlilara bas kaldirdi cunku osmanlilarda tipki simdilerde oldugu gibi ulkenin topraklarini birer birer kendi menfaatlari dogrultusunda dusmanlara satiyordu peki ozaman Ataturktemi teroristi soylermisiniz. Ataturk devleti elestirirken bazilari cikip tipki sizin yaptiginiz gibi onada bolucu demislerdi ama o neyapti yepyeni bir Turkiye Cumhuriyeti kurdu.. Kurdu ama nafile halen osmanlilarin golgesinde halen osmanli sevdalariyla yasayan zihniyet barinmakta ulkede.. Artik bizler sapla samanmi karistiyoruz yoksa sizler elma armut orasi mechul vatanseverler devleti elestirmez elestirmez sadece cikarlari dogrultusunda elestirirler

saygilar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.