Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2008 “Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” Atatürk Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf,159 Daha fazla söze gerek var mı. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Şimdi Gelelim Sizin Anlayamadığınız... Doğan bey kardeşim, bizim anlamadığımız bir şey filan yok. Anlamayan değil ama, anlamazlıktan gelmekte ısrar eden sizsiniz. Hamaset yaparak, herkes için dua ederek filan işi örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Bu Ebubekir taktiği. "Allahım bedenimi cehennemde öyle büyüt ki kimseye yer kalmasın" demek gibi bir kandırmaca. Böyle hamasi yutturmacalara kimse kanmaz. Biz size "gitsinler cehenneme" diyorsunuz, bizim kurtulmamamız için çaba gösteriyorsunuz filan demedik ki böyle cevap veriyorsunuz? Cennette keyif çatarken cehennemdekileri umursamayacağınıza "inanmak durumunda kalmanız" çelişkisini ortaya koyuyoruz. Siz buna kafanızdan uydurduğunuz ve Kuran ile tutarlı olmayan bir yanıt verdiniz, bunu ortaya koyunca iyilik meleği pozlarına giriyorsunuz. Siz önce bir tövbe istiğfar edin, Kuranı yalanlayıp küfre girdiğiniz için allahınızdan af dileyin de cenneti tekrar garanti altına alın. Üstelik bir yalanlama daha yaptınız, bir kat daha inkara saptınız. İyi okuyun, Kuranda kimseyi tecavüzcü, seri katil diye değil, sırf "inkar" ve "emirleri umursamamak" sebebiyle cehennemle tehdit eder. Kuranı peygamberi yalanlamak, tebliğlerini reddedip bildiğine gitmek cehenneme atılmanın baş sebebidir Kurana göre! Tez tevbe istiğfar edin, sırça köşklerdeki transparan huriler elden gidiyor, haberiniz olsun... Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2008 Biz en çok Allah'ı ve Peygamberi severiz. Hatta kendimizden çok.. canımızı o yolda feda edebiliriz. İbadetleri de cennete girmek için yapmayız. Allah rızası için.Biliriz ki Toprak üstündeki herşey bir gün toprak olacaktır. Allah'ın sevmediğini bende sevmem. Nasıl Ki Peygamberin çok sevdiği Ebu Talip, amcası olduğu halde cehenneme gitti. Allah-u teala söyle buyuruyor: "Ey Muhammed! Şüphesiz sen sevdiğini hidayete erdiremezsin. Fakat Allah dilediğini hidayete erdirir. O hidayete erecekleri çok iyi bilir." (Kasas: 56) Bu ayet Ebu Talib'in Abdulmuttalib'in dini üzere olduğunu söyleyip müşrik olarak ölmesinden sonra nazil olmuştur. Evet bizim beynimiz cenneti tam olarak tasavvur edemez. Anne karınıda yaşayan çocuğa ne kadar dünyayı anlatabilirsiniz? Anlatsanız da çocuk diyeceği "ybsg".. Dünya da cennete göre bir zindandır.. yalnız dünyada misalleri vardır. Ama tam tad alamadan ölüyoruz. Ve de baki lezzet değil... En güzel kadın ve de biz yaşlanıyoruz. Meyveyi yedikten sonra bir daha yiyesimiz gelmiyor. Tok isek yemek yemek acı işkence.. Aç isek doyuncaya kadar lezzet alıyoruz.. Bir gül solar.. Arkadaşım siz bu yazınızla neyi anlatmaya çalıştınız yada kendinizce neyin cevabını verdiniz.. bakınız ısrarla burada vurgulanan konuya cevap haricinde farklı şeyler yazıyorsunuz ve eğer net bir cevap ortaya koyamıyorsanız yazmak zorunda da değilsiniz..iyice sinirim bozuldu ya.. Alıntı
Φ mimoza Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 bu dünya ile diğer dünyanın aynı olmayacağını kabul ettiğiniz noktada verilen cevaplar sizi tatmin edecektir, aksi taktirde aldığınız hiç bir cevap sizi memnun etmeyecektir. Öldükten sonra diğer alemde kimse kimseyi tanıyacak mı benim bir kardeşim var dı annem nerde babam nerde diye soracak mı bilmiyorum, ama bu dünyada bile tam olarak birbirimizin sayılmayız ki , aklı başında olan herkes kendi yaptıklarından sorumlu tutulur, işlediğim bir cezanın faturasını aileme kesebilirler mi, ben birini öldürsem benim için babam ya da en sevdiğim kimse, o ceza çekebilir mi, ya da tam tersi mükafatlandırılabilir mi? Aynı şey geçerli olsa gerek diğer dünya içinde, bunu ne akrabalıkla ne de sevgiyle bir alakası var sadece iyi kul olmakla ilişkili... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Doğan bey kardeşim, bizim anlamadığımız bir şey filan yok. Anlamayan değil ama, anlamazlıktan gelmekte ısrar eden sizsiniz. Hamaset yaparak, herkes için dua ederek filan işi örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Bu Ebubekir taktiği. "Allahım bedenimi cehennemde öyle büyüt ki kimseye yer kalmasın" demek gibi bir kandırmaca. Böyle hamasi yutturmacalara kimse kanmaz. Biz size "gitsinler cehenneme" diyorsunuz, bizim kurtulmamamız için çaba gösteriyorsunuz filan demedik ki böyle cevap veriyorsunuz? Cennette keyif çatarken cehennemdekileri umursamayacağınıza "inanmak durumunda kalmanız" çelişkisini ortaya koyuyoruz. Siz buna kafanızdan uydurduğunuz ve Kuran ile tutarlı olmayan bir yanıt verdiniz, bunu ortaya koyunca iyilik meleği pozlarına giriyorsunuz. Siz önce bir tövbe istiğfar edin, Kuranı yalanlayıp küfre girdiğiniz için allahınızdan af dileyin de cenneti tekrar garanti altına alın. Üstelik bir yalanlama daha yaptınız, bir kat daha inkara saptınız. İyi okuyun, Kuranda kimseyi tecavüzcü, seri katil diye değil, sırf "inkar" ve "emirleri umursamamak" sebebiyle cehennemle tehdit eder. Kuranı peygamberi yalanlamak, tebliğlerini reddedip bildiğine gitmek cehenneme atılmanın baş sebebidir Kurana göre! Tez tevbe istiğfar edin, sırça köşklerdeki transparan huriler elden gidiyor, haberiniz olsun... Sevgili DemirEfe ; Yahu Asıl Siz Hala Anlayamıyorsunuz, Bir de Biz i Acımasızlık la Suçluyorsunuz. Güzel Kardeşim Eğer Ben Cennet e Gidersem, Olur ki Siz de O Sırada Cehennem de Olursanız ; Ben Siz e Ne Diye Acıyayım ki ...? Tabii ki de Acımam. ALLAH ın Takdirini mi Yargılayacağım ...? Layık Olmasaydı Hiç Kimse Cehennem de Olmazdı. Demek ALLAH Öyle Uygun Görmüş, ve Cehennem e Koymuş, Ben Ne Diye Üzüleceğim...? ALLAH Size de Bize de Akıl Vermiş Fikir Vermiş, Koskoca Bir Ömür Vermiş, Sizin Aklınız Neredeymiş...? Ayrıca Ben, Siz e Acımıyorum Diye, Neden Acımasız Olacakmışım ...? Lakin Yine Sizin Anlamıdığınız Bir Başka Gerçek İse ; Bizim, Sizin ve Tüm İnançsızların Adına Bu Dünya da İken Üzülüyor Olmamız dır. Anlıyor mu su nuz...? Biz Ahirette Değil, Bu Dünya da Hepimiz Birlikte Yaşarken Sizin İçin Çok Üzülüyoruz, Keşke İnansalar Diyoruz. İnşeAllah İleride Birgün ALLAH ı Bulurlar da Cehennem de Yanmaktan Kurtulurlar Diyoruz. İnşeAllah Hepimiz Birlikte Cennet e Gireriz Diyoruz. Anlıyor mu su nuz...? Eğer Hala Anlaşılamıyor İsem, Daha Bir Şey Söylemiyorum. Herkes Ektiğini Biçecektir. Vesselam. Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2008 Sevgili DemirEfe ; Yahu Asıl Siz Hala Anlayamıyorsunuz, Bir de Biz i Acımasızlık la Suçluyorsunuz. Güzel Kardeşim Eğer Ben Cennet e Gidersem, Olur ki Siz de O Sırada Cehennem de Olursanız ; Ben Siz e Ne Diye Acıyayım ki ...? Tabii ki de Acımam. ALLAH ın Takdirini mi Yargılayacağım ...? Layık Olmasaydı Hiç Kimse Cehennem de Olmazdı. Demek ALLAH Öyle Uygun Görmüş, ve Cehennem e Koymuş, Ben Ne Diye Üzüleceğim...? ALLAH Size de Bize de Akıl Vermiş Fikir Vermiş, Koskoca Bir Ömür Vermiş, Sizin Aklınız Neredeymiş...? Ayrıca Ben, Siz e Acımıyorum Diye, Neden Acımasız Olacakmışım ...? Lakin Yine Sizin Anlamıdığınız Bir Başka Gerçek İse ; Bizim, Sizin ve Tüm İnançsızların Adına Bu Dünya da İken Üzülüyor Olmamız dır. Anlıyor mu su nuz...? Biz Ahirette Değil, Bu Dünya da Hepimiz Birlikte Yaşarken Sizin İçin Çok Üzülüyoruz, Keşke İnansalar Diyoruz. İnşeAllah İleride Birgün ALLAH ı Bulurlar da Cehennem de Yanmaktan Kurtulurlar Diyoruz. Köprüyü geçinceye kadar mı üzülürsün, *** İnşeAllah Hepimiz Birlikte Cennet e Gireriz Diyoruz. Aman aman, bana deddua etmeyin Doğan Bey. Müslümanlarla fantazi cennetine gitmemi arzulamanız benim için bedduadır. Bırakın, ben, allah'ın da muhammedin de olmadığı, adlarının anılmadığı bir yere gideyim. Bırakın, ben, dini inancı, cinsi, rengi, yaşı, dünya görüşü ne olursa olsun iyilik yapanların gittiği yere gideyim. Bırakın, ben, toprağa karışayım, bir kuşta tüy, bir ağaçta yaprak olayım. Saygılar. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Köprüyü geçinceye kadar mı üzülürsün, *** Aman aman, bana deddua etmeyin Doğan Bey. Müslümanlarla fantazi cennetine gitmemi arzulamanız benim için bedduadır. Bırakın, ben, allah'ın da muhammedin de olmadığı, adlarının anılmadığı bir yere gideyim. Bırakın, ben, dini inancı, cinsi, rengi, yaşı, dünya görüşü ne olursa olsun iyilik yapanların gittiği yere gideyim. Bırakın, ben, toprağa karışayım, bir kuşta tüy, bir ağaçta yaprak olayım. Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Hem Diyorsunuz ki ; Aman aman, bana deddua etmeyin Doğan Bey. Müslümanlarla fantazi cennetine gitmemi arzulamanız benim için bedduadır. Bırakın, ben, allah'ın da muhammedin de olmadığı, adlarının anılmadığı bir yere gideyim. Alıntı BrainSlapper Hem de Bana Cennete İken Cehennemdeki Dostlarınızı Düşünmeyecekmisin ? Hiç Onlar Adına Üzülmeyecekmisiniz ? Anlamında Sorular Soruyorsunuz. Birde Üstüne Üstlük Beni Acımasız, Merhametsiz İlan Ediyorsunuz. Yahu Siz Ne Zor Bir İnsansınız, Allah Aşkına Söyleyin ...? Siz e Dua Ediyoruz , ''İstemem, Lazım Değil'' Diyorsunuz. Siz Cehennem e Gidecek Olursanız, Biz, Sizin Adınıza Üzülmeyecekmişiz Diye ; Bu Sefer de Biz e, ''Acımasız Duygusuz'' Diyorsunuz. Yahu ALLAH Aşkına Siz Kendiniz Ne istediğinizi Biliyormusunuz ...? Bizim Başka İşimiz Yok da, Hem Dünyada Hem Ahiret te Siz in Akibetinizi mi Düşüneceğiz ...? Sizin Kendi Aklınız Fikriniz Yokmu Güzel Kardeşim ...? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Konu nerelere gelmiş...Özet olarak da bağlandı sanırım artık şöyle ki; ''Dinibütün'' arkadaşlarda genel görüş; kim cehenneme giderse gitsin(kızım,oğlum,karım,annem,babam vs.de dahil) bu yaratıcının takdiridir biz bunu hiç te kafaya takmayız ve üzülmeyiz de,yoklukları ve çektikleri eziyetler de aklımıza bile gelmez çünkü yaratıcı takdiridir,sözüm ona akıl,fikir vermiş değerlendirselermiş dünyadaki zamanı.Söylenen de budur anlaşılan da budur. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Yahu Siz Ne Zor Bir İnsansınız, Allah Aşkına Söyleyin ...? Siz e Dua Ediyoruz , ''İstemem, Lazım Değil'' Diyorsunuz. Siz Cehennem e Gidecek Olursanız, Biz, Sizin Adınıza Üzülmeyecekmişiz Diye ; Bu Sefer de Biz e, ''Acımasız Duygusuz'' Diyorsunuz. Yahu ALLAH Aşkına Siz Kendiniz Ne istediğinizi Biliyormusunuz ...? Bizim Başka İşimiz Yok da, Hem Dünyada Hem Ahiret te Siz in Akibetinizi mi Düşüneceğiz ...? Sizin Kendi Aklınız Fikriniz Yokmu Güzel Kardeşim ...? Biz ne istediğimizi biliyoruz Doğan Bey. Bana dua etmeyiniz, zira ihtiyacım yok. * Size sorulan soru ise, inancınızla ilgili bir soru, benimle ilgili değil. Size sorulan şu: İnancınız gereği, siz cennette huri kovalarken, en sevdiğiniz insanlar cehennemde kızarıyor! Nasıl bir duygu içerisinde olursunuz diyoruz. Siz "acımam, niye acıyacakmışım" diyorsunuz. Bu sevdiklerinize karşı, inancınız gereği, fantazi dünyasında acımasız olacağınızın, gemisini kurtaran kaptandır, diyeceğinizin itirafı. Burada, "bana niye acımıyorsun" ifadesi var mı?" Burada kendimle ilgili birşey var mı? Soru geneldir. Soru inançla ilgilidir. Soruyu anlayınız önce. Saygılar. Alıntı
Φ sur Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2008 Cennet dönem insanına ne kadr güzel olduğunu anlatabilmek için o dönemin en gözde şeyleri ile sonsuz huzur anlatılmak istenmiştir. Diğer taraftan bu dünyada x kişiye yaptıklarımızdan y kişiye yaptıklarımızdan sorumlu olacağız. Olurda Cennete gidecek olursak orada eğer bizim için huzur verici olacak olan eşimizin yanımızda olması olacaksa aynısından bir tane yanımızda olacaktır, tabi eğer onun yanımızda olmasını istersek ama orada ne düşüneceğimizi ne hatırlıyacağımızı ne yaşayacağımızı tam olarak bilmemiz imkansız. Çünkü ölümden sonrası, hiç birimiz ölüp dirilmedik. Belkide bir çok şey görüp gerçekleri öğrenip her canlının mutlu olarak sonsuz düzende sonsuz bir şekilde yaşadığı mutlu olacağız, bize dünya aleminde güzel tatlı gelen şeyler orda çok şey görüp öğreneceğimiz için çook basit gelebilir, duygular hisler , aşk , sevgi orada bunların çok daha gelişmiş çok daha kainatsal olanını yaşıyacağız bakınız insancıl demiyorum kainatsal diyorum. Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Cennet dönem insanına ne kadr güzel olduğunu anlatabilmek için o dönemin en gözde şeyleri ile sonsuz huzur anlatılmak istenmiştir.Diğer taraftan bu dünyada x kişiye yaptıklarımızdan y kişiye yaptıklarımızdan sorumlu olacağız. Olurda Cennete gidecek olursak orada eğer bizim için huzur verici olacak olan eşimizin yanımızda olması olacaksa aynısından bir tane yanımızda olacaktır, tabi eğer onun yanımızda olmasını istersek ama orada ne düşüneceğimizi ne hatırlıyacağımızı ne yaşayacağımızı tam olarak bilmemiz imkansız. Çünkü ölümden sonrası, hiç birimiz ölüp dirilmedik. Belkide bir çok şey görüp gerçekleri öğrenip her canlının mutlu olarak sonsuz düzende sonsuz bir şekilde yaşadığı mutlu olacağız, bize dünya aleminde güzel tatlı gelen şeyler orda çok şey görüp öğreneceğimiz için çook basit gelebilir, duygular hisler , aşk , sevgi orada bunların çok daha gelişmiş çok daha kainatsal olanını yaşıyacağız bakınız insancıl demiyorum kainatsal diyorum. Aynısından bi tane mi?nasıl yani prototip olarak mı kopya insan mı ?aynısından bi tane derken?fabrika mı var orada?yani aslı belki cehennemde yanacak ama sen istersen aynısından bi tane de cennete koyacaklar:))))yani ben bu konunun buralara geleceğini çok iyi bildiğim ve bunu gözler önüne sermek istediğim için bu topiği açtım zaten. Arkadaşlarneresinden tutarsanız tutun benim ana başlıkta anlatmak istediğimi elinizde kalır. Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Biz ne istediğimizi biliyoruz Doğan Bey.Bana dua etmeyiniz, zira ihtiyacım yok. * Size sorulan soru ise, inancınızla ilgili bir soru, benimle ilgili değil. Size sorulan şu: İnancınız gereği, siz cennette huri kovalarken, en sevdiğiniz insanlar cehennemde kızarıyor! Nasıl bir duygu içerisinde olursunuz diyoruz. Siz "acımam, niye acıyacakmışım" diyorsunuz. Bu sevdiklerinize karşı, inancınız gereği, fantazi dünyasında acımasız olacağınızın, gemisini kurtaran kaptandır, diyeceğinizin itirafı. Burada, "bana niye acımıyorsun" ifadesi var mı?" Burada kendimle ilgili birşey var mı? Soru geneldir. Soru inançla ilgilidir. Soruyu anlayınız önce. Saygılar. Sevgili BrainSlapper ; Güzel Kardeşim, Artık Şunu Anlamız Gerekiyor ; Biz Sizin İçin ya da Tüm İnançsızlar Adına, Bu Dünya da (yani Henüz Sınav Devam Ederken) Üzülürüz, Sizlerin de İnançlı Biri Olarak , Cennete Girmenizi İsteriz, Kesinlikle Cehennem de Azap Çekmenize Gönlümüz Razı Olmaz. Hatta Siz İstemediğinizi Söyleseniz de, Biz Kendi İnancımız Gereği Size de Tüm İnançsızlar a da Dua Ederiz. Hidayet Temennisinde Bulunuruz. Ancak Bizim İnancımız da Biz Kullar, Yalnızca Bu Dünya da İradeye Sahibizdir. Yani Özgür İrade Sistemi ile Kendi Kararlarımızı Veririz, Fakat , Ahiret te Artık İrade Bizim Değil ALLAH ın dır. Biz Ne Kendi Adımıza Ne de Sizin Adınıza Hiçbir Karar a Sahip Olamayız. Yani , ''Ben Cennet i Çok Sevdim Oraya Gitmek istiyorum, Bir de Dostum Vardı Benim, Adı Falanca O da Gelsin Bizimle Cennet e , Aman O Dostum Cehennem e Gitmesin, Gelsin Cennet te Beraber Olalım.'' Diyemeyiz. Hiç Bir Konuda Bizim Fikrimiz Alınmaz, Yani Senin Şu Dostunu Cehennem e Atacağız, Ne Dersin, Ne Düşünürsün, Üzülürmüsün ? Diye Bize Sorulmaz, Bizden Fikir Alınmaz... Bizim İçin Fikir Yürütebileceğimiz, Üzüleceğimiz, Bir Tek Dünya Vardır ; Yaşadığımız Bu Dünya. Ahiret Dünyası; Yalnızca Netice Yeridir. Yalnızca Ceza ya da Mükafat Yeridir. İrade Yalnızca ALLAH ındır. Biz Yalnızca, Hakkımızda Yazılan İlahi Hükmün Gereğine Tabii Oluruz. Hepsi Bu... Artık Gereksiz Tartışmayalım Lütfen... Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2008 İslam Dininde, CENNET e Girmeye Hak Kazanan Bir Kul İçin, Zihninde ya da Hissiyat ında, olumsuz Hiç Bir Olgu Kalmayacaktır. Yani Cennet Ehli ; Korku Endişe Sabırsızlık, Gam, Keder, Hased, Kıskançlık, Kin, İntikam, Düşmanlık, vb gibi Hiçbir Menfi Haslet Kalmayacak Şekilde Cennet e Alınır. Onlar HiçBir Şekilde Üzülmezler. Yani Yapılarında Artık Üzülmek Diye Bir Şey Yoktur. Kaldı ki, Cennet Ehli, Hiçbir Şekilde Cehennem in Varlığından Haberdar Edilmez. Onlar İçin Heryer Cennet tir. Tüm Ufuk Cennet tir. Başka Bir Mekan ı Göremezler. Yani Hiçbir Cennet Ehli, Sinema Perdesi Gibi, Cehennemi Seyredemez. Yalnızca Cennet i Temaşa Edebilir. Sn D.Gülbudak. Sizden üçüncü kez bu bilginizin kaynağını rica ediyorum 1- Ayet se Sure adı ve ayet numarası lütfen. 2- Hadis ise ravisi ve tam metni. Bir kaynak varmı . Bir link te oalbilir. Saygılar. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Sn D.Gülbudak. Sizden üçüncü kez bu bilginizin kaynağını rica ediyorum 1- Ayet se Sure adı ve ayet numarası lütfen. 2- Hadis ise ravisi ve tam metni. Bir kaynak varmı . Bir link te oalbilir. Saygılar. Sn D.Gülbudak. Sorumdan vazgeçtim. Olmayan cennette , bencilce temaşa etse noolur etmese noolur. Cennet te DÜNYAMIZDIR. Cehennem de. Yaşamasını bilene. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Ben Cennet e Gidersem, Olur ki Siz de O Sırada Cehennem de Olursanız ;Ben Siz e Ne Diye Acıyayım ki ...? Taklamakan, sorunu geri çekmekte haklısın. Bu şartlarda tartışmanın bir anlamı yok. Sanki biz merhamet dilenmişiz, "biz cehennemde yanarken merhamet edin, acıyın bize" demişiz gibi konu bu noktalara çekilince yapacak başka şey yok. Zaten ben ve hoppa birer ayet örnek vererek "cennettekilerin cehenemden hiç haberi olmayacakları" savunmasının Kur'an'a 180 derece aykırı olduğunu ve bir an önce tövbe istiğfar edip cennet hurilerini elden kaçırmamasını tavsiye ettik arkadaşa... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Sevgili BrainSlapper ; Güzel Kardeşim, Artık Şunu Anlamız Gerekiyor ; Biz Sizin İçin ya da Tüm İnançsızlar Adına, Bu Dünya da (yani Henüz Sınav Devam Ederken) Üzülürüz, Sizlerin de İnançlı Biri Olarak , Cennete Girmenizi İsteriz, Kesinlikle Cehennem de Azap Çekmenize Gönlümüz Razı Olmaz. Hatta Siz İstemediğinizi Söyleseniz de, Biz Kendi İnancımız Gereği Size de Tüm İnançsızlar a da Dua Ederiz. Hidayet Temennisinde Bulunuruz. Ancak Bizim İnancımız da Biz Kullar, Yalnızca Bu Dünya da İradeye Sahibizdir. Yani Özgür İrade Sistemi ile Kendi Kararlarımızı Veririz, Fakat , Ahiret te Artık İrade Bizim Değil ALLAH ın dır. Biz Ne Kendi Adımıza Ne de Sizin Adınıza Hiçbir Karar a Sahip Olamayız. Yani , ''Ben Cennet i Çok Sevdim Oraya Gitmek istiyorum, Bir de Dostum Vardı Benim, Adı Falanca O da Gelsin Bizimle Cennet e , Aman O Dostum Cehennem e Gitmesin, Gelsin Cennet te Beraber Olalım.'' Diyemeyiz. Hiç Bir Konuda Bizim Fikrimiz Alınmaz, Yani Senin Şu Dostunu Cehennem e Atacağız, Ne Dersin, Ne Düşünürsün, Üzülürmüsün ? Diye Bize Sorulmaz, Bizden Fikir Alınmaz... Bizim İçin Fikir Yürütebileceğimiz, Üzüleceğimiz, Bir Tek Dünya Vardır ; Yaşadığımız Bu Dünya. Ahiret Dünyası; Yalnızca Netice Yeridir. Yalnızca Ceza ya da Mükafat Yeridir. İrade Yalnızca ALLAH ındır. Biz Yalnızca, Hakkımızda Yazılan İlahi Hükmün Gereğine Tabii Oluruz. Hepsi Bu... Artık Gereksiz Tartışmayalım Lütfen... Saygılarımla. Doğan Gülbudak İrade yalnızca allahın demişsin hocam bunu biraz açarmısın biz nasıl olacağız orda robot gibimi? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 İrade yalnızca allahın demişsin hocam bunu biraz açarmısın biz nasıl olacağız orda robot gibimi? Sevgili Dayı nın bir sözü var... Yeri gelince tekrarlar.... Bu sitedeki ateistler var ya... Kuranı çok iyi bilirler... Dişlidirler ha... Dikkat edin der. Allah !!!!!! sizin elinizi düşürmesin ne diyeyim.... Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 cennetle mukafatlandırılanların, cehennemle cezalandırlanlar ıcın uzulup uzulmemesıne daır: anladıgım ve dılımın dondugunce bır mantık yurutmeye calısacagım. dogrular Allah'tan yanlıslar bendendır. sozlerımden dolayı ınancımızın sorgulanmasına sebep olmak ıstemem. hata etmekten korkarım. cezalandırılacagım ıcınde korkarım, cezalandırılacak ısler yapılmasına sebep olmaktanda. dunya hayatıda ceza ve mukafaat uzerınedır. ıyı ve guzel olarak tasnıf edılen davranıslar mukafatlandırılırken kotu ve zararlı davranıslar cezalandırılır. herkesın sevdıgı bısey vardır muhakkak. en sevdıgınızı dusunun. bu sevgılınızde olabılır, anne babanızda, kopegınız yahut arabanızda. ve lutfen kendınıze sunun cevabını verın. en cok sevdıgınız ve deger verdıgınız seye zarar veren ve kotuluk yapan ıle zarar vermedıgı gıbı ıyılık yapıp fayda vermeye calısanı cezalandırmak uzere hapse atsalar. yada tam tersı ıkısınıde odul olsun dıye bılmem kac yıldızlı otelde agırlayıp tatıl yaptırsalar dogru bır davranıs bıcımı olurmu yada adıl olurmu. yada sıze zarar veren bırını (ucuncu bır kısıye herhangı bır zarar gelmemesı halınde) affettıgınız halde cezalandırsalar dogru olurmu yada tam tersı. ahırette kı hesabımızda bu sekılde olacak dıye anlıyorum ben. kısıye zarar verenın affedılmesı yanı kul hakkı sadece kula aıt kul dılerse affeder yada etmez. bırde herhangı bır ınsana zararı dokunmadıgı halde Allah'ın hukukuna dahıl olan konular vardır. onları affedıp etmemekte O'na aıttır. dılerse bırının rıcasını (seffatını) kırmayıp affeder, dılerse etmez. dılımızın dondugunce aktarmaya calısıtıgımız bu orneklerde, taraflar tarafından affedılen kısı cennet ıle mukafatlandırılır. affedılmeyenler ıse cehennemle. ısın en basıt mantıgı ıle benım soyleyebıleceklerım bunlar ancak soylemem gereken baska bısey daha var. gercı ınanmıyorum dıyenler ıcın bısey ıfade etmıyor olabılırsede ben baska bı mantık yurutuyorum. Allah ınsanı ve ınsanın hızmetıne verdıklerını yaratırken bu kadar comert ıse elını kesmeyı yada cehenneme atmayımı dusunmustur. bızım yanı ınananlar ıcın asla. O ınsanı ve hızmetınde olanları bu kadar guzel surette yaratarak ınsanın husranını ıstemedıgın gostermıstır. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Taklamakan, sorunu geri çekmekte haklısın. Bu şartlarda tartışmanın bir anlamı yok. Sanki biz merhamet dilenmişiz, "biz cehennemde yanarken merhamet edin, acıyın bize" demişiz gibi konu bu noktalara çekilince yapacak başka şey yok. Zaten ben ve hoppa birer ayet örnek vererek "cennettekilerin cehenemden hiç haberi olmayacakları" savunmasının Kur'an'a 180 derece aykırı olduğunu ve bir an önce tövbe istiğfar edip cennet hurilerini elden kaçırmamasını tavsiye ettik arkadaşa... ben birvarmışhiçyokmuş adlı arkadaşa uzun süre önce bir soru sormuştum. ancak ne kadar dişli bir soru sormuşum ki hala daha cevap alamadım... ancak üzüldüğüm nokta samimi sanıdığım ve gerçekten bazı sorulara yanıt vermeyi amaç edindiğini düşündüğüm arkadaşın bu amacını resmen bırakıp kendisini cennetlik görüp kendisi gibi düşünmeyenleri hemen cehenneme atmasıdır... bütün dindarlar, dindar olduklarından dolayı hemen cennnete gideceklerini sanıyorlar, ******* ancak farkında değiller ki yaptıkları şeyler en büyük günahlar... farkında değiller ki ateistler belki doğru yaşadıkları için cennete gidecekler, fakat onlar inanmalarına rağmen yaptıklarından dolayı cehenneme gidecekler !!! kim bilir belki de tersi olur !!! belki de düzü !!! Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2008 hata etmekten korkarım. cezalandırılacagım ıcınde korkarım, cezalandırılacak ısler yapılmasına sebep olmaktanda. Bir itirafta bulunmak istiyorum arkadaşlar. Ben sn kafedengi nin yazılarını okuyunca islamdan çıktım. Ben böyle bir dine nasıl inanırım dedim kendi kendime. Teşekkürler sn kafedengi. İyi ki varsınız. İyi ki bizi islamdan kurtardınız....!!! Saygılar. Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Bir itirafta bulunmak istiyorum arkadaşlar. Ben sn kafedengi nin yazılarını okuyunca islamdan çıktım. Ben böyle bir dine nasıl inanırım dedim kendi kendime. Teşekkürler sn kafedengi. İyi ki varsınız. İyi ki bizi islamdan kurtardınız....!!! Saygılar. dısarı cıkabılmek ıcın ıcerde olmak gerek. bu yazdıklarınızı okuyan bazı arkadaslarda tesekkur edebılırler sızden kurtuldukları ıcın Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 bilmemki yarin neye layik ve neyimcennetmi acep ya cehenne mi yerim yar icki ve ud... bana sun bunlarida al cennetini de git sana toptan vereyim cennetle cehennem varmi goren gonlum donmus kimi gordun oteden gonlum bel baglamadim korkuyla umuttan yok bir tek isaret iz bile gonlum Beni özene bezene yaratan kim? Sen! Ne yapacağmı da yazmışsın önceden. Demek günah işleten de sensin bana: Öyleyse nedir o cennet cehennem? omer hayyamdan Ne yapacagini bildigin halde, Yapmaman gereken islerin, pesine gittin. Birde, gunah isleten sensin diye, Allaha iftira ettin. Sana gunah isleten Allah degil, kotu nefsin. Donen birisi dahi olsaydi yine inanmazdin. Bu mecnun derdin,laf dinlemezdin. Kuran eskilerin masallari derdin, Ben bile bilmiyorum, nedir akibetim. Kabadayi gibi yurunmezki, cehennemin uzerine uzerine. yanacaksan yine yan,Birde Allaha kul olmayi dene. Sen geregi gibi kulluk ette, ister cennetine koysun, isterse cehennemine. Furkan Evren Nezir,den. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Sizin olağanüstü tavsiyeleriniz , Tapınma , kulluk , kölelik , itaat , iman , Şeytanla kavga , vesvese , kendi benliğini Şeytana benzetme , etrafındakileri din düşmanı ilan etme gibi şeyler. Ben tek şey öneriyorum oysa. DİNLEDEN ÖZGÜRLÜK. Hangisi olur ise olsun Alıntı
Φ kafedengi Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Sizin olağanüstü tavsiyeleriniz , Tapınma , kulluk , kölelik , itaat , iman , Şeytanla kavga , vesvese , kendi benliğini Şeytana benzetme , etrafındakileri din düşmanı ilan etme gibi şeyler. Ben tek şey öneriyorum oysa. DİNLEDEN ÖZGÜRLÜK. Hangisi olur ise olsun Kolelıgı reddeden ınsan, namaz kılmak suretı ıle ıtaatı yanı kullugu kabul ve beyan etmenın yanı sıra ımanın da hazzına varır. Seytandan, nefsınden ve nefısten gelen vesveseden baksa hıckımseyı ve hıcbıseyı kendıne dusman ılan etmez, aksıne dost bılır. Kotuluge kotuluk her kısının karı, kotuluge ıyılık er kısının karı sozunu prensıp halıne getırmeyı murad etmıstır. Sıze masal gıbı gelsede, oyle bısey olmamıs desenızde, sıze gore yapmıs oldugu dıger kotuluklerı ortadan kaldırmasada anlatmakta fayda var dıye anlatmak ıstıyorum. Peygamber efendımız a.s bır sohbetınde ashabından bırını yanına cagırır ve kendısıne su soruyu sorar; Bırısıne ıyılık yapsan ama o sana kotuluk yapsa ne yaparsın? Cevap; ıyılık yaparım yaresulallah Pekı aynı kısıye yıne ıyılık yaptın o sana yıne kotulukte bulundu o zaman ne yaparsın? Gene ıyılık yaparım yaresulallah Pekı bız kez daha ıyılık yapsanda gene kotuluk bulsan? Bende kotuluk yaparım yaresulallah der ashab. Lafı uzatmayalım, sahabelerden bazılarına aynı soruları sorar ve bır yerınde aynı cevabı alır. Kotuluk yaparım yaresulallah. Hz. Alıyı cagırır. Soruları sorar. Her seferınde ıyılık cevabını alır. Artık hz. Alı dayanamaz ve soyle der : Yaresulallah, bu soruyu bana kıyamete kadar sorsanız benden hep aynı cevabını alırsınız. Bu sozu duyan peygamberımız efendımız a.s tebessumle memnunıyetını ıfade eder ve ıste dogru olan budur der. dınsızlık; maddeten ozgurluk gıbı gorunsede ınsanın ınkısafına ve manevı hallere ulasmasına engel oldugundan mana dunyasının kapılarını acamamasına sebep olacagından esaretın ta kendısıdır. Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2008 Sn Kafedengi , Yukarıda anlattığınız olayın geçtiği hadisin , numarası ve ravisini yada detaylı bilgisini verebilir misiniz aceba. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.