Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Başkalarının inançları hakkında nasıl böyle fütursuzca hükümler verebiliyorsunuz?

başkaları derken kimi kast ediyorsunuz?

biri yorum yapmış bende genel olan bir kuralı söyledim

dikkat etmişsen kimseden bir alıtı yapmadan yazmışım..

Gönderi tarihi:
Başkalarının inançları hakkında nasıl böyle fütursuzca hükümler verebiliyorsunuz?

Bu hakkı size kim veriyor?

Kendinizi dinin veya insanlığın neresinde görüyorsunuz?

Eğer aradığınız müşrik ise sizden ötesi mümkün değil, dini açıdan tüm yargılamayı siz yapıyorsunuz, gülerek sorarım Allah mısınız yoksa? diye.

Korkarım yakında peygamberiz biz diye de yazacaksınız.

Sayin Taylan abi ben onlara gereken yaniti yazdim **********

Digeryanda bunlarin kimler olduklarini zaten yazdiklarindan anlamaktayiz,bu nedenle icimiz rahat olmalidir bence.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Burda herkes veriyor. Problem nerde? ...

Ama yine de , size beni sorgulama hakkini kim veriyor? Bu hakkimdir derseniz , vazifeniz de olmasi gerek. Amma ve lakin , hemen hemen her thread´de,

görebildigim kadar siz dahil, Islam ve müslümanlar hakkinda hüküm verirken , ve bu hükme binaen alay ve dalganizi gecerken ,sizin bu hassasiyetiniz

neredeydi acaba?

Mesela su "İnananlar neye inandığını biliyor mu?, Yoksa çocukken aşılanan bir etiketi taşımak için?" basliga karsi benzeri tepki gösterdiniz mi ?

Ben göremedimde ...

Bu hakkı size kim veriyor?

Valla kullaniyorum ... herkes kadar olmasa da , kimsenin inacina alay etmedik simdiye kadar. Belki yürütügü mantigi ve veya kullandigi tasvirlere güldük,

ama Atatürke,Aliye,Zarahustraya,Lenine,Maoya veya maddeye inanlari sizin burada yaptiginiz sekilde dile almak aklimizin ucundan gecmez.

Zaten görüldügü gibi , bizim söz söyledigimiz zaman herkes kuyumcu terazisine vuruyor sözleri ...

Kendinizi dinin veya insanlığın neresinde görüyorsunuz?

Neresinde gördügümüzü bizden cok daha iyi bildiginize göre , ne bosuna soruyorsunuz ... Asil Islam nedir bilgisi tekeli burada ...

Müslümanlar bilmez , ama neye inandiklari bile tam olarak belli olmayan , buranin müdavimleri bilir ...

Gönderi tarihi:
Burda herkes veriyor. Problem nerde? ...

Ama yine de , size beni sorgulama hakkini kim veriyor? Bu hakkimdir derseniz , vazifeniz de olmasi gerek. Amma ve lakin , hemen hemen her thread´de,

görebildigim kadar siz dahil, Islam ve müslümanlar hakkinda hüküm verirken , ve bu hükme binaen alay ve dalganizi gecerken ,sizin bu hassasiyetiniz

neredeydi acaba?

Mesela su "İnananlar neye inandığını biliyor mu?, Yoksa çocukken aşılanan bir etiketi taşımak için?" basliga karsi benzeri tepki gösterdiniz mi ?

Ben göremedimde ...

Valla kullaniyorum ... herkes kadar olmasa da , kimsenin inacina alay etmedik simdiye kadar. Belki yürütügü mantigi ve veya kullandigi tasvirlere güldük,

ama Atatürke,Aliye,Zarahustraya,Lenine,Maoya veya maddeye inanlari sizin burada yaptiginiz sekilde dile almak aklimizin ucundan gecmez.

Zaten görüldügü gibi , bizim söz söyledigimiz zaman herkes kuyumcu terazisine vuruyor sözleri ...

Neresinde gördügümüzü bizden cok daha iyi bildiginize göre , ne bosuna soruyorsunuz ... Asil Islam nedir bilgisi tekeli burada ...

Müslümanlar bilmez , ama neye inandiklari bile tam olarak belli olmayan , buranin müdavimleri bilir ...

Nalıncı keseri yontmaya devam etmekte.

Yorumlarınızı forum insanlarının akıl fikirlerine havale ediyorum. Uslüp ve anlayış şekillerimiz bence çok açık ve anlaşılır halde. Herkesin vicdanında mutlaka ki size bir yer bulacaktır.

Gönderi tarihi:
Allahi biz kullanmiyoruz,Allahi kullanan din **** yaptigi **** ortada iken hala baskalarini dinsizlikle suclamak gercekten din **** ,din komisyoncularinin dini sanayi haline getirmis olanlarin hangi karakterde olduklarini,devleti yikmaya sira geldiginde onlarin kimlerle ve kimlere karsi elbirligi edeceklerini anlamak isteyenler,dünyada ve Türkiyede Islam adina ne dümenler cevrildigine,ne kanlar döküldügüne ve iktidara gelebilmek ugruna Allahi nasil alet olarak

kullandiklarina bakmak kafidir.

Valla onlar,bunlar beni ilgilendirmiyor ... Beni ilgilendiren sizin kullanmaniz ... Yazdiginizi bir irdeleyelim ... Bu satirlar sizin :

"Atatürk'cü düsünce dernegi ZAMAN denilen Fetullahin yayin organi bir gazetenin iftira ettigi gibi degil,Türkler tarafindan kurulmus kurdurulmustur,ZAMAN ve ZAMAN gibi gazetelerin Allah bir dediklerine dahi inanilmaz cünkü onlarin Allahi müslümanlarin inandigi Allah olamaz onedenle inanilmaz diyorum."

Siz ne diyorsunuz simdi ? "Fetullahcilarin Allah bir dediklerine dahi inanilmaz" ... *****

Yani herhangi bir islami mezhep,anlayis bilmemne ile bagdasmaz. Kelimeyi sahadet ile de bagdasmaz.

Yani bunu söyleyen cok acik secik ayan beyan ortada müslüman degil ... Nokta ...

Arti siz "Fetullahcilar müslüman olmadigini yaziyorsunuz" ... Hangi hakkla siz böyle bir hüküm veriyorsunuz ? Ve hangi hak ile Allahi kullanmaya kalkiyorsunuz.

Oddianamede olan bir bölümü gazeteler nasil yayinlarlar kendileri bilir ... Yeter ki Aydinlik gibi bir karanlik hizmetlere yalanlarla hizmet etmesin.

Ergenekonun bir senaryo oldugu,bu senaryonun arkasinda,Türkiye Türk devleti düsmanliginin yattigi,bu düsmanlikta taraf olan TARAFlarin bölücü,Kürtcü,marksist ***,Islamci olduklari artik ortadadir.CIA tarafindan beslenen Fetullah denen cami hocasi dinler arasi diyalog yutturmacasi ile baslamis oldugu Türkiye karsiti savasa diger inanc kesimlerinide ortak etmekten cekinmeyecek kadar akil ve vicdan yoksunu bir meczuptur,onun sag kolu gibi calisan ve müslümanliktan bahsedip devlet icinde kaos yaratan Erdogan onun biraktigi yerden devralip dinler arasi diyaloga sarilmistir,amac ortadadir.

Ortadaymis ... Ortada olan ulusalcilarin Cia degil , Pentagonda yuvalanan neoconlarin projesi oldugudur. Fetullahcilarin Cia tarafindan desteklendigini

sanmiyorum ... Ama delil varsa , bakmaya hazirim ... Yeter ki rüyalar anlatilmasin

Allahin dini bir iken,Allah Kuraninda tek din Islamdir derken dinler arasi diyalog diyerek hem Kurana hem Allaha ters düsen ...

Bu fetvayi neye dayandiryorsunuz? Yani "dinler arasi dialog" nasil "hem Kurana hem Allaha ters düser" ?

bu insanlarin müslüman olarak ALLAH birdir demeleri bile sahtedir.

Bak bu güzel ... Düzelttin .. ama yine de "kalblerini yarip bakdin mi" diye sormustu Peygamber efendimiz bir vesile ile ...

Neye dayandiryorsun bunlari?

Neyse ... Bak sn politika ... sen dini,Allahi kullanmaya calisiyorsun , kafana göre kafir ilan ediyorsun ve güttügün amac Ergenekonu savunmak ...

Ergenekonu savunmak istersen savun , ama bunu baskalarini suclamakla olmamasi lazim ...

Sana,size ters olanlari "isbirlikci,hain,düsman" ilan etmeniz toplumu bölüyor ...

Farkina varin artik bunun ...

Tesadüf ya , Zaman gazetesi bölücülük ile ulusalcilik nasil yanyana oldugunu bir makale ile dile getiryor.

Dikkat edin ... Yazalardan birinin hayali , rüyasinda görmüs oldugu seyleri yazmiyor :

Darbe çağrılarıyla gündeme gelen USİAD'ın 16 yöneticisi 'bölücülük'ten hapis yatmış. Vatanseverlik adı altında faaliyet gösteren derneklerin tamamında vergi kaçırmaya kadar varan usulsüzlükler tespit edildi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şahısların yönetici olduğu dernekler, Savcı Zekeriya Öz'ün isteği doğrultusunda İçişleri Bakanlığı denetçileri tarafından mercek altına alındı. Nisan ve mayıs aylarında yapılan denetlemelerin sonuçları Öz'e iletilirken, aralarında Kuvayi Milliye, Ayasofya, Büyük Hukukçular Birliği'nin de bulunduğu 10 ulusalcı dernekle ilgili raporda önemli tespitlere yer verildi. Alınan bilgilere göre, vatanseverlik misyonu etrafında faaliyet gösteren bu derneklerin tamamında usulsüzlük görüldü. Ne üyeler ne de diğer işlemler için kayıt defteri tutan derneklerde, faturasız harcamalarla devletten vergi kaçırıldığı belirlendi. Birçok dernekte evraklar denetçilere sunulmazken, "Ergenekon operasyonu çerçevesinde belgelerimize el konuldu." savunması yapıldı. Ancak incelemelerde bu beyanların yalan olduğu ve bazı evrakların denetçilerden kaçırıldığı anlaşıldı. En çarpıcı sonuç Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) ile ilgili. 'Darbe' çağrısı ve 'Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor' açıklamaları ile gündeme gelen USİAD, 'bölücü' çıktı. Derneğin 46 kişilik kurucu, yönetici ve üyelerinin üçte biri hakkında 'bölücü ve yıkıcı faaliyetler' nedeniyle işlem yapılmış. Bazıları ağır hapis cezasına ve kamu hizmetinden men cezasına çarptırılmış. Denetçi raporunda, "Derneğin kurucu ve yöneticilerinin birçoğunun yıkıcı ve bölücü ya-pılanmalarla irtibatlı olduğu anlaşılmaktadır." deniliyor.

İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı raporda, sabıkalı dernek üyeleri tek tek sıralanıyor. Buna göre, dernek kurucusu ve onursal genel başkanı Kemal Özden'in de emniyette dosyası var. Özden, 1976 yılında İstanbul'da tabanca ile ateş etmek suçundan yakalanmış ve sevk edildiği adli mercilerce serbest bırakılmış. Musa Tanrıkulu, 1972 yılında Ankara'da yapılan Şafak 1 operasyonu sonucunda komünizm propagandası yapmak suçundan 8 yıl ağır hapis cezası, 2 yıl 8 ay genel gözetim altında bulundurulma ve ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezasına çarptırılmış. Daşar Karadağ da aynı davada 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış. Ethem Erkoç, 1986 yılında yasadışı Dev-Yol örgütü mensubu olmaktan yakalanmış. Ümit Ülgen, Haziran 1980'de, asteğmen olarak vatani görevini yaptığı esnada 4 adet silah, bomba ve sol içerikli yayınlar ile yakalanan Dev-Yol örgütü mensubu Doğan Şahiner'i kollamış.

Emin Nedim Gülkaç, 1975 yılında Ankara'da Türkiye Sosyalist İşçi Partisi içerisinde gizli örgüt kurma çalışmaları ile komünizm propagandası yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınmış. Mahkeme tarafından 8 yıl ağır hapis, 2 yıl 8 ay Afyonkarahisar ilinde gözetim altında tutulma cezasına çarptırılmış. Sinan Ulusan, 1979 yılında Sakarya'da TKP-ML ve TİKKO örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 1980'de 10 yıl ağır hapis cezası, 3 yıl 4 ay Gümüşhane ilinde gözaltı ve ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezasına çarptırılmış. Dikkat çekici bir başka husus, Şişli Kaymakamlığı tarafından, üyelerin herhangi bir sabıkasının olmadığı ve dernek kurmalarına engel bir durumun bulunmadığı yönünde yazı yazılmış olması. USİAD'ın denetiminde birçok usulsüzlük de tespit edildi. Alındı belgesi, kayıt defteri ve üye kayıt defteri tutulmamış. Faturasız harcamalar yapılarak vergi kaybına yol açılmış. Dernek tarafından çıkarılan dergi için iktisadi işletme tesis edilmemiş. 'USİAD Bildiren' isimli derginin her sayısı 3 bin adet bastırıldığı halde işletme defterinde dergiye ait gelir ve gider kayıtları bulunmuyor. Bunun yanında, olağan genel kurul tüzükte belli edilen zamanda yapılmamış. Denetim raporunun sonuç bölümünde, Dernek Başkanı Fevzi Durgun hakkında mülki amirlikçe idari işlem yapılması, dernek harcamalarının İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nca incelemeye alınması ve Dernekler Kanunu'na göre sorumlu dernek yöneticileri hakkında idari işlem yapılması gerektiği belirtildi.

Sevgi Erenerol'un başkan, Ergün Poyraz'ın da genel sekreter olduğu Ayasofya Derneği'nde yapılan incelemede de usulsüzlükler tespit edildi. Burada da derneğin defter, kayıt ve evrakları denetime ibraz edilmeyerek gizlendi. Yine gerekçe olarak Ergenekon operasyonu gösterildi. Fakat burada da el konulan belgeler arasında dernek defterlerinin bulunmadığı ortaya çıktı.

--------------------------------------------------------------------------------

Evraklar denetçilere gösterilmiyor

Usulsüzlük yapan dernek sadece USİAD değil. Büyük Hukukçular Birliği, Ayasofya, Kuvayı Milliye, Kuvvacılar, Büyük Güç Birliği, Özel Güvenlik Sektörü İşadamları Birliği, Yeniden Kuvayi Milliye Hareketi, Kuvayi Milliye Mücahitleri, Yeniden Müdafai Hukuk Hareketi gibi derneklerde de usulsüzlük tespit edilerek haklarında işlem yapıldı. Birçok dernekte evraklar denetçilere sunulmazken, "Ergenekon operasyonu çerçevesinde belgelerimize el konuldu. Evrakları ancak savcılıktan alabilirsiniz" savunması yapıldı. Ancak yapılan incelemede polisin bu evraklara el koymadığı, dernek yöneticilerinin yalan beyanda bulunarak evrakları denetçilerden kaçırmaya çalıştığı anlaşıldı. Kuvayı Milliye Derneği'nde yalan beyanla defterler gizlenmek istendiyse de derneğin İl Dernekler Müdürlüğü ve adliyedeki dosyaları üzerinden inceleme yapıldı. Dernekte, tespit edilen usulsüzlükler daha önceden başlatılan soruşturma ile birleştirilmek üzere Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

--------------------------------------------------------------------------------

Para aklama yolu, ilaç sanayii

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Sevgi Erenerol'un evinde ele geçirilen 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi 29 Ekim 1999' isimli dokümanda para aklamak için ilaç ve kimya sanayii ile hava kargo taşımacılığının çok uygun alanlar olduğu belirtiliyor. Legal ve illegal kâr sağlayan faaliyet alanlarının ayrıştırıldığı dokümanda çok yüksek kâr sağlayan 'legal' faaliyet alanları olarak ilaç ve kimya sanayiinin ön sıralarda yer alan sektörlerden olduğu vurgulanıyor. Belgenin devamında ise "Yine aynı şekilde hava kargo taşımacılığı çok önemli bir yer işgal eder. Bu alandaki ticari faaliyetler, para aklanması için de çok uygun alanlardır." deniliyor. Ayrıca Ergenekon terör örgütüne gelir elde etmesi amacıyla hazırlanan 'NBC Silahların Üretimi' başlıklı örgütsel içerikli dokümanda kimyasal ve biyolojik silahların üretim ve satışından elde edilecek yüksek gelirlerle sadece Türkiye'deki değil dünyadaki tüm terör örgütlerinin finanse ve kontrol edilebileceğine vurgu yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Zaman

Gönderi tarihi:
Valla onlar,bunlar beni ilgilendirmiyor ... Beni ilgilendiren sizin kullanmaniz ... Yazdiginizi bir irdeleyelim ... Bu satirlar sizin :

"Atatürk'cü düsünce dernegi ZAMAN denilen Fetullahin yayin organi bir gazetenin iftira ettigi gibi degil,Türkler tarafindan kurulmus kurdurulmustur,ZAMAN ve ZAMAN gibi gazetelerin Allah bir dediklerine dahi inanilmaz cünkü onlarin Allahi müslümanlarin inandigi Allah olamaz onedenle inanilmaz diyorum."

.

.

Kaynak: Zaman

Sizin alinti yaptiginiz kaynaklar AKP ve FETULLAH yanlisi odaklardir bunu siz benden daha iyi bilmektesiniz,hep merak ettim acaba birdefa POSTA'dan alinti yapcakmisiniz diye ama baktim ki POSTA sizi acmiyor,her neyse.yazinizin tümüne cevap vermeyecegim cünkü siz ZAMANDAN alinti yapmissiniz bende baska gazetelerdeki iddialari yazmam gerekecek ve uzayacak gereksiz bu.sadece su cümleniz cok ilginc;

"Siz size uymayanlari hain,dinsiz diye adlandiruyorsunuz"demissiniz,ne ilginc halbuki siz ulusalcilari hain ilan ediyorsunuz,aynen"kendilerine ulusalci diyen hainler"bu sizin yaziniz,siz bu hakki kendinizde buöuyor insanlari yargidan önce medya ile birlik olup yargiliyorsunuz ama biz,müslümanim diye gecinip ülkesine ihanet edenleri,yazdigimizda bu sizde aksi tesir yapiyor.bu cifte standarttir,kendinizde gördügünüz hakki baskalarindada görebilmelisiniz.Benim yazacaklarim bu kadar,ben sözlerimin arkasindayim,ve yinede ayni seyleri söylerim gerektiginde.Kimki sadece iddialara dayanarak birilerini suclu ilan ediyorsa onun müslüman olmasi mümkün degildir.Ha bu adamlar yargilanir gercekten suclari sabit olur belgelenir iste o zaman ben adaletin adil olduguna inanirim,adaletrin kestigi parmak acimaz,bu kadar basit,ama henüz iddia safhasinda olan bir dava icin insanlari suclu ilan etmek herseyden önce insan olmaya aykridir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

arkadaşların, kendi kendilerine bazı sorular daha sormaları gerekir...

Niçin herhangi bir çağdaş ve ileri devletin resmi protokolunda, "yabancıları zorla kurucusunun mezarına götürmek" yoktur?

Daha doğrusu, niçin başka herhangi bir devletin "şahıs" olarak "kurucusu" yoktur? Niçin başka herhangi bir devlet, kendi varlığını "tek adamla" açıklamamakta ve tanımlamamaktadır? Düşman işgalinden kurtarılmış tek ülke Türkiye midir? Rejim değiştirmiş tek ülke Türkiye midir? George Washington "kurucu" mudur yoksa yalnızca "ilk başkan" mı?

Birkaç kişi var, diyelim... Niçin bu adamların mezarları "turistik merak alanları" olarak bırakılmıştır da resmi hüviyet kazanmamıştır? Geçen yüzyılda Sovyetler Birliği'ne gelip giden hiçbir resmi ziyaretçinin (hangi siyasi renkten olursa olsun) kolundan tutulup Lenin "mozolesine" zorla götürüldüğünü ben duymadım.

İsterseniz soruyu şöyle de çevirip sorayım: Niçin o adamların birer mezarı vardır da bunlar "mozole" değildir?

Diktatörün mozolesi olur, Lenin'in, onun hemen yanında kısa bir süre, üç yıl kadar da Stalin'in... Hitler'in de, Mussolini'nin de olacaktı, savaşı kazansalardı...

İmparatorun mozolesi olur, Avgustus'un, Hadrianus'un (Roma'daki Castel Sant'Angelo'nun dibi...)

Fransa, Napoleon'a bile mozole yapmamıştır da, onu Malul Gaziler Yurdu'nun (Invalides) kilisesinin kubbesinin altına gömüvermiştir. Charles de Gaulle, köyünün kilisesinin avlusunda yatmaktadır.

Ona bakarsanız bana Hitler döneminde Almanya'da Hitler heykeli de gösteremezsiniz, yalnızca büstleri vardı... Üzerinde Hitler resmi olan hiçbir Reichsmark banknotu da gösteremezsiniz, gamalı haç vardı, o da her "kupürde" değil.

Siz, Anıtkabir'i tapınağa çevirdiniz, Nutuk'u kutsal kitaba çevirdiğiniz gibi. Her gelip gidenden de, sevsin sevmesin, istesin istemesin, orada "arz-ı übudiyet" etmesini bekliyorsunuz.

engin ardınç..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.