Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Alıntı:

'Konya Taşkent'te kız talebe yurdu çöktü. Olayın sanayi tüpü patlamasından kaynaklandığı bildiriliyor. 13 ölü, 21 yaralı yedi ,sekiz de enkaz altında kurtarılmayı bekleyen var. Halen çelişkili haberler gelmekte. Çöken binanın sekiz yıllık yeni sayılablecek bir yapı olduğu söyleniyor. Kız öğrenciler yaz kuran kursuna devam ediyordu. (NTV Haber)'

Sabah sabah bu haberle gözlerimizi açtık. Ölenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

İster istemez 17 ağustos depremi ardından, özetle , 'dinden saptılar ,*******' diye fetva veren kerameti kendinden menkul 'bilmemne hoca' yı anımsadım. O ve onun gibi düşünen ortaçağ iblisleri bu sabiler için ne diyecek acaba ?

Gönderi tarihi:
İster istemez 17 ağustos depremi ardından, özetle , 'dinden saptılar ,*******' diye fetva veren kerameti kendinden menkul 'bilmemne hoca' yı anımsadım. O ve onun gibi düşünen ortaçağ iblisleri bu sabiler için ne diyecek acaba ?

Ağzımdan aldın +1

Gönderi tarihi:

Polis rapor tutupta Eregenekon derse kimse sasmasin,malum simdi suclu ortada aramaya gerek yok,Bina cöktüyse Ergenekonculardir,gaz patladiysa suclu kim olabilir,Ergenekoncular.

Saka bir yana,ölenlerde bizim insanimizdir,üzülmek birsey ifade etmiyor,kalanlara,acili ailelere bassagligi ve sabir dilemekten öte birsey gelemz elimizden.

Depremle ilgili söylenenler hala akilimizdadir,bunlari söyleyenlerin vicdan yoksunu ********* insanlar olduklarini biliyoruz,bugün orduya saldiranlarin basini bunlar cekmektedir,ama biz onlar gibi olmamaliyiz,yani acidan intikam cikarmamaliyiz,onlardan farkli oldugumuzu görmeleri gerekir,evet onlardan farkliyiz,cünkü biz bu ülkenin her insanini seviyoruz sadece düsmanlarini degil.

saygilarla

Gönderi tarihi:

akp mitinglerinde yanılmıyorsam 367 konusunu protesto etme amacıyla 7.4 yetmedi mi diye bir pankart taşııştı türbanlı bir kız. bu geri kafalılıkla dalga geçen gani müjde de süper bir yazı yazmıştı onu sizinle paylaşmak istiyorum.

7,4 Yetmedi mi

Bir hafta önce türban protestoların sırasında "7.4 yetmedi mi?"

pankartını açan sevgili kardeşime seslenmek istiyorum bugün... 20 bin

insanın acısı ve cenazesi üzerine politika yapmaya kalkan "o güzel

insana" bir çift sorum var. Ey mantosu uzun,aklı kısa kardeşim benim.

7.0 yetmedi mi? Senin okuduğun gazeteler yazdı mı bilmiyorum ama

Amerika'nın,hani o gavur ve Hıristiyan Amerika Birleşik Devletleri'nin,hani o

Siyonistlerle iş birliği yaptığı için her yerde bayrağını yaktınız ABD'nin Los

Angeles şehrinde 7.0 büyüklüğünde bir deprem oldu bacım...

Neredeyse bizimkine yakın bir deprem. Bizde ayni şiddetteki bir deprem

20 bin kişi ölup 20 bin kişi sakat kalırken,gavur,Hıristiyan ve Siyonist dostu

Amerika'da sadece 2 kişi yaralandı güzel ablam. Şimdi türbanlı başını ellerinin

arasına alıp düşünüyor musun acaba? Sakarya gibi muhafazakar bir bölgede

Allah binlerce Muslumanı öldürerek cezalandırıyorsa eğer,Hıristiyanlara ve

Siyonist dostlarına niye kıyak geçiyor? Seks shoplarıyla, *****

filmleriyle tüm dünyaya "seks","uyuşturucu" ve "günah" ihraç eden bu

ülkenin Allah katında ayrıcalığı ne olabilir ki güzel annem? Oysa

adım gibi eminim Sakarya'da,Gölcük'te hayatlarını kaybedenlerin çoğu

ölmeselerdi eğer sabah ezanı ile birlikte camilerin yolunu

tutacaklardı.Üç aylarda oruç tutacak,Ramazan'da devrilmeyen

minarelerin ışıklarıyla birlikte senin ağzına adı bile yakışmayan

Allah'ın adı ile birlikte oruçlarını açacaklardı.

E nooldu şimdi? 7.0 yetmedi mi güzel ninem? Eğer her coğrafya

olayını,her doğal afeti bilimin ve aklın süzgecinden geçirmeden böyle

yorumlarsan bu ülkenin yarısı her deprem felaketinden sonra dinsiz olur güzel

hala kızım... Fay hattında 10 katlı binalara izin veren şapşal belediyecilik

anlayısını,deniz kumundan inşaat yapan edebiyatçı muteahitleri,depreme

dayanıklı konut üretme çabalarını,hırsızları,uğursuzları bir kenara bırakıp her

şey ilahi kudretin intikamı olarak açıklarsan bu deprem 10 yıl sonra gene

aramızdan binlerce "dinsizi" alır gider güzel amca kızım..

Beynin var mı bilmiyorum, betonların altında inleyerek can veren 20

bin insanı,kadını,çocuğu ve bebeği bir kalemde günahkar diye silip atan kuş

beynini türbanın altında görmek mümkün olamıyor cünkü ama bence bu yazıyı

oku ve bütün gece uyumadan düşün.

Allah'ın kullarına böyle cezalar verebileceğini hala düşünüyorsan da

git Hıristiyan ol...

Çünkü senin bu mantığına göre Allah onları daha çok seviyor.

"Gavurlar" hem senden daha zengin, hem de evleri tepelerine yıkılmıyor.

Gani MUJDE

Gönderi tarihi:

türban mitingindeydi bu. ama 367 kararını protesto eden bir yerde de gördüm diye hatırlıyorum. ama önemli olan bu değil insanlarımızın bu zihniyette olması.

Gönderi tarihi:
ortaçağ iblisleri bu sabiler için ne diyecek acaba ?

Emin olun yine bir şey uydururlar. Ya çocuklardan biri sabah namazına kalkmamıştır, ya akşam kuranını okumadan yatmıştır, ya buna benzer bir abuk bahane uyduracaklardır.

Adamlar Columbia uzay mekiğinin düşmesini içinde lanetli bir Yahudi olmasına mı bağlamadılar, iki kadın astronotun allahın uzayında uygunsuz davranışlarda bulunmasına mı bağlamadılar. Bu kızcağızların da vardır bir kusuru günahı zahir!

Bunlar bir yana, ana babalar evlatlarını toprağa vermemeli. Bu dünyada en büyük acıdır. Bu acıyı yaşayanların dayanma gücünü yitirmemelerini diliyorum. Belirtmek istediğim, dindeki soyutluğun, desteksiz atmasyona her zaman açık oluşu ve bu alanda bir sınırlamanın bulunmayışı. Tam da bu yüzden somut verilere dayanmayan din düşüncesinin hayata hükmetmesine izin vermemek gerekiyor. Yoksa bu soyut bağımlılığı, zihinleri esir eder.

İşleyiş somut verilere dayanır. Yanıcı gaz ve okijen ile dolu bir hacimde en küçük bir kıvılcım, patlamaya neden olur. Koşullar bir araya geldiğinde orası sıfır suçlu yeni doğmuş bebeklerin yattığı bir doğumevi de olsa aynı şey olur. Doğanın kimseye iltimas geçtiği hiç görülmemiştir...

Gönderi tarihi:
türban mitingindeydi bu. ama 367 kararını protesto eden bir yerde de gördüm diye hatırlıyorum. ama önemli olan bu değil insanlarımızın bu zihniyette olması.

Detaylar için tıklayınız

Gönderi tarihi:

ölenlere Allahdan rahmet yakınlarına sabır yaralılara acil şifalar diliyorum

yorum diye yazılan kimi yazılar mide kaldırıyor.

not diyorum;

ölüm herkese gelecek, önemli olan nasıl ölecegimiz, hangi duygularla ölecegimiz.

Gönderi tarihi:

Vay vay güzel ülkem,bak göçün aldığı canlar bile siyasi hesaplarda kullanılıyor.Ölenlerin ailelerine sabır,kendilerine rahmet ve insana,insanın en temel olan yaşama hakkına saygı diliyorum.

Gönderi tarihi:
Vay vay güzel ülkem,bak göçün aldığı canlar bile siyasi hesaplarda kullanılıyor.Ölenlerin ailelerine sabır,kendilerine rahmet ve insana,insanın en temel olan yaşama hakkına saygı diliyorum.

Depremden sonra 7,4 yetmedimi diyenlerdende bekledinizmi bu saygiyi???

saygilarla

Gönderi tarihi:
yorum diye yazılan kimi yazılar mide kaldırıyor.

Neden?

Gönderi tarihi:

Eleştiriler isme gelmese de, din hakkındaki olumsuz yorumlar birilerine dokunmuş anlaşılan. Benim yorumlarımı izleyenler bu tür şeyleri düşmanlık adına, veya incitmek için yazmadığımı bilirler. Bir konu üzerinde de önemle durduğumu bilirler:

Din bir soyuta atama metodudur. O yüzden hayatla, bilimle, hukukla, mantıkla ilişkilendirilemez. Çünkü hayat somut kurallara göre işler. Soyuta atama yapma yöntemine başvurduğunuz anda, gerçekten koparsınız. Dinin hayatın hiç bir alanında işi yoktur. Biz buna laiklik diyoruz. Eğitimi, savunmayı, güvenliği, hukuku dine dayandıramazsınız. Dayandırırsanız, ipe sapa gelmez sonsuz soyut kabullere yol açarsınız, bunların da ne içinden çıkılır, ne haklarındaki farklı görüşler bir sonuca bağlanır.

Din gecenin karanlığında gözleriniz açık düşünürken sizi yalnız bırakmayan duygularınızla ilgilidir. O zaman onu doyasıya yaşayın. Ya da gözlerinizi karanlık gökyüzünde kırpışan yıldızlara diktiğinizde. Kim olduğunuzu, burada ne yaptığınızı düşünürken istediğiniz kadar bir tanrı ile iletişim kurmaya çabalayabilirsiniz. Bana inanın din o zaman çok daha değerli ve size özgü bir duygu olacaktır. Bu duygunuzu başkalarıyla da paylaşın elbette ki. Özel anlarınızda, sizi çok iyi anladığından emin olduğunuz dostlarınızla...

Sizi "insanlar laik olmaz, devletler olur" diye uyuttular. Onlar din üzerinden menfaat sağlamaya çalışan ve insanların din duygularını çıkara dönüştüren ********** . Laiklik bir yaşam biçimidir. Her insan rahatlıkla laik olur ve dinden bağımsız olarak yapar bunu. Size "fert laik olursa dinden çıkar" diye yutturdular. Alakası yoktur. Dinin pazara düşmemesi, fertlerin gönlündeki tahtını koruması için laiklik şarttır.

Soyuta bir kez bağımlılık başlarsa, cinler insanlara türlü abuk etkilerde bulunur, cinsel taciz bile yapar. Kötülük yapar, şeytana uydum der. Cinayet işler, tanrının affedeceğini, hatta daha ileri gider, tanrının emrettiğini söyler. Gasp eder, "kafirin malı helaldir" der. Bana inanın, soyuta atama yaparak içinden çıkamayacağı iş yoktur. Dini somutlaştırarak hiç bir sorun çözülmez. Tersine artar. Somut dünyayı soyut dini verilerle anlamlandırmaya çabalarsanız depremi de tanrının yaptığını düşünürsünüz, ayağınızın takılmasını da...

Her neyse, konuyu dini konulara kaydırıp başlığın dışına çıkmadan keseyim. Ben burada güncel olaydan yola çıkarak laiklik konusunu ele almaya çalıştım. Benden söylemesi, bir kez daha düşünün. İnsanlar kesinlikle cennetlikler ve cehennemlikler diye iki guruba ayrılamaz, bu son derece dayanaksız bir soyut kabullenmedir. Hele inandı-inanmadı diye böyle bir ayrım olamaz. Gerçek öyle karmaşık ve yücedir ki, kimseye bildirilmiş değildir ve kimse kavramış değildir.

Herkesi soyut kabulleri somuta uygulamaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Benim laiklikten anladığım budur...

Gönderi tarihi:
Neden?

absürtlükden

Kur'an Kursu olmasaydı yıkılmazdı belki!

allam ya

adam rövanşist, sanki anı beklemiş

eleştirdiginden ne farkı var bu adamın

neden mi?

Gönderi tarihi:
Benden söylemesi, bir kez daha düşünün. İnsanlar kesinlikle cennetlikler ve cehennemlikler diye iki guruba ayrılamaz, bu son derece dayanaksız bir soyut kabullenmedir. Hele inandı-inanmadı diye böyle bir ayrım olamaz. Gerçek öyle karmaşık ve yücedir ki, kimseye bildirilmiş değildir ve kimse kavramış değildir.

dam üstünde saksagan ....

milyarlarca insan böyle inanıyor

ne yapalım şimdi?

daha dogrusu dünya üzerine gelen insanların çok ezici bir kısmı böyle inanıyor

geri kalan okyanusda bir damal

ne yapacagız şimdi?....

acıyı bile alet eden bir toplumda yaşamak..

Fazıl abi niye bu ülkeyi hala terk etmesi ya...

Gönderi tarihi:
absürtlükden

Kur'an Kursu olmasaydı yıkılmazdı belki!

allam ya

adam rövanşist, sanki anı beklemiş

eleştirdiginden ne farkı var bu adamın

neden mi?

neden

7,4 yetmedi mi

müslüman olmayanlar cezalandırıldı

içki içtiler o yüzden allah onları cezalandırdı.......

diyenler midenizi bu kadar bulandırmıyor?

evet, neden?

Gönderi tarihi:
neden

7,4 yetmedi mi

müslüman olmayanlar cezalandırıldı

içki içtiler o yüzden allah onları cezalandırdı.......

diyenler midenizi bu kadar bulandırmıyor?

evet, neden?

nerden biliyorsun?

Gönderi tarihi:
nerden biliyorsun?

sessiz kalmandan

Gönderi tarihi:

Bu onca göçen yeri inşa edenler *****,

Bunları asırlardır hayallere,olmadık paranoyalara bağlayanlarsa ************

Gönderi tarihi:

Yıllarca başkalarının acıları üstüne sakalını,abuk bıyıklarını sıvazlayarak biryerlerinden olmadık şeyler uyduranlar böyle zamanlarda daha da yamulurlar.Onların üzerine gidildiğinde tek yapabilecekleri şey dişlerini göstermektir,ama nafile.Artık ne mağdur edebiyatı kaldı,ne de ***********...

Gönderi tarihi:

Bu Masumlara Allah'tan rahmet; Bu çocukları karanlık emellerine alet edenlere Kahır; Ailelerine, İlme, bilme ve Akla dayalı bir anlayış dilerim.

Gönderi tarihi:
dam üstünde saksagan ....

Ankara'nın tren yolu...

milyarlarca insan böyle inanıyor

Kalabalıklar alabalıklar gibidir. Bakarsın kayıp gitmişler. Muhammed tanrının meleğini gördüğünü iddia ettiğinde de birkaç kişi hariç herkes deli olduğunu söylemişlerdi. Demek ki Muhammed bir deli...

Acıyı bile alet eden bir toplumda yaşamak..

Bir adam kamyonunun alnına "Allah korusun" yazıp ne fren, ne lastik, ne reflektör allah ne verdiyse gidiyor, kamyon birilerini biçmeden bozulunca üç kulhü bir ayetel kürsi okuyup dımdızlak yola bırakıp gidiyor ve yine allahın korumasına bırakıyorsa, bu işte eleştirilecek bir yan vardır herhalde değil mi? Bir de nedensel düşünüp böyle "maşaallah tevekkülü kuvvetli" bir toplumda yaşamak nasıl, bir de onu düşün bakalım...

Gönderi tarihi:
Ankara'nın tren yolu...

Kalabalıklar alabalıklar gibidir. Bakarsın kayıp gitmişler.

yazdıklarının ne alakası var konuyla

insanlar inanıyor, buyur düzelt bakalım engin bilginle!!

Gönderi tarihi:

Bakanlik onayli FACIA,

Güngörende PKK terörüne 17 kurban verdik,Konya'da ihmal terörü 18 can aldi,birilerinin midesi kabarsada bu sayilar gercek.

Kacak binaya yurt iznini veren MILLI EGITIM BAKANLIGI.

Sabah melekler sahit olsun diye 12-16 yaslari arasinda yavrular namaza kaldiriliyor facia pusu kurmus bekliyor.Kacak ve dentimsiz yapi olamsi biryana yurt izni alinmis ve KURAN Kursu veriliyor.

5 yil önce Konya'da yasanan bu facianin benzeri Kayseri'de yasandi.

20 Haziran 2003 de Kayseri Kecikapi mahallesinde bulunan Tascioglu hafiz okulu ve yatili kuran kursu binasi mutfak tüpnden sizan LPGnin sifben aleviyle parlamasi sonucu cökmüs ve olayda 1o ögrenci binanin enkazinda can vermisti.

Insanin soracagi geliyor,Konya TASKENTdenilen yer bir dagbasidir.Sehir merkezine 160 Km uzakliktadir.Kurtarma ekiplerinin bile zor geldigi bu dag basinda bu cocuklarin ne isleri vardir.Diyanetin kayitlarinda olmayan bu kacak Kuran kursunun "YURT "kisvesi altinda MEB'in izniyle kuruldugu ortaya cikti.

Cocuklara Arapca Kuran ögretecegiz diye onlari dag baslarinda yurtlarda kacak vedenetimsiz binalarda barindirmak nasil bir müslümanliktir,asil mide bulandiran bu olmalidir,yoksa 30.000 insanimizin hayatina malolan depremi askere maleden zihniyetin elestirilmesinden mide kabariyorsa bu iste bir anormallik vardemektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
...

Bir adam kamyonunun alnına "Allah korusun" yazıp ne fren, ne lastik, ne reflektör allah ne verdiyse gidiyor, kamyon birilerini biçmeden bozulunca üç kulhü bir ayetel kürsi okuyup dımdızlak yola bırakıp gidiyor ve yine allahın korumasına bırakıyorsa, bu işte eleştirilecek bir yan vardır herhalde değil mi? Bir de nedensel düşünüp böyle "maşaallah tevekkülü kuvvetli" bir toplumda yaşamak nasıl, bir de onu düşün bakalım...

Hálá şu soruluyor:

"Bina niye çöktü?"

*

Hızlı tren ilk virajda niye uçtuysa, ondan çöktü...

İzmir'in çeşmelerinden niye arsenik akıyorsa, Aksaray'da ahali niye ishal olduysa, katarakt ameliyatı için yatırdıkları kadıncağızın niye rahmini aldılarsa, ondan...

Konya'da Zümrüt Apartmanı'nın durup dururken çökmesini pek dert etmediysen, aynı Konya'da Kuran kursunun çökmesine niye takılıyorsun? Kayseri'de hafız yurdu durup dururken çöktüğünde üzerinde durmuş muydun?

İSKİ çukurunda niye can verdiyse o minik kız, Edirne'de, Manisa'da, Kayseri'de, İstanbul'da doğar doğmaz niye öldüyse 22 bebeğimiz, ondan öldü bu kızlarımız... Davutpaşa'da boya atölyesi niye patladıysa, Tuzla'da niye patır patırsa, ondan çöktü...

Antalya'da köpük partisi yaparken niye çarpıldılarsa, meşaleden alev püskürtme şovu yaparken niye yaktılarsa seyircileri, Alanya'da niye battıysa kaptan yerine aşçının kullandığı gezi teknesi, ondan...

Mecidiyeköy'de sondaj kazısı yaparken 60 santimlik beton metro tavanını niye deldilerse, Gaziosmanpaşa'da elektrik tellerini kopartan kepçe operatörü "hop mop" demeye kalmadan niye doğalgaz borusunu delip mahalleyi havaya uçurduysa, iki santim yağmur yağdığında evini niye su basıyorsa, ondan çöktü o bina...

Dünyanın en mülayim hayvanı koyunu keserken -hem de bağlıyken- kendi bileğini niye kesiyorsa milletimiz, ondan...

Türkiye'den Polonya'ya giden yolcu uçağımız koordinatları karıştırıp sivil havalimanı yerine 15 kilometre uzaktaki askeri havalimanına iniyorsa, bina çökmesinin neresi şaşırtıcı?

Alt tarafı Yenikapı'dan Avşa'ya giden deniz otobüsü koskoca Marmara'da geçecek yer kalmamış gibi demirlemiş halde duran şilebe harss diye giriyorsa, Kadıköy-Karaköy vapuru Eminönü-Üsküdar vapuruna bindiriyorsa kafadan, Pendik'ten yola çıkan "Recep Tayyip Erdoğan" isimli teknoloji harikası feribot duramayıp Yalova iskelesine patlatıyorsa, sen hálá nesini merak ediyorsun ki çöken binanın?

*

Takdiri ilahi de, geç.

(meraklısına)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.