Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sn Kafadengi ,

Ben sn canımıncanı nın zor şartlarda , bi yandan kızına bakarken diğer yandan bilgisayar ortamında inancını savunmasını övdüm.

Kızınıda bilgisayara alıştırmasını da.

Bunda yadırganacak bişey yok.

Aslında temel konu , DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK. Bu anlamda tartışmalar devam ederken , DOĞMATİK bir inanış olan din in ,

insanları ne hale getirdiğini görüyorsunuz.

Saygılar.

sız bana kafadengı demeye devam etsenızde ben sıze hıc bır zaman tıklamakan yada tekmelekan gıbı seyler soylemeyecegım.

tmm ıste bende aynı seyı soyluyorum. ınancını savunuyor olması ovulecek bır davranıssa helekı cok zor sartlarda yapıldıgında dahada takdıre sayansa eger, dıyecegım o kı ınancını savunanları oveceksenız eger neye ınandıklarını dıkkate almadan butun ınanc sahıplerıne aynı tavrı takınmalı, anlayıs gostermenız gerektıgıdır.

• Cevaplar 98
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sn Kafedengi

Nickinizi doğru yazmadığım için özür dilerim. Daldınlığıma verin. Kasti bişey yok inanın.

Sizin fikrinizi savumanıza savgı duyarım , inancınıza da saygı duyarım , ama inanmam bu ayrı konu.

Eleştiririm , yanlışlarını söylerim buda ayrı.

Siz inanıyorsunuz diye eleştirilerimi saklamam. Siz kırılacaksınız üzüleceksiniz diye de eleştirilerimi söylememezlik yapmam.

Sizde benim inaçlarımı eleştirebilirsiniz. Ben ne üzülürüm en de kırılırım.

Ne de Yüce Uçan Spagetti Canavarı kırılır yada üzülür.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn Kafedengi

Nickinizi doğru yazmadığım için özür dilerim. Daldınlığıma verin. Kasti bişey yok inanın.

Sizin fikrinizi savumanıza savgı duyarım , inancınıza da saygı duyarım , ama inanmam bu ayrı konu.

Eleştiririm , yanlışlarını söylerim buda ayrı.

Siz inanıyorsunuz diye eleştirilerimi saklamam. Siz kırılacaksınız üzüleceksiniz diye de eleştirilerimi söylememezlik yapmam.

Sizde benim inaçlarımı eleştirebilirsiniz. Ben ne üzülürüm en de kırılırım.

Ne de Yüce Uçan Spagetti Canavarı kırılır yada üzülür.

Saygılar.

yuce ve ucan spagettınıze deger verseydınız bu sızı uzerdı en az bızı uzdugu kadar.

Gönderi tarihi:
yuce ve ucan spagettınıze deger verseydınız bu sızı uzerdı en az bızı uzdugu kadar.

Uyduruk yaratıcılar üzülmez...

Yüce uçan da , Allah ta.

Dert etmeyin siz.

Siz üzülmeyin. Üzülmemeyi bulun.

Dinlerden özgür bir yaşam seçerseniz.

Sizde üzülmemeye ve özden başlayarak mutlu yaşamaya başlarsınız.

Tıpkı bizim gibi.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Uyduruk yaratıcılar üzülmez...

Yüce uçan da , Allah ta.

Dert etmeyin siz.

Siz üzülmeyin. Üzülmemeyi bulun.

Dinlerden özgür bir yaşam seçerseniz.

Sizde üzülmemeye ve özden başlayarak mutlu yaşamaya başlarsınız.

Tıpkı bizim gibi.

Saygılar.

emın olun Allah sızın ıcınde uzuluyor

Gönderi tarihi:
benım var kabul ettıgım ınandıgım Allah sonu husran olacak herkes ıcın uzulur

otorup üzüleceğine , yıktırsın cehennemi.

Üzülmesin.!!!!!!!

İstersen sen bu fikrimi ona bir öneriver.

Belki tutar.

Cehennemi yıkacak amele bulamaz ise , ben gönüllüyüm.

İki itfaiye aracı ve bir buldozer le gelirim.

Bizim Anatoly İvaniç in araç parkında var. Ben ondan ücretsiz alırım.

Saygılar

Gönderi tarihi:
otorup üzüleceğine , yıktırsın cehennemi.

Üzülmesin.!!!!!!!

İstersen sen bu fikrimi ona bir öneriver.

Belki tutar.

Cehennemi yıkacak amele bulamaz ise , ben gönüllüyüm.

İki itfaiye aracı ve bir buldozer le gelirim.

Bizim Anatoly İvaniç in araç parkında var. Ben ondan ücretsiz alırım.

Saygılar

cehennem zalımler ıcın vardır. tıpkı hapıshaneler gıbı. devlette hapıstekı vatandasları ıcın uzulur ''gercı onun uzuntusu bu kadar cok ınsana bakmak olabılır'' ama yınede yenılerını yapmaya devam eder cunku masum ama zarar goren vatandaslarının haklarını korumak, koruyamadıklarına zulmedenlerı cezalandırmak.

hapıs cezasına carptırılma ıhtımalı bıle bı cok ınsanın suc ıslemesını engelleyıcı bır onlemdır. sız hapıshaneler olmasa bıle suc ıslemeyecek kısılerden bırı olabılırsınız ama sızın gıbı olmayan ınsan sayısı ne yuzlerdır, nede bınler

Gönderi tarihi:

Sn kafedengi ,

Siz hiç elinde köpekle parkta dolaşan çarşaflı bir bayan gördünüz mü.?

Yada kendisi gibi inanmayanları , yakaladığınız yerde öldürün diyen ateist gördünüz mü?

Şiddet içeren herhangi bir konuyu öneren bir ateist gördünüz mü?

Müslümanlardan bu tipleri göremeniz kaçınılmazdır.

Çünkü değiştirilemez olan kitaplarında bu var.

Onlardan dost edinmeyin de der.

İşine gelince yakaladığınız yerde öldürün de der.

Başka zaman da , kendileri elleriyle vergi verene kadar savaşın da der.

İşine geldiğinde Muhammed , emir vererek suikast bile yaptırır.

İşine geldiğinde suikast için Muhammed yalan bile söylemesine müsaade eder.

örnekler çok yani.

Bir forumdaşımız çocukken yaşadığı bir olayı aktarmıştı.

Müslüman ihtiyar bir amca olan , kapıcı nın bir kediyi öldürmesini anlatmıştı.

Hala aklımdan çıkmaz.

her kedi gördüğümde onu hatırlarım.. Ben görmedim. Sadece okudum bide..

Neyse..

Cehennemi yıkmaya amele lazımsa ben gelırım. Bilginiz olsun.

Bu gunlerde boş geziyom zaten.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
O sizin haya gücünüz , olmayan bişey üzülmez sn kafedengi.

Yok kabul edip kendini kandırmak ve kendini rahatlatmak ve bütün sorumlulklardan kaçmak sizin yaptığınız sayın taklamakan.niçin yıktırsın cehennemi, sayın kafedenginin verdiği örnekteki gibi devlet hapisaneleri yıktırıyor mu cezalı olanları affediyor mu,(bir kısmını belirli zamanlarda belki, tıpkı Allahın bazı günahkarları kendi insiytifiyle affetmesi gibi devlette kendi insiyatifini kullanıyor) dünyayı sadece tek taraflı olarak algılayıp yaşadığınız için insan üzerinden verilen hiç bir örnek size yetmiyor, kendi yarattığınız hayal ürünü spagetti canavarı için uyduruk deyin isterseniz ancak lütfen Allah için bu kelimeyi kullanmayın, zira inanan her insan okuduğunda rahatsızlık veriyor...

Gönderi tarihi:
Sn kafedengi ,

Siz hiç elinde köpekle parkta dolaşan çarşaflı bir bayan gördünüz mü.?

Yada kendisi gibi inanmayanları , yakaladığınız yerde öldürün diyen ateist gördünüz mü?

Şiddet içeren herhangi bir konuyu öneren bir ateist gördünüz mü?

Müslümanlardan bu tipleri göremeniz kaçınılmazdır.

Çünkü değiştirilemez olan kitaplarında bu var.

Onlardan dost edinmeyin de der.

İşine gelince yakaladığınız yerde öldürün de der.

Başka zaman da , kendileri elleriyle vergi verene kadar savaşın da der.

İşine geldiğinde Muhammed , emir vererek suikast bile yaptırır.

İşine geldiğinde suikast için Muhammed yalan bile söylemesine müsaade eder.

örnekler çok yani.

Bir forumdaşımız çocukken yaşadığı bir olayı aktarmıştı.

Müslüman ihtiyar bir amca olan , kapıcı nın bir kediyi öldürmesini anlatmıştı.

Hala aklımdan çıkmaz.

her kedi gördüğümde onu hatırlarım.. Ben görmedim. Sadece okudum bide..

Neyse..

Cehennemi yıkmaya amele lazımsa ben gelırım. Bilginiz olsun.

Bu gunlerde boş geziyom zaten.

Saygılar.

kusura bakmayın ama anlattıklarınız sızden duyduklarımız zaten. ben sıze somut bısey soyluyorum. devlet dıyorum suc ısleyen vatandası hapse atıyor hem bıdaha yapmasın yanı ıslah olsun dıye hem magdug ettıgının hakkını alabılsın dıye .

bu tedbırı begenmedıgınız anlıyorum o zaman onerınız nedır. salıh olmayanları nasıl ıslah edecek bu devlet???

Gönderi tarihi:
Yok kabul edip kendini kandırmak ve kendini rahatlatmak ve bütün sorumlulklardan kaçmak sizin yaptığınız sayın taklamakan.niçin yıktırsın cehennemi, sayın kafedenginin verdiği örnekteki gibi devlet hapisaneleri yıktırıyor mu cezalı olanları affediyor mu,(bir kısmını belirli zamanlarda belki, tıpkı Allahın bazı günahkarları kendi insiytifiyle affetmesi gibi devlette kendi insiyatifini kullanıyor) dünyayı sadece tek taraflı olarak algılayıp yaşadığınız için insan üzerinden verilen hiç bir örnek size yetmiyor, kendi yarattığınız hayal ürünü spagetti canavarı için uyduruk deyin isterseniz ancak lütfen Allah için bu kelimeyi kullanmayın, zira inanan her insan okuduğunda rahatsızlık veriyor...

bu konuda mımoza ıle aynı rahatsızlıgı duydugumu soylemek ısterım. bız muslumanlar Allah ve resulunu anamızdan babamızdan cok severız. sızın ıcın en sevgılı nasılkı ana babanız ıse ve ona kotu soz soylenmesını ıstemezsenız bızde ıstemıyoruz.

ıncıtmemek ıcın sızın uslubunu tasvıpte etmıyoruz tercıhte

Gönderi tarihi:

hapisanedekiler inanmadıkları için orada değiller yalnız bunu gözardı ediyorsunuz...

onlar başka insanların canını yaktıkları için oradalar, her şekilde...

ancak cehenneme inanmayanların hatta bazı kaynaklara (söylemlere ) göre yalnızca ateistler gidecek...

ben de buna isyan ediyorum..

milyonlarca insanı yok eden savaş suçluları, dikdatörler yalnızca inandıkları için cennete gidecek, sırf ateist olduğu için ama hayatı boyunca iyilik yapmış, barış içinde yaşamış insanlar .

en büyük suçu, ateizmi islemiş olduğundan cehenneme gidecek....adalet bu mu !!!

Gönderi tarihi:
hapisanedekiler inanmadıkları için orada değiller yalnız bunu gözardı ediyorsunuz...

ancak cehenneme inanmayanların hatta bazı kaynaklara (söylemlere ) göre yalnızca ateistler gidecek...

milyonlarca insanı yok eden savaş suçluları, dikdatörler yalnızca inandıkları için cennete gidecek, sırf ateist olduğu için ama hayatı boyunca iyilik yapmış, barış içinde yaşamış insanlar .

ıslam sadece ınanmayı degıl ınandıgı ıle amel etmeyı emreder. ben bugune kadar ıslamın ıcınde ''ınsanları katlederek savas sucu ısleyın, dıktatorluk yapıp ınsanlara zulmedın'' gıbı bır soz bulamadım. bunu cagrıstıracak, bu sekılde anlamlar yuklenecek sozlerde bulamadım. buna ragmen bırılerı ınanıyor, muslumanım dıyor ama soyledıgınız seylerı yapıyorsa, haksız yere cana kıyıyorsa, mala kıyoyorsa, yada ne bıleyım ben hakaret edıyorsa.... hulasa muslumanım dedıgı halde Allah'ın emretmedıgı, tavsıye etmedıgı, murad etmedıgı ıslerı yapıp haddı asıyorsa hıc merak etmeyın Allah bu yapılanlarında farkında. O'nun adaletınden kacılamaz. O gızledıklerımızıde bılır acıga vurduklarımızıda.

muslumanım deyıp ıslama aykırı ısler yapmıs olması kımseyı kurtarmaz

Gönderi tarihi:

bende zaten cezaevindekiler inanmıyor diye oradalar demedim ki, suç işleyen cezsaını çeker örneği için verdim onu, diğer konuda da yanılıyorsunuz sakın hakanaytaç, sadece atesitler cehenneme gitmeyecek günah işleyen ve tövbe etmeyen herkes cehenneme gidecek ve cezasını çekecek, savaş suçluları dikatörler elbette yaptıklarının cezasını çekecek ama bir küçücük inanç varsa insanın içinde elbette onun da ödülü olacak, Rabbimin kimi nasıl hangi hareketinden dolayı cezalandırıp affedeceği belli olmaz, çok imanlıyım derim ama çok ufak gibi görünen birşey yapar bütün imanımı kaybedebilirim, yada inanmıyorum der başka biri ancak öyle bir sevap işler ki bilmeden bunun da ödülü inanlarınkinden kat kat fazla olur, bunu kimse bilemez, şu andaki yaşama bakıp kimse kimsenin hakkında yorum yapamaz ve sen cennete ya da cehenneme gideceksin diyemez.

Gönderi tarihi:
bende zaten cezaevindekiler inanmıyor diye oradalar demedim ki, suç işleyen cezsaını çeker örneği için verdim onu, diğer konuda da yanılıyorsunuz sakın hakanaytaç, sadece atesitler cehenneme gitmeyecek günah işleyen ve tövbe etmeyen herkes cehenneme gidecek ve cezasını çekecek, savaş suçluları dikatörler elbette yaptıklarının cezasını çekecek ama bir küçücük inanç varsa insanın içinde elbette onun da ödülü olacak, Rabbimin kimi nasıl hangi hareketinden dolayı cezalandırıp affedeceği belli olmaz, çok imanlıyım derim ama çok ufak gibi görünen birşey yapar bütün imanımı kaybedebilirim, yada inanmıyorum der başka biri ancak öyle bir sevap işler ki bilmeden bunun da ödülü inanlarınkinden kat kat fazla olur, bunu kimse bilemez, şu andaki yaşama bakıp kimse kimsenin hakkında yorum yapamaz ve sen cennete ya da cehenneme gideceksin diyemez.

ben de bunun öyle olmadığına inanıyorum,

veya inanmak istiyorum..

ancak bunu söyleyen bir sürü din adamı var..

hangisine inanacağımızı şaşırdık...

biri diyor ankara, öbürü diyor tencere kara...

üstelik bu dediklerini Kuran'a dayandırdıklarını söylüyorlar...

ben çok duydum herkes cennete gidecek sadece inanmayanlar cehennemde kalacak diyen din adamları !!!

Gönderi tarihi:

veya inanmak istiyorum..

ben çok duydum herkes cennete gidecek sadece inanmayanlar cehennemde kalacak diyen din adamları !!!

her hacca giden gerçekten hacı olsa idi keşke, bu sözü çok severim, insan kalbinin sesini dinlediği zaman doğru yolu buluyor sayın hakanaytaç,siz ne ankaraya bakın ne de dibin karaya en uygun yaşam kurallarını kendi içinizde bulursunuz, yeterki fiiller samimi olsun, çözüm inanmayıp red etmekte değil, nasıl inanmanız gerektiğinin en iyi yolunu bulmakta...

Gönderi tarihi:

veya inanmak istiyorum..

hıkaye gıbı algılamayın ama konunun anlasılması ıcın gereklı gordugum ıcın yazıyorum. eger bu forumda bu tıp yazılar kabul gormuyorsa bı daha tekerrur ettırmemeye calısırım. ''konularıu sahsılestırmeyın' dıye uyarı aldıgım ıcın acıklamak ıstedım.

bazı sıkayetlerım sonucu doktora gıttım sanıyorum bı ay kadar evvel. doktor beyın soru cevap seklındekı muayenesınden sonra tahlıl ıstedı, yaptırıp geldım bana kanser oldugumu soyledı daha dogrusu kanser olup olmadıgımı anlamaya yonelık tetkıklere devam kararı aldı. bunu yaparkende nedense en pahalı tetkıkten baslamayı uygun buldu.

baska bı doktora gıttım. ılk doktorun yaptıgı tahlıl ıle bırlıkte ıse en kolay ve ucuzundan baslayarak ultrason ıstedı.

sonuclar geldı.

gordukkı bobreklerımde tas varmıs.

bunun gıbı bı kac ornek daha verebılırım kendı yasadıgım.

bu tıp doktorlar yuzunden bız tıbbı yada tabıblerı ınkar etmıyoruz.

Gönderi tarihi:
her hacca giden gerçekten hacı olsa idi keşke, bu sözü çok severim, insan kalbinin sesini dinlediği zaman doğru yolu buluyor sayın hakanaytaç,siz ne ankaraya bakın ne de dibin karaya en uygun yaşam kurallarını kendi içinizde bulursunuz, yeterki fiiller samimi olsun, çözüm inanmayıp red etmekte değil, nasıl inanmanız gerektiğinin en iyi yolunu bulmakta...

peygamber efendımız a.s mekkeden medıne hıcret ederken onlarla bırlıkte hıcret eden bır sahabının asıl amacı hıcrete katılan bır hanım sahabıye olan sevdası ıdı. oysa gaye Allah ve resulu olmalı ıdı fakat gaye dunyalık oldugu ıcın ulasılanda dunyalık olmaktan oteye gecememıstır, gaye edılmesı gerekenı hedeflemedıgı ıcın ıskalamıstır yanııı

Gönderi tarihi:

Sn Mimoza ,

Benim Allahı yok sayarak , sorumluluktan kaçtığım fikrine kapılmanız yanlış.

Düşüncelerimi bilmiyorsunuz , yada yazılarımı dikkatle okumadınız sanırım.

Tüm yazdıklarımı buraya alacak değilim. Okumak isterseniz bulursunuz.

Yalnız , taa Ademin yaratılışından başlayarak hatalı mantık var.

Kader mantığı hatalı.

Şeytanın yaratılması hatalı.

Cennetten kovulma hatalı.

Sonra bir yaratıcı fikri hatalı en başta.

Üstelik te ispatı yok.

Şimdi tüm bunları bir kenara bırakıp , olmayan sorumluluktan mı kaçacam.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

merhabalar sizleri iki gün yalnız bırakmaya gelmiyor ama nafile siz hiç yol alamamışsınız kızım iyileşti evimi taşıdım .siz hala neyse ben biraz dertleşecegim. bu gün sabah yasine katıldım ögleden sonra allaha isyan ettim çok kötü şeyler söyledimabartılacak bişi yoktu ama sinirlendigim kullarına gücüm yetmeyince ,allahıma asilik yaptım düşünün küçüçük bir mesele için bana gücün yetmiyor canımı alamıyorsun dedim, ya allahım kulları gibi hemen cevap verseydi gücüyle gösteri yapsaydı . bana dua edin . bu arada sevgili taklamakan kusura bakma senin spagettiyi çocuklar yedi .kendine yeni bişi bul mantı falan gibi .kızdınmı bak uyarı gelirse küserim.birde bir an ümide kapılmıştım sanki ,yani, düşünüyorsun bazı şeyleri yeniden diye. sayın kafedengi nasılsınız dualarınız için tşk .kızmayın nickinizi bende aklımda öyle tutmuşum ,kolay oluyor,ben karışık isimleri unutuyorum. üzülmeyin.iyi geceler mimoza esen kalın

Gönderi tarihi:
hıkaye gıbı algılamayın ama konunun anlasılması ıcın gereklı gordugum ıcın yazıyorum. eger bu forumda bu tıp yazılar kabul gormuyorsa bı daha tekerrur ettırmemeye calısırım. ''konularıu sahsılestırmeyın' dıye uyarı aldıgım ıcın acıklamak ıstedım.

bazı sıkayetlerım sonucu doktora gıttım sanıyorum bı ay kadar evvel. doktor beyın soru cevap seklındekı muayenesınden sonra tahlıl ıstedı, yaptırıp geldım bana kanser oldugumu soyledı daha dogrusu kanser olup olmadıgımı anlamaya yonelık tetkıklere devam kararı aldı. bunu yaparkende nedense en pahalı tetkıkten baslamayı uygun buldu.

baska bı doktora gıttım. ılk doktorun yaptıgı tahlıl ıle bırlıkte ıse en kolay ve ucuzundan baslayarak ultrason ıstedı.

sonuclar geldı.

gordukkı bobreklerımde tas varmıs.

bunun gıbı bı kac ornek daha verebılırım kendı yasadıgım.

bu tıp doktorlar yuzunden bız tıbbı yada tabıblerı ınkar etmıyoruz.

çok geçmiş olsun. ben doktorlara pek inanmam sebebini açıklamıştım ama bir anı geldi aklıma. rahmetli büyükbabam hiç doktora gitmezdi,evde hastalıgına uygun aktardan veya köylerden ilaç getittirirdi, ben küçükken çok agır birşekilde hasta oldum. doktor ilaç verdi bunu kullanmazsanız ilerde bebegi olmazdiyerek. büyükbabam bana o igneleri yaptırmadı dizine odun kömüründen sürdü iyice ovdu dizi mor bir renk aldı benim doktora gittiler doktor şöyle bir bakmış kesilecek bu bacak kangren olmuş demiş tabi dedem tamam ama bir ıslak bez verin demiş.ben başka bir doktora götürüldüm ve doktor bir iki güne kadar agır bir kızamık çıkaracagımı söyledi ve öyle oldu. şimdi bir anneysem bunu rahmetliye borçluyum. çok iyi işini aşkla yapan doktorlara burdan sevgiler ama para için yapanlarada , ne diyelimesen kalın

Gönderi tarihi:
bu arada sevgili taklamakan kusura bakma senin spagettiyi çocuklar yedi .kendine yeni bişi bul mantı falan gibi .kızdınmı bak uyarı gelirse küserim.

Oldu mu şimdi sanımın canı yaaa.

Hiç aklımda yokken mantıyı hatırlattın.

Deli gibi özlemişim. Buralarda mantı yok. Yogurtu bile yeni öğreniyorlar.

Mantı bu kadar mı özlenir ya.

Dur ben mantıya benzer renklisinden bir spagetti bulayım bu gün de , yapayım bari.

Yerken sizleri düşünecem..

Gönderi tarihi:
merhabalar sizleri iki gün yalnız bırakmaya gelmiyor ama nafile siz hiç yol alamamışsınız kızım iyileşti evimi taşıdım .siz hala neyse ben biraz dertleşecegim. bu gün sabah yasine katıldım ögleden sonra allaha isyan ettim çok kötü şeyler söyledimabartılacak bişi yoktu ama sinirlendigim kullarına gücüm yetmeyince ,allahıma asilik yaptım düşünün küçüçük bir mesele için bana gücün yetmiyor canımı alamıyorsun dedim, ya allahım kulları gibi hemen cevap verseydi gücüyle gösteri yapsaydı . bana dua edin . bu arada sevgili taklamakan kusura bakma senin spagettiyi çocuklar yedi .kendine yeni bişi bul mantı falan gibi .kızdınmı bak uyarı gelirse küserim.birde bir an ümide kapılmıştım sanki ,yani, düşünüyorsun bazı şeyleri yeniden diye. sayın kafedengi nasılsınız dualarınız için tşk .kızmayın nickinizi bende aklımda öyle tutmuşum ,kolay oluyor,ben karışık isimleri unutuyorum. üzülmeyin.iyi geceler mimoza esen kalın

sayın canımıncanı, yapmadıgınız bısey oldugu ıcın degıl (yapıp yapmadıgınıza daır bı bılgım olmadıgı ıcın muglak konustum) hatırlatma olsun dıye dıyorum. empatı yapmaya calısın lutfen. kızdıgımız ınsanlar varlar ve olmaya devam edecekler amaaa bunun yanısıra kzıdırdıklarımızda var ve olmaya devam edecekler. kızdıklarımıza gosterdıgımız tepkıyı kızdırdıgımız zaman kendımızede gostermelıyız yok eger boyle yapamıyorda kendımız affedıyorsak kızdıklarımızıda affetmelıyız, kendımız ıcın bı sebep bulabılıyorsak onlar ıcınde bulmalıyız, kendımızı anlayabılıyorsak onlarıda anlamalıyız, kendı yaptıklarımızın arka planında su vardı ve benım amacım sunın ıcındı dedıklerımızın aynısını onlar ıcınde dusunmelıyız onlarında bızım anlayamadıgımız (en azından o an ıcın) nıyet ve sebeplerı olabılır.

tekrar soylemek ıstıyorum. bu soyledıklerım emınım sızın cok daha ıyı bıldıklerınızdır. ben sadece acızane hatırlatmak ıstedım.

lutfen, kırgınlıklarımız bızı kuskunluklere goturmesın.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.