Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Koyun gibi düşünmeden ve neden var olduğunu aramadan ye iç gez eğlen takıl mantığı ile yaşamayımı tercih ediyorsunuz?

Bu ifade ve yaklaşım tam da sizin yaşam felsefenize ve "kendisi gibi düşünmeyenlere hemen bir yakıştırmada bulunan, çamur atmakta sakınca görmeyen bakış açısına" örnek bir yaklaşım olmuş...

Kimin koyun gibi düşünen, kimin "Yaşama sağduyusu ve mantığıyla" bakan olduğunu yazılanların okunarak anlaşılması mümkün...

"Vah zavallı" ifadelerini amacını aşar mı acaba? diye kullanmakta tereddüt etmiştim ama "Algılamalar farklı diye karşındakileri sefahat içindeki insanlar olarak nitelenmesi " kullanmakla haksızlık yapmadığımı ortaya koyuyor ...

Vah zavallı yaşam gerçekleri, Dinsel varsayımlar ve vah zavallı insan zekası ve bilinci...

Gönderi tarihi:
Bilim Kurgu diyorsunuz o olmazsa bilimsel karmaşa filan...

...Filan demiyorum...

Orada yazılanlar aynen şöyle;

"Hz.Adem Cennette yaratılmıştır. Nasıl yaratılmıştır? Elbette bilimsel açıklaması vardır" diye ortaya laf atmakla ne konuya bir açıklık getirmiş olunur, ne de tutarlı...

İnançların varsayımları ile bilimsel yaşamın gerçekleri ve ilişkisi arasında sıkışıp kalmış bir düşünce yapısının sonuçları olarak karşımızda sırıtıp durur...

Çağın gerçek ve geçerlililiği karşısında bilimin varsayımlar üzerine bir çalışması yoktur ve olamaz...

Bu çaba ancak dinlerin bilimsel gelişmeler karşısında etkisini ve bulundukları yeri korumak amacıyla sizinde yazılarınızda örneklemeye çalıştığınız bilimsel verilerin revize edilerek dinsel görüşlere yamama çabası olarak karşımızda durur...

Gönderi tarihi:

Bu ifade ve yaklaşım tam da sizin yaşam felsefenize ve "kendisi gibi düşünmeyenlere hemen bir yakıştırmada bulunan, çamur atmakta sakınca görmeyen bakış açısına" örnek bir yaklaşım olmuş...

Kimin koyun gibi düşünen, kimin "Yaşama sağduyusu ve mantığıyla" bakan olduğunu yazılanların okunarak anlaşılması mümkün...

"Vah zavallı" ifadelerini amacını aşar mı acaba? diye kullanmakta tereddüt etmiştim ama "Algılamalar farklı diye karşındakileri sefahat içindeki insanlar olarak nitelenmesi " kullanmakla haksızlık yapmadığımı ortaya koyuyor ...

Vah zavallı yaşam gerçekleri, Dinsel varsayımlar ve vah zavallı insan zekası ve bilinci...

Ama genede kıyametden kaçış yok kıyameti durdurucak gücde yok fakat kıyamet mutlaka olucaktır diyen güc var, güclerin üstünde güclerde var demekki.

Gönderi tarihi:
...Filan demiyorum...

Orada yazılanlar aynen şöyle;

"Hz.Adem Cennette yaratılmıştır. Nasıl yaratılmıştır? Elbette bilimsel açıklaması vardır" diye ortaya laf atmakla ne konuya bir açıklık getirmiş olunur, ne de tutarlı...

İnançların varsayımları ile bilimsel yaşamın gerçekleri ve ilişkisi arasında sıkışıp kalmış bir düşünce yapısının sonuçları olarak karşımızda sırıtıp durur...

Çağın gerçek ve geçerlililiği karşısında bilimin varsayımlar üzerine bir çalışması yoktur ve olamaz...

Bu çaba ancak dinlerin bilimsel gelişmeler karşısında etkisini ve bulundukları yeri korumak amacıyla sizinde yazılarınızda örneklemeye çalıştığınız bilimsel verilerin revize edilerek dinsel görüşlere yamama çabası olarak karşımızda durur...

Sizde farkındasınız ki asıl sorulara cevap vermiyor, ben sizi küçümsemememe rağmen benim söylediklerimden sizi küçümsediğimi düşünerek aksine beni küçümsüyorsunuz. Ben size sadece soru sordum öylemsiniz ye iç gez eğlen mantığındamısınız diye. Bunu yapanlarada koyun dememin sebebi düşünmemeleri.

bir önceki cevabımı okur ve cımbız ile işinize gelenleri almaktan vazgeçerseniz cümlenin tamamını anlamaya çalışıp genel bir cevap verebilirseniz sevinirim.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Arkadaşlar selamlar;

Evrimin nesini tartışıyorsunuz ki? Evrim eğer şuysa evet evrim vardır : Bir tavşan buzul çağında çok tüylü daha büyük ve hızlı iken günümüzde az tüyklü küçük ve daha yavaştır. Derseniz evet bu evrimdir ver gerçektir ayrıca vardır.

Peki Evrim ne ise gerçek değildir: Evrim Hz. Ademin maymundan dönüşmesi ise gerçek değildir. Hz. Adem cennette yaratılmıştır, ve orada çiğnediği bazı kurllar yüzünden cezalandırılmak ve sınava tabi tutulmak için dünyaya gönderilmiştir. Ayrıca Hz. Adem dünyaya geldiğinde bitkiler, hayvanlar zaten buradaydı ve bugün bizim bildiğimiz bütün fizik kurallarını dünya şartlarını ve nasıl burada hayatını idame ettireceğini ALLAH Hz. Ademe öğretmişti. Yani insan evrim geçirerek böyle bir bilince ulaşamaz. İmkansız.

sade, net ve ısabetlı bır acıklama

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar selamlar;

Evrimin nesini tartışıyorsunuz ki? Evrim eğer şuysa evet evrim vardır : Bir tavşan buzul çağında çok tüylü daha büyük ve hızlı iken günümüzde az tüyklü küçük ve daha yavaştır. Derseniz evet bu evrimdir ver gerçektir ayrıca vardır.

Peki Evrim ne ise gerçek değildir: Evrim Hz. Ademin maymundan dönüşmesi ise gerçek değildir. Hz. Adem cennette yaratılmıştır, ve orada çiğnediği bazı kurllar yüzünden cezalandırılmak ve sınava tabi tutulmak için dünyaya gönderilmiştir. Ayrıca Hz. Adem dünyaya geldiğinde bitkiler, hayvanlar zaten buradaydı ve bugün bizim bildiğimiz bütün fizik kurallarını dünya şartlarını ve nasıl burada hayatını idame ettireceğini ALLAH Hz. Ademe öğretmişti. Yani insan evrim geçirerek böyle bir bilince ulaşamaz. İmkansız.

şimdi burda evrimin imkansızlığını söylemek... asıl imkansız olan budur..

ben evrim kesin olmuştur veya olmamıştır demiyorum..

ancak evrimin kesinlikle olmadığını söylemek de doğru değil...

bunu biz bilimsel araştırmalara bakmadan söyleyemeyiz..

anlaşılmayan hz. ademden bahsedilerek, işte hz. adem ilk insan ve evrim geçirmemiştir, bu da kanıttır demek yanlış...

çünkü hz. adem diye bir varlığın, canlının, veya insanın varlığı kesin olarak bilinen birşey değildir...

inananların yalnızca öyle olduğuna inandıkları bir durumdur...

hz. ayşenin cenette yaratıldığı da inanılandır,

hz. isanın çarmıha gerildiği de inanılandır,

hz. musanın kızıldenizi ortadan ikiye ayırdığı da inanılandır,

hz.muhammed'in son peygamber olduğu da inanılandır...

bunlar kanıtlanmamıştır ve kanıtlanması da mümkün değildir...

bu yüzden de evrime karşı bu olayları ve bu kitapların ve peygamberlerin dediklerini kanıt göstermek yanlıştır...

evrim gerçek olabilecek ve belki de ileride varlığı ile yokluğu ispatlanacak bilimsel bir olay,

diğerleri ise bu dünyadan ötekine gittiğimizde (tabi varsa) gerçekliğini veya yanlışlığını öğrenebileceğimiz inanca dayalı oldulardır...

evrim bunlar gösterilerek çürütülemez..

ayrıca ben evrime koşulsuz şartsız karşı çıkan, evrim kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan arkadaşları anlayamıyorum...

eğer bu gerçekse bu sizin Allah inancınızdan birşey kaybettirmez... onun bu evreni ve canlıyı yarattığına inanmaya devam edebilirsiniz.. hatta bu onun yaratma mucizesinin bir göstergesidir ki, kendi yarattığı canlı dünyanın durumuna göre kendi kendine dönüşüyor...bu onun müthiş mucizelerini göstermektedir...

ancak bence korkulan Allah inancının yiteceği değil, dinlerin bize söylediklerinin aksinin gerçekleşmesi durumunda düşülecek olan büyük bunalımdır... yüzyıllardır inanılanın yanlış olduğunun ortaya çıkması endişesidir...ve artık din tüccarlarının dini kullanamaması durumuna gelmeleri korkusudur...!!!

Gönderi tarihi:

Sn Sur ,

Adem nasıl yaratıldı.

Birisi ol dedi. Oda POF diye mi oldu.

Peki onu bilimsel olarak açıkladınız. İllaki bir açıklaması vardır diyerek.

Peki yüzbinlerce canlı türü nasıl oluştu.

Onlarda mı POF diye bir duman eşliğinde oluştu. Yaratıldı size göre.

Birden bire.

Big Bang oldu. Bu türler nasıl ortaya çıktı. Bunu soruyorum.

Yaratılmış olarak yukarılardan mı indirildiler. Hazır. Paket servis.

Nasıl.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.