Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Dersim İsyanı ya da Dersim Ayaklanması şu anki adıyla Tunceli ilinde 1938 yılında meydana gelen geniş kapsamlı isyandır.

Osmanlı döneminde yüzyıllarca yurtluk ve ocaklık biçiminde özerk olarak yönetilen Dersim bölgesinde özellikle Tanzimat döneminde merkezi yönetimin güçlendirilmesi amacına yönelik düzenlemelerine karşı sık sık ayaklanmalar çıkmıştır (1847, 1877-78, 1885, 1892, 1893-95, 1907, 1911, 1916).[kaynak belirtilmeli]

Yörenin doğal koşulları ve aşiret temeline dayanan toplumsal yapısı, merkezi yönetimlerin otorite kurmasını engellemişti. Cumhuriyet döneminde de bölgede egemen olan aşiret düzenini dağıtmak ve devlet gücünü yerleştirmek amacıyla bazı girişimler yapıldı.

Kürt asıllı vatandaşlarımız, artık şu feodal ağalık ve aşiret düzeni mensuplarının, eskiden beri kendi çıkarları ve düzenin bozulmaması adına, Cumhuriyet devrimlerine muhalefetinin ve olayları ırkçılık bağlamında değerlendirmeyi kendilerine empoze ederek başkaldırıda hedef saptırmaya gittiklerininin ayırdına varsın lütfen.

Saygılar

bunu da eklesek;o ırkçı yaklaşımların ötesinde belki de faşizmin sürdürmek istediği bir sömürü sistemidir orda ki feodalizm.

• Cevaplar 87
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
bunu da eklesek;o ırkçı yaklaşımların ötesinde belki de faşizmin sürdürmek istediği bir sömürü sistemidir orda ki feodalizm.

So feodal sistemi ayakta tatanlar kim DogrucaDavut? Madem adiniz DOGRU'dan bahsediyor gelin itiraf edin. Kim ayakta tuttu su asiretleri ve feodal yapiyi... Syayim size isterseniz... ANAP, DYP, vs.vs.

CHP'ye gelince: Ataturkculuk adi altinda, laiklik adi altinda Alevi halkimizi kandirip yillardir siyaset yapiyorlar. Dogru degil mi bunlar?

Cevap verin kim ayakta tutuyor feodal sistemi?

Sizin o en cok nefret ettiginiz PKK'nin bile en buyuk dusman gordugu olay FEODAL sistemdir. Isterseniz bir arastirin!

Gönderi tarihi:

Feodalizim Türkmen aşiretlerde daha yogundu... Güneydoguya yollayanan türkmen aşiretler de gerci %99'zu Kürtleşti dikkat edilirse Urfa da Van da bazı türkmen aşiretler olsun olnarda feodal zihniyet az cok devam ediyordur ... ben dbakırlıyım benim de 2500 den fazla akrabam var ama aşiret kavramı sadece ''büyük aile'' olarak kalmıştır yoksa herkesin işi gücü ayrıdır birbirlerinden bağımsızlardır...

Hırcının dedigi gibi Faşist zihniyetin de devam etmesinden yana olan bi yapıydı feodal sistem....

Gönderi tarihi:
:clover:

Birileri için CHP'nin adı bile ürkütücü ve insan ürktüğünü küçümser değil mi?

Baykal'ın üslubu ile Erdoğan'ın üslubu arasında dağlar kadar fark var bunu Baykal'ı savunmak için söylemiyorum ben ikisinide izliyorum biri bağırıyor, yırtınıyor, hakaret ve tehtit ediyor diğeri TC Anayasa'sının kendisine verdiği yetki ile gayet medeni bir şekilde üstelik belgelerle soru soruyor...

"Fareyi çok sıkıştırırsanız üstünüze atlar"

Fare ve baykal,fareler daha samimi -_-

Gönderi tarihi:
So feodal sistemi ayakta tatanlar kim DogrucaDavut? Madem adiniz DOGRU'dan bahsediyor gelin itiraf edin. Kim ayakta tuttu su asiretleri ve feodal yapiyi... Syayim size isterseniz... ANAP, DYP, vs.vs.

Bu konuda hemfikiriz.

CHP'ye gelince: Ataturkculuk adi altinda, laiklik adi altinda Alevi halkimizi kandirip yillardir siyaset yapiyorlar. Dogru degil mi bunlar?

CHP ne zaman tekbaşına iktidar oldu da Alevileri kandırmış, ne yapmış? Örnek verebilirmisiniz?

Cevap verin kim ayakta tutuyor feodal sistemi?

Bunu size sormak gerek. Sahi, kim ayakta tutuyor feodal sistemi?

Sizin o en cok nefret ettiginiz PKK'nin bile en buyuk dusman gordugu olay FEODAL sistemdir. Isterseniz bir arastirin!

Benim PKKda karşı çıktığım noktalar, sorunu kürt ırkçılığı yaparak, şiddet kullanarak çözmeye çalışmasıdır.

Gönderi tarihi:
Benim PKKda karşı çıktığım noktalar, sorunu kürt ırkçılığı yaparak, şiddet kullanarak çözmeye çalışmasıdır.

Yani Turkler IRKCILIK yapsalar tamam da bizler yapinca kotu oluyor oyle mi? Bir de Milliyetcilik deyin suna irkcilik bambaska bir olaydir. Yani CHP ya da MHP aciktan asiri milliyetcilik yapsin ve buna goz yumulsun ama Kurtler buna tepki olarak milliyetcilik yapinca SUC oluyor oyle mi? Ciddi misiniz?

Gönderi tarihi:
Feodalizim Türkmen aşiretlerde daha yogundu... Güneydoguya yollayanan türkmen aşiretler de gerci %99'zu Kürtleşti dikkat edilirse Urfa da Van da bazı türkmen aşiretler olsun olnarda feodal zihniyet az cok devam ediyordur ... ben dbakırlıyım benim de 2500 den fazla akrabam var ama aşiret kavramı sadece ''büyük aile'' olarak kalmıştır yoksa herkesin işi gücü ayrıdır birbirlerinden bağımsızlardır...

Hırcının dedigi gibi Faşist zihniyetin de devam etmesinden yana olan bi yapıydı feodal sistem....

Ben Türkmenlerde feodalite yok Kürtlerde var demedim ki! Ben bölge için saptamalar yaptım sadece. Aynı analizi Ege ve Çukurova için yaparsak mesela. Oralarda da 100 yıl önce aynı idi. Efeler, İnce Mehmetler niye dağlara çıktı. Ama şimdi yok, çoktan feodaliteden burjuvaziye geçilmiş. Cumhuriyet aynı anda Doğuyu da kalkındırmak istedi, ama birileri engel oldu ve şimdi ne yazık ki meseleyi ırksal temelde konuşuyoruz. Demek istediğim sadece bu...

Saygılar.

Gönderi tarihi:
ve ısrarla savunduğunuz sosyal bir demokrat olan partimiz CHP :excl: ninde yer aldığı siyasi bir arena.Evet feodalizmin kimin eseridir?Lütfen cevaplayın!

Toprak Reformunu, köy enstütilerini hiç duydunz mu? Kimin kapattığını, engel olduğunu biliyor musunuz? Yıllardır Sağ partilerden milletvekili olan Kürt asıllı bölge Milletvekillerinin hiç mi sorumluluğu yok? Acaba onların feodal yapının devamını isteyen aşiret ağaları olması bir şeyleri açıklar mı? Tıpkı Ahmet Türk gibi.

Gönderi tarihi:
Yani Turkler IRKCILIK yapsalar tamam da bizler yapinca kotu oluyor oyle mi? Bir de Milliyetcilik deyin suna irkcilik bambaska bir olaydir. Yani CHP ya da MHP aciktan asiri milliyetcilik yapsin ve buna goz yumulsun ama Kurtler buna tepki olarak milliyetcilik yapinca SUC oluyor oyle mi? Ciddi misiniz?

İşte anlayamadığınız nokta bu:

İstanbul, İzmir, Mersin, Adana, Antalyadaki Kürtlere kimse bir şey yapmıyor, sırf "Kürt" oldukları için? Yoksa onlarda mı inkar ediyor kimliklerini?

DHKP-C Kürt mü? Neden Tokat ve çevresinde askeri önlemler fazla?

Neden MHP ve CHPde Kürt, hatta Ermeni asıllı Milletvekilleri, insanlar var?

Milliyetçiliğe karşı PKKlı Kürtler tarafından ırkçılık yapılıyor. Milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz.

Sorun Terör sorunudur. Hangi ülke olsa buna göz yumamaz. Çok beğendiğinz AB ülkeleri ABD teröre eyvallah mı diyor?

Okyanus ötesinden gelipte Irakta, Afganistanda El-Kaide aramıyor mu?

Hiçbirşey terörün mazareti olamaz.

Gönderi tarihi:
Dersim İsyanı ya da Dersim Ayaklanması şu anki adıyla Tunceli ilinde 1938 yılında meydana gelen geniş kapsamlı isyandır.

Osmanlı döneminde yüzyıllarca yurtluk ve ocaklık biçiminde özerk olarak yönetilen Dersim bölgesinde özellikle Tanzimat döneminde merkezi yönetimin güçlendirilmesi amacına yönelik düzenlemelerine karşı sık sık ayaklanmalar çıkmıştır (1847, 1877-78, 1885, 1892, 1893-95, 1907, 1911, 1916).[kaynak belirtilmeli]

Yörenin doğal koşulları ve aşiret temeline dayanan toplumsal yapısı, merkezi yönetimlerin otorite kurmasını engellemişti. Cumhuriyet döneminde de bölgede egemen olan aşiret düzenini dağıtmak ve devlet gücünü yerleştirmek amacıyla bazı girişimler yapıldı.

Kürt asıllı vatandaşlarımız, artık şu feodal ağalık ve aşiret düzeni mensuplarının, eskiden beri kendi çıkarları ve düzenin bozulmaması adına, Cumhuriyet devrimlerine muhalefetinin ve olayları ırkçılık bağlamında değerlendirmeyi kendilerine empoze ederek başkaldırıda hedef saptırmaya gittiklerininin ayırdına varsın lütfen.

Saygılar

Son paragraf kimi hedef alıyor???

Bence Kürtlerin dertleri salt bu yaklaşımla ele alınamaz...

pkk nın ırkçı teröristliği konusunda ben de size katılıyorum; kim ne kadar haklı olursa olsun "ırk" tabanlı bir terör hareketiyle kime hizmet ettiği bile belli olmadan kendini savunmak istiyorsa birileri, orada çözümün bulunması güçleşir bence...

Tekrarlar dururum: pkk çözümsüzlüğün adresidir...

Gönderi tarihi:
Toprak Reformunu, köy enstütilerini hiç duydunz mu? Kimin kapattığını, engel olduğunu biliyor musunuz? Yıllardır Sağ partilerden milletvekili olan Kürt asıllı bölge Milletvekillerinin hiç mi sorumluluğu yok? Acaba onların feodal yapının devamını isteyen aşiret ağaları olması bir şeyleri açıklar mı? Tıpkı Ahmet Türk gibi.

Toprak reformunu da köy enstitülerini de çok iyi biliyorum;peki siz köy enstitülerinde amaçlarından uzaklaşmasında rol oynayan partinin CHP olduğunu biliyor muydunuz?

Toprak reformlarının hangi amaçla yapıldığını da biliyor musunuz?Devlet kendi otoritesini bu yolla sağlamaya çalışmıştır.Egemenlik alanında uzaklaşan bölgeyi böyle kendisine bağlamak istiyordu.

Feodalizm hiçbir şekilde kabullenemez.Feodalizmi bir halkın kaderine dönüştüren yine o halkı kukla gibi ellerinden tutanlardır.Madem köy enstitüleri dediniz;oradan anlamaya çalışalım bu sistemler karmaşasını.

Biz, istiklal mücadelesinden itibaren sosyal hayatımızda yaptığımız büyük devrimleri köylere götürecek adam yetiştirmek isteriz. Çünkü ümmet devrinin böyle bir adamı vardır. Bu, imamdır. İmam, insan doğduğu vakit kulağına ezan okuyarak, vefat ettiği vakit mezarının başında telkin vererek, doğumundan ölümüne kadar bu cemiyetin manen hâkimidir. Bu manevi hâkimiyet, maddi tarafa da intikal eder. Çünkü köylü hasta olduğu vakit de sual mercii imam olur. Biz imamın yerine, köye devrimci düşüncenin adamını göndermek istedik.”

Bakın Hasan Âli Yücel'e ait sözlerle köy enstitülerinin kuruluş amacı;"iş için iş içinde eğitim"ilkesiyle dönemin MEB tarafından özetlenen bir eğitim seferberliği.Seçimlere yaklaşırken CHP milletvekilleri tarafından başkalaşan bu ilkeler;ve 1954 yılında biten bir rüya.Budur özeti.Peki bunun ötesinde nedir?Ezberci eğitim sistemden bugüne taşınan ;ezbere zihniyetlerin yine bu ülke için bir kader olduğu an.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bir dönün bakalım;neler var?Ben neler olduğunu söyleyeyim mi?Eğitimsizliğin verdiği cehalet,eğitimsizliğin verdiği korku,eğitimsizliğin verdiği öfke...açlık var,yozlaşan değerler var,halledilememiş sorunlar var,kültürel değerlerin bittiği en korkunç dönemin kaygıları var....Göç var,ölüm var,patlayan bombalar var,sakat bırakan mayınlar var..Var da var;nerede başlarsam bittiğim,küçüldüğüm bir dün var,inançsız yaşamak zorunda kaldığım bir gün ve kana bulanmış bir umud var yarın adına.

Bunlar varken,bunlar yaşanırken ''taraf olmaya zorlanan bu insanları'' şu veya bu nedenden dolayı görmemek de ne demek?Ahmet Türk'le tüm olan bitenleri açıklamak ne demek?Ben kardeşini şehit veren bir insana o an öfkenin verdiği milliyetçiliği kalkıp nasıl faşizmin kalelerini gerekçe göstererek yok sayamayacaksam;siz de bana PKK vs gösterip beni yok sayamazsınız.

İnsanların doğru düşünebilmesi için önce karnının tok olması gerekir.Aç olan insandan insaniyet adına ne beklenir?Burada insanlar daha aç;insanların sağlıklı kararlar verebilmesi için önce sistemli bir eğitime tabi tıtulması gerekir;burda ki insanlar bırakın sistemli bir eğitimi;hala konuştukları dilin muhasebesini veriyorlar.

Şark raporundan haberdarsınızdır;toprak reformlarından biri...en önemlisi.Adı konulamayan bir soruna çözüm arayışları.Osmanlı Devletinden kalan bir toprak anlayışı,daha sonra ağalara ve dönemin önde gelen güçleri tarafından sömürülen halkla var olan bir toprak anlayışı.Bakın ben her zaman şunu söylerim;devletin ve devlet otoritesinin olmadığı yerde başka otoriteler egemen olur.Son döneme bakın;Jitemciler,Hizbullah,PKK...sormak gerek o zaman;nerde devlet?

Vicdanlı olmalı,dürüst olmalı;bunu korkusuzca sormalı...bir devlet nasıl olur da yıllardır halledilemeyen sorunlarda yerinde sayıyor hala?Bu birilerinin işine geliyor olmasın mı?

Ahmet Türk,ağalar,imamlar...beni ilgilendirmez;beni ilgilendiren sisteme kurban olarak sunulanlar...Türk ve Kürt halkı...

ve lütfen şu linki burayı okuyan herkes tıklasın!

Web Siteme Git

Gönderi tarihi:
Toprak reformunu da köy enstitülerini de çok iyi biliyorum;peki siz köy enstitülerinde amaçlarından uzaklaşmasında rol oynayan partinin CHP olduğunu biliyor muydunuz?

.

.

Verdiğiniz linkteki videoyu bir daha izlerseniz, köy enstitülerine karşı çıkanların o dönem CHP içerisindeki Bayar, Menderes (kendisi Aydınlı bir toprak ağasıydı ) ve arkadaşlarının olduğunu ve köy enstitülerinin amaçlarından uzaklaşmasında rol oynayanların 1946 seçimlerinden önce yine CHP içerisindeki muhafazakarların olduğunu görürsünüz.

Toprak reformlarının yapılmaya çalışılmasının bu yolla devletin kendi otoritesini sağlamaya çalışmasının kötü olan yanı ne? Aşağıda ise "devletin ve devlet otoritesinin olmadığı yerde başka otoriteler egemen olur" diyorsunuz öyleyse sorun ne?

İşte bu noktada köy enstitüleri ve toprak reformunun, feodal sistemi ortadan kaldırmak için yapılmaya çalışıldığı çok açık. Ordaki durumu biliyor muyum sanıyorsunuz. Yıllardır halledilemeyen sorunlar. Ben bu duruma nasıl gelindiğinin sloganların ötesinde analizini yapıyorum sadece

Aynı şeyi söylüyoruz küçük bir farkla:

Benim dediğim Türk ( Türk, Kürt, Türkmen, Arap, Ermeni, Çerkez, Laz, Arnavut, Pomak, Boşnak, Çeçen, Abaza, Gürcü, Rum, Oset, Giritli, Yahudi, Zaza, Tatar vs. gibi çok etnik asıldan oluşan ) mileti ile Kürt etnik grubunun karşı karşıya getirilmek istendiğini ve bunu sanayileşmenin getirdiği hammadde ihtiyacı ve mamül mallara pazar bulma çabası hızla ile daha yoğun emperyalist (sömürgeci) politikalar izleyen batılı devletlerin ve ülkemizdeki işbirlikçilerinin yaptığını ve yapmamız gerekenin ortak düşmanlarımza karşı birlik içinde olmamız gerektiği.

Gönderi tarihi:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bir dönün bakalım;neler var?Ben neler olduğunu söyleyeyim mi?Eğitimsizliğin verdiği cehalet,eğitimsizliğin verdiği korku,eğitimsizliğin verdiği öfke...açlık var,yozlaşan değerler var,halledilememiş sorunlar var,kültürel değerlerin bittiği en korkunç dönemin kaygıları var....Göç var,ölüm var,patlayan bombalar var,sakat bırakan mayınlar var..Var da var;nerede başlarsam bittiğim,küçüldüğüm bir dün var,inançsız yaşamak zorunda kaldığım bir gün ve kana bulanmış bir umud var yarın adına.

İnsanların doğru düşünebilmesi için önce karnının tok olması gerekir.Aç olan insandan insaniyet adına ne beklenir?Burada insanlar daha aç;insanların sağlıklı kararlar verebilmesi için önce sistemli bir eğitime tabi tıtulması gerekir;burda ki insanlar bırakın sistemli bir eğitimi;hala konuştukları dilin muhasebesini veriyorlar.

Ahmet Türk,ağalar,imamlar...beni ilgilendirmez;beni ilgilendiren sisteme kurban olarak sunulanlar...Türk ve Kürt halkı...

Çok şık cümleler,vaaaaaaaaay derim.Güzel ve dürüst düşünceler,eyvallah.

Gönderi tarihi:

Töre cinayetleri...

Terörün estiği topraklarda, feodal sistemin "töre"si hüküm sürmektedir... Töre cinayetleri, feodal kültürün egemen olduğu toplumlarda yaygındır. Feodal toplumlarda kadın, toplumsal ve ekonomik yaşamda bir "meta" olarak değerlendirildiği için kadının bedeninin geleceği hakkında söz söyleme hakkı bu metaya sahip olan erkeklerindir.

Patriyarkal kültürün toplumda egemen olması, töre cinayetlerinin temel nedenidir. Patriyarkal kültüre göre erkeğin kadın üzerinde tam bir egemenliği vardır. Bu egemenliğin ihlal edilmesi karşısında, erkek şerefini kaybettiğini düşünür. Çünkü erkek, kadını töreye uygun bir biçimde koruyamamıştır. Kadının yaşam hakkı olmadığı toplumlarda, töre cinayetleriyle kurtarılan erkeğin kendi onurudur!..

AP, Amerikan haber ajansının bazı kürt vatandaşlarımızla yaptığı röportajda, Mehmet Yolaç adlı kişi şunları söylemiştir: "bu bize atalarımızdan miras kaldı. Töre cinayetleri Kürt geleneğidir. Bizler namusumuza çok düşkünüzdür." Ve bazı kürtlerin, Türkiye'nin töre cinayetleri ile mücadelesini haklara müdahale olarak algıladıklarını ifade etmiştir.

Namus cinayetlerini özendiren, destekleyen ve bu tür cinayetleri işleyenleri koruyan bir sosyo-kültürel çevre vardır(aşiret). Çünkü bu suçu işleyenlere cemaatsel değer ve ahlak yargılarına uygun hareket ettikleri gözüyle bakılmaktadır.

Gönderi tarihi:
İşte anlayamadığınız nokta bu:

İstanbul, İzmir, Mersin, Adana, Antalyadaki Kürtlere kimse bir şey yapmıyor, sırf "Kürt" oldukları için? Yoksa onlarda mı inkar ediyor kimliklerini?

DHKP-C Kürt mü? Neden Tokat ve çevresinde askeri önlemler fazla?

Neden MHP ve CHPde Kürt, hatta Ermeni asıllı Milletvekilleri, insanlar var?

Milliyetçiliğe karşı PKKlı Kürtler tarafından ırkçılık yapılıyor. Milliyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz.

Sorun Terör sorunudur. Hangi ülke olsa buna göz yumamaz. Çok beğendiğinz AB ülkeleri ABD teröre eyvallah mı diyor?

Okyanus ötesinden gelipte Irakta, Afganistanda El-Kaide aramıyor mu?

Hiçbirşey terörün mazareti olamaz.

Sordum ama cevap alamadim: Biz Kurtler ne zaman hangi millete dillerini konusmayi yasakladik ki bizlere irkci ya da milliyetci diyorsunuz? (Lutfen milliyetci diyin, irklar ve irkcilik ayri bir seydir...)

Ya da biz Kurtler ne zaman siz Turkleri asimile edip "Turk denen bir sey yoktur, sadece Kurtler, Kurt tarihi ve Kurtce vardir! " dedik de bizlere milliyetci etiketini takabiliyorsunuz?

Biz Kurtler ne zaman Turk siyasetcilerini mecliste Turkce yemin ettikleri icin, halklarin kardesligi hakkinda Turkce yemin ettikleri icin hapislere attik ta bizlere milliyetci diyorsunuz?

Biz Kurtler ne zaman Sizlerin milli bayramlarinizi yasakladik ya da insanlari Kurtce konustuklari ya da Kurtce tiyatrolara gittikleri icin copladik ya da iceriye attik (ki basimdan gecen bir olaydir... :))

Bizler ne zaman "Turkce klip yapmak istiyorum" dedikleri icin Turk sanatcilarini catal kasik yagmuruna tuttuk (ki olayi da sanatci ve aydin gecinen Serdar Ortac efendi baslatmisti hatirlarsaniz!) ta bizlere milliyetci diyebiliyorsunuz?

Bizler sabahlardan aksamlara kadar burada "kardesce yasiyalim ama birakin ana haklarimizla kendi kulturumuzle yasayalim ve bu savas bu kan dursun" dedigimiz icin mi ya da Turklugu degilde Turkiyeliligi savundugumuz icin mi MILLIYETCI diyorsunuz?

Bizler sizlere yardim edip sizleri Anadolu'ya soktugumuz icin mi ya da bu canim vatani ve topraklari Kurtulus Savasinda kanimizla savundugumuz ve kurtardigimiz icin mi bizlere MILLIYETCI diyorsunuz?

Soyleyin ve anlayalim... Bir de kendi yaptiklariniza bakin! Turk ve Turkiye olarak!

Saygilar...

Taner (adim artik bilinsin!)

Gönderi tarihi:
Sordum ama cevap alamadim: Biz Kurtler ne zaman hangi millete dillerini konusmayi yasakladik ki bizlere irkci ya da milliyetci diyorsunuz? (Lutfen milliyetci diyin, irklar ve irkcilik ayri bir seydir...)

Ya da biz Kurtler ne zaman siz Turkleri asimile edip "Turk denen bir sey yoktur, sadece Kurtler, Kurt tarihi ve Kurtce vardir! " dedik de bizlere milliyetci etiketini takabiliyorsunuz?

Biz Kurtler ne zaman Turk siyasetcilerini mecliste Turkce yemin ettikleri icin, halklarin kardesligi hakkinda Turkce yemin ettikleri icin hapislere attik ta bizlere milliyetci diyorsunuz?

Biz Kurtler ne zaman Sizlerin milli bayramlarinizi yasakladik ya da insanlari Kurtce konustuklari ya da Kurtce tiyatrolara gittikleri icin copladik ya da iceriye attik (ki basimdan gecen bir olaydir... :) )

Bizler ne zaman "Turkce klip yapmak istiyorum" dedikleri icin Turk sanatcilarini catal kasik yagmuruna tuttuk (ki olayi da sanatci ve aydin gecinen Serdar Ortac efendi baslatmisti hatirlarsaniz!) ta bizlere milliyetci diyebiliyorsunuz?

Bizler sabahlardan aksamlara kadar burada "kardesce yasiyalim ama birakin ana haklarimizla kendi kulturumuzle yasayalim ve bu savas bu kan dursun" dedigimiz icin mi ya da Turklugu degilde Turkiyeliligi savundugumuz icin mi MILLIYETCI diyorsunuz?

Bizler sizlere yardim edip sizleri Anadolu'ya soktugumuz icin mi ya da bu canim vatani ve topraklari Kurtulus Savasinda kanimizla savundugumuz ve kurtardigimiz icin mi bizlere MILLIYETCI diyorsunuz?

Soyleyin ve anlayalim... Bir de kendi yaptiklariniza bakin! Turk ve Turkiye olarak!

Saygilar...

Taner (adim artik bilinsin!)

Sn. Diyarbakırlı,

Daha önce yazdıklarımı tekrarlıyorum. 12 Eylül Sıkı Yönetim döneminde yurt genelinde yapılmış birtakım antidemokratik uygulamaları ısıtıp ısıtıp tekrar önümüze getirerek bugünki Türkiye ile bağdaştırmanız müthiş! Türkiyede aklı başında herkes Amerikancı ******** cunta takımının yaptıklarını lanetlemiyor mu?İstanbulda ve diğer şehirlerde sırf evinde Nazım Hikmetin şiir kitabı var diye tutuklanıp işkenceden geçirilen solcular, ülkücüler yok mu? Basılan Türkçe tiyatrolar ( sizin deyiminle) yok mu? Başınızdan geçenleri anlıyorum üzücü ve düşündürücü gerçekten. Madem empati yapmamızı istiyorsunuz, peki siz bizim başımızdan geçenleri biliyormusunz? Böyle dönemlerde kurunun yanında yaşın da yanabileceğini bilmiyor musunuz?

Dünya Diyarbakırdan mı ibaret?

Kürtler ne zaman devlet kurmuş ta bu dediklerinizi yapabilme gücüne sahip olmuş ta yapmamış. Şimdi ABD desteğiyle biraz

palazlanan Barzani-Talabani ikilisinin Kerküklü Türkmenlere yaptıklarını göremiyor musunuz? Diyelim ki Türkiyede Kürdistanı kurdunuz, Zazaları ne yapmayı düşünüyorsunuz? Adamlar biz Kürt değiliz diyorlar, onlar da İrani bir grup ama maalesef Kürt değil! Tıpkı Peştunlar, Beluciler vs. gibi...

Ama anlaşılıyor ki şimdiden tedbirinizi almışsınız, çok sevdiğiniz PKK, Diyarbakır merkezli bir Kürtleştirme politikası yapmıyor mu? Erzincanda 20 yıl öncesine kadar Zazaca konuşan köyler şimdi Kürtçe konuşmuyorlar mı? Bu insanların hakkı yok mu?

Gelelim L.Zanaya, Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçedir. Mevcut Anayasaya göre böyle. Lazca da diil, Kürtçe de diil, Türkmence, Tatarca da diil! Türkçe!O halde Mecliste Kürtçe yemin etmeye kalkmanın ne anlamı var? Göz mü yumulsun, bi kereden bişey olmaz mı densin?

Nevruzun yasaklanması, denetim altına alınması da yine Anayasamızda yasak olan Bölücülük nedeniyle. Bu tip meşru şeylere bölücü propagandası karıştıran PKKnın zekice!! bir oyunu!

Serdar Ortac efendinin sanatci ve aydin olduğunu söylediğini ilk defa sizden duyuyorum.Olabilir. Bazıları da Başbakan Cumhurbaşkanı, devlet adamı geçiniyor, normaldir.

Bu ülkede, bugün, Agire Jiyan, Bismilli Zeko, Ciwan Haco, İbrahim Rojhilat Grup Berfin, Grup Kızılırmak, Grup Munzur, Grup Seyran, Grup Yorum, Hozan Dılovan, Doktor Rodi gibi onlarca sanatçının şarkı ve kliplerine çok rahat ulaşılabiliniyor, yapmayın, ne yasağı Alahaşkına?

Türkiyeliyim, Türk vatandaşıyım demek zaten Türküm demek olmuyor mu? Zira Anayasayada " Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına Türk denir" ibaresi var. Tanım gayet açık. Bu ülkeyi Türk halkı kurdu, bu halk çeşitli etnik gruplardan oluşuyordu.Burdaki ince noktayı görmek gerek. Malazgirtle karıştırma, o zaman Milliyetçilk kavramı yoktu, Milliyetçilik, 200 yıllık yeni bir kavramdır. Ve bazıları tarafından hala anlaşılamamıştır.Modern bir kavramdır. Malazgirtte Türk Milleti yoktu, Bizans İmparatoru, Selçuklu beyi, Ermeni Kralı,Kürt Beyleri, ( bunlar banedan ismiyle geçer şimdi hatırlayamadım) gibi feodal kişilikler ve feodal devletler vardı. Tarihte Kürt beyleri, Türkmen beyleri falan kendi aralarında savaşmışlardır. Öte yandan Bizans ordusundaki bazı hristiyan peçenek, kuman vb. türk boylarından bir kısmı Alparslana yardım etmişti.O insanların torunları Rum diye mübadelede Yunanistana gönderildi. Lütfen tarihe dar perspektiften bakmayalım.Diğer yazılarımı okursanız ne demek istediğim daha kolay anlaşılır.

İsminiz Türkçeymiş neden değiştirmiyorsunuz. Benim ismim ise Farsça hiç de gocunmuyorum. Türk kültürünün kapsayıcılığı

budur.

Ön yargısız, doğru kavramlarla tartışalım, hep birlikte doğruyu bulalım.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sn. Diyarbakırlı,

Daha önce yazdıklarımı tekrarlıyorum. 12 Eylül Sıkı Yönetim döneminde yurt genelinde yapılmış birtakım antidemokratik uygulamaları ısıtıp ısıtıp tekrar önümüze getirerek bugünki Türkiye ile bağdaştırmanız müthiş! Türkiyede aklı başında herkes Amerikancı ******** cunta takımının yaptıklarını lanetlemiyor mu?

.

.

.

- Ismim Turkce? Neden Turkce acab sorsaniza kendinize? Daha yeni yeni Kurtce isimlere musade edilir oldu? Neden/ Ettigimiz mucadeleden beyefendi! Gercekleri gorun. Bunu bana sormaniz biraz komik geldi! Zaten sorunlarimizdan biri de cocuklarimiza Kurtce isim takamamamizdi beyefendi!

- 12 Eylul dediginiz olaylar 1980li yillarda oldu, peki ya 199li yillarda yapilan Devlet baskisina ne demeli. Isterseniz size polisin gencecik cocugun kolunu kameralar onunde nasil kirdigini gostereyim. Gecen yil meydana gelmis bir olay bu. 12 Eylul nerede gecen y il nerede beyefendi?

- Leyla Zana'nin Kurtce yemin etmesi ona yapilan rezalete nedenmidir? TBMM'de Ingilizce tercumanlar var, Fransizca tercumanlik hizmetleri var, neden boylesine hor goruyorsunuz bu ulkenin 20 milyon evladinin dilini? Tekrar soruyorum Leyla Zana'nin Kurtce iki kelime demesi ona yapilanlara neden olabilir mi demokratik diye gecinen bir ulkede?

- Kerkuk'te Turkmenlere yapilan gizli bir destek var Turkiye tarafindan. O olayi hic karistirmayin isterseniz. Bizler kerkuk'te demokratik yoldan secim ve referandum araciligiyla isleri cozmek istiyoruz. Gecenlerde Gungoren patlamasiyla ayni zaman duzen bir Kerkuk olaylari var, bunlra Turk diplomatlari bile "provokasyondur" demedi mi? Yani olaylara biraz tarafsizca yanasin. Kerkuk'te Turkiye'nin asil ne aradigini ikimiz de cok iyi biliyoruz. a) Kurtlerin kontrolune gecmesini engellemek b)Kerkuk petrolu. Yalandir diyin isterseniz...

- ABD destegiyle devletlesiyor olabilirler. Neden boyle zorunuza gidiyor b u olay? ABD destegi olmasa Turkiye nerede olurdu su an? Yillardir ABD'nin bekciligini Turkiye de yapmadi mi? Eger ABD;nin destegi o kadar hor gorulecek bir sey se lutfen kendinizi ve bu destek sayesinde Filistinli kardeslerimiz sattigimiz unutmayalim ve buna da tepki gosterelim. Ne dersiniz?

- Sizce serbeste bulunabilen alinabilen Kurtce o muzige neler sebep oldu. Ben cevapliyayim: Yilalrdir verdigimiz mucadele. Sizce Turkiye Devleti bizler mucadele etmeseydik bizlere o hakki verirmiydi? HAYIR...

- Neden hala Turkiye'de Diyarbakir'da Hakkari'de belediyelerde Kurtce hizmet yok? Sayimiz on degil yuz degil. Milyonlar. Evet Turkce resmi dil oslun ama yaninda Kurtce hizmet ve egitim olsun diyoruz. Bu neden bu kadar korkulacak bir sey?

- Lutfen ASIRET ASIRET diyip horgorucu soylenimlerden de uzak durun. Asiret yapisin yegane ayakta tutanlar Turk Siyasi partileridir. Bunu siz de biz de cok iyi biliyoruz aslinda degil mi?

Sorun su: Bizler sizlerle diyaloga haziriz ama maalesef bir zok Turk Kurtlere tahammul bile edemiyor. Sizler bizlerle diyaloga acik degilsiniz. Haklarimiz istiyoruz. Ayri devlet degil. HAKLARIMIZI! Birakin Kurt olarak yasayalim. Ne dersiniz?

Turkiye'de bir Kurt sorunu var...Ve bu sorunun cozumu gayet kolay ve acik. Sizler cozmek istemiyorsunuz! Sorun bu...

Bir sorum daha var size sayin Digrucudavut: Sizce Turkiye ve Turkler Irak Kurtlerini kendi yanlarina cekmek yerine onlara terorist, asiret agalari diye onlari hor gordukleri zaman bu insanlari bir nevi ABD'nin yanina itmediler mi? Bence Turkiye buyuk bir hata yapti zamaninda. Zira bize ve rak Kurtlerine ABD'mi yakin Turkler mi? Neden ittik bu insanlari Amerikanlarin kucagina? Sormak lazim bu soruyu!

Onlari kazansaydik durum nasil olurdu simdi hic bir dusundunuz mu?

Bir de sunu soyliyeyim. Ben ZAZA'yim ve hic bir zaman Kurt olmadigimi soylemedim. Zazalarin Kurt olmadigini oleri surmek son zamanlarda Kurtleri ikendi icinde bolmeye yonelik bir ugrasidir. Asilsizdir. Bizler kurtleriz... :) Zaza olarak soyluyorum, Kurduz....

Gönderi tarihi:
- Ismim Turkce? Neden Turkce acab sorsaniza kendinize? Daha yeni yeni Kurtce isimlere musade edilir oldu? Neden/ Ettigimiz mucadeleden beyefendi! Gercekleri gorun. Bunu bana sormaniz biraz komik geldi! Zaten sorunlarimizdan biri de cocuklarimiza Kurtce isim takamamamizdi beyefendi!

- 12 Eylul dediginiz olaylar 1980li yillarda oldu, peki ya 199li yillarda yapilan Devlet baskisina ne demeli. Isterseniz size polisin gencecik cocugun kolunu kameralar onunde nasil kirdigini gostereyim. Gecen yil meydana gelmis bir olay bu. 12 Eylul nerede gecen y il nerede beyefendi?

- Leyla Zana'nin Kurtce yemin etmesi ona yapilan rezalete nedenmidir? TBMM'de Ingilizce tercumanlar var, Fransizca tercumanlik hizmetleri var, neden boylesine hor goruyorsunuz bu ulkenin 20 milyon evladinin dilini? Tekrar soruyorum Leyla Zana'nin Kurtce iki kelime demesi ona yapilanlara neden olabilir mi demokratik diye gecinen bir ulkede?

- Kerkuk'te Turkmenlere yapilan gizli bir destek var Turkiye tarafindan. O olayi hic karistirmayin isterseniz. Bizler kerkuk'te demokratik yoldan secim ve referandum araciligiyla isleri cozmek istiyoruz. Gecenlerde Gungoren patlamasiyla ayni zaman duzen bir Kerkuk olaylari var, bunlra Turk diplomatlari bile "provokasyondur" demedi mi? Yani olaylara biraz tarafsizca yanasin. Kerkuk'te Turkiye'nin asil ne aradigini ikimiz de cok iyi biliyoruz. a) Kurtlerin kontrolune gecmesini engellemek b)Kerkuk petrolu. Yalandir diyin isterseniz...

- ABD destegiyle devletlesiyor olabilirler. Neden boyle zorunuza gidiyor b u olay? ABD destegi olmasa Turkiye nerede olurdu su an? Yillardir ABD'nin bekciligini Turkiye de yapmadi mi? Eger ABD;nin destegi o kadar hor gorulecek bir sey se lutfen kendinizi ve bu destek sayesinde Filistinli kardeslerimiz sattigimiz unutmayalim ve buna da tepki gosterelim. Ne dersiniz?

- Sizce serbeste bulunabilen alinabilen Kurtce o muzige neler sebep oldu. Ben cevapliyayim: Yilalrdir verdigimiz mucadele. Sizce Turkiye Devleti bizler mucadele etmeseydik bizlere o hakki verirmiydi? HAYIR...

- Neden hala Turkiye'de Diyarbakir'da Hakkari'de belediyelerde Kurtce hizmet yok? Sayimiz on degil yuz degil. Milyonlar. Evet Turkce resmi dil oslun ama yaninda Kurtce hizmet ve egitim olsun diyoruz. Bu neden bu kadar korkulacak bir sey?

- Lutfen ASIRET ASIRET diyip horgorucu soylenimlerden de uzak durun. Asiret yapisin yegane ayakta tutanlar Turk Siyasi partileridir. Bunu siz de biz de cok iyi biliyoruz aslinda degil mi?

Sorun su: Bizler sizlerle diyaloga haziriz ama maalesef bir zok Turk Kurtlere tahammul bile edemiyor. Sizler bizlerle diyaloga acik degilsiniz. Haklarimiz istiyoruz. Ayri devlet degil. HAKLARIMIZI! Birakin Kurt olarak yasayalim. Ne dersiniz?

Turkiye'de bir Kurt sorunu var...Ve bu sorunun cozumu gayet kolay ve acik. Sizler cozmek istemiyorsunuz! Sorun bu...

Bir sorum daha var size sayin Digrucudavut: Sizce Turkiye ve Turkler Irak Kurtlerini kendi yanlarina cekmek yerine onlara terorist, asiret agalari diye onlari hor gordukleri zaman bu insanlari bir nevi ABD'nin yanina itmediler mi? Bence Turkiye buyuk bir hata yapti zamaninda. Zira bize ve rak Kurtlerine ABD'mi yakin Turkler mi? Neden ittik bu insanlari Amerikanlarin kucagina? Sormak lazim bu soruyu!

Onlari kazansaydik durum nasil olurdu simdi hic bir dusundunuz mu?

Bir de sunu soyliyeyim. Ben ZAZA'yim ve hic bir zaman Kurt olmadigimi soylemedim. Zazalarin Kurt olmadigini oleri surmek son zamanlarda Kurtleri ikendi icinde bolmeye yonelik bir ugrasidir. Asilsizdir. Bizler kurtleriz... :) Zaza olarak soyluyorum, Kurduz....

Zazalar,

Hint-Avrupa dil ailesinin İrani diller grubuna ait bir dil olan Zazaca'yı konuşan ve Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde varlığını sürdüren İranî (Aryan) kökenli bir halktır. Nüfuslarının 4 ve 6 milyon arasında olduğu tahmin edilmektedir.[2]. Zazalar, Türkiye'de Türklerden ve Kürtlerden sonra nüfus yoğunluğu olarak üçüncü sıradadırlar.[1]

Zazalar’ın Yaşadığı Coğrafya

Zazaların yoğunlukta yaşadığı bölgeler

Zazalar, nüfusu tahminen 3 ila 5 milyon arasında olan bir halk olarak Doğu, İç ve Güneydoğu Anadolu’nun Fırat ve Dicle su havzasında ve dağlık alanlarda yaşarlar. Sükun ettikleri yer enlem 37,8°- 42° ve boylam 37,8°- 40° arasında yer alan bölgede, il olarak Sivas’tan Muş-Erzurum’a, Gümüşhane'den Urfa’ya kadar uzanır.Zazacaya yakın Kurmanca konuşan Koçgiri Aşiretlerinin de bazı kabileleri Zaza kökenlidir.Ağırlıklı olarak Tunceli, Bingöl, Erzincan, Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Erzurum.. illerinde yaşarken, Kangal, Zara, Ulaş, İmranlı, Hafik, Gürün (Sivas), Varto (Muş), Tekman , Hınıs, Çat, Aşkale (Erzurum), Gerger (Adıyaman), Pötürge ve Arapkir, Darende (Malatya), Mutki (Bitlis), Sason, Kozluk,Gercüş (Batman) ilçelerinde de meskendirler. Bunun dışında Gazi Mah. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Güzeltepe İzmir, Aksaray şehirleri ve birçok ilçeye göçetmiş Zaza mevcuttur. Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, İsveç, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde bulunan Zaza sayısı tahminen 500.000’dir.[2]. Cambul (Kazakistan) Batum (Gürcistan) ve Musul bölgelerinde de Zazalar vardır. Zazalar’ın nüfusu hakkında kesin ve sağlıklı bir bilgi mevcut değildir.

Zazaca ve Diğer İrani Diller (Frankfurt Üniversitesi Tarafından Hazırlanmıştır) [1]

Zazaca'nın lehçeleri; Kuzey (Dersimce), Merkez ve Güney Zazaca

Zazalar'ın dili Zazaca olmakla birlikte, Zazalar arasında çiftdillilik veya çokdillilik göze çarpmaktadır. Yaşadıkları veya göç ettikleri coğrafyanın siyasi ve demografik koşullarına göre Türkçe, Almanca, Kürtçe gibi diller de konuşulur.

Zazaca'nın yerel olarak Zazaki, Kırmancki/Dersimce, Dımılki, Şo-Bê gibi birkaç farklı adlandırması vardır.

Zazaca olarak yazılan önemli eserlerden Ehmedê Xasi'nin Mewlid adlı kitabı (1899 yılında) ve Usman Efendiyo Babic tarafından yine başka bir Zazaca mevlid ise Şam'da 1933'de Arap alfabesiyle yazılmıştır.

Latin alfabesine esas alınan Zazaca yazılış sistemi (Dilbilimci Prof. C.M. Jacobson'un Zazaca'ya uyarladığı alfabe), 1980'li yıllarda İsveç, Fransa ve Almanya gibi ülkelere göç eden Zazalar'ın gayetleriyle yayıldı ve Türkiye'de Zazaca dergileri ve kitaplarının yayınlanmasına yardımcı oldu. Türkiye'de 2004 yılından itibaren devletin resmi televizyonu ve radyosunda (TRT) her Cuma günü yarım saatlik Zazaca yayın yapılmaktadır.

1980'lerden itibaren Zazaca olarak birçok dergi ve kitap yayınlandı. Zazaca'nın yaşatıldığı en önemli alan ise müzik olarak değerlendirilir. Sılo Qıc,Ozan Rencber, Sey Qaji, Dewres Baba, Rençber Aziz, Mehmet Çapan, Hüseyin Doğanay gibi halk ozanları Zaza Halk Müziğinin 20.yy'daki başlıca önemli temsilcileridir. Bunun dışında 90'lı yıllardan itibaren Metin - Kemal Kahraman, Ahmet - Mikail Aslan, Nilüfer Akbal gibi sanatçılar da Zaza Müziğini batı müziğiyle tanıştırmışlardır.

Alevi Zazalarda ibadet dilinin Zazaca olması Dersim'de bu dilin geçmişte kutsal kabul edilmesine neden olmuştur. Yörede Zazaca için "Zonê Xızıri" (Hızır'ın Dili) diye bir kutsama deyimi vardır. Dersim Zazacasında yazılı hale getirilen yüzlerce "dêse" (deyiş-ilahi) vardır.

Gönderi tarihi:

.

.

....

-Benim iki tane Zaza arkadaşım oldu şimdye kadar, biri Tuncelili diğeri Elazığlı ve onlar Kürt değiliz demişlerdi Ayrıca Diyarbakırda da bulundum. **********.

-Bu basıların devam etmesi sizin PKKnız nedeniyle olağanüstü halin kadırılmaması olabilir mi?Bilinçiz, ***** güvenlik mensuplarının olmadığını söylemedik ki.

-Hayır efendim, o dediğiniz yasakların kalkması AB baskısıyla olmuştur. Zugaşi Berepeyi duydunuz mu? Onlarda mı "Kürt" oldukları için mi yasaklanmışlar zamanında?

Bu tip girişimler ülkemizde maalesef varolan ırkçı yaklaşımları ve bölünmeleri körükler bence. Ermeni arkadaşların iş yaşamında isimlerini saklayıp Türkçe isim kullandıklarını biliyorum mesela.Ben zaten Atatürk milliyetçiliğinin yanlış anlaşıldığından şikayetçiyim.

-Meclisteki tercümanlar yurt dışından gelenler içindir. L.Zana Türk vatandaşıdır. Sizin mantığnıza göre 27 ayrı etnik dilin mecliste tercümanı olmalı. Olacak şey mi?Burası Birleşmiş Milletler mi? :)

_Türkiyenin Kerkük petrolünden pay alabileceğini mi sanıyorsunuz? Buna nasıl inanabilirsiniz?

ABDye güvenmekle Talabani-Barzani ikilisi de öyle herhalde.

-Ben ABD nin Türkiyeye yardım etmesini destekledim mi hiç?Tam tersi bu hale gelmemizin sebebi olduğunu söylüyorum.Yazılarımı okumadan mı cvp veriyorsunuz anlamadım ki hep fiks sorular, konular...

Türkiye Tam Bağımsız olması gerekir bizi gerileten zaten budur.

-Kürtçe hizmet ne demek:) Belediye resmi değil mi?

-Aşiret demek aşağılamak değildir. Bu Sosyolojik bir kavramdır. Amerikalarda yaşıyorsunuz. Duymadınız mı? Sosyoloji profesörü Emre Kongarın üstteki yazısını neden okumuyorsunuz. Bilime saygınız yok mu?

-Sizin çözüm dediğiniz şeyler ülkemizi ayrılığa götürür. Türk kimliğini kabul etmemek de zaten budur, kan dökülmesine ve savaşa yol açar ve inat uğruna bunu tasvip ediyorsanz, diyeceğim birşey yok!

Gönderi tarihi:

Zazalar,

Hint-Avrupa dil ailesinin İrani diller grubuna ait bir dil olan Zazaca'yı konuşan ve Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde varlığını sürdüren İranî (Aryan) kökenli bir halktır. Nüfuslarının 4 ve 6 milyon arasında olduğu tahmin edilmektedir.[2]. Zazalar, Türkiye'de Türklerden ve Kürtlerden sonra nüfus yoğunluğu olarak üçüncü sıradadırlar.[1]

.

.

Yahu kaynaginiz ne? Turk kaynaklari olmasin.. Dedim ya Zazalarin cogu kendini Kurt olarak kabul ediyor (kendim zazayim be kardesim) ve yazdiginiz bu yazi dahi Zazalarin Kurt olmadigini soylemiyor...

Kardesim ben Zazayim, babam Zaza, kuzenlerim tum ailem Zaza. Benden daha iyi kaynak mi olur beyefendi? Biz Kurduz... Daha neyin soursturmasini yapmaya calisiyorsunuz onu anlayabilmis degilim. :)

Saygilar...

Taner...

Gönderi tarihi:
Aynen öyle ...

Aslinda "Türklük" bir "ülkü" olarak basladi ve kabul etmek lazim ki baya tutdu. Netice biziz ... Aslinda 40 kisiyiz ve birbirimizi biliriz ...

Türkiyeyi catlatma noktasina getiren ama pkk falan degil. Catlama noktasina "bizim" ulusalcilar getirdi,getiriyor ...

Bunlarin dedigi su : biz bundan böyle 40 kisi degiliz. Biz "Tek"iz gerisi "Bize" tabi ya da hain ... Tam "terörist mantigi"

.

.

Yeter artık bizansın devamımıdır yoksa vehhabi arap uzantısımı her ne iseniz o olun eyvallah.Ancak şu ırkımın adınıda boyle her fırsatta hakir dusurmeyi bırakın.İşinize gelince osmanlı islam devleti...bizansın devamı..işinize gelmeyince Türk devleti güldürmeyin kendinize.Selçuklulardan sonra son Türk devleti Kırım hanlığıydı oda bir çeşit müttefiklik bağı ile osmanlıya bağlıydı.Yorum yapan arkadaşlar halen bir ülkede kain olmayı ülkeye sahip olmak gibi algılıyor ve butun bir ulusu müstebit ilan ediyorlar.Bizler Asyadan geldik ve hala oradada varız asıl sizler Türk kelimesini bu çarpık devletinize isim yaparak Türkleri dünyaya yanlış tanıtıyorsunuz.Ya kendinizi Türk kabul edin yada biz buyuz deyin o beğenmediğiniz kürtler kadar onurlu olun.Bir bedevi hayranı arnavutun Türk marşı yazmaması doğaldır doğrudur.Yanlış olan o zevatın Türk akıncılarını bedevi araplarla karıştırması.Ve balkanlarda kafkasyada soy kırıma uğrayanda ne kürtler nede araplardır.Büyük bir nefretle katledilen bu kitle Türklerdi müslümanların böyle bir zoru olmamıştır zira ingiliz altını müslümanı durdurmaya yetti ancak türkleri ve onların zaruri-ebedi kankaları kürtleri durduramadı şimdi acaba kim yanılgıda türkün ve kürdün(bunlar savaştı) geçmediği bu marş kime yazıldı o zaman alsın o marşını şairi soksun kütüphanesine.Hoş gördük ırakın halini elinde silahla gelen amerikan askerlerinden bile dolar alacağını hesabedecek kadar saf ve samimi bir direniş gösterdiler... Ee bu durumda o arnavutun yazdığı şiir bunlarada uymuyor hani kükremiş sel gibiyiz felan aykırı kaçmış biraz.açıkçası ben bu gibi yaklaşıma riyakarlık derim.Türkü sevmeyebilirsin ama sevmiyorum dedikten sonra Yaşadığın ülkenin adı TÜRKiye ise ve sen bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmıyorsan riyakarsın.Bu noktadan hiç bakmadınız değilmi.Etnik anlamda Gerçek Türklerin varlığını hesabetmediniz.Ama çok sürmez canınız sağolsun öğrenirsiniz yakında..öğretiriz sorun değil.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.