Φ reşha Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2008 Araplarda 3 dönem var: 1- İslamın aydınlık,bilimsel,hukuki anlayışıyla netleşen son dönemi.. 2- İslam öncesi cahiliyyet.. Fen var, san'at var ticaret var, babaerkillik var, dinin değişik tonları var. Fakat adalet,hukuk aydınlık yani eşyayı ve olayları yorumlayabilme yeteneği yok. 3-Bundan önceki devir ki, Ahzap suresinde geçen ilk cahiliyyet dönemi ki; yağma var, ticaret yok ,anaerkillik var, ilkellik var ve sure işari bir mana da Hz.Aişe'yi kınayıp "Sakın başa geçip o ilk anaerkil dönem gibi bir durum yaşama" diyor. İşte islam dini böyle bir zaman da öyle bir ınkılap yaptı ki Avrupanın en büyük hukukçuusu Bernart Shaw 1927 de "Biz Avrupalılar 2000 sene sonra dahi o seviyeye gelsek kendimizi bahtiyar saymalıyız" demiş. O dönem de Arabistan da fakirlik had safhada olduğundan özellikle kız çocukları kaçırılıp cariye yapıldığından ve kızlara uygun ekonomik bir gelir kaynağı olmadığından ve yakın bir geçmişte anaerkilliğin bir sürü fiyaskosu bilindiğinden arapların bir kısmı kız çocuklarını bebekken öldürüp gömüyorlardı. Fakat bu olaylar nadir olduğundan bazı tarihçiler hiç olmamış diyebiliyor. Evet bu büyük ve karanlık bir anlayış ve cahilce bir duyguydu .Fakat Modernistlerin bunu fazlaca kınama hakları yoktur. Çünkü o dönem de 300 yıl içinde ancak 100 çocuk öldürülürken bugün tek bir günde binlerce çocuk kürtajla öldürülüyor ve bir kısmı gömülmeden tuvaletlere atılıyor. İşte zahiren aydınlık bir çağın gizli bir karanlığı! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 bakamayacagın cocugu dunyaya getırecegıne gonder foseptıge gıtsın dıye dusunenler onunda yasam hakkı oldugunu goz ardı edıyorlarda benım kendılerıne soylemek ıstedıgım su; kendı ana babalarıda aynı yontemı uygulasalardı ve kendılerının bundan haberı olsa ıdı acaba ne derlerdı Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 bakamayacagın cocugu dunyaya getırecegıne gonder foseptıge gıtsın dıye dusunenler onunda yasam hakkı oldugunu goz ardı edıyorlarda benım kendılerıne soylemek ıstedıgım su; kendı ana babalarıda aynı yontemı uygulasalardı ve kendılerının bundan haberı olsa ıdı acaba ne derlerdı kim bu şekilde düşünüyor yahu... herhalde hayal gücünüzden uyduruyorsunuz bunları... bakamayacağı kadar çocuk yapmanın bazı çevrlerce istenmemesinin sebebi o kişilerin hümanist olmalarıdır... o bireyin yeterince iyi yaşayamayaağı konusudur... bu nedenle de foseptiğe atılmasını düşünmeleri gibi bir durum söz konusu değildir.... bu şekilde ancak bir canavar düşünebilir... mesela cahiliyet çağında kız çocuğu oldu diye onu diri diri toprağa gömen canavarlar !!! Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Evet bu büyük ve karanlık bir anlayış ve cahilce bir duyguydu .Fakat Modernistlerin bunu fazlaca kınama hakları yoktur. Çünkü o dönem de 300 yıl içinde ancak 100 çocuk öldürülürken bugün tek bir günde binlerce çocuk kürtajla öldürülüyor ve bir kısmı gömülmeden tuvaletlere atılıyor. İşte zahiren aydınlık bir çağın gizli bir karanlığı! kürtaj dediğinizde sanki olan bir ceninden değil de, hisseden canlı bir bireyden bahsediyoruz... cinsiyeti bile daha belli olmadan kürtaj yapılmakta ki, bunlar o canlının hissedemeyeceği ve veya birey olduğunu dahi bilemeden olan bir olaydır.. ben düşünce ve vicdan açısından bunu tasvip etmiyorum... ancak kürtaj günümüzde son derece gerekli bir durumdur... diyelim ki akraba evlilikleri... sakat doğan çocukları kürtajla aldırmak ve hayatta ona işkence çektirmemek mi daha ahlaki yoksa onu dünyaya getirip bu hayatı ona zehir etmek mi !!! tekrar ediyorum : kürtajı her ne kadar istemesem de olması gerekli bir durumdur... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 eğer bu şekilde bakarsanız, mastürbasyon yapıp da o spermleri boşa harcamak da bir diğer yaşam hakkını önleme girişimi... onların da yaşamaya hakkı olabilir bu şekilde düşünürseniz... aa pardon siz buna da günah diyenlerdendiniz değil mi !!! Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 kim bu şekilde düşünüyor yahu...herhalde hayal gücünüzden uyduruyorsunuz bunları... bakamayacağı kadar çocuk yapmanın bazı çevrlerce istenmemesinin sebebi o kişilerin hümanist olmalarıdır... o bireyin yeterince iyi yaşayamayaağı konusudur... bu nedenle de foseptiğe atılmasını düşünmeleri gibi bir durum söz konusu değildir.... bu şekilde ancak bir canavar düşünebilir... mesela cahiliyet çağında kız çocuğu oldu diye onu diri diri toprağa gömen canavarlar !!! sevgılı hakanyatac, Allah hepımızı ıftıradan korusun. hıcbıseyı uydurmuyorum, etkılemek ıcın yahut fıkrımı ıspatlamak ıcın kullanmıyorum. ınandıgımı yazıyor bıldıgıme cevap cermeye calısıyorum. bahsettıgınız ıse gırısenler sadece humanıstler degıl toplumun butun kesımındendır, mutedeyyıjn ınsanların bıle arasında bulunabılır bu kısıler. ayrıca humanızm bıldıgım kadarı ıle ınsan sevgısını onemsemenın adıdır. nasıl oluyorda hem humanıstım dıyeceksınız hemde bır canın yasam hakkını elınden alacaksınız hz. omerden bahsedıyorsanız dedıgınız gıbı bu olay vuku buldu ıse cahılıye donemınde vukuu bulmustur ve kendısı cahılıye donemıne aıt ıkı seye uzulurum derken kızını gommesını zıkreder Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 kürtaj dediğinizde sanki olan bir ceninden değil de,hisseden canlı bir bireyden bahsediyoruz... cinsiyeti bile daha belli olmadan kürtaj yapılmakta ki, bunlar o canlının hissedemeyeceği ve veya birey olduğunu dahi bilemeden olan bir olaydır.. ben düşünce ve vicdan açısından bunu tasvip etmiyorum... ancak kürtaj günümüzde son derece gerekli bir durumdur... diyelim ki akraba evlilikleri... sakat doğan çocukları kürtajla aldırmak ve hayatta ona işkence çektirmemek mi daha ahlaki yoksa onu dünyaya getirip bu hayatı ona zehir etmek mi !!! tekrar ediyorum : kürtajı her ne kadar istemesem de olması gerekli bir durumdur... sakat dogabılcegı ıhtımalıne karsı kurtaj yaptırılması fıkrı benım aklıma sunu getırmıstır hep, anne karnında sakat olma ıhtımalı olan bırının ''ıhtımal dıyorum yanılmalarda olabılıyor cunku, sakat dogacak denıyor ama sapa saglam doguyor cocuk'', bır boyle bır endıse var. bırde sakat dogsa bıle dogumundan once yetersız kalan tıbbın gelısım gosterıp kısa surede o sakatlıga care bulabılmesı ıhtımalı. bır ucuncu durum ıse; ınancımıza gore yasama hakkı yetıskınler ıcın bıle kendılerıne bırakılmamıs ıken baska bırının yasama hakkını elınden almak bana hıc dogru gelmıyor. hanı, sankı bekara karı bosamak gıbı bısey... Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 diyelim ki akraba evlilikleri...sakat doğan çocukları kürtajla aldırmak ve hayatta ona işkence çektirmemek mi daha ahlaki yoksa onu dünyaya getirip bu hayatı ona zehir etmek mi !!! tekrar ediyorum : kürtajı her ne kadar istemesem de olması gerekli bir durumdur... kürtaj sadece akraba evliliklerinden doğacak olan sakat bebekler için mi yapılıyor sayın hakanaytaç, günümüzde evlilik dışı gebe kalan ve tek bir yolu seçen o kadar çok bayan var ki sayılarını bilmek imkansız, kimseyi suçlamak ya da kötü göstermek için yazmıyorum bunu ancak söylediğiniz şeyle snırlı değil kürtaj bunu da biliyorusunuz. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2008 Müslümanların islam öncesi durumu cahiliyye diye nitelemeleri çamur atmaktan başka bir şey değildir. Ve bu konuda hakkında söylenenler ise asılsız iftiralardan ibarettir. Maksat, aslı olmayan karalamalarla islamı insancıl göstermeye çalışmaktır. Müslümanlar , bana islamdan sonra hatice gibi zengin, dul,kendi başına abuyuruk patron bir kadın göstersinler söz veriyorum müslüman olacağım. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 yasama hakkı yetıskınler ıcın bıle kendılerıne bırakılmamıs ıken baska bırının yasama hakkını elınden almak bana hıc dogru gelmıyor. Hernekadar başka bir yorumda kullanmış olsanız da , YAŞAMA HAKKINDAN bahsetmiş siniz. Muhammedin sırf kendine inanmadığı için katlettiği adamlara ne diyeceksiniz. Onların yaşam hakları yokmuydu. Beni Kureyza vakasında , Ali ye kestirdiği 400 erkeğin suçu ne idi. Bunlardan bazıları yeni ergenliğe girmis 12-13 yaşında çocuktular. İşinize gelince yaşama hakkı. İşinize gelmeyince doğra patlıcan doğrar gibi. Olsun sana cihad. Ne biçin din bu. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Hernekadar başka bir yorumda kullanmış olsanız da , YAŞAMA HAKKINDAN bahsetmiş siniz. Muhammedin sırf kendine inanmadığı için katlettiği adamlara ne diyeceksiniz. Onların yaşam hakları yokmuydu. Beni Kureyza vakasında , Ali ye kestirdiği 400 erkeğin suçu ne idi. Bunlardan bazıları yeni ergenliğe girmis 12-13 yaşında çocuktular. İşinize gelince yaşama hakkı. İşinize gelmeyince doğra patlıcan doğrar gibi. Olsun sana cihad. Ne biçin din bu. pekı ya sız ne bıcımsınız. mevcut doneme aıt ıyıye daır ne varsa yanlıs ve **** kotuye daır ne varsa kesın ve katı kabul edın artık bız ınanmaya ınanmıssak sıze gore sız ınanmamaya ınanmıssınız Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 sakat dogabılcegı ıhtımalıne karsı kurtaj yaptırılması fıkrı benım aklıma sunu getırmıstır hep, anne karnında sakat olma ıhtımalı olan bırının ''ıhtımal dıyorum yanılmalarda olabılıyor cunku, sakat dogacak denıyor ama sapa saglam doguyor cocuk'', bır boyle bır endıse var.bırde sakat dogsa bıle dogumundan once yetersız kalan tıbbın gelısım gosterıp kısa surede o sakatlıga care bulabılmesı ıhtımalı. bır ucuncu durum ıse; ınancımıza gore yasama hakkı yetıskınler ıcın bıle kendılerıne bırakılmamıs ıken baska bırının yasama hakkını elınden almak bana hıc dogru gelmıyor. hanı, sankı bekara karı bosamak gıbı bısey... ben bir akraba evliliği sonucu dünyaya geldim.. bunu paylaşmaktan da çekinmiyorum.. benim için de doktorlar sakat doğabilir dediler.. üstelik bu çok yüksek bir orandı.. aldıralım mı aldırmayalım mı diye düşünürlerken ne oluyor biliyor musunuz !! aldırmak için çok büyüdüğümden aldıramıyorlar.. sonuç olarak doğuma kadar, 'ya sakat doğarsa' endişesiyle yaşıyolar.. benden önce bir doğum olmuş ve onda hiçbir problem yok.. ancak bilindiği gibi 2.çocuk çok daha tehlikeli.. birinden bunun bilimsel açıklamasını dinlemiştim.. bunu Allah'ın isteğine göre söyleyenlere bilimsel açıklama yapacaktım ama, şu an onun nasıl olduğunu unuttum.. peki eğer ben sakat doğsaydım.. herhalde her gün lanet okuyacaktım anne ve babama.. beni aldırmalarının bana daha büyük iyilik ve yaptıklarını affedecek bir sevap olacağını düşünecektim.. doğru da düşünecektim.. çünkü bu hayatta eziyet etmek bence o hayata son vermekten daha doğru, ahlaklı ve daha az günahtır.. peki bu durumda ne yapılmalı.. o riske girilmeli mi !!! eğer ben akraba evliliği hatasına düşecek olsam.. ve çocuk yapacak olsam.. o riske girip bir hayatı mahvetmektense, ona işkence etmektense, onun hayatını bitirmeyi tercih ederdim.. ötenazi gibidir bu.. muhafazakar düşünce o kişinin işkence çekmesinin daha doğru olduğunu düşünürken bence o hayatı sonlandırmak (rıza ile tabiki ) daha doğrudur. ayrıca akraba evlilikleriyle sakat doğanların daha sonra tıpla iyileştirildiklerini söyleyen arkadaş... bu mümkün değildir... çünkü bu doğuştan gelen bir zeka bozukluğudur... bu nedenle değiştirilmesi mümkün değildir.. en azından şimdilik.. ancak bilime her zaman inancımız ve güvenimiz olduğundan bu da bir gün anne karnında veya doğumdan sonra düzeltilebilir.. fakat anne karnındaki çocuğa müdahele etmeyi dinen caiz bulmayanlar da olacaktır.. o Allah'ın takdiri olacaktır.. ona müdahele etmek isyan olacaktır.. sonuç olarak islam öncesi dönemi cahiliye dönemi olarak niteleyenler, o dönmeki cahiliyetten daha geri kafalı olduklarınız farkında değiller... bazıları tabi... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Yazılanları takip etmediğiniz belli , Hırsızlık yapmayın denmesine kim kötü der. Dedikodu yapmayın denmesine kim kötü der. Kul hakkı denilen şeye kim kötü der. Zekat vermeye kim kötü der. Siz bunları eleştirdiklerimiz gördünüz mü. Tek kelime. Göremez siniz. İyiye iyi denir. Ama sırf bu iyilikleri içinde barındırıyor diye tüm islama iyi denmez. Sizin hatanız burada. Bu iyilikleri sayıp döküp , islamı yere göğe sığdıramıyorsunuz. İçindeki akıl ve mantık dışı olayları görmezden geliyorsunuz. Dinden özgür olmadıktan sonra , asla eleştiremez siniz. Yaptığınız şey , savunmak zorunda kaldığınız akıl dışı olaylara kulp bulmak. Kendi özünüzden fedakarlıkta bulunma pahasına bile olsa. Köleliğin neresi savunulabilir. Cariyeliğin neresi savunulabilir. Kadına yapılan mezalimin neresi savunulabilir. -------------------------------------------------- Sizden sorularımın cevabını bekliyorum. 1- Allahın mirastaki matematik hatasıı 2- Diğer kavimlere gelen peygemberlere ait bilgileri. Meksikalı yada Maya uygarlığına gelen peygamberlere aıt bılgıler. 3- 124,000 peygamberden 50 tanesinin adını 4- Eskımolara gelen peygamberden , arap kıssaları , harun ,musa ,davut ,ıbrahım le ılgılı kıssalar. 5- Pazarda satılmak için bekleyen bir köle ile EMPATİ yapmanızı. 6- Sakat bir cenin e tanıdığınız yaşam hakkını , Beni Kureyzadaki 12-13 yaşındaki çocuklara neden tanımadığınızı açıklaması. 400 erkeğin katli. 7- Efendisine çocuk doğuran cariye nin efendisi ölünce serbest olma konusu. 8- Köle ve cariyeliğin şslamda neden yasak , haram edilmediğinin nedeni. Buyrun mikrofon sizde. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Sizin hatanız burada. Bu iyilikleri sayıp döküp , islamı yere göğe sığdıramıyorsunuz. İçindeki akıl ve mantık dışı olayları görmezden geliyorsunuz. evet, islamı öven arkadaşların onun 'çelişkili' ve 'yanlış' olduğu söylenen yerlerine de bıkmadan, usanmadan cevap vermeleri gereklidir.. yoksa ya bunları görmezden gelerek kendilerini kandırmış olurlar, ya da başkalarını kandırdıklarını sanırlar..(ancak bazılarını kandırırlar da !!!) soruların cevabını bekliyoruz... .. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 evet, islamı öven arkadaşların onun 'çelişkili' ve 'yanlış' olduğu söylenen yerlerine de bıkmadan, usanmadan cevap vermeleri gereklidir..yoksa ya bunları görmezden gelerek kendilerini kandırmış olurlar, ya da başkalarını kandırdıklarını sanırlar..(ancak bazılarını kandırırlar da !!!) soruların cevabını bekliyoruz... .. Siz de mi sayın Aytaç??? Bu insanlar madem çok araştırmacı neden forumu başından beri takip etmiyorlar ya da neden temel kaynakları okuyup ondan sonra konuşmuyorlar... Farklı uygarlıklarda benzerlik olması sizce de insanlara farklı zaman ve mekanlarda uyarıcı gönderilmesi; bundan sonra da insanların yine kendi bildiklerine gider olmasıyla ilgili olamaz mı??? Çok basit bir meseleyi abartanlara ısrarla ileti göndermek çok mu gerekli??? Matematik hatasına onca cevap yazılmış daha önceden; bir kişi çok isteyip yeniden açtı da o başlıkta yazılanlar unutturuldu diye kimse cevap verememiş mi oluyor??? Ya da burada herhangi bir bütün bilgi de vermeden salt yorumlarıyla dünya gerçekliklerini ya da farklı açıklamalar yapılmış konuları göz ardı ederek yazanlar çok mu cevap verilesidir sizce??? Sizi böyle bilmezdik; bari siz yapmayınız, bu tarz yazıları reklamını yapmasına fırsat verecek şekilde gündemde tutmak değildir "İslam'ı öven" arkadaşların görevi... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Sn Ali0_1 isimli üye , Siz konuyu kişiselleştirme ye çalışıyorsunuz. Benimle uğraşacağınıza , varsa bir cevabınız yazınız. Bir kişi iletimi mantıklı buldu ise , bundan rahatsız olmayınız. Rahat olunuz. Yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Bu hoş değil. Sn Hakan Aytac mantıklı bulduğu bişey varsa , içinde tutup gizlese mi idi. Yoksa yazmak isterse yazsa mı idi. Amacınız ne. Bırakın bu yolu. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Çok cevaplar verildi; veriliyor... Samimi merakı olan; öğrenmek isteyen okur, ciddi olarak araştırır... Bu arada ben yukarıdaki iletide burada yazan bir üyenin adını falan kullanmadım, sadece çıkış noktam onun iletisine verilen cevaptı ve aslında bu sitede çeşitli dönemlerde rastladığımız kasıtlı çarpıtmalar yapan pek çok ismi hedef aldım... Bundan sonra da bazılarının "cevap verilemedi" tarzı gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve forumun farklı yerlerine farklı zamanlarda yollanılan pek çok dolgun iletiyle ya da en azından bu iletilerde gösterilen kaynaklarla çürütülen laflara cevap vermeyeceğim... Yol benim yolum... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Sn ali0_1 , Yanılıyor isem düzeltmenizi rica edeceğim. Ben sizin şahsınıza soru yöneltmedim. Yöneltir isem ve buda forumda daha önce tartışılmiş ise , siz cevap vermeyin. Bu sizin yolunuz olsun. Müdahale eden yok. Ama sorularım , ismini vererek sorduğum , sn kafedengi ne idi. Siz rahat olun. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Sn ali0_1 , Yanılıyor isem düzeltmenizi rica edeceğim. Ben sizin şahsınıza soru yöneltmedim. Yöneltir isem ve buda forumda daha önce tartışılmiş ise , siz cevap vermeyin. Bu sizin yolunuz olsun. Müdahale eden yok. Ama sorularım , ismini vererek sorduğum , sn kafedengi ne idi. Siz rahat olun. Saygılar. ''hesaba cekılmeden once kendınızı hesaba cekınız!!. sıze baskasını hesaba cekme gorevımı verıldı, bu nasıl uslup, ogrenmek ıcın degıl koseye sıkıstırmak, verdıgı cevabın ıcınden cımbızla ayıklamalar yapıp kendı mantık kurguna gore curutmek. cevap verıyorum sn taklmakan. bılmıyorum buyrun bılmıyor olmamı sogulayın Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Bilmeden inanıyorsan bu senin sorunun. BilME ME nin alternatifi BİLMEK tir. Bunun içinse en basit şey , soru sormaktır. Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Bilmeden inanıyorsan bu senin sorunun. BilME ME nin alternatifi BİLMEK tir. Bunun içinse en basit şey , soru sormaktır. Saygılar. ogrenmek ıcın soru sormak sarttır evet ama nefsını soyle bı kenarda bırakmadan, yanı taraf olmadan salt ogrenmek ıcın sormazsan, gozunede soksalar cevabı delıllerıyle beraber nafıle. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Kurandaki matematik hatasında benim yaptığım gibi mi. Hala savunuyormusunuz bu matematik yanlışını. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Kurandaki matematik hatasında benim yaptığım gibi mi. Hala savunuyormusunuz bu matematik yanlışını. ınanmıs olan b en kendım ıcın teslımıyetı tercıh ettım. mıras hukukunda sızın soyledıgınız durum mevcut olsa bıle ben onun cozumunun olmadıgına degıl bulunmadıgına ınanırım. kur'an bır ekıp tarafından yazılmamıs, Allah tarafından gonderılmıstır. Allah hata yapmaz. hata yapan Allah olamaz. ancak; bazılarının aklı kendılerını kıbıre ulastırır, nefs kıbırle bırlesen akla ''vaybeee sen ne adammıssın, Allah'ın bıle hatasını buldun'' dedırtır. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 ınanmıs olan b en kendım ıcın teslımıyetı tercıh ettım.mıras hukukunda sızın soyledıgınız durum mevcut olsa bıle ben onun cozumunun olmadıgına degıl bulunmadıgına ınanırım. kur'an bır ekıp tarafından yazılmamıs, Allah tarafından gonderılmıstır. Allah hata yapmaz. hata yapan Allah olamaz. ancak; bazılarının aklı kendılerını kıbıre ulastırır, nefs kıbırle bırlesen akla ''vaybeee sen ne adammıssın, Allah'ın bıle hatasını buldun'' dedırtır. İşin komik yanı meselenin miras hukuku meselesi olması ve bazı somut durumlarda hesaplamada "toplama işleminden" fazlasının gerekmesinden öte bir şey olmadığını kabul edememeleri... Bu arada kibir meselesine de değinmeniz iyi olmuş; önemli bir noktadır ve zaten buralarda yapılan eleştirilere (kendi adıma söylüyorum) "sert" cevap vermemin de sebebidir çünkü kendilerini "tüm bilgiye" sahip sanarak ama bunu da yanlızca kendi istedikleri noktalardan ele alarak yazmalarına karşıyım... Öncelikle ölümlü, sınırlı insan her şeyi bilemez; sonra da insan bir şeyi gerçekten çözmek istiyorsa şu müthiş düzendeki meseleleri tüm karmaşıklığıyla ele almalıdır ki sadeliğe de ulaşabilsin... Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 İşin komik yanı meselenin miras hukuku meselesi olması ve bazı somut durumlarda hesaplamada "toplama işleminden" fazlasının gerekmesinden öte bir şey olmadığını kabul edememeleri... Bu arada kibir meselesine de değinmeniz iyi olmuş; önemli bir noktadır ve zaten buralarda yapılan eleştirilere (kendi adıma söylüyorum) "sert" cevap vermemin de sebebidir çünkü kendilerini "tüm bilgiye" sahip sanarak ama bunu da yanlızca kendi istedikleri noktalardan ele alarak yazmalarına karşıyım... Öncelikle ölümlü, sınırlı insan her şeyi bilemez; sonra da insan bir şeyi gerçekten çözmek istiyorsa şu müthiş düzendeki meseleleri tüm karmaşıklığıyla ele almalıdır ki sadeliğe de ulaşabilsin... bu forumda sesımı sn taklamakandan baskalarınında duyması ne guzelmıs. bakın nefsım kabardı hemen ve ''vaybe goruyomusun kocaman forumda yazılar yazıyosun' dedı. eger onun bana yaptıgını ben ona yaparsam yanı nefsımı yuceltırsem kıbırlenmeye kadar yolum var. sonrası ılahlık ıddıası. sonrası ıse ebedı husran. ıste bu sebeple nefs terbıyesı zarurıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.